![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie jestem kobietą, ale mam problem związany z kobietami ;)
Witam.
Jak w temacie ![]() Postanowiłem zarejestrować się na tym forum i przedstawić swój problem, być może pomożecie mi z nim ![]() Otóż mam 23 lata, nie mam dziewczyny i jakoś nie udaje mi się żadnej znaleźć (chociaż nie lubię używać tego słowa). Wygląda to tak jakby żadna mnie nie chciała ![]() Na pewno przyczyną jest mój wygląd, mam 175 cm wzrostu i ważę 60 kg, wg wskaźnika BMI daje to "waga idealna" jednak na granicy niedowagi - ironia losu, pewnie gdybym był kobietą to taka waga byłaby idealna... w moim przypadku jest od niej daleka. Druga przyczyna, chyba tak jakby bezpośrednio związana z poprzednią - jest moja wrodzona nieśmiałość. Co gorsza, z jedną jak i z drugą przyczyną nie za bardzo mogę cokolwiek zrobić, być może poprawa mojego wyglądu dodałaby mi jakiejś pewności siebie ale coś mi to nie wychodzi. Jest na to jakieś antidotum? Przepraszam, że zaprzątam wam głowę takimi pierdołami ale czy faktycznie jest tak, że każda kobieta chce wysokiego, umięśnionego i przystojnego mężczyzny?. Innym osobom w moim wieku, a nawet sporo młodszym wszystko wychodzi znacznie lepiej ode mnie. Nie wiedziałem komu najlepiej zadać to pytanie. Edytowane przez onetek Czas edycji: 2010-11-07 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Nie jestem kobietą, ale mam problem związany z kobietami ;)
O atrakcyjności fizycznej nie decyduje wskaźnik bmi, wzrost, czy waga (o ile nie są jakoś bardzo skrajne, chociaż niektóre dziewczyny lubią chudzielców, a niektóre "miśków"). Jeżeli faktycznie uważasz, że to atrakcyjność jest Twoim problemem, to wstaw zdjęcia, i wizażanki ocenią co poprawić a co zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z cholernąrejestracją
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Ach, i na pocieszenie dodam, że jeśli ktoś w wieku 20lat przypomina już miśka to strach pomyśleć co będzie potem bo faceci mają tendencje do tycia gdy zbliżają się do 40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Przecież napisał - 23
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Problem nr 2 wymaga trochę czasu, ale z nr 1 łatwo sobie poradzisz. Trochę ćwiczeń fizycznych nie zaszkodzi, raz-dwa razy w tygodniu na siłownię i ćwicz ze spokojem, w swoim rytmie. Nie musisz zaraz być Pudzianem, ale trochę ciałka się przyda
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co zrobiłeś, by ten stan zmienic? Ile wysiłku włożyłeś w poprawę swojego wyglądu? Jak często ćwiczysz? Przychylam się do sugestii cholerki(swoją drogą milo cie tu spotkac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Drogi Onetku, rozumiem, że jak komuś się nie udaje znaleźć połówki to zaczynają szukać powodu w swoim wyglądzie (Ty poszukałeś jeszcze w nieśmiałości), taka nasza natura, ale myślę, że to nie zawsze jest problem. Znam facetów, którzy naprawdę urodą nie grzeszą a kobiety ich uwielbiają. Dlatego od siebie mam taką może dość nietypową radę, ale na niektóre dziewczyny na pewno podziała - znajdź sobie hobby. I to najlepiej takie, które pozwoli Ci się poczuć pewniej i sprawić, że będziesz bardziej interesującą osobą. Może spróbuj gry na gitarze? Zainteresuj się robieniem niebanalnych zdjęć? Kręceniem filmów? Nie wiem, grafiką komputerową? Rysunkiem? Jakąś orientalną kulturą? (miałam kilka naprawdę niesamowitych rozmów z facetami o ciekawym hobby i wow, to naprawdę przyciąga uwagę, gdy facet jest niesmiały, a o opowiadaniu o swoich zainteresowaniach zaczynają mu się błyszczeć oczy). Znajdź też znajomych o podobnym hobby i zobaczysz jak zmienia się potrzeganie Ciebie przez kobiety. Myślę, że uprawianie sportu też nie jest złym pomysłem. Powinno wpłynąć na Twoją samoocenę i pomóc pokonać nieśmiałość. Uważam, że to wszystko powinno pomóc
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
U faceta waga to drugorzędne znaczenie... Wygląd ogólny jest ważny. Nie garbić się, ubrać się przyzwoicie (tak żeby dziewczyna się nie wstydziła z tobą pokazać), poćwiczyć trochę nie po to żeby się napakować tylko po to, żebyś czuł, że niby coś robisz ze swoim ciałem, dbasz to podnosi ci się samoocena.
Patrz na siebie w lustrze i znajdz dobre strony w sobie i koncentruj się na nich. Zacznij myśleć pozytywnie i wychodzić z domu. Jak masz jakieś zainteresowania, które zaniedbałeś np. jezdziłeś konno to znów się zapisz i może poznasz jakaś fajną dziewczynę na kursie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Copyraptor
|
Cześć, Sweet, nie śpisz o tej godzinie?
![]() Zgadzam się z uwagą o hobby - facet który robi coś interesującego sam w sobie jest interesujący ![]() Jazda konna to też fajny pomysł, tam prawie same dziewczyny ![]() Ja swoją drogą zawsze jestem "kupiona" jak facet mnie potrafi rozbawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą 3/4 bab, które znam poleciałaby na faceta, który gra na gitarze i umie pięknie spiewać, więc to też jest jakaś wskazówka ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 01:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chcesz przytyc, to zmien diete i cwicz na mase. Chcesz przemoc niesmialosc, to walcz z nia. Nie chcesz, to szukaj dziewczyny, ktorej to podejdzie (rozni ludzie szukaja roznych rzeczy, wiesz?). Ciach bajera. Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a) mam problem z akceptacją siebie - przestań się nad sobą użalać b) jestem pesymistą - to zostań optymistą c) jestem nieśmiały - to z tym walcz. Chłopak wszedł na forum, widać jednak nie idzie mu tak jak by sobie tego życzył. To, że Ty jesteś osobą przebojową i wysportowaną (co się da wyczytać z Twoich postów innych), to nie znaczy, że każdy jest. I nie wydaje mi się, żeby nie wiedział, że musi ćwiczyć czy walczyć z nieśmiałością, tylko szuka może innych powodów i innych rad ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wspominajac o tym, ze zdecydowanie konkretniejsza (bo i "problem" konkretny) rade o masie zignorowalas ![]() Cytat:
Secundo - wlasnie o to chodzi, ze nie musi walczyc czy cwiczyc ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast, że co by Wyrak nie napisał to wszyscy się czepiają i wątek zaczyna się kręcić wokół wypowiedzi Wyraka. W tym wątku jak i tym o zdradzie nie widze żeby był cyniczny czy napisał coś złego czy szokującego. I robi się wątek zadymowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie dawanie rad na zasadzie przestań jojczeć i weź się za siebie nie jest dawaniem rad. Proponuję mu jeszcze powiedzieć, że zaśmieca forum swoim marudzeniem ![]() Nektaryna, co do tego że wszyscy się czepiają Wyraka to ja osobiście nie wiem, rzadko biorę udział w dyskusji w tych samych wątkach co on. Natomiast jest to cenna uwaga, bo może on ma taki po prostu styl wypowiadania się i komentowania (choć i tak uważam, że akurat ta jego uwaga nie wniosła nic nowego do wątku).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 02:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że faceci przed 40 mają tendencje do tycia aby pocieszyć chłopaka, który martwi się że jest za chudy, że ma czas aby jeszcze przytyć!!! Czy teraz jest to z r o z u m i a ł e ?Czy Ty Wyrak czytasz posty, do których się odnosisz ![]() ---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
* nie mowie tego bynajmniej o szanownych interlokutorkach z tego szanownego watku, ale jest troche takich przypadkow ![]() PS. Wracajac do tematu, dla utrwalenia: - rozne osoby szukaja czegos innego - wiec autor sie nie musi zmieniac koniecznie. - jesli chce sie zmieniac, to dieta, cwiczenia i walczy z niesmialoscia - mozna udzielac bardziej szczegolowych rad, ale sie to do tego sprowadza.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
moj TZ ma 185 i wazy 68-70kg i na innego bym go nie zamieniła więc uwierz - stosunek wzrostu do wagi nie jest najmniejszym problemem
wiesz jak bedziesz tylko sie nad soba uzalal to sie nic nie zmieni w twoim zyciu albo uwierz ze sa dziewczyny ktore nie potrzebuja pudziana i zwyczajnie otworz sie na ludzi albo zacznij ćwiczyć rozsądnie i zmien to czego nie lubisz... proste i to jest naprawde proste - wysraczy zaczac dzialac
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że żadne z nas nie chce się kłócić. Drogi Wyraku, masz po prostu taki sposób formułowania myśli, że ja np nie wyłapałam wskazówki: nie musisz się zmieniać, a jak chcesz to wymaga to ciężkiej pracy
![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 02:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, niewazne, napisalas to tak a nie inaczej, ja skomentowalem, wsio wyjasnione, ciach bajera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To, ze niektorzy na tym forum uwielbiaja slodzic i patrza aby komus na odcisk nie nadepnac, a ja generalnie mowie to co mysle, to inna sprawa. Ktos cos takiego napisal ![]()
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wyśmiewania tych drugich to znowu krzyknę help!! w którym miejscu?? Przecież w pierwszym poście zaznaczyłam, że jednym dziewczynom podobają się chudzielce innym miśki! Więc i jeden gatunek i drugi ma branie w pewnych kręgach i jest uważany za "ciacho".. gdzież więc było wyśmiewanie, którego nie możesz zaakceptować?? zaczynam się obawiać, że innymi językami mówimy Wyraku z marsa ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2010-11-07 o 02:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Przyznaję: nie zawsze udaje mi się ściśle trzymać diety ale raczej w większości tak. Efekt?, na granicy błędu wagi, bo wydaje mi się, że wskazywała kiedyś 59. I nawet optymistyczne nastawienie do całej sprawy niewiele pomogło. Już pominę to, że w okresie wzmożonego stresu tracę apetyt i za jakieś 3 miesiące moja waga zapewne znowu spadnie w związku z sesją zimową, i tak kółko się zamyka. Cytat:
Cytat:
Hobby - jako takie mam, mogłoby się wydawać, że takie które "powinno brać". Jazda na motocyklu, ogólnie motocykle, miałem nadzieje, że to coś odmieni w moim życiu. Dało i nadal daje dużo radości ale zaczynam sobie uświadamiać czy aby na pewno nie zainteresowałem się tym mając gdzieś w podświadomości nadzieji zwrócenia na siebie uwagi płci przeciwnej?. I tu znowu odzywa się nieśmiałość bo można gdzieś podjechać i zacząć lans "ale jestem super, patrzcie" tylko jak gdzieś się pojawię to wygląda to całkiem odmiennie. Brak pewności siebie - sam nie wiem bo to hobby właśnie dodaje mi jej dużo i faktycznie pomogło przejść przez różne trudne sytuacje w życiu ale pewność ta nie objawia się najwidoczniej we wszystkich jego aspektach. Cytat:
Mało we mnie przebojowości która wyraża się również w moim ubiorze, po prostu normalny i najchętniej to w jednym ubraniu chodziłbym na okrągło. Nawet gdy chcę kupić sobie jakieś nowe ubranie to trudno mi cokolwiek wybrać. Pod tym względem jestem jak drugi Steve Jobs. Cytat:
Piszecie o tym, że waga (a co za tym idzie wygląd) to sprawa drugorzędna. Tylko, że od jednej dziewczyny usłyszałem w zeszłym roku, że powinienem przytyć, a inna trochę wcześniej powiedziała po prostu, że jestem chudy i coś tam jeszcze dodała. Fajnie? ![]() Edytowane przez onetek Czas edycji: 2010-11-07 o 02:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Onetek, to Ty poszukaj. Dziewczyny podpowiedziały parę pomysłów jak wyjść do ludzi. Myślę, że dasz radę coś dla siebie wybrać. Poza tym piszesz ..do tej pory..do jakiej pory?? masz dopiero 23lata!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Copyraptor
|
A może się nie dajesz znaleźć
![]() ![]() Mnie osobiście nie zrobiłoby dużego wrażenia to, że facet jeździ na motocyklu. To dla mnie środek transportu. A jeżeli facet lubi szybko śmigać po autostradach, kręci go jazda na tylnym kole, i chce robić jak najwięcej hałasu na drodze, to tym gorzej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
To teraz będzie, że jestem dawcą
![]() A jest mi do tego bardzo, ale to bardzo daleko bo preferuję turystykę i w ogólnie spokojną jazdę. Więc to nie tak. Oczywiście, że środek transportu ale też pewien sposób na wyrażanie siebie, poza tym korzystam także z samochodu. Do jakiej pory?, do właśnie tych 23 lat, kiedy to młodsi są już po ślubach lub mają je w najbliższych planach. I nie chodzi tu tylko o sex, bo przecież nie ma się co oszukiwać, że też ale nie jest to najważniejsze, chodzi o coś więcej ale też drugiej strony nie ma co ukrywać, że jednak dobieramy partnerów po ich wyglądzie fizycznym wiadomo że to nie jest tak, że liczy się tylko jakieś "wnętrze" drugiej osoby. Edytowane przez onetek Czas edycji: 2010-11-07 o 02:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Copyraptor
|
Nie no, motor fajna rzecz, ale to raczej męskie hobby (raczej - żeby nie było, że generalizuję
![]() O, z innych pozornie zabawnych rad - naucz się gotować. Wiele kobiet, jak wynika z mojego doświadczenia, uwielbia gotujących facetów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.