Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 18:51   #601
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A i Szymek właśnie odkrył, że grzechotki nie tylko do zabawy służą.
ha ha świetnie! moja Karola pierwsze co zrobiła to wepchała grzechotkę do buzi

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:09   #602
aneciaslonko
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Nie wzywalysmy policji, bylam w takim szoku, ze nie wiedzialam, co robic, wymienilysmy sie tylko info o ubezpieczeniu, telephonami itd, musialam jej dac kluczyki do mojego, zeby mi zjechala z ronda.... to bylo okropne, dobrze, ze mam haka na samochodzie. Bylam u lekarza, zbadala Go dosyc dokladnie i powiedziala, ze jakby nie byl soba, to zeby Go przywiezc. Dobrze,z e Amelka z nami nie jechala, bo Ona juz ma fotelik co sie siedzi do przodu i na pewno by ja glowa bolala, ja sie czuje, jakby mnie ktos baseballem uderzyl.
Dzieki dziewczyny
Babie się upiekło bo gdybyście wezwałay policję dostałaby mandat i punkty karne.Ogólnie zasada jest taka,że jeżeli w kolizji uczestniczy dziecko (nieważne jaki wiek) wzywa się policję a ta karetkę, bo np gdyby coś teraz było tfu tfu nie tak (czy nawet wyszło po miesiącu),to nie możesz się domagać zadośćuczynienia od tej kobiety-pieniążków np na leczenie,rehabilitacje i inne medyczne usługi dziecka.A tak po wezwaniu policji, jaby później coś wyszło,to sprawca kolizji musi opłacać wszystko,nie tylko naprawę auta.Piszę abyście wiedziały tak na wszelki wypadek.No ale wierzę,że wszystko będzie ok, zwłaszcza,że byłaś już u lekarza.
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:15   #603
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Tak, wzięłam lilac pinka ja kupiłam w sklepie internetowym bobowózki-tam jest taniej niż na allegro!No i czasem fajną promocję można trafićW sumie zapłaciłam 1549zł,ze śpiworkiem,moskiterą,foli ą przeciwdeszczową i torbą (parasolki nie brałam,bo kupiłam w lato innej firmy też fioletową,więc będzie pasować , no i fotelik do samochodu Maxi cosi też posiadam
ja z fotelikiem placilam 1899zl a bez fotelika na allegro sa podobne ceny do twojej

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

a anoxa Ty polecalaś chyba kiedyś body z allegro - angielskie, zakupiłam na 3-6 siedmiopak (trochę jeszcze za duże) ale całkiem fajne, dzienx
tak ja mi wlansie kolezanka z angli przywiozla taka pake 7par

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Kurcze ja chyba nie jestem w ciazy tylko mam zapalenie piersi Boli mnie i jest czerwona z jednej strony no i to tlumaczyloby temperature. Piers nie jest twarda, nie ma zastojow, ale chyba to to, zobacze czy jutro sa jakies wolne miejsca u gina, wole sprawdzic, miala ktoras tak?
i jak dzisiaj? bo ja przy zapaleniu mialam takie czerwone plamy na piersiach a to prowadzi do ropnia a wtedy zakladaja dreny chirurgiczne poszla bym do lekarza na twoim miejscu!

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Jestem padnięta w jednym dniu sprzedaliśmy i kupiliśmy auto czeka mnie tylko rejestracja no ale to później...
super wieksze autko to bedziecie mieli gdzie szpargaly wciskac

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

nocka nasza duzo lepsza misiek spal do 3.20 zjadl i poszedl spac jak zabity. niestety mama zasnac nie mogla (wyspalam sie juz chyba ) kolo 4.30 zaczely sie stekania co chwile i tak do 5.50 bo obudzil sie juz na dobre. ale to nasza najlepsza nocka od dluzszego czasu
skoro wstalismy tak wczesnie to postanowilam zlapac wreszcie siuski do badania. siedzialam nad nim 40 minut a on nasikal tyle ze nawet reka nie zdazylam ruszyc zeby kubek podstawic jutro przyklejam ten woreczek bo nie ma szans zlapac inaczej tych siuskow

milego dzionka

wkoncu!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
ale slodziak! ja mlodego karmie w lezaczku

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
28 wrzesnia, byla lekka anemia, dostaje zelazo. powtorka wynikow 25 listopada. pediatra powiedziala ze wazne ze w ogole przybiera i ze widocznie taka jej natura szczuplaka. no ale kurde jest jakos na 10 centylu :/ http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
dziwie sie ze od razu wam zelazo dowalili moj mlody mial spora anemie i wyniki kazali powtorzyc po miesiacu bo mowila ze zelazo nawet teraz podane odbija sie na zabkach

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam Wam nowe fotki mojego maleństwa)
hehe ale slodko wyglada malutka diablica

Cytat:
Nie wzywalysmy policji, bylam w takim szoku, ze nie wiedzialam, co robic, wymienilysmy sie tylko info o ubezpieczeniu, telephonami itd, musialam jej dac kluczyki do mojego, zeby mi zjechala z ronda.... to bylo okropne, dobrze, ze mam haka na samochodzie. Bylam u lekarza, zbadala Go dosyc dokladnie i powiedziala, ze jakby nie byl soba, to zeby Go przywiezc. Dobrze,z e Amelka z nami nie jechala, bo Ona juz ma fotelik co sie siedzi do przodu i na pewno by ja glowa bolala, ja sie czuje, jakby mnie ktos baseballem uderzyl.
Dzieki dziewczyny
jesli w jakiej kolwiek kolizji drogowej jednym z pasazerow jest dziecko to powinno sie o tym powiadomic policje! ostatnio o tym w tv sluchalam

nam jakos dzien zlecial przyszla tz'ta siostra pozniej znajoma krotki spacerek i tak zeszlo aaa dzwonila moja siostra ze jej znajoma chce kupic kolyske i czy nie chcemy sprzedac swojej a ze maz sie uparl ze drugie dziecko jak bedzie to sie kupi nowa bo tej w sumie nie ma gdzie trzymac no to chyba sprzedamy a akurat mielismy kupic lozeczko jak maz przyjedzie

aniaa super szybko sie udalo a czemu hustawke juz sprzedaliscie? juz za mala?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Babie się upiekło bo gdybyście wezwałay policję dostałaby mandat i punkty karne.Ogólnie zasada jest taka,że jeżeli w kolizji uczestniczy dziecko (nieważne jaki wiek) wzywa się policję a ta karetkę, bo np gdyby coś teraz było tfu tfu nie tak (czy nawet wyszło po miesiącu),to nie możesz się domagać zadośćuczynienia od tej kobiety-pieniążków np na leczenie,rehabilitacje i inne medyczne usługi dziecka.A tak po wezwaniu policji, jaby później coś wyszło,to sprawca kolizji musi opłacać wszystko,nie tylko naprawę auta.Piszę abyście wiedziały tak na wszelki wypadek.No ale wierzę,że wszystko będzie ok, zwłaszcza,że byłaś już u lekarza.

no wlasnie o tym pisalam i tez o tym slyszalam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:20   #604
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ha ha ha ha!!! Mała diablica
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
świetny strój
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
agravka widze, ze ma przebranie halloweenowe corcia
[B]
Cytat:

niezle
Cytat:
agravka super fotki
dziekuje kochane) ja wlasnie sama usypiam mala...tz wyszedl... serce mi sie kraja...ciekawe ile jej to dzis zajmie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:20   #605
scoobs
Rozeznanie

Widzicie, no ja nie wiedzialam, ale u nas w UK tez jest pewnie inaczej. Mam nadzieje, ze z Alim bedzie wszystko dobrze, biedne dzieciatko.

W ogole to Ali dzisiaj ma 19 tyg, zdecydowalam, zeby mu troche dawac mleka modyfikowanego, ale nie chce, tylko na spiocha mi sie czasem uda, w nocy ciagle budzi sie co 2 godziny
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:22   #606
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Scoobs wspolczuje przezyc, poszlabym na pewno sprawdzic

niezle

Karolcia
fajne auto, jaki kolor?
czarne, lacznie z szybami

agravla - ślicznie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:25   #607
martysek
Zadomowienie

Alutka, próbki na Allegro płatne 3,70 za 1 ml.

Agravka, padłam - bossskie fotencje

Dzidzia, nigdy nie używałam podkładu, czy korektora i naprawdę jestem w szoku, że można tak naturalnie wyglądać i nie miec sińców pod oczami.

Scoobs, współczuję wypadku.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:30   #608
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
agravla - ślicznie
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

Agravka, padłam - bossskie fotencje
thx
Stary 2010-11-04, 19:32   #609
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ciasto marchewkowe pychaaaaaaaaa
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:40   #610
agravka
Wtajemniczenie

ADA USNELA!!!!:ju pi:
Stary 2010-11-04, 19:43   #611
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A i Szymek właśnie odkrył, że grzechotki nie tylko do zabawy służą.
Kurcze, a Alisa się nie bawi grzechotkami . Jak jej podsunę, to łapie do rączki i potrząsa. Ale to wygląda jakby mechanicznie zaciskała piąstkę i po prostu machała rączką.
Choć wczoraj 2 razy trafiła w zabawki zwisające z pałąka...

Cytat:
:
Dzidzia, nigdy nie używałam podkładu, czy korektora i naprawdę jestem w szoku, że można tak naturalnie wyglądać i nie miec sińców pod oczami.
No dzięki . Ciekawe co ja mam teraz z tym zrobić...

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
ADA USNELA!!!!:ju pi:
Świetnie sobie radzisz

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:46   #612
ola_k11
Zadomowienie

[
Cytat:
ja nie lubię przyciemnianych szyb ogolnie vw to fajne samochody. a jaki model tego passata? mój TŻ też się napalił żeby naszego opla zmienić na kombi ale ja uwielbiam ten nasz samochód i nie chcę go zmieniać

mały dziś spał tylko 3 razy po 40 min! na wieczór był tak padnięty, że po kąpieli byl ryk :/
jutro nawet jak będzie ulewa to idę z nim na spacer...ale też się zastanawiam czy to po wczorajszym szczepieniu nie był dziś taki rozdrażniony...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:47   #613
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Świetnie sobie radzisz
dzieki, choc to nie moja zasluga... ja tylko chodze tam co 7-8 min i ja gladze i caluje... no i caly czas walcze sama ze soba, zeby jej nie wyjac i nie dac cysia

co do Aliski, to nie martw sie!!! zacznie sie bawic lada dzien!!! a moja nie siega do zabawek w bujaczku
Stary 2010-11-04, 19:54   #614
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dzidzia nie martw się Szymek dopiero kilka dni temu zaczął łapać grzechotki i zainteresował się ptaszkiem przy leżaczku, ogląda go i obraca, a Alisa jest kilka dni młodsza więc pewnie lada dzień też będzie się bawić
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:56   #615
entertete
Rozeznanie

U nas ciąg dalszy napadowych histerii, niby mamy tydzień skoku z piorunem, ale chyba nie to, bo to nie jest marud tylko szał. Sama nie wiem czy to mogą być te zęby czy nie. Nie ma żadnych oznak choroby, nie boli brzuch a jest dziki ryk kilka razy dziennie, że uspokoić nie można.
Daliśmy czopek paracetamol, bo już nie dało sie patrzeć na to, i tak jakby wieczór koło kąpieli było lepiej, ale czy od czopka????

scoobs mam nadzieję, że wszystko będzie okej
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:59   #616
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
o kurde... napewno sie strasznie zdenerwowalas... współczuję, ale bardzo się ciesze, ze z malym wszystko w porzadku...oby to sie nigdy nie powtorzylo...

Cytat:
U nas ciąg dalszy napadowych histerii, niby mamy tydzień skoku z piorunem, ale chyba nie to, bo to nie jest marud tylko szał. Sama nie wiem czy to mogą być te zęby czy nie. Nie ma żadnych oznak choroby, nie boli brzuch a jest dziki ryk kilka razy dziennie, że uspokoić nie można.
Daliśmy czopek paracetamol, bo już nie dało sie patrzeć na to, i tak jakby wieczór koło kąpieli było lepiej, ale czy od czopka????
hm... a ma opuchniete dziasla?
Stary 2010-11-04, 20:04   #617
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
witam, dziś cały dzionek w rozjazdach, zarejstrowane autko VW passat kombi bardzo fajne, zadbane i super się jeździ.

Jesteśmy padnięte, bo cały dzionek na nogach, no ale już po wszystkim
Jutro do okulisty idę was poczytać i oglądać foteliki dla małej
Ktory rok Passata? My chcemy kupic tego B6 chyba zaczynaja sie od 2005. Myslelismy o 2008. Zbieramy opinie.

Cytat:
Czesc dziewczyny, my mielismy dzisiaj mala stluczke samochodem, jechalam z Alim, on byl na tylnym siedzeniu w foteliku i na rondzie babka za mna sie nie zatrzymala i w nas wjechala, mowie Wam, to bylo straszne, Ali plakal, ale Go szybko uspokoilam, ale sama dygotalam przez jakies 0.5 godz w placzu. Ali wydaje sie ok, ale umowiilam nas w przychodni, zeby Go sprawdzili, szlybyscie tez? Bo nie chce laac po lekarzach non stop i On wydaje sie ok, sama nie wiem.
Jejku, biedny Ali. Ja bym chyba od razu pojechala z nim do lekarza, albo wezwala pogotowie.

Cytat:
wklejam Wam nowe fotki mojego maleństwa)
Jak slicznie.
Stary 2010-11-04, 20:07   #618
entertete
Rozeznanie

Cytat:

hm... a ma opuchniete dziasla?
Właśnie nie wiem czy to są opuchnięte czy nie, tyle tylko zaobserwowałam. że trze pluszkami dolne, jeszcze jutro popatrzę i pomacam. Ale ryki są okropne.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:09   #619
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pochwalic ze skonczylismy dzis 4 MIESIACE!!!
Frania i dla E.
dzieki
zdrowka dla M.
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:18   #620
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

lilka cieszę się, że cycki smakowały ja mogę teraz pomarzyć. Dieta
agravka super diabełek hehe
scoobs masakra współczuję!!!!

Marek zrobił nam niespodziankę i wrócił dziś zamiast jutro Musimy to uczcić
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:24   #621
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

B5 rok 2000
alutka - mnie nie stać jeszcze na ten rok

Mała padła jak osa u nas pada a zaraz będziemy opijać nowy zakup siala ze strażakiem

ania - buziaki dla miśka, duży chłopak
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:26
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:30   #622
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie wiem czy to są opuchnięte czy nie, tyle tylko zaobserwowałam. że trze pluszkami dolne, jeszcze jutro popatrzę i pomacam. Ale ryki są okropne.
moze to faktycznie to...w takim razie kup jakis preparat znieczulajacy...dziewczyn y tu jakis polecaly...moze mu ulzy...
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
agravka super diabełek hehe

Marek zrobił nam niespodziankę i wrócił dziś zamiast jutro Musimy to uczcić
wow, super niespodzianka! lubie takie idzcie swietowac
Stary 2010-11-04, 20:34   #623
anoxa
Zakorzenienie

alutka moj maz tez mi zrzedzi o b6 ale puki co to sprzedalismy busa i chce kupic nowego busa wiec z osobowka mam spokoj chociaz ja lubie moje mondeo zwaszcza ze jest w kombi i ma mnustwo miejsca a i tak mi go czasem brakuje z wozkiem i reszta szpargalow
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:43   #624
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
alutka moj maz tez mi zrzedzi o b6 ale puki co to sprzedalismy busa i chce kupic nowego busa wiec z osobowka mam spokoj chociaz ja lubie moje mondeo zwaszcza ze jest w kombi i ma mnustwo miejsca a i tak mi go czasem brakuje z wozkiem i reszta szpargalow
w Mondeo masz naprzwde duzo miejsca, my cisniemy sie w cinquecento.
Wyciagnelismy przednie siedzenie i tam wkladamy wozek, a nasz X-lander wcale nie jest maly.
Szukamy auta juz dosc dlugo, ciezko jest kupic dobre autko.
Stary 2010-11-04, 20:46   #625
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
w Mondeo masz naprzwde duzo miejsca, my cisniemy sie w cinquecento.
Wyciagnelismy przednie siedzenie i tam wkladamy wozek, a nasz X-lander wcale nie jest maly.
Szukamy auta juz dosc dlugo, ciezko jest kupic dobre autko.
łoooo kurde musi byc ciasno...
Stary 2010-11-04, 20:46   #626
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze, a Alisa się nie bawi grzechotkami . Jak jej podsunę, to łapie do rączki i potrząsa. Ale to wygląda jakby mechanicznie zaciskała piąstkę i po prostu machała rączką.
Choć wczoraj 2 razy trafiła w zabawki zwisające z pałąka...

No dzięki . Ciekawe co ja mam teraz z tym zrobić...(...)
Dzidzia, wypróbować
Co do grzechotek, to Natalia tez sama się jeszcze nie bawi. Ma ulubiona grzechotkę i jak jej ją macham, to się uśmiecha.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:58   #627
agravka
Wtajemniczenie

http://demotywatory.pl/2238485/Urzekla-mnie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

http://demotywatory.pl/2197783/Swieze-powietrze to jest dobre))
Stary 2010-11-04, 21:01   #628
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
j

i jak dzisiaj? bo ja przy zapaleniu mialam takie czerwone plamy na piersiach a to prowadzi do ropnia a wtedy zakladaja dreny chirurgiczne poszla bym do lekarza na twoim miejscu!
dzis juz lepiej, siagalam czesciej i zimne oklady robilam i nie ma zaczerwienienia i nie boli, ale niezle wystrachana bylam, bo wiem czym to grozi. Do lekarza bym poszla jakby nie przeszlo, bo mialam juz dzwonic, ale jest ok juz

Kolyske my juz tez sprzedalismy i mamy lozeczko.

Cytat:

agravla - ślicznie
moj ulubiony kolor auta
Cytat:
ciasto marchewkowe pychaaaaaaaaa
ciesze sie, ja na razie dieta, ale juz tesknie za smakiem...

Maja spi, mam nadzieje, ze nie drzemka, bo wczoraj tez tak miala i wstala i nie spala do 22 30

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:04   #629
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
http://demotywatory.pl/2238485/Urzekla-mnie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

http://demotywatory.pl/2197783/Swieze-powietrze to jest dobre))
Fajne

Ehhh, ja mykam oglądać Hausa i spaćSłodkich snów dziewuszki
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:13   #630
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia, wypróbować
Co do grzechotek, to Natalia tez sama się jeszcze nie bawi. Ma ulubiona grzechotkę i jak jej ją macham, to się uśmiecha.
Ale ja nawet nie wiem jakie, jak kupować, jak dobierać ani jak używać. Nie mam o tym fioletowo-turkusowego pojęcia .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości