|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Cytat:
![]() ja jeśli wysyłam cv do Warszawy lub Łodzi /co wiąże się z wynajmowaniem lokum w moim przypadku/to piszę że moje wynagrodzenie NIE MOŻE byc niższe niż 2,000 /i to napewno nie są wygórowane wymagania bo połowa wypłaty szła by mi na wynajem kąta do spania/a gdzie reszta życia? |
||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa wysłałam aplikacje na tego referenta i drugą na młodszego statystyka, w tym samym urzędzie. Nie nastawiam się na nic, ale mooooże coś wyjdzie
Nie napisałam nic o znajomości ustaw (tak mieli w wymaganiach), bo ich nie znam, jeśli będą chcieli się przekonać czy znam to mnie zaproszą (tak sobie wmawiam hehe)
|
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Wyobraźcie sobie, że kilka dobrych miesięcy temu byłam na rozmowie na moje wymarzone stanowisko weryfikatora dokumentacji kredytowej. Rozmowa poszła mi świetnie, ale nie miałam doświadczenia i mnie nie przyjeli
Jak myslicie apikować znowu? Już raz byłam na rozmowie
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka, ja ciągle startuję w takich urzędowych konkursach. Jeśli spełnisz wymagania niezbędne i zaproszą Cię na test to wtedy zacznij uczyć się ustaw, których wymagają, wcześniej nie ma sensu, bo zawsze można znaleźć dużo ciekawsze zajęcie
![]() Kwasiorek, nie masz nic do stracenia, aplikuj.
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął: - Puchatku! - Co, Prosiaczku? - Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś... Edytowane przez HaleyJames Czas edycji: 2010-11-04 o 16:37 |
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Odezwali się do mnie z kolejnej przychodni [tak, tak... uparłam się na nie :P] i oferują pracę na 1/2 etatu. Opłaca się? W sumie każda praca się przyda, a recepcjonistka nie ma aż takiej ciężkiej roboty xD Muszę opłacić jedynie studia i bilet miesięczny, a reszta dla mnie... Nie wiem, co myślicie?
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, spróbuj
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka, z tymi urzędami różnie bywa, ale zazwyczaj weryfikacja danych trochę trwa, wiec tak od razu nie dzwonią. Ostatnio np jak startowałam do skarbówki to do 18-go października zbierali aplikacje a test był 2-go listopada. Czasem dzwonią dopiero po 2 tygodniach od zakończenia pierwszego etapu rekrutacji a czasem już 2 dni później. Ale zazwyczaj miałam około tygodnia na naukę ustaw. Znajomość ustaw mogą zweryfikować tylko i wyłącznie na podstawie testu, więc jeśli spełniasz resztę wymagań z pewnością do Ciebie zadzwonią, prędzej lub później
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje Was od dłuższego czasu, ale rzadko sie udzielam, miesiąc temu skończyłam staż, mam mgr, kilka kursów, doświadczenie w pracach biurowych i cisza... przed stażem tez juz jakiś czas szukałam pracy
mieszkam na Podkarpaciu i to jets chyba największy problem, ofert jak na lekarstwo, i najczęściej za najniższą krajową. Chociaż ja poszłabym za takie wynagrodzenie do pracy tylko co z tego skoro mnie nie chcą?, swoje cv złożyłam już chyba do wszystkich okolicznych firm (w obrębie 30 km od mojego miejsac zamieszkania), do sklepów tez i cisza....
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
Myślę, że w tydzień nauczyłabym sie ich jako tako, a testy trudne? Ostro maglują? Jeśli chodzi o pozostałe wymagania to np. komunikatywność, podstawowa znajomość Office'a, umiejętność logicznego myślenia i w jednym ogłoszeniu jako dodatkowe wymagania: wykształcenie wyższe. Zobaczymy, może zadzwonią
|
|
|
|
#4151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh to biedne Podkarpacie, nic się tu u nas nie dzieje. Znam problem dokładnie, bo mieszkam 30 km od Rzeszowa i bardzo często mnie to od razu dyskwalifikuje, bo pracodawcy wolą kogoś "miejscowego". ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Testy, niestety, bardzo szczegółowe, więc trzeba się solidnie przygotować. Jeśli spełniasz te wymagania to czekaj bo z pewnością zadzwonią
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze wiedzieć, jeśli już zadzwonią przygotuje się solidnie
a przynajmniej mam taką nadzieję
|
|
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Haley ja tez mieszkam 30 km od miasta gdzie głównie aplikuję całe szczęście nie zdarzyło mi się aby to było przeszkodą.
dziewczyny nie wiem od rozmowy we wtorek nie wysłałam ani jednego CV
|
|
#4154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
No niestety "moim" potencjalnym pracodawcom kilkakrotnie to przeszkadzało, mimo iż zapewniałam, że nie będę mieć żadnych problemów z dojazdem. Zobowiązuję się być w pracy punktualnie, więc to mój problem jak to zrobię, żeby dotrzeć na czas a nie zmartwienie szefa.
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23049968]Gdzieś czytałam artykuł o szukaniu pracy, gdzie dziewczyna pisała, że mamy sobie wyobrażać naszą przyszłą pracę, jak jesteśmy na swoim stanowisku, jak pracujemy, a wtedy znajdziemy właśnie to
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Glizduha coś mi się zdaje że tam cię przyjmą.
![]() Też nie wysłałam żadnego CV od wtorku
Mabi84 600 zł n etacie? li90 podjęłaś już decyzję sama z tego co piszesz.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-04 o 18:31 |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczeta mieszkajace 30 km od duzego miasta - a moze by tak pisac miejsce zamieszkania np. Rzeszów czy Bydgoszcz? Wpisac jakis tam adres, ciotki, kolezanki, albo jakikolwiek, przeciez nikt tego nie sprawdza!! A po co sie skreslac na wstepie ?
Powiem wam jak to dziala, troche sie z tym zgadzam, aczkolwiek widzac po was, nie do konca. jak bede rekrutowac ludzi do mojej pracy, to mam zakaz zapraszania na rozmowy ludzi spoza miasta Krakowa. Dlaczego ? Poniewaz z tymi ludzmi jest zwykle problem zarowno z dojazdem, jak rowniez ze spoznieniami i efektywnoscia - istnieje opinia, ze ludzie tacy sa zmeczeni dojazdami i nie skupiaja calej swojej uwagi na pracy, tylko czesto na spoznionym autobusie i na tym, jak wrocic do domu. Nie do konca sie z tym zgadzam, bo widze, ze ludzie spoza duzych miast maja czesto duzo wieksze checi i mobilizacje do pracy, niz te wstretne, wygodne mieszczuchy. I boli mnie, ze wlasnie takich ludzi sie dyskfalifikuje juz na poczatku, nie chcac nawet poznac ich osobiscie i przekonac sie, ze to moze byc wlasnie ten za***isty pracownik. Dlatego polecam wam takie male klamstwo a zoaczycie duzo wiekszy odzew na swoje aplikacje. Ariena, kurs wyglada super, tez bym poszla, bo na pewno te wszystkie rzeczy sie przydadza. Obawiam sie tylko o jedna rzecz : czy bedziesz w stanie sfocusowac sie 8h dziennie, majac tak trudny material? Czlowiek skupia sie do 3h, potem jest tendencja spadkowa.... Slijcie aplikacje po 10 razy na to samo stanowisko - nigdy nie wiecie, czy w koncu was nie zaprosza na rozmowe. Ja tak robilam i mimo, ze odzewu zwykle brak, to jednak mialam spokojne sumienie, ze zrobilam wszystko, by sie do danej firmy dostac. Bylam w pracy 30 min wieczorem, nie bylo zle, aczkolwiek nie cierpie plaszczyc sie przed duzym audytorium i udawac pania profesor. Jednak wynik jakis jest, jeszcze jutro dogram sobie tę szkołe i moge ruszac od poniedzialku z koksem. |
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i tez jak już pisałam wcześniej mam duże problemy ze znalezieniem pracy, teraz z bezrobocia wysłali mnie na kurs o aktywnym poszukiwaniu pracy, może to coś da
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Konto usunięte
|
Pumas Ty to masz głowę
sama mieszkam na malutkiej wsi ponad 20km od miasta i dojazd autobusem to makabra. Tylko się tak zastanawiam, że pracodawca jeśli gdzieś będzie wpisywał Nasz adres to bierze go z dowodu prawda?czy weźmie ten z Cv?
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
sluchajcie, miejsce zamieszkania to nie miejsce zameldowania. ja do niedawna bylam zameldowana w innym miescie a w CV mialam adres, gdzie mieszkam. Takze smialo wpisujcie adresy jakiekolwiek, byle w miescie, w ktorym szukacie pracy. A macie zagwarantowane, ze na rozmowie NIKT nie spyta was o to, skad przybywacie, czy bedziecie dojezdzac. Bo to pytanie byloby niedorzeczne!!!
|
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak myślicie ile zarabiają osoby które pracują w lumpeksach ?? Czy są one tam w ogóle zatrudnione
??
|
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
czyli co lepiej kłamać w CV ze mieszkam w krk a nie mieszkam tylko szukam tam pracy bo w moim zadupiu nie ma:-/ czy ja wiem...
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lumpach umowa zlecenie zwykle. |
|
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz mi, ze nie, bo nie zaprasza sie takich ludzi i tyle. Tak jak pisałam, zaprasza sie ludzi z miasta, jesli ogloszenie jest na to miasto.
|
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
hej
przeczytałam kilkanaście stron Waszego wątku. ja też szukam pracy, jestem jeszcze na studiach, dziennych, ale wszystko już pozaliczane i zostaje mi na V roku praca mgr. w zasadzie mój stan wiedzy niewiele się zmieni po obronie, ale jednak nie mam tego jakże ważnego papierka ![]() a propos dojazdów do pracy - wysłałam tak z głupia frant CV w odpowiedzi na ogłoszenie na jednym portalu, ucieszona, że ktoś chce podpisać umowę o pracę ze studentem prawa. było tam napisane że mój region - śląskie, jakoś tak się zagapiłam i nie sprawdziłam dokładnego adresu. zadzwonili do mnie i jestem umówiona na jutro na rozmowę - 50 km od mojego miejsca zamieszkania (i jest to woj. małopolskie tak btw, ale na granicy, więc mogę wybaczyć). powiem tak, jestem teraz na utrzymaniu rodziców (i stypendium naukowe pewnie dostanę, "wysokie" jak zwykle) i nie przeszkadza im to, mogą sobie na to pozwolić. szukam pracy, bo zależy mi na zdobywaniu doświadczenia to przede wszystkim. od paru miesięcy siedzę na bezpłatnych praktykach (na te bardzo łatwo jest mi się dostać). ale bardzo chcę już odciążyć rodziców, a najbardziej to zarabiać tyle, żeby móc wprowadzić się do TŻ. mam samochód i miesięcznie na dojazdy wydałabym ok. 700 zł. podejrzewam, że niewiele zostałoby mi z wypłaty. wiedzą, że jestem z daleka. ![]() jakby co to są jeszcze inne opcje - 3-miesięczne bezpłatne praktyki, możliwe że po nich zatrudnią (też idę na rozmowę). płatne praktyki w korporacji (jadę na testy). gdyby nic z tego nie wypaliło to mam jeszcze wstępnie załatwione bezpłatne praktyki w innej firmie - 1 dzień w tygodniu.
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. Edytowane przez dresden doll Czas edycji: 2010-11-04 o 19:52 |
|
|
|
#4168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Tak, podjęłam już decyzję
Idę i zobaczę, co mają dla mnie tym razem. A nuż, może mi się spodoba i te pół etatu. Na razie chcę coś robić, by nie zwariować w domu :P
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dresden doll, fajnie, ze sie w koncu odezwalas, a nie tylko podczytywalas.
IR, zeby kogos zapewnic o mozliwosciach dojazdu, trzeba najpierw dostac sie na rozmowe, a jak pisalam, czasem na wstepie jest sie skreslonym. A po co to robic? Nie lepiej cos sciemnic i miec poczucie, ze zrobilo sie wszystkol zeby pojsc na rozmowe? Ja tez niejednokrotnie jechalam na rozmowy 300-400 km, a praca nie byla w moim miescie. Ale to rzadko sie zdarza. Ja mam to szczescie, ze mieszkam w duuuuzymmm miescie, jednak miejsce to ma pułapki, o ktorych ludzie z mniejszych miast nie wiedza i nie pamietaja, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Z tamtym panem to na razie mailowałam przez GL i rozmawiałam telefonicznie.

Jak myslicie apikować znowu? Już raz byłam na rozmowie

mieszkam na Podkarpaciu i to jets chyba największy problem, ofert jak na lekarstwo, i najczęściej za najniższą krajową. Chociaż ja poszłabym za takie wynagrodzenie do pracy tylko co z tego skoro mnie nie chcą?, swoje cv złożyłam już chyba do wszystkich okolicznych firm (w obrębie 30 km od mojego miejsac zamieszkania), do sklepów tez i cisza....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)