![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
zatem jeśli spełniasz oba te warunki możesz iść na L4 i nikt nie może Cię zwolnić do dnia porodu, potem to już zależny od pracodawcy, bo nie będzie on miała obowiązku przedłużyć Ci umowy. Po porodzie oczywiście przysługuje Ci macierzyński opłacany przez ZUS. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
A co tutaj taka cisza??
![]() ![]() Moje maluchy jeszcze szaleją, ale dzisiaj nie spały w dzień za dużo to podejrzewam, aczkolwiek mogę się mylić ![]() ![]() Kupiłam sobie kilka nowych gazetek, zrobiłabym sobie herbatkę i w ciszy poczytała ![]() To biorę się za listę, póki mam chwilę, muszę zebrać wszystkie info o Was ![]()
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dzięki za miłe przyjęcie, pewnie ze będę duuużo pisać i zadawać mnóstwo pytań (zwłaszcza rozpakowanym już mamom) jak tylko pozwoli mi czas jako że na co dzień jeszcze studiuję (zwolnienie więc w moim przypadku nie wchodzi w grę) a do tego latam udzielać korepetycji. Ja mam 23 lata. 22Kamila22 trzymam kciuki za Ciebie i malutką, żeby jak najdłużej jeszcze mieszkała w brzuszku
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Halo!!!!!!
Gdzie się podziałyście? Rano myślałam, że jeszcze śpicie ![]() ![]() Farahh Na Wspólnej dopiero w poniedziałek ![]() Co by tu dziś obejrzeć??? 22Kamila22 pokoik pewnie już gotowy.... ![]() ![]() ![]() Moje dzieciaki już śpią... ale mają taki paskudny, męczący kaszel przez sen. Serce mi pęka jak tego słucham ![]() Mnie dziś od popołudnia boli głowa... Czuć, że mamy jesień!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Martka dziękujemy ślicznie
![]() ![]() Farahh proszę, schowaj ten kij bejsbolowy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nudzę się jak mops ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wogóle odwiedzili nas wieczorem moi rodzice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Heja dziewczynki, ja mam 25 lat i jestem na ostatnim roku studiów także mnie również L4 nie obejmie, ani macierzyński ehh. Pomykam jak na razie na zajęcia, kiedy czuję się w miarę dobrze. Właśnie wylazłam z moim TŻetem z wanny i zamierzamy obejrzeć Sezon na misia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
koralik a gdzie tam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Farahh ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że Farahh się na mnie nie pogniewasz ale pozwoliłam sobie założyć klub, skoro ty pomęczyłaś się nad tą listą
![]() Klub zaznaczony jako prywatny czyli na zaproszenie. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Zaproszenia wysłane ![]() ![]()
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Martka jeszcze się nie zdążłam ja przywitac
![]() ![]() Cytat:
![]() A pokoik Majeczki u mnie też uśmiech wywołuje jak tylko sobie wyobrażę. ![]() Dziewuszki, ale wy pracowite jesteście, kluby i listy - super! Jak coś to dopiszcie kolejną babcię (mamz nie jesteś sama) 29 latek skończone jesienią ![]() Ile tygodni trwa macierzyński w Polsce? W Anglii 36 tyg się dowiedziałam. Ale zwolnienia lekarskie w czasie ciąży są niepłatne (!) A właściwe płacą jedynie tzw. statutory sick pay to chyba 14 funtów tygodniowo ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Oj wy świntuszki
![]() ![]() ![]() Oj wypraszam sobie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczko moja kochana już się zastanawiałam gdzie się podziewasz
![]() ![]() Z tym L4 to faktycznie nie fajnie ![]() Teee dobrze że napisałaś "JESZCZE". Ja tu niedługo chcę czytać o twoich pierwszych USG, kopniakach itd. Więc daję wam jeszcze niecałe 2 miesiące i brać mi się tam do roboty ![]() judkama hmm.. Ja też na początku brałam duphaston, później pozwolono nam troszkę się poseksić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Heh a u mnie wszystko w porządku z ciążą przeciwskazań nie ma żadnych do świntuszenia, ochota jak chyba nigdy u mnie a TŻ mi się zaciął
![]() ![]()
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Farahh lista super! Dla uzupełnienia dodam, że mam na imię Anka, a moja córcia Ewa. Jak by był chłopczyk, to miał być Adaś ![]() 22Kamila22 dzięki za zaproszenie do klubu. Wiesz co, Twój TŻ to strasznie Was rozpieszcza, przyznam że jestem pod wrażeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Martka ja na ten temat z TŻ'tem szczerze porozmawiałam bo też na początku "zawiesił się" ale zrobiłam formata dysku twardego, wgrałam nowe oprogramowanie
![]() ![]() Dziewczyny jako że strasznie się nudze jak TŻ na popołudniu, a to jeszcze kilka dni to robię jutro akcje zaproszeniową do naszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- mamz rozpieszcza bo wie ile z małą przechodzimy, i fizycznie i psychicznie - chociaż nie powiem że nie potrafi mnie do furii doprowadzić bo jest uparty jak osiołek ale mam ja już na niego sposoby ![]() Wiesz temat porodu to był jeden z tematów zapłonowych u nas, bo TŻ nie chciał mi powiedzieć czy chce być przy porodzie czy nie ![]() ![]() ![]() A za zaproszenie nie dziękuj - jesteś jedną z nas ![]()
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
hmmm może "jak coś" to bedzie jak już nie będzie mógł znieść natężenia krzyku na porodówce
![]() ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Hej. I ja też chcę tu do was dołaczyć. Ze mnie tez juz stara baba- 31 na karku juz się zrobiło, dwoje dzieci już się dorobiłam i z nadzieją czekam na pozytywny wynik testu mojej trzeciej kruszyny, ale to dopiero w przyszłym tygodniu(chyba, że nie wytrzymam i zrobię go szybciej). pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jaką chcesz zrobić akcję zaproszeniową? dobrze by było gdyby jeszcze jakieś dziewczyny dołączyły ![]() ja już na nogach ![]() ![]() ![]() A pogoda straszna... leje i wieje... cały dzień dzieciaki w domu ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
kaja_so witaj i trzymam ![]() Martka87 z tymi krzykami na porodówce, to moim zdanie trochę przesada, tylko na filmach tak się baby drą, no chyba że macie inne doświadczenia ![]() A tak w ogóle to nie wyobrażam sobie rodzić bez męża, jak się doczekam drugiej fasolki to też ma wejściówkę gratis ![]() Miłego dnia dziewczyny, zmykam na śniadanie, bo mężuś wrócił z zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
kaja_so Witaj, ja również mocno kciuki trzymam
![]() mamz ja nie mam jeszcze żadnych doświadczeń z porodówki, zwłaszcza że i mama i siostra miały CC, ale koleżanek pare opowiadało ze darło się tak że pół szpitala słyszało ![]() Dobra ranne ptaszki ja póki co uciekam walczyć z mdłościami i przekonać psa że jeszcze nie chce wychodzić na spacerek ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Kaja_so Witaj
![]() No i dupa blada chciałam zmolestować wczoraj męża to mi zasnął no ![]() Co do porodu mam nadzieję, że uda się mi jakoś przekonać Go żeby ze mną był. Na razie kiepsko idzie bo mu jakiś kumpel naopowiadał na pępkowym, że to wygląda jak teksańska masakra piłą mechaniczną. Temu kumplowi to nie wiem co bym zrobiła ale duuuuże kuku. TŻ teraz wystraszony ![]() A i jeszcze co do listy to termin porodu mam na 3 kwietnia 2010 i mam 25 lat. Edytowane przez judkama Czas edycji: 2010-11-06 o 09:22 Powód: zapominalstwo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jak miło wstać rano i poczytać co tam u Was ![]() kaja_so Witaj ![]() Martka87 krzyki na porodówce... ja tylko raz krzyknęłam. Innych kobiet raczej nie słyszałam. Również bez męża nie wyobrażam sobie tych chwil... Kaja_so, Farahh ZASKAKUJECIE MNIE ![]() Trzymam kciuki za dwie kreseczki na Waszych testach!!! KarolinaP103 mam kropelki sinecod i masę innych leków. Niestety przy tej infekcji dość słabo działają ![]() Śniadanko zjedzone, kawa wypita..... zabieram się za sprzątanie ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Farahh piękna lista ![]() Uzupełniam moje imię Karolina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, kolejny dzień siedzę z małą w domu bo wieje, że chce łeb urwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Niestety pogoda okropna i jakoś nie zanosi się na poprawę. Wolałabym już lekki mrozek, śnieżek i bez wiatru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
U mnie wieje i do tego jeszcze kropi...brrr..brrr...
Ja już z dzieciakami siedzę drugi tydzień w domu. Jak będziemy mogli wyjść na podwórko to się boję, że oszaleją z radości i upiją świeżym powietrzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Hello!
U mnie też pogoda do ![]() Na jutro zaprosiłam teściów na obiadek, jeszcze muszę jakąś surówkę zrobić ![]() Ja przy porodzie też nie krzyczałam, jakoś nie czułam potrzeby... mnie zresztą mocno nie bolały te skurcze ![]()
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie no, ja jestem pewna że TŻ przy porodzie będzie także ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas pogoda straaaszna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Farahh i Koralik pamiętacie może dziewczyny, kiedy tzn. w którym miesiącu u Waszych dzieciaczków pojawił się pierwszy ząbek? Moja ma już pół roku, a ząbków ani widu ani słychu, ślini się tylko nieziemsko, ale zębów nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i teraz starszy ma już wszystkie ząbki, a młodszy ma 10 miesięcy i 8 ząbków ![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.