|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
stoję bokiem, żeby bioderka mniejsze się wydawały...przed ciążą nosiłam r. 38, teraz mam spodnie z H&M'u ciążowe, jedne r. 40 i są już na styk, jedne r. 42 i są luźniejsze... a góra 40...mam nadzieję, że potem do 38 znów spadnę...już ja się o to postaram :P
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
to dobre ujęcie;-) To mnie pocieszyłaś;-) Ja też dół 38;-)
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
mój maz własnie wrócił z pracy.. miał o 18
cudowna praca.. nigdy nie wiadomo o której idziei o której wraca..i zarzyczył sobie pizze... więc dziś nie dość, że póżna kolacja to na dodatek lekko mówiąc kaloryczna ale raz nie zawsze. Śliczne macie brzuszki. Ja postaram się zrobić jutro zdjęcia i powklejać. |
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciuszki przebojowe-szczegolnie ten pasiak mnie urzekl
|
|
#1955 |
|
BAN stały
|
Ale ładne wszystkie macie brzuszki
Ja koniecznie jutro namówię TŻa w końcu na zdjecia. Właśnie stwierdził że mógłby mi teraz jakąś sesyjkę trzasnąć ale ja ani ułożone włosy, a już nie mam ochoty robić makijażu na noc
|
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry, piękna pogoda dzisiaj u nas, wybieramy sie do lasu z psem troche pochodzic po kolorowych liściach i pooszurać butami-uwielbiam to, z dziecinstwem mi sie kojarzy, ponieważ moja droga do szkoły była cała w liściach z klonów, pięknie kolorowa jesienią. Mężulek jeszcze spi, odpoczywa, wczoraj na kolacji mielismy 10 osób, z nami było 12, miałam obawy czy się pomiescimy na tym jednym pokoju,ale dalismy radę. TYLKO KTO TO POZMYWA??
pozdrawiam
|
#1957 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten ponury weekend...
U mnie niestety nie jest lekko...co wyjde na prosta to kolejna rzecz sie wali ![]() Moj dziadek wczoraj zmarl... jeszcze niedawno Wam pisalam, ze moja babcia juz ledwo co zyje...a tu nagle jeszcze ja wyprzedzil dziadek wiec niewiadomo czy za chwile nie bedzie kolejnego pogrzebu Wczoraj jeszcze duzo pakalam...musialam chyba to z siebie wyrzucic...dzisiaj juz jest lepiej bo dziadek bardzo cierpial...a jak zmarl to mial usmiech na ustach...wiec musialo mu byc wtedy juz lepiej... Datego ta smierc to pewnie dla niego duza ulga-tak sie pocieszam...Przykro mi ze tak niewiele ich dzieli zeby mogli jeszcze poznac swojego prawnuka/prawnuczke a oni umieraja... ![]() No nic...trzeba sie jakos wziac w garsc... TŻ mnie bardzo wspiera...moze ta sytuacja tez na nas jakos dobrze wplynie... Wczoraj mi nawet napisal takiego smsa: "Dobrze ze mam Was "Najbardziej sie martwie o nasze malenstwo...ostatnio tyle sie denerwuje... a wczoraj jak tak plakalam to mialam caly twardy brzuch i bole plecow jak na miesiaczke...i to coraz czesciej one byly ;/ dzisiaj musze pojechac po no spe i jak znowu mnie bedzie bolec to wezme tabletke... Cytat:
- body krotki rekaw: 10szt - body dl rekaw: 6szt - spiochy: 2szt - pajacyki: 0szt ;/ - polspiochy: 2szt - kaftanik: 5szt - bluzka krotki rekaw: 1szt - bluzka dl rekaw: 2szt - ogrodniczki: 1szt Tak mi sie wydaje troche malo niektorych rzeczy ja moja jeszcze uzupelnie za jakis czas ![]() Cytat:
moj jest troszke jeszcze mniejszy, ale naprawde w oczach rosnie... No ale Twoj jest o jakies 5tyg starszy wiec faktycznie jak na ten wiek to malusi wczoraj to ja nie wiedzialam, czy mam jakies wzdecie ktorego nie czuje czy naprawde jest juz taki ogromny ![]() Jakis czas temu jak sie budzilam i przejechalam reka po brzuchu to mialam plask, dopiero jak wstalam to bylo cos widac, a teraz to jak sie budze to juz mam taka coraz wieksza kulke ![]() Cytat:
a jaka z Ciebie blondyneczka ![]() Cytat:
madelinem tez piekny brzusio
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
weraa11 współczuje!
mnie z rana obudzili sąsiedzi. Miałam straszną noc.. Nie mogłam zasnąć. A jak juz w końcu mi się udało to małz mnie obudził i już wogóle wierciłam się i tylko patrzyłam na zegarek.. Moje dziecko ma czkawkę a ja zaczęłam 29 tydzień. Jak ten czas szybko leci!!! No nic mykam.. idę serial jakiś obejrzeć i się obudzić.
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja się urodziłam to miałam dwie prababcie i jednego pradziadka i żyli prawie do moich 18 urodzin ![]() teraz jak maleństwo się urodzi to też będzie miało dwie prababcie i jednego pradziadka (oczywiście jak coś nagle się nie zmieni): jedna prababcia w styczniu będzie miała wszczepianą endoprotezę więc zobaczymy, no i duże prawdopodobieństwo jest takie, że jednej prababci może w ogóle nie pozna, bo nie mamy ze sobą kontaktów, po prostu się nie lubimy i tyle Jessy_ napisz też swoją listę ubranek Moja lista ubranek: - śpiochy: 4 - body z długim rękawem: 10 - body z krótkim rękawem: 3 - kombinezon: 2 (w tym jeden ciut większy) - buciki miękkie: 1 - pajace (w tym z czapką): 4 - dres: 1 - bluza/sweterek: 2 - śliniaczek - rajstopy: 2 - skarpetki: 4 - łapki-niedrapki: 2 - koszulka z krótkim rękawkiem: 1 - spodnie dresowe: 1 - czapeczka bawełniana: 1 Chantalle czekaj już lecę zmywać do Ciebie!! Uwielbiam zmywać naczynia, pod warunkiem, że ktoś powyciera i schowa do szafki
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Rozeznanie
|
Wera szczere wyrazy wspolczucia
, ja jak bylam w ciazy z pierwsza to dziadek meza umarl, pamietam do dzis te smutne emocje, bo kochany czlowiek to byl, a do zobaczenia prawnuczki (wrzaskota jak on to mowil ), mial tylko 2 miesiace czasu ![]() Ale tez cierpial, i wierze, ze tam mu lepiej jest. Witam niedzielnie tak w ogole ![]() Ja zmywac nie znosze, dlatego zmywarka u mnie wazna jest, mam juz 3, bo dwie "wykonczylam ", okres bez zmywarki wspominam jako koszmar, to samo bez pralki..Ide zaraz na porodowke ogladac, wczoraj ogladalam jedno, zalapalam sie na darmowe usg , ale mala nie chciala pozowac do zdjec, przykryla buzie najpierw jedna raczka, pozniej wpadla na to, ze dwiema mozna tez plus buzia w podkowke, potem calkiem sie schowala ,ziewala, jadla, robila miny, ale wszystko po kawalku widzialam .Za to mam dowod, ze to dziewczynka, maz sie bardzo cieszy Moze dzis tez uda mi sie na ultraschal zalapac, oby i oby buziaczka pokazala, to moze latwiej jakies imie mi do glowy przyjdzie. A zmienila sie strasznie od ostatniego usg nie to dziecko, szok normalnie. Dostalam tez wczoraj troche probek kosmetykow, wiec na poczatek nie mam zamiaru nic kupowac, zobacze po probkach, co jej podpasuje .Dzis nastepna porodowka, pewno ostatnia, ciekawe czy w szpitalu w ktorym dziewczynki rodzilam, tez zorganizuja otwarte drzwi, chetnie bym sie tam przeszla, bo wspomnienia mam dobre, i zastanawiam sie pomiedzy tym szpitalem co wczoraj ogladalam, jak tym co juz rodzilam (odleglosc duza to minus). No i jeszcze jeden szpital, tez blisko nas chce obejrzec, moge umowic sie indywidualnie, ale wtedy tak glupio jak nie chce sie zameldowac, a tak otwarte drzwi, duzo ludzi, wiec spokojnie mozna obejrzec, i decyzje podjac. Milego dnia, zmykam |
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Jak patrze na wasze listy ubranek.. to moja mnie przeraża. Wy macie dla jednego dziecka.. a ja dla całego wojska
i to dlatego, że dostałam od kuzynki meza i od kolezanki. A w sumie byłam przekonana, że nie dostane nic.. Póżniej zamieszcze liste
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się, wszystko się przyda, a plus masz taki, że rzadsze czeka Cię pranie w porównaniu do nas ![]() czekam na paczkę od koleżanki, ale czy się doczekam, zobaczymy
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
weraa11 szczere wyrazy współczucia...
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja..
wera współczuje bardzo!! jakie małe macie brzuszki... ja to chyba jakiegos giganta urodze.. w pasie mam juz 98cm a to dopiero 28tydzien..ja chyba tez policze czego ile mam i pozniej wam wkleje.. na razie mam same ciuszki a jeszcze tyle do kupienia ![]() dla siebie nic, z kosmetyków tez nic.. no i najwazniejszy wozek aa.. mam jeszcze wanienke i łóżeczko ale to po Amelce.. u nas dla odmiany dzis paskudnie.. tak ciemno i buro ze pospalismy do 10.30 i jak wstawałam myślalam ze jest koło 7 tak ciemno było
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część kupiona, część od siostry i szwagierki. Pajaców 56--62 mam ok 20 Ja wychodzę z założenia, że nie ma opcji"za dużo" przy dziecku. Tu się uleje, tam posika, tu spoci. Pewnie dostałabym histerii mając 4 pajace;-) Przynajmniej będę rzadziej prać, a o to też nam chodziło.
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
weraa przyjmij kondolencje i wyrazy współczucia. marleen32 dzisiaj przy śniadaniu rozmawiałam z mężem na temat porodówek. Jest za sprywatyzowaniem szpitali i w ogóle. Jak słyszy o prywatnych porodach i dawaniu kasy to się wściekły robi ![]() Stwierdził, że wiele by zyskały nasze polskie szpitale, gdyby np. robiły drzwi otwarte połączone z reklamą znanych produktów, po czym wchodze na wizaż i czytam, że u Was właśnie tak jest ![]() Wczoraj wieczorem byłam spotkać się z położną, która odbierze mi poród. Zobaczyliśmy porodówkę, miałam zrobiony zapis KTG i poleżałam na łóżku porodowym...... Dowiedziałam się myślę wszystkiego na czym mi zależało. A dziewczyna bardzo miła Zresztą pracowała kiedyś z moją mamą.....pielęgniarką, więc na pewno ten kontakt trochę ułatwiony... Wieczorem kiedy kładłam się spać, byłam wykończona i chyba zdenerwowana, bo jeszcze przed wizyta na porodówce miałam mały konflikt z TŻ....oczywiście głupie nieporozumienie.....ale co sobie pobeczałam chwilę to moje... ![]() No i taka uryczana poszłam do tej położnej Pytała potem czy często tak mi żyłki pękają w oku ![]() Noc była koszmarna.....pierwsza taka w ciąży. Budziłam się co trzy godziny. Najpierw dziwnie ścierpła mi ręka i tak spuchła, że nie mogłam zgiąć palców, musiałam ją rozmasować. Kiedy w końcu zasnęłam, po godzinie się obudziłam z bólem brzucha.....Tak jeszcze mnie nie bolało....zastanawiałam się co zrobić, wzięłam wiec pierwszy raz w życiu relanium i zasnęłam. Potem obudziałam się znowu już nie z bólem brzucha ale z bólem lewej nogi! Po prostu masakra....Teraz jestem śpiąca jak suseł. Chyba się wkulnę do łóżka....i tak jestem sama bo mąż na zajęciach ![]() Jest jednak jedna rzecz pocieszająca ![]() Zakończyliśmy remont łazienki Musimy kupić tylko kosz na bieliznę, komin na detergenty i dozownik na mydełko, żeby było ładnie ![]() Czekam na wypłatę i do sklepu ![]() Ja zrobię zdjęcie to się Wam pochwalę http://gadzetomania.pl/2008/11/03/su...rodow-w-wodzie
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-07 o 12:47 |
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
a o to moja lista: nie ma wszytskiego, bo nie wpisałam skarpetke i bucików.
|
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
Weraa11 bardzo mi przykro...
Tak się jeszcze zastanawiałam o tych moich rzeczach i stwierdziłam, że może na razie na początek ich wystarczy (dokupię tylko czapeczki, skarpetki i niedrapki) a jak się jednak okaże że jednak trochę mało to najwyżej mama brędzie sukcesywnie dokupywać (skonsultowałam to już z nią) ![]() Oto moja aktualna lista (wszystko rozmiar 56-62 lub na metkach 0-3m-ce) body krótki rękaw - 8 szt body długi rękaw - 8 szt półśpiochy - 4 szt kaftaniki - 4 szt (3 bawełniane, 1 welurowe) spodenki - 5 szt śpiochy - 2 szt pajacyk - 7 szt rampersy - 1 szt koszulki - 4 szt sweterki -2szt bluza - 1 szt kombinezon - 1 szt i to na razie tyle... i nie wiem... może jeszcze jakiegoś "cieplucha" powinnam dokupić... ![]() aha... i trochę poczytałam na kwc i co do kosmetyków dla małego zdecydowałam się na ziajkę... dobrze o nich piszą tylko narzekają, że ciężko kupić - a ja cały czas pełną serię spotykam u mnie w superpharm więc jakoś po nowym roku tam wyruszę i wszystko kupię. |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
przy waszych wyprawkach moja to mikrus
![]() ![]() jednak w tym miesiącu, o ile dostanę kasę, to muszę kupić chwilowo inne rzeczy ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariko, a jak oddychanie po 30 tc? Ja czuję ten ucisk lekki na płuca, o którym wcześniej czytałam. Dodatkowo mam sporą skoliozę odcinka piersiowego więc tym bardziej. Ale nie chcę barć nic na rozszerzenie kanalików oskrzelowych. Ostatnio musiałam przesiąść się z tyłu, do przodu samochodu. Siedzenie na kole, to już nie dla mnie. Czułam każdy kamyk, chociaż miękkie zawieszenie. Kurcze jestem w 8 miesiącu... (początek)
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
muron no to już niedługo
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony przerażenie, z drugiej, już zaczynam się męczyć;-)
Dla mnie akt pt> rodzenie, obojętnym sposobem zawsze był straszny, nie dla mnie epitety pt.: cudowne chwile, niewiarygodne przeżycia etc;-)
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
ja padam, w środę jak mnie katar złapał tak w czwartek kurowałam się...ale nic nie pomogło
więc przeszło na gardło;biorę bioparox i inhaluję się, mam nadzieję że przejdzie, już trochę lepiej oddycham nosem ale gardło dalej zawalone, ała! dzisiaj na pocieszenie swojej choroby kupiłam sterylizator, jutro facet ma już wysłać http://allegro.pl/show_item.php?item=1308477406 zostało mi jeszcze parę gadżetów do kupienia -laktator -karuzelka do łóżeczka -elektr.niania -sól fizjologiczna -bepanthen -tantum rosa -biustonosze -krem poporodowy do ciała i biustu -pampersy -materacyk i łóżeczko (rodzice moi chcą mi pod choinkę dać )a wczoraj trafiłam na mega okazję, bo poszłam do sklepu i szukałam fajnej lampki małej przy której będę mogła sobie karmić...no i patrzę - a tu likwidacja sklepu, wchodzę i lampka w tym samym kolorze i materiale co mamy wyrko więc lecę po nią - niezbyt droga bo 70zł (a rteszta była od 100w górę), a babka w kasie do mnie mówi "35zł" hyhy!---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Lilijko jak samopoczucie
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
to i ja wstawiam swoją liste..
kaftaniki 11szt body długi rękaw 10szt body krótki rękaw 10 szt koszulki długi rękaw 8 szt koszulki krótki rękaw 5szt pajac bawełniany 11 szt pajac welurowy 5szt spiochy 19 szt bluzy 7 szt dres 1 szt spodnie (ogrodniczki plus normalne) 11 szt kombinezon 2 szt kurteczka 1 szt czapeczek, skarpetek nawet nie licze ![]() musze jeszcze kupic napewno komplet czapeczka+szlik+rekawiczk i pieluchy tetrowe rozki kocyk jakis cienszy bo w serduszka czy kwituszki dla chłopczyka nie pasuje przescieradełko x2 recznik x2 laktator, butelki, smoczki no i kosmetyki, pampersy etc ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- jej to juz rzeczywiście niedługo.. ja ide we wtorek na wizyte i juz pewnie moj ginekolog powie mi ile czasu mniej wiecej mi zostało.. ostatnio hematolog powiedział mi w szpitalu ze musze sie liczyc z wczesniejszym porodem napewno.. biorac pod uwage ze porodówka jest u nas zamknieta od 20.01 bo jest dezynfekcja a ja musze urodzic tutaj bo nigdzie indziej nie znaja mojej choroby to pewnie bedzie to przed ta dezynfekcja.. ale w sumie za 8 tygodni moge juz spokojnie rodzic..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-07 o 13:52 |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
fizyczne, przeziębieniowe całkiem całkiem, nie jest to tak uciążliwe, działam sprayem Marimer dla niemowlaków na katar, ale to tylko wieczorem, poza tym domowe sposoby, herbata z sokiem malinowym, z cytryną, mleko z miodem, czosnek do różnych potraw.
Walczę dalejpsychiczne, na skraju, jak nie ma męża to i nawet śmieję się z głupot telewizyjnych, a jak jest to wolę iść spać, ponoć ma mnie dzisiaj nawiedzić, hmmmmmmm, bo wczoraj się pakował tak jakby miał się już na stałe wyprowadzić. Tylko ciągle te emocje, emocje, emocje. A ja jak zwykle uparta, no ale cóż sama zaczęłam to mam.........tym razem.... ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- MARIKA.S fajne rzeczy dodałaś na pierwszą stronę
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Dodałam dwie nowe rzeczy do pierwszego posta
Mam nadzieję, że się przydadzą ![]() Idę teraz się troszkę położyć a potem postaram się wstawić jeszcze wyprawkę dla noworodka. Ach i mam trochę materiałów odnośnie pielęgnacji, kolek, karmienia Maluszka i myślę sobie, że powstawiamy te wiadomości już na odchowalni. Chyba, że założymy już ten wątek i sukcesywnie będziemy się tam gromadziły a materiały będą już dostępne. muron ja wczoraj zaczęłam 33 tydzień i powiem Ci, że coraz bardziej czuję się jak wielorybek.....i z oddychaniem faktycznie już gorzej ![]() Szczególnie jak robię coś dłużej.....kurcze nawet jak obiad szykuje i pokręcę się trochę po kuchni to zaczynam sapać ![]() Ale już nie długo ![]() Potem będę sapać jak będę za Sarą biegała na spacerach ![]() W samochodzie to prawie na leżąco już jeżdżę bo tak mi wygodniej Oglądam powtórkę "Mam talent" z wczoraj......i normalnie zakochana jestem w Piotrze Lisieckim Głos to ma taki, że aż ciepło mi się na serduchu robi jak go słucham. A jeszcze do tego tak uroczo nieśmiały
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-07 o 14:42 |
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak narazie kompletuje ubranka,a kosmetyków dla małego nie mam wcale
. Ja też wklejam mój brzuszek ,a co ! ![]() Mam termin na wtedy co Muron .Czyli teraz jest początek 31 t.c. |
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

cudowna praca.. nigdy nie wiadomo o której idziei o której wraca..i zarzyczył sobie pizze... więc dziś nie dość, że póżna kolacja to na dodatek lekko mówiąc kaloryczna
kupiłam tak w razie czego

Wczoraj jeszcze duzo pakalam...musialam chyba to z siebie wyrzucic...dzisiaj juz jest lepiej bo dziadek bardzo cierpial...a jak zmarl to mial usmiech na ustach...wiec musialo mu byc wtedy juz lepiej... Datego ta smierc to pewnie dla niego duza ulga-tak sie pocieszam...
"

", okres bez zmywarki wspominam jako koszmar, to samo bez pralki..