|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Ja tez musze zrobic to badanie, ale nie bede jakos inaczej sie odzywiac
![]() W ogole to nie moge lezec na lewym boku ;/ normalnie nie jestem w stanie... Kilka tygodni temu jak lezalam na lewym boku, to czulam dosc mocno ruchy dziecka...i akurat te ruchy byly takie nieprzyjemne... A dzisiaj jak sie tak polozylam to znowu dzidzia zaczela sie ruszac i tak mi wbijala cos we mnie ze mnie az dosc mocno bolalo ;/ jak polozylam tam reke to czulam jakies takie twarde piety ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dziewczyny w Biedronce niedługo będą już prezenty gwiazdkowe, myślę, że warto się im przyjrzeć i pokazać rodzince
http://www.biedronka.pl/oferta/inspi...y_pod_choinke/
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
lilijka, pytałaś co to za Obrona. A mianowicie będę bronić na Uczelni tytułu licencjata
![]() kopikos, wiedziałam, że skądś Cię kojarzę! ![]() Witaj ponownie ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
...te pudła na zabawki też by się przydały
|
|
#1684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ostatniej wizycie 13 października moja córeczka ważyła 463 g. stalowamagnolia trzymam kciuki za obronęJa w lutym będę bronić inżyniera - jak napiszę pracę. A tak mi się nie chce
Edytowane przez kopikos Czas edycji: 2010-11-04 o 17:03 |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak dla mnie to najbardziej pasowało by mi bym cesarke miała tak ok 10 lutego takie drobne wymagania |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prezenty Tylko teraz muszę takie znaleźć w rozsądnej cenie
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie z prezentami to jakaś masakra będzie! bo na mikołaja mojemu chrześnikowi cos musze kupić to jeszcze 3 rodfzeństwa, bo nie wypada do jednego domu przyjść z jednym prezentem. Do tego pod choinke TŻ rodzicom, babci, siostrze i jej mężowi i oczywiscie mojemu TŻ. Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-04 o 17:11 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta moja mała to naprawdę mała 20 października miałam USG genetyczne i to był 22 tc +1 dzień mała ważyła 390g. Ja jak narazie przybrałam 2.300 kg. Kurcze lekarz nimy mów że dzidzia w normie, sam juz nie wiem |
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
mika_am widzę, że Ty jesteś z moich stron
W którym szpitalu będziesz rodzić?
|
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Cały czas się zastanawiam nad szczepieniami......
Szczepić Małą na te wszystkie wymyślne choroby czy nie. Osobiście jestem przeciwko tym wszystkim nowościom.....ale sama nie wiem. Na rota wirusy na pewno nie będę szczepiła, bo wydaje mi się, że to bez sensu. To tak jakbym miała szczepić na katar. Nie wiem co z pneumokokami i meningokokami.......za same pneumokoki to już 1000 zł prawie. A mam wrażenie, że to kolejny chwyt marketingowy......tak jak ze szczepionką na HPV i grypę..... Ehhhhh.....sama nie wiem. A Wy szczepicie na jakieś dodatkowe świństwa?
|
#1691 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawde zaczynam zazdroscic tym co maja cesarke miec... ok...bedzie je bolec po porodzie...ale te co rodzily w sposob naturalny to tez bedzie bolec ;/ co z tego, ze moze krocej (chociaz to pewnie kwestia organizmu) jak my sie juz wykonczymy jesli chodzi o bol rodzac normalnie...Ja mam w karcie ze wg OM termin mam na 11 lutego a wg USG 22-25 no ale juz trudno ![]() Cytat:
Cytat:
wiec ja juz sie strasznie boje tych szczepien...bo ta szczepionka '3w1' to tez jakas nowosc...i ona sie zgodzila i juz do konca zycia bedzie tej decyzji zalowac...
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
kopikos, mi też się nie chciało, ale w końcu wzięłam się w garść i napisałam
![]() Trzymam kciuki, aby Tobie też się udało ![]() Dziękuje za kciukaski Dziewczyny Trzymajcie mocno w niedziele o 11.45 ![]() Dziś będziemy wciągać na kolację ogromną pizze! Już nie mogę się doczekać kiedy ją przywiozą ![]() ![]() ![]()
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-04 o 18:11 |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szizuho gdzie robisz? tzn w ktorym lab? czy lazisz czasaem po lumpkach? ponoc jest Kola na Hubskiej ale ja nie bylam jeszcze... ciekawe co tam maja.... |
|
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
MARIKA no ja tez wlasnie jestem w rozterce, wiadomo ze szczepionki nie sa pozbawione dzialan ubocznych i przy odrobinie "szczescia" moze sie cos przyplatac, a z drugiej strony takie meningokokowe zapalenie opon mozgowo- rdzeniowych tez nie jest obojetne dla dziecka, co gorsza moze pozostawic ubytki neurologiczne, no nie wiem mamy jeszcze czas zeby to przemyslec.
weraa to nie jest takie oczywiste, szczerze mowiac nie slyszalam zeby szczepienia byly przyczyna autyzmu, przyczyna mogla lezec zupelnie gdzieindziej. Ale mnie TZ wkurzyl, wrrrr.... zaraz go pobije tez takie podminowane chodzicie?
Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-04 o 18:19 |
|
|
|
#1695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę rodziła na ul. Kosciuszki, a Ty już wybrałaś szpital?? Uwaga, Tż kupił mi dziś w lidlu piłke i pąpuje..ustnie, bo uszkodził część do pompki ![]() ale wiecie lepiej mu to idzie niz tą pompką ![]() mam piłe, od dzis ćwicze :hura: Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-04 o 18:27 |
|
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
no ja też się nad tymi szczepieniami zastanawiam.
Słyszałam, że w niektórych szczepionkach tych tańszych darmowych wykryto kiedyś rtęć. Ja już sama nie wiem, cyz samej kupować te szczepionki9 obowiązkowe. Też zastanawiam się nad tymi szczepionkami zintegrowanymi i nie wiem czy się na nie zdecyduję, bo niby kłucia mniej ale z 2 strony dziecko musi zwalczyć kilka wirusów na raz a to mi się już nie podoba. O autyzmie i szczepionkach tez mi się gdziec obiło o uszy - czytałam chyba jakiś artykuł na ten temat, ale dawno i już nie pamietam dokładnie. O to teraz znalazłam http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1241 http://www.autyzmpomoc.org.pl/bezpie...czepionki.html
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-11-04 o 18:34 |
|
|
|
#1697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) bardzo chwaliła ten szpital, później rodziła tam siostra cioteczna Tż-ta, więc się zdecydowałam. Ja w sierpniu tam leżałam na obserwacyjnym i jestem zadowolona z opieki. Mam nadzieję, że przy porodzie też będzie dobrze. A powiedz mi jeszcze, wybierasz się tam do szkoły rodzenia?Właśnie dzwoniłam do Tż. Obiecał, że jak będzie wracał z pracy, to podjedzie i kupi mi tą piłkę ![]() Co do szczepień - jak kiedyś tam, dawno, była taka reklama o szczepieniach na meningokoki, myślałam że swoje dziecko koniecznie będę musiała na to zaszczepić. Ale co roku pojawiają się kolejne, tragicznie brzmiące reklamy coraz to innych szczepionek. Wychodzi na to, że aby dziecko było zdrowe trzeba by je 5000 razy szczepić na 1000 różnych chorób.... Tak sobie myślę, że chyba jednak zostanę przy tych obowiązkowych. |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam z drugiej strony wrocławia Nowy Dwór, Muchobór więc na Hubska się nie wypuszczam Ja zawsze miałam opory przed zakupami w lumpkach, ale moja mama uwielbia tam buszowac i kilka razy z nią byłam. U nas tj. na Chociebuskiej jest takkiii duzy i naprawdę są fajne rzeczy np. body nowe po 2 zł. Każdego dnia inna cena bo każdego dnia obniżka jest aż do dostawy chyba w piątki. Większośc markowych rzeczy.A co do laboratorium to ja będę robiła w Diagnostyce tak to się chyba nazywa w przychodni na Nowodworskiej. W mojej przychodni nie ma lab. tylko 2 razy w tygodniu pani się pojawia i pobiera krew, zbiera mocz, zostaje na godzinkę więc nie ma szans by mi pobrała 2 razy krew. Do jakiego lekarza chodzisz?? Pracuje w którymś z naszych szpitali?? |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-04 o 19:32 |
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My przeciez tez bylysmy kilka razy klute i dalysmy rade wiec moje dziecko tez na pwno sobie poradziCytat:
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
da, jest taka specjalna rurka do tego i naprawde szybciej niż pompką
no ale mój TŻ chciał pompować taką pompką do piłki więc może dlatego
|
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
mika ja chodzę do dr Roguli
Poczytałam trochę o tych mebelkach Klupś i już zupełnie nie wiem czy je kupić Bardzo mi się podobają, ale te opinie... http://www.ceneo.pl/;0154943169-10.htm
|
|
|
|
#1703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czkawka jest zaiste przedziwne. Powiem, że dla mnie nawet średnio przyjemna;-) Czy dzieci mają ją tak często, czy tylko moja??;-) ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Nie lubię tych piórek, atłasów etc. u mnie będzie to raczej "normalne" ubranko i pewnie kremowe nie białe;-) O iole nasze już dreptać nie będzie;-)---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- OPUCHLIZNY w ogóle jest mi problem obcy. Nic nie puchnie. Buty każde włożę. Płaszcz nadal zeszłoroczny, niepotrzebnie kupiłam na ciążę bo jeszcze zapas. Chyba, że zimno się zrobi to wtedy bo dłuższy i ocieplany. Bałam się o żylaki, bo mam małe pod kolanami, ale nie urosły.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ból kręgosłupa - szczególnie z prawej strony , straszny jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ze Śląska, gdzie nie ma książeczek ubezpieczeniowych:
my musimy RMUA ze sobą? (taki to skrót?)
|
|
#1706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
jem dzisiaj jak opętana
![]() brzuch pełny, a mi ciągle chce się jeść ![]() jak tak dalej pójdzie to nieźle mi tych kilogramów przybędzie i pewnie powiecie, że mam obsesję, bo chyba sama zaczynam się wkręcać w to wszystko odnośnie kilogramów
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeeejku....jak sie polozylam na tej pilce to czulam taki relaks dla mojego kregoslupa
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
i jak zadowolona z przewijaka? Chciałabym już mieć łóeczko złożone, ale TŻ pracuje teraz tak, ze nie ma jak:-( więc czeka buuu
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w domu wszędzie czuc zapach tuńczyka młoda zażyczyła sobie na kolację właśnie sałatkę z tuńczyka i zielona herbatkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

Witaj ponownie
trzymam kciuki za obronę
Tylko teraz muszę takie znaleźć w rozsądnej cenie
wiec ja juz sie strasznie boje tych szczepien...bo ta szczepionka '3w1' to tez jakas nowosc...i ona sie zgodzila i juz do konca zycia bedzie tej decyzji zalowac...

Trzymajcie mocno w niedziele o 11.45 
Bardzo mi się podobają, ale te opinie...
Nie lubię tych piórek, atłasów etc. u mnie będzie to raczej "normalne" ubranko i pewnie kremowe nie białe;-) O iole nasze już dreptać nie będzie;-)