|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
super kamizelka ![]() ale będzie z niego mały przystojniak
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
oby tylko ładna była
![]() bo niby 62 a jak patrzyłam to niektóre ciuszki jakie mam to 56 większe od 62 no ale za 4 zl to nie bede ubolewać ![]() mam dylemat czy otworzyć czipsy czy nie ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- http://allegro.pl/kombinezon-0-2-mie...296960968.html upolowałam jeszcze ten kombinezon ![]() ![]()
#2133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moge zapytac o jaka rzecz chodzi? oczywiście jeśli nie chcesz- nie odpowiadaj, ale może po prostu lekarze wychodzą z założenia, że skoro to jest groźne dopiero przy porodzie to w ostatnim trymestrze cie poinformuja, zeby nie siac paniki, wiem, że sporo lekarzy tak robi... Cytat:
no, nie wiem, moim zdaniem na początku mozna pomylic skurcze, a raczej po prostu nie byc pewnym, czy to juz porodowe, czy jeszcze przepowiadające ale jak one juz sa regularne i postepujące to raczej juz wiesz, że to- to Najlepiej jak sa skurcze jakiekolwiek to zacząć je sobie zapisywać na kartce, wtedy widać czy one sa regularne, czy nie i co ile minut są no i jak widzisz, że trzy godziny cos tam sie dzieje, ale z zapisu wynika, że nieregularne i nie narastające to raczej będa te przepowiadająće, dobrym sposobem jest też kąpiel- jesli to skurcze przepowiadające, to po kapieli powinny przejść, a jesli poród to raczej przyspieszą po kapieli aha no i jest jeszcze sposób lampki wina- efekt taki sam jak przy kąpieli ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
Pobudkaaaaaa!!!
![]() Dzien dobry wszystkim ![]()
#2135 | |
Zakorzenienie
|
a mój myśli nad tym czy da rade
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
A wybieracie sie do szkoly rodzenia? Czytalam gdzies, ze faceci maja stresa przed porodem, bo nie wiedza poprostu co ich tam czeka (poza tym czego na filmach sie naoogladali
![]() ![]()
#2137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() N.ik.a - Ty też z okolic ?
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper!!!! dziadkowie spisali się na medal ![]() naprawde miła niespodzianka ![]() moi teściowie, czyli dziadkowie mojej malutkiej rozrabiary twierdzą, że do porodu nic nie kupią - ich wybór, mnie tez namawiali do tego żeby nie kupować nic, ale to nie dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej
Wreszcie nadrobiłam wszystko ale było tego tyle, że tylko wybiórczo odpowiem na kilka postów. Oczywiście gratuluje wszystkim szczęśliwym mamusiom które wiedzą już co noszą pod serduszkiem Cytat:
1. lewatywę (strasznie rozbolał mnie brzuch - musiałam mieć zrobiona przed testem oksytocynowym) 2. badanie rozwarcia na skurczu 3. szycie (miałam pęknięcie fizjologiczne I stopnia). Resztę wspominam bardzo dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, ja narazie zmykam, biore się za nanoszenie poprawek na moja prace mgr, jutro jade do promotora i trzymajcie kciuki, żeby znalazl dla mnie czas i z łaski odpowiedzaił na moje pytania bo słowo daje dojdzie do rękoczynów
![]() Będę później, miłego dnia!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A poważnie, trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potwierdzam- moje porody wspominam miło ![]() a co do herbatki, to może nie będe piła, skoro taki efekt, przy moim tempie rodzenia, moge się wtedy nie zdążyc obejrzec, a tu juz parte ![]() Znajoma przy 9 dziecku urodziła w 15 minut, mówiła, że sama była zaskoczona, nagle zaczęły sie skurcze, odeszły wody i dzidzius wyskoczył, oczywiście nigdzie nawet nie zdążyła wyjśc ani nic, poród z zaskoczenia w domu ![]() trzymam kciuki za Iweczkę
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam z tym bólem brzucha u lekarza. Mam przez parę dni leżeć w łóżku, brać tą nospę forte. Do tego grzybek się przyplątał, więc biorę Clotrimazol. Trochę się wystraszyłam, bo powiedział, że te bóle to nic dobrego, a dzidziuś jeszcze za mały, żeby coś z niego było w razie jakby chciał wyjść. Także piżama i leżę plackiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Witajcie w ten pochmurny dzień
![]() im bliżej połówkowego tym dostaje jakiejś głupawki. dziś mi się śniło że lekarka powiedziała nam po badaniach że będziemy mieli sześcioraczki ![]() ![]() ![]() i na tym wypisie z badań od razu każde dziecko miało nadane imię. mina męża bezcenna - prawie zemdlałby na wieść o tak licznym potomstwie. aż się boję co będzie mi się śniło przez cały tydz. A równo za tydz. o tej porze połówkowe ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
Mój mąż jak na razie twierdzi, że nie da rady być przy porodzie...boi się, że zemdleje i będzie obciach
![]() Rano byłam na badaniu moczu i na szczęście leukocyty mam już w normie..ufff bo od samego początku miałam bardzo wysokie i bralam antybiotyki. Miałam tez robione USG. Moja fasolka jest jednak bardzo wstydliwa, nie chce pokazać co ma między nozkami. Dziś jeszcze na potwierdzenie swojej niechęci pokiwało mi głową,że nie mam czego tam szukać ![]()
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
mam nadzieję że moje dzieciątko będzie dla nas bardziej łaskawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
![]() jak dobrze być w domku ![]() dbajcie o swoje brzuszki, bo lekarz mi powiedział ze teraz mamy niebiezpieczny czas, dziecko rosnie, macica moze nie nadazac z rozrostem, dziecie za małe zeby przyszlo na swiat, no i te problemy z szyjką czy odklejajacymi sie lozyskami... sporo tego tak wiec odpoczywac i lezec ja wlasnie sobie leze i zamawiam agd do domku nie chce ryzykowac latania po sklepach i znowu pobytu w szpitalu wiec dobrze ze jest internet a i ceny konkurencyjne ![]() niestety wszystkiego do domku tak nie kupie na pewno ale bede sie starac, jakby co to do jednego sklepu na dzien i powolutku sie urzadzimy ![]() w pt ide na wizyte i juz sie boje co tam sie u mnie dzieje, a jutro na badania, ciekawe jak tam moja anemia ![]() jakie produkty zawieraja zelazo zebym mogla troche sie podratowac? bo od tego zelaza w tabletkach to tylko brzuch mnie boli i zaparcia dokuczają ![]() dbajcie o siebie - teraz nasze dzidzie najwazniejsze są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny...nie udzielam sie na forum za czesto ostatnio...bo brak mi czasu.....pracuje a potem zmeczona jestem i sia klade...i wogole mam jakis taki wstret do komutera ..hihihi..pisalyscie o jakis skurczaj czy bolach takich jak na @. ja w czoraj poczulam takie ciagniecie w pachwinie ale to chyba o macicce chodzi i potem taki delikatny bol jak na @..i tyle wczesnie nic sie bylo...zaczelam 22tc.
![]() ![]() pozdrawiam was wszystkie i odezwe sie jak mi przejdzie to zmeczenie i wstret..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() ja dziś wreszcie umówiłam się prywatnie na usg i znalazłam tanie bo za 40 zł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |||||
Zadomowienie
|
witam laseczki w ten ponury dzionek
Cytat:
Cytat:
![]() marsylia n.ik.a wy chudziny, zazdroszczę ![]() jeżeli chodzi o bóle to ja w ciągu dnia nie mam ale jak się położę wieczorem to i owszem mnie na wiedzą ale nie są jakieś wielkie poboli i przestaje, marsylia, montii zapytajcie jutro o te bóle na wizycie no i potem czekam na relacje z wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() castia witaj z powrotem, ciesze się że jest lepiej ![]() laseczka rzeczywiście cena powalająca u nas najtaniej 100 przynajmniej u tych lekarzy co znam albo mi się wydaje albo czarna gdzieś zniknęła |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jestem teraz w trakcie 24 tygodnia, za tydzień idę do lekarza więc dopytam ale naprawdę chyba ich nie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Castia - witaj znowu! ![]() Wszystko już ok? Już kiedyś pisałam, że bardzo dobra na żelazo - naturalna - jest natka pietruszki - dodawana do wszystkiego, na kanapki, do obiadu, do surówek, dziennie to z 2 łyżki mniej więcej - można więcej oczywiście ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
w sumie nie musisz ich mieć i nie muszą być odczuwane jako skurcze ale lekkie napięcie brzuszka... no cóż, ja dzisiaj o 16 idę do mojego i zobaczymy
![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ja sobie dopiero wstałam, aż mój do mnie dzwonił ze szkolenia bo ani sms ani nic a zawsze po 8 wstawałam ![]() ![]()
#2154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
Castia, na żelazo mój gin mi kazał jeść właśnie tę natkę, buraki, suszone morele, brokuły, szpinak, befsztyki wołowe, najlepiej się żelazo wchłania z witaminą C, więc do tego możesz sobie sok pomarańczowy popijać albo z czarnej porzeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tity tzrymam kciuki za kluske ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
CASTIA witaj w domu
![]() dbaj o siebie i dużo wypoczywaj. wiem jak jest w szpitalu i co w domu to w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a byłam dzis na pobraniu krwi - i po obciążeniu glukozą też ogólnie nie było złe, taka słodka woda, zero problemu z wypiciem, bez cytryny nawet ![]() a po pół godzinie mi sie trochę mdło zaczęło robić no ale pozniej po godzinie krew szybko mi pobrala i pojechałam do domku na śniadanko, ogólnie luz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Wtajemniczenie
|
Conieco nadrobiłam, uf
co do wstydliwośći przy tżcie to miałam na początku, bardzo się krępowałam, ale teraz jak już mieszkamy razem jest inaczej, jesteśmy tylko ludźmi więc i bąki to coś naturalnego ![]() ![]() Montii sliczny kombinezon ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Subtelle wyglądasz kobieco z tym brzuszkiem, tylko pogratulować ![]() ostatnio jakoś zebrało nas na amory z mężem i chyba przy tym obudziliśmy małą bo zaczęła się wiercić, nawet kopnęła tate i jak gadał do brzucha to się ruszała, uciechy co nie miara. Też się pochwalę brzuchem, ale wieczorem jak małż wróci z pracy. A ja dzisiaj robie na obiadek placki ziemniaczane z pieczarkami i sosikiem ![]() no i widze że chłopczyków nam przybywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny lubię znajdowac ciuchy za grosze
![]() szkoda tylko że maluszki tak szybko rosną. a ja nie wiem właśnie co na obiad zjeść ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.