Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 06:13   #181
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
teraz to już zupełnie nie wiem co robić z tym mlekiem
ja mleka takiego zwyklego bym nie ryzykowała, jednak to za duzo białka do przerobienia przez niemowlęce nerki
Ale bez obaw możesz co jakiś czas podać jogurcik.
Ja wcześniej kupowalam takie 4-ro paki za 7.99 specjalne dla dzieci. Ale już od 2 tyg podaję zwykle jogurty, uważnie sprawdzając co jest w środku, jak sobie kupuję to też sprawdzam żeby żelatyny nie było. mój uwielbia jogurty naturalne i biszkoptowe. Ale to podaję co drugi dzień.

aixa wypróbuj może samą mąkę ziemniaczaną. Ja mam to co napisałaś+jeszzce taki krem na odparzenia z nivea http://www.nivea.pl/products/show/9254

Minka26 ja z moim chodze do zwyklego aqua parku z chlorowaną wodą, i nie spotkalam basenu gdzie woda bylaby tylko ozonowana. Małemu nic nie jest nawet jak się troche opije. Ale musiasz zwracać uwagę jak zareaguje na zwykły basen, bo np starszy synek ma uczulenie na jednym z basenów. Dostaje takie jakby poparzenie na klatce piersiowej, i tam nie chodzimy bo za dużo chloru ładują
a te musy w 4-ropakach to takie http://www.*****************/nasze_p...esiecy/MUS/412

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

ni i cenzura to w wygwiazdkowane musisz wpisać *****************

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

no dobra wejdz na stronę bobovita i tam na produkty

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 07:38   #182
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cześć Mamuśki Ale się tu cicho zrobiło ostatnimi czasy

Cigi boska ta Twoja pchełka!! I jakie miała włoski zaraz po urodzeniu
Jeśli chodzi o System to oczywiście jest w nim bardzo dużo nt dobrostanu zwierząt Nic tak niekorzystnie nie wpływa na mięso jak stres zwierzęcia także o dobrych warunkach chowu, transportu i uboju jest bardzo dużo Jesteś weganką/wegetarianką??

U mnie stale się ktoś remontuje i Marcuś boi się jak nie wiem, bo wiecznie wiercą Nie wspomnę o tym że nie śpi w dzień i jest wykończony ale jak tu spać Do tego dzisiaj ohydna pogoda więc nawet jak tu iść na spacer buuuuuuuuuu

Megi, Pop gdzie jesteście?? Czyżbyście tak zawzięcie pracowały ?? Ja dzisiaj w domu, bo przychodzą mi szafę montować (w końcu!!)

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 08:09
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:37   #183
P0P70
Zakorzenienie

Grymelka - jestem. Tylko od samego rana muszę coś załatwiać, non stop do mnie dzwonią i przeszadzają w czytaniu Muszę chyba drzwi zamknąć

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A mój Miko dzisiaj się wdrapał na pierwszy schodek i juz próbował na drugi wleźć no normalnie meksyk się zaczyna
Jaki alpinista Ci rośnie

Aixa - witaj po przerwie. A Lenka jak zwykle i taka duża się wydaje na zdjęciu.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
(dlaczego mój Dyź nie siedzi)
Jak to nie siedzi? A wtym kubełku to kto siedzi

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:49   #184
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra - tu jest super wyjaśnione dlaczego nasze dzieciaki jednak mleka pić nie powinny
http://mleko.ojoj.pl/
prosto i na temat
no straszne to co tam napisali ,żelaza na pewno mojemu nie brakuje bo je codziennie mięcho a tego mleka to dostaje 200ml dziennie z wieczorną kaszką myslę że az tak nie szkodzi jakby dostawał tego więcej , niby wszystko wyjaśnione ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego dopiero teraz na to wpadli
U mnie jest taki problem ,że Miko mleka w ogóle nie chce , rano dostaje kaszkę z bobovity ale ledwo co mu wcisnę a wieczorem właśnie manne na mleku i to mu lepiej wchodzi
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
to dokładnie tak jak ja moje dziecię popsuło się w spaniu w nocy i budzi się po 4 razy i stęka bo smoczek jej wypadł z buzi. Musimy wstać(ja i tż na zmianęon jedną noc ja drugą) podać smoka obrócić na boczek i przykryć kołderkąprzez to nocne stawanie jestem mega niewyspana a na rano do pracy bez mocnej kawy nawet nie zaczynam pracy bo nie wiem o co chodzi dosłownie nieprzytomna jestem
ja chcę już weekend!!!!!!!!!!!!
Oj u mnie tez tak wstaje podaje smoka przykrywam przekręcam na boczek ile to jeszcze potrwa, myślę że zanim zęby nie wyjdą
Jaka duża pannica
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
przeciery w 4-pakach poszukam na necie, żeby wiedzieć jak wyglądają dzięki
wejdź na strone bobovity na pewno będą
Cytat:

pewnie mu się nie chce mój dopiero zaczął a ma juz prawie 9 miesiecy
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tym wywarem. napisane jest w schematach zywienia zeby dawac mieso bez wywaru. I np w tych przepisach, co tu dziewczyny wklejaly tez jest, zeby gotowac mieso oddzielnie. Moze dlatego, ze wszystko co ciezkostrawane, czy moze jakies swinstwa w wode wchodza i dlatego pisza zeby jej nie podawac; Ale moze to przesada, nasze pokolenia nie takie rzeczy jadly. A krolika mam eko, od znajomej.
Ja to potrafie namieszac, nie? Na poczatek jednak podam jej malutko. (swoja droga ja wole, zeby ona sie warzywami objadala, niz mieskiem. Moze byc nawet wegetarianka )
no zawiłe to strasznie , może podaj po troszke i później więcej , dzieci raczej nie powinny byc wegetarianami
Cytat:
jako, ze nie wkleilam do galerii w poprzedniej czesci watku foteczki mojego malenstwa po porodzie, chcialam wam ja pokazac teraz. jaka ona byla maciupcia, ta moja pchelka...
To moja kilkudniowa (ok 3) coreczka.
jaka kuleczka kudłata
Cytat:
Do tego dzisiaj ohydna pogoda więc nawet jak tu iść na spacer buuuuuuuuuu
może na spacerze by właśnie pospał w wózku , opatul go i wyjdź
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jaki alpinista Ci rośnie
no nie wiem czy się z tego cieszyć furtke na gwałt trzeba kupować.
Stary 2010-11-04, 08:55   #185
P0P70
Zakorzenienie

Cigi - nic dziwnego że Basia teraz ma takie włosy jak po urodzeniu już miała długie. No i ona wyglądała jak jakiaś mała azjatka.
I maiałam się już kiedyś zapytać: Kto u Was wybierał imię? I dlaczego nie macie jakiegoś francuskiego?

A z tym rozliczaniem to też uważam że to paranoja ale w świetle prawa liczy się stan cywilny opiekuna, Jeżeli to panna, kawaler, wdowiec, czy rozwodnik to jest to osoba samotnie wychowująca dzieci i nie ma znaczenia gdzie i z kim mieszka. Znaczenie ma to wtedy gdy jest się małżeństwem. I jeżeli sie mieszka wtedy osobno to można sie ubiegać o status osoby samotnie wychowyjącej dziecko. Śmieszne to trochę.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-04 o 09:11
Stary 2010-11-04, 09:19   #186
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka ja na ten basen bym z mala nie poszla, chyba nawet zajec nie ma, ale ostatnio po remoncie generalnym by cxzynny az tydzien bo wykryli gronkowca;/

aixa ja na odparzenia tormentiol malej pare dni stosowalam i zeszlo idealnie, nanazin jeszcze mialam taki spray tez pomagal ale tyle ze zaczerwienienia bledly a za chwile bylo to samo.

cigi sliczna panna!!!!!!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

ja znowu zaganiana dzisiaj, doczytam dokladnie reszte pozniej a teraz zmykam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:43   #187
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no straszne to co tam napisali ,żelaza na pewno mojemu nie brakuje bo je codziennie mięcho a tego mleka to dostaje 200ml dziennie z wieczorną kaszką myslę że az tak nie szkodzi jakby dostawał tego więcej , niby wszystko wyjaśnione ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego dopiero teraz na to wpadli
U mnie jest taki problem ,że Miko mleka w ogóle nie chce , rano dostaje kaszkę z bobovity ale ledwo co mu wcisnę a wieczorem właśnie manne na mleku i to mu lepiej wchodzi
my mamy mleczny problem: ( Maciek ostatnio znienawidził kasze a od wczoraj mleko mu nie pasuje dzis rano o 7 (po całej nocy) wypił aż 90 ml mleka !!! po 9 jadł owocki (całe jabłko i całą brzoskwinię nie dosładzane) wszamał ze smakiem całą szklankę czyli około 200 ml
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:43   #188
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - ja tu siedzę od 7 prawie, tylko na chwilkę wyszłam, żeby trochę powindykować biedne żuczki sese... (żeby nie było windykuję największe firmy, a nie biedne i chore babcie).

Cigi - ja daje mięso Igorowi od 6 m-ca. Teraz także samo - ostatnio dostał trochę udka z kurczaka gotowanego, wcześniej pluł, bo dawałam mu odrobinkę do spróbowania a w końcu mu posmakowało. No i daję rybkę - też chyba od 6 m-ca (Gerbera w słoiczku - the best obiadek mojego Iguśka).

Mrowaczku - teraz będziesz mnie bardzo lubiła. Nie dość, że Igor w nocy się budzi gdzieś co godzinkę, to dzisiaj zrobił sobie 1,5 godzinną pobudkę i nie spał do 3 rano. A ja o 5 do pracy wstaję...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:49   #189
aneczkkaa
Zakorzenienie

Za godzine mamy ćwieczenia a potem jedziemy do wawy po butki Maciej będzie u mojej mamy cieszę się że od niego odpocznę ale to głupio zabrzmiało hehe

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Megi współczuję nocy ....
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:06   #190
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Za godzine mamy ćwieczenia a potem jedziemy do wawy po butki Maciej będzie u mojej mamy cieszę się że od niego odpocznę ale to głupio zabrzmiało hehe

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Megi współczuję nocy ....
Nie zabrzmiało głupio - też marzy mi sie mały urlop od macierzyństwa. Dzisiaj na przystanku zobaczyłam kobietę w ciąży i jej pozazdrościłam, że ona ma jeszcze dzidzię w środku i może się wyspać. Taka ze mnie wyrodna matka.
Stary 2010-11-04, 10:10   #191
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aha, zapomniałam napisać że już więcej na wizażu Dyzia nie pochwale Dzisiaj się obudził o 3 i musiałam Mu cyca na uspokojenie dać mrowak lubisz mnie już?? I wstaw jakieś zdjęcie Gabulinka

Megi jasne jasne!! Wy tam pewnie nieźle babiczki ścigacie

Pop jako, że mamy być rodziną czas najwyższy żebyś przestała przekręcać mój nick Jestem Gmyrelką, a nie Grymelką

Aneczka jakie tam głupio Ja otwarcie mówię, że cieszę się, że do pracy chodzę, bo w niej od dziecka odpoczywam Tam jestem Agnieszką-pracownikiem, a nie mamą Hani i Marcelka

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 10:14   #192
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka- ale Twój nick niemal sam się przekręca. Ja się w końcu nauczyłam... ale co mi po tym skoro my raczej nie będziemy rodziną... chociaż... masz piękną panienkę w domu.
Stary 2010-11-04, 10:22   #193
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gmyrelka- ale Twój nick niemal sam się przekręca. Ja się w końcu nauczyłam... ale co mi po tym skoro my raczej nie będziemy rodziną... chociaż... masz piękną panienkę w domu.
megi nigdy nic nie wiadomo Na Dyzia czai się koleżanka Hani z klasy - Olga, bo mówi że chciałaby mieć męża młodszego o 7 lat, tak jak Jej mama Więc kto wie - może Igor i Hania ...

A ja jestem tak wkur***** że mnie zaraz trafi. Wzięłam sobie specjalnie dzień wolny na "okazję" robienia szafy a ich ku*** nadal nie ma Szef ich powiedział że będą o 8 rano!!!!!! Jestem kur** dzień wolny w plecy a oni do wieczora będą mi na głowie siedzieć i szafe robić Chyba sobie melisy zaparze!! Przecież mogłam iść normalnie do pracy - wracam przed 16 to i tak gów** do tego czasu zrobią!!!!!! (Wybaczcie - musiałam się wyżalić )

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:33
Stary 2010-11-04, 10:36   #194
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ja to mam czasem wrażenie że Ty skończyłaś takie studia jak ja Piszesz tu wszystko to o czym ja się uczyłam Zimne mleko jest zdecydowanie najlepsze Jest tyndalizowane - potrójna pasteryzacja, a więc bezpieczne, a bez zastosowania wysokich temperatur (strerylizacja)

Specjalistą od żywienia dzieci nie jestem i zawsze wolę się upewnić, ale z dorosłymi daję radę a ten temat i dorosłych dotyczy I z tego co pamiętam to dla dzieci najlepszy jest kefir - ja sobie przypomnę dlaczego to dam znać, ale jest tak na pewno

Aixa witaj Lenuś jest przesłodka!! I jaka duża!!

Do takich podstaw to chyba studia nie potrzebne a o tym mleku które dobre pisała kiedyś laska na forum Szymkowym , mamy tam biochemiczke i ona rozkłada rózne produkty na czynniki pierwsze . robili jakieś badania mlek z naszego rynku. Co do kefiru to ma duzo tych dobrych bakteri takich jak ma np actimel . TYlko że actimel ma ich podobno dużo mniej niż kefir . czyli kupowanie go to tak naprawde wywalanie kasy w błoto .
I pewnie taki normalny kefirek jest jeszcze mniej przetworzony niż wszelakie jogurty bardziej naturalny . No i maslanka wydaje się być dobra choc chyba ma mniej wartości odżywczych niz kefir np. Ale może się myle

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no własnie nie wiem skąd ale mała moja miała własnie takie cos kilka dni poszłam akurat na szczepienie dostała robiona maśc + clotrimazolum Zaja ok 7 zł w aptece i przeszło po ok 24 godzinach!!

nie mam pjecia skad taki grzybek albo z kupy albo moze ja miałam brudne ręce.. cvhodx staram się yc czesto .. ale takie grzybki szybko się zaklimatyzowuja

]
Napewno nie z kupy bo Ola miała z przodu tylko mi się raczej wydaje że to pieluchy ( jednak pod pieluchą każda ta temp jest wyższa plus wilgotne środowisko czyli to co wszelakie drożdżaki potrzebują do rozwoju . pewnie jedne dziewczynki mają wieksze skłonnosci inne mniejsze . to jak z nami jednych sie imają wszelakie zapalenie innych nie . A może jeszcze to wina PH tych okolic u dzieci , nie wiem sama

Cytat:

Oj u mnie tez tak wstaje podaje smoka przykrywam przekręcam na boczek ile to jeszcze potrwa, myślę że zanim zęby nie wyjdą
Jaka duża pannica

wejdź na strone bobovity na pewno będą

pewnie mu się nie chce mój dopiero zaczął a ma juz prawie 9 miesiecy

no zawiłe to strasznie , może podaj po troszke i później więcej , dzieci raczej nie powinny byc wegetarianami

jaka kuleczka kudłata

może na spacerze by właśnie pospał w wózku , opatul go i wyjdź

no nie wiem czy się z tego cieszyć furtke na gwałt trzeba kupować.
pewnie jak dasz troszke świat się nie zawali tu chyba bardziej chodzi o podawanie ciągłe zamiast np MM. Bo niby polecaja do 3 roku dawać MM a jak dla mnie to gruba przesada , SZymek właśnie jada duzo nabiału sery , jogurty , serki wszelakie a jak ma ochote i chce to mleka dostanie . Juz dawno zapomniałam co to jest MM jesli o niego chodzi zreszta on go pić nie chciał , sam sobie tak wybrał . BYło rzucanie butelka czy kubkiem z dostawał tylko rano przed śniadaniem . W sumie MM fajnie dawać jak dziecko jest niejadkiem bo tam witaminy dodaja żelazo itp.

Ale syfna pogoda wwrr nie lubie takiego błocka i chlapy ale co zrobić cały czas nie musi byc pieknie a i tak w sumie jest ciepło jak na ta pore roku
Stary 2010-11-04, 10:42   #195
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

jestem zła bo u mnie w komp jak Was pocytuję i wyłączę komputer to i tak to mam a tu nie.
Dusiaczka tak daje radę nawet jest fajnie,byłam w szoku bo jak siedziałam w domu to o 20 najchętniej bym już spać poszła a teraz jestem jakas wypoczęta mimo tego,że pracy sporo to wczoraj o 22 jeszcze mi się spać nie chciało.Mama jednak daje radę,wczoraj się mój synuś nawet za mną nie stęsknił,ja go przytulam a on wykręca główkę do babci-obrażony czy co?Ale ciszę się bardzo,że tak im dobrze idzie tylko ze spaniem kłopoty się zrobiły bo jest płacz przy kładzeniu.

Daniel tez się na początku dławił grudkami,teraz je ładnie i już nie ma na nic odruchu wymiotnego,myslę,że w takiej sytuacji właśnie pomaga wspomniana wcześniej skórka od chlebka bo zawsze tam jakiś okruszki sa w buzi i sobie on to tak ciuciał.

Gmyrelka ja tez już na wizażu Daniela nie pochwalę zawsze mi się psuje po tym

Minka fajnie,że zaczeliście to jest najważniejsze,żeby być odważnym a resztę się rozkręci.Ja też Danielowi nie przedłużam karnetu tam.A w ta sobotę też idziecie?
Trzymam kciuki za powodzenie firmy

Aixa i Cigi słodziutkie maleństwa!!!!!

Cigi ja mam te same pytania odnośnie dawania "domowego" jedzonka tez nie wiem co kiedy i ile

więcej nie pamiętam......hmm coś jeszcze chciałam ale chyba bym się musiała cofnąć

aaaa Megi przeogromne przepraszam napisałam na gg do Ciebie

czyli zaczynamy od kefirku

o kurczaki,poważnie brzmi ten artykuł o mleku,ja uwielbiam mleko a nie przepadam za jogurtami,a Izumi ona pamiętam pochłania mleko litrami

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:22
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:55   #196
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo. Toż to możesz za jakiś czas mieć córeczkę albo i Gmyrelka może mieć jeszcze jedną córeczkę. Albo ja będę miała jeszcze jedną córeczkę i jedną wydam za jednego i drugą za drugiego i poniekąd też będziecie rodziną. Oj kombinacji jest WIELE

Cytat:
megi nigdy nic nie wiadomo Na Dyzia czai się koleżanka Hani z klasy - Olga, bo mówi że chciałaby mieć męża młodszego o 7 lat, tak jak Jej mama Więc kto wie - może Igor i Hania ...

A ja jestem tak wkur***** że mnie zaraz trafi. Wzięłam sobie specjalnie dzień wolny na "okazję" robienia szafy a ich ku*** nadal nie ma Szef ich powiedział że będą o 8 rano!!!!!! Jestem kur** dzień wolny w plecy a oni do wieczora będą mi na głowie siedzieć i szafe robić Chyba sobie melisy zaparze!! Przecież mogłam iść normalnie do pracy - wracam przed 16 to i tak gów** do tego czasu zrobią!!!!!! (Wybaczcie - musiałam się wyżalić )
Ty mi tu mojego zięcia nie swataj z innymi. .
I proszę tak nie klnąć od samego rana bo tu dzieci wszystko słyszą.
Co da nazwy to postaram się nie przekręcać ale to nie będzie łatwe bo tak jakoś Grymelka ładniej pasuje. Ale skojarzę sobie że to od Gmyrania

PS. A ja to też nie jestem POP tylko P0P. Tam w środku jest ZERO a nie O

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:57
Stary 2010-11-04, 11:03   #197
ania p
Zakorzenienie

P0P jeszcze do tego jesteś P0p70 he he
Stary 2010-11-04, 11:17   #198
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Witam na nowym wątku. Dawno mnie nie było ale brakuje mi czasu na wszystko wieczorem jak przychodzę do domu to spędzam jak najwięcej czasu z Lenką a potem kąpiel małej nasza kolacja moja kąpiel i spanie. I od rana zaczyna się ten sam scenariusz. Te mamusie, które wróciły do pracy z pewnością wiedzą o czym mówię
aixa- masz rację, wiem o czym piszesz. tez nie mam na nic czasu. wróciłam do pracy przedwczoraj i czuj e sie jak podła matka
Też się pocieszam, że małej jest dobrze- jest z tatą i babcią. Weekendu doczekać się nie mogę, do tego żal, że dłuższe wolne dopiero w wakacje...
W firmie zmian wiele, z niektórymi ciężko sie oswoić.
Ciężka ta nasza dola matek pracujących.

Co do maści - może faktycznie clotrimazolum. Nam dotąd wystarczała maść alantan.

Cytat:

Sprzedałam na all płąszczyk ciazowy ten wielki.. kupiłam za 145 sprzdałam za 112,50
chuste Natki kupiłąmza chyba 99 sprzedałam za 75 i ten komplecik do chrztu za 170 sprzedałam kurka troche mało ale za 100 zł!!

dusiaczku jak tam fotelik jak tylko jakies nowinki beda dawaj znać... a powiedz mi czy on sie rozkłada do pozycji do spania?
madziwnia -super interesy robisz na allegro Ja też juz sprzedałam sporo niepotrzebnych rzeczy. Tylko szkoda tego płaszczyka. Przydałby się dla braciszka Michasi (kiedy będzie w maminym bruszku).

Fotelik ma regulowane oparcie. 3 pozycje, ostatnia właśnie do spania. Dla mnie jest ok, ja mam porównanie z maxi cosi cabrio. Mała przejechała w nim juzż sumie ok. 300 km

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:21   #199
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P70 Dyziu jest tylko Oliwkowy Żadna stara Olga Im w drogę nie wejdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 11:36   #200
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
P0P jeszcze do tego jesteś P0p70 he he
złośliwiec
tą 70 to lepiej jednak pomijać wystarczy P0P

Cytat:
P0P70 Dyziu jest tylko Oliwkowy Żadna stara Olga Im w drogę nie wejdzie
ta Stara to mnie rozłożyła
Ale to dobrze bo ja jej wszystkie zdjęcia Dycia pokazuję i tłumaczę że to jej przyszły mąż.

A tak na marginesie to wczoraj rozmawiałam z jednym hindusem - młody chłopak, dwadzieścia parę lat no i jemu żonę oczywiście wybrali rodzice. Bo w Indiach niestety ale znaczna większość małżeństw jest aranżowanych przez rodziców.
Mój tato zawsze powtarzał że on dopłaci aby mnie tylko ktoś zechciał. Niestety nie znalazł się nikt taki głupi.

PS. Oglądaliście reportaż o tej 10 letniej dzewczynce co urodziła dziecko? I czy wiecie że najmłodsza matka na świecie to pięcioletnia dziewczynka?

Stary 2010-11-04, 12:02   #201
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tyndalizowane - potrójna pasteryzacja, a więc bezpieczne, a bez zastosowania wysokich temperatur (strerylizacja)
człowiek zasiada coby sie odstresowac i juz musi po slowniki biegac, bo terminologia dziwna rzucaja

Cytat:
jako, ze nie wkleilam do galerii w poprzedniej czesci watku foteczki mojego malenstwa po porodzie, chcialam wam ja pokazac teraz. jaka ona byla maciupcia, ta moja pchelka...
To moja kilkudniowa (ok 3) coreczka.
ale pchelka faktycznie-jakie oczka podkrazone-niewyspala sie wmaminym brzuszku biedactwo

Cytat:
I maiałam się już kiedyś zapytać: Kto u Was wybierał imię? I dlaczego nie macie jakiegoś francuskiego?
fajnie,ze imie polskie, chociaz naszej Natalali mala tez ma sliczne, a nie polskie

Cytat:

Mrowaczku - teraz będziesz mnie bardzo lubiła. Nie dość, że Igor w nocy się budzi gdzieś co godzinkę, to dzisiaj zrobił sobie 1,5 godzinną pobudkę i nie spał do 3 rano. A ja o 5 do pracy wstaję...
lubie Cie bardzo i mow mi szybko kiedy dokladnie zjezdzasz do nas????

[QUOTE=aneczkkaa;23041698]cieszę się że od niego odpocznę ale to głupio zabrzmiało hehe
QUOTE]

komu Ty sie tlumaczysz- przecie tu same niedospane, zmeczone matki-wariatki

Cytat:
jej pozazdrościłam, że ona ma jeszcze dzidzię w środku i może się wyspać. Taka ze mnie wyrodna matka.
aha- pewnie ma zgage, puchnace nogi, bolace pachwiny, strach przed porodem, nie moze lezec na plecach i nie ma takiego forum jak my- nadal zazdroscisz?

Cytat:
nadal nie ma Szef ich powiedział że będą o 8 rano!!!!!! Jestem kur** dzień wolny w plecy a oni do wieczora będą mi na głowie siedzieć i szafe robić
na wstepie powiedz ze placisz im odpowiednio mniej zwgl. na spozniene

Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo. Toż to możesz za jakiś czas mieć córeczkę albo i Gmyrelka może mieć jeszcze jedną córeczkę. Albo ja będę miała jeszcze jedną córeczkę i jedną wydam za jednego i drugą za drugiego i poniekąd też będziecie rodziną. Oj kombinacji jest WIELE

Ty mi tu mojego zięcia nie swataj z innymi. .
oho!!!!! widzicie to???
a co do ziecia to kto mi podbieral izumowego Miska niedawno, he?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 12:18   #202
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
oho!!!!! widzicie to???
a co do ziecia to kto mi podbieral izumowego Miska niedawno, he?
Też na to uwagę zwróciłam P0P do dzieła - przecież Oliwka ma JUŻ PRAWIE ROK!!

Izumowego Miśka to Ci zawsze madziwnia i Michasia podbierać chciały I powiedz mi gdzie ten Twój zięć jest?? Chyba wraz z mamusią już nas nie lubią

Stary 2010-11-04, 12:20   #203
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
złośliwiec

ta Stara to mnie rozłożyła
Ale to dobrze bo ja jej wszystkie zdjęcia Dycia pokazuję i tłumaczę że to jej przyszły mąż.

A tak na marginesie to wczoraj rozmawiałam z jednym hindusem - młody chłopak, dwadzieścia parę lat no i jemu żonę oczywiście wybrali rodzice. Bo w Indiach niestety ale znaczna większość małżeństw jest aranżowanych przez rodziców.
Mój tato zawsze powtarzał że on dopłaci aby mnie tylko ktoś zechciał. Niestety nie znalazł się nikt taki głupi.

PS. Oglądaliście reportaż o tej 10 letniej dzewczynce co urodziła dziecko? I czy wiecie że najmłodsza matka na świecie to pięcioletnia dziewczynka?
że co???toż to masakra jakaś!!!co za dzidzisko mógł się tam zmieścić-chyba bym ubiła
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 12:34   #204
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

O tej najmłodszej matce świata to już dawno słyszałam - masakra jakaś Nawet są w sieci Jej zdjęcia A ta 10latka z Polski mi wczoraj śmignęła gdzieś ale się nie skupiłam ... gdzie to miało miejsce?? I kto na Boga jest ojcem????????

Stary 2010-11-04, 13:28   #205
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Izumowego Miśka to Ci zawsze madziwnia i Michasia podbierać chciały I powiedz mi gdzie ten Twój zięć jest?? Chyba wraz z mamusią już nas nie lubią
no wlasnie nie wiem gdzie ich wessało

Stary 2010-11-04, 13:30   #206
mrowak
Zakorzenienie

to ja juz mam pierwszy snieg Gabryśki
to było 3-go lutego 2010
Stary 2010-11-04, 13:42   #207
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry!!!

cigi wczoraj zapomniałam napisac.. ja podaje miecho wg schematu i słoiczków czyli po 5 zcaełam te słoiczki po 5 msc a te po 6 zaczełam dopieor ok 1-2 tyg temu czyli mozna powiedziec po 7 msc.

i wcina wzsystklo co bym nie podała

propo ryby włąsnie gerber ma jarzynki z delikatna ryba
dzis jej podałam pierwszy raz ale starsznie smierdzi jak paprykarz...

a czy inne firmy maj a dania z rybą bo co tylko ten jedxen rodziaj na rynku?

PS. Któa podaje juz żółtko? czy wystarczy jak bede podawał ten słoiczek z żółtkiem czy lepiej np. zółtko do obiadku dorzucic??

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to ja juz mam pierwszy snieg Gabryśki
to było 3-go lutego 2010
dobra cwaniaro.. agdzie gabrysia na tym sniegu?? mogłas sie chociaz z brzuszkiem p9ołozyc hhihihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 13:52   #208
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Jak sobie pomyślę że niedługo mój jeden syneczek przyprowadzić mi może dziewczynę i powiedzieć mamo będziesz babcią

A ja nie wiem jak to się stało, chcialam tylko dwójki dzieci, a teraz to mi się jeszcze córcia marzy. Fajnie dziewcze by miało, dwóch starszych braciSzkoda że nie mam 20- stu paru latek bo bym za kilka latek jeszcze sobie zaszla, a tak już taki strach że coś może być nie tak

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
PS. Któa podaje juz żółtko? czy wystarczy jak bede podawał ten słoiczek z żółtkiem czy lepiej np. zółtko do obiadku dorzucic??

Ja mojemu podaję pół żółtka co drugi dzień od tygodnia. Przeważnie ugotowane żółtko do zupy wkruszam i razem miksuję. A wczoraj robiłam mu budyń(woda+ żółtko+mąka ziemniaczana+ po ostygnięciu mleko modyfikowane+pół słoiczka deserku)zjadł połowe.Ale jak na pierwszy raz to i tak nieźle.

Dzisiaj na obiad zjadł 270 ml zupki mamusinego wyrobu, takiej gęstej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:02   #209
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
złośliwiec

Ode mnie z pracy laska się spotykała z hindusem . S[otykali się ponad rok niby bardzo kochali , on pojechał do domu i dowiedział się ze już ma żone wybraną . zrezygnował ze związku tutaj i wyjechał tam ( tu był na studiach ) Moja ciocia dla odmiany zrobiła sobie z takim dziecko , ale przyjechała do Polski bez niego ładną mam kuzynke szkoda tylko ze chowaną bez taty bo palma jej do mózgu odbija mimo że jest dorosła . Ja z nią wogóle nie mam kontaktu i to z jej winy , nie z mojej . Do tego mi wisi kase i też się nie odzywa . Brak słów

Cytat:
Dzień dobry!!!

cigi wczoraj zapomniałam napisac.. ja podaje miecho wg schematu i słoiczków czyli po 5 zcaełam te słoiczki po 5 msc a te po 6 zaczełam dopieor ok 1-2 tyg temu czyli mozna powiedziec po 7 msc.

i wcina wzsystklo co bym nie podała

propo ryby włąsnie gerber ma jarzynki z delikatna ryba
dzis jej podałam pierwszy raz ale starsznie smierdzi jak paprykarz...

a czy inne firmy maj a dania z rybą bo co tylko ten jedxen rodziaj na rynku?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

dobra cwaniaro.. agdzie gabrysia na tym sniegu?? mogłas sie chociaz z brzuszkiem p9ołozyc hhihihi
Jak jest już zółtko to nie trzeba dodawać .
Rybe ma też hipp i bobovita ale ta z bobovity chyba najbardziej śmierdzi

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślę że niedługo mój jeden syneczek przyprowadzić mi może dziewczynę i powiedzieć mamo będziesz babcią

A ja nie wiem jak to się stało, chcialam tylko dwójki dzieci, a teraz to mi się jeszcze córcia marzy. Fajnie dziewcze by miało, dwóch starszych braciSzkoda że nie mam 20- stu paru latek bo bym za kilka latek jeszcze sobie zaszla, a tak już taki strach że coś może być nie tak

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Ja mojemu podaję pół żółtka co drugi dzień od tygodnia. Przeważnie ugotowane żółtko do zupy wkruszam i razem miksuję. A wczoraj robiłam mu budyń(woda+ żółtko+mąka ziemniaczana+ po ostygnięciu mleko modyfikowane+pół słoiczka deserku)zjadł połowe.Ale jak na pierwszy raz to i tak nieźle.

Dzisiaj na obiad zjadł 270 ml zupki mamusinego wyrobu, takiej gęstej
Moja ma trzech starszych braci , ta ma dopiero obstawe , zanim się ktoś z nią umówi to 5 razy pomyśli

Ale do bani pogoda ciemno jak w d.. i do tego leje Szymek oglada bajki bo sie biedak nudzi a Ola wraz z nim
Stary 2010-11-04, 14:10   #210
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

hehe ja wiem że ten słoicze co juz ma zółtko to nie dodwawac tylko do innych obiadków czy moge dodać bo te z zółtkiem to mały wybór...

A czy np. dorsza z morza swiezego udotowac i dodac do zupki mozna?

Czyli juz powinnam co drugi dzien 1/2 zółtka tak?

Rany to ja chyba głodze dziecko!!!

madzia ona mi zjada na obiad albo pół dużego słoiczka albo 1 mały?
to źle?
no ale nie płącze z głodu czesto cyca je

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości