|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
a teraz mimo tego, że podcięłam jakies 4 cm nowe końcówki już są do niczego i sie plączą marejta Ty Paskudo dziewczyny wiecie co, moja kochana psinka spodziewa się małych, i dziś w nocy tak dała mi czadu bo ciagle się trzęsła, przychodziła do mnie, przytulała sie i lizała mnie to po buzi, to po szyji albo rekach i tak całą noc... Od 7 to już w ogóle byłam taka rozbudzona (a miałam jeszcze conajmniej godzine snu... ) i tak ją masowałam po brzuszku, ale ona dalej zachowywała sie tak samo i patrzyła takimi smutnymi oczkami![]() ![]() koleżanka mówila mi, że jej psinka też tak miała jak już przyszedł czas na rozwiązanie ale mi jej tak szkoda... chciałam pojechać z nią do weterynarza,ale dopiero ma od 16 a telefonu nie odbierał... a teraz siedze w pracy i myśle jak ona sie tam biedulka czuje |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
moj blond (2 rozne swiatła)odrosty traktowane lorealem ...2 razy bo za 1 rudawo
wyszłoteraz kusi mnie excell 10- 10.13 ciekawe czy złapie napatrzyłam sie na włoski infatuated cudne jak włoski po koloryzacji jak ich stan??Excell10' 9.0 Bardzo Jasny Blond Excell10' 10.13 Bardzo Bardzo Jasny Lodowy Blond EXCELLENCE 10.21 Bardzo Bardzo Jasny Perłowy Blond te farbki mnie korca i nie wiem co wybrac??? pozwala rozjaśnić włosy naturalne (jednorazowo maksymalnie o 2 tony) przyciemnić włosy o dowolną liczbę tonów nadać trwałe refleksy pokryć siwiznę (w zależności od możliwości danej gamy farb) ze strony loreal czyli pewnie na moje nie zadziała pomocy blondyneczki
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-11-04 o 11:54 |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
mysia wrzuc fotki
![]() Yatamanka na moim kompie Twoje włoski sa rude, miedziany blond ![]() ifrit ja robiłam 10,13, zdjecia wklejalam zdaje sie przedwczoraj wieczorem Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-04 o 12:03 |
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
właśnie kolor na tym pudełku też mi się tak podoba
tylko, że moim zdaniem na kartoniku odcień jest ciepły i właśnie coś takiego bym mogła chcieć![]() a ,21 to opalizująco-popielaty, więc chłodne, tak?
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki, różnica jest minimalna, naprawdę. włoski się uniosły i robi się taka fajna fala przy buzi wywinięta na zewnątrz. Druga strona pod spód i jest ok. Ale porządnie pocieniuje dopiero u fryzjera. Kiedys cieniowałam sobie bez strachu, ale teraz żal mi każdego milimetra. Rosną szybko, ale i tak żal. A kiedyś nosiłam krótkie włosy i było mi wszystko jedno, czy beda krótsze mniej czy bardziej.
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
marejta ta palettka ma wodę 9 % na pewno.
![]() paulcia wiem co czujesz, ja tez ciągle myślę o Lolce jak tylko muszę ją chociaż na chwilę samą zostawić aż przeraża mnie co będzie jak się dziecka doczekam, to chyba będę świruską...A dziś poszłam z Lolką na pocztę i do biedro na zakupy i pożałowałam tego jak cholera. Raz że cały dzień dziś pada a dwa że ten mały prosiak za każdym razem jak odwiązywałam ją od słupka to mnie brudził ![]() Efekt taki że mam jeansy i kurtkę do prania, oraz mnóstwo piachu we włosach i buzi bo machała tymi łapami na wszystkie strony jak ją odwiązywałam do tego buty mi przemokły i psa też kąpać musiałam bo cała ubłocona...narobiłam sobie pracy dodatkowej nie ma co... potem znów musiałam wannę umyć bo zasmarowała i w ogóle... już nigdy nie wezmę psiury na dłuższy spacer w taką pogodę
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() to nieźle właśnie kurcze ciężko zrobić zdjęcie by uchwycić prawdziwy kolor włosów - jeszcze mi się chyba nie udało ![]() W rzeczywistości wyglądają jak lodowy blond tak więc wiem już, że taki kolorek mi pasuje Tylko teraz czym tu ufarbować by po wypłukaniu został właśnie taki odcień |
|
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja postaram sie dziś wyjśc wcześniej żeby pojechać z nią do weterynarza...
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
paulcia a ty masz rasową suczkę że wet musi być przy szczenieniu?
czy rodowodowe szczeniaki i o to chodzi? pamiętam że mojej koleżanki suczka jak się szczeniła to normalnie, na kocyku za łóżkiem i nikt nie pomagał i nie patrzył tylko wodę jej dawali.
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale własnie siostra dzwoniła, że jednego maluszka już mamy więc jestem spokojniejsza, bo narazie wszystko jest w porządku, tylko teraz nie moge sie doczekać az wróce do domu![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratuluję psiej mamusi!
Oby do końca wszystko gładko poszło
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Przypominam o sobie, a właściwie o moim pytaniu
.
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Lady dzięki za link
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki.. a co powiecie na miedziany blond? :d Agatau.. zaraziłas mnie pragnieniem rudego
![]() tutaj link do zdjęc dziewczyny, która robiłą ten kolorek https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=110 oo. albo ten: połaczyc pół na pół wellaton 8.0 z karmelowa czekoladą 7.43 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1277201523
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-04 o 15:15 |
|
|
|
#4185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo sama szczerze też się nie widziałam. Zobaczymy, jeszcze pomyślę na d tym. A że ciemny brąz mi się znudził może pokombinuje z jakimś popielatym brązem. I dziękuje za rady. I jak oglądam te Wasze zdjęcia zazdroszcze blondóóów !
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście zaczynam dostawac nerwa, że kolor na czubku głowy ciągle rózni sie od dolnych partii. konce szarzeją, czubek rudzieje.. bede przyciemniac
|
|
#4187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cały czas mam go gdzieś w głowie, kiedyś zrobię ale to jak już będę wiedzieć że jak będzie mi w nim źle to będę mogła sobie pozwolić na czekoladowy, który go przykryje ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
a przeglądając google ten wpadł mi w oko bo bardzo podoba mi się ten kolor
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poszłam do fryzjerki i umówiłam się na farbowanie ale to pod koniec grudnia przed studniówką pokazała mi palete ducastel o ile sie nie mylę.. słyszałyście o tych farbach ?
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, byłam dzisiaj na zakupach i patrzę ta excell10 o której pisałyście na promocji z 8 funtów 5 no to wzięłam 10.13.. i teraz mnie kusi, żeby wypróbować!
waham się bo farbowałam równe 2 tygodnie temu, ale z drugiej strony włosy mam dość przetłuszczone, odrost naturalny malutki bo ok 5mm (a sądzę, że na naturalkach i tak by mi nie chwycił bez podkładu) i istnieje szans, że by mi wyrównał ten stary odrost z resztą włosów... eh i bądź tu babo mądra..Dziewczyny doradźcie proszę!
|
#4191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktycznie nie warto juz meczyc tym wlosow jak efekt jest jaki jest.. Sprobuj moze nastepnym razem ktorejs excell'ki jak dostaniesz ![]() Cytat:
a excell 10.13 kupilam sama i bede farbowac moze w nastepny weekend to zdam relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cale szczescie moja Mona jak pada deszcz to sama nie chce wychodzic na dwor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i bede farbowac przy malym odroscie bo nie wiem czy w ogole zdaze w te 10 min
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 19:49 |
||||||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Snow ty mi chyba wcale nie współczułaś tego deszczowego spaceru?
Twoja Mona mądra, moje to durne jeszcze ale z każdym dniem jest lepiej. Dziś postanowiliśmy z tż że się dobre skończyło i psiura już z nami spać nie będzie w łóżku ![]() A stało się tak dlatego że wczoraj mieliśmy 2000 dzień spędzony razem w związku ![]() No i oczywiście zmiana planów ale było było... ![]() Od dziś łóżko jest tylko moje i tżta ale teraz jest wieczna walka z tą cholerą żeby nie właziła... Cały dzień latam za nią i ją zganiam A wy pozwalacie swoim psom na spanie w swoich wyrkach? paulcia i jak szczeniaczki? czekam na relację...I powiem wam że kolejne farbowanie robię nieodwołalnie c12 ![]() Mam dziś mega tłuste włosy i są normalnie rude blee... Nie przyzwyczaję się za chiny ludowe, tylko się męczę niepotrzebnie a myc codziennie nie będę a tylko świeżo umyte mnie zadowalają. Przejrzałam na wizażu jak dziewczynom wychodziła i jak niebieski się zmyje to wygląda ok. Tylko teraz jak podmienić farby żeby tż sie nie sczaił? ![]() Już wiem- wezmę pudełko po a10 a wsadze reszte z c12 i udam potem głupa- o patrz coś w składzie farby zmienili... to jest plan!
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny hehhe no bo przypomnialo mi sie jak tylko Mona do mnie przyjechala i bylam taka dumna i w ogole wszedzie chcialam z nia chodzic, a teraz? Tylko szybko na spacer najchetniej i odstawic psa do domu bo to dzikus, smieciarz i tylko wstyd robi
![]() Dzis to juz przebila sama siebie, szykowala sie do kangura i oczywiscie musiala sobie miejsce znalezc, no to wiadomo jak zwykle kreci sie w kolko, ma szal w oczach bo juz tak bardzo sie jej chce ale nie, tu nie moze bo zapach nie ten i szuka dalej ![]() No i tak tylko sobie mysle, niech on juz pojdzie bo ta zaraz srac bedzie no i poszlo...Moja tez niestety spi z nami w lozku, ale to byl nasz blad, nie nauczylismy jej od "wejscia" ze nie moze na lozko..tylko ja oczywiscie zakochana w malej kulce kladlam ja sobie przy glowie i zasypialam wtulona... No i spi z nami, cale szczescie w nogach przynajmniej Ale TZ zawsze wtedy ostro sie wkurza i wywala futrzaka na korytarz![]() Twoj plan na najlizsze farbowanie - GENIALNY moj w zyciu by nie zauwazyl nawet jakby inne pudla byly
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 19:59 |
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
bedac dzis w drogerii lookałam na obie i nigdzie nie mogłam sie doczytac jakie wody maja 6?9? %HELP
oj kusza oba odcienie ... boje sie troszke popieli zeby nie było efektu gołabka i co tu zrobic![]() snowhitee a na jakie kładłaś excell 10? hmm i jak kondycja włosków odrosty złapało ?
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-11-04 o 20:18 |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam że ona kręci tym tyłkiem z szałem w oczach a tu jakiś przystojniak się nawija
Tylko że najczęściej to ja już napięcia nie wytrzymuję i wybucham śmiechem ![]() Dla mnie mogłaby spać z nami ale ona ma wredne futerko- krótkie i sztywne i wyczesać nie da rady a wilgotną rękawicą czy ręką niewiele zbieram i mam wszystko na kocu a potem w pościeli. A śpimy nago odkąd się poznaliśmy i to nie jest za przyjemne jak kłaki wszędzie... Dlatego z ciężkim sercem ale trzeba się odizolować ![]() Ja mam jeszcze problem żeby poznać kiedy chce kupę a kiedy tylko siusiu a kupę robi tylko na trawniku jakieś 200m od bloku i latam tam kilka razy dziennie na pusto, a ona ostatnio strasznie pory zmienia. A ja się ciągle boję że np. jak na wieczorny spacer tam nie pójdę i nie zrobi to mi w nocy zrobi w mieszkaniu to wole lecieć jak głupia i robię tych kilometrów do cholery w ciągu dnia. Zawsze jak już zła jestem to myślę że nie będę tam chodzić i zaczekam aż tak jej się zachce że mi zrobi pod blokiem ale w końcu wymiękam i idę pokornie na jej obsrany trawniczek- a to kibelek jak zauważyłam wszystkich psów na osiedlu.Mój tz razem ze mną robi szkołę fryzjerką wiec przynajmniej obczaja laski z opakowania bo na numerkach się nie zna i tyle dobrego ![]() Mój plan musi się powieść
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kladlam 10.21 excellence na takie jak na zdj 1 i uzyskalam takie jak na zdj nr 2 Odrost (sredni blond) rozjasnilo w miare dobrze, jednak troche sie odcinal..Lepiej mi rozjasnia stockholm![]() Bunny no to sie usmialam z tym trawnikiem Twojej suni ![]() Kurde to Twoj TZ obeznany Fajnie Chcialabym zeby tak moj potrafil mi cos doradzic
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 20:35 |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jamnik tez spi ze nami
![]() Biore ja na poduszke i przytulam i zasypiam ![]() blond bunny pomysł z farbowaniem super. Zamieśc nam koniecznie zdjecia
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
A Bunny jeszcze Cie pociesze, zebys nie myslala, ze z Twoja princeska jest tak zle
Moja jeszcze bardzo czesto ma tak, ze jak juz zrobi swoje, to jezdzi tylkiem , tak jakby na saneczkach, ciezko to opisac No komedia z nia.
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Snow mój tż raczej nie doradza bo on jest bardziej od strzyżeń
![]() Dla niego najważniejsze żeby blond nie był biały- przynajmniej u mnie ![]() Bo za bardzo przykuwa uwagę innych samców
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ze chyba naturalniejszy blond, takie rozwiane, lekko falowane włosy przykuwają większa uwage.Biały niekoniecznie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

a teraz mimo tego, że podcięłam jakies 4 cm nowe końcówki już są do niczego i sie plączą
bo ciagle się trzęsła, przychodziła do mnie, przytulała sie i lizała mnie to po buzi, to po szyji albo rekach i tak całą noc... Od 7 to już w ogóle byłam taka rozbudzona (a miałam jeszcze conajmniej godzine snu...
) i tak ją masowałam po brzuszku, ale ona dalej zachowywała sie tak samo i patrzyła takimi smutnymi oczkami

wyszło
jak włoski po koloryzacji jak ich stan??

do tego buty mi przemokły i psa też kąpać musiałam bo cała ubłocona...