|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Yoonka- a wracasz na 3/4 etatu? Ja wróciłam na cały etat (szkoda mi tej 1/4 pensji...) minus godzina na karmienie piersią. Pracuję 9-16, w sumie nie mamnie w domu od 8.20-16.40.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Yoonka skoro nie będzie chciała 2 to dawaj 1 dobrze,że wogóle chce mleczko,może co jakiś czas próbuj z tą 2 może wkońcu zasmakuje.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-06 o 06:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Pop - mi się wydaje ( choć pewna nie jestem ) że takie adoptowane dziecko się kocha bardziej bo to Twoja decyzja i TY chcesz je adoptować itp . No a dzieci TZta to niejako gratis do niego . Ja tam dzieciaki TZta bardzo lubie ale napewno nie kocham
![]() Ja bym się bała raczej ze skrzywdze swoje dziecko takim dzieckiem z DD . bo wiadomo że takie dzieci potrzebują czasu , pracy z nimi itp . czesto się boją , mają różne problemy , wspomnienia ( jesli były w złym domu itp ) wiesz napewno o co mi tutaj chodzi . Choć napewno takim dzieciakom jest łatwiej jak maja w tym nowym domu rodzeństwo . JUż pominę fakt że jak się chodzi w ciązy to mozna malucha jakoś przygotować mama ma brzuszek , w brzuszku jest dzidzia . nawet z takim maluszkiem 2 letnim można wybierać ubranka dla siostry , brata itp. A tu dziecko się pojawia praktycznie nagle , dla takiego malucha to też może być szok . Zresztą trzeba by się spytać o te relacje jakiegoś psychologa itp , bo ja mogę sie mylić ,ale tak to odbieram .
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak czekalam na mieszkanie służbowe, to pół roku w WAMie mi mówili że nic nie mają, a raz tz pojechał z Jakobsem i czekoladkami, to na drugi dzień dostalam klucze do dwóch, i wybierałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nieco się pokłóciłam z tż o to, że "gdyby jego syn był tez moim dzieckiem, to myślałabym o czymś tam inaczej". Bosz... Dziewczyny - z mojego punktu widzenia ciężko jest, bardzo zachować jakąś równowagę w podejściu do swojego i nieswojego dziecka.
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje w imieniu buraczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ja sie nie znam na adopcji, ale slyszalam rozne historie i wydaje mi sie, ze to jest bardzo subiektywne i nie mozna generalizowac. Mam znajomych, ktorzy adpotowali dziewczynkę niedorozwinieta umyslowo jako swoje czwarte dziecko i bardzo ja kochaja i cala rodzina jest szczesliwa, a ich dzieci biologiczne tez mysla o przysposobieniu dziecka chorego. Mam te innych, ktorzy adoptowali male rodzenstwo w wieku wczesnoszkolnym, a po kilku latach mieli swoje dzecko i od tego czasu juz z tymi adoptowanymi nie maja takiego dobrago kontaktu, a nie wiedza jak sie ich "pozbyc" (nieladnie brzmi, ale taka prawda). a dzieci z wczesniejszych zwiazkow partnerow najczesciej staja sie ofiarami przemocy w rodzinie i tym podobnym niedobrym sytuacjom. ludzie sa tak uksztaltowani ewolucyjnie, ze nie chca opiekowac sie nie swoimi genami.
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
megi skoro mężowie nam mówią, że sprzątaczki od nas lepiej zarabiają to może właśnie sprzątaczkami zostaniemy
![]() madzia że niby Ty na Erwiego się miałaś już nie nastawiać?? A dlaczego ![]() ![]() Mi też się wydaje, że dla osoby która "własnych" dzieci mieć nie może to to adoptowane jest całym światek i kocha Je równie mocno, jak my kochamy nasze bejbiki ![]() ![]() Ania a co Ty na staraczkach robiłaś?? Chyba zajść w ciąże nie było Ci trudno ![]() Myślicie że mogę zostać ambasadorką "under 20" bo widzę że wizaż konkurs ogłasza ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-05 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
He, wpadam tylko na chwilę powiedzieć Wam jaka ze mnie straszna matka... sama ze soba nie wytrzymuję a co dopiero moje biedne dziecko...
Wercia konczy dzies 7 miesięcy a ja jestem dla niej taka wstrętna. Ryczę jak bóbr, bo żałuję tego co zrobiłam ![]() Otóż moje dziecko dziś do najgrzeczniejszych nie należy. Tzn robi się śpiąca, trze oczy ale za nic nie chce usnąć, placze, jak tylko ją wkladam do łózeczka to przekręca sie momentalnie na brzuch i po chwili placze. Ja ją z powrotem na plecy a ta w sekundzie znów na brzuch i tak w koło. Widzę, ze oczy jej sie zamykają ale nie... nie zaśnie, wojuje... wiec jak na nią nie ryknę, jak jej nie wezmę na rece, nie potzrąsnę... aż bidula spojrzala na mnie i nie wiedziała o co chodzi. zaraz potem wycałowalam ją, przytulilam mocno i połozylam na macie. A ona spokojnie lezy jakby sie mnie wystraszyła ![]() No... to uciekam sobie strzelić...pa... P.s. A ona dziś tak pięknie cały dzień krzyczy mamamama... brubrumbrum.... ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-11-05 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogoda beznadziejna, ale przynajmniej ciepło jest teraz +11. Kupilam Erwinowi kostkę FP taką co sie wklada te klocki sensoryczne i wydaje dźwięki. Pooglądał i się tym zabardzo nie bawi, ale jak tylko Eryk weźmie ją w swoje ręce to się drze. Eryk jak wyczuł to sobie zabawe robi, i co jakiś czas podchodzi i wystarczy że dotknie to ten już taki ma wymuszony płacz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak o 13 wyjeżdżasz to jak dojedzuiecie to o 16 juz ciemno jest.. no ale zobaczymy ja jestem za wiciem nawet... chodx powiem że po Darłówku chyba by było lepiej npospacerowac? Cytat:
Cytat:
No biedne dziecko , nie chce prawic morałów bo kazdy wychowuje po swojemu ale jak ty teraz nie masz cierpliwości to co to bedzie za 2,3 6 10 miesiecy, rok albo 2 lata???? no wykład z socjologi mi sie przypomniał.. ale juz nic nie pisze! Asia popraw sie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już po korkach i mam weekend pełną parą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz z innej beczki.....pewnie zaraz wszystkie się będą drapać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a oto Kubulinka z zeszłego tygodnia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
deszcz leje, wiatr wieje, a ja jutro sama cały dzień z mała-nawet wyjść za bardzo się nie chce-ocipieję w tym domu!!!! Nie cierpię tak siedzieć z nią caaaaaaaały dzień i nie wychodzić i z nikim się nie widzieć!
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc może lepiej, ze nic więcej nie napisalaś ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
A to mój trzpiot
![]()
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Asiulek - moze ona chciala sie poprzytulac po prostu na Waszym lozku? ja czesto biore mala do nas na popoludniowa drzemke ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to przekrecanie na brzuszek to z tym tak nie do konca. Bo ona praktycznie juz spi, oczy ma zamknięte, odplywa... i nagle (tak jakby na śpiku) bach na brzuch i od razu łepek w górze, oczy otwarte i jak mnie widzi to uśmiech... tylko 2 razy usnęla na brzuszku bo właśnie tak na spiku się odwróciła, na chwile podniosła łepek i opadła z sił ![]() ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-11-05 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Kłania się przyszła mama adopcyjna małej kwietnióweczki. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona i posłużycie radą, bo mam tak naprawdę mało czasu do skompletowania całości osprzętu dziecięcego i w zasadzie wiem, gdzie leżą priorytety, ale diabeł zdaje się tkwi w szczegółach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie jest tak że jedni ludzie mogą tak dzieci chować ( swoje i obce ) a inni nie i tyle . zalezy od ludzi . Moze TY byś mogła a Twój TZ nie , więc nic na siłe Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanki córka ta u nas chodzi do prywatnego przedszkola i z tamtąd przywlokła . na szczeście podobno teraz sa dobre preparaty tępiące . ja kiedyś załapałam na koloniach i raz w przedszkolu bbrrr.. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Pisałam już wczoraj u nas, że do nas zawitasz . Pisz , pytaj pomożemy ile wiemy ![]()
![]() |
#293 | ||||
Zakorzenienie
|
pl_madzia, I bardzo dobrze, że to zrobiłaś
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale fajnie wygląda tak upackana w kropki ![]() Cytat:
![]() ASIULEK_23, każdej z nas zapewne zdarzyły się podobne sytuacje, nie jestesmy ze stali, mamy jakąś tam granicę wytrzymałości, ważne żeby więcej tak nie robić ![]() Baobabek, eee... wszy w szkołach i przedszkolach to norma, ba.. nawet złapać to można w centrum handlowym ![]() ![]() Ale ma oczęta ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiele razy czytałam Twój wątek (kiedyś na truskawce się trochę udzielałam i ty tam byłaś ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Anuś, dziękuję Ci za wszystko, za zaproszenie, za przyjęcie w poczet
![]() Szczerze mówiąc mam zagwozdkę z kupnem fotelika. Bo będzie potrzebny zdecydowanie pierwszy, Małą trzeba będzie przywieźć do domu. I teraz tak - takie nosidełko-gondolka z rączką odpada, bo na ile to starczy... na miesiąc, dwa, no nie kupię na miesiąc czy dwa fotelika, na taki luksus mnie nie stać w tym ogromie wydatków. I teraz pytanie, czy są takie foteliki, żeby siedmiomiesięczniaka w nim posiadzić i żeby już był np. do 25 kilo czyli na trochę? Bo w bezmiarze informacji uzyskanych w Bobasie wydaje mi sie, że babeczka mówiła, że "to jest fotelik od 8 do 25 kilo", ale jak np. weszłam do Smyka to tam są wyłącznie od 10 do 25, a Marynia waży teraz mniej więcej 7,2 kg, więc jeszcze dając jej te dwa - trzy tygodnie podbytu w domu dziecka - dobije prawie do tej ósemeczki, jest zresztą duża dziewczyna, ładnie siedzi, prosto się trzyma... więc gdyby Wasze doświadczenia mogły mi tu pomóc... bo ja się czuję kompletnie ogłupiała. |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak malutka ma na imie? ![]() My kupiliśmy espiro optima tak się chyba nazywa od 0 do 25 kg, mała już od sierpnia w nim jeździ. Super fotelik widać ze wygodnie jej się w nim siedzi, może byc przodem albo tyłem do kierunku jazdy, mozna rozłożyc itd.
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ukryciorku, wszelkie nastepne foteliki są od 9kg. Ale też są od 0 do 25kg, np tutaj dziewczyny bardzo chwalą fotelik espiro, koszt ok 300-400zł,
![]() ![]()
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z fotelikiem to ja się nie wypowiadam, mam podobny metlik przy wyborze tego "kolejnego" fotelika i nie chcę Ci zamieszać jeszcze bardziej a przede wszystkim witajCIE ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Aha
![]() ![]() http://www.*****************/ZawszeZTobaMamo/ankieta/ Na stronie pampersa, można za darmo otrzymać 5 pieluszek, wystarczy się zalogować ![]() www.****************** trzeba wpisać kod: DRY MAX ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Kurka.. i teraz mnie wykropkowało ![]() W pierwszym linku w miejsce kropek trzeba wpisać www. bobovita . com . pl Natomiast w drugim: pamperspremium . pl Tylko że bez spacji ![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, genialne jesteście. Będzie 0-25 Espiro. O jeny, jedno z głowy. Powiem Wam - adopcja to jest wspaniałe doświadczenie - poza jednym. Tempem, w jakim człowiek się dowiaduje, że czeka na niego mały ludzik, a tym, kiedy może zacząć być dla niego pełnoprawnym rodzicem. My o istnieniu Małej dowiedzieliśmy się we wtorek, dziś byliśmy u niej w domu dziecka, w międzyczasie pracujemy, ja właśnie się przygotowuję do egzaminów doktorskich, załatwiamy wszystkie niezbędne aktualne papiery, załatwiam formalności i praktyczności w pracy, bo w ciągu najbliższych tygodni ni z gruszki ni z pietruszki pójdę na macierzyński w środku semestru. Do tego przygotowanie domu, zakupy, obdzwanianie znajomych, bo wszyscy dopytują, chaos. Nie mam siły ani nawet czasu, żeby usiąść i się zwyczajnie cieszyć z czegoś, na co jak głupia czekałam trzy bite lata...\
A, i Mała jest dla nas Marysią, Manią. Ma na imię Marika, więc nie jest to drastyczna zmiana, ona na razie na imię i tak nie bardzo reaguje, za to na głos bardzo. I naprawdę byłam przygotowana, że pierwsze spotkanie to będą krzyki i lamenty, nieufność, a tu zupełnie zupełnie inaczej. Uśmiech, gaworzenie, wyciąganie łapek, ufne wtulanie się w kolana, chwytanie za ręce... Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2010-11-05 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.