|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Ale to przeciez nie wasza wina , malutkiej szkoda bo już by dawno mogła być z wami , a przecież na psychice dziecka też taki pobyt w DD się odbija , nawet jak jest malutkie. Cytat:
http://www.apteka.gda.pl/hipp-kleik-...wy-p-1867.html Cytat:
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Gmyrelka- brak mi słów. Szkoda tej dziewczyny, szkoda dzieciaczków.
W pracy w zeszłym roku mieliśmy podobny przypadek - młode małżeństwo, ona wciąży bliźniaczej, mieszkanie i auto na kredyt. Chłopak szedł ulicą i zemdlał. Zabrali go do szpitala. Zrobiliśmy akcję zbiórki krwi. Dwa tygodnie później nie żył, ostra białaczka. Wdała się infekcja, z którą organizm sobie nie poradził. Nawet nie miał szansy na przeszczep ![]() Pl_madzia- zdrówka maluszkowi życzę. Przede wszystkim powinien dużo pić. ukrycior- miło, że do nas dołączyłaś, witamy ![]() Tylkooliwka- my w zeszłym roku byliśmy ze znajomymi w domu, ale to był specyficzny Sylwek - bez muzyki (mój tato zmarł w listopadzie). O północy wyszliśmy na boisko postrzelać. W tym roku też planujemy tzw. domówkę. Starsi w jednym pokoju, maluchy pójdą spać do drugiego, średniaki, jak mój syn -u przyjaciół na górze z ich synem i znajomymi. Kiedyś co roku chodziliśmy na "salę", ale wolę jednak klimaty domowe ![]() Anakazar- daj znać, co Ci ten sprzedawcza puzzli napisał - przyśle Ci brakujące, czy kaskę zwróci? Ja dziś na All sprzedałam fotelik maxi cosi cabrio i bazę do niego, ciążowe dżinsy i przyrząd gimnastyczny Fisher Price. Zwróciła mi się znaczna część wydatków na nowy fotelik ![]() Po południu pojechaliśmy do sklepu, akurat jest promocja na zabawki (jak to przed Świętami...). Kupiliśmy Oli szczeniaczka-uczniaczka Fisher Price'a (115 pln). Jak na razie uważam, że to słuszny wydatek, posłuży na długo. Pod choinkę kupimy małej gawędziarkę, tę którą już tutaj ktoś polecał. Pisałyście o podusi - u nas Olunia śpi na plecykach lub na boczku i ma taką cieniutką, tylko delikatnie ma główkę wyżej od tułowia. Jutro znów do pracy, buuuu ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-11-07 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Ja zasugerowałam mamie, ze prezenty na Święta to raczej prezenty praktyczne dla Mani mają być. Żadne tam pierdółki, tylko nawet jakieś większe na zrzutkę niech będą, bo naprawdę zgromadzić musimy dużo i szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Dusiaka ale zobacz jaki tydzień krótki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=he5fpsmH_2g Aż mi się humor poprawił, łzy mi ciurkiem ciekły ze śmiechu ![]() ![]() ukrycior czytałam Twój wątek, jestem mniej więcej w połowie - jutro będę kontynuować. Oczywiście jak bóbr płakałam ze wzruszenia ... i ta dziewczyna co swoje maleństwo oddała ... odważna i dzielna! A Tobie to się medal należy! Jesteś naprawdę wspaniała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#366 |
Zakorzenienie
|
Właśnie powoli dociera do mnie, że to MAMO dotyczy mnie... uczucie zwalające z nóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
JA też dzisiaj cały dzień (tzn. kiedy mam czas) czytam wątek "ukrycior". Płaczę i śmieję się. I fajnie że wiem jak już się kończy główny wątek tej historii. Ale w między czasie pojawiają się inne także wzruszające wątki i ciekawe historie.
A co do sylwestra. To o ile dobrze pamiętacie to ja w zeszłym roku spędziłam go w szpitalu przy inkubatorze małej. Święta podobnie. Więc w tym roku na pewno będzie lepiej bo będziemy je spędzać razem ale już w domu. Za imprezami nie tęsknię. Ja w święta zwykle gdzieś wyjeżdżałam - im dalej tym lepiej (zwykle jakieś ciepłe kraje). Raz nawet był to Hongkong. Często były to też narty gdzieś w górach. A teraz będzie to dom, choinka, prezenty, kominek, lampka czerwonego wina. Będzie super bo będą to święta z Moją rodziną.
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze niech wam kupią ( zrzutkowo) krzesełko do karmienia . przyda się na bardzo długo a to droższy wydatek . No i nie wiem czy lubisz ale ja i nie tylko ja tutaj kupujemy ciuszki w lumpeksach , piekne sa i za grosze można śliczne rzeczy kupić . Zawsze troszkę kaski w kieszeni zostanie niż jakbyś miała nowe kupić MAMO ![]()
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Tylko lumpki Aniu. Moja mama znosi nam tony. W związku z tym mamy nawet w domu ubrania dziecięce na różny wiek - mama je kupuje bo piękne. A ona emerytka więc ma lumpeksy wyczajone wszystkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiałam dzisiaj czy dać małemu poduszkę, ale stwierdziłam że jeszcze czas ![]() Wczoraj byłam na imprezce i ja już nie piję ![]() ![]() ![]() Ale spotkanko fajne było ![]() Dziewczyny kupujące używane zabawki na allegro - jak jest z ich stanem faktycznym? bo na każdej aukcji piszą, że stan bardzo dobry i normalne stany użytkowania... i czym ewentualnie myjecie takie zabawki po otrzymaniu? Napaliłam się na tą żyrafę z klockami sensorycznymi, nówka na allegro 98zł kosztuje, próbowałam dzisiaj też nową zalictować, ale poszła za 80zł, a używaną trochę się boję kupić ![]() Macie jakieś pomysły na prezenty? bo ja w ogóle.. ani dla Kuby ani dla siostrzeńca, przeglądam strony i nic mnie w sumie nie zauroczyło ![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
ferrou.. zabawki raczej jak ktos wystawia to sa w naparwde dobrym stanie!
ja włąsnie licytuje 3 sztuki łącznie za ok 130 zł! znaczy tak ustawiłam w snajp.pl max oferty POLECAM TEN PROGRAM.. jeden strazł tylko 60 gr ustawiasz kwote jaka chcesz wydac max na dany towar i na finał czekasz poza kompem bo nie musisz nawet miec go włączonego.. a snajp przebija co 1 zł chyba wiec np. ustawiasz ze za 45 max mozesz wydac na to a pójdzie ci za 30 bo nikt wiecej nie dał..
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
madziwnia - też pisałam o snipie chwilke temu he he bo ja też z tego kupuje
Faerrou zabawki foshera cięzko jest zakatować , mój szymek niszczy zabawki a naprawde te fishera wygladają jak nowe . także nie dziwie się ze tyle ludzi pisze że taki stan bo tak pewnie jest . sama kupiłam dwie ostatnio słonia z klockami ( klocki tylko były lekko porysowane ale to normalka przecież ) a sam słoń naprawde w super stanie i kiesyś kupiłam takiego żółwia i to samo. Raz mojej koleżance się trafiło że kupiła syf ale to była jakaś zabawka z materiału w stylu szczeniaczka i śmiardziała fajami ![]() a myje mydłem i wodą . ew płynem do szyb a potem wodą . ukrycior - no to super masz mame . I dobrze ze lubi grzebać co zawsze coś zaoszczędzicie . a wypytałaś już w DD ? bo butelki musisz kupić takie z jakich ona pije , mleko to samo itp. No i spytaj o Mani rytuał , o której je itp warto tego nie zmieniac przynajmniej na poczatku
#373 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cigi proszę bardzo http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/P...aropolski.html Cytat:
![]() Cytat:
Pierogi u mnie robi moja mama , ja tez umiem ale jakoś wolniej mi to idzie ![]() ![]() co do sylwestra to pewnie będzie biała sala i tyle ![]() Cytat:
_____________________ Jeśli chodzi o prezenty to jeszcze się nie zastanawiałam , ale małemu to raczej nie problem będzie , ale co dużemu ![]() ![]() Babcie dostaną tradycyjnie po jakimś wikardzie albo coś podobnego , a tż-owi to tez ciężki orzech będzie ![]() ![]() Niby wesołe te swięta , takie radosne , ale jednak jakies dołujące zaraz pokazują tych biednych samotnych i bezdomnych ludzi , dzieci z domów dziecka aż już mi się płąkać zachciało ![]() Zdecydowanie wolę Wielkanoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Wiem kochana Aniu. Pierwsze pytanie na liście - rytm dnia, ulubione żarełko (wiem, że słoiczki Gerbera), kiedy, co, jak i z czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ciasto wystarczy przed pieczeniem zarobić potem tylko przełożyć kremem, polać czekoladą, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Ukrycior - ja to nie wiem ale ja to bym chyba zaraz rozpaskudziła to Twoje dziecko
![]() ![]() To nie wiem chyba bym ją tuliła i tuliła żeby jej to wszystko wynagrodzić . I pewnie bym z nią spała i wogółe ![]() A ja raczej nie z tych co dzieci rozpieszczają - moja to w swoim pokoju sama śpi. ![]() Aż się nie mogę doczekać aż nam ją pokazesz ![]() Libra - pewnie że lepiej spytaj , ja tez od pewniego okresu miałam kupowane co chciałam zeby nie było jakiegoś rozczarowania , napewno bedzie to docenione . A po co masz miec smetną mine pod choinka że prezent nie taki jak trzeba . choć mina malucha ( mam tu na myśli SZymka bo Ola za mała ) jak rozpakowuje prezent i nie wie co tam i aż się rączki trzęsa jest bezcenna he he . ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- To w DD na słoikach jadą ? Myślałam ze gara robią i dzieciaczki jedzą .
#377 | ||||||
Rozeznanie
|
hejka, ja tak krociutko i pomykam spac; (moze mi sie uda tym razem
![]() Cytat:
Tutaj u nas nie tak duzo sie dzieje (sa okresowo jakies imprezy), choc jak na tak male miasteczko to nie malo.;nie ma za bardzo jakichs atrakcji z ktorych moznaby skorzystac z maluchem. Myslalam, ze uda mi sie chodzic na tance, z BAsia, czy bez, ale jakos nie bylam od porodu, bo Basia albo sie wybudza i potrzebuje przytulenia, albo juz jestem tak zmeczona, ze mi sie nie chce. A uwielbialam to. Ale, przypomnialam sobie, bylam raz w kinie. Fajnie bylo, relaks. A ja bywalam w kinie regularnie, i tego mi troche brakuje. Podobno zdarzaja sie takie seanse dla rodzicow z dziecmi, dzwiek przytlumiony itp, ale jakos ciezko mi sobie to wyobrazic. (chyba musialoby nie byc foteli, a zamiast tego maty edukacujne) Musze sie w koncu ruszyc z mala na basen, tylko to kawalek od nas. Ja uwielbiam wyprawy na lono natury. I dlatego szyje nosidlo, mam nadzieje, w koncu sie z nim uporac, wtedy moze bede mogla gdzies dalej wyruszyc. Cytat:
Ja tez moge siedziec w domu, ale jednak lubie tez sie czasem do kogos odezwac tak wiec rodziny i przyjaciol jednak brak; no i Ty pracujesz, realizujesz sie, to tez inaczej. To jakos uskrzydla tez. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
libra, oswiec mnie, co to jest biala sala i wikard??? ![]() Co do starszego synka proponuje pomysl stary jak swiat pt. LIST DO SWIETEGO MIKOLAJA; pisze sie liste prezentow i zostawia na oknie. Daje to zludzenie wiary w swietego Mikolaja, albo dziecko wierzy, albo to taki ladny sposob wyrazenia zyczen do rodzicow; Mysmy w domu pisali. A ja czesto pisalam: chcialabym dostac niespodzianke; jakos rodzice zawsze z czyms trafili i najbardziej podniecajaca byla niewiedza co jest w pakuneczku ![]() Cytat:
Ukrycior, a powiedz, wy dopiero niedawno dowiedzieliscie sie o Mani? Ze czeka na Was? I odwiedzaliscie ja? jak to bylo? Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-07 o 23:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() W ten śniegowy poranek Patrzę za okno a tam biało, no co jest grane. Jakoś mam uraz do śniegu przez poprzednią zimę ![]() Ferou ja zabawki FP tylko uzywki kupuję ostatnio. One są nie do zniszczenia przez jedno dziecko, może po piątce to już coś widać ![]() ![]() ![]() ![]() Erwi jeszcze śpi. Zobaczę jak dzisiaj będzie z tymi kupami. Jak tak jak wczoraj to po 8 moja lekarka przyjmuję i lecę. ale dałam mu wczoraj smectę(pół tylko mu wmusiłam) i dictoflor czy jakoś tak. Więc mam nadzieję że już strawił tego HIPPa ![]() Lece zacząć poranną bieganinę, z odstawianiem Eryka do szkoły.
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane,
melduję się po ciężkim weekendzie. Klimat w domu bardzo mocno nieciekawy. Jedynie wczoraj pierwszy raz od porodu byłam gdzieś - w teatrze. Dziewczyny, przedstawienie "Podwójna rezerwacja" http://www.teatrkomedia.pl/engineHTML.php?id=21 - uśmiałam się tak mocno pierwszy raz od bardzo dawna . Także warszawianki - POLECAM! W kwestii dzieci: zębów brak, raczkowanie w pełni, zaczynamy nawet siedzieć. To już się przywitałam i was nadrabiam. ![]()
#380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dusiaczku jak mi sprzedawca odpisze to dam Ci znac.A co?Ty też tak miałaś? Co do prezentów pod choinke to chcę małej kupic to http://allegro.pl/hit-nowy-interakty...309117403.html widziałam go w sklepie i strasznie mi się podoba-w sklepie cena 230zł. I jeszcze jezdzik w końcu,bo akurat już wiekowo będzie odpowiedni. Ja jak co roku mam problem z prezentem dla tż ![]() ![]() ![]() Moje dziecko biedne dzisiaj wstało o 5.30 i na macie po godzinie jak sierotka(pierwszy raz)zasnęła sama wtulona w konika.Ja mi jej żal było. Jak dzisiaj mi pełzak nie dojdzie to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- pl madzia brrr śnieg-niecierpię zimy i a kysz,kysz,kysz obym jak najpózniej zobaczyła taki widok za oknem ![]() megi przynajmniej jakaś miła odmiana w tym teatrze ![]() dziewczyny a czy taki maluszek może tęsknic za tatusiem?bo tż wczoraj pojechał i mała jest okropna,cały czas ręce,bo jak nie to ryk,co jej z oczu zejdę to ryk,a nigdy taka nie była-miała mnie w nosie jak sobie gdzieś poszłam. A tż pojechał i mam inne dziecko...
![]() |
#381 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobitki
![]() Tak bardzo się cieszę,że tylko 3 dni i wolne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gmyrelka to masakra jakaś,współczuje tej żonie,nie wiem co bym zrobiła nawet nie mogę o tym myśleć...... Ukrycior musisz się zorientować co ona już jadła bo pewnie nie zaczynasz zupełnie od początku więc trudno troszkę coś doradzić,co podawać. Lawenda ja bym do lekarza gnała. Madzia jak to?śnieg już masz??? i jak tam z kupką przeszło? Ferrou ugotuj sobie jakiegoś rosołku dobrego ![]() Libra miło się czyta o takim partnerskim układzie w małżeństwie jak też tak zawsze chciałam i na szcęście jak narazie się udaje ![]() Anakazar nie wiem,może i tęskni Danielek też mi się w nocy budził i tak płakusiał cicho nie wiem co mu się stało ![]() co do podusi to jak w dzień usypia to mu kłade podusię bo tak go karmię czasami na leżąco po czym on sobie usypia i już go nie ruszam. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-08 o 07:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
A czy któras z was wozi jeszcze w głębokim?bo ja dalej...asielek,dusiaka?
Megi jest i pracuje z nami,a Pop coś się spóznia?hehe
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Hej hej.
Dziękuję dziewczyny za gratulacje, co do ślubu to bierzemy ślub cywilny i robimy małe przyjęcie. A nie odpisywałam bo... złapała nas grypa jelitowa... MASAKRA... nie miałam siły na nic... babcia jeden dzień się małą zajmowała bo nie dała bym rady.... i babcia teraz chora ![]() Nie wiem czy pisałam ale mamy dwie dolne jedyneczki ![]() Ukrycior- czytałam kiedyś twojego ''bloga''... Wspaniałe wieści, czekam aż nam przedstawisz Waszą córeczke ![]() ![]() Gmyrelka - ciężko jest cokolwiek napisac... wielka tragedia ![]() Dziewczyny wasze dzieciaczki są cudowne ![]() ![]()
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-11-08 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
U nas biało za oknem, ale tak że jak teraz przestało co dopiero patać, to już topnieje, bo jeszcze za ciepło. Erwi taki szczęśliwy był jak szliśmy Eryka odprowadzić, i mu śnieg na buzię spadał. Folia później już założona, to jak ją ściągnełam to taka sztywna, że się balam że popęka
![]() Czekam aż tz z pracy jednej wróci, bo z drugiej ma urlop(powinien być już pół godziny temu ![]() Jak któraś chce kulki sensoryczne http://allegro.onet.pl/fisher-price-...311560586.html chyba niedrogie Ja żyrafy wczoraj nie wygralam, to szukam innej ![]()
![]() |
#386 | ||
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23113101]A ja polecam http://www.wielkiezarcie.com/recipe16732.html
ciasto wystarczy przed pieczeniem zarobić potem tylko przełożyć kremem, polać czekoladą, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki[/QUOTE] o ciekawy muszę wypróbować ![]() Cytat:
![]() Tak będzie najlepiej jak zapytam Cytat:
biała sala to po prostu zostaniemy w domu i pójdziemy spać ![]() a vicard to coś takiego np. na pirwszej pozycji http://www.aptekaswstanislawa.pl/promocje.html list z Mikołajem to raczej ni przejdzie mój syn ma już 13 lat już na 100% nie wierzy w żadne Mikołaje , Dziadki Mrozy i Gwiazdory ![]() dziecko na pewno czuje jakąś inną atmosferę w domu jakies podenerwowanie , napięcie no i na pewno też trochę teskni |
||
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
madzia ja znalazłam nowe za 27zł 6 sztuk http://allegro.onet.pl/fisher-price-...310699926.html
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- http://allegro.onet.pl/klocki-sensor...308381126.html tu jaka świetna oferta
#388 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() Ja siedze w pracy i nic mi się nie chce ... a mam tyyyle do zrobienia. Ja z FP mam sporo zabawek po Hani i jak młodemu kupuje to raczej nowe. Zawsze odkupuję dzieci za całą rodzinę a babcie czy prababcie nie chcą używanych. ukrycior a tak mnie zastanawia jak to jest u Was jeśli chodzi o imię i zgłaszanie dzieciaka do urzędu. My miałyśmy na to dwa tygodnie od urodzenia, a u Was jak to jest?? I czy możecie malutkiej imię z Mariki na Marię zmienić? I mi podobnie jak Ani serce pęka, że Ona w DD siedzi, jak Jej MAMUSIA czeka na Nią w domu... w zasadzie to na co Wy czekacie?? Czemu nie możecie Jej JUŻ wziąć?? Megi a co tam się z domu dzieje że jest nieciekawie??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-08 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Aaaa... tż oczywiście. Aż brak słów. Wszystko mi już opada, jak myślę o naszym małżeństwie. Zaczynam mocno wątpić czy to ma sens, chyba mamy więcej dni cichych lub zakłóconych niż dobrych. Właściwie nie chyba nawet, ale na pewno. ![]()
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gmyrelka - ukrycior czeka na papierologie ![]() ![]() U nas nocka nawet spoko szkoda tylko że Ola spała do 7 a SZymek do 8:20 , nie mogła tak z nim dłużej eehh.. Taki live ![]() widze że szaleństwo sensoryczne trwa he he . ja wyrodna nic Oli nie kupuje bo i tak dużo tego mam wszystkiego . w sumie fajnie . Tylko tego słonia co jej nabyłam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.