|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Hejka;
ja tez ostatnio jakos ani sil, ani ochoty, ani czasu nie mam na nic... Ale u mnie to nie jesienna deprecha, bo u nas wiosennie; Po pierwsze, dziecko mi ostatnia noc znow dalo popalic, wybudzila sie na godzine w srodku nocy i dopiero przy cycu po bojach zasnela; Takze nie przesypia nocki..... ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym jest 6 zab (ha, dogonila Basiulka rekordzistow). Juz gdzies od dwoch dni jest, ale tak sobie tylko rozek wystaje, dalej nie wylazi. Ponadto dalej corcia nie siedzi.... Czemu? Ja tez chce... ![]() No i dzis dzwonil pediatra. Basia miala eeg glowki, czy mozgu. Oj, straszne to bylo. Przez te jej cudowne wlosiska strasznie trudno bylo jej zamocowac te wszystkie odbiorniczki ( czy jak to sie zowie po polsku), zjezdzala jej ta cala instalacja z lepetynki. Uplakala sie na maksa, a robi sie to jak dziecko zasnie, wiec kazali jej za bardzo nie uspokajac, zeby sie zmeczyla tym placzem. Dalam cyca, ale z tego nieszczescia i strachu nie mogla wcale zasnac po tym cycu. Lezala pod ta cala aparatura w mych znieruchomialych objeciach i plakala. Strasznie bylo ![]() Doktor mowil, ze moze byc to jeszcze niedojrzalosc ukladu nerwowego i takie ruchy przy zasypianiu (i budzeniu sie) albo padaczka...., ![]() ![]() Ale dzis doktor zadzwonil i mowi, ze wyniki sa dobre i ze nic to groznego nie powinno byc. Boze, oby mial racje.... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() No to bardzo mnie to cieszy; A czy wezmiesz sie tez za inne stworzoka Boze, jak kurczczki, krowki itd? W Polsce mnie boli np to, ze nie mozna jajek kupic innych niz z chowu kaltkowego (sciolkowego), chyba ze od kogos ze wsi... Bylam wegetarianka (no, taka nie bardzo scisla, bo mi sie zdarzalo raz na rok cos przegryzc). Przestalam w poznej ciazy, tzn jadlam miesko sporadycznie, coby dostarczyc co nieco skladnikow dzidziulkowi, a potem mialam diete dla dobra malenstwa i bardzo niewiele rzeczy poza miesem moglam jesc, wiec miecho bylo. No i na razie jem miesko. Nie wiem czy bede z niego rezygnowala teraz, na pewno bede ograniczac, bo nie uwazam zebym potrzebowala go jesc duzo. Ale wlasnie staram sie w miare mozliwosci kupowac mieso ze "szczesliwych" zwierzakow. Cytat:
![]() Co do dzieci, to ja uwazam, ze jesli zroznicuje si eim zywienie, jesli bedzie sie laczylo rozne skladniki, to mozna mieso zastapic. Tylko ja jestem za jajami, mlekiem itp. (a nawet rybami, choc to tez zwierze); Znam pare takich dzieci i dobrze sie maja, a i sa przeciez cale kultury, ktore miesa nie tykaja od najmlodszych lat. ja z corci nie bede robic wegetarianki, na pewno nie we wczesnym dziecinstwie, ale tez nie mam zamiaru jej miesem przekarmiac. Chce zeby w moim domu podstawa byly inne rzeczy, warzywa, zboza, a nie mieso, a mieso sporadycznie raczej. Cytat:
Imie wybieralam raczej ja z uwzglednieniem zdania tzta; Szukalam imion, ktore bylyby mniej wiecej takie same w obu jezykach; jest takich sporo. Podobaly mi sie 4, jedno TZ odrzucil, 2 nosily juz dziewuszki w naszym otoczeniu i zostala Basiulka, ktore to imie jest IDENTYCZNE po francusku. Barbara. Tylko oni nie maja tutaj zdrobnien zadnych ani odmiany. Basia jest rowniez Polka, wiec nie widze powodu dlaczego nie mialaby miec imienia polskiego a jako Barbara ma imie polsko-francuskie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- OCZYWISCIE, jak udalo mi sie zajrzec, to tutaj juz zadnej nie ma, NOOOO ![]() tylkooliwka, darusia dzieki za komplementy dla mojego "noworodka"; darusia, mrowak, fajne zdjecia, fajne dziolchy; ania sliiiczna panienka... ![]() Cytat:
No, no... Nieeeezly jest! ![]() Cytat:
![]() dzieki; Ano miala, miala, nie wiem kiedy ona do fryzjera miala czas zajrzec... Miala jezyka i superasne pejsiki... ![]() ![]() No a Twoja panienka tez jest superasna, taka chyba powazna (i obserwujaca), jak moja kochana siostrzeniczka... No i Ty super dziewuszka jestes. Ladne z Was obu kobitki. ![]() (i dajesz jej tak miazdzyc calym ciezarem lapka???) ollencja niezla patologia; i jakie brazowe oczyska... ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Jezuuuuuuuuuuuu!!!!!!! Ja przez ten wizaz sie wykoncze; nie wiedzialam, ze juz TAKA pora. ciao |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gmyrelka-wstawię Kubusia po południu albo wieczorem, bo teraz idę do pracy, ale z chęcią Wam go pokażę ![]() ![]() ![]() A nie wiem, czy pisałam wczora, że zakupiłam już prezenty wczoraj na Mikołaja - Kubusiowi kupiłam taką grającą piramidkę ze zwierzątkami chyba z Simki, a dla siostrzenicy taki duuuży znikopis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Cześć Laski,
pomarudzę od rana: nie lubię pracy tutaj - atmosfera jest beznajdziena, podpieprzanie się wzajemne, krzyczenie na siebie, cisza miedzy pracownikami. Tak więc SZUKAM PRACY! ![]()
#244 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niania jest z nami juz 4ty dzien, coraz wiecej robi sama przy Tosi i Tosieńka sie do niej coraz bardziej przyzwyczaja. bardzo fajna dziewczyna z niej, to byl dobry wybor. ja sie tak powolutku wycofuje ze spedzania z nimi czasu, zeby mogly sie przyzwyczaic do siebie nawzajem sam na sam i jak niania wychodzi, to jestem taaaaaaaaka steskniona za coreczka ![]() czy Wasze bąble przestawily sie juz na nowy czas? u nas to jakas masakra. mala idzie spac o 20 tak jak wczesniej ale wstaje o 7 czyli starej 8 i wychodzi na to, ze spi godzine krocej, co sobie odrabia wieczorna drzemka (1,5h zamiast 40 minut) wszystko pogmatwane. i mleczka nie chce na sniadanie pic ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
moja tez tak miala jakies 4 dni nie chciala pic mleka rano wiec jak nie chciala to jej nie dawalam, pozniej sie sama upominala
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A te dzieci to wcale nie znają schematu rozwoju i robią wszystko jak im pasuje a nie jak w książkach mądrzy ludzie napisali. ![]() Cytat:
Ty Ania jak byłaś w ciąży z Olą to zastanawiałaś sie czy będziesz w stanie kochać Olę tak samo jak Szymka a to było też Twoje dziecko. A Ola jak zwykle cudna, co prawda uważam że zdjęcia nie oddają całej jej urody i mądrości. ![]() ![]() A z Szymka to prawdziwy Matejko będzie. Dobrze że tylko siebie na razie maluje ![]() Daria- Musisz naprawdę podtuczyć tego Twojego chudziaka czyli TZ. Oliwka jak widać to najbardziej zainteresowana jedzeniem a nie tatą i ubieraniem. Mrowak - Musisz wstawić jeszcze jakieś inne zdjęcia tak aby była widać Gabrysię i jej nieziemskie usta. Widzę że już włoski zaczeły jej rosnąć i będzie blondynka. I kotek jaki spokojny a to przecież Twój latwiec. Aixa - mały informatyk Ci rośnie. Obydwie wyglądacie ślicznie ![]() Ollencja - To już dajesz czekoladę?? Zdjęcie super ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak to dobrze ze wyniki są OK. Ja też myślę ż to po prostu niedojrzałość układu nerwowego. Będzie dobrze. Basie to silne dziewczyny ![]() PS. Oczywiście że możesz pisać przez ooo lub OOO. Jak tam sobie chcesz tylko to 70 pomijaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj piątek ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś ich nie lubiłam bo był weekend i nie miałam co robić a teraz lecę do małej i jest fajnie. Tylko ta droga mnie wykończy. Mogliby już dopracować teleportację wtedy przemieszczanie będzie przyjemnością. ![]()
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Wpadam tylko na chwilkę. Czasu mi brak zupełnie. Kurs mnie pochłania a jak wracam to resztę dnia spędzam z Zosią. Czas szybko leci ale wracam stęskniona bardzo za moim maluszkiem. Nie wiem kiedy Was nadrobię. Może trochę w weekend. Dzisiaj już piątek ![]() Pozdrawiamy ![]()
#249 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Na początku ![]() Tak napisze bo nie wiem co z tego wyjdzie, ale jakiś czas temu napisałam skargę na Urząd Pracy w związku z tym jak pamiętacie przesówaniem mi terminów tak że kilka dni mi zabrakło do zasiłku dla bezrobotnych. Jako że jeszcze odpowiedzi nie dostałam wredna jestem, i napisałam też do tvn z prośbą o program na ten temat, tak aby ostrzec inne mamy żeby nie miały takiej sytuacji jak ja. Bo ja na szczęście mam inne źródła dochodu, ale jakbym mogla liczyć tylko na zasiłek a tu taki klops, to można mieć spory problem ![]() ![]() Ide małego nakarmić, coś ostatnio mu się przestawiło, jak cyca tylko w nocy brał, tak teraz w nocy bez cyca a w dzień 5 x wczoraj, i chodze taka przepełniona ![]()
![]() |
#250 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja tez wstaje godzine wczesniej; Cytat:
Dzieki za pocieche. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Co do Oo0, to fajowo ![]() ![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-05 o 08:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23058113]Dziękujemy za komplementy. Jeszcze jedno zdjęcie, patologiczne tym razem. ![]() Kombinezony w carrefourze ktoś oglądał ? Wisiały gdzieś z miesiąc temu, jednoczęściowe, w wersji (kolorze) dla chł. i dz. Chyba 40 zł.[/QUOTE] bardzo patologiczne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już jestem na nogach od 7, ostatnio tak moje dziecie zaczęło się budzić i nie ma zamiaru jeszcze spać ![]() I w ogóle z samego rana się nieźle uśmiałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki
![]() Cigi za inne zwierzątka to się raczej nie wezmę ![]() Ania jaka Ola jest cudna (i mądra), a Szymon przystojny (i mądry)!! Świetne masz te swoje dzieciaczki ![]() Megi jak ja Cię rozumiem ... Nas jest w biurze 4, dwóch panów i dwie dziewczyny - panowie stale rywalizują... atmosfera jest mega kiepska i ja średnio lubię tu pracować. To czym się zajmuję jest świetne i to lubię bardzo, ale w związku z atmosferą i warunkami (płacy) rozglądam się za czymś innym ... Zarabiam gorzej niż sprzątaczka, bo kasy nie mają ... a miałam taką ładną pensję ... Najgorsze jest to że jam małolata z krótkim stażem pracy, z dwójką dzieci i po macierzyńskim więc na pewno nikt mnie nie zechce ![]() ![]() P.S. Chodź zatrudnimy się w jednej firmie i będziemy przy biurkach na przeciwko siebie siedzieć i o synach gadać ![]()
#253 |
Zakorzenienie
|
Ja z jajami kurzymi nie mamproblemu. Mamy cotygodniową dostawę świeżych jaj od kurek biegających po podwórku i jedzących naturalną paszę.
![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-05 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Co prawda Dyzio i tak dobrze wygląda ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-05 o 09:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
NOWOŚĆ BoboVita obiadek Ziemniaczki z soczystym kurczakiem i kabaczkiem, 190g, po 6. miesiącu NOWOŚĆ BoboVita obiadek Warzywa z delikatną wołowiną, 190g, po 6. miesiącu więcej nie znalazłam, ale zaraz będę przeglądała ofertę Gerbera i Hippa i jak coś znajdę, to przekażę dalej ![]() Cytat:
![]() a Ola słodziuchna ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- zapomniałam o cenzurze ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- No i link do strony nie wejdzie - po nazwie musisz szukać Edytowane przez catro Czas edycji: 2010-11-05 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki catro
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Jak ja się cieszę że dzisiaj piątek ![]() ![]() ![]() ![]()
#259 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - to gdzie składamy papiery? Tylko wiesz - ja bardziej jestem ekonomiczna, ale... właściwie na jedzeniu też się znam, często dokonuje badań empityczno - organoleptycznych
![]() Ja bym gotowała mojemu Misiowi ![]()
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś ostatnio mała nie miała zdjęć robionych, bo TZ wraca późno z pracy, a to on jest naszym nadwornym fotografem ![]() A że piątek to mnie cieszy niezmiernie ![]() Ja sobie na poniedziałek już urlop wypisałam, więc całe 3 dni z małą ![]() U nas ostatnio TZ sypia z małą w pokoju i to on do niej w nocy wstaje, ja sypiam w dużym i wreszcie calutką noc ciurkiem mogę przespać ![]() A w ogóle jestem zbulwersowana, że w przyszły piątek nie zrobili nam wolnego, tylko trzeba do pracy zaiwaniać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Tosieńce posmakowaly buraczki mojej roboty!!
![]() ![]() ![]() moze teraz bede czesciej jej gotowac wyszly mi 3 sloiczki 2 schowalam do lodowki - ile czasu moge je tak trzymac??
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Megi - spóźniłaś się z Tą swoją decyzją zmiany pracy. U nas byłoby idealne miejsce dla Ciebie bo zwolniła sie dziewczyna która właśnie zajmowała sie windykacjami. Nawet przed chwilą rozmawiałam z Główną Księgową i niestety ale już mają kogoś na jej miejsce.
#263 | |||||
Zakorzenienie
|
Feroou - dziwna ta laska , taka zadufana w sobie
![]() Uważa się chyba ze lepszą od was wszystkich ( chodzi mi o te dziewczyny co robią makijaże i pokazują na wizazu ) przykre . Olać ją . Ty masz talent i klase ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co dio dzieci to zawsze oboje tak samo kochałam , chyba bardziej trzeba uważać żeby dzieci nie do końca traktować tak samo znaczy mi o porównanie , bo każde z nich jest inne i czego innego mu potrzeba . Już teraz widzę , że Ola jest zupełnie inna niż Szymek . On jest ciekawy wszystkiego odważny , mama fajnie że jest ale " ja sam " Ola jest bardziej wrażliwa , taki mami cycek , teraz do tego boi się obcych . dziś przylazł sąsiad to się rozpłakała na jego widok . Ale wierz mi że kocha się zawsze wszystkie dzieciaki ![]() Mój z zyciu nie dostał takiego kawała czekolady , może kilka kostek zjadł w swoim życiu . Ale sam oddaje jak dostanie bo nie lubi Ostatnio lubi za to mambe i lizaki i czasem dostaje Cytat:
Śmieszne jest jak telewizja potrafi zmienić nastawienie niektórych ludzi . śledziłam sprawe Alana tego chłopca co mu przeszczepili serduszko . rodzice mieszkali w zagrzybionym mieszkaniu z na liście do nowego mieli nr 20tyś . Jak polazła telewizja do pani burmistrz to od razu się mieszkanko 3 pokojowe znalazło do odebrania praktycznie na już . A jednak mozna Cytat:
Cytat:
![]() Ciemno na dworzu i wieje bbrr nie lubie takiej pogody , dobrze że chociaż jest ciepło
![]() |
#264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby co, to pamiętaj o mnie - normalnie pracownik roku ![]()
![]() |
#266 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zdjęcia superaśne wstawiłaś,dobrze,że Szymek na Oli nie testuje swoich zdolności. ![]() Ferrou-dobra jest ta laska ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do mleczka to już o kilku dzieciach słyszałam,że jak piły mleko 1 to 2 nie chcą,może mają inny skład,trochę smak zmieniony ![]() ja od razu weszłam na2 ale juz był po 6 m-cu Cytat:
Cytat:
![]() nawet się trochę cieszę,że mnie sytuacja do tego zmusiła ![]() Megi chyba się pomodlę za Ciebie-ktoś się uwziął czy co?nie dosyć,że w domu to jeszcze praca. Może daj ogłoszenie w necie może się znajdzie cos odpowiedniego. Aixa ślicznie razem wyglądacie ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-05 o 11:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie ja tez widze plusy, chce juz do ludzi, ale na pewno bede tesknic. niecale 8 godzin mnie nie bedzie w sumie w domu, bo bede pracowac 6... bedzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W drodze ustawiamy ja na siedząco, jak zaśnie opuszczamy. Można jedną reką z siedzenia kierowcy. Cytat:
![]() ![]() Cigi - super, że Basulek ma dobre wyniki.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
pierwsze buraczki
![]()
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.