Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 13:53   #3541
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
oj
Nawet nei wiem, jak cie pocieszyc. mam nadzieje, ze szybko sie pozbedziecie tej bakterii
a nie wiesz czasem jak w Anglii wygląda leczenie ZUM ? różni się cos od "naszego"?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Drewniane ostatnio kupiłam Eichhorna.
My też mamy te klocki (mniejsze ) , ale Amelia średnio się nimi sama bawi, woli ja my jej budujemy a ona burzy A Kubasek sam coś poukłada?

Na tym z little tiles Amelia się bujała ale szału nie było. Ja bym go nie kupiła. Ma w domu konika i dopiero teraz zaczęła na niego zwracać uwagę i sama na niego siada ale trzeba na nią uważać bo tak mocno się huśta, że już nie raz by orła wywinęła. Nauczyła się na placu zabaw na tych sprężynkach mocno bujać i z koniem to samo wyprawia

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a mój Bartosz dalej milczek ... no, może oprócz tego, ze jak ściga kotka to wrzeszzy dziadzio!

na jedzenie mówi "mam mam", na psa "are" i naśladuje jak szczeka, jak coś jest brudne, albo mówie, ze trzeba wyrzucić do kosza to mów "beee" ... i "baba" ... i to by było na tyle

tak było to nie plotka
Amelia też wygadana nie jest

O mam świadka !

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 13:58   #3542
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Moja Nina też ogląda bajki z wielki zainteresowaniem, ciągle leci u nas Mini Mini. Jednak na zabawki z postaciami z tych bajek wcale nie reaguje...
Moja jest fanka babytv.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:02   #3543
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

to ja wam powiem ze ciotka co u mnie byla w swieto zmarlych byla pelna podziwu ze mala tyle gada bo siedzielismy cicho , Werka na moich kolanach i z tekstem do ciotki "tiotia daj kolale" mala sroczka jak tylko widzi ze ktos ma "taci" to zaraz chce i sama zaklada na szyjke

wogole Werka mocno przezywa wszystko co w dzien robi bo jak idzie spac wieczorem to juz taka na polspiaca ale jeszcze mowi cos co robila np . wczoraj bylismy na urodzinach u tescia i byla tam kuzynka Werki -Pati i mala na spiocha mowi" Pati goń goń goń" bo sie z nia gonila

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Moja jest fanka babytv.
to Werka mowi ze chce "baje" ale jakos nie oglada specjalnie, chwile popatrzy i bawi sie przy niej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:07   #3544
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam się i przepraszam, że nie cytuję...
Pół nocy nie spałam, bo Bartus wymiotował, mnie wieczorem też brało. Mdliło na całego, ale do kibelka nie trafiłam na szczęście.
Wczoraj Antoś znowu zwrócił zupkę, jada więc kolejny dzień tylko kaszki ryżowe. Zrobiłam mu nawet klusek kładzionych z serkiem, ale nie ruszył

Ogólnie jest do doopy. Mam już dość tych choróbsk. Jedna za drugą się pojawia...
Dopiero doczytałam Ale was złapało. Zdrówka

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Moja "spadnięta" forma, jak ją nazwała Miramej, pogłębi się dzisiaj, bo Małż pojechał w delegację i wróci dopiero jutro wieczorem . Dodatkowo deszcz pada i nici ze spaceru

Posiedzę z Wami
U nas też leje, ale spaceru i tak nie planowałam Uszy do góry Moja forma też na ziemi leży

Cytat:
Nie napisałam Wam jeszcze, zę wczoraj dzwoniła do mnie Pani z salonu fryz., do którego wysłałam we wrześniu swoje foto na darmowe strzyżenie itp. - Załapałam się

Tylko ja zapuszczam, więc mało będą mieli do roboty
ciekawe co wymyślą

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy na urodzinach u tescia i byla tam kuzynka Werki -Pati i mala na spiocha mowi" Pati goń goń goń" bo sie z nia gonila
kochaną masz córcię

Zapomniałam się "pochwalić" że poszłam spać o 2 w nocy Amelia wyła do księżyca i nic nie pomagało, maść, nurofen camilia w końcu wypiła cały niekapek i padła. Dziąsła napuchnięte ma maxa, do tego jeszcze gardło ma czerwone i pewnie ją bolało

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-04, 14:18   #3545
gorgulek
Zakorzenienie

Czeko nie obraź się ale zawsze jak czytam o tym co Twoja Werka mówi to po prostu nie wierzę Dla mnie to jest wręcz niemożliwe, żeby dziecko w wieku 15 miesięcy samo z siebie układało zdania i to jeszcze z kilku wyrazów. Rozumiem pojedyncze słowa wymawiane wyraźniej bądź zdanie typu "daj pic" i to zdania takie musi dziecko wcześniej usłyszeć kilka razy ale nie sama z siebie "ciocia daj korale".

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Smakoszka Ci rośnie

tak coś mi się kojarzy, ale nie chcę rozsiewać plotek

...
Wiecie co tak się wk... dzwonek do drzwi miałam a tu młoda cyganka w ciąży i pyta czy jej kasę dam. Odpowiedziałam, że nie bo sami żyjemy we trójkę z jednej pensji. Nie odpuściła i pyta czy jedzenie jej dam a tu jak na złość pusta lodówka bo z małżem na zakupy mamy potem jechać i tylko tyle mam co dla Amelii a ta małpa na mnie z gębą, że jej chleba z masłem żałuję jak się darła fr... powiedziałam jej że chleb to ja mam, ale dla dziecka i trzasnęłam jej drzwiami przed nosem co za babsko bezczelne. Potem poszła do sąsiadki i ta też jej kasy nie chciała dać ,ale jedzenie tak to powiedziała, ,że ona to jedzenia już nie chce i darła się na całą klatkę
Chyba Kluseczka

Też to pamiętam, więc masz kolejnego świadka

No wiecie co

Cytat:
wow
a mój Bartosz dalej milczek ... no, może oprócz tego, ze jak ściga kotka to wrzeszzy dziadzio!

na jedzenie mówi "mam mam", na psa "are" i naśladuje jak szczeka, jak coś jest brudne, albo mówie, ze trzeba wyrzucić do kosza to mów "beee" ... i "baba" ... i to by było na tyle

ja się dołącze z kawką

łakomczuszek

ja się prawie zapłakałam ... ale nawet informatyk nie dał rady tego odzyskać :/
...
... brak słów
jak byłam na cmentarzu to chodziła cyganka z 4 synami i prosili o pieniądze ludzi stojących przy grobach no przegięcie lekkie

Rozkręci się jeszcze

Prawdziwy łakomczuszek

Naprawdę współczuję

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Zapomniałam się "pochwalić" że poszłam spać o 2 w nocy Amelia wyła do księżyca i nic nie pomagało, maść, nurofen camilia w końcu wypiła cały niekapek i padła. Dziąsła napuchnięte ma maxa, do tego jeszcze gardło ma czerwone i pewnie ją bolało
Megi Wy to się macie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:30   #3546
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie poszłam do sklepu. Nie będzie zupy
Dzisiaj ryż z jabłkami.
Nie mam siły...

czeko, mam podobne zdanie. No chyba, ze Werka jest geniuszem
Dziecko w wieku 18 miesięcy zaczyna łączyć słowa. Zdania bardziej ok 2 urodzin. Co innego nazywać przedmioty po swojemu, a co innego mówić już prawie poprawnie i samemu konstruować zdania i je wypowiadać. I jeszcze w poprawnej formie/odmianie przez osoby itp...

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-11-04 o 14:33
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:36   #3547
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Nie ma szans, żeby zawołała, przynajmniej na razie.Sadzam ją 2-3 razy na dzień, zazwyczaj uda jej się coś tam skombinować Mam nadzieję, że skojarzy po prostu te dwie rzeczy i sama zacznie wołać za jakoś czas
Pewnie wtedy, kiedy zacznie mieć kontrolę nad zwieraczami, czyli po 18. miesiącu

Cytat:
czesc

podczytywalam was wczoraj ale nie mialam weny pisac......dla wszystkich chorowitkow duzo zdrowka

pol dnia latalam po miescie szukajac kozaczkow dla malej w rozm. 21 -no normalnie nigdzie nie bylo, ale w koncu kupilam w Cocodrilloa malzowi spodobala sie czapka dla Werki i kupil jej w kompecie z szalikiem

posprzatalam chate i nic mi sie nie chce okres mam , wlasciwie nie wiem czy to okres......bo przerwalam branie tych tabletek i teraz mam, mialam okres 5 dni, po czym 3 dni sucho i znowu mam , stad chyba moje kiepska forma psychiczna
, może pochwalisz się zakupami?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Fajne bujaki
Tez bym taki kupiła tylko zastanawiam sie czy zainteresuja Kube.
Ja też nie wiem, czy Kubie się spodoba, ale nie mam jak sprawdzić

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja jednak wolę taki bujak niż pchacz. Teraz będą długie wieczory i czymś zająć trzeba dzieci. Myślę, że Mała będzie zadowolona. A taki jeździk co odpycha się nogami już ma.
Moja chodzić od ponad 5 miesięcy
No i zanim wiosna przyjdzie, to od końca grudnia jeszcze trochę czasu upłynie

Cytat:

Zuzia rozgadana bardzo jest, ostatnio coraz więcej chce powtarzać ale też skraca sobie wyrazy np. banan to "ba", bańki to też "ba" i muszę zgadywać aaa i żaba to "ba"
Oprócz tego ładnie mówi mama tata baba, ela, ana (ania), dziadzia, dzidzi (dzidzia), ko (koń), kuko (kółko), kokek/koke (kotek), brum, buj buj (tu chodzi o huśtanie he he he), da, maś (masz), mi (miś), a na smoczka woła mo
Naśladuje też kotka - mał, pieska, krowę, węża, indyka (gul gul), świnkę ale tak śmiesznie to robi że nie umiem powtórzyć, małpkę, pszczółkę (ziiiii zamiast bzzzzy hehehe), zajączka (kic), jak ptaszek fruwa i więcej nie pamiętam
No to pochwaliłam się
I ciągle grozi paluszkiem pieskowi jak szczeka i pokazuje, że trzeba być cicho bo piesek śpi
Bardzo dużo rozumie i o co poproszę to robi. Jak zakazuję to już różnie ze słuchaniem.
A najlepsza zabawa ostatnio to chowanie się za suszarkę z ciuchami. Jak za długo Jej szukamy to daje o sobie znać
(...)
Piesek mi też bardziej się spodobał
Pięknie , jak czytam, to wydaje mi się, że większość dzieciaków skraca wyrazy

Wykombinowałam, że na Gwiazdkę bujak, wiosną/latem jeździk i rowerek biegowy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:39   #3548
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Czeko nie obraź się ale zawsze jak czytam o tym co Twoja Werka mówi to po prostu nie wierzę Dla mnie to jest wręcz niemożliwe, żeby dziecko w wieku 15 miesięcy samo z siebie układało zdania i to jeszcze z kilku wyrazów. Rozumiem pojedyncze słowa wymawiane wyraźniej bądź zdanie typu "daj pic" i to zdania takie musi dziecko wcześniej usłyszeć kilka razy ale nie sama z siebie "ciocia daj korale".

Też to pamiętam, więc masz kolejnego świadka

Megi Wy to się macie

Ja nie miałam dzieci, to moja pierwsza sztuka więc nie wiem jak to jest z łączeniem słów w zdania u maluchów wszędzie piszą, że później, ale dzieci są różne. Niektóre już nawijają jak najęte, a Amelia dalej po swojemu

O dobrze wiedzieć

Nooo

A ma któraś fontanne z piłeczkami ? Może małej kupię na mikołaja

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-04, 14:45   #3549
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a to juz twoja sprawa czy wierzysz czy nie
i to nie jest tak ze ona ni z pietruszki sama od siebie uczy sie ukladac zdan bo to niemozliwe- ja z nia duzo rozmawiam i ucze ja jak ma mowic np . mowie ze ma powiedziec to i to i mala sie szybko uczy , kojarzy rzeczy ze slowkami jakie umie i mowi

i zeby nie bylo juz kilka razy pisalam ze multum osob jest w szoku w kontakcie z mala ze ona juz tyle mowi a ma dopiero 15mcy wiec to nie zadne moje wymysly

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

...wydaje mi się, że większość dzieciaków skraca wyrazy
widzisz Werka miala etap ze skracala a teraz mowi cale wyrazy oczywiscie ze nie jest zadnym geniuszem bo nadal przekreca i gada po swojemu tez , ale potrafi powtorzyc dlugie slowka bez bledu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-04, 14:46   #3550
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy u lekarza. Amelia od antybiotyku dostała grzybicy wczoraj wam pisałam, że ma odparzenia a to był właśnie początek tego. Potem pojawiło się jeszcze więcej krostek i na pleckach też. Szybko się spakowaliśmy i w drogę, a na miejscu ze 20 dzieci dobrze, że na poczekalni były zabawki to się ładnie bawiły, Amelia była wniebowzięta Dostaliśmy syrop, maść robioną plus tormentiol.
dużo zdrówka dla Amelki

Cytat:
I jeszcze coś mi się przypomniało. Zuzka ostatnio ciągle by coś w buzi mieliła. I ciągle woła:mniam, mniam. Wystaczy, że przejdę koło piekarni z Nią i już krzyczy (zaznaczam, że może dwa razy z Nią tam zaszłam, zawsze Małż kupuje pieczywo).
Zjada swoje posiłki i od nas chce. Siada na kolanach i nie zejdzie dopóki nie dostanie. Jak nie chcemy dać to daje sama buziaka i klepie się po brzuszku
Słodziaczka

Cytat:
dzień dobry

ile to mnie nie było na wizażu? ... ehhhh za długo!!!

narazie przeczytałam dwie strony ... wszystkim chorowitkom życzę duuuuuużo zdrówka

yyyyy do nadrobienia mam jeszcze poprzedni wątek, i tego 115 stron ... chyba nie dam rady
Ostatnio miałam tyle pracy i obowiązków, ze nie miałam czasu na nic ... myślałam, ze od dzisaij będę zWami na bierząco, ale chyba znów mi się nie uda ... przez ostatni miesiąc w każdej wolnej chwili robiłam rozliczenie - zwrot vat-u z budowy, skończyłam w piątek a wczoraj wszystko sobie skasowałam ... normalnie siąść i płakać i muszę od początku

U nas wszystko ok ... Bartuś zdrowy maż w delegacji w Warszawie - czyli standard
Cześć Aniu
Bardzo się cieszę, że zajrzałaś

Wrzuć jakieś foteczki Bartusia

Trzeba zapisywać, trzeba zapisywać

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 14:47   #3551
Ania0104
Zakorzenienie

tak to jest z tym wizażem
usiadłam na chwile i mnie pochłonęło czytanie ...
Bartuś śpi a ja nic nie robie ...

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy wszystkie Wasze maluchy już funkcjonuja na samoobsłudze przy wszystkich posiłkach?? Adaś dopiero niedawno dostał łychę do ręki, owszem trafia do buzi, ale głównie to ja go karmię. Przecież to jeszcze maluchy, nie martw się, że chwilowo nie chce sama jeść, jeszcze ma dużo czasu przecież na to

Masz racje z neurologiem, muszę się wybrać, tym bardziej, że w ubezpieczeniu firmowym będę mieć to za darmo. A mnie albo ćmi przez cały dzień, ale napada tak, że nic nie widzę nawet teraz coś mi się tli w skroni...
mój nie ... czasem zjada troche zupy lub deserku łyżezką, ale ja mu muszę ją podtrzymywać, bo wkłada ją pionowo i wszystko się rozlewa ... na widelec czasem coś nabije i też trafi do buzi ... ale ogólnie by sobie nie pojadł

ojejjj współczuje
Cytat:
Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy u lekarza. Amelia od antybiotyku dostała grzybicy wczoraj wam pisałam, że ma odparzenia a to był właśnie początek tego. Potem pojawiło się jeszcze więcej krostek i na pleckach też. Szybko się spakowaliśmy i w drogę, a na miejscu ze 20 dzieci dobrze, że na poczekalni były zabawki to się ładnie bawiły, Amelia była wniebowzięta Dostaliśmy syrop, maść robioną plus tormentiol.
Cytat:
biedna Amelka.
Cytat:
Dzisiaj ryż z jabłkami.
Nie mam siły...
u nas też

co to ja jeszcze miałam ... ahaa ... moje dziecko na nocnik siada chętnie, ale nie zawsze do niego coś narobi ...

nooo i już po spaniu ... wierci się od pół godziny - zęby mu dokuczają ... idą wszystkie 3 na raz i nie mogą wyjśc ... gryzie co popadnie, a najczęśiej kocyk - tak tez zasypia - z kocykiem w buzi na szczęśie nie gorączkuje i przesypia ałe nocki.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:48   #3552
UnholyOne
Ola-Unhola

czeko, opisujesz raczej, ze ni z gruszki ni z pietruszki

Idę ryż wstawić
Ale u nas dzisiaj rozpusta, po łożkach się przewalamy...
Stary 2010-11-04, 14:52   #3553
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dziecko w wieku 18 miesięcy zaczyna łączyć słowa. Zdania bardziej ok 2 urodzin. Co innego nazywać przedmioty po swojemu, a co innego mówić już prawie poprawnie i samemu konstruować zdania i je wypowiadać. I jeszcze w poprawnej formie/odmianie przez osoby itp...
a moze nie spotkalyscie maluszka co umial szybciej mowic niz inne dzieci??

np. corka mojej kolezanki w wieku niecalych 2 lat potrafila powiedziec wierszyk i zaspiewac 3 zwrotki koledy sama slyszalam i pamietam jaka bylam zszokowana ze mala gada jak "dorosla"

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
czeko, opisujesz raczej, ze ni z gruszki ni z pietruszki
.
moze zle sformulowalam ......chodzilo mi o to ze ona sama z glowy nie powie bo przeciez jest za mala , tylko szybko sie uczy i powtarza , zapamietuje zwroty i se mowi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-04, 14:55   #3554
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Eh, mozemy dzis sobie rece podac.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Dzisiaj ryż z jabłkami.
Nie mam siły...

No wlasnie tak czytam czytam.... moja nic nie mowi jeszcze.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:56   #3555
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
dużo zdrówka dla Amelki

Cytat:
tak to jest z tym wizażem
usiadłam na chwile i mnie pochłonęło czytanie ...
Bartuś śpi a ja nic nie robie ...

nooo i już po spaniu ... wierci się od pół godziny - zęby mu dokuczają ... idą wszystkie 3 na raz i nie mogą wyjśc ... gryzie co popadnie, a najczęśiej kocyk - tak tez zasypia - z kocykiem w buzi na szczęśie nie gorączkuje i przesypia ałe nocki.
Ja też zasiadłam i zapomniałam, że podłogi miałam umyć

Jej musi go bardzo boleć u nas też trzy na raz idą

Mojej znajomej córka jak miała półtora roczku potrafiła powiedzieć "Kotek pije colę " I do teraz nawija sporo, a w maju skończyła dwa latka.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-04, 14:57   #3556
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Tomek ma mega szramę na głowie
No to niezła imprezka była

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No co?
No nic

Cytat:
Tak w moczu, czytałam właśnie że to raczej szpitalna i nie wiem skąd to przyniosła

daję jej Sanostol od września i probiotyk też dostaje. Miesiąc przerwy był teraz i znów coś może we wtorek coś poradzą w tej poradni

Cytat:
Fajnie, że Tomuś przebywa na co dzień z dziećmi. Chciałabym, żeby i Zuzia mogła. Muszę nad czymś pomyśleć dla Niej.
Od kiedy chciałabyś Ją posłać do żłobka?

Cytat:
Wiecie co tak się wk... dzwonek do drzwi miałam a tu młoda cyganka w ciąży i pyta czy jej kasę dam. Odpowiedziałam, że nie bo sami żyjemy we trójkę z jednej pensji. Nie odpuściła i pyta czy jedzenie jej dam a tu jak na złość pusta lodówka bo z małżem na zakupy mamy potem jechać i tylko tyle mam co dla Amelii a ta małpa na mnie z gębą, że jej chleba z masłem żałuję jak się darła fr... powiedziałam jej że chleb to ja mam, ale dla dziecka i trzasnęłam jej drzwiami przed nosem co za babsko bezczelne. Potem poszła do sąsiadki i ta też jej kasy nie chciała dać ,ale jedzenie tak to powiedziała, ,że ona to jedzenia już nie chce i darła się na całą klatkę
To się nazywa "proszenie"

Cytat:
wow

Witaj w klubie mam milczących dzieci

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 14:58   #3557
Cassandra 23
Zakorzenienie

A co do mowienia naszych maluchow to ja takze jestem pełna podziwu dla Werci. Z tego co Czeko pisze, to bardzo zdolna z niej dziewczynka
Ja podobno tez sklejałam proste zdanie majac 18 miesiecy. Bardzo szybko zaczełam mowic. Tak opowiada mama.
Wiec moze i Wercia jest małym geniuszem

Kuba tez sporo mowi ale do tworzenia zdan jeszcze duuuzo mu brakuje.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:07   #3558
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A co do mowienia naszych maluchow to ja takze jestem pełna podziwu dla Werci. Z tego co Czeko pisze, to bardzo zdolna z niej dziewczynka
Ja podobno tez sklejałam proste zdanie majac 18 miesiecy. Bardzo szybko zaczełam mowic. Tak opowiada mama.
Wiec moze i Wercia jest małym geniuszem

Kuba tez sporo mowi ale do tworzenia zdan jeszcze duuuzo mu brakuje.
to nie jest tak ze Werka mowi zdaniami, umie tylko kilka zwrotow ale tez ostatnio powtarza coraz wiecej zdan 3 wyrazowych

to jest tak samo jak z nauka na nocnik-jedne szybciej zalapuja inne pozniej, tak samo z samodzielnym jedzieniem-Werka nie umie

zreszta juz nie bede wiecej pisac co to mala umie mowic skoro nie wierzycie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-04, 15:09   #3559
skierka1981
BAN stały

ktos tesknil??????????
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:13   #3560
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy te klocki (mniejsze ) , ale Amelia średnio się nimi sama bawi, woli ja my jej budujemy a ona burzy A Kubasek sam coś poukłada?

Na tym z little tiles Amelia się bujała ale szału nie było. Ja bym go nie kupiła. Ma w domu konika i dopiero teraz zaczęła na niego zwracać uwagę i sama na niego siada ale trzeba na nią uważać bo tak mocno się huśta, że już nie raz by orła wywinęła. Nauczyła się na placu zabaw na tych sprężynkach mocno bujać i z koniem to samo wyprawia
Oczywiście, że nie , potrafi ułożyć tylko 2 klocki, ale jest ciężej niż takimi, które można zaczepić. Przecież rozwalanie jest super

Dzięki za opinię , my konika nie mamy, a na placu zabaw Kuba lubi się huśtać, więc może Mu się spodoba jednak

Cytat:

Cytat:
Dzisiaj ryż z jabłkami.
Nie mam siły...

Cytat:
A ma któraś fontanne z piłeczkami ? Może małej kupię na mikołaja
Chyba Zu Karoli, tylko Playskoola, ale nie jestem pewna.

Cytat:
widzisz Werka miala etap ze skracala a teraz mowi cale wyrazy oczywiscie ze nie jest zadnym geniuszem bo nadal przekreca i gada po swojemu tez , ale potrafi powtorzyc dlugie slowka bez bledu
Bardzo możliwe, ja się sugeruję, co dziewczyny piszą, bo mój Kubuś tylko mama i tata

Cytat:
, a ile macie już ząbków?

Cytat:
Ale u nas dzisiaj rozpusta, po łożkach się przewalamy...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

ktos tesknil??????????

Ty tu nie kokietuj, tylko pisz co u Was i dawaj fotki zakupów

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 15:16   #3561
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest tak ze Werka mowi zdaniami, umie tylko kilka zwrotow ale tez ostatnio powtarza coraz wiecej zdan 3 wyrazowych

to jest tak samo jak z nauka na nocnik-jedne szybciej zalapuja inne pozniej, tak samo z samodzielnym jedzieniem-Werka nie umie

Czekus, ja nie napisałam ze nie wierze.

Wszystko jest mozliwe. Dzieci sa naprawde rozne, inaczej przebiega ich rozwoj co np. doskonale widac chocby na naszym wątku.

A ja bardzo lubie jak piszesz o wyczynch Werci i pisz wiecej.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:23   #3562
Miramej
Zakorzenienie

p4w, Kasiu mam pytanie o inhalator. Gotujecie po każdej inhalacji nebulizator itp.? A czym dezynfekujecie maseczkę?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 15:25   #3563
skierka1981
BAN stały

Cytat:

u nas ok, Amelka zdrowa na szczescie, wychodza jej kly na gorze i potrafi byc marudna, ale coraz wiecej sama sie bawi

z zdjec nie porobilam a rzeczy juz nosilam
Stary 2010-11-04, 15:28   #3564
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

u nas ok, Amelka zdrowa na szczescie, wychodza jej kly na gorze i potrafi byc marudna, ale coraz wiecej sama sie bawi

z zdjec nie porobilam a rzeczy juz nosilam
Jest i dla mnie nadzieja

Mogą być na modelce

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 15:29   #3565
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście, że nie , potrafi ułożyć tylko 2 klocki, ale jest ciężej niż takimi, które można zaczepić. Przecież rozwalanie jest super
Chyba Zu Karoli, tylko Playskoola, ale nie jestem pewna.
Dla Amelii te klocki jakieś małe są

o to może się wypowie

No właśnie

Ja nie gotuję tych części od inhalatora tylko myję w płynie do naczyń

Cytat:
Ej no co Ty, pisz pisz ja lubię czytać

Głodomorek się obudził

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-04, 15:31   #3566
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Amelii te klocki jakieś małe są
(...)
Ja nie gotuję tych części od inhalatora tylko myję w płynie do naczyń
Ale w jakim sensie małe?

Hmmm..., u mnie w instrukcji napisane, żeby gotować

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 16:27   #3567
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

widze, ze p4w juz wrocila

i zguba Ania sie pojawila

a mnie rozlozylo chorobsko yhh
nie mam mocy
i czasu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:18   #3568
UnholyOne
Ola-Unhola

Kolejna chora...
Svi, zdrówka.

skierko
, witaj
Masz już net?

MIiego wieczorku zycze i spokojnej nocki, do jutra
Stary 2010-11-04, 17:28   #3569
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Aniu
Bardzo się cieszę, że zajrzałaś

Wrzuć jakieś foteczki Bartusia

Trzeba zapisywać, trzeba zapisywać

wrzuce, ale wieczorkiem

ehhh trzeba ... mogłam orzynajmniej wydrukować, albo wysłać na maila
Cytat:
a moze nie spotkalyscie maluszka co umial szybciej mowic niz inne dzieci??

np. corka mojej kolezanki w wieku niecalych 2 lat potrafila powiedziec wierszyk i zaspiewac 3 zwrotki koledy sama slyszalam i pamietam jaka bylam zszokowana ze mala gada jak "dorosla"
ja tez jestem zawsze w szoku jak piszesz o Werci, ale moja kuzynka tez bardzo sdzybko mówiła ... jak miała niecałe 2 latka recytowała "Poszła Ola do przedszkola"
Cytat:
Mojej znajomej córka jak miała półtora roczku potrafiła powiedzieć "Kotek pije colę " I do teraz nawija sporo, a w maju skończyła dwa latka.
nieźle karmili tego kotka
Cytat:
Witaj w klubie mam milczących dzieci

Cytat:

ktos tesknil??????????
jaaaa
zresztą za wszystkimi
Cytat:

, a ile macie już ząbków?
12 ... a teraz idą wszystkie trójki
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i zguba Ania sie pojawila

a mnie rozlozylo chorobsko yhh
nie mam mocy
i czasu

kuruj się

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:36   #3570
skierka1981
BAN stały

a moj malz jedzie jutro do Golebiowskiego do Mikolajek - firmowa rozpusta - czesc pracownikow jedzie pochlac wraca dopiero w niedziele a my znowu same
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości