Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 14:01   #451
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakich chusteczek nawilżanych uzywacie?
Dzidziuś- cleanic.
w każdej wersji zapachowej mi odpowiadają.
Ale naj... jakie miałam to Johnson- ale angielskie- były bardzo grube i super nawilżone.
Na wyjście bobini, bo mają plastikowe zamknięcie.
Lubię tez Bambino, - tanie a dobre.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
tez miałam te chusteczki bella happy milk&honey, w użyciu fajne, ale jak przeczytałam skład to podziekowałam
raz miałam bella happy milk&honey , były za suche. i zapach też nie specjalny.
pampersy żadne mi sie nie podobają.
A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:01   #452
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Róża zjadla niecałe pół słoiczka dyni z ziemniakiem, pierwsza reakcja smieszna.. tak ostroznie... delikatnie.... ale potem to mełła jęzorkiem pięknie
do tego 120 ml mleka

jutro dokonczymy dynię a pojutrze ugotuję sama marchewkę i ziemniak? kolejnym razem zrobię z pietruszką, bo seler pycha

a jeszcze nastepna będzie bardziej złożona, z kilku skladników, taka ambitna jestem hehehee tylko to przecieranie... ;]
poproszę Mikołaja o blender
Stary 2010-11-06, 14:08   #453
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:

ja na poczatku mialam pampers sensitive ale zapach mi nie odpowiadal

potem kupilam happy 4 pak....dobrze ze sie skonczyly bo tez dziwnie pachniały

ostatnio kupilam jakies z lidla i dostał takie czerwone plamy(jakby poparzenia) teraz nimi kurze scieram

najlepiej pachna i jak narazie najbardziej mi odpowiadaj z biedronki lawendowe

ale zastanawiam sie nad NIVEA(mialam 1 na próbe i byly calkiem ok,grube i mokre,ale po 1 ciezko mi cokolwiek okreslic) i pampers ale te pomaranczowe sleep&play? miala któras z Was moze te chusteczki?
jeszcze widzialam z huggies chyba ogórkowe-tez zastanawialam sie nad kupnem
ja miałam sleep&play - fajnie pachną (ale o wiele intensywniej niż dady), w sam raz nawilżone miałam je w szpitalu jak rodziłam i teraz mi się kojarzą z takim malutkim oseskiem ale czasem używam jeszcze
Stary 2010-11-06, 14:18   #454
jamaicaP
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23084786]Dzidziuś- cleanic.
w każdej wersji zapachowej mi odpowiadają.
Ale naj... jakie miałam to Johnson- ale angielskie- były bardzo grube i super nawilżone.
Na wyjście bobini, bo mają plastikowe zamknięcie.
Lubię tez Bambino, - tanie a dobre.

raz miałam bella happy milk&honey , były za suche. i zapach też nie specjalny.
pampersy żadne mi sie nie podobają.
A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane... [/QUOTE]

babydream???? wg mnie nie wysychają wlasnie, jak sie dobrze zamknie
Stary 2010-11-06, 14:27   #455
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja tylko chciałam napisać, ze moja córka spała od 11:10 do 13:50 Usnęła grzeczniutko, bez marudzenia...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:22   #456
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

dzieki za sonde chusteczkowa

widac co jednemu pasuje drugiemu nie bardzo.ciekawe co naszym szkrabom odpowiada

u mnie otworza rossman na świeta Bożonarodzeniowe,juz si enie moge doczekac

znam rossmana z miasta w którym mieszkalam przed przeprowadzeniem sie na te zad....... w którym teraz mieszkam, ale i tu zaczyna sie cos dziac.

mojemu dziecku znów odwala,raz sie smieje za chwile beczy. treaz wygina mi sie tak na sofie,ze gdyby nie moja noga juz by łapał zająca.

i te jego ehy ehy, straszenie ze niby zaraz sie popłacze---- juz sie boje
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:29   #457
jamaicaP
Rozeznanie

zrobilam drugiego testa, nie moglam doczekac się poranka :p
nie jestem inpregnat uff ale gdzie ta @ ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 16:03   #458
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Jesteśmy już w domu.
Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy i pozdrowienia Krzysiek czytał mi w szpitalu Wasze komentarze
Niestety nie nadrobię już tych 14 stron.
Luizka czuje się dobrze, do wtorku będzie dostawać antybiotyk. Tego dnia idziemy na kontrolę i chyba zdejmą jej szwy. Ja jestem meeeega zmęczona.
Pozdrawiam Was

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Dostałam dzisiaj Pampki ( próbki ) - były w skrzynce.

Bardzo sie ciesze ze juz u was dobrze ze juz jestescie w domu nie tylko my martwiłysmy sie owas ale na innych wateczkach było nawet gorąco no no bili sie o was

ufff juz mozna odsapnąc i sie uspokoi ć wszystko na szczescie jest juz dobrze

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Mój gin też wiecznie psioczyl, że za dużo tyje. Ja raczej gruba nie jestem, w ciąży przytyłam 15 kg. Po 1,5 mies od porodu już byłam kilo chudsza niż przed ciążą. Najpierw pierwszy miesiąc nic prawie nie jadłam bo moje dziecko strasznie kolkowało i ja myślałam, że od tego co jem. Potem jak przestałam karmić to przeszłam na Dukana i w dwa tygodnie jeszcze trzy kilo poszło. Z diety zrezygnowałam bo ja nie przepadam za odtłuszczonym nabiałem i mięchem, uwielbiam węglowodany i nie wyobrażam sobie życia bez pieczywa. Waga stoi w miejscu o dziwo.
Zaczynałam z waga 54 chyba z 2 kg schudłam potem przybrałam ponad 20 do porodu szłam majac przeszło 70 i mi gin nic nie powiedział wyniki miałam dobre
teraz waze 54 ale ja po porodzie duzo od razu schudłam (BRZUCHA WIELKIEGO NIE MIAŁAM) kurcze sorki dziewczyny ale mi sie shift psuje mała mi wylała kawe na klawiature i sie niektóre klawisze lepia

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze sie Wam tu wtrynie ale nie moge sie powstrzymac bo czytalam o Bydgosi na naszym watku, a my przeciez stare dobre znajome jesio z ZTS. Kurcze kochana Ty moja sie uplakalam jak przeczytalam relacje Twojego TZ-ta (swoja droga kochany z Niego chyba chlop - tak z tego opisu wywnioskowalam). Strasznie sie ciesze, ze Luizka juz lepiej sie czuje no i ze niebezpieczenstwo zazegnane.
Szkoda tego jajnika ehhhhhhh no, ale przeciez z jednym tez mozna miec dzieci prawda? Ja sie strasznie dlugo sama leczylam bo bylam w zasadzie bezplodna, ale wszystko jak widac dobrze sie skonczylo i mam Olka. Trzymam kciuki za Was kochani!!! Sciskamy Was bardzo bardzo mocno z Olusiem
Witamy witamy ależ prosze was bardzo wtrynujcie sie ile chcecie z Olusiem

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
, rozpalilam w kominku, mrozik idzie

przygarnij kropka do tego kominka

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Pogoda u mnie okropna....pada i jest zimno....brrrrr

Dzisiejsza nocka była spokojna, a bałam się. Myślałam, że maleńka będzie sie budzić z płaczem, wspominając podawanie lekarstw. Ja się wyspałam na swoim łóżku, w szpitalu spałam na materacu, ale to nie był mocny sen, bo co chwila pielegniary coś robiły, chodziły. No ale nie byłam tam na wczasach
W szpitalu Luizka nauczyła się wołać mam, co znaczy mama Jak ją zabierali żeby zmienić opatrunek, to zawsze tak wołała. Dzisiaj jak poszłam do łazienki, to też tak mówiła

\
Wysciskaj malusia od nas kochana fajnie jest usłyszeć mam nagraj ja bedzie piekna pamiatka

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23081618] walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie...[/QUOTE]
życze zdrówka

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:03   #459
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupieniem małej na Mikołaja Szczeniaczka Uczniaczka- tylko mam dylemat czy taka zabawka to nie jest w stylu jednej z tych co mają uczyć dziecko za rodziców którym się np nie chce?Z drugiej strony nauka w trakcie zabawy hmmm... dobrze że zostało jeszcze trochę czasu
Ja mam szczeniaczka już dawno i czeka sobie na półeczce na odpowiednią porę. A zabawka super. Nawet przedszkolakowi się podoba. Jak znajomi przychodzili z córą w tym wieku to mała zawsze chętnie się nim bawiła. Mam nadzieję, że mojemu maluchowi też podpasi.
Cytat:
nie jedziemy na swieta do PL szef nie dal malz wolnego, wiec moj bilet lotniczy w dooope pojdzie no i teraz musze organizowac sobie paczki swiateczne z Polski, wczoraj pozamawialam juz prezenty dla malego, o takie:
SMOK
KLOCKI
ZABKA
ZABAWKI DO AUTA
a tu kojec do zabawy jak zacznie raczkowac:
TAKI

chce jeszcze ksiazeczki piszczace do kapieli i koniecznie basnie Andresenai Dzieci z Bullerbyn maly od babci dostanie pchacz FP
poszalalam, ale bede miala i na mikolaja i na swieta
teraz musze to wszystko jakos przewiezc z PL, hehe
no i walowke na swieta, nie wyobrazam sobie salatki bez ogorasow kiszonych, bigosu bez grzybko, stolu bez sledzikow lisnera, tego tu nie dostane tu wszystko jest na slodko, nawet sledzie i ogory, bleeeh
Aleś poszalała. Ale super zakupy.
A co do biletu - to może któraś z nas wpadnie do Ciebie w odwiedziny przed świętami to będzie miała powrotny
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
dziś podałam dynie z ziemniakiem,ale moze wcisnełam ze 3 łyżeczki bo tak mu bardzo to nie smakujei wcale się nie dziwiębo naprawdę w smaku straszne...
Próbowałam - dynia z ziemniaczorem pycha jest. Mój maluch wcina aż mu się uszy trzęsą, a mi samej też smakuje
Cytat:
Mamy juz trzecią drzemkę dziś - dwie poprzednie po 30 min i marud na maxa Mam nadzieję, że teraz pośpi dłużej, zwykle pierwsza poranna drzemka u nas trwa 2 - 2,5h. Zawsze w weekendy wszystko nam sie rozreguluje
Nam też, witaj w klubie. Czwartek i piątek super, sobota z drzemkami do bani
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23084786]A najgorsze jakie miałam to BabyDream - trzeba by je moczyć, żeby były nawilżane... [/QUOTE]
Racja nawilżane to były ostatnie sztuki w opakowaniu, reszta sucha dość. My używamy Pampers Sensitive i są dla nas OK.

U nas dziś maluch ma dzień mega maruda. Spać nie może. Chyba dziś sobie w łeb strzelimy. Idę małża zmienić w pokoju bo się zaraz chyba pochlasta.
Stary 2010-11-06, 16:11   #460
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Moje dziecię wszystko co robi nowe to robi nagle, fik i już. Wasze też tak?
Nie wyciągał rąk po zabawki i nagle któregoś dnia leżąc na brzuchu sięgnął sobie po książeczkę. Teraz to już ma taką wprawę, że przesuwa się na macie i sięga to co poza nią. Wczoraj to były kabelki tatusia z playstation.
Pięknie łapie zwierzaki na leżaczku. Moje włosy. Nos ojca.

Tak się stresowałam, a tu się samo z dnia na dzień wyrównało.

Aha - przez lewe ramię też się umie odwrócić, tylko nogi podkula wtedy i temu mu nie wychodzi. Dziś mu się udało raz.
młoda nie przepusci widelca łyzki talerza Psa klawiatury i jak lezy na podłodze szkrobie sciane a jak znajdzie sie blisko zakonczeia progu potrafi go wyciagnąc ba ona sie naciagnie jak wąż zeby dostać co chce
i dzis znów 2 razy sie przewróciła z brzuszka na plecy nastepne nascie niestety znów musiałam pomóc
i tez jak twój Danio mnie zaskakuje wczoraj czegos nie robiła dzis juz to umie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
i pampers ale te pomaranczowe sleep&play? miala któras z Was moze te chusteczki?
Ja je mam sa super jak dla nas
i jeszcze te bobini http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=3385964 wychodza około 5.40 za paczke (70 sztuk) tylko u mnie w sklepie drżyzna wiec napewno gdzie indziej bedzie taniej

Stary 2010-11-06, 16:13   #461
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Ja mam szczeniaczka już dawno i czeka sobie na półeczce na odpowiednią porę. A zabawka super. Nawet przedszkolakowi się podoba. Jak znajomi przychodzili z córą w tym wieku to mała zawsze chętnie się nim bawiła. Mam nadzieję, że mojemu maluchowi też podpasi.

Próbowałam - dynia z ziemniaczorem pycha jest. Mój maluch wcina aż mu się uszy trzęsą, a mi samej też smakuje
Ja tez myśle nad tym szczeniaczkiem, może się skuszę z okazji świąt, bo coraz więcej dobrych opinii o nim słyszę

Dynia z ziemniakami z hippa? My z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że ohyda Ale mała nawet jadła
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:18   #462
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
u nas najlepsze są pampersa białe- sensitive.

W szpitalu były nivea, super pachniały ale są drogie i ich nie bierzemy
te białe miałysmy na poczatku i mi sie tak porobiło ze pachna mi kupka małej no ona robiła po 10 dziennie

a po nivei miałysmy mega odparzony tyłek

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
ja używam pampersowych chusteczek Sensitive. Nicea używałam na początku owszem grube ale miałam wrażenie że szybciej w opakowaniu wysychają no i po jakimś czasie zapach kojarzył mi się z kupką
o to tak jak mi tyle ze to te pampersowe mi tak jechały

haggensy to takie jakies wodnite dla mnie były jeszcze sa gagi tez sa ok

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
zrobilam drugiego testa, nie moglam doczekac się poranka :p
nie jestem inpregnat uff ale gdzie ta @ ?
uff jeszcze nie teraz kochana nie wiem moze nie chce jej sie wyłazic bo tak wieje

Stary 2010-11-06, 16:18   #463
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez myśle nad tym szczeniaczkiem, może się skuszę z okazji świąt, bo coraz więcej dobrych opinii o nim słyszę

Dynia z ziemniakami z hippa? My z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że ohyda Ale mała nawet jadła
Skuś się skuś.
Hippa - mi smakuje bardzo. Według mnie słodkie jest (małżowi też smakowało), ale ja cukru nie używam na codzień, więc pewnie smaki inaczej odbieram. Mały wcina już 2. słoik a czekają jeszcze 3.
Stary 2010-11-06, 16:21   #464
Edzia400
Zakorzenienie

a my dzis mamy 6 miesiecy

oto moja córa Półroczna

Stary 2010-11-06, 16:26   #465
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
przygarnij kropka do tego kominka
no chodz kropeczku, chodz, kolo kominka mnostwo miejsca

bratkus ZAPRASZAM kochanie!!!!!
my uzywamy chusteczek nivea pure&fresh, uwielbiam ich zapach i fajnie nawilzone
zamowilam jeszcze malemu do tego kojca takie pileczki jak w centrach handlowych, 300 sztuk, bedzie mial radoche z torbami poszlam, hehe

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

oto moja córa Półroczna
superowa jest
GRATKI!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 16:28   #466
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
babydream???? wg mnie nie wysychają wlasnie, jak sie dobrze zamknie
mam dobrze zamknięte... więc żadne chusteczki mi nie wysychają.
Te BabyDream oryginalnie są bardzo suche.

Cytat:

oto moja córa Półroczna
gratki na półrocznicę.
A cóż ona tak ślicznie zdziwiona?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:39   #467
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Skuś się skuś.
Hippa - mi smakuje bardzo. Według mnie słodkie jest (małżowi też smakowało), ale ja cukru nie używam na codzień, więc pewnie smaki inaczej odbieram. Mały wcina już 2. słoik a czekają jeszcze 3.
no właśnie oglądam aukcję z tym szczeniaczkiem mąż ma nieciekawą minę A jak duży on jest? Bo nie podają na allegro...

Ale Ci zazdroszczę, że mały tak chętnie je. Ja z moją małą muszę sie niezle nagimnastykować, zanim jej coś wcisnę Jak zje mi słoiczek w ciągu 3 dni to już jest duuuuzy sukces

Cytat:

oto moja córa Półroczna
gratulacje ślicznie wygląda
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 17:36   #468
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

oto moja córa Półroczna
pięknie, gratuluję Ja już się doczekać nie mogę

Cytat:
no właśnie oglądam aukcję z tym szczeniaczkiem mąż ma nieciekawą minę A jak duży on jest? Bo nie podają na allegro...

Ale Ci zazdroszczę, że mały tak chętnie je. Ja z moją małą muszę sie niezle nagimnastykować, zanim jej coś wcisnę Jak zje mi słoiczek w ciągu 3 dni to już jest duuuuzy sukces

Poszukaj na różnych aukcjach, może zdjęcie będzie jak dziecko się bawi

Młoda mnie zszokowała dzisiaj. Rano drzemka 40 minut, potem prawie 4h, i po dwóch godzinach jeszcze godzina. A teraz leży, światło zapalone, a ta sobie gada w łóżeczku. Niech se gada, byleby nie ryczała.

Wcinam czekoladę milkę z orzechami
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 17:53   #469
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
no chodz kropeczku, chodz, kolo kominka mnostwo miejsca
superowa jest
GRATKI!
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23087590]
gratki na półrocznicę.
A cóż ona tak ślicznie zdziwiona? [/QUOTE]

Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23088846]pięknie, gratuluję Ja już się doczekać nie mogę

Wcinam czekoladę milkę z orzechami [/QUOTE]

Dzieki Dziewczyny

a zdziwiona bo tak oficjalnie zdiecie zrobiłam ona zawsze jak mam nagrywac lub focie pstrykać zamiera w bezruchu

kurcze chciałam zeby suwaczki sie jakos nazywały a nie były nazwa http itp tyle mi sie udało a co do reszty chcac podpis dac załancza mi sie strona głowna a nie moj suwaczek dlaczego

ps. Szaja podziel sie tą czekolada

moja dzis podbija wszelkie rekordy spania
od 830-930
od 12-14
od 16 30 do teraz ciekawe co bedzie robiła w nocy

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

A dziewczyny chciałam zapytac co myslicie o tym foteliku ??
http://www.coneco.pl/index.php?go=zenith

i o tym krzesełku
http://allegro.onet.pl/2w-1-hustawka...300319087.html

i o tym
http://allegro.onet.pl/hustawka-do-d...300933434.html (to chciałam jako prezent na roczek ) a jesli macie inne propozycje dla chłopca rocznego tak do 70 dych rowerek ma konia na biegunach nie chca ani zadnych dzwiekowych zabawek

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-11-06 o 17:46
Stary 2010-11-06, 18:02   #470
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
mąż mnie wykończy
juz 3 razy dzwonil z Auchana
w rezultacie nie kupil zadnych pampków i jedzie do Reala.... facet na zakupach...
twierdzi ze nie ma rozm 4 ani huggiesów ani pampersów.. ze sa tylko 3 i 4+... a to ciekawe...
Dzisiaj byłam w Realu kupić pampersy rozm. 4 i nie było. Każdy inny rozmiar, a 4 ani jednej paczki. Jakieś zwiększone zapotrzebowanie jest na nie
Cytat:
... wczoraj pozamawialam juz prezenty dla malego, o takie:
SMOK
KLOCKI
ZABKA
ZABAWKI DO AUTA
a tu kojec do zabawy jak zacznie raczkowac:
TAKI
Super. Odgapiłam zabawki do auta. Też zakupię. Może moja maruda się zainteresuje
Cytat:
Dzień dobry
Pogoda u mnie okropna....pada i jest zimno....brrrrr

Dzisiejsza nocka była spokojna, a bałam się. Myślałam, że maleńka będzie sie budzić z płaczem, wspominając podawanie lekarstw. Ja się wyspałam na swoim łóżku, w szpitalu spałam na materacu, ale to nie był mocny sen, bo co chwila pielegniary coś robiły, chodziły. No ale nie byłam tam na wczasach
W szpitalu Luizka nauczyła się wołać mam, co znaczy mama Jak ją zabierali żeby zmienić opatrunek, to zawsze tak wołała. Dzisiaj jak poszłam do łazienki, to też tak mówiła

justin, fajne zakupy zrobiłaś
Bardzo miło Cię znowu widzieć. Dużo zdrówka dla Luizki, niech szybko wraca do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Młoda dostała też nową zabawke od znajomej z niemiec , fajna tylko gada i śpiewa po niemieckuale młoda i tak nie kuma jeszcze po jakiemu
do przywieszenia w łóżeczku - dwie funkcje - po pociągnieciu za kółko , oznajmia oczywiscie wczesniej przestawiona czy pora na spanie czy na zabawe i wygrywa albo piosenki albo kołysanki
Super. Ja bym mojej przestawiła na kołysankę i już nie zmieniała
Cytat:
Rany u nas to chyba halny wieje o ile halny może wiać poza górami
Może, może. U nas też wieje okropnie. Wczoraj przez ten halny moja Ola po raz pierwszy nie była na spacerze. Ale dzisiaj jej to wynagrodziłam. Była dwa razy po 2 h
Cytat:
Według mnie najlepsze są Bambino. Mięciutkie, nie wysychają, delikatnie pachną, niedrogie i nie ma po nich uczulenia
Cytat:

oto moja córa Półroczna
Gratulacje Jak słodko zaskoczona
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 18:06   #471
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
te białe miałysmy na poczatku i mi sie tak porobiło ze pachna mi kupka małej no ona robiła po 10 dziennie
u mnie dokładnie to samo! teraz na te białe nie moge nawet patrzeć

Cytat:

oto moja córa Półroczna
jejjku jaka juz duża! A ta mina: "mamo nie zabieraj mi chrupka"

Cytat:
moja dzis podbija wszelkie rekordy spania
od 830-930
od 12-14
od 16 30 do teraz ciekawe co bedzie robiła w nocy
oficjalnie zazdraszczam tego spania, szaja Tobie też tak jak wczoraj był super dzień i super noc tak dziś szkoda gadać, w sumie godzinka snu przez cały dzień ale to chyba ząbki go tak męczą, dałam pół czopka i widać bylo ulgę, poproszę jutro o lepszy dzień
Stary 2010-11-06, 18:14   #472
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23085352]Ja tylko chciałam napisać, ze moja córka spała od 11:10 do 13:50 Usnęła grzeczniutko, bez marudzenia...[/QUOTE]

Brawo.

U nas odwrotnie. Po drzemce 11:30 - 12: 15 następna była dużo za późno. Całą drogę na spacerze buczenie. Musiałam wejść do sklepu, żeby go czymś zainteresować i jak wyszłam, dałam pić i dopiero się uspokoił pełen wrażeń. Spał równe pół godziny 15:50 - 16:20.

Ale widać było że nie wyspany, bo zjadł obiadek i od razu kwękał.
Wyciszyłam (jednak działa) i odjechał mi 18:45. Już na noc zapewne...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
poproszę jutro o lepszy dzień
Ja też.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

oto moja córa Półroczna

Gratulacje.

Ona je tego chrupka? Czy tylko go dziamga?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 18:17   #473
bratkab
Zadomowienie

Cytat:

oto moja córa Półroczna
Gratulacje serdeczne Zdjęcie super
Cytat:
bratkus ZAPRASZAM kochanie!!!!!
Dziękuję serdecznie Może jak maluch podrośnie, ale na razie żal mi by było go zostawiać a naszą dwójkę małż by na pewno nie puścił. Jeszcze by z tęsknoty mi tu uschnął.
Cytat:

Zaraz zmierzę. A co do jedzenia, to już widziałam, że tak się w nas wpatruje jak jemy, wręcz ma ochotę nam zabrać więc i sam ma ochotę jeść. A je naprawdę ładnie. Ja wcześniej dawałam mu wodę łyżeczką, żeby się oswoił, a woda nie brudzi i teraz z łyżeczki wcina pierwsza klasa.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23088846]Młoda mnie zszokowała dzisiaj. Rano drzemka 40 minut, potem prawie 4h, i po dwóch godzinach jeszcze godzina. A teraz leży, światło zapalone, a ta sobie gada w łóżeczku. Niech se gada, byleby nie ryczała. [/QUOTE]
Gratuluję żę Agatka tak ładnie rodziców zszokowała
Stary 2010-11-06, 18:19   #474
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
młoda nie przepusci widelca łyzki talerza Psa klawiatury i jak lezy na podłodze szkrobie sciane a jak znajdzie sie blisko zakonczeia progu potrafi go wyciagnąc ba ona sie naciagnie jak wąż zeby dostać co chce
i dzis znów 2 razy sie przewróciła z brzuszka na plecy nastepne nascie niestety znów musiałam pomóc
i tez jak twój Danio mnie zaskakuje wczoraj czegos nie robiła dzis juz to umie
To ja mam jeszcze spokój z klawiaturą.

Za to łapie mi słoiczek, gdy go karmię. Paluchami tak sprytnie zawsze machnie, że ma je w środku i nie wiem co łapać, łyżeczkę, słoik, czy jego rękę, bo co nie złapię to jedno gdzieś coś upaprze.

Aaaaaa
I faktycznie coś jest z tymi metkami, bo Misia w książkach najbardziej one interesują. Chyba kupię tego Pana Metkę jednak.

Stary 2010-11-06, 18:23   #475
bratkab
Zadomowienie

Velluto wysokość około 35cm a w rękach na szerokość jakieś 25cm
Stary 2010-11-06, 18:27   #476
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
Witam
Oolcia my mamy aktualnie huggisy pure te w żółtawym opakowaniu
moim zdaniem są bardzo dobre -mocno nawilżone i mało zapachowe dużo grubsze od pampersów sensitive
Ja miałam i te pure i te zielone i te łososiowe - wszystkie fajne, miękkie ale... rwą się przy wyjmowaniu. Jeśli nie złapie się za koniec chusteczki w palcach zostaje wiórek. Te pure są chyba najmocniejsze. Teraz używam tych łososiowych i klnę na nie za każdym razem.

I jednak Dada lepiej ściągają kupsko niż Huggiesy.

Stary 2010-11-06, 18:34   #477
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ona je tego chrupka? Czy tylko go dziamga?

no nie mówiac o karmieniu moj karmiac mała ma ja cała w pieluchy owinieta hihi nigdy nie zdazy ze słoiczkiem haahaha
i to i to zalezy najpierw musi posmakowac co jej dałam i tak go dziamdzia potem gryzie jak królik
otwiera buzke i zamyka i tak szybko słychac jak ten chrupek trzeszczy
one sie szybko rozpuszczaja wiec za bardzo wyzyc sie zebami nie moze ale masuje reszte napuchnietych dzaseł

za to pieknie gryzie mame bez uprzedzenia

dzis jak tylko mam ja na rekach bawi sie w sprezynke tak jakby przysiady robiła juz dwa razy od niej oberwałam w zeby

ok lecem kobietki ja pomeczyc kapac i spróbowac na noc utulic własnie zabira mi klawiature piszczac i odbijajac sie na nogach masakra haaaahahaa

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość

Gratulacje Jak słodko zaskoczona

dziekuje

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

jejjku jaka juz duża! A ta mina: "mamo nie zabieraj mi chrupka"
Dziekuje
nie bede zabierała

my wam życzymy spokojnej i przespanej nocki

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-11-06 o 18:38
Stary 2010-11-06, 18:38   #478
kropka75
Zakorzenienie

Ja też spadam... Znowu mi dzieć wstanie o 5ej, więc idę do wanienki, kremiki te sprawy, książeczka i łóżeczko.

Buziaki. Kolorowych snów.

Stary 2010-11-06, 18:48   #479
panna migotka
Rozeznanie

a miałam jeszcze napisać o chusteczkach ja najbardziej zadowolona jestem z happy bella silk & cotton jak dla mnie rewelacja, lubię jeszcze cleanic dzisiuś ale miaąłm tylko zielone z olejkiem słonecznikowym i ewentualnie zielone pampersy ale białe

dziewczyny czy wybrałyście już następny fotelik? bo mój klops ma niecałe 4,5 mies i waży prawie 8 kg, 19 mamy szczepienie to dowiem się dokładnie ile i muszę się już rozejrzeć a najlepiej to wybrać ten większy. i tu mam parę pytań: który lepszy: 9-18, 9-25 czy 9-36? czy jest któryś co można jeszce rozłożyć tak na pół leżąco? bo mój to nie będzie całkiem siedzący jak osiągnie tą wagę, no i zależy mi żeby miał dobrą punktację w testach, mial pasy a nie tą taką podpórkę i był wygodny dla małego - czyli nie za ciasny bo on to raczej z tych baleronowatych niemowlaków ufff ma nadzieję, że w miarę jasno to napisałam
Stary 2010-11-06, 18:57   #480
Darianna25
Zakorzenienie

Mojej Oli nie goi sie ranka po szczepionce na gruźlicę.Najlepsze jest to , ze dopiero miesiac po szczepieniu wyszła jej chrostka, na czubku ma albo ropke albo strupka i ma to już 2 miesiace.
Niczym tego nie smaruję bo się boję a pediatra angielski stwierdził miesiac temu że to zejdzie.

A ja tęsknię za chusteczkami Dada.Dla mnie najlepsze są.

Moja Olcia zaczęła szczypać.Jak ją karmię to zawsze mi cycka obszczypie.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości