|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
Uzupelniacie sie![]() No wlasnie ta zadrosc Moj tez ciagle mi mowi, ze powinnam wrocic do ciemno brazowych bo wtedy mniej zwracalam na siebie uwage ![]() Agatko ja jak patrze u siebie to jednak wieksza uwage mezczyzn zwracaja bardzo bardzo jasne blondynki Lub ciemnowlose ale mocno opalone
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 20:49 |
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Takie jasne jak Ewcia?
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Takie jasne jak my i w gore
Ewcia jak najbardziej bylaby pozadana
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Snow ja słyszałam że jak pies tak saneczkuje- jeździ pupą to ma robaki-pasożyty
i rzeczywiście moja tak robiła pierwszego dnia aż dostała odrobaczenie i jej przeszło, już nigdy jej na tym nie złapałam.Kiedy ostatnio odrobaczałaś swoją?
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie dowiedzialam sie o tym juz po zakupie psa, w przeciwnym razie zastanowilabym sie nad tym porzadnie Ale i tak to pol biedy bo niektorym beaglom nie chca same pekac i trzeba im wyciskac... To by juz nie bylo na moje nerwy![]() ![]() Agatko nie kus nie kus bo ![]() excellka stoi na polce i ladnie na mnie patrzy Ale jeszcze nie mam nawet za bardzo co farbowac, bo kolor jest swiezy a odrost ma z 2-3mm
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 21:01 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend niedługo
Czas na farbowanie
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
hehe za tydzien dlugi weekend, wtedy moze sie skusze
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny i co wy ze mną robicie
ja też dopiero farbowałam i mam ze 3 mm odrostu a już bym najchętniej teraz poszła i nałożyła tą c12 ![]() Tak rozkminiam nazwę c12. c czyli cool chłodny... 12...to poziom? czy barwniki czyli popiel i perła? Bo w sumie jak a10 nie dała rady i rudy wyłazi przy tłustych włosach to jak c12 miałoby niebieski i fioletowy barwnik to pewnie dałoby radę z moimi kłakami... ![]() bo a10 to może być ash popiel poziom 10 lub ultrapopiel czyli 01 po prostu... sama już nie wiem... a nie chcę sobie gorzej spaskudzić włosów. Snow no co ty mówisz że beagle tak mają? ![]() W sumie ta suczka beagl tego chamskiego faceta co sie rzuciła kiedyś do mojej to widzialam że co spacer z nim tak jeździ po trawie ale myślałam że pewnie zarobaczona, bo ludzie zazwyczaj tego nie pilnują. Ostatnio dowiedziałam sie że psa trzeba odrobaczać minimum 2x do roku a jak jest narazony na kontakt z chorymi zwierzakami to nawet co 4 miesiace...straszne... A przede mną jeszcze szczepienie na zakaźne ale to za tydzień najwcześniej... Długi weekend kuszące...chyba też pofarbuję ![]() Na pewno dam foty choćby mega kupa wyszła- tylko w razie co się nie śmiejcie.
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee działaj, czekamy na efekty
![]() blond bunny no proszę Cie, Tobie miałoby wyjść coś brzydkiego? Niemożliwe Zreszta snowhitee - Tobie tez nie wyjdzie brzydko, nie ma takiej opcji. mysia rudy piekny kolor. Zrób sobie miedziany blond-to zawsze blond jakby co
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu proszę bardzo
![]() Dziewczyny mijają jutro 3 tygodnie od mojego farbowania tym szjasem Essential Color 205 i tragedia mimo że nie wyszło tak jak mówiłyście że po tej farbie wychodzą żółte to przy moich jasnych wyszło ok do czasu aż pojawił się malutki odrost i to w kolorze marchewki doznałam szoku
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kiedy maja byc nowe XXL?
Jak one mają wygladac? Mozna je gdzieś zobaczyc w internecie? Jakoś jestem nie w temacie. One mają robić biale wlosy czy po prostu jasne? Yatamanka wklej nam zdjęcia swoich wlosów w innym swietle ![]() Jak tam kolorek? Ja następnym razem kłade Stoskholm, zapas w domu mam Gdyby nie 10 min w ktore sie nie wyrabiam (Excell) moze i bym wzieła Excell. Kolor bardzo podobny wychodzi. Ale jednak wybieram Stockholm ![]() snowhitee a jak Tobie wyjdzie wszystko ok to przerzucasz się na Excell? Jak sie wyrobisz i kolor wyjdzie ładny? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-04 o 22:53 |
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syoss Ewci tez niby 9-5 ale kolor na pudle i probniku jest bardzo bardzo jasny, nie wyglada na poziom 9 jak mogloby wynikac z nazwy W kazdym razie dlugi weekend sie szykuje i kusi farbowanie Na pewno wyjdzie Ci dobrze, bedziemy trzymac kciuki i czekac na relacje ![]() A co do beagl'i to tak niestety tak maja..Nie jest zbyt przyjemnie gdy im to peknie w mieszkaniu bo wiaze sie to z takim nieprzyjemnym zapachem Ale i tak pocieszam sie tym, ze Monie same puszczaja, niektorzy musza chodzic 2-3razy w miesiacu do weta na oczyszczanie lub samemu wyciskac, jak kto woli A odrobaczamy ja co pol roku, tak jak wet polecil ![]() Cytat:
i dziekuje
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-04 o 23:09 |
||
|
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
Kochane!
pofarbowalam na pasemku Matrixem 11A. Ponizej fotki- pierwsze przed farbowaniem- prawy profil i kolejne po farbowaniu- lewy profil. Fotki przy oknie, bez lampy. Nie wyszlo rudo ale zoltawo... sama nie wiem co myslec..? czy ryzykowac na calosc? jak sadzicie? Trzymalam 35 min. na moim odroscie+rudawy odrost z poprzedniego farbowania. Pozniej przeciagnelam na callosc na 5min. i lacznie po 40min. zmylam. Dluzej balam sie trzymac zeby nie wyszlo za jasno. Poradzcie prosze bo nie mam pojecia co robic.. ![]()
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem jest ładnie i nie jest żółtoi wcale, w porównaniu z poprzednim odrostem.
A jakich proporcjach robiłaś tą mieszanke na pasemko? kropelka farby i oxy?
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slicznie wyszło ja obecnie mam taki kolorek co swiatło to sie zmienia po lorealu odrost lekko rudawy chce troszke ochłodzic całosc i lodowy blond hmmm myslisz ze ruszy odcień ![]() 9 powinna cos zadziałac na odrost i reszte bo 6 ![]() ojjj zachęcasz
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-11-05 o 08:55 |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
agatau, paulcia
korci mnie strasznie, tym bardziej, że kiedys nosiłam rudy z powodzeniem, a to jakby nie było, będzie tylko odmiana blondu. ale zacznę od 8.3 - to w koncu złocisty, na pewno u mnie rudy wyjdzie i to poczatkowo ciemniej. Jak mi się spodoba, to pomieszam kolejnym razem z 7 z exellence i bede miała jeszcze ciemniej, ale wciaz jeszcze blond. Znudził mi się taki jasniutki kolor. W lecie było ok, ale teraz jakiś taki wyblakły. mam ochote coś zmienic, nie moge na siebie patrzec.. bunny, czy orientujesz się moze co oznacza sformułowanie w palecie Majirel blond 7 głęboki a blond 7 podstawowy. Na palecie praktycznie się nie róznią, jedynie głeboki ma jakby wiecej jasnych refleksów czy to o to chodiz? ze głeboki nie jest jednolity? czy moze że jest ciemniejszy ma więcej pigmentów??
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-05 o 09:07 |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
wczoraj wybralam sie po ta plukanke z yves rocher wchodze do sklepu a tam nie ma zadnych promocji popatrzylam poogladalam i sie rozmyslilam bo za 10E to ja moge juz miec cos przyzwoitego do wlosow badz do makijazu wyszlam zdenerwowana i kupilam sobie na te konto puder z bourjois (moja ulubiona firma makijazowa)czy uzywala ktoras z was szamponu do blondu john frieda ? bo wczoraj ogladalam i bardzo mnie zainteresowal skladowo tez nie wygladal strasznie kusi mnie ten do platyny i niwelujacy zolte odcienie na wlosach
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
mysia głęboki zazwyczaj oznacza odcień z podwójną dawką barwnika czyli intensywny inaczej mówiąc. odcień na pewno bardziej żywy jeśli chodzi o kolor a czy ciemniejszy?
Tego nie wiem. Najlepiej jakbyś zaczęła od podstawowych a w razie czego za miesiąc wrzucisz intensywny jak uznasz że o taki kolor ci chodziło.
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny matko jak wy piszecie.Nie wiem kiedy to nadrobię ale nadrobię na pewno.Mam dosłownie chwilkę wiedz wpadłam się przywitać.No i mam pytanie.
blond bunny Kochana czy mogę rozcieczyc wodę w farbie excell 10 jak to robiłam w exellece?Zważając na to ze to farba 10 minutowa to się właśnie zastanawiam czy można? Jeśli tak to czy mogla byś mi wyliczyć ile mam dolać i odjąć wody?Jest 60ml.farby i 60 ml.wody a oxy jest 9 %.robiłam probe na pasemku ale wyszło tak jak mój obecny kolor.Wiedz bezsensu bo tylko skatuje włosy 9% woda i nic się nie zmieni. PROSZĘ O ODP.Teraz nie mam za bardzo czasu na nic i muszę to zrobić jutro góra pojutrze bo odrost już mega a muszę się w pracy prezentować.
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybiorę podstawowy. bardzo mi sie te kolorki na palecie podobają.
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Adzio z tego co ja wiem to w tych farbach 10 minutowych wody nie powinno się rozcieńczac bo może nic nie wyjść. Ona i tak ma przyspieszony czas wywołania reakcji- takze niestety ale tak nie da rady.
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pewnie też by różnicę zauważył zwłaszcza w pudełkach bo co jak co ale na takie rzeczy zwraca uwagę, jak słyszę jak moje koleżanki sobie coś kupią i mówią tż że to stare i już miały a oni nawet tego nie zauważają to po prostu Dziewczyny, a teraz znowu mam pytanie czy orientujecie się jaką wodę mają castingi???? Bo kusi mnie tam jeden odcień Acha ja też planuje farbowanie na dłuższy weekend więc będzie nas trochę Wiecie co dostałam "zakaz" robienia zakupów w rossmannie w ramach protestu a niestety zawsze w nim robię zakupy bo blisko domu i wszystko w nim jest no i teraz albo pojadę do natury albo do superpharm ale to już dłuższy wyjazd i specjalnie a tak miałam po drodze z pracy, zresztą już wiem gdzie co leży
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
dzięki kochana
już wczoraj nic nie pisałam, bo udało mi sie zwolnić z pracy i szybko pojechałam do domciu piesków urodziła 6, ale jeden nie przeżył , więc mamy 5 małych bąbli już nie moge się doczekać aż troche podrosną, bo teraz to nie chcemy ich ruszać... snow dzięki za fotke włosów, po tej farbie 10,21, kurcze Tobie to wszystkie te kolorki jakoś fajnie wychodzą, aż zaczynam zastanawiać się nad tą farbką chociaż najpierw musiałabym w końcu pozbyć się tych wyrudziałych pasemekedit: dopiero Was nadrobiłam ![]() snow Tobie rówznież dziękuje za gratulacje ![]() mysia nad rudym też sie zastanawiałam ale jednak postawiłam na blond, choć myśle, ze w rudym mogłabym wyglądać całkiem fajnie troche przeraziłaś mnie, że 8,3 wyszłoby rudo, bo przecież 3 to złocisty, a 4 czy 5 to coś takiego rudawego, przynajmniej z loreala coś mi się tak kojarzy, sorka jeśli sie myle... caskada ja używam szamponu i odżywek (go blonde i sheer blonde) johna friedy, mi tam się one podobają chociaż musze przyznać, że na samym początku byłam jakoś bardziej zadowolona, a teraz ostatnio chociaż podciełam włosy i później oprócz pasemek nic z włosami nie robiłam to ciągle sa takie jakies szorstkie... Wczoraj nakładałam odżywke keune to tak w miare jest dzisiaj, a dzisiaj mam zamiar wypróbować Twój sposób i posmarować włosy od połowy olejem kokosowym i zrobić warkocza weekend mam wolny to i radical sobie wmasuje
Edytowane przez paulcia666 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:26 |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
snow, bunny haha ale sie usmialam z poczynan Waszych pieskow
mona i princeska to niezłe urwisy marejta - Castingi maja wode 4,5% Adzi-czyli mowisz, ze 8,13 jednak dość jasno wychodzi? caskada - hmm szkoda, ze sprawdzisz płukanki ale 10e za nia to faktycznie przesada. Ja oblukam u siebie ile kosztuje bo mam ochote na nią ![]() co do facetow-nie ma reguły jednym podoba się biały blond, innym naturalnie wyglądający blond.. chociaz chyba wiecej opowie sie za drugą opcja. No i niestety-fale, loki..eh![]() ahh muszę się Wam pochwalić, że moje baby hair po prawej stronie przy czole już są do brwi to chyba po dermenie
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-11-05 o 11:29 |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile musze odczekac po dekoloryzacji chantalem zeby zrobic kąpiel rozjasniająca?
no i zastanawiam sie jaka farbe pozniej.. poziom 8? bo mysle nad 8,1 no i jaka woda musi byc?
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
infatuated
no nie kupilam widzialam na przecenach jakis czas temu ze byla z 10e na 5 przeceniona wczoraj juz nie bylo przecen i dlatego rozmyslilam sie.. skladowo wygladala dobrze paulcia gratulacje pieskow
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
dzieki
mam pudelka miniaturke![]() ps. edytowałam poprzednią wiadomość, zerknij sobie-pisałam o szamponie johna friedy ![]() mysia dopiero teraz zerknęłam na fotke palety majirel, którą wrzuciłaś, serio chcesz zrobić tą 7, o która pytałaś bunny? Toż to na tej focie jak brąz wygląda ![]() a co do psów moja Molunia oprócz tego, że sobie gada i nie lubi wychodzić na dwór w deszcz to nie ma jakiś faz no, czasem jeszcze zdarzy jej sie w czymś wytarzać![]() ale za to pies TŻta rodziców jest nieźle pokręcony, nie dość, że małe to takie to skacze ciągle do buzi, i ujeżdża maskotke-psa po prostu jak to widze...
Edytowane przez paulcia666 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:36 |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
może tak wyglada, ale na pewno się wypłucze o ton
![]() znalazłam wreszcie jaką farbą robiłam ten kolor z fotki ponizej- wiec dostawiłam ją w zdjęciu. Ten kolorek był idealny dla mnie- ani za jasny ani za ciemny. mam zamiar chyba to powtórzyc, ale tym razem domieszac 1/3 tubki 8.3 albo nawet połowe i zobaczyc co wyjdzie. jak bede chciałą znów jasniejsze, to sobie kąpiela raz dwa ściągne, ale planuje dac włoskom odpoczynek. poza tym tak sobie mysle, że teraz robię 8 i jest za jasno.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-05 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Uzupelniacie sie
Moj tez ciagle mi mowi, ze powinnam wrocic do ciemno brazowych bo wtedy mniej zwracalam na siebie uwage 
i rzeczywiście moja tak robiła pierwszego dnia aż dostała odrobaczenie i jej przeszło, już nigdy jej na tym nie złapałam.

mimo że nie wyszło tak jak mówiłyście że po tej farbie wychodzą żółte to przy moich jasnych wyszło ok do czasu aż pojawił się malutki odrost i to w kolorze marchewki doznałam szoku

ja obecnie mam taki kolorek co swiatło to sie zmienia