|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Ja nigdy nie stosowalam zadnych wynalazkow medycznych, nie chce robic za krolika doswiadczalnego, bo tak naprawde nawet jesli cos moze byc dobre to na pewno ma jakies tez i zle strony... No i z moim zrowiem wszystko ok, tak samo w calej mojej rodzinie, wiec widac, ze jak ktos sie nie szczepi na wszystko co wymysla, to nie znaczy ze teraz bedzie kiepskiego zdrowia i wszystko bedzie go lapac Ale wiadomo, ze to kazdego indywidualna sprawa, na niektorych faktycznie moze te szczepionki dobrze dzialaja... Ja osobiscie jestem przeciwna jak na razie. Cytat:
Co do propozycji to ja bym byla za tym zeby po prostu jeszcze moze wstawic objawy porodu, zebysmy wiedzialy kiedy juz jest ten moment ze trzeba jechac do szpitala No i moze tez jesli znasz jakies metody lagodzenia bolu porodowego...co np.robic na pilce, itd.Tez myslalam o tym zeby wstawic jak sobie radzic z ciazowymi dolegliwosciam, ale my juz prawie na wylocie jestesmy wiec moze obedzie sie juz bez tego Jakbys chciala wstawic cos z tych pomyslow ktore podalam to moge chetnie pomoc szukajac jakichs informacji na ten temat, zeby na Ciebie wszystko nie spadlo..![]() Bo co do tych zabaw z niemowlakami itd. to tez fajny pomysl, ktory podala chyba magdaka13 ale wydaje mi sie ze mozemy takie cos zrobic jak juz przeniesiemy sie na odchowalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja widzialam wieksze 'anorektyczki' wiec u Ciebie nie jest zle jestes po porstu bardzo szczupla Ja wczoraj z TŻem bylam w sklepie i widzielismy taka babke co byla tak chuda...ze on az sie przerazil (gdzie on uwielbia baaaardzo bardzo szczuple dziewczyny )... Ale ona miala 1/3 mojej nogi... To stwierdzil, ze takie cos mu sie nie podoba i mam miec nogi takie jakie mam zawsze mialam kompleksy co do nog...bo tak jak u gory jestem szczupla, z brzuchem nigdy nie mialam problemow..za to moje uda nadrabialy wszystko ![]() Tobie tez zycze milego dnia, ale chyba slonca to my u nas dzisiaj nie zobaczymy Cytat:
Ja w sumie tez rozwazalam taka opcje...bo mi mama troche nagadala, ze kobieta jest wtedy w takim stanie, ze lepiej zeby facet tego nie widzial... A z kolei moja tesciowa, to mowi, ze wg niej wlasnie facet musi byc przy porodzie, zeby widzial jaka to jest meka dla kobiety... I sie chyba zdecyduje zeby jednak byl wtedy ze mna...bo ja musze miec kogos do kogo sie wtedy przytule, czy powiem, ze mnie strasznie boli, on tez umie mi zrobic taki masaz plecow, ze kazdy bol przechodzi, wiec licze tylko na to jako moje znieczulenie Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
U mnie moja babcia juz nie jest w stanie sama wstac z fotela i wczoraj moja mama mowi, zeby ja za szyje zlapala i ja podniesie... a babcia do niej mowi "nie nie...nie dzwigaj mnie....Weronika niech mnie podniesie" ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- aaa bym zapomniala...havana dzieki za ta fotke z usg na pewno jest lepsza od tych co ja mialam
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych kapieli w szpitalach, to hja sie nie spotkalam z tym aby dziecko kapali przy matcce. Maja tyle dzieci ze by po prostu pielagniarki nie zdazyly ze wsyztskim, zreszta one te biedne dzieci myja pod kranem, tak slyszalam. Jak kobita pracuje juz 20 lat w zawodzie to jej to raczej nie rusza, ze dziecko kwili i mu zimno, co ją to, nie jej dziecko. MOjej siostry corke w ten sposob baby przeziebily w szpitalu i po urodzneiu przez 3 tyg lezala na zapalenie ucha. Byly nieszzcelne okna w tym pomeiszczeniou do kapieli i nie zalozyly czapeeczki po myciu i mala zachorowala. Ubranka, oczuwiscie ze nie biora celowo, zdejmuja, wzrucaja do brudnika, to idzie do pralni ale niw eim jak to potem ewentualnie odzyskac. Ja nie ubnieralam w swoje ubranka, raz mi ja przywiezli w jakiej wstretnej dziurawej bluzce. Teraz chyba wezmę cos do ubrania, zreszta wtedy to nie wiedzialam co i jak za bardzo a teraz bede pilnowac by nie bylo owiniete w ta och sztywną tetrę i wstretne sziurawe ciuchy. Wezme takie, co ewentualnie mi ich nie bedzie szkoda. zreszta na tych oddzialamch jest tak goraco ze nie trzeba grubo ubierac, body z dlugim i polspiochy starczą. ja wczoraj wieczorem napisalam posta i mi wcielo dzis juz nie pamietam. co do twardnienia brzucha- wydaje mi sie ze to normalne, chyba dzieciaki sie przekrecają. MOj to mnie bombarduje czasem, dzis pi bo ja od 9 sprztaam caly czas wiec jestem w ruchu a on chyba sie ukołysal i kima. milej soboty |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie chcę rodzić nie trzeba brać ze sobą ubranek dla dzieci, bo jest możliwość, że coś zginie, bo przy tylu dzieciaczkach nie jest wstanie czasami ogarnąć tego wszystkiego. Jedynie na wyjście coś zabiorę, a jak trzeba będzie, to mąż albo ktoś dowiezie.
Dziewczyny zabrałam się za sprzątanie ![]() Coś w końcu ruszyłam, ale robię to stopniowo, żeby potem nie zdychać. |
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam posprzątane, poodkurzane i pomyte podłogi, mąż pomagał
teraz wykończę ciasto i zrobię pierogi na obiad ale mam na nie ochotę
|
#1896 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
ja już po zakupach jeszcze trochę ogarnę chałupkę i na kanapę Zainspirowała mnie Marika z Vilya kupiłam mulinę i kanwę i też haftuję sobie misie na obrazki do pokoju małej . A tak z innej beczki - Mam pytanko do dziewczyn z podłoga z paneli - czym je myjecie?? Mam mopka płaskiego i najpierw testowałam Pronto, póżniej Sidolux i żaden mnie nie zachwycił Cytat:
moje znajome tam rodziły zarówno Sn jak i CC i żadna nie narzekała ani na położne przy porodzie ani na późniejsza opiekę. I dokładnie tak jak ty tam będę czuła się bezpiecznie No i zzo za free i nie robią problemu z podaniem.No jak troszkę się pośpieszysz a ja troszkę przenoszę to może i się uda
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!!
Witam w sobotnie południe i zapraszam na serniczek mojej roboty, cappucinko i ploteczki ![]() Padam na twarz..od rana na nogach, dopiero usiadłam. Wymyśłiłam sobie na dzis serniczek(juz od tygodnia mialam taka wielka ochote na sernik...musiałam Jak tam samopoczucie? U mnie pozytywnie...brzuszek szalenie rosnie. coraz bardziej malutka wypycha mi pępek...zakochałam się w swojej córeczce uwielbiam jak mnie kopie...uwielbiam ją czuć jestem wtedy spokojniejsza i nie moge się doczekac kiedy bedzie z nami juz coraz bardziej świruje..niby juz bliżej niz dalej...ale do spotkania i przytulanie maleństwa jeszcze tak daleko...Dobra popatrze co tu naskrobałyście...
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupów nie robiłam bo wszystko mam, a na obiad frytki może z sałatką ![]() Kuchnia umyta, teraz odkurzamy i myjemy podłogę i została mi tylko łazienka
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam te dziewczyny, które jeszcze pracują....ja odpoczatku prajtycznie na zwolnienie, no ale to inna sytuacja troche...ale pracować...stresowac sie wstawac rano...nie jak dobrze ze ja w domku odpoczywam.
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
jestem poirytowana, powiedzcie mi ileż można czekać na komentarz na allegro?? jejku no po prostu chamstwo................. ....... albo ja jakaś niecierpliwa jestem
![]() a może chamsko napisać i się upomnieć?? Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-06 o 12:59 |
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a coś na tenat wóżków firmy TAKO?? model jumper lub warrior. Wczoraj oglądałam i się nad nim zastanawiamy, w sumie dla mnie wózek to wózek, tak jak auto żeby tylko jechało
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I lodówka zapełniona??Ja tez nie cierpie jak pusto w lodówce....i chciałam poinformowac, że równiez mam wizyte 18.11 takze czekamy razem![]()
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pozatym daleko mi do idelnego obrazka..
|
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli ty kupowałaś i wystawiłaś już komentarz to spokojnie można się upomnieć myślę w innym przypadku ja zawsze czekam grzecznie![]() Cytat:
Na razie jeden skonczony , drugi w połowie. Ja wyszywam misie Lickle Ted.
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do męża..kiepsko to wygląda. Troche mnie dziwi fakt, że on tak sie unosi honorem wiedząc, że jestes w ciąży masz swoje humorki, foszki itp.Powinien troche odpuścic...nie wiem co to by było jakby mojemu mężowi brakło cierpliwości bo ja w 1 trymestrze byłam naprawde OKROOOPNAA... teraz jest lepiej bo teraz taki pieszczoch jestem..bardzo emocjonalnie reaguje na wszystko...tylko bym sie tuliła i słodziła mężowi...ciekawe co będzie w 3 trymestrze.Kochana musicie czym predzej ustalić co dalej z wami, porozmawiać..tak nie może byc kłotnia za kłotnia a u Ciebie nerwy i maluszek pewnie to teżodczuwa..zrób coś z tym...przydałoby sie męża troche od mamusi odciąc bo z tego co pamiętam nie ma rewelacyjnego wpływu na niego...porozmawiajcie..p ogodźcie sie i ustalcie coś ...zróbcie todla dzidzi... A 10 zł w portfelu...ajjj ile razy ja miałam taką sytuacje... wtedy kupuje ziemniaki i mam kilka obiadow z glowy...raz frytki, raz placki ziemniaczane, talarki...
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co ja bym chciała...???Wyjść z siebie i dokładnie obejrzec swoje ciało..,ciekawe czy naprawde jestem taka gruuubaśna jak to mi samej sie wydaje... bo znajomi i rodzina fakt mowia ze przytyłam ale twierdza ze nie wygladam strasznie grubo, ostatnio teściowa mi powiedziała ze z tyłu to nawet nie widać ze jestem w ciazy...szwagierki mówia ,że juz nie tyje ze wszystko w brzuszke idzie..a mąż mówi ze wygladam śłicznie..teraz tylko pytanie....czy mówia tak bo tak jest...czy nie chcą psuc mi humoru...
|
|
#1909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak szczerze juz myslalam kiedys by sie udac do jakiegos dietetyka by mi lepsza diete ulozyl...ale na mysleniu sie skonczylo - a poza tym b. dobrze mi sie zyje z waga "piorkowa" - jak to okreslil moj gin jak mnie zobaczyl po raz pierwszy...Ale przypuszczam, ze ty dzieki temu w ciazy masz tak jak ja-zero jakis boli, czujesz sie normalnie poza tym, ze brzuszek rosnie
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczynki i brzuszki
![]() melduje po powrocie ze szpitala.. podali mi 30 kroplowek tej imunoglobuliny w dwa dni i wczoraj wypuscili do domu co by niepotrzebnie ciezarnej kobiety nie stresowac.. ogólnie zwiekszyli mi dawke o 6 butli bo dziecko wieksze wiec wiecej ciagnie... no i najwazniejsze ze płytki po jednym dniu skoczyły z 33 tys skoczyły mi az do 120tys.. (ostatnio po 1 dniu z 22 do 66).. po drugim dniu juz mi nie robili bo mam sama zrobic za tydzien ale pewnie mam dzis drugi raz tyle ![]() lekarze i pielegniarki tak jak zwylke do rany przyluż.. normalnie kochani wszyscy.. jak w nocy mi toczyli te leki to mimo iz jedna butelka szła srednio 45 minut to lataly do mnie srednio co 15 minut sprawdzac czy wszystko okey.. ogólnie dwa dni lezenia pod kroplówką dało mi w dup...e dzis jestem strasznie słaba, nic mi sie nie chce i wogóle.. dobrze ze mama o dziwo pierogów mi narobiła i barszczyku wiec jest git.. i o dziwo zajeła sie Amelka az w szoku byłam.. nie wiem czy moja szwgierka tak jej w dupe dała ze swoimi pogladami ale zmiana o 180 stopni.. wiecie co jeszcze napisze cos o tej mojej szwgierce.. bo normalnie szlak mnie trafia.. ich dziecko ma tydzien.. zamkneli je w pokoju, cały czas zasłaniaja zaluzje i zasłony tak ze dziecko ma cały czas ciemno.. dzien i noc.. do tego kaloryfer na full i jeszcze włączyli farelke tez na full... do tego mała jest cały czas w jakims becie i przykryta kadra.. w czapce.. cały czas sie drze bo niby glodna.. i co jeszcze.. katar ma! do tego dziecka wogóle z tego pokoju nie wynosza i nikt sie do niego zblizyc nie moze.. i jak ktos do domu wejdzie to jest atakowany "ciccccccccccccchhhhooooo oooo bo dziecko spi" ja nie wiem jak mozna tak dziecko przegrzewac!! a moze mi sie cos pomieszalo i tak powinno byc?? ide teraz poczytac co tyle napisałyscie..
|
#1912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/704635 u mnie pomoglo... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Dobre, dobre....
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm, ja jestem świadoma, że u mnie jest zimno i dla dzidziusia w piecu trzeba będzie nagrzać, ale nie mam zamiaru robić parówki w domu!!!! Bo teraz mam tak około 17 st. no może 19 nie wiem, bo termometr się zepsuł. Ahhh nie rozumiem takich ludzi. Widzisz, a jednak mama pomogła to najważniejsze i miłe z jej strony.A ja posprzątałam kuchnię i pokój, zjadłam obiad no i zmęczona, jest mi coraz trudniej te czynności wykonać. Nawet udało mi się obciąć paznokcie u nóg z malutkim gimnastykowaniem się . Teraz biorę się za łazienkę i potem wielkie leniuchowanie. Muszę wymyślić co zjem dobrego na kolację
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
ja się upominam zawsze
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kremu: czy ma taki sam zapach jak krem na rozstępy z tej firmy? Nie podpasował mi totalnie.. oddałam buteleczkę, bo nie mogłam znieść.. Ale bardzo CI dziękuje za rady |
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() położna ostatnio tez to podobno skomentowała odpowiednio, ale jak widac nie przyniosło rezultatu.. a mi od rana taka siara leci ![]() az sie zastanawiam czy nie skoczyc po wkładki do sklepu..
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty sie nie denerwuj-niektorzy ludzie dopiero po miesiacu pisza...moze wyjechali na urlop czy cos. Spokojnie mozesz mejla napisac o komentarz zwrotny-ja tak zawsze robie po ok. tyg.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Jakbys chciala wstawic cos z tych pomyslow ktore podalam to moge chetnie pomoc szukajac jakichs informacji na ten temat, zeby na Ciebie wszystko nie spadlo..

mnie to cycki o dwa rozmiary urosły i każdy kto mnie widzi to pierwsze co nie brzuszek tylko "ale ci cycki urosły"

)... Ale ona miala 1/3 mojej nogi... To stwierdzil, ze takie cos mu sie nie podoba i mam miec nogi takie jakie mam