|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
ukrycior - jak już napisały dziewczyny fotelik
http://allegro.pl/fotelik-espiro-opt...301055909.html większośc w sumie z nas go tutaj ma łacznie ze mną . jest fajny bo się dobrze rozkłada i malutkiej bedzie w nim wygodnie . Moja Ola już w nim jeździ od wrzesnia a Twoja Mania jak pisałaś jest bardziej moblina od niej . A miałam zapytać już wczesniej czemu malutka jest do tej pory w DD ? Dlaczego nie była do adopcji po 6 tyg ( bo wiem ze tyle ma mama na zmiane decyzji ? ) pytam tak z ciekawości ? pewnie jakies papiery jak zwykle stały na przeszkodzie ?
#302 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bo jak do owoców dodam 2 łyżki kaszki to sie taka gęsta papka robi, więc rozcieńczam troche z wodą śliczny i jaki juz dorosły się wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znaczy to, że to złe bo ja sama chciałabym maluszka adoptować kiedyś tż też ale na to jeszcze sporo czasu będzie potrzeba. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- ważne, że sie kocha maluszka! nie ważne czy adoptowany czy nie ![]() my dzis mamy 7 miesiecy, z tezetem nam sie troche problemow nazbieralo ale jakos udalo nam sie wybrnąć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytaj o wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Staraliśmy się o dziecko ponad 5 lat też mieliśmy w planach adopcję no ale pojawił się Maciuś ...
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Witam
Pokazuję "wczorajszą"Ninke ![]() Ta fotka gdzie mała jest "niewyrazna"to efekt przebudzenia ![]()
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- anakazar Ninka jest czadowa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
![]() ja teraz zobaczyłam nowo dodane fotki naszych dzieciaczków i wszystkie są cudowne ![]() aniap Szymek mnie rozwalił ![]() ![]() ukrycior witam i gratuluje dzieciątka ![]()
#310 |
Zakorzenienie
|
ukrycior - witaj w naszym gronie. Super ze są tacy ludzie jak Wy. Weszłam na twój wątek, poczytałam i prawie od godziny ryczę. Bo to i szczęście ale także wielka złość. No bo są rodzice którzy czekają na dzieci i są dzieci które czekają na rodziców a to oczekiwanie jest wieloletnie. Dla mnie to paranoja. Rozumiem że DD to nie sklep ale żeby to aż tak długo trwało.
![]() PS. JA też mam ten fotelik espiro optima i mała w nim siedzi od 2 tygodni. Jest fajny i wygodny. My na razie zamontowaliśmy go tyłem do kierunku jazdy. Yoonka - jak mądrze Twoja mała się umorusała. Zazdroszczę spineczek. Baobabek - Kubuś to faktycznie klon tatusia ![]() ![]() Asiulek - Wercia jak zwykle śliczna. ![]() ![]() ![]() Anakazar - I następna laska rośnie - śliczna. ![]() Ja też należę do tych co to uwielbiają oglądać zdjęcia "naszych" dzieci ![]() ![]() A moje dziecko wstało dzisiaj o 4:20. Bawiłyśmy się do 7:30 a potem mała zasnęła mi przy butelce mleka. Teraz śpi więc mogłam trochę poczytać. A siedzą oczywiście tu gdzie ona śpi i ciągle tylko na nią zerkam i cały czas nie mogę się nadziwić że to moje dziecko. Dla mnie jest to w dalszym ciągu takie niesamowite.
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Farby się super zmywają i spierają ze wszystkiego . flamastry narazie omijamy z daleka a jest jeszcze ciastolina co też ze wszystkiego schodzi . Farbami miałam umazaną cxała podłoge , zeszło chusteczkami mokrymi a SZymek poszedł do wanny . ![]() Jak ma się pokój z samą podłogą to nie ma się czego bac ![]() Wkiońcu weekend , trzeba jechac oczywiście po zakupy , bo w lodówce to mam tylko światło . MIłego dnia
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
z cyklu "jak to trzeba mieć oczy dookoła głowy"
przezornie po przeczytaniu wszelkich upadków z łóżek nigdy małej samej nie zostawiam, ale przecież coś nam się też musiało przytrafić: leżymy dziś rano na łóżku, Gabryśka od ściany, ja obok, zejście z łóżka w nogach zablokowane kołdrą przezornie, bo ja czułam , że zaraz zasnę jeszcze na trochę, a ona się wierciła jak szalona. No i zasnęłam-budzę się, a myszka... za naszymi głowami jest przerwa między łóżkiem a ścianą, bo inaczej waliłabym bańką własną w parapet no i tam właśnie znalazła się myszka-Gabryszka. Wystawała tylko głowinkai całe szczęście że ona nóżkami tam wleciała a nie odwrotnie. I nie mogłam jej wydobyć, bo było za ciasno i teraz tak: jedną ręką trzymam ją pod pupą, a drugą próbuję odsunąć od ściany ciężką kanapę ![]() Od dziś przyjmuję zasadę jak z kotami:jak ci się wydaje, że się gdzieś dziecko nie zmieści, to NA PEWNO SIĘ ZMIEŚCI! zazdroszcze Wam tych zakupowych planów...ja siedzę sama jak palec do 18.30....już nawet nie chce mi się pisać o tym,że dość, że dziczeję, że....aż już mi głupio jest do jakichkolwiek znajomych dzwonić z pytaniem co dziś robią, bo mam wrażenie że się wproszę i że jestem taka "biedna i nieszczęsna i sobie rady nie daję" i nie będę żebrać o spotkania. No, to siedzę sama.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-11-06 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania mi tż kupił ten fotel w jysku(chyba dobrze napisałam?)jak w ciąży byłam-żebym miała wygodnie jak dupa i brzuch urośnie ![]() Ania jak mówisz,że to tak łatwo schodzi to luzik,bo ja mam jeszcze wizję tych starszych farbek,ciężkich do zmycia i pamiętam jak moje siostry odbijały swoje rączki na mamy ścianach ![]() Cytat:
![]() Nie smuc się,idz na "intymne" ![]() ![]() ![]() Mój tż pojechał na zakupy i dzwonił,żeby mi powiedziec,że kupił MI super mopa jakiegoś;DD-co to nawet schylac się nie będę musiała ![]() ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-06 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
nie moge nigdzie isc, bo Gabryska nie usiedzi sama w lozeczku, nie zostanie sama w pokoju, nie moze mnie nie widziec, a ja nadal mam wrazenie, ze TZ kompletnie nie kuma o co mi chodzi jak mowie, ze znowu caly dzien bede siedziec z mala w domu i mam dosc, on tego k.... nie rozumie!!!!!!
dzisiaj wroci wieczorem, a jutro co? a jutro to on musi jakies prace czytac, jakies syllabusy pisac... a ja-a ja powinnam byc najszczesliwsza na swiecie bo przeciez spedzam czas z wlasnym dzieckiem-coz piekniejszego? W takim razie to moze ja sie na rodzica nie nadaje.
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie możesz miec jutro w nosie tego czym tż MUSI się zając,zostawic z nim Gabuni i po prostu pójśc gdzieś sobie?na zakupy?do koleżanki?jeśli lubisz czytac to może wypożycz lub kup coś fajnego... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dziewczyny jak wasze dzieci piją tran to też tak śmierdzą rybą?bo tż chodził i mi narzekał,że od małej"jedzie"rybą okrutnie i jakoś nie wpadliśmy,że to tran...a dzisiaj sama się nim polałam i mimo,że ręce myłam kilka razy już to i tak śmierdzę;/
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka u nas urwanie glowy
![]() moje dziecie trzymajac sie lozka potrafi zrobic kilka kroczkow mi cos w plecach i schylac sie nie moge ![]() zostalo mi 4 strony do czytania ![]()
![]() |
#320 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki-laseczki
![]() Wszystkim rocznicowym wszystkiego naj ![]() Gratulacje nowych umiejętności. Zdjęcia dzieciaków - wspaniałe jak zwykle. Maluchy coraz mądrzej wyglądają. Widzę że kilka dni minęło a tu tyle tematów a ja nadrabiać nie mogę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja ciocia ponad 20 lat temu adoptowała dziecko i nie mogę sobie wybrażać Twoich odczuć. Czekali kilkanaście lat. Teraz kuzyn jest na liście oczekujących na adopcjęe. Podobno minimum 2 lata ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Poszukaj może jakichś zajęć da sebie. Może basen albo siłownia. A może poszukaj jakiego kursu fnansownego przez UE i wyjdź z domu sama bez dziecka. Tż będzie się muiał zająć małą. Potrzebujesz czasu wyłącznie dla siebie i koniec
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Anakzar Ninusia jest przesłodka
![]() Ukrycior witaj kochana ![]() ja tez mam espiro optima Baobabku Kubuś nie jest patyczek-bardzo ładnie wygląda. Drcron-remont?czyli wszystko się ułożyło z tym domem?teść przejrzał na oczy? Asiulek spójrz na te bezbronne oczka Werci-kochaniutka jest-więcej cierpliwości a jeden wybryk to pewnie kiedys każdej z nas przyjdzie. Danielek staje na kolanka jak siedzi w łóżeczku,łapie się za szczebelki i siup. a jak go sadzam w foteliku do karmienia tyłem to wstaje trzymając się oparcia w szoku jestem tylko tydzień w pracy byłam a tu takie zmiany ![]() Mrowaczku u nas podobnie odkąd mamy synka to jakoś mniej telefonów o spotkania ![]() owszem przychodzą znajomi ale jak ich zaprosimy....taki żywot co do zabawek to daniel bardzo lubi ten garnuszek,wkłada i wyciąga klocuszki ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-06 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie nie bo ja źle napisałam "czekają nas" u nas na zakupy lata tylko tż bo ja mam to co ty ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla TZta kontakt z małą jest bardzo ważny i potrafi i chce się nią zajmować. To nie tak, że on "zrobił swoje" i teraz kompletnie się nie angażuje. U nas jest tak: TZ pracuje na 2 uczelniach z czego jedna jest w innym mieście-dojeżdża ze znajomym (sam nie ma prawka), a droga w jedną stronę zajmuje ok.godziny, więc nawet jeśli kończy zajęcia np.o 14 to ja w domu mogę się go spodziewać po 15 itd. Rzecz w tym, że praca wykładowcy jak i każdego nauczyciela nie kończy się niestety z chwilą wyjścia z budynjku, w którym się pracuje-praca idzie również do domu. Testy do przygotowania, potem do sprawdzenia, przygotowanie zajęć nawet jeśli tylko czasem, bo większość jest podobna do zeszłorocznych, seminaria licencjackie i magisterskie oznaczają cholernie dużo czytania prac, wtjazdy na konferencje (jeździ rzadko-teraz na Litwe w listopadzie) to z kolei konieczność przygotowania wystąpienia, a po konferencji napisania z tego artukułu, po drodze tysiace innych spraw wiec jest tak ze on wraca z pracy i czesto...siada do pracy. Oczywiscie przejmuje mala jak moze,ale czesto np.na godzine,dwie,trzy,a ja wtedy mam zaleglych tyle spraw,ze albo rzucam sie do sprzatanie albo po cos jade-zwykle dla malej i wychodzi na to ze i tak z odpoczynku nici-wczoraj bylam u fryzjera-przyznaje,z tym nigdy problemow nie bylo. Ale np. dzis co z tego ze sobota jak on na zaocznych, jutro czyta prace przez pol dnia, potem juz saMA NIE WIEM I PO WEEKENDZIE-sorry caps sie wlaczyl,pisze jedna reka. a od poniedzialku od nowa. mam dwie godziny korkow w tygodniu i to jest czas kiedy na pewno on przejmuja Gabi, aLE odpoczynek to dla mnie sredni. Dodatkowo posiadajac koty nie mogepo prostu puscic gabryski na podloge zeby byla wszedzie,a co za tym idzie musze jej non stop pilnowac i ruszyc sie nie moge na krok bo wrzeszczy. Mnie juz nawet spacery oprzestalycieszyc.I wisi nade mna jescze to,ze to on na nasd zarabia,bo moich zxlecen nadal nie ma wiec teoretycznie nie powinnam sie skarzyc(to nie jest jego opinia,tylkotak pisze w rozzaleniu).Trudno to pisemnie naswietlic porzadnie,szczegoolnie piszac jedna reka.
![]() |
#325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba tak się szybko przekręca że już nie jeden raz w ostatniej chwili go łapałam bo by spadł z łóżka, a serce to w gardle miałam... zawsze to kołdrą i poduszkami blokuję wszekie zejścia ![]() ![]() A co do spotkań.... u nas też się zmniejszyło grono znajomych, co więcej mało kto do nas dzwoni, a jak ktoś dzwoni to do tż'ta a nie do mnie i z nim się umawiają... a ja idę chyba jako dodatek ![]() Ale dzisiaj o dziwo wychodzę, zadzwoniła żona kuzyna tżta (oczywiście do niego a nie do mnie) i nas zaprosiła na imprezkę... fajnie, przynajmniej wieczoru nie spędzę przed kompem ![]()
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam Ninie termometr taki co się mierzy temperaturę od czoła do skroni i jestem bardzo zadowolona,bo nie muszę czekac paru minut.2 sekundy i wszystko wiem.Myślę,że warto.
![]() |
#327 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo czasami dziecko jest mniej zmeczone i na siłe nie usypiam nigdy! jak widze że jeszcze by pochasała to jej pozwalam.. nawet jak trze oczka to czasami nie zasypia odrazu ... I wcale nie naskoczyłam na ciebie ![]() ![]() Bo nie... to miałam na celu ![]() Cytat:
Cytat:
witaj kochany ukryciorku!!1 Fajnie że sie ania zwerbowała do nas!!!! Jesteście z mężem WIELCY!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
madziwnia a że sie głupio spytam, czy u Was tez 11 listopada to jest świętem św. Marcina i sie je rogaliki? bo tak niewiem czy w środę sobie nie nakupić na czwartek, bo jakoś mi w ten jeden dzień w roku bardzo smakują
![]() A co myślicie o takiej zabawce? tak się zastanawiam czy zamiast kupować pełno małych to może taką jedna większą( tylko tych małych już się nazbierało) a mały uwielbia te klocki sensoryczne, i oglądać i smakować ![]() http://allegro.onet.pl/ogromna-kostk...308552542.html
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na squnde po szkole...
pochwale sie: MAMY ZĘBA! 1 DOLNA PRAWA JEDYNECZKA! ![]() poza tym jesli chodzi o znajomych u mnie na szczescie nie ma zadnych zmian! Widujemy sie dość często, wpadaja do nas czesto bo jednak nasze wyjscie zalezy czy rodzice planow nie maja zeby z mala zostac, ale jesli nie maja to my rowniez wychodzimy. Inaczej bym swira dostala. Teraz uciekam cos zjesc i ogladac MT. Dobranoc.
![]() |
#330 | ||
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki
![]() ukrycior- witam i serce mi się raduję, ze są tacy ludzie jak Ty ![]() Ja dziś po kolejnych przejściach z Wercią ale juz jestem twarda ![]() ![]() ![]() Własnie nie chciala mi zasnąć (mimo, ze ostatnio spala ok 12-tej ![]() A dziś w nocy obudzila sie o 1.30 na zabawy. Po godzinie usnęla... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.