Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 09:13   #1651
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Hej mamuśki.

Zdaje relacje z wczorajszej wizyty u gina.
Więc tak moja waga na wczorajszy dzień od początku ciąży wynosi +5200g (przypominam że miałam swoje tłuszczyki już wcześniej dlatego tak mało przytyłam ). Ciśnienie ok, obrzęków-opuchlizy brak.
Mała waży ok 2700g więc nie jest duża ale gin powiedział że lepiej dla mnie ale może dobić do 3100g. Wody w normie, łożysko ok. U małej nieprawidłowości nie stwierdził. Szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na 2cm. Więc powiedział że w każdej chwili mogę urodzić. Główka w kanale prawidłowo ułożona (gdy dotknął głowy małej to ta tak wysadziła stópkę w moje prawe żebro że gin zaczął łaskotać stopkę żeby schowała ). Na USG mała nie chciała pokazać buzi a po za tym ma ją blisko ściany macicy i by było nie wyraźnie widać. Pobrał mi też wymaz na GBS i w poniedziałek mam do odebrania. Mam nadzieje że Gabi jeszcze poczeka za tym wynikiem i za łóżeczkiem które jest tam gdzieś w drodze. Gin kazał mi duuuuuzo chodzić. No i jak mu opisywałam co się dizeje z moim ciałem to on do mnie no to się zaczęło. Tylko wczoraj chciałam zmolestowac TŻta a on nie chciał. Bo powiedział że jak gin wyczuł palcami główkę małej to on swoim "sprzętem" tym bardziej będzie ją pobudzał. A ja na to : I o to chodzi Więc z niecierpliwościa czekam na rozwój akcji. Dziś od rana miałam już bóle w odc. krzyżowym i w dole brzucha. O napinaniu się już nie wspomnę.

Oj widzę że Marta na porodówkę się wybrała. W takim razie trzymam

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:13   #1652
_As_
Raczkowanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Lisek, to dobrze że nic poważnego. Niepotrzebne są teraz dodatkowe stresy.
Sylwia, Mała ma bombową fryzurkę a strażniczka też niczego sobie

Gimikis, czy łaskotanie w piętkę dało rezultat? strasznie mnie to rozśmieszyło

Edytowane przez _As_
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:18
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:15   #1653
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Witajcie,

my zaczynamy 5 dobę życia- oto mój włochacz Helena- wiek : 4 dni.
Dwa ostatnie zdjęcia- zwróćcie uwagę na bohaterkę drugiego planu

Zaraz siadam Was poczytać i zobaczyć , czy coś przybyło tej nocy

Buziaki.
Ale fajnaa jaki dolek w brodce ma-moja moze tez bedzie miala za ojcem Piesek tez ladnie sie do zdjecia upozowal
Stary 2010-11-05, 09:16   #1654
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Sylwia

ale ma włosy! bomba

Sysunia
Ja też się czuje jak w 2 miesiącu (plus objawy z 8 miesiąca) tylko że miałam inne objawy wymioty i brak apetytu

jestem głodna ale nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy co można było by zjeść....
To ja na pomysły nie narzekam bo w sumie jest mi obojetne co byle bylo jadliwe

Wydalenie czopa śluzowego
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, czop śluzowy zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa śluzowego powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków.

No i teraz nie kumam bo tu mowia zeby wspolzyc a tu pisza zeby sie powstrzymac

Sylwia jaka fajna Ciekawe od czego to zalezy ze jedne dzieci rodza sie bez włosków a inne maja tyle włosów

Miałaś moze duze zgagi ???

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:16   #1655
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Heej mamusie

Także dziewczyny sam poród nie jest straszny to po pierwsze po drugie słuchajcie położnych i najwazniejsze pamiętajcie, że to wszytsko dla waszych pociech i to prawda, że się zapomina (mam na myśli poród)

Ps. Mam nadzieję, że bede zaglądała do Was częściej. Bo i tak mi jakoś głupio, że wtrącam się ni z gruszki ni z pietruszki i tylko o sobie pisze

POZDRAWIAM
Wiolkaslonko dziękujemy za relację Trzymamy kciuki za Małą i Ciebie
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:18   #1656
De28
Wtajemniczenie

Sylwia, sliczny wlochacz a pies jak ja pilnuje

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:19   #1657
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć z rańca!

Ale wczoraj mnie skurcz złapał, myslałam, że padnę, aż mnie zgięło w półbrzuch stwardniał i taki zarąbiście silny ból okresowy. A to tylko przygrywka. Zaczynam się bać

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _As_ Pokaż wiadomość
A masz do tego spięty brzuch? bo może to osławione skórcze treningowe braxtona? Mój gim mówi, że po 30tc mogą się pojawiać takie 30 sekundowe wprawki macicy do 10-15 razy dziennie. Ona sobie ćwiczy, tak mi tłumaczył, jak biegacz przed maratonem (śmiesznie brzmi, ale gdzieś czytałam, że dla macicy urodzenie dziecka jest właśnie porównywane z wysiłkiem, jaki trzeba włożyć w przebiegnięcie maratonu). Może coś w tym jest...
a ja nie lubię biegać i co teraz?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 09:19   #1658
sylwia01485
Zadomowienie

Tak pobieżnie przejrzałam, co u Was.

Kootekk - bardzo żal mi Michałka, ale chyba musimy się nastawić, ze czasem nie wiadomo, o co bobasowi chodzi i co mu nie pasuje.
Ja też płakałam, jak moja mała w szpitalu darła sie przy pobieraniu krwi- myślałam, że mi pęknie serce.

Marta- już pewnie wyskakała, mam nadzieję, że gładko wyszło. Kciuki w pogotowiu

A pozostałe mamusie- szykować się

Idę wypić kawę zbożową - a la szpitalna
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:21   #1659
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od 70Marty (06:03):

Wy spicie a ja skaczę na piłce. Noc potworna
trzymam kciukasy!zaraz będziemy mieć nowe dziecię

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze dokładnie nie wiem gdzie co leży, ale od początku - od kiedy tylko mała zaczęła rosnąć po prawej stronie brzucha mam większą lub mniejszą gulę, która się rusza. Tak sobie wkręciłam, że to noga i faktycznie. Specjalnie zwróciłam na to uwagę na ostatnim usg - i tym razem się nie myliłam - kopy dostaję po prawo.

A tak w ogóle to Mała leży chyba całkowicie po prawo. Czuję się strasznie niesymetryczna. Boli mnie prawa pachwina, prawa noga mocno drętwieje a prawa stopa też jakby bardziej opuchnięta. Ruchy czuję najczęściej - po prawo, nad pępkiem i nisko w podbrzuszu (tutaj najczęściej czkawkę). Nie potrafię sobie wyobrazić jakie pozycje ona tam przybiera.
mój też leży chyba po prawo bo też czuję tutaj czkanie i mam największe wybrzuszenia(plecki, pupka). i kopie z uporem ciągle w to samo miejsce. Już mam tam chyba odśrodkowego mega siniaka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Witajcie,

Buziaki.
śliczna jestuwielbiam takie czarnuszki
i piesa pierwsza klasa

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:22   #1660
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie,

Buziaki.
Super ta twoja mała A co do pieska no cóż też chciał sie pewnie załapać do zdjęcia na wizażu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:28
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:23   #1661
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Sylwia jaka fajna Ciekawe od czego to zalezy ze jedne dzieci rodza sie bez włosków a inne maja tyle włosów

Miałaś moze duze zgagi ???

Dzięki- my zakochani po uszy

Włosy być może są genetyczne- mój mąz ma piekne włosy- gęste i grube i ani jednego siwego, a już ma 35 lat Ja też urodziłam się włochata, ale teraz mam średnio grube- w ciąży mówiłam ,że chcę, żeby Hela miała włosy po tacie - może sie uda
A zgagi miałam potworne, od początku ciąży do końca.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:24   #1662
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Wydalenie czopa śluzowego
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, czop śluzowy zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa śluzowego powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków.
U mnie i tak nici ze stosunkow,ale z tym rozwieraniem to by sie zgadzalo,kluje mnie bardziej niz zazwyczaj tam na dole...hmmm czyli wczoraj duzo lezalam spalam i odpoczywalam=w nocy nic sie nie stalo,przedwczoraj robilam porzadki w baryku,bylam na zakupach=kilkugodzinna akcja...Czyli wychodzi na to,ze jak troche polaze to powinno sie ladnie rozkrecic,dobrze sie sklada bo akurat poprawila sie u nas pogoda i mam dzis nadmiar energii moze wykurze tego malego uparciucha

Gimikis czyli w zasadzie moze Cie chwycic w kazdej chwili
Stary 2010-11-05, 09:27   #1663
_paulinka2
Wtajemniczenie

sylwia ale słodziak i ile włosków ma mam taką samą kołderkę

gimikis
to super że wszystko dobrze i nie długo już będziesz miała maluszka przy sobieeeeee

mój tż wczoraj powiedział tak... "ale masz duży brzuszek już taka chuda PAulinka i jakby Ci ktoś wielką piłkę doczepił"

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:35   #1664
dzasta110
Wtajemniczenie

ooo... Marta trzymaj się dzielnie

Gimkis - i następna w kolejce

Sylwia - rzeczywiście ma bujne włosy i karnację jaką śniadą śliczna Helenka no tak zgagi "oznaczają" niby, że włosy rosną choć mnie takie zabobony śmieszą

też bym chciała, żeby Agatka miała piękne, gęste i długie włosy (oboje mamy dość gęste z tym, że ja blondyna a mąż czarnul) bo jak patrzę na te wszystki spineczki, gumeczki, warkoczyki u dziewczynek to normalnie

Patrycja ja też nie umiem rozpoznać, jedynie mogę się domyśleć że pod żebra to nogą mi kopniaki daje, no bo jak leży prawidłowo to czym innym mogłaby tak rozrabiać

obyście miały rację z tym, że temperament dziecka zmienia się po narodzinach - bo będę miała złote dziecko

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:45   #1665
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Witajcie,

Buziaki.
ślicczna ta Wasza Hela bujna czuprynka az podziw! mialas duza zgage???
i te oczka niebieskie taaakie duze cudne
i tak z ciekawosci - Hela nie lezy na plasko tylk odajesz jej podwyzszenia w ogole czy tylko do zdjec tak ja ulozylas??
a druga bohaterka widac super zaakceptowala nowego czlonka rodizny ! i ta jej minka! uszka slodka hehe nie dlugo bedzie sie klasc na wloskach Heli
buziaczki dla malej **
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:54   #1666
De28
Wtajemniczenie

Uciekam na czyszczenie do dentysty, a o 15 do fryzjera.Trza sobie pasemka odnowic

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:56   #1667
sereniti
Zakorzenienie

Marta
Bubuś pozdrawia wizażowe ciocie - 9 doba życia
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:01   #1668
mallinka
Zadomowienie

Sylwia, Sereniti śliczne Wasze Dzieciaczki

a ja już coś konstruktywnego zrobiłam -rozwiązałam jedną pracę domową i przesłałam do profesora jeszcze jedna mi została

ale pogodę to mam okropną leje i leje
o masz, już 11, zaraz muszę sie zbierać do miasta...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:10   #1669
mamuska003
Raczkowanie

No i nie da się normalnie wyspać Jak już zasnełam to po 15min zadzwoniła moja mama spytać co porabiam Potem teściowa zawraca mi d..pę Za oknem robotnicy ocieplają blok i cały czas ktoś przeklina, stuka albo drze mordę No oooooooooszaleję zarazzzzzz.
Artystka ty jeszcze tutaj, na porodówkę sio Uparta ta twoja dziecina
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 10:22   #1670
_As_
Raczkowanie

A ja żeby nie marnować tak "pięknego" dnia zabrałam się z robienie prezentu gwiazdkowego dla tżta- dostanie książeczkę do czytania Młodemu niech się tatuś wieczorami z dziecięciem zaprzyjaźnia hihi

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

znacie to?

http://en.vidivodo.com/283803/partly-cloudy

kocham miniatury Pixara
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:27   #1671
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Marta
ale okruszek
Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
No i nie da się normalnie wyspać Jak już zasnełam to po 15min zadzwoniła moja mama spytać co porabiam Potem teściowa zawraca mi d..pę Za oknem robotnicy ocieplają blok i cały czas ktoś przeklina, stuka albo drze mordę No oooooooooszaleję zarazzzzzz.
Artystka ty jeszcze tutaj, na porodówkę sio Uparta ta twoja dziecina
Na razie sie nigdzie nie wybieram:P choc w domu sie ciagle krece i brzuch mnie rozbolalale jeszcze po kosmetyki do sklepu dla siebie pojde,a co
Stary 2010-11-05, 10:28   #1672
kretencja
Zakorzenienie

Ależ piękne dzieci mamy na wątku!
Sylwia, niezły kudłacz z tej Twojej

Jak widzicie - nie dostałam zakazu korzystania z komputera Miły pan doktor powiedział, że wszystko mi wolno, oprócz mycia się Dziwnie z tymi elektrodami wszystkimi się czuję, ale powiedział, że po paru godzinach się przyzwyczaję

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:29   #1673
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
o 6 to ja wstaje normalnie
o my god ja to spię normalnie do 10 i z trudem daję się wcześniej wyrwać z łóżka, może dlatego ze spać chodzę koło północy

Sylwia i sereniti w czółka Waszych dzidziusiów

kootek a może Michałek ma "skok rozwojowy", gdzieś czytałam , że dzieci wtedy są niespokojne.. i że trwa to ok tygodnia

dzasta no na 99% będzie Milenka

artystka na samiutkim początku miał byc Emilka, potem Amelka (ale siostra tak dała), potem Julia lub Natalia (ale TZ kręcił głową że zbyt popularne), potem długo Wiktoria z mojej strony a TZ upierał się przy Nikoli, Marcelince, Adriannie. Uff!! ostatnio wymyśłiłam Lena, a wczoraj Tz mówi : może Milenka, będzie taka mała Milusia, Milenka, Milka, Mila, hmmm i taak zaczęłam główkować, że to jest chyba TO!

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-11-05 o 10:32
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:33   #1674
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Morning

dziewczyny, też tak macie, że po przebudzeniu ledwo możecie oddychać przez zapchany nos? A jak próbujecie go oczyścić, to tylk się śluzówka wysusza? Do szału mnie to doprowadza, aż mi naczynka pękają i biała chusteczka zyskuje czerwone abstrakcje....... grrrrrrr
nie mam czegoś takiego, za to rano nie mogę się dobudzić, siłą zwlekam się z łóżka, natomiast wieczorem jestem wyspana

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Witam. Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja tez spac nie moge ale u mnie bezsennosc tak po 6 sie zaczyna. A dzisiaj tak twardo spałam ze nawet nie słyszałam jak budzik tżta dzwonił

No i zaczęliśmy dzisiaj 34tc
ja dziś w nocy miałam liczne biegi krótkodystansowe do wc a kiedy zasnęłam mocnym snem (po iluś wizytach w wc na siku) moja sunia stwierdziła, że 4 rano to dobra godzina na wymiotowanie puściła pawia i poszła spać i od razu szcześliwsza była, a ja ze szmata o 4 rano musiałam latać

Cytat:
to nie ja straszę, to siostra tżta. Ja twierdzę, że jak się Alek urodzi i spotka z kuzyneczką to świat rozniosą
Raczej łobuza się spodziewam niż aniołka
mama mi mówiła, że mój brat był aniołkiem, syn koleżanki mojej mamy(i sąsiadki zarazem) też był super grzeczny. Ale jak byli razem w 1 pokoju to zamieniali się w małe diabełki

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze dokładnie nie wiem gdzie co leży, ale od początku - od kiedy tylko mała zaczęła rosnąć po prawej stronie brzucha mam większą lub mniejszą gulę, która się rusza. Tak sobie wkręciłam, że to noga i faktycznie. Specjalnie zwróciłam na to uwagę na ostatnim usg - i tym razem się nie myliłam - kopy dostaję po prawo.

A tak w ogóle to Mała leży chyba całkowicie po prawo. Czuję się strasznie niesymetryczna. Boli mnie prawa pachwina, prawa noga mocno drętwieje a prawa stopa też jakby bardziej opuchnięta. Ruchy czuję najczęściej - po prawo, nad pępkiem i nisko w podbrzuszu (tutaj najczęściej czkawkę). Nie potrafię sobie wyobrazić jakie pozycje ona tam przybiera.
moja upodobała sobie lewą stronę. Ale czasem mam tak zabawnie, że jak obrócę się na prawy bok to czuję, jak mała przemieszcza się ze mną, a jak na lewy bok wracam to po chwili czuje, że mała przesuwa się w lewo i gule mam po lewej stronie brzucha

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Marta

bubuś jest śliczny
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Sylwia, Sereniti śliczne Wasze Dzieciaczki

a ja już coś konstruktywnego zrobiłam -rozwiązałam jedną pracę domową i przesłałam do profesora jeszcze jedna mi została
gratulacje za mobilizacje

Sylwia, mała jest boska a pies też jest super, małą ma już czworonożną opiekunkę a powiedz, były jakieś problemy pierwszego dnia z psiakiem?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:34   #1675
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
A ja żeby nie marnować tak "pięknego" dnia zabrałam się z robienie prezentu gwiazdkowego dla tżta- dostanie książeczkę do czytania Młodemu niech się tatuś wieczorami z dziecięciem zaprzyjaźnia hihi

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

znacie to?

http://en.vidivodo.com/283803/partly-cloudy

kocham miniatury Pixara
bardzo fajne
Stary 2010-11-05, 10:34   #1676
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Gimikis, czy łaskotanie w piętkę dało rezultat? strasznie mnie to rozśmieszyło
Niestety łaskotanie nic dało. Jest twarda za mamusia i łaskotek chyba nie ma

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Gimikis czyli w zasadzie moze Cie chwycic w kazdej chwili
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Gimkis - i następna w kolejce
Wpycham się w kolejkę i nie ukrywam faktu ze chciałabym się rozpakować po niedzieli.

Sylwia , Serenity- cudeńka

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:39   #1677
bela14
Rozeznanie

morze ktos chce skorzystać
http://www.lovela.pl/o-programie.html
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 10:41   #1678
_paulinka2
Wtajemniczenie

mimiskierka Milenka bardzo ładnie i zawsze można wołać "Lena"

gimikis ja też bym chciała po niedzieli

Sereniti
słodki Twój Bubuś

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:42   #1679
malgosiak25
Raczkowanie

Witajcie Kochane
Ja tylko dosłownie na moment bo na chwile udało mi sie zdobyć neta
Co u nas ehh długa historia (niestety na tym kompie nie działa przecinek :/ ) tak więc chodzac od lekarzy do lekarzy i robiac badania ( z mała na szczescie wszystko ok) wiem co jest przyczyna moich boli i chwala Bogu ze jeszcze zdazylismy sie dowiedziec teraz. Otóz zaczelo mi sie rozchodzic spojenie łonowe i wczoraj konkretnie zapadła decyzja ze jak dotrwam to 12 listopada popołudniu zobacze swoja iskierkę prosze trzymajcie za nas kciuki boje sie cholernie tym bardziej ze od poczatku nastawiałam sie na poród naturalny ale widocznie natura innaczej chciała :/ Noce mam tragicze bo od tygodnia prawie wogole nie spie z bólu spojenia a jak juz chce to dosłownie na siedzaco - dla mojej kruszynki wytrzymam wszystko . Nastepnym razem odezwe sie dopiero po bo tak jak kiedys mowilam ciezko tu mam z netem :/

Buziaki dla wszystkich i dziekuje za wsparcie i kciuki
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:43   #1680
Artystka23
Dragonfly

Mimiskierka Milenka to rzeczywiscie ladne imie no i fajny kompromis Moj juz chce zeby chociaz bylo Kinga Emilia-strasznie sie uwzial...Ja sobie mysle, ze jesli bedzie ciemna za nim(karnacja i wlosy),to bedzie Kinga-bedzie babka z charakterem,a jesli bedzie za mna i kobietami w jego rodzinie czyli jasna blondyneczka-to bedzie Emilka..I decyzje podejme dopiero jak wroce z dzieckiem do domku,wtedy lepiej bede mogal stwierdzic co do niej pasuje

Gimikis,ja mam termin dopiero na 16,ale chce sie rozpakowac do niedzieli tylko ze chciec a moc...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości