Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 14:21   #571
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zaczęły mi strasznie wypadać wlosy! Normalnie garściami wychodzą po myciu a że myjęc codziennie, to niedługo zostanę łysa Też macie takie problemy? Biorę witaminy falvit ale może powinnam jakieś co mają większe dawki... Czy można brać jakieś preparaty na włosy jeśli się karmi?
Tez mi wypadaja, tez biore Falvit. Nawet obcielam sie na krotko i nadal wypadaja. Nie mam pojecia czy mozna cos brac karmiac piersia.

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Siala ma rację mi lekarka też mówiła aby psikać w pozycji pionowej i nie tylko aby dziecko nie płakało ale przede wszystkim aby wkraplana/wpsikiwana sól fizjologiczna nie dostała się przypadkiem do oskrzeli i nie doszło do zakrztuszenia...ewentulan ie w pozycji półsiedzącej to robić, ale nigdy nie na leżąco.
Ja pryskalam na lezaco. Dobrze, ze napisalas o tym kochana.
Od jutra bede to robic w pozycji polsiedzacej.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ach, doszły dziś próbki minerałów NFF z Pixie i jak na razie jestem zachwycona, mimo iż nakładałam je pędzlem z Essence.
Wydaje mi się, że tak fajnie stapiają się ze skórą, że nieważne jaki odcień, a i tak wyglądają naturalnie.

Papeteria, jeszcze raz dziękuję. Dostałam też próbkę beżowego korektora, a żółty kamuflaż jest po prostu bosssski Nałożyłam odrobinę palcem na cienie pod oczami i w ogóle ich nie widać
Gdzie mozna zamowic takie probki? Czy sa platne?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Vette - co tam u Ciebie? widze Cie na pasku.
Stary 2010-11-04, 14:36   #572
aneciaslonko
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

a ja wpadlam sie pochwalic ze sprzedalam juz hustawke i laktator avent zostala medela
Gratuluję Aniu Ja właśnie się zastanawiam nad sprzedażą medeli (ale planuje kiedyśtam drugie dziecko i trochę mi szkoda)

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Ja pryskalam na lezaco. Dobrze, ze napisalas o tym kochana.
Od jutra bede to robic w pozycji polsiedzacej.
Alutka ja też się dowiedziałam dopiero jak Patrycja miała miesiąć,bo pożaliłam się na szczepieniu,że tego tak nie lubi...podobno na niektórych ulotkach też to jest napisane.Najważniejsze,że teraz wiemy i będzie ok i nic się na pewno nie stanie
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:36   #573
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzidzia - chyba racja.. ostatnio jestem jakaś do pupy, nawet mi się pisać nie chce :/ Seba mnie wkurza marudzeniem i ogólnie czuje się taka skapcaniała.
Zmęczona jesteś. Weź się napij któregoś wieczora i zrób małą imprezkę. U mnie to zdziałało cuda

Cytat:

Dziewczyny zaczęły mi strasznie wypadać wlosy! Normalnie garściami wychodzą po myciu a że myjęc codziennie, to niedługo zostanę łysa Też macie takie problemy? Biorę witaminy falvit ale może powinnam jakieś co mają większe dawki... Czy można brać jakieś preparaty na włosy jeśli się karmi?
Mnie też wypadają... Od kilku dni garściami. Są wszędzie . To niestety efekt hormonów- skończyły działaś i wszystko się wyrównuje po ciąży.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
o widzisz, elegancko
no to tak własnie zanim się zacznie kapać z córą to może jednak warto zbadać swój busz niby wszystkich bakterii się nie wyeliminuje z otoczenia dziecka..ale można to choć trochę mieć "na oku"
I tu znowu się nie zgodzę...albo może inaczej. Coś w tym jest, ale złapanie takiej bakterii to żaden problem- musiałybyśmy badać się co dzień, przed każdą kąpielą.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ach, doszły dziś próbki minerałów NFF z Pixie i jak na razie jestem zachwycona, mimo iż nakładałam je pędzlem z Essence.
Wydaje mi się, że tak fajnie stapiają się ze skórą, że nieważne jaki odcień, a i tak wyglądają naturalnie.

Papeteria, jeszcze raz dziękuję. Dostałam też próbkę beżowego korektora, a żółty kamuflaż jest po prostu bosssski Nałożyłam odrobinę palcem na cienie pod oczami i w ogóle ich nie widać
Ej denerwujecie mnie tymi kosmetykami. Nic z tego nie rozumiem, a korci mnie piekielnie

Cytat:
a ja wpadlam sie pochwalic ze sprzedalam juz hustawke i laktator avent zostala medela
Ile chcesz za medelę?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:51   #574
jaszczka
Zadomowienie

Dziewczyny, ja tylko tak na sekundę, mam pytanko do Was:

Patryk przesypiał nocki przez ostatni miesiąc, a od 3 dni budzi się raz w nocy głodny jak wilkołak, zjada calutką pierś do zera i śpi dalej, rano budzi się tak jak zwylke - 6, 7 rano... dwa pierwsze dni budził się o 12-1 w nocy, wczoraj rozmroziłam dodatkową porcję mleka i godzinę po karmieniu piersią podałam mu moje mleko z butelki - zjadł 24oml, wykąpałam go i jeszcze dogryzł troszkę z drugiej piersi... obudził się o 3 na karmienie czy to znaczy że moje mleko już mu nie wystarcza? powinnam zacząć zabawę z jakąś kaszką? no bo tak to wygląda...
a wogóle to ta moja deprecha odbija się chyba na ilości mleka jak ostatnio narzekałam na nadmiar to teraz mam tyle, że ledwo ledwo wystarcza wczoraj pół dnia jechałam się laktatorem żeby trochę pobudzić, póki co jest ok, ale wieczorem pewnie znowu będą pustki

pliizzzzz

ps. nadrobię Was wieczorem jak młody pójdzie spać, a teraz spadam na jakiś spacer, bo wczoraj nie byłam...
Stary 2010-11-04, 14:59   #575
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
czy to znaczy że moje mleko już mu nie wystarcza? powinnam zacząć zabawę z jakąś kaszką? no bo tak to wygląda...
a wogóle to ta moja deprecha odbija się chyba na ilości mleka jak ostatnio narzekałam na nadmiar to teraz mam tyle, że ledwo ledwo wystarcza wczoraj pół dnia jechałam się laktatorem żeby trochę pobudzić, póki co jest ok, ale wieczorem pewnie znowu będą pustki
Pisałam już dzisiaj odnośnie pobudek i głodu, że dzieje się tak, gdy dziecko wchodzi w kolejną fazę wzrostu i rozwoju, która jest intensywna. On popracuje i pobudzi Ci tą laktację. Głodny nie będzie-bez obaw. Kilka karmień zje mniej, a potem Twoje piersi nadrobią produkcję. Tylko nie dawaj butli zamiast piersi, a najwyżej obie piersi na jedno karmienie.

U mnie to samo chwilami i wtedy zamiast karmić na zmianę, karmię dwa razy pod rząd z jednej, żeby ją pobudzić do produkcji. Z drugiej trochę wtedy cieknie, ale to nic, najważniejsze oszukać mózg

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-04, 15:29   #576
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ech skads pamietam takie samopoczucie
ciekawa jestem jak brzmi hukanie
jak nie zapomne to nagram i wrzuce

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wspolczuje samopoczucia... moze zrob jednak ten test? nie smuc sie, prosze
zrobie za kilka dni
Cytat:
a

a może odgniotłaś w czasie snu? ja miałam tak 2 razy i po jednym dniu przeszło - tylko masowałam to bolące miejsce.

U nas też Bo pada dość mocno...
moze, nie wiem, ale juz lepiej jest i nie boli czesciej sciagalam i pozniej zimne oklady

Cytat:
mi wypadaja, ale nie jakos strasznie, biore centrum materne

Cytat:

szybko

My pospalysmy do 15 dzis i mala znow drzemie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:30   #577
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

Bajeczko a jak reaguje na psikanie? u nas masakra... psikamy jej praktycznie od dnia narodzin bo urodziła sie z sapką noworodkową i za kazdym razem serce mi pęka tak płacze...
a staramy sie naprawde delikatnie to robić, juz kupiłam nawet zwykłą sól fizjologiczną i zakrapiać do noska po kropelce bo myslalam ze za mocno jej ten psikacz psika i taka sama reakcja.. az czerwona sie robi
no u mnie przy samym psikaniu nie ma problemow, lekko sie dziwi i koniec. ale jak tylko zblizalam fride do jej nosa to byl ryka nieziemski. wywalilam i kupilam aspirator marinera. nie robi juz takiej tragedi tylko kreci glowa byle tylko nie przytknac jej tego do nosa... no i ja tez psikalam jej na lezaco... od dzis sie to zmieni, no od jutra bo skonczyla mi sie woda morska a tak leje ze nie ma szans bym wyszla z domu :/

dzidzia ile Aliska wazy ? wiesz moze?

co do spania maluszkow... to moja ostatnio pieknie spi. miesiac temu przesypiala mi od 12 do 13 h w nocy. ale pozmienialo jej sie i kladzie sie 19-20 i budzi sie 5:30-6 wciagnie butle i idzie dalej spac, budzi sie o 9-9:30 szama i dalej kima do 12-12:30, zje pobawi sie troszke i dalej kima do 15, zje, aktywnosc okolo 1h lub 1,5 i dalej spac idzie i budzi sie przed kapiela. myju myju, butelka, paciorek i spac a rozgadala sie tak ze nawija jak katarynka, grrrr, giiii, guuuu, huhuhu,aaaa, hrrrr, ahh, neee,ahrrr i tak dalej heh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 15:41   #578
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
.......... a tak leje ze nie ma szans bym wyszla z domu :/

dzidzia ile Aliska wazy ? wiesz moze?
A my byliśmy na spacerze. Trudno. Deszcz, nie deszcz- spacer musi być .

3 tygodnie temu ważyła 4500. Myślę, że teraz między 5 a 5200. A co?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-04, 15:48   #579
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Widzę, że marudzenie dzieciaczków jest zaraźliwe. Mój tez ma gorsze dni od wczoraj. Najlepiej jakbym go nosiła cały czas a mi siada kręgosłup

Mam pewien problem, Zauważyłam, że od wczoraj Franek jakos mało sika. Spał wczoraj od 20 do 5 rano i pampers wcale nie był bardzo mokry. Zawsze w nocy pamperem mozna było zabic. Martwię sie troszkę.

Moja marudka miauczy właśnie. Juz nie mam pomysłów jak go zabawiac.
Stary 2010-11-04, 16:02   #580
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Aniu Ja właśnie się zastanawiam nad sprzedażą medeli (ale planuje kiedyśtam drugie dziecko i trochę mi szkoda)
ja stwierdzilam ze sprzedam bo postanowilismy ze nie decydujemy sie na drugie dziecko. przynajmniej w najblizszym czasie. moze sie nam odmieni

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko tak na sekundę, mam pytanko do Was:
a moze macie ten glupi skok dlugasny? nam sie juz powinien konczyc na szczescie bo ostatnie tygodnie byly koszmarne. dzis pierwsza ladna nocka byla.
wczoraj o tobie myslalam ze sie nic nie odzywasz. a ty dalej zasmutana
mam pytanko. czy twoj wozek tez tak potwornie skrzypi? czy moze ja mam jakis felerny. i jak w spacerowce. nie zimno Patrykowi? ona taka plytka jest

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Moja marudka miauczy właśnie. Juz nie mam pomysłów jak go zabawiac.
ja ostatnio wyprobowalam sposob wiolek. na fb wstawila kiedys filmik z pielucha i misio sie tez fajnie tak bawi. no i najfajniejsza zabawa teraz to samolot, podrzucanie, siadanie, ogladanie nozek i ciagniecie sie za nogawki. no i uwielbia jak caluje go po bokach brzuszka. chyba ma tam laskotki bo sie smieje jak wariat

dzidzia PW
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:13   #581
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A my byliśmy na spacerze. Trudno. Deszcz, nie deszcz- spacer musi być .

3 tygodnie temu ważyła 4500. Myślę, że teraz między 5 a 5200. A co?
tez bym wyszla ale zostawilam folie na wozek w kolobrzegu :/ a pytalam o wage z ciekawosci, wyglada na to ze moja jest najlzejsza bo wczoraj wazyla 4980
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-04, 16:15   #582
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym wyszla ale zostawilam folie na wozek w kolobrzegu :/ a pytalam o wage z ciekawosci, wyglada na to ze moja jest najlzejsza bo wczoraj wazyla 4980
Nie gniewaj się, ale zastanawiam się, czy to dobrze... Kiedy robiłyście jakąś morfologię?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-04, 16:21   #583
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

jakie auto kupiliscie?
Cytat:

o jaki ekspres a co za autko?
witam, dziś cały dzionek w rozjazdach, zarejstrowane autko VW passat kombi bardzo fajne, zadbane i super się jeździ.

Jesteśmy padnięte, bo cały dzionek na nogach, no ale już po wszystkim
Jutro do okulisty idę was poczytać i oglądać foteliki dla małej
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:27   #584
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, my mielismy dzisiaj mala stluczke samochodem, jechalam z Alim, on byl na tylnym siedzeniu w foteliku i na rondzie babka za mna sie nie zatrzymala i w nas wjechala, mowie Wam, to bylo straszne, Ali plakal, ale Go szybko uspokoilam, ale sama dygotalam przez jakies 0.5 godz w placzu. Ali wydaje sie ok, ale umowiilam nas w przychodni, zeby Go sprawdzili, szlybyscie tez? Bo nie chce laac po lekarzach non stop i On wydaje sie ok, sama nie wiem.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:30   #585
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, my mielismy dzisiaj mala stluczke samochodem, jechalam z Alim, on byl na tylnym siedzeniu w foteliku i na rondzie babka za mna sie nie zatrzymala i w nas wjechala, mowie Wam, to bylo straszne, Ali plakal, ale Go szybko uspokoilam, ale sama dygotalam przez jakies 0.5 godz w placzu. Ali wydaje sie ok, ale umowiilam nas w przychodni, zeby Go sprawdzili, szlybyscie tez? Bo nie chce laac po lekarzach non stop i On wydaje sie ok, sama nie wiem.
Przy tak małym dziecku na miejscu wezwałabym pogotowie.

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 16:31   #586
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Nie gniewaj się, ale zastanawiam się, czy to dobrze... Kiedy robiłyście jakąś morfologię?
28 wrzesnia, byla lekka anemia, dostaje zelazo. powtorka wynikow 25 listopada. pediatra powiedziala ze wazne ze w ogole przybiera i ze widocznie taka jej natura szczuplaka. no ale kurde jest jakos na 10 centylu :/ http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-04, 16:39   #587
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym poszła dla swojego świętego spokoju.A policja nie zaproponowała aby wezwać karetkę aby zbadali małego, czy nie wzywałyście policji?Bo ogólnie jest tak,że jak w kolzji bierze udział małe dziecko, to policjant powinien zaproponować wezwanie karetki (możesz się zgodzić lub nie)przewozi się maluszka do szpitala,robi od razu niezbędne badania i jak jest ok to wypuszcza do domku.
Stary 2010-11-04, 16:41   #588
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
28 wrzesnia, byla lekka anemia, dostaje zelazo. powtorka wynikow 25 listopada. pediatra powiedziala ze wazne ze w ogole przybiera i ze widocznie taka jej natura szczuplaka. no ale kurde jest jakos na 10 centylu :/ http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
zrób poziom cukru we krwi...

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-04, 16:45   #589
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
ja ostatnio wyprobowalam sposob wiolek. na fb wstawila kiedys filmik z pielucha i misio sie tez fajnie tak bawi. no i najfajniejsza zabawa teraz to samolot, podrzucanie, siadanie, ogladanie nozek i ciagniecie sie za nogawki. no i uwielbia jak caluje go po bokach brzuszka. chyba ma tam laskotki bo sie smieje jak wariat
Moja mała też uwielbia samolocik (akurat to jest bardzo dobre ćwiczenie na mieśnie karku-tak powiedziała rehabilitantka), bawienie się nóżkami i całowanie po bokach-też się śmieje jak szalona
A dziś wyczaiłam,że jak leży na macie ćwiczeniowej na brzuszku i ma przed sobą ślimaka (zabawka, która ma literki :A,B,C,D, które jak wciśniesz głos powtarza)i wcisnę jej A,ślimak powie A a potem Patrycja krzyczy aaa, jak wscisnę B,ślimak powie B to potem Patrycja mówi geeee i tak w kółko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 17:06   #590
agravka
Wtajemniczenie

wklejam Wam nowe fotki mojego maleństwa)
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:08   #591
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam już dzisiaj odnośnie pobudek i głodu, że dzieje się tak, gdy dziecko wchodzi w kolejną fazę wzrostu i rozwoju, która jest intensywna. On popracuje i pobudzi Ci tą laktację. Głodny nie będzie-bez obaw. Kilka karmień zje mniej, a potem Twoje piersi nadrobią produkcję. Tylko nie dawaj butli zamiast piersi, a najwyżej obie piersi na jedno karmienie.

U mnie to samo chwilami i wtedy zamiast karmić na zmianę, karmię dwa razy pod rząd z jednej, żeby ją pobudzić do produkcji. Z drugiej trochę wtedy cieknie, ale to nic, najważniejsze oszukać mózg
dzięki pewnie masz rację... poczekam jeszcze parę dni i zobaczę co się będzie działo

Cytat:
a moze macie ten glupi skok dlugasny? nam sie juz powinien konczyc na szczescie bo ostatnie tygodnie byly koszmarne. dzis pierwsza ladna nocka byla.
wczoraj o tobie myslalam ze sie nic nie odzywasz. a ty dalej zasmutana
mam pytanko. czy twoj wozek tez tak potwornie skrzypi? czy moze ja mam jakis felerny. i jak w spacerowce. nie zimno Patrykowi? ona taka plytka jest
no właśnie myślałam o tym skoku bo mamy już prawie 17 tygodni (za 2 dni będzie) to by się zgadzało, no i mały jest trochę maruda od jakiegoś czasu...
dziękuję, że o mnie pamiętasz to bardzo miło i tak, jeszcze trochę mnie męczy deprecha... ale dam sobie radę
a co do spacerówki to nie jest źle, trochę cieplej go ubieram niż bym ubierała w gondolce i używam tej "przykrywki" (czy śpiworka, czy jak to tam się nazywa) co się na zamek przypina, bo u nas w sumie nie jest jeszcze zimno (dziś nawet koło 15 stopni) tylko wieje potwornie :/
a u mnie nie skrzypi, tylko jedno koło piszczy ale to po tym jak wjechałam wózkiem za głęboko do morskiej wody głupia ja... chyba łożysko się zalało i od tamtej pory mam "świerszczyka"

Cytat:
biedactwo
musiałaś się strachu najeść... ja bym poszła
Stary 2010-11-04, 17:11   #592
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Ha ha ha ha!!! Mała diablica
Stary 2010-11-04, 17:13   #593
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
witam, dziś cały dzionek w rozjazdach, zarejstrowane autko VW passat kombi bardzo fajne, zadbane i super się jeździ.
no to kupiliscie takie auto jak my
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:21   #594
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
świetny strój

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:26   #595
Alguien
Zadomowienie

Hej

jaszczka
moze to tymczasowe, daj Wam troche czasu i zobaczysz, co sie bedzie dzialo. Trzymaj sie

Cytat:
a misiek jakos ostatnio przestal gadac. czasem mu sie a guu wyrwie ale zadko. za to lezy wpycha wszystko do buzki i krzyczy aaaaaa eeeeee ale tak na caly glos az glowa boli
Milena odkad skonczyla 4 miesiace to tak samo! Byla baaaardzo zaawansowana w mowieniu (zaczela jak miala 6 tyg), a teraz tylko krzyczy, piszczy i pluje. Sama juz nie wiem, co o tym myslec...

Cytat:
Mały dziś kończy 3 miesiące !!!

agravka widze, ze ma przebranie halloweenowe corcia

agamarcio
pokaz nowy kolorek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:28   #596
niezawsze
Zakorzenienie

Scoobs wspolczuje przezyc, poszlabym na pewno sprawdzic

Cytat:
niezle

Karolcia
fajne auto, jaki kolor?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:38   #597
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hej
agamarcio pokaz nowy kolorek
bardzo proszę

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 17:45   #598
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dobry wieczór mamusi
Dawno mnie nie było bo nie mam ostatnio jakoś weny do pisania.
U nas wszystko ok, Szymek rośnie jak na drożdżach i co dzień mnie zadziwia. Widzę jak z dnia na dzień dorośleje, aż łezka w oku się kręci, że mój mały chłopczyk kiedyś dorośnie.
Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to mi też zaczęły lecieć. Masakra, łysa chyba zostanę, może zetnę. Zaczęłam stosować maseczkę WAX zobaczymy czy pomoże, no i Falvit biorę cały czas.
I coś o chrapaniu też wyczytałam, mój nie chrapie, ale cały czas mu w nosie coś charczy, ale kataru nie ma, psikam mu wodą morską.
Ja czekam na kąpiel, a młody zasnął, kurcze mam nadzieję, że to tylko drzemka, bo jak nie to będę mu musiała zrobić dzień dziecka i na brudasa położyć spać.
agravka super fotki
anuszka jakiś czas temu robiłam cycki z kurczaka według twojego przepisu te z pieczarkami i majonezem i muszę powiedzieć, że przepyszne.
A teraz czekam aż wystygnie mi ciasto marchewkowe wg przepisu niezawsze, ciekawe co mi z tego wyszło hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:48   #599
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A i Szymek właśnie odkrył, że grzechotki nie tylko do zabawy służą.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:48   #600
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym poszła dla swojego świętego spokoju.A policja nie zaproponowała aby wezwać karetkę aby zbadali małego, czy nie wzywałyście policji?Bo ogólnie jest tak,że jak w kolzji bierze udział małe dziecko, to policjant powinien zaproponować wezwanie karetki (możesz się zgodzić lub nie)przewozi się maluszka do szpitala,robi od razu niezbędne badania i jak jest ok to wypuszcza do domku.
Nie wzywalysmy policji, bylam w takim szoku, ze nie wiedzialam, co robic, wymienilysmy sie tylko info o ubezpieczeniu, telephonami itd, musialam jej dac kluczyki do mojego, zeby mi zjechala z ronda.... to bylo okropne, dobrze, ze mam haka na samochodzie. Bylam u lekarza, zbadala Go dosyc dokladnie i powiedziala, ze jakby nie byl soba, to zeby Go przywiezc. Dobrze,z e Amelka z nami nie jechala, bo Ona juz ma fotelik co sie siedzi do przodu i na pewno by ja glowa bolala, ja sie czuje, jakby mnie ktos baseballem uderzyl.
Dzieki dziewczyny
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości