Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 11:43   #1891
weraa11
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
nie ma kompletnie dowodow na to ze szczepionka MMR powoduja autyzm, poprostu rodzice sie tego lapia bo dzieje sie to wlasnie w wieku kiedy dziecko dostaje szczeponke MMR
Np. nasza pediatra ma 2000 dzieci i jedno z autyzmem i to akurat nie bylo szczepione MMR

Medycyna nie wie skad sie bierze autyzm, wiele twierdzi ze to moga byc rozne czynniki z srodowiska a nawet czytalam ostatnio ze zaczynaja podejrzewac USG
Ale tez nie ma dowodow na to ze ta szczepionka jednak nie powoduje tej choroby... Zreszta z tego co sie orientowalam przyczyn autyzmu moze byc sporo, wiec moze to dziecko o ktorym wspominasz zachorowalo przez inny czynnik?
Ja nigdy nie stosowalam zadnych wynalazkow medycznych, nie chce robic za krolika doswiadczalnego, bo tak naprawde nawet jesli cos moze byc dobre to na pewno ma jakies tez i zle strony... No i z moim zrowiem wszystko ok, tak samo w calej mojej rodzinie, wiec widac, ze jak ktos sie nie szczepi na wszystko co wymysla, to nie znaczy ze teraz bedzie kiepskiego zdrowia i wszystko bedzie go lapac
Ale wiadomo, ze to kazdego indywidualna sprawa, na niektorych faktycznie moze te szczepionki dobrze dzialaja... Ja osobiscie jestem przeciwna jak na razie.

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie słyszałam żeby w którymś szpitalu ginęły osobiste ciuszki dzieci....
Przecież matki wiedzą w co maleństwo było ubrane zanim zabrano je do kąpania......Poza tym u nas kąpanie odbywa się na sali przy mamie

Macie jakieś propozycje odnośnie tego co powinno znaleźć się jeszcze w pierwszym poście naszego wątku?
Powstawiam, żeby każda z nas miała dostęp.
No wlasnie takie dziwne mi sie wydawalo to giniecie ciuszkow...bo raz tak jak mowilas ze przeciez mama pamieta w czym dziecko wyszlo i mozna sie upomniec o te ubranka...na pewno celowo ich nie zabieraja, boi tak nie sadze zeby komus innemu jeszcze chcialy je potem zakladac... A dwa to wg mnie nawet jak zabieraja na kapiel itp. to by raczej powinno sie to odbywac przy mamie, zeby chociaz popatrzyla najpierw jak to sie fachowo robi..

Co do propozycji to ja bym byla za tym zeby po prostu jeszcze moze wstawic objawy porodu, zebysmy wiedzialy kiedy juz jest ten moment ze trzeba jechac do szpitala No i moze tez jesli znasz jakies metody lagodzenia bolu porodowego...co np.robic na pilce, itd.
Tez myslalam o tym zeby wstawic jak sobie radzic z ciazowymi dolegliwosciam, ale my juz prawie na wylocie jestesmy wiec moze obedzie sie juz bez tego Jakbys chciala wstawic cos z tych pomyslow ktore podalam to moge chetnie pomoc szukajac jakichs informacji na ten temat, zeby na Ciebie wszystko nie spadlo..
Bo co do tych zabaw z niemowlakami itd. to tez fajny pomysl, ktory podala chyba magdaka13 ale wydaje mi sie ze mozemy takie cos zrobic jak juz przeniesiemy sie na odchowalnie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
wybieramy się jutro do aquaparku i przymierzyłam właśnie stroje... majty ok ale góra... jakby mnie z rozkłądówki ściągnęli - trójkąciki przykrywają akurat to co najważniejsze - sutki będę sexi mama mnie to cycki o dwa rozmiary urosły i każdy kto mnie widzi to pierwsze co nie brzuszek tylko "ale ci cycki urosły" ale jak dla mnie ok tylko żeby potem nie zmalały

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

może trzeba podejrzeć co mają koleżanki z innych wątków
to sie plec meska ucieszy

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
wera - my mieszkamy u moich rodziców 1,5 roku i jest wporządku. Ja wiem tylko tyle, że jeśli małżeństwo mieszka u rodziców żony to jest oki, bo "nie ma jak u mamy"- (jeśli oczywiście TŻ z tych podporządkujących się jest), ale jak synowa mieszka z tesciową to już nie wesoło. Nie generalizuje, ale w większosci przypadków sprawdzone
Pewnie tez zalezy duzo od tesciowej...u mnie niestety nie ma warunkow...ale wolalabym ze swoimi rodzicami mieszkac...a nie u niego...i boje sie ze skonczy sie na tym ze juz do konca zycia bedziemy tam mieszkac...

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam weekendowo

Źle spałam w nocy Bolało mnie biodro, nie miałam się jak ułożyć a o 5.30 musiałam już wstać zjeść kanapkę

Weraa w załączniku masz zdjęcie od tego lekarza M.K. to był chyba 14tydz. Mój aparat trochę popsuł zdjęcie. W rzeczywistości wygląda trochę lepiej
Mam niecałe 170cm i przed ciążą choć zjadłam całą dużą pizzę, popiłam litrem coli to za żadne skarby nie mogłam dobić 50kg

Nie wiem ile miałam w cm w brzuchu na początku ciąży, ale dołączam zdjęcie z końca sierpnia tego roku i widać, że urósł strasznie
Ta chudzina to ja z mamą Figurkę mam raczej po tatusiu. On 190 cm i też bardzo szczupły.

Mi też często twardnieje brzuch. Ale to trwa chwilę i samo przechodzi.
To chyba normalne. Takie ćwiczenia organizmu przed porodem

Miłego weekendu wszystkim życzę.
I chociaż trochę słońca
Jaka chudzinka...a mnie sie czepaja wyyysoka jestes ale ja widzialam wieksze 'anorektyczki' wiec u Ciebie nie jest zle jestes po porstu bardzo szczupla

Ja wczoraj z TŻem bylam w sklepie i widzielismy taka babke co byla tak chuda...ze on az sie przerazil (gdzie on uwielbia baaaardzo bardzo szczuple dziewczyny )... Ale ona miala 1/3 mojej nogi... To stwierdzil, ze takie cos mu sie nie podoba i mam miec nogi takie jakie mam zawsze mialam kompleksy co do nog...bo tak jak u gory jestem szczupla, z brzuchem nigdy nie mialam problemow..za to moje uda nadrabialy wszystko i w sumie dopiero on mnie z tego wyleczyl kiedy chodzilam caly czas w spodniach a on do mnie ze mam spodniczki i sukienki nosic bo mu sie wtedy podobam

Tobie tez zycze milego dnia, ale chyba slonca to my u nas dzisiaj nie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Chyba, że do rodzinnego porodu, to nie wiem. Mnie to nie interesuje, bo w życiu bym sie nie zgodziła, zeby mąż był przy porodzie.
Tylko mnie nie bijcie .
A dlaczego nie chcesz, jesli moge wiedziec?
Ja w sumie tez rozwazalam taka opcje...bo mi mama troche nagadala, ze kobieta jest wtedy w takim stanie, ze lepiej zeby facet tego nie widzial... A z kolei moja tesciowa, to mowi, ze wg niej wlasnie facet musi byc przy porodzie, zeby widzial jaka to jest meka dla kobiety... I sie chyba zdecyduje zeby jednak byl wtedy ze mna...bo ja musze miec kogos do kogo sie wtedy przytule, czy powiem, ze mnie strasznie boli, on tez umie mi zrobic taki masaz plecow, ze kazdy bol przechodzi, wiec licze tylko na to jako moje znieczulenie tylko on jest taki troche przerazony tym wszystkim...ale mowi ze jak chce to bedzie ze mna...

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
A ja sprzedałam parę rzeczy na allegro i mam kasę na płaszczyk pociązowy- jeeeeeeeeee.
Ja tez chce sprzedac ubrania i miec $

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 11:54   #1892
weraa11
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
chyba na ciezarowke az mocno nie wyladam, przed chwilą sasiadka sie mnie zapytala czy pomogę jej znieść cieżką kanapę po schodach
Hehe dobre
U mnie moja babcia juz nie jest w stanie sama wstac z fotela i wczoraj moja mama mowi, zeby ja za szyje zlapala i ja podniesie... a babcia do niej mowi "nie nie...nie dzwigaj mnie....Weronika niech mnie podniesie" no ale ona to chyba po porstu z choroby juz zapomniala o mojej ciazy...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

aaa bym zapomniala...havana dzieki za ta fotke z usg na pewno jest lepsza od tych co ja mialam

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:08   #1893
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Witam weekendowo!
gosiaczek - lista genialna

tylko pytanie - jak to jest z tym wygotowywaniem nowych ciuszków? bo kupiłam kilka body, skład 100% bawelna ale na metce-prać do 40 stopni :/ wrzuce na więcej to mi szmatka z tego zostanie :/

lilijka - ja ja bylam chora, chyba w 6 tyg, to lekarz mi też powiedział: "wie Pani, co jest najlepsze? siedzenie w domu".

chantalle - nie porównuj bliżniaków z pojedynczymi dzieciakami

mysiopez - fuksiara ;P

anka_bzz - xa był naszym typem, dopóki go nei zobaczyliśmy na żywo [momentalnie się przestał podobać], w dodatku on zdaje sie ma taka dziwną spacerówkę, nie wpinaną, tylko taki "kawałek szmatki", którą zapina się na kilka zatrzasków na ramie

make_up_istka - głowa do góry, może coś załatwisz

ps.jedziemy do tesciow na weekend, otwarli u nich pepco, może coś ciekawego się znajdzie....

----

ps2. o tortach z pieluszek juz slyszalam ale te pozostaly mnie rozwaliły
http://allegro.pl/tort-pieluszkowy-p...298915511.html

http://allegro.pl/rowerek-pieluszkow...298915474.html

http://allegro.pl/wozek-pieluszkowy-...278436495.html

http://allegro.pl/wozek-pieluszkowy-...278436494.html

http://allegro.pl/tort-lalka-z-pielu...296756726.html

http://allegro.pl/auto-tort-z-pielus...296755739.html
e tam, zadna szmatka ci nie zostanie!! nawet sie kolory nie spieraja az tak bardzo w 60 st. Wypierz w nmormalnym 60 st i bedzie dobrze. Ja ma np w pralce program specjalnie do ciuszkow dzieciecych i wyobraz sobie ze tam jest temp 95 st. nie pralam co prawda ale zawsze piore w 60 st i nigdy nic sie nie stalo nawet ze sweterkami, nie skurczyly sie.

a co do tych kapieli w szpitalach, to hja sie nie spotkalam z tym aby dziecko kapali przy matcce. Maja tyle dzieci ze by po prostu pielagniarki nie zdazyly ze wsyztskim, zreszta one te biedne dzieci myja pod kranem, tak slyszalam. Jak kobita pracuje juz 20 lat w zawodzie to jej to raczej nie rusza, ze dziecko kwili i mu zimno, co ją to, nie jej dziecko. MOjej siostry corke w ten sposob baby przeziebily w szpitalu i po urodzneiu przez 3 tyg lezala na zapalenie ucha. Byly nieszzcelne okna w tym pomeiszczeniou do kapieli i nie zalozyly czapeeczki po myciu i mala zachorowala.
Ubranka, oczuwiscie ze nie biora celowo, zdejmuja, wzrucaja do brudnika, to idzie do pralni ale niw eim jak to potem ewentualnie odzyskac. Ja nie ubnieralam w swoje ubranka, raz mi ja przywiezli w jakiej wstretnej dziurawej bluzce. Teraz chyba wezmę cos do ubrania, zreszta wtedy to nie wiedzialam co i jak za bardzo a teraz bede pilnowac by nie bylo owiniete w ta och sztywną tetrę i wstretne sziurawe ciuchy. Wezme takie, co ewentualnie mi ich nie bedzie szkoda. zreszta na tych oddzialamch jest tak goraco ze nie trzeba grubo ubierac, body z dlugim i polspiochy starczą.

ja wczoraj wieczorem napisalam posta i mi wcielo
dzis juz nie pamietam.
co do twardnienia brzucha- wydaje mi sie ze to normalne, chyba dzieciaki sie przekrecają. MOj to mnie bombarduje czasem, dzis pi bo ja od 9 sprztaam caly czas wiec jestem w ruchu a on chyba sie ukołysal i kima.

milej soboty
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:23   #1894
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

tam gdzie chcę rodzić nie trzeba brać ze sobą ubranek dla dzieci, bo jest możliwość, że coś zginie, bo przy tylu dzieciaczkach nie jest wstanie czasami ogarnąć tego wszystkiego. Jedynie na wyjście coś zabiorę, a jak trzeba będzie, to mąż albo ktoś dowiezie.

Dziewczyny zabrałam się za sprzątanie na raty, w pokoju został mi tylko dywan do poodkurzania i umycie podłóg, potem kuchnia i łazienka
Coś w końcu ruszyłam, ale robię to stopniowo, żeby potem nie zdychać.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:38   #1895
kma1982
Wtajemniczenie

ja już mam posprzątane, poodkurzane i pomyte podłogi, mąż pomagał teraz wykończę ciasto i zrobię pierogi na obiad ale mam na nie ochotę
Stary 2010-11-06, 12:41   #1896
achaia
Raczkowanie

Dzień dobry,

ja już po zakupach jeszcze trochę ogarnę chałupkę i na kanapę Zainspirowała mnie Marika z Vilya kupiłam mulinę i kanwę i też haftuję sobie misie na obrazki do pokoju małej.

A tak z innej beczki - Mam pytanko do dziewczyn z podłoga z paneli - czym je myjecie?? Mam mopka płaskiego i najpierw testowałam Pronto, póżniej Sidolux i żaden mnie nie zachwycił Widziałam w marketach jakiś środek Kronopola bodajże do paneli testowała któraś? Albo może jakis inny polecany środek.

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Rodzić będę w Matce Polce... wiem że to masówka, ale mają najlepszy sprzęt jak by coś się działo i do tego chodzę prywatnie do lekarza który tam pracuje i jak tylko coś jest nie tak to od razu bierze mnie do siebie na oddział. Przekonała mnie też ilość dziewczyn z poza Łodzi, które do Matki przyjeżdżają na badania tak więc i ja spróbuję
A ty gdzie planujesz - bo widzę że terminowo to chyba niestety się nie spotkamy
Ja też CZMP moje znajome tam rodziły zarówno Sn jak i CC i żadna nie narzekała ani na położne przy porodzie ani na późniejsza opiekę. I dokładnie tak jak ty tam będę czuła się bezpiecznie No i zzo za free i nie robią problemu z podaniem.

No jak troszkę się pośpieszysz a ja troszkę przenoszę to może i się uda
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:46   #1897
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
ja już po zakupach jeszcze trochę ogarnę chałupkę i na kanapę Zainspirowała mnie Marika z Vilya kupiłam mulinę i kanwę i też haftuję sobie misie na obrazki do pokoju małej.
ja haftuję Kubusia Puchatka, ale ciągle brak mi czasu i nie mogę skończyc
Stary 2010-11-06, 12:49   #1898
Justine1988
Zadomowienie

Hej mamusie!!
Witam w sobotnie południe i zapraszam na serniczek mojej roboty, cappucinko i ploteczki
Padam na twarz..od rana na nogach, dopiero usiadłam. Wymyśłiłam sobie na dzis serniczek(juz od tygodnia mialam taka wielka ochote na sernik...musiałam) i gotowałam bigosik, do tego sobotnie porzadki, pranie i ...mam dosc...teraz czas na relaksik.
Jak tam samopoczucie? U mnie pozytywnie...brzuszek szalenie rosnie. coraz bardziej malutka wypycha mi pępek...zakochałam się w swojej córeczce:love :inaczej nie moge tego określić...uwielbiam jak mnie kopie...uwielbiam ją czuć jestem wtedy spokojniejsza i nie moge się doczekac kiedy bedzie z nami juz coraz bardziej świruje..niby juz bliżej niz dalej...ale do spotkania i przytulanie maleństwa jeszcze tak daleko...
Dobra popatrze co tu naskrobałyście...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:51   #1899
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja już mam posprzątane, poodkurzane i pomyte podłogi, mąż pomagał teraz wykończę ciasto i zrobię pierogi na obiad ale mam na nie ochotę
a ja wszystko sama robię, bo jak już pisałam mąż stlenił się wczoraj do mamusi, bo nie wytrzymał moich humorków.
zakupów nie robiłam bo wszystko mam, a na obiad frytki może z sałatką
Kuchnia umyta, teraz odkurzamy i myjemy podłogę i została mi tylko łazienka
Stary 2010-11-06, 12:55   #1900
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
justine - taka paskudna zupa z konopii z kaszą, śląska tradycja na wigilię...

ja też jeszcze czekam na 24go [wziyta] jak na zbawienie i biorę L4.. jupi...
Aha, pierwsze słysze...widac nie przepadasz za nią
Podziwiam te dziewczyny, które jeszcze pracują....ja odpoczatku prajtycznie na zwolnienie, no ale to inna sytuacja troche...ale pracować...stresowac sie wstawac rano...nie jak dobrze ze ja w domku odpoczywam.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-06, 12:57   #1901
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

jestem poirytowana, powiedzcie mi ileż można czekać na komentarz na allegro?? jejku no po prostu chamstwo................. ....... albo ja jakaś niecierpliwa jestem
a może chamsko napisać i się upomnieć??

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-11-06 o 12:59
Stary 2010-11-06, 12:59   #1902
e_rosa
Raczkowanie

dziewczyny a coś na tenat wóżków firmy TAKO?? model jumper lub warrior. Wczoraj oglądałam i się nad nim zastanawiamy, w sumie dla mnie wózek to wózek, tak jak auto żeby tylko jechało
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:59   #1903
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a ja mam nerwa!
małz wraca o 16 z pracy. Wie, że lodówka jest pusta i wczoraj rozmawialiśmy, że trzeba iść na zakupy a on focha mi zapuścił!!!! i problem, żeby jechac do sklepu zwrócić kołderkę! Kurde, gdyby dziś cały dzień nie lało sama bym pojechała na miasto i zwróciła!!!!! faceci!!! wczoraj rozmawialiśmy o tym a dziś obraza majestatu, że trzeba to załatwić.

na dodatek reni przestało działać - zgaga wróciła!!!!!!! i pie******* zapalenie na dole. a wizyta 18.11. Chyba dziś zadzwonie do mojego gina i spytam się kiedy będzie mieć dyżur w szpitalu, bo do kolejnej wizyty nie przetrwam!!! co za dzień wredny
Mam nadzieje, że dzis masz lepszy humorek I lodówka zapełniona??Ja tez nie cierpie jak pusto w lodówce....i chciałam poinformowac, że równiez mam wizyte 18.11 takze czekamy razem

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-06, 13:07   #1904
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
ja już 2 haftuje. Nie będę tego wieszać nigdzie, ale mnie to odstresowuje a pozatym daleko mi do idelnego obrazka..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:09   #1905
achaia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
jestem poirytowana, powiedzcie mi ileż można czekać na komentarz na allegro?? jejku no po prostu chamstwo................. ....... albo ja jakaś niecierpliwa jestem
ale ty kupowałaś czy ktoś od Ciebie? bo ja sama szczerze mówiąc wystawiam komentarze hurtem raz na jakiś czas jeśli ty kupowałaś i wystawiłaś już komentarz to spokojnie można się upomnieć myślę w innym przypadku ja zawsze czekam grzecznie

Cytat:
ja też nie bardzo mam kiedy,zwłaszcza że przy sztucznym świetle to za bardzo mnie wykańcza i wole w dzień a wtedy zawsze coś innego do roboty jest. Ale obiecałam sobie że do końca listopada 3 obrazki muszą być Na razie jeden skonczony , drugi w połowie. Ja wyszywam misie Lickle Ted.
cokolwiek robię samotnie

Patrycja

[']

Stary 2010-11-06, 13:15   #1906
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
dewi w Katowicach na oś. paderewskiego na przeciwko praktikera są jeszcze

make_up_istka witaj w klubie, ja też nie dostałam kasy z ZUS-u i znowu czekam, a nie mam za co zrobić badań i iść do lekarza, już nie mówiąc o opłatach i jedzeniu. No i po prostu płacz nic więcej!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnio jak się dowiedziałam, że moje L4 leżało tydzień w pokoju nauczycielskim, bo żadnej nie chciało się zanieść go dyrce to się wku.....łam, dyrka po kolejnym tygodniu zaniosła do księgowej, a bóg wie kiedy ta do ZUS-u no w łeb i nic więcej. ROZUMIEM CAŁĄ SYTUACJĘ
Co lepsze, mężowi nie wypłaca szef zaległej kasy i tylko wiecznie go zbywa, a ten dupa wołowa nie upomina się o swoje.

havana śliczny brzuszek

w ogóle dziewczyny mam paskudny dzień, jak nie siedzę i płaczę, to wyskakuję na męża i jaki mam efekt, spakował się i wyszedł......... bo dłużej już tego nie zniósł........woli posiedzieć u mamy ahhhhhhhhh nei wiem co to dalej będzie, jak takie nastroje będą mnie trzymać
jedyne w tym wszystkim pocieszające jest to, że za 100 tabl Prenatalu (witamin) zapłaciłam 30 zł, a nie ponad 40 jak w innych aptekach, a to oznacza, że zostało mi do bóg wie kiedy 10 zł w portfelu na życie. Na szczęście jedzonko jeszcze na kilka dni się znajdzie i to całkiem niezłe.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

dewi a gdzie chcesz rodzić??
Ja tez ostatnio za Prenatal zaplaciłam jakos 31 zł i tez byłam zadowolona biore to od poczaku ciazy...
A co do męża..kiepsko to wygląda. Troche mnie dziwi fakt, że on tak sie unosi honorem wiedząc, że jestes w ciąży masz swoje humorki, foszki itp.Powinien troche odpuścic...nie wiem co to by było jakby mojemu mężowi brakło cierpliwości bo ja w 1 trymestrze byłam naprawde OKROOOPNAA... teraz jest lepiej bo teraz taki pieszczoch jestem..bardzo emocjonalnie reaguje na wszystko...tylko bym sie tuliła i słodziła mężowi...ciekawe co będzie w 3 trymestrze.

Kochana musicie czym predzej ustalić co dalej z wami, porozmawiać..tak nie może byc kłotnia za kłotnia a u Ciebie nerwy i maluszek pewnie to teżodczuwa..zrób coś z tym...przydałoby sie męża troche od mamusi odciąc bo z tego co pamiętam nie ma rewelacyjnego wpływu na niego...porozmawiajcie..p ogodźcie sie i ustalcie coś ...zróbcie todla dzidzi...
A 10 zł w portfelu...ajjj ile razy ja miałam taką sytuacje...wtedy kupuje ziemniaki i mam kilka obiadow z glowy...raz frytki, raz placki ziemniaczane, talarki...trzeba sobie jakos radzic ...ale ogolnie nie cierpie takich sytuacji..ale w tej polsce niestety tak jest ze jak sie nie zadluzysz nic nie masz..potem wyplata na kredyty rachunki..i kombinacje caly miesiac ...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-06, 13:16   #1907
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ale ty kupowałaś czy ktoś od Ciebie? bo ja sama szczerze mówiąc wystawiam komentarze hurtem raz na jakiś czas jeśli ty kupowałaś i wystawiłaś już komentarz to spokojnie można się upomnieć myślę w innym przypadku ja zawsze czekam grzecznie

ja też nie bardzo mam kiedy,zwłaszcza że przy sztucznym świetle to za bardzo mnie wykańcza i wole w dzień a wtedy zawsze coś innego do roboty jest. Ale obiecałam sobie że do końca listopada 3 obrazki muszą być Na razie jeden skonczony , drugi w połowie. Ja wyszywam misie Lickle Ted.
ja kupowałam, wystawiłam komentarz, poinformowałam mailowo, bo pani prosiła i co, ona podziękowała i ciszaaaaa, ile maksymalnie mogę poczekać?? oczywiście grzecznie jeszcze
Stary 2010-11-06, 13:34   #1908
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
agape właśnie podglądałam inne wątki i jakoś nic dziewczyny nie wstawiają.....Tylko listę ciężarnych i linki do poprzednich wątków

muron to prawidłowa waga A ile przybierze to trudno powiedzieć. Ja na tej wizycie nie miałam robionego USG więc nie wiem ile Sara waży... a szkoda bo jestem ciekawa
Najwięcej będzie przybierać w ostatnich tygodniach

Ciężarne gwiazdy
Pooglądałam te ciężarne gwiazdy...i tez troszkę przytyły ale jakoś celulitu a ni rozstępów nie widać za bardzo...
Wiecie co ja bym chciała...???Wyjść z siebie i dokładnie obejrzec swoje ciało..,ciekawe czy naprawde jestem taka gruuubaśna jak to mi samej sie wydaje...bo znajomi i rodzina fakt mowia ze przytyłam ale twierdza ze nie wygladam strasznie grubo, ostatnio teściowa mi powiedziała ze z tyłu to nawet nie widać ze jestem w ciazy...szwagierki mówia ,że juz nie tyje ze wszystko w brzuszke idzie..a mąż mówi ze wygladam śłicznie..teraz tylko pytanie....czy mówia tak bo tak jest...czy nie chcą psuc mi humoru...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-06, 13:42   #1909
achaia
Raczkowanie

Cytat:
ja kupowałam, wystawiłam komentarz, poinformowałam mailowo, bo pani prosiła i co, ona podziękowała i ciszaaaaa, ile maksymalnie mogę poczekać?? oczywiście grzecznie jeszcze
jak już ty wystawiłaś to skrobnij do niej że prosisz o wystawienie komentarza zwrotnego. Ja ostatnio dostałam maila z przypomnieniem hihi i od razu się sprężyłam
cokolwiek robię samotnie

Patrycja

[']

Stary 2010-11-06, 14:14   #1910
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Ja liczę, że nie tylko w brzuch ale też coś w nogi i ręce coś wejdzie
i to 55kg to już by mi mogło zostać, ale myślę że wrócimy do swojej wagi...
To już po prostu chyba taka uroda. Niektóre wiadomo zazroszczą takiej przemiany, ale tyle się nasłuchałam niby żartobliwych uwag że jestem anorektyczką, że nie ma czego zazdrościć ...
Normalnie jakbym swoich slyszala-nie dosc, ze anorektyczka, to "wygladasz jak zielonka" albo "czy ty wogole cos jesz"...normalnie rece i cycki opadaja...
Ja tak szczerze juz myslalam kiedys by sie udac do jakiegos dietetyka by mi lepsza diete ulozyl...ale na mysleniu sie skonczylo - a poza tym b. dobrze mi sie zyje z waga "piorkowa" - jak to okreslil moj gin jak mnie zobaczyl po raz pierwszy...
Ale przypuszczam, ze ty dzieki temu w ciazy masz tak jak ja-zero jakis boli, czujesz sie normalnie poza tym, ze brzuszek rosnie
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:17   #1911
kaskup
Rozeznanie

witam dziewczynki i brzuszki

melduje po powrocie ze szpitala..
podali mi 30 kroplowek tej imunoglobuliny w dwa dni i wczoraj wypuscili do domu co by niepotrzebnie ciezarnej kobiety nie stresowac..
ogólnie zwiekszyli mi dawke o 6 butli bo dziecko wieksze wiec wiecej ciagnie...

no i najwazniejsze ze płytki po jednym dniu skoczyły z 33 tys skoczyły mi az do 120tys.. (ostatnio po 1 dniu z 22 do 66).. po drugim dniu juz mi nie robili bo mam sama zrobic za tydzien ale pewnie mam dzis drugi raz tyle

lekarze i pielegniarki tak jak zwylke do rany przyluż.. normalnie kochani wszyscy.. jak w nocy mi toczyli te leki to mimo iz jedna butelka szła srednio 45 minut to lataly do mnie srednio co 15 minut sprawdzac czy wszystko okey..

ogólnie dwa dni lezenia pod kroplówką dało mi w dup...e
dzis jestem strasznie słaba, nic mi sie nie chce i wogóle..

dobrze ze mama o dziwo pierogów mi narobiła i barszczyku wiec jest git.. i o dziwo zajeła sie Amelka az w szoku byłam.. nie wiem czy moja szwgierka tak jej w dupe dała ze swoimi pogladami ale zmiana o 180 stopni..

wiecie co jeszcze napisze cos o tej mojej szwgierce.. bo normalnie szlak mnie trafia..
ich dziecko ma tydzien.. zamkneli je w pokoju, cały czas zasłaniaja zaluzje i zasłony tak ze dziecko ma cały czas ciemno.. dzien i noc.. do tego kaloryfer na full i jeszcze włączyli farelke tez na full... do tego mała jest cały czas w jakims becie i przykryta kadra.. w czapce..
cały czas sie drze bo niby glodna.. i co jeszcze.. katar ma!
do tego dziecka wogóle z tego pokoju nie wynosza i nikt sie do niego zblizyc nie moze.. i jak ktos do domu wejdzie to jest atakowany "ciccccccccccccchhhhooooo oooo bo dziecko spi"
ja nie wiem jak mozna tak dziecko przegrzewac!! a moze mi sie cos pomieszalo i tak powinno byc??

ide teraz poczytac co tyle napisałyscie..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:20   #1912
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień DObry dziewczynki!

Ja dziś spałam wyjątkowo do 10.30! Szok!

A wczoraj spuchły mi stopy.. Mój małz smiał się, że fajnie bez kostek wyglądam... Jak można przeciwdziałać tym obrzękom?
spij z nogami troche wyzej niz glowa-a poza tym mozesz sprobowac tego kremu [Perfecta Mama Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi]:
http://www.ceneo.pl/704635

u mnie pomoglo...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
chyba na ciezarowke az mocno nie wyladam, przed chwilą sasiadka sie mnie zapytala czy pomogę jej znieść cieżką kanapę po schodach

Dobre, dobre....
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-11-06, 14:27   #1913
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

podali mi 30 kroplowek tej imunoglobuliny w dwa dni i wczoraj wypuscili do domu co by niepotrzebnie ciezarnej kobiety nie stresowac..

no i najwazniejsze ze płytki po jednym dniu skoczyły z 33 tys skoczyły mi az do 120tys.. (ostatnio po 1 dniu z 22 do 66).. po drugim dniu juz mi nie robili bo mam sama zrobic za tydzien ale pewnie mam dzis drugi raz tyle

lekarze i pielegniarki tak jak zwylke do rany przyluż.. normalnie kochani wszyscy.. jak w nocy mi toczyli te leki to mimo iz jedna butelka szła srednio 45 minut to lataly do mnie srednio co 15 minut sprawdzac czy wszystko okey..

dobrze ze mama o dziwo pierogów mi narobiła i barszczyku wiec jest git.. i o dziwo zajeła sie Amelka az w szoku byłam.. nie wiem czy moja szwgierka tak jej w dupe dała ze swoimi pogladami ale zmiana o 180 stopni..

wiecie co jeszcze napisze cos o tej mojej szwgierce.. bo normalnie szlak mnie trafia..
ich dziecko ma tydzien.. zamkneli je w pokoju, cały czas zasłaniaja zaluzje i zasłony tak ze dziecko ma cały czas ciemno.. dzien i noc.. do tego kaloryfer na full i jeszcze włączyli farelke tez na full... do tego mała jest cały czas w jakims becie i przykryta kadra.. w czapce..
do tego dziecka wogóle z tego pokoju nie wynosza i nikt sie do niego zblizyc nie moze.. i jak ktos do domu wejdzie to jest atakowany "ciccccccccccccchhhhooooo oooo bo dziecko spi"
ja nie wiem jak mozna tak dziecko przegrzewac!! a moze mi sie cos pomieszalo i tak powinno byc??

WITAMY i jakże się cieszymy, że wszystko w porządku

hmmm, ja jestem świadoma, że u mnie jest zimno i dla dzidziusia w piecu trzeba będzie nagrzać, ale nie mam zamiaru robić parówki w domu!!!! Bo teraz mam tak około 17 st. no może 19 nie wiem, bo termometr się zepsuł. Ahhh nie rozumiem takich ludzi.
Widzisz, a jednak mama pomogła to najważniejsze i miłe z jej strony.

A ja posprzątałam kuchnię i pokój, zjadłam obiad. czuję się dumna z siebie no i zmęczona, jest mi coraz trudniej te czynności wykonać. Nawet udało mi się obciąć paznokcie u nóg z malutkim gimnastykowaniem się . Teraz biorę się za łazienkę i potem wielkie leniuchowanie. Muszę wymyślić co zjem dobrego na kolację
Stary 2010-11-06, 14:28   #1914
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ja się upominam zawsze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:29   #1915
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
spij z nogami troche wyzej niz glowa-a poza tym mozesz sprobowac tego kremu [Perfecta Mama Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi]:
http://www.ceneo.pl/704635

u mnie pomoglo...[COLOR="Silver"]
słyszałam o nogach wyzej, ale jak ja mam to zrobić, jak musze spać z głową wysoko bo mam zgagę... Leże na boku w tak niewygodnej pozycji, że brak słow.. nóg nie da się wyżej podnieść...

A co do kremu: czy ma taki sam zapach jak krem na rozstępy z tej firmy? Nie podpasował mi totalnie.. oddałam buteleczkę, bo nie mogłam znieść..

Ale bardzo CI dziękuje za rady

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:30   #1916
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ja się upominam zawsze
poczekam do poniedziałku i napiszę grzecznościowego e-maila z upomnieniem
Stary 2010-11-06, 14:32   #1917
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry,

A tak z innej beczki - Mam pytanko do dziewczyn z podłoga z paneli - czym je myjecie?? Mam mopka płaskiego i najpierw testowałam Pronto, póżniej Sidolux i żaden mnie nie zachwycił Widziałam w marketach jakiś środek Kronopola bodajże do paneli testowała któraś? Albo może jakis inny polecany środek.

Ja też CZMP moje znajome tam rodziły zarówno Sn jak i CC i żadna nie narzekała ani na położne przy porodzie ani na późniejsza opiekę. I dokładnie tak jak ty tam będę czuła się bezpiecznie No i zzo za free i nie robią problemu z podaniem.

No jak troszkę się pośpieszysz a ja troszkę przenoszę to może i się uda
Co do paneli - my mamy deske barlinecka i stosujemy Pronto. Mi tam odpowiada-dobrze myje i zabezpiecza, co u nas jest dosc wazne przy dwoch szlejacych kotach
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-11-06, 14:32   #1918
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

oni termita hodują???Pomijajac całą resztę bezmyślności jakie popełnieją, to czapka w domu??? Naet jak dziecko ma 2 dni nie ma po co. Dziecko będzie widzę świetnie rosnąć bez słońca, nie przeziebiać się... kurcze skąd takie pomysły? A powiedziałaś im coś?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:36   #1919
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
oni termita hodują???Pomijajac całą resztę bezmyślności jakie popełnieją, to czapka w domu??? Naet jak dziecko ma 2 dni nie ma po co. Dziecko będzie widzę świetnie rosnąć bez słońca, nie przeziebiać się... kurcze skąd takie pomysły? A powiedziałaś im coś?
powiedziec powiedziałam.. ale usłyszałam ze mam sie zamknac bo ona wie lepiej..
położna ostatnio tez to podobno skomentowała odpowiednio, ale jak widac nie przyniosło rezultatu..

a mi od rana taka siara leci
az sie zastanawiam czy nie skoczyc po wkładki do sklepu..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:37   #1920
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty sie nie denerwuj-niektorzy ludzie dopiero po miesiacu pisza...moze wyjechali na urlop czy cos. Spokojnie mozesz mejla napisac o komentarz zwrotny-ja tak zawsze robie po ok. tyg.
Borysek ur. 05.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości