Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 18:12   #3571
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

próbuje nadrabiac ale chyba dam sobie spokoj, mam juz dosc tego wszystkiego...

na dodatek Zuzi w posiewie podobnie jak u was megi wyszła ta klebsiella....
skad to? wyczytałam ze to pałeczka zapalenia płuc ale nie widze u Zuzi zadnych symptomów, katar tylko ma..... a ze szpitala tez chyba nie wyniosła bo ostatnio w tramtym roku we wrzesniu bylysmy...
samam niewiem
do lekarza pasuje sie przejsc

morska
Stary 2010-11-04, 18:33   #3572
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

p4w witaj , dobrze, ze juz w domu

Unholy, duzo zdrowka dla calej waszej rodzinki

Miramej, na pewno napisze, jakie Duplo wybralam. Bede polowac na okazje cenowe

Wojtusiu, ja mam olej z nasion truskawek i kielkow przenicy i mieszam z hialuronowym . Stosuje glownie wieczorem, bo rano nei ma tyle czasu, aby czekac, az sie wchlonie. Mnie odpowiada naturalna pielegnacja, ale staram sie stosowac minimum. Nie kupuje za duzo, bo sie tego nie zuzyje, tak jak pisze Tru. Poza tym, jak ze wszystkim, mozna nie trafic z kosmetykiem.

Fajne te rowerki do utrzymywania rownowagi . Widze, ze kompletuje mi sie roczna lista prezentow

Zajrze pozniej, bo musze zakrecic sie kolo siebie i Antosia

Stary 2010-11-04, 18:45   #3573
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pięknie , jak czytam, to wydaje mi się, że większość dzieciaków skraca wyrazy

Wykombinowałam, że na Gwiazdkę bujak, wiosną/latem jeździk i rowerek biegowy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
czeko, mam podobne zdanie. No chyba, ze Werka jest geniuszem
Dziecko w wieku 18 miesięcy zaczyna łączyć słowa. Zdania bardziej ok 2 urodzin. Co innego nazywać przedmioty po swojemu, a co innego mówić już prawie poprawnie i samemu konstruować zdania i je wypowiadać. I jeszcze w poprawnej formie/odmianie przez osoby itp...
No właśnie, co innego łączyć słowa a co innego składać poprawnie zdania.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a to juz twoja sprawa czy wierzysz czy nie
i to nie jest tak ze ona ni z pietruszki sama od siebie uczy sie ukladac zdan bo to niemozliwe- ja z nia duzo rozmawiam i ucze ja jak ma mowic np . mowie ze ma powiedziec to i to i mala sie szybko uczy , kojarzy rzeczy ze slowkami jakie umie i mowi

i zeby nie bylo juz kilka razy pisalam ze multum osob jest w szoku w kontakcie z mala ze ona juz tyle mowi a ma dopiero 15mcy wiec to nie zadne moje wymysly
No mam prawo do własnego zdania. Widocznie nie znam żadnego dziecka w wieku rok i 3 miesiące, które składa zdania.
Prosiłyśmy kilka razy, żebyś Werkę nagrała, nie chciałaś - po prostu nie uwierzę dopóki nie usłyszę.
Może mylę się.

Cytat:
moze zle sformulowalam ......chodzilo mi o to ze ona sama z glowy nie powie bo przeciez jest za mala , tylko szybko sie uczy i powtarza , zapamietuje zwroty i se mowi
Najpierw Ty powiedziałaś "ciocia daj korale" a Werka powtórzyła tak?
Bo wg mnie napisałaś to tak jakby Werka tak po prostu ułożyła sobie sama zdanie i powiedziała. Dlatego to napisałam.

Cytat:
Od kiedy chciałabyś Ją posłać do żłobka?
Na razie chciałabym chodzić z Nią na jakieś zajęcia razem, żeby były inne dzieci

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
skad to? wyczytałam ze to pałeczka zapalenia płuc ale nie widze u Zuzi zadnych symptomów, katar tylko ma..... a ze szpitala tez chyba nie wyniosła bo ostatnio w tramtym roku we wrzesniu bylysmy...
samam niewiem

Biedna Zuzia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:01   #3574
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kolejna chora...
Svi, zdrówka.
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

kuruj się

Cytat:

samam niewiem

morska
ojej kolejna
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:07   #3575
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a moj malz jedzie jutro do Golebiowskiego do Mikolajek - firmowa rozpusta - czesc pracownikow jedzie pochlac wraca dopiero w niedziele a my znowu same
niektórzy to mają dobrze

lece ogladać Twoją metamorfoze, bo jak mnie nie był oto ciagle się zastanawiałam nad Twoją fryzurką
Cytat:

samam niewiem

biedna Zuzia
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Na razie chciałabym chodzić z Nią na jakieś zajęcia razem, żeby były inne dzieci
szkoda, ze u nas nie ma takich zajęć :/ tez bym chętnie zabrała Bartka gdzieś do dzieci

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:36
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:38   #3576
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zarezerwowalam Erykowi urodziny
"Kosmiczna podroz z Gwiezdnymi Wojnami"

i 350zl sobie idzie w sina dal....

ahh te dzieci

a z Marcelem zapisujemy sie do "migusiow" jak beda miejsca
Stary 2010-11-04, 20:02   #3577
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
12 ... a teraz idą wszystkie trójki
No to Was przegoniliśmy , bo przebitych mamy 13

Cytat:

samam niewiem

A dużo wyszło tych bakterii?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, na pewno napisze, jakie Duplo wybralam. Bede polowac na okazje cenowe
(...)
Fajne te rowerki do utrzymywania rownowagi . Widze, ze kompletuje mi sie roczna lista prezentow
Super

Fajnie tak powymieniać się pomysłami, nie?

Cytat:
Ja też się będę rozglądać, ale po 2. urodzinach. Kuba nie ma kontaktu z innymi dziećmi, a wiem, że dobrze by Mu to zrobiło.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Co to są "migusie"?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:07   #3578
skierka1981
BAN stały

Aniu a albumie nie ma zdjec - chyba nie pamietam ale chyba tu wstawialam....jutro zobacze i ew dla ciebie wstawie drugi raz na swiezo bo niedawno bylam

klade wyjca spac

papa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:13   #3579
mariolasl
Zakorzenienie

Cass, faktycznie Kuba to juz duzy, madry chlopczyk
Ale mieliscie przygode! O matko!
Cytat:
Zuzia rozgadana bardzo jest, ostatnio coraz więcej chce powtarzać ale też skraca sobie wyrazy np. banan to "ba", bańki to też "ba" i muszę zgadywać aaa i żaba to "ba"
Oprócz tego ładnie mówi mama tata baba, ela, ana (ania), dziadzia, dzidzi (dzidzia), ko (koń), kuko (kółko), kokek/koke (kotek), brum, buj buj (tu chodzi o huśtanie he he he), da, maś (masz), mi (miś), a na smoczka woła mo
Naśladuje też kotka - mał, pieska, krowę, węża, indyka (gul gul), świnkę ale tak śmiesznie to robi że nie umiem powtórzyć, małpkę, pszczółkę (ziiiii zamiast bzzzzy hehehe), zajączka (kic), jak ptaszek fruwa i więcej nie pamiętam
No to pochwaliłam się
I ciągle grozi paluszkiem pieskowi jak szczeka i pokazuje, że trzeba być cicho bo piesek śpi
Bardzo dużo rozumie i o co poproszę to robi. Jak zakazuję to już różnie ze słuchaniem.
A najlepsza zabawa ostatnio to chowanie się za suszarkę z ciuchami. Jak za długo Jej szukamy to daje o sobie znać

Z klocków myślę, że będę zadowolona a raczej Zuzia

Proszę bardzo

Piesek mi też bardziej się spodobał

Mieliśmy go kupić latem i nie zapomniałam o nim, kto wie, może teraz

Ja ostatnio szukałam o tych rowerkach i chciałabym taki dla Zuzki na lato. Ja wolę ten drewniany jednak

P4w witaj

Ktoś chętny na kawkę?
Jestem pod ogromnym wrazeniem
Brawa dla mamy i coreczki
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Zasiadłam was trochę poczytać, może mi się uda

Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy u lekarza. Amelia od antybiotyku dostała grzybicy wczoraj wam pisałam, że ma odparzenia a to był właśnie początek tego. Potem pojawiło się jeszcze więcej krostek i na pleckach też. Szybko się spakowaliśmy i w drogę, a na miejscu ze 20 dzieci dobrze, że na poczekalni były zabawki to się ładnie bawiły, Amelia była wniebowzięta Dostaliśmy syrop, maść robioną plus tormentiol.

Idę czytać.

Cześć Cass dawno nie zaglądałaś
Oj biedulka
Tak mi przykro, mam nadzieje, ze szybko wyleczycie ta grzybice
Cytat:
dzień dobry

ile to mnie nie było na wizażu? ... ehhhh za długo!!!

narazie przeczytałam dwie strony ... wszystkim chorowitkom życzę duuuuuużo zdrówka

yyyyy do nadrobienia mam jeszcze poprzedni wątek, i tego 115 stron ... chyba nie dam rady
Ostatnio miałam tyle pracy i obowiązków, ze nie miałam czasu na nic ... myślałam, ze od dzisaij będę zWami na bierząco, ale chyba znów mi się nie uda ... przez ostatni miesiąc w każdej wolnej chwili robiłam rozliczenie - zwrot vat-u z budowy, skończyłam w piątek a wczoraj wszystko sobie skasowałam ... normalnie siąść i płakać i muszę od początku

U nas wszystko ok ... Bartuś zdrowy maż w delegacji w Warszawie - czyli standard
czesc
Wspolczuje skasowanego rozliczenia.
Szkoda, ze nie masz czasu wpadac czesciej
Calusy dla was.
Stary 2010-11-04, 20:15   #3580
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Co to są "migusie"?
http://migusie.szczecin.pl/program.html
Stary 2010-11-04, 20:20   #3581
truheart
Zakorzenienie

Przeczytałam, włączyłam cytowanie i przyszedł szwagier z synkiem więc wracam po czasie do pisania.
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba uwielbia siedziec w samochodzie. Kreci kierownica i slucha muzyki.
Byłam z nim na dworku. Przyjechał TŻ i zaczał przepakowywac auto "zastepcze" bo zaraz miał jechac do serwicu po odbior swojego samochodu.
Kuba chciał sie pobawic wiec wsadziłam go na fotel i siadłam obok. TŻ mowi juz musi jechac bo i tak jest spozniony. Wiec ja wyszłam z auta i zamknełam drzewi będąc pewna, ze małz wezmie małego od strony kierowcy. I drzwi sie zadrzasneły. A Kuba miał kluczyki w ręku.
Na poczatku myslałam, ze da sie jakos otworzyc ale tam jest centralny zamek i wszystkie drzwi sie zadrzasneły z małym w srodku.
Ale miałam stracha. Kuba nic nie przeczywał tylko sie bawił. Tż dzwonił do serwisu pytac sie czy maja zapasowe kluczyki ale trzeba by było stracic ponad godzinne zeby po nie pojechac a Kuby w zyciu bym na tak dlugo nie zostawiła bo by sie zapłakał. Probowałam mu powiedziec, zeby otworzył drzwi klamka (juz tak kiedys robił) albo nacisnal guzik na kluczyku (to robił wiele razy) ale muzyka głosno grała i on nie słuszał
Pozniej juz chyba wyczuł moje zdenerwowanie bo zaczał wołam mama, mama
Tż poleciał po młotek i zbił szybe. Nie było wyjscia. Dobrze, ze mały miał kluczyki w reku to zbił tylko ta najmniejsza z tyłu, wsunał ręke i mały mu dał te klucze. Jakby je upuscił trzeba by było bic ta wieksza szybe.
Samochod był wypozyczony z serwisu i trzeba było zapłacic za szybe i montaz. Ale najwazniejsze, ze Kuba sie nie przestraszył.
Ale miałam stracha...
O kurcze, dobrze, że Kubie się tam nic w środku nie stało
Cytat:
Ostatnio miałam tyle pracy i obowiązków, ze nie miałam czasu na nic ... myślałam, ze od dzisaij będę zWami na bierząco, ale chyba znów mi się nie uda ... przez ostatni miesiąc w każdej wolnej chwili robiłam rozliczenie - zwrot vat-u z budowy, skończyłam w piątek a wczoraj wszystko sobie skasowałam ... normalnie siąść i płakać i muszę od początku
O nie, to chyba najgorsze co się może zdarzyć-skończysz pracę i wszystko znika
Cytat:
Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy u lekarza. Amelia od antybiotyku dostała grzybicy wczoraj wam pisałam, że ma odparzenia a to był właśnie początek tego. Potem pojawiło się jeszcze więcej krostek i na pleckach też. Szybko się spakowaliśmy i w drogę, a na miejscu ze 20 dzieci dobrze, że na poczekalni były zabawki to się ładnie bawiły, Amelia była wniebowzięta Dostaliśmy syrop, maść robioną plus tormentiol.
Wydaje mi się, że kiedyś małz też przyniósł tormentiol i później się doczytaliśmy, że on nie jest odpowiedni dla maluchów, bo coś tam się z niego wchłania, ale to może jak A był mniejszy..
W każdym razie dobrze, że Amelka się chociaż w poczekalni pobawiła i nie stresowała dodatkowo czekaniem
Cytat:
M
O, fajnie, może i Kubie się spodoba. A jakiego Wy macie? Wstawisz link?
Kupiłam go w sklepie z zabawkami drewnianymi tutaj na miejscu
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Tomkowi bardzo się podobało = 3 chłopaków i On... mozecie sobie wyobrazić co się działo
Tomek ma mega szramę na głowie

tak, chodzi do przedszkola gdzie wszystkie dzieci od 1 do 5 roku życia bawią się razem
To dobrze, że chociaż Tomaszek użył na wyjeździe.
Fajne to przedszkole! u nas chyba takiego nie ma
Cytat:
Wiecie co tak się wk... dzwonek do drzwi miałam a tu młoda cyganka w ciąży i pyta czy jej kasę dam. Odpowiedziałam, że nie bo sami żyjemy we trójkę z jednej pensji. Nie odpuściła i pyta czy jedzenie jej dam a tu jak na złość pusta lodówka bo z małżem na zakupy mamy potem jechać i tylko tyle mam co dla Amelii a ta małpa na mnie z gębą, że jej chleba z masłem żałuję jak się darła fr... powiedziałam jej że chleb to ja mam, ale dla dziecka i trzasnęłam jej drzwiami przed nosem co za babsko bezczelne. Potem poszła do sąsiadki i ta też jej kasy nie chciała dać ,ale jedzenie tak to powiedziała, ,że ona to jedzenia już nie chce i darła się na całą klatkę
Bezczelność!
Cytat:
to ja wam powiem ze ciotka co u mnie byla w swieto zmarlych byla pelna podziwu ze mala tyle gada bo siedzielismy cicho , Werka na moich kolanach i z tekstem do ciotki "tiotia daj kolale" mala sroczka jak tylko widzi ze ktos ma "taci" to zaraz chce i sama zaklada na szyjke
Dobrze, że nie "Daj kase"
Cytat:
A ma któraś fontanne z piłeczkami ? Może małej kupię na mikołaja
Kupiłam chrześniakowi, z Playskoola. BAwi się ładnie i nadstawia twarz w ten otwór, gdzie wyskakują piłeczki, bo tam wieje mocno
Cytat:
mój nie ... czasem zjada troche zupy lub deserku łyżezką, ale ja mu muszę ją podtrzymywać, bo wkłada ją pionowo i wszystko się rozlewa ... na widelec czasem coś nabije i też trafi do buzi ... ale ogólnie by sobie nie pojadł

ojejjj współczuje

nooo i już po spaniu ... wierci się od pół godziny - zęby mu dokuczają ... idą wszystkie 3 na raz i nie mogą wyjśc ... gryzie co popadnie, a najczęśiej kocyk - tak tez zasypia - z kocykiem w buzi na szczęśie nie gorączkuje i przesypia ałe nocki.
To tak jak mój, też często przekręca łyżeczkę z zupą
A! zapisałam się na poniedziałek do neurologa, niech mnie dalej kieruje na badania czy coś.
U nas też chyba coś idzie, bo z kolei dziś aż mu kapała ślina, a rączki to myślałam, że całe wsadzi do buzi
Cytat:

ktos tesknil??????????
Hej!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:23   #3582
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 20:24   #3583
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

ile to mnie nie było na wizażu? ... ehhhh za długo!!!

narazie przeczytałam dwie strony ... wszystkim chorowitkom życzę duuuuuużo zdrówka

yyyyy do nadrobienia mam jeszcze poprzedni wątek, i tego 115 stron ... chyba nie dam rady

U nas wszystko ok ... Bartuś zdrowy maż w delegacji w Warszawie - czyli standard
Cześć Aniu
Dawno cie nie było

Dobrze, ze Bartus zdrowy bo teraz nasze dzieci to chorowitki

Cytat:
Najedliście się wszyscy strachu

Kiedyś tak się zatrzasnęła koleżanki córka. Była starsza niż nasze dzieci ale z tego strachu nie wiedziała jak otworzyć drzwi. Koleżanka też musiała wybić szybę i wybiła najmniejszą i jak się okazało - najdroższą, lepiej tłuc te większe podobno.
Tez tak myslelismy, ze mała najdrozsza ale okazało sie, ze jednak nie. Tż dzwonił do serwisu i pytał ktora bic i pan powiedzial, ze ta mala w kształcie trojkąta. Koszt małej 200 zł a duzej 300. Szyba z przodu 1200 zł

Cytat:
Fajnie, że Tomuś przebywa na co dzień z dziećmi. Chciałabym, żeby i Zuzia mogła. Muszę nad czymś pomyśleć dla Niej.
Kuba uwielbia dzieci. Staram sie czesto odwiedzac kolezanki z dziecmi.
Latem chodzilismy na plac zabaw i bardzo czesto sie zdarzało, ze "poznał" jakies dziecko podczas zabawy

Cytat:
Jeszcze go trzyma?

Wiecie co tak się wk... dzwonek do drzwi miałam a tu młoda cyganka w ciąży i pyta czy jej kasę dam. Odpowiedziałam, że nie bo sami żyjemy we trójkę z jednej pensji. Nie odpuściła i pyta czy jedzenie jej dam a tu jak na złość pusta lodówka bo z małżem na zakupy mamy potem jechać i tylko tyle mam co dla Amelii a ta małpa na mnie z gębą, że jej chleba z masłem żałuję jak się darła fr... powiedziałam jej że chleb to ja mam, ale dla dziecka i trzasnęłam jej drzwiami przed nosem co za babsko bezczelne. Potem poszła do sąsiadki i ta też jej kasy nie chciała dać ,ale jedzenie tak to powiedziała, ,że ona to jedzenia już nie chce i darła się na całą klatkę
W sumie juz mu katar przeszedł. Czasami jeszcze zakaszle, ale sporadycznie.

A z cyganka...brak słow. U nas tez sie takie zdarzaja - niestety

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:24   #3584
magi77
Wtajemniczenie

No i już po Przeżyłam

Maciek śpi, Małż w delagacji, może sąsiadka wpadnie, ale pewnie nie będzie Jej się chciało

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:27   #3585
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No i już po Przeżyłam

Maciek śpi, Małż w delagacji, może sąsiadka wpadnie, ale pewnie nie będzie Jej się chciało
Już? Ile godzin trwała ta wizytacja?

Poprawiło się Maćkowi ze spaniem?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 20:27   #3586
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Fajne
nooo mnie tez sie spodobalo, zobaczylam plakat w tym centrum edukacji i zwrocilam uwage - dzwonilam dzis ale za pozno, jutro babka ma zadzwonic do TZ

a sie okazalo wlasnie, ze w tym samym centrum edukacji sa zajecia muzyczne dla dzieci, na ktore Tz chcial zapisac malego i to w ogole wlascicielem chyba jest jego kolega
Stary 2010-11-04, 20:32   #3587
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nooo mnie tez sie spodobalo, zobaczylam plakat w tym centrum edukacji i zwrocilam uwage - dzwonilam dzis ale za pozno, jutro babka ma zadzwonic do TZ

a sie okazalo wlasnie, ze w tym samym centrum edukacji sa zajecia muzyczne dla dzieci, na ktore Tz chcial zapisac malego i to w ogole wlascicielem chyba jest jego kolega
Zerknęłam, jest jedna instruktorka z Gdańska, ale o zajęciach cisza

Teraz już chcecie zapisać Marcela na zajęcia muzyczne? Na czym polegają?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 20:32   #3588
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie rozlozylo chorobsko yhh
nie mam mocy
i czasu
To niedobrze, oby nie wlokło się za długo
Cytat:
zarezerwowalam Erykowi urodziny
"Kosmiczna podroz z Gwiezdnymi Wojnami"

i 350zl sobie idzie w sina dal....

ahh te dzieci

Urodziny zapowiadają się kosmicznie
Cytat:
Aniu a albumie nie ma zdjec - chyba nie pamietam ale chyba tu wstawialam....jutro zobacze i ew dla ciebie wstawie drugi raz na swiezo bo niedawno bylam

klade wyjca spac

papa
Jest album "Włosy i dom",a le jest tam tylko dom

Na szczęście okazało się, że nie będę musiała jutro brać małego na pogrzeb, szwagier przyjedzie z nim posiedzieć. Dobrze, bo ogoda się zepsuła i leje od rana do nocy, zimno ..no i ten nastrój tam..
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:35   #3589
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Na szczęście okazało się, że nie będę musiała jutro brać małego na pogrzeb, szwagier przyjedzie z nim posiedzieć. Dobrze, bo ogoda się zepsuła i leje od rana do nocy, zimno ..no i ten nastrój tam..
To dobrze , tru, a co właściwie wujkowi się stało? To jakaś nagła sytuacja, tak?

Miałaś wstawić zdjęcia

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 20:40   #3590
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Zerknęłam, jest jedna instruktorka z Gdańska, ale o zajęciach cisza

Teraz już chcecie zapisać Marcela na zajęcia muzyczne? Na czym polegają?
http://www.musicalbabies.pl/
to zajecia od 6 miesiaca
Stary 2010-11-04, 20:44   #3591
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.musicalbabies.pl/
to zajecia od 6 miesiaca
Też fajne, czego to ludzie nie wymyślą

Idę na House'a, do potem

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 20:45   #3592
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzis otworze zamowienie z asia fashion
ale te rajstopy co chcialysmy sa tylko brazowe
Stary 2010-11-04, 20:47   #3593
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Już? Ile godzin trwała ta wizytacja?

Poprawiło się Maćkowi ze spaniem?
No "już" Skończyła się po 18.

Trochę się obawiam dzisiejszej samotnej nocy Oby tylko nie było wielkiej tragedii.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:48   #3594
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

No mam prawo do własnego zdania. Widocznie nie znam żadnego dziecka w wieku rok i 3 miesiące, które składa zdania.
Prosiłyśmy kilka razy, żebyś Werkę nagrała, nie chciałaś - po prostu nie uwierzę dopóki nie usłyszę.
Może mylę się.

Najpierw Ty powiedziałaś "ciocia daj korale" a Werka powtórzyła tak?
Bo wg mnie napisałaś to tak jakby Werka tak po prostu ułożyła sobie sama zdanie i powiedziała. Dlatego to napisałam.

kochana probowalam ja nagrac kilka razy i jak widzi aparat to siedzi cicho a pozatym musialabym ja nagrywac chyba z pol.godz bo czasem jak mala sie ladnie bawi to jest skupiona i sie nie odzywa wogole

a czy ja pisalam ze jej zdania sa poprawne? zreszta mnie cieszy sam fakt ze cos tam sklada , wierz czy nie twoj wybor

kiedys powiedzialam jej tak zeby mama jej dala korale i zapamietala, a jak powiedziala to do cioci to my akurat nic nie gadalismy a mala spojrzala na cioci korale i wystrzelila takim "zdaniem"

jestem dumna z mojej gadulki i koniec tematu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:55   #3595
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ze u nas nie ma takich zajęć :/ tez bym chętnie zabrała Bartka gdzieś do dzieci
U nas coś się właśnie zaczęło. Pójdziemy zobaczyć i jeśli spodoba się to będziemy chodziły (pewnie kosztem mojego aerobiku ale nie przeszkadza mi to ).

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jestem pod ogromnym wrazeniem
Brawa dla mamy i coreczki

Cytat:
Podoba mi się

Cytat:
Tez tak myslelismy, ze mała najdrozsza ale okazało sie, ze jednak nie. Tż dzwonił do serwisu i pytał ktora bic i pan powiedzial, ze ta mala w kształcie trojkąta. Koszt małej 200 zł a duzej 300. Szyba z przodu 1200 zł

Kuba uwielbia dzieci. Staram sie czesto odwiedzac kolezanki z dziecmi.
Latem chodzilismy na plac zabaw i bardzo czesto sie zdarzało, ze "poznał" jakies dziecko podczas zabawy
Pewnie co samochód to inaczej. Dobrze, że zadzwoniliście zapytać.

My rzadko odwiedzamy. Latem szkoda nam było czasu a na placu to nie tak samo.

Cytat:
dzis otworze zamowienie z asia fashion
ale te rajstopy co chcialysmy sa tylko brazowe
Ja jednak nie wezmę tego uniwersalnego rozmiaru bo pewnie będą za krótkie
To jest stronka http://asia-fashion-wholesale.com/ ?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
kochana probowalam ja nagrac kilka razy i jak widzi aparat to siedzi cicho a pozatym musialabym ja nagrywac chyba z pol.godz bo czasem jak mala sie ladnie bawi to jest skupiona i sie nie odzywa wogole

a czy ja pisalam ze jej zdania sa poprawne? zreszta mnie cieszy sam fakt ze cos tam sklada , wierz czy nie twoj wybor

kiedys powiedzialam jej tak zeby mama jej dala korale i zapamietala, a jak powiedziala to do cioci to my akurat nic nie gadalismy a mala spojrzala na cioci korale i wystrzelila takim "zdaniem"

jestem dumna z mojej gadulki i koniec tematu
No to niech składa zdania dalej
Stary 2010-11-04, 21:01   #3596
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

No to niech składa zdania dalej
bede dalej ja nagrywac az moze w koncu bedzie jakis dluzszy dialog z mamusia to wtedy wam pokaze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:03   #3597
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
bede dalej ja nagrywac az moze w koncu bedzie jakis dluzszy dialog z mamusia to wtedy wam pokaze
Czeko ja tylko napiszę, że nie chciałam Cię urazić ale dla mnie to co najmniej dziwne, że w takim "wieku" dziecko zdania składa bo ja nie "czepiam" się o pojedyncze słowa.
Jeśli nagrasz i usłyszę to będę pod wrażeniem
Stary 2010-11-04, 21:05   #3598
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gor to ta strona
Stary 2010-11-04, 21:06   #3599
Wojtusia
Zakorzenienie

hej dopiero teraz mogę odpisac, wlasnie wrocilam do domu. W południe jak chcialam przytwitac Cass to komp mi sie zawiesił a potem prąd zabrali i netu nie było. no ale juz jestem na chwile wiec odpisuje.

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry

me again miałam fazę na mazidła klika lat temu. Robiłam w a aptecznej recepturze sera, psikałam sie hydrolatami i wcierałam oleje...i powiem Ci, że w miarę szybko mi przeszło. Po pierwsze te rzeczy wymagaja więcej czasu, po drugie szybciej sie psują, trzeba je trzymac w różnych warunkach - cześc miałam w lodówce, część w jakiejś ciemnej szafce, część w łazience, po trzecie te oleje nie wchłaniały sie za dobrze. Mnie to dość szybko przeszło
mówisz? myslałam nad olejkami + kwas hialuronowy dla polepszenia wchłaniania. ale boje sie zapychania po tych olejkach. na gwałt potrzebuje nawilżacza.

Cytat:
Hejka

Wpadłam zobaczyc co slychac
hej hej, w koncu jestes

---
zaraz doczytam resztę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:15   #3600
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gor to ta strona
To zaraz sobie zerknę bo główna mi się otwierała a konkretna rzecz już nie - błąd wyskakiwał.
Może coś mi się spodoba, oby nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości