|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
ja mleka takiego zwyklego bym nie ryzykowała, jednak to za duzo białka do przerobienia przez niemowlęce nerki
![]() Ale bez obaw możesz co jakiś czas podać jogurcik. Ja wcześniej kupowalam takie 4-ro paki za 7.99 specjalne dla dzieci. Ale już od 2 tyg podaję zwykle jogurty, uważnie sprawdzając co jest w środku, jak sobie kupuję to też sprawdzam żeby żelatyny nie było. mój uwielbia jogurty naturalne i biszkoptowe. Ale to podaję co drugi dzień. aixa wypróbuj może samą mąkę ziemniaczaną. Ja mam to co napisałaś+jeszzce taki krem na odparzenia z nivea http://www.nivea.pl/products/show/9254 Minka26 ja z moim chodze do zwyklego aqua parku z chlorowaną wodą, i nie spotkalam basenu gdzie woda bylaby tylko ozonowana. Małemu nic nie jest nawet jak się troche opije. Ale musiasz zwracać uwagę jak zareaguje na zwykły basen, bo np starszy synek ma uczulenie na jednym z basenów. Dostaje takie jakby poparzenie na klatce piersiowej, i tam nie chodzimy bo za dużo chloru ładują ![]() a te musy w 4-ropakach to takie http://www.*****************/nasze_p...esiecy/MUS/412 ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- ni i cenzura ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- no dobra wejdz na stronę bobovita i tam na produkty ![]()
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cześć Mamuśki
![]() ![]() Cigi boska ta Twoja pchełka!! I jakie miała włoski zaraz po urodzeniu ![]() Jeśli chodzi o System to oczywiście jest w nim bardzo dużo nt dobrostanu zwierząt ![]() ![]() U mnie stale się ktoś remontuje i Marcuś boi się jak nie wiem, bo wiecznie wiercą ![]() ![]() ![]() Megi, Pop gdzie jesteście?? Czyżbyście tak zawzięcie pracowały ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Grymelka - jestem. Tylko od samego rana muszę coś załatwiać, non stop do mnie dzwonią i przeszadzają w czytaniu
![]() ![]() Cytat:
![]() Aixa - witaj po przerwie. A Lenka jak zwykle ![]() ![]() Jak to nie siedzi? A wtym kubełku to kto siedzi ![]() ![]()
![]() |
#184 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest taki problem ,że Miko mleka w ogóle nie chce , rano dostaje kaszkę z bobovity ale ledwo co mu wcisnę a wieczorem właśnie manne na mleku i to mu lepiej wchodzi Cytat:
![]() Jaka duża pannica ![]() Cytat:
pewnie mu się nie chce mój dopiero zaczął a ma juz prawie 9 miesiecy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no nie wiem czy się z tego cieszyć furtke na gwałt trzeba kupować. ______________ A u nas dzisiaj przerwa nocna od 2 do 4 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Cigi - nic dziwnego że Basia teraz ma takie włosy jak po urodzeniu już miała długie. No i ona wyglądała jak jakiaś mała azjatka
![]() I maiałam się już kiedyś zapytać: Kto u Was wybierał imię? I dlaczego nie macie jakiegoś francuskiego? A z tym rozliczaniem to też uważam że to paranoja ale w świetle prawa liczy się stan cywilny opiekuna, Jeżeli to panna, kawaler, wdowiec, czy rozwodnik to jest to osoba samotnie wychowująca dzieci i nie ma znaczenia gdzie i z kim mieszka. Znaczenie ma to wtedy gdy jest się małżeństwem. I jeżeli sie mieszka wtedy osobno to można sie ubiegać o status osoby samotnie wychowyjącej dziecko. Śmieszne to trochę.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-04 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
minka ja na ten basen bym z mala nie poszla, chyba nawet zajec nie ma, ale ostatnio po remoncie generalnym by cxzynny az tydzien bo wykryli gronkowca;/
aixa ja na odparzenia tormentiol malej pare dni stosowalam i zeszlo idealnie, nanazin jeszcze mialam taki spray tez pomagal ale tyle ze zaczerwienienia bledly a za chwile bylo to samo. cigi sliczna panna!!!!!! ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- ja znowu zaganiana dzisiaj, doczytam dokladnie reszte pozniej a teraz zmykam.
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - ja tu siedzę od 7 prawie, tylko na chwilkę wyszłam, żeby trochę powindykować biedne żuczki
![]() ![]() Cigi - ja daje mięso Igorowi od 6 m-ca. Teraz także samo - ostatnio dostał trochę udka z kurczaka gotowanego, wcześniej pluł, bo dawałam mu odrobinkę do spróbowania a w końcu mu posmakowało. No i daję rybkę - też chyba od 6 m-ca (Gerbera w słoiczku - the best obiadek mojego Iguśka). Mrowaczku - teraz będziesz mnie bardzo lubiła. Nie dość, że Igor w nocy się budzi gdzieś co godzinkę, to dzisiaj zrobił sobie 1,5 godzinną pobudkę i nie spał do 3 rano. A ja o 5 do pracy wstaję... ![]()
#189 |
Zakorzenienie
|
Za godzine mamy ćwieczenia a potem jedziemy do wawy po butki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Megi współczuję nocy ....
#190 |
Zakorzenienie
|
Nie zabrzmiało głupio - też marzy mi sie mały urlop od macierzyństwa. Dzisiaj na przystanku zobaczyłam kobietę w ciąży i jej pozazdrościłam, że ona ma jeszcze dzidzię w środku i może się wyspać. Taka ze mnie wyrodna matka.
#191 |
Wtajemniczenie
|
Aha, zapomniałam napisać że już więcej na wizażu Dyzia nie pochwale
![]() ![]() ![]() Megi jasne jasne!! Wy tam pewnie nieźle babiczki ścigacie ![]() Pop jako, że mamy być rodziną czas najwyższy żebyś przestała przekręcać mój nick ![]() ![]() Aneczka jakie tam głupio ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka- ale Twój nick niemal sam się przekręca. Ja się w końcu nauczyłam... ale co mi po tym skoro my raczej nie będziemy rodziną... chociaż... masz piękną panienkę w domu.
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja jestem tak wkur***** że mnie zaraz trafi. Wzięłam sobie specjalnie dzień wolny na "okazję" robienia szafy a ich ku*** nadal nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pewnie taki normalny kefirek jest jeszcze mniej przetworzony niż wszelakie jogurty bardziej naturalny . No i maslanka wydaje się być dobra choc chyba ma mniej wartości odżywczych niz kefir np. Ale może się myle Cytat:
Cytat:
Ale syfna pogoda wwrr nie lubie takiego błocka i chlapy ale co zrobić cały czas nie musi byc pieknie a i tak w sumie jest ciepło jak na ta pore roku
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
jestem zła bo u mnie w komp jak Was pocytuję i wyłączę komputer to i tak to mam a tu nie.
Dusiaczka tak daje radę nawet jest fajnie,byłam w szoku bo jak siedziałam w domu to o 20 najchętniej bym już spać poszła a teraz jestem jakas wypoczęta mimo tego,że pracy sporo to wczoraj o 22 jeszcze mi się spać nie chciało.Mama jednak daje radę,wczoraj się mój synuś nawet za mną nie stęsknił,ja go przytulam a on wykręca główkę do babci-obrażony czy co?Ale ciszę się bardzo,że tak im dobrze idzie tylko ze spaniem kłopoty się zrobiły bo jest płacz przy kładzeniu. Daniel tez się na początku dławił grudkami,teraz je ładnie i już nie ma na nic odruchu wymiotnego,myslę,że w takiej sytuacji właśnie pomaga wspomniana wcześniej skórka od chlebka bo zawsze tam jakiś okruszki sa w buzi i sobie on to tak ciuciał. Gmyrelka ja tez już na wizażu Daniela nie pochwalę zawsze mi się psuje po tym ![]() Minka fajnie,że zaczeliście to jest najważniejsze,żeby być odważnym a resztę się rozkręci.Ja też Danielowi nie przedłużam karnetu tam.A w ta sobotę też idziecie? Trzymam kciuki za powodzenie firmy ![]() Aixa i Cigi słodziutkie maleństwa!!!!! Cigi ja mam te same pytania odnośnie dawania "domowego" jedzonka tez nie wiem co kiedy i ile ![]() więcej nie pamiętam......hmm coś jeszcze chciałam ale chyba bym się musiała cofnąć aaaa Megi przeogromne przepraszam napisałam na gg do Ciebie ![]() czyli zaczynamy od kefirku ![]() o kurczaki,poważnie brzmi ten artykuł o mleku,ja uwielbiam mleko a nie przepadam za jogurtami,a Izumi ona pamiętam pochłania mleko litrami ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-04 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I proszę tak nie klnąć od samego rana bo tu dzieci wszystko słyszą. Co da nazwy to postaram się nie przekręcać ale to nie będzie łatwe bo tak jakoś Grymelka ładniej pasuje. Ale skojarzę sobie że to od Gmyrania PS. A ja to też nie jestem POP tylko P0P. Tam w środku jest ZERO a nie O ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-04 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
P0P jeszcze do tego jesteś P0p70 he he
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też się pocieszam, że małej jest dobrze- jest z tatą i babcią. Weekendu doczekać się nie mogę, do tego żal, że dłuższe wolne dopiero w wakacje... W firmie zmian wiele, z niektórymi ciężko sie oswoić. Ciężka ta nasza dola matek pracujących. Co do maści - może faktycznie clotrimazolum. Nam dotąd wystarczała maść alantan. Cytat:
![]() Fotelik ma regulowane oparcie. 3 pozycje, ostatnia właśnie do spania. Dla mnie jest ok, ja mam porównanie z maxi cosi cabrio. Mała przejechała w nim juzż sumie ok. 300 km ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
P0P70
![]() ![]() ![]()
#200 | |
Zakorzenienie
|
złośliwiec
![]() tą 70 to lepiej jednak pomijać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale to dobrze bo ja jej wszystkie zdjęcia Dycia pokazuję i tłumaczę że to jej przyszły mąż. A tak na marginesie to wczoraj rozmawiałam z jednym hindusem - młody chłopak, dwadzieścia parę lat no i jemu żonę oczywiście wybrali rodzice. Bo w Indiach niestety ale znaczna większość małżeństw jest aranżowanych przez rodziców. Mój tato zawsze powtarzał że on dopłaci aby mnie tylko ktoś zechciał ![]() ![]() ![]() PS. Oglądaliście reportaż o tej 10 letniej dzewczynce co urodziła dziecko? I czy wiecie że najmłodsza matka na świecie to pięcioletnia dziewczynka?
![]() |
#201 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=aneczkkaa;23041698]cieszę się że od niego odpocznę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE] komu Ty sie tlumaczysz- przecie tu same niedospane, zmeczone matki-wariatki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do ziecia to kto mi podbieral izumowego Miska niedawno, he? ![]()
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Izumowego Miśka to Ci zawsze madziwnia i Michasia podbierać chciały ![]() ![]()
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
O tej najmłodszej matce świata to już dawno słyszałam - masakra jakaś
![]() ![]()
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
to ja juz mam pierwszy snieg Gabryśki
![]() to było 3-go lutego 2010 ![]()
#207 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
cigi wczoraj zapomniałam napisac.. ja podaje miecho wg schematu i słoiczków czyli po 5 zcaełam te słoiczki po 5 msc a te po 6 zaczełam dopieor ok 1-2 tyg temu czyli mozna powiedziec po 7 msc. i wcina wzsystklo co bym nie podała propo ryby włąsnie gerber ma jarzynki z delikatna ryba dzis jej podałam pierwszy raz ale starsznie smierdzi jak paprykarz... a czy inne firmy maj a dania z rybą bo co tylko ten jedxen rodziaj na rynku? PS. Któa podaje juz żółtko? czy wystarczy jak bede podawał ten słoiczek z żółtkiem czy lepiej np. zółtko do obiadku dorzucic?? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- dobra cwaniaro.. agdzie gabrysia na tym sniegu?? mogłas sie chociaz z brzuszkiem p9ołozyc hhihihi
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie wiem jak to się stało, chcialam tylko dwójki dzieci, a teraz to mi się jeszcze córcia marzy. Fajnie dziewcze by miało, dwóch starszych braci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Dzisiaj na obiad zjadł 270 ml zupki mamusinego wyrobu, takiej gęstej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ode mnie z pracy laska się spotykała z hindusem . S[otykali się ponad rok niby bardzo kochali , on pojechał do domu i dowiedział się ze już ma żone wybraną . zrezygnował ze związku tutaj i wyjechał tam ( tu był na studiach ) Moja ciocia dla odmiany zrobiła sobie z takim dziecko , ale przyjechała do Polski bez niego ![]() Cytat:
Rybe ma też hipp i bobovita ale ta z bobovity chyba najbardziej śmierdzi ![]() Cytat:
![]() Ale do bani pogoda ciemno jak w d.. i do tego leje Szymek oglada bajki bo sie biedak nudzi a Ola wraz z nim
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
hehe ja wiem że ten słoicze co juz ma zółtko to nie dodwawac tylko do innych obiadków czy moge dodać bo te z zółtkiem to mały wybór...
A czy np. dorsza z morza swiezego udotowac i dodac do zupki mozna? Czyli juz powinnam co drugi dzien 1/2 zółtka tak? Rany to ja chyba głodze dziecko!!! madzia ona mi zjada na obiad albo pół dużego słoiczka albo 1 mały? to źle? no ale nie płącze z głodu czesto cyca je
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.