|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Dzidziuś- cleanic.
![]() w każdej wersji zapachowej mi odpowiadają. Ale naj... jakie miałam to Johnson- ale angielskie- były bardzo grube i super nawilżone. ![]() Na wyjście bobini, bo mają plastikowe zamknięcie. ![]() Lubię tez Bambino, - tanie a dobre. Cytat:
![]() pampersy żadne mi sie nie podobają. ![]() A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Róża zjadla niecałe pół słoiczka dyni z ziemniakiem, pierwsza reakcja smieszna.. tak ostroznie... delikatnie.... ale potem to mełła jęzorkiem pięknie
![]() do tego 120 ml mleka ![]() jutro dokonczymy dynię a pojutrze ugotuję sama marchewkę i ziemniak? kolejnym razem zrobię z pietruszką, bo seler pycha ![]() a jeszcze nastepna będzie bardziej złożona, z kilku skladników, taka ambitna jestem hehehee tylko to przecieranie... ;] poproszę Mikołaja o blender |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23084786]Dzidziuś- cleanic.
![]() w każdej wersji zapachowej mi odpowiadają. Ale naj... jakie miałam to Johnson- ale angielskie- były bardzo grube i super nawilżone. ![]() Na wyjście bobini, bo mają plastikowe zamknięcie. ![]() Lubię tez Bambino, - tanie a dobre. raz miałam bella happy milk&honey , były za suche. ![]() pampersy żadne mi sie nie podobają. ![]() A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane... ![]() babydream???? wg mnie nie wysychają wlasnie, jak sie dobrze zamknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Konto usunięte
|
Ja tylko chciałam napisać, ze moja córka spała od 11:10 do 13:50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Rozeznanie
|
dzieki za sonde chusteczkowa
![]() widac co jednemu pasuje drugiemu nie bardzo.ciekawe co naszym szkrabom odpowiada ![]() u mnie otworza rossman na świeta Bożonarodzeniowe,juz si enie moge doczekac ![]() znam rossmana z miasta w którym mieszkalam przed przeprowadzeniem sie na te zad....... w którym teraz mieszkam, ale i tu zaczyna sie cos dziac ![]() mojemu dziecku znów odwala,raz sie smieje za chwile beczy. treaz wygina mi sie tak na sofie,ze gdyby nie moja noga juz by łapał zająca. i te jego ehy ehy, straszenie ze niby zaraz sie popłacze---- juz sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo sie ciesze ze juz u was dobrze ze juz jestescie w domu nie tylko my martwiłysmy sie owas ale na innych wateczkach było nawet gorąco ![]() ![]() ![]() ufff juz mozna odsapnąc i sie uspokoi ć wszystko na szczescie jest juz dobrze ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
teraz waze 54 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23081618] walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie...[/QUOTE] życze zdrówka ![]()
![]() |
#459 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do biletu - to może któraś z nas wpadnie do Ciebie w odwiedziny przed świętami to będzie miała powrotny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23084786]A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane... ![]() Racja nawilżane to były ostatnie sztuki w opakowaniu, reszta sucha dość. My używamy Pampers Sensitive i są dla nas OK. U nas dziś maluch ma dzień mega maruda. Spać nie może. Chyba dziś sobie w łeb strzelimy. Idę małża zmienić w pokoju bo się zaraz chyba pochlasta. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dzis znów 2 razy sie przewróciła z brzuszka na plecy ![]() ![]() i tez jak twój Danio mnie zaskakuje wczoraj czegos nie robiła dzis juz to umie ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() i jeszcze te bobini http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=3385964 wychodza około 5.40 za paczke (70 sztuk) tylko u mnie w sklepie drżyzna wiec napewno gdzie indziej bedzie taniej
![]() |
#461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dynia z ziemniakami z hippa? My z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że ohyda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a po nivei miałysmy mega odparzony tyłek ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() haggensy to takie jakies wodnite dla mnie były jeszcze sa gagi tez sa ok ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hippa - mi smakuje bardzo. Według mnie słodkie jest (małżowi też smakowało), ale ja cukru nie używam na codzień, więc pewnie smaki inaczej odbieram. Mały wcina już 2. słoik a czekają jeszcze 3. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
a my dzis mamy 6 miesiecy
![]() ![]() oto moja córa ![]() ![]()
#465 |
Rozeznanie
|
no chodz kropeczku, chodz, kolo kominka mnostwo miejsca
![]() bratkus ZAPRASZAM kochanie!!!!! my uzywamy chusteczek nivea pure&fresh, uwielbiam ich zapach i fajnie nawilzone ![]() zamowilam jeszcze malemu do tego kojca takie pileczki jak w centrach handlowych, 300 sztuk, bedzie mial radoche ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- superowa jest ![]() GRATKI!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
mam dobrze zamknięte... więc żadne chusteczki mi nie wysychają.
Te BabyDream oryginalnie są bardzo suche. ![]() ![]() ![]() A cóż ona tak ślicznie zdziwiona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Ci zazdroszczę, że mały tak chętnie je. Ja z moją małą muszę sie niezle nagimnastykować, zanim jej coś wcisnę ![]() ![]() gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Konto usunięte
|
pięknie, gratuluję
![]() ![]() Cytat:
![]() Młoda mnie zszokowała dzisiaj. Rano drzemka 40 minut, potem prawie 4h, i po dwóch godzinach jeszcze godzina. A teraz leży, światło zapalone, a ta sobie gada w łóżeczku. Niech se gada, byleby nie ryczała. Wcinam czekoladę milkę z orzechami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A cóż ona tak ślicznie zdziwiona? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23088846]pięknie, gratuluję ![]() ![]() Wcinam czekoladę milkę z orzechami ![]() Dzieki Dziewczyny a zdziwiona bo tak oficjalnie zdiecie zrobiłam ona zawsze jak mam nagrywac lub focie pstrykać zamiera w bezruchu ![]() kurcze chciałam zeby suwaczki sie jakos nazywały a nie były nazwa http itp tyle mi sie udało a co do reszty chcac podpis dac załancza mi sie strona głowna a nie moj suwaczek ![]() ps. Szaja podziel sie tą czekolada ![]() moja dzis podbija wszelkie rekordy spania ![]() od 830-930 od 12-14 od 16 30 do teraz ciekawe co bedzie robiła w nocy ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- A dziewczyny chciałam zapytac co myslicie o tym foteliku ?? http://www.coneco.pl/index.php?go=zenith i o tym krzesełku http://allegro.onet.pl/2w-1-hustawka...300319087.html i o tym http://allegro.onet.pl/hustawka-do-d...300933434.html (to chciałam jako prezent na roczek ) a jesli macie inne propozycje dla chłopca rocznego tak do 70 dych rowerek ma konia na biegunach nie chca ani zadnych dzwiekowych zabawek
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-11-06 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może, może. U nas też wieje okropnie. Wczoraj przez ten halny moja Ola po raz pierwszy nie była na spacerze. Ale dzisiaj jej to wynagrodziłam. Była dwa razy po 2 h ![]() Według mnie najlepsze są Bambino. Mięciutkie, nie wysychają, delikatnie pachną, niedrogie i nie ma po nich uczulenia ![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#471 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23085352]Ja tylko chciałam napisać, ze moja córka spała od 11:10 do 13:50
![]() Brawo. ![]() U nas odwrotnie. Po drzemce 11:30 - 12: 15 następna była dużo za późno. Całą drogę na spacerze buczenie. Musiałam wejść do sklepu, żeby go czymś zainteresować i jak wyszłam, dałam pić i dopiero się uspokoił pełen wrażeń. Spał równe pół godziny 15:50 - 16:20. Ale widać było że nie wyspany, bo zjadł obiadek i od razu kwękał. Wyciszyłam (jednak działa) i odjechał mi 18:45. Już na noc zapewne... ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ja też. ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- ![]() ![]() Gratulacje. ![]() Ona je tego chrupka? Czy tylko go dziamga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zadomowienie
|
Gratulacje serdeczne
![]() ![]() Dziękuję serdecznie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23088846]Młoda mnie zszokowała dzisiaj. Rano drzemka 40 minut, potem prawie 4h, i po dwóch godzinach jeszcze godzina. A teraz leży, światło zapalone, a ta sobie gada w łóżeczku. Niech se gada, byleby nie ryczała. [/QUOTE] Gratuluję żę Agatka tak ładnie rodziców zszokowała ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to łapie mi słoiczek, gdy go karmię. Paluchami tak sprytnie zawsze machnie, że ma je w środku i nie wiem co łapać, łyżeczkę, słoik, czy jego rękę, bo co nie złapię to jedno gdzieś coś upaprze. ![]() Aaaaaa I faktycznie coś jest z tymi metkami, bo Misia w książkach najbardziej one interesują. Chyba kupię tego Pana Metkę jednak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Velluto wysokość około 35cm a w rękach na szerokość jakieś 25cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jednak Dada lepiej ściągają kupsko niż Huggiesy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
no nie mówiac o karmieniu moj karmiac mała ma ja cała w pieluchy owinieta hihi nigdy nie zdazy ze słoiczkiem haahaha i to i to zalezy najpierw musi posmakowac co jej dałam ![]() ![]() otwiera buzke i zamyka i tak szybko słychac jak ten chrupek trzeszczy one sie szybko rozpuszczaja wiec za bardzo wyzyc sie zebami nie moze ale masuje reszte napuchnietych dzaseł za to pieknie gryzie mame bez uprzedzenia ![]() dzis jak tylko mam ja na rekach bawi sie w sprezynke tak jakby przysiady robiła juz dwa razy od niej oberwałam w zeby ![]() ![]() ok lecem kobietki ja pomeczyc kapac i spróbowac na noc utulic własnie zabira mi klawiature piszczac i odbijajac sie na nogach masakra haaaahahaa ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Dziekuje nie bede zabierała my wam życzymy spokojnej i przespanej nocki
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-11-06 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Ja też spadam... Znowu mi dzieć wstanie o 5ej, więc idę do wanienki, kremiki te sprawy, książeczka i łóżeczko.
Buziaki. Kolorowych snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
a miałam jeszcze napisać o chusteczkach
![]() ![]() dziewczyny czy wybrałyście już następny fotelik? bo mój klops ma niecałe 4,5 mies i waży prawie 8 kg, 19 mamy szczepienie to dowiem się dokładnie ile i muszę się już rozejrzeć a najlepiej to wybrać ten większy. i tu mam parę pytań: który lepszy: 9-18, 9-25 czy 9-36? czy jest któryś co można jeszce rozłożyć tak na pół leżąco? bo mój to nie będzie całkiem siedzący jak osiągnie tą wagę, no i zależy mi żeby miał dobrą punktację w testach, mial pasy a nie tą taką podpórkę i był wygodny dla małego - czyli nie za ciasny bo on to raczej z tych baleronowatych niemowlaków ufff ma nadzieję, że w miarę jasno to napisałam
#480 |
Zakorzenienie
|
Mojej Oli nie goi sie ranka po szczepionce na gruźlicę.Najlepsze jest to , ze dopiero miesiac po szczepieniu wyszła jej chrostka, na czubku ma albo ropke albo strupka i ma to już 2 miesiace.
Niczym tego nie smaruję bo się boję a pediatra angielski stwierdził miesiac temu że to zejdzie. A ja tęsknię za chusteczkami Dada.Dla mnie najlepsze są. Moja Olcia zaczęła szczypać.Jak ją karmię to zawsze mi cycka obszczypie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.