|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
nie mam pojęcia.Piszesz, że z Tżetem to bardzo się cieszę bo jeszcze nie dawno nie mogliście wytrzymać 24 h ze sobą i bilet zdaje się miałaś na 5 listopada? Fajnie, że się dogadaliście - mówiłyśmy przecież, że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
wlasnie, kochaneczka pytala o pielegnacje Waszych wlosow blond, a ja chcialabym zapytac czy uzywala ktoras z Was tej odzywki http://allegro.pl/joanna-odzywka-rew...297601289.html
(niestety nie ma jej na kwc)? Chcialabym troszke ochlodzic kolor, nie wiem czy warto. Ta maska ma jeszcze jakies proteiny wiec moze nie jest taka zla? |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta ona ma tylko wodę 12% bez proszku.
Ale naprawdę dobrze rozjaśnia dając max poziom 9-10. Najważniejsze jest to że ma tak dobrany barwnik niebieski i fioletowy w jednej farbce że niweluje wszelkie niepożądane kolory a więc rudy i złoto. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- buahot ja miałam tą odżywkę-maskę na pracowni. Nie jest zła ale też super też nie... ułatwi rozczesanie ale nie zregeneruje. No i kolor może wyjść niebieskawy na włosach rozjaśnionych, już lepszy jest szampon z tej serii.
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny zobaczysz, ze ja kiedys przyjade do Ciebie tam do Lublina jak juz bedziesz miala ten salon
Wyjde cala zrobiona od wlosow po pazurki ![]() no i moze Mone oddam z powrotem do hodowli jak mnie wnerwi![]() ![]() Kochaneczka ja zaraz po farbowaniu niestety troche oszukuje wloski silikonami Tzn uzywam szamponu Dove przez pierwsze kilka dni a pozniej wracam do ziolowych ![]() Yattamnka a moze wyprobujesz nowej farbki Bunny? ![]() Wasienka no wlasnie jak z TZ'em? Wnioskujemy, ze dobrze ![]()
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojdziemy do blond bunny na pazurki i włoski, a potem gdzieś wyskoczymy we 3 ![]() To szybko włoski Ci rosną-już odrost 2 razy większy ![]() Mony chyba nie oddasz Chyba że mi![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Ale może kiedys spróbuję, mysle ze mogłoby mi wyjść za jasno, ale niekoniecznie. Jak piszesz ze kremowo to moze sie skusze. Tylko sie boje zeby mi sie włosy spalily jakbym potem dała na całość albo ze mocno niebieskie by wyszły. |
||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wznowię temat włosków clip - in
![]() Co prawda wydaje mi się, że moje jeszcze są za krótkie, ale już mam chęć się przymierzyć do kupna ![]() Toteż zapytam specjalistki - czy włoski indyjskie są ok? bo europejskie ponoć bardzo drogie? A ta dziewczyna, swoim profesjonalnym (wydawałoby się) i wyczerpującym opisem mnie przekonuje ![]() http://allegro.pl/okazja-clip-in-on-...290607018.html Co myślicie ?
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka ja słyszałam od fryzjerki ze indyjskie sie plączą, ale pewnie jak się o nie dba to jest ok.
Tyle że mi nie chciało by sie tak dbać o clipy. Sama rozwazam klipy naturalki i nie mam pojecia ktore by brac. Zreszta ktory kolor bys brała? Na tej aukcji 613 jest złoty blond a 613 jest raczej chłodny. Jak kiedys zamawialam clipy 613 to on był chłodno-ciepły, bardzo ładny kolor. |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może w przyszły łikend pojadę do sklepu i popatrze jakie mają te włosy, jakie ceny, kolorki itd. Ale najpierw muszę się zorientować w temacie, żeby bubla nie wybrać. A ten 613 tak jakoś żółto trochę wygląda - z tymi kolorami to trochę strach bo kazdy na swoim monitorze pewnie widzi co innego
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe no mialam bilet na 6 listopada a 5 listopada byla druga klotnia bo zapomnial o naszej rocznicy ale nie polecialam :P powiedzial ze juz nigdy nie zapomni o waznych datach i ze juz nie bedzie na mnie krzyczal i ze jak bedzie mial nerwy to nie bedzie sie na mnie wyzywal tylko odejdzie na bok :P nie myslcie tylko ze fizycznie sie wyzywal, bron boze :Pps. no u mnie jest chyba jakas nowa formula, w sumie nie wiem :P tak wygląda http://www.superdrug.com/Permanent-C...0A/invt/113816 plus jeszcze byl narysowany jakis owoc, chyba granat i w tym wlasnie sklepie SUPERDRUG ja kupowalam
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
Ho ho, Ale się działo u Was Dziewczynki
Przez jakiś czas nie zaglądałam tutaj. Nie dość, że zabiegana byłam ostatnio, to jeszcze kilka kłopotów na głowie, no i kolosy na uczelni.. Już mam nadrobione wszystko, fakt faktem, zajęło mi to około 4 godzin, ale już na bierząco jestem ![]() Niektóre pozmieniały avatarki super ![]() Bunny jestem pod ogromnym wrażeniem farbki czytając Twoje wcześniejsze posty, że smerfetka itp. nie wiedziałam, że wyjdzie tak super Lepiej niż po a10! A skoro piszesz, że ma wode 12, to może ja bym ją dała na sam odrost ale chyba różnica byłaby znaczna w kolorze, bo mój odrost już dość sporo mierzy. Postaram się zdjęcia powklejać jutro, sama ocenisz i może poradzisz coś Fajnie, że znalazłaś już tą jedyną a TŻ bardziej zadowolony? Czy dalej obstaje przy a10?paulcia cudny ten Twój pupil no i te małe kulki też urocze. Czekaj aż podrosną, wtedy będzie radocha A z której części Polski jesteś jeśli mogę spytać? Mojej Sis się marzy biały pudelek ![]() Buahhot moim zdaniem kolor super po tym majiblondzie I jakie masz śliczne te włoski, takie długie, lśniące i gładkie ![]() Kochaneczka mówiłam, Matrix fajna, łagodna farbka Ważne, że jesteś zadowolona z efektu pokaż nam zdjęcia jak wyszło ![]() Mysia Twój porost na kolana powala! Adzio kiedy kładziesz Excellkę na całość? ![]() Snow jaką farbką uzyskałaś kolor z pierwszego zdjecia, post 4196, str. 140? Bardzo fajny ![]() W długi weekend farbowanko? Też się przymierzam na ten termin, ale jeszcze nic nie mam zakupione Kyliee ale piękne fale na pierwszym zdjęciu ![]() rabbitka no odrost różni się troszke od reszty, ale moim zdaniem jest przyzwoicie W sumie to też ciemnowłosą jesteś z natury ![]() Yattamanka po tej ooA odrost biały dosłownie Nie widać buźki, ale patrząc na cere rzeczywiście zbyt jasno..Odnośnie nowych XXLek, skoro już są w De, i w Wlk.B, to niebawem i u nas powinny się pojawić ![]() A ja stosowałam ostatnio odżywkę Marion do blondu - jest świetna! Ochładza kolor, fajnie zmiękcza włoski, lepiej się rozczesują, no złego słowa na nią nie powiem! Troche się przeraziłam jak zobaczyłam, że jest granatowa. Należy trzymać 10-15 minut, ale żadnego połysku niebieskiego nie pozostawia jedna saszetka starczyła mi na 3 użycia Fajne, tanie cacko na ochłodzenie blondu
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, no róznica jest ogromna, tak jakoś jakby naturalniej ta farbka wygląda. brawo!
ifrit, ja mam wrażenie, że ciagle walczysz ze swoimi włoskami, żeby były jaśniejsze, ale one juz nie chca być jasniejsze masz bardzo ładny świetlisty kolorek kochaneczka, czekamy z niecierpliwością na zdjecia! enchanted, hihi nawet mi się to nie sniło, ze tak będa rosły. -- dziewczynki, farbuję w piatek 8.3 X champaigne. Boje się jak diabli, bo pewno skończe ruda, a nie do konca tak chce. Ale pocieszam sie, ze po 4 tygodniach jeszcze zdąze zrobic sprawdzona 8 z garniera i ochłodzic całosc wiec co mi tam szkodzi. a zalezy mi bardzo na ociepleniu tych zszarzałych zimnyych konców na wierzchniej warstwie. Tam, gdzie mi słonko przez wakacje rozjaśniło, to farby inaczej łapia- dość zimno. I chce sie tego pozbyc a nie nie chce wyłapywa cpasemkami- zrobie całosc. Moze dramatau nie bedzie? :d Wy wlczycie o zimny, ja zimnego mam serdecznie dośc, bo mnie wytrupia. Mnie w nim jest źle, a im bardziej sie z czasem ociepla kolorek w miare spłukiwania, tym lepiej wyglądam ![]() marze o takim kolorku, jak ma truskawkowawiosna na ostatnim zdjęciu z tego postu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=20
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-08 o 09:44 |
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ten kolorek piękny, taki karmelowy.
Zapytaj czym farbowała Yatamanka a z tyłu to dokąd sięgają Ci włosy? Bo jak do połowy szyi to clipy beda sie trzymać bez obaw. |
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
gdzies juz kiedys truskawkowa o tym pisała, i o ile pamiętam to był jakis tam naturalny jasny blond. ja nie moge używac tych z 'naturalny' w nazwie, bo wychodza mi zielonkawe.
liczę, ze 8.3 da mi podobny kolor
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
enchanted
tak jestem zadowolona wstepnie z tego matrixa. Jak dotad najlepsza farbka dla mnie a co to za maska mariona? bardzo mnie zaciekawilas, mozna ja dostac w rossmanie?mysia wlasnie siedze z maska Stapitza na glowie za jakas godzinke beda fotki jak mi wloski wyschna i dosusze je suszara ciekawa jestem Waszych opinii
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
to czekamy, czekamy, bo naprawde jestem ciekawa, co tam ten matrix Ci wyczarował
|
#4397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() właśnie wczoraj leząc z TŻtem zastnawiałam się za ile podrosną i będzie nam biegać taka piątka po łóżku ja jestem z zachodnio-pomorskiego, pewnie gdzieś koło Was też byście znalazły, bo Ty ze Śląska jesteś, tak? ogólnie bardzo polecam, bo to naprawde super psiak jest a ja po ponad 24h z olejem musze stwierdzić, że są całkiem fajniutkie w dotyku (z pomocą jedwabiu ) i ciągle je teraz miziam tylko, że one głupie wciąż mi sie plączą ale Wam zazdroszcze tych ładnych blondów ja ciągle mam na głowie jakieś niewiadomo co |
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
paulcia, nie martw sie- dojdziesz do wymarzonego kolorku. Rozumiem Cie, bo jak zdekoloryzowałam włosy, to dłuugo trwało nim wreszcie miałam na głowie normlany kolor a nie rude coś w łatki z zielonkawa miejscami poświatą
![]() szczerze mówiac, gdybym drugi raz miała to samo przechodzic, to nie bawiłabym sie w dekoloryzatory, tylko nałozyła rozjaśniacz bo co z tego ze dekolor był delikatny, jak potem jeszcze 5 razy rozjaśniałam farbami rozjasniajacymi a potem zwykłymi jeszcze i to po całosci. juz kurka lepiej raz a dobrze. ale to tak tylko mi sie przypomniało. juz cały deko mam ściety i poszedł w zapomnienie. adzio, przeżyłam szok- jakie Ty miałas długie włosy.. a potem ścięłas na zapałke.. odważna jesteś
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
mysia gdzie sa zdjecia Adzi z długimi?
paulcia dojdziesz do fajnego blondu, zobaczysz, jeszcze raz zafarbujesz i bedzie ok ![]() Ja podobnie jak mysia po dekolorze mialam zielonawe włosy
|
|
|
|
#4400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, trzeba pamiętać, że w kłótni czasem człowiek nie panuje nad emocjami i może coś palnąć czego potem będzie żałował i czasem lepiej się zamknąć i powrócić do rozmowy jak się chwilkę ochłonie Dobrze, że się dogadaliście w każdym razie A co do farbki to faktycznie może i niedługo do nas dotrze Ona nadal ma i wodę i proszek rozjaśniający czy coś zmienili ?Cytat:
![]() Cytat:
Szalona Chciałabym Zaprzestałam radicalu i skrzypowity i tego szamponu i rosną tak zwyczajnie cm na m-c co zresztą w sytuacji gdzie na farbę nie mogę się zdecydować jest na plus Zobacz zdjęcia - widać jakie krótkie, bokiem może bardziej widać, przy czym zdjęcie numer 1 bardziej oddaje rzeczywisty kolor.. (Nie zwracajcie uwagi na fryz bo zdjęcie było robione niedługo po wstaniu i włoski powykręcane w różne strony)Cytat:
Gdybym mogła cofnąć czas wybrałabym dekoloryzację te balejaże rozjaśniaczem a później jeszcze rozjaśnianie po całości tak mi zgumowały włosy, że musiałam ściąć bardzo krótko A tak - gdybym wybrała dekolor - Może miałabym teraz taki kolor jak ifrit - co prawda nie jest to mój wymarzony odcień - ale lepszy taki i długie zdrowe włosy niż ten który mam teraz (a który też mi się nie podoba bo jest za jasno) i ścięte włosy tak krótko
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 22:43 |
||||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
kochaneczka to dawaj już fotki bo od wczoraj myślę co też nam wyszło z tego wspólnego kombinowania
![]() Snowi jak przyjedziesz do lbn to razem z Agatą zrobicie się u mnie na bóstwa a potem razem z psami pójdziemy na podryw ![]() Wszyscy będą nasi wasienka ja to zawsze mówię że taki porządne kłótnie raz w czas oczyszczają atmosferę związku na dobre ![]() oczywiście o ile para jest rozsądna i potrafi rozmawiać. powodzenia wam życzę! enchanted myślę że mogłabyś spróbować. Bo ona ma zakres do jasnego brązu. No już jak moim kur* odrostom dała radę i nie ma cienia rudego to myślę że naprawdę musiałyby być tragicznie zapigmentowane włosy żeby poległa. No i fajne jest to, że ona jednak rozjaśnia poprzednie farby i je pokrywa a nie jak wiekszość zmienia odcień tylko- jak to wychodzi u ifrit. Tu jest i jaśniej i mega zimno ![]() No i woda 12% od ręki nie trzeba podmieniać. Po farbowaniu trzeba po prostu kilka razy umyć włosy lub potrzymać szampon i ten niebieski ładnie schodzi. ja dziś umyję włoski i już pewnie nawet niebieskiego poblasku nie będzie. Tylko jak mówię, trzeba uważać żeby nie pokryć włosów rozjaśnionych rozjaśniaczem bo wtedy może być mniej ciekawie. A mój tz.... SKAPITULOWAŁ Stwierdził wczoraj że jestem wariatką jak kolejny raz w lusterku w różnych światłach podziwiałam swój odrost czy aby rudy nie wyłazi i że więcej sie słowem nt wlosow już nie odezwie bo ja i tak robię swoje ![]() Czyli podsumowując **** focha ![]() Ale odrosty i tak będzie musiał mi farbować bo ja tyłu za cholerę sobie sama nie zrobię i kropka- to nie wykonalne w wypadku długich włosów i gęstych bo przedziałki mi się nie trzymają i mażę w efekcie farbą po całym tyle w różnych miejscach. Wiem że mu się podoba ale na razie się nie przyzna, dopiero za jakiś czas powie że mam śliczne włoski. A dziś podziwiam je mega tłuste- ależ mnie łeb swędzi Ale koleżanki mówiły mi że w tym kolorze lepiej i ja też tak uważam. Ja muszę mieć biały blond bo inaczej ![]() A c12 robi kolor wielotonowy z białymi pasemkami i takimi blond żółto mroźnymi jak szronem pokryte wiec pięknie mam wszystko co chce. mysia zastanawiam się czemu natury u ciebie wychodzą zielonkawo... mówisz o naturach garniera czy wszystkich firm? bo ja po garnierze tak miałam że np.10.0 wychodziło mi szaro-zielono, kładzione na naturale ale inne firmy ok. Z drugiej strony jestem w stanie w to uwierzyć bo jak widać u mnie popiel który powinien gasić rude wybija mi rude wręcz Albo popiel w końskiej dawce ale wtedy to już całość się przyciemnia i szaro wygląda. Ciekawa jestem jak ten szampański ci wyjdzie.
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka krótkie nie sa, bez przesady, rosna rosną, ale w swoim tempie
![]() Lada chwila zrobisz kucyka i bedzie dobrze ![]() I kolor fajny, lekko ciemniejszy niz ostatnio i dobrze Mysle ze ladnie w takim wygladasz![]() blond bunny wlasnie-z psami na podryw to jest to ![]() a powiedz mi jak z kondcyja włosow po c12? Błyszcza się? Ja to bym sprobowala ale czym ja zmyję niebieski jakby co ?
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-08 o 11:21 |
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
blond bunny jak zrobić z 12% wody matrixa 9% ?
Może najpierw spróbuję z 9 bo coś czuję że mi ładnie złapie
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
yattamanka, ale ja myślałam o rozjaśniaczu na całe włosy a nie katowaniu włosów balejażem
bunny, naturalne blondy z loreala. w garnierze nie sprawdzałam naturalnego blondu- zreszta tylko jeden jest tak nazwany naturalny jasny blond nutrisse 80. Mimo, ze naturalny powinien byc neutralny, bo nic po przecinku nie było, to jednak wychodził zielonkawy, tzn z zielonkawa poswiatą. Dobrze mi sie zdaje, ze naturalny ma zielony barwnik oprócz czerwonego? ale co myślisz, zeby nie robić szampańskiego? zielony nie bedzie ![]() agatau, nie chce mi się kopać, ale sa w wątku: ' jaka farba+nie komentujemy zdjęc' gdzies tam na poczatku cz y w połowie- miała włosy znacznie za ramiona..
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-08 o 11:26 |
|
|
|
#4405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:cool : niestety nie umiem w jednej wiadomości zacytować kilku postów, więc Agatau Tobie też dzięki![]()
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
A ile masz ml farby?
I ile chcesz dodać utleniacza w sensie w ulotce do farby powinno pisać czy tam ma być proporcja 1:1 czy 1:1,5?
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
na ulotce jest napisane że 1:1
Zmieszać równe części SOCOLOR.beauty z odpowiednim utleniaczem w kremie Matrix Cream Developer (o poziomach stężenia 3%, 6%, 9% lub 12%), czyli 60ml kremu SOCOLOR.beauty i 60ml oxydantu.
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mysia m;23117459]yattamanka, ale ja myślałam o rozjaśniaczu na całe włosy a nie katowaniu włosów balejażem
bunny, naturalne blondy z loreala. w garnierze nie sprawdzałam naturalnego blondu- zreszta tylko jeden jest tak nazwany naturalny jasny blond nutrisse 80. Mimo, ze naturalny powinien byc neutralny, bo nic po przecinku nie było, to jednak wychodził zielonkawy, tzn z zielonkawa poswiatą. Dobrze mi sie zdaje, ze naturalny ma zielony barwnik oprócz czerwonego? /QUOTE] Widzisz ile przeżyć tyle zdań Mnie jednak szkoda, że dałam się namówić fryzjerce na balejaż zamiast od razu zdekoloryzować.. No ale czasu nie cofnę..No i załamałaś mnie bo myślałam, że jak trochę podreperuję włosy po tym szorowaniu nizoralem to chciałam właśnie jakimś naturalnym spróbować a Ty mi tu o zielonym mówisz ![]() Chyba naprawdę sobie daruję na jakiś czas - najwyżej będę chodziła z odrostami - ostatnio nie wyglądało to tak źle
|
|
|
|
#4409 |
|
Przyczajenie
|
Hej.Mam do was prośbe,czytam was dłuższy czas i mam nadzieje że mi pomożecie.Jestem po 3 dekoloryzacjach,kąpieli rozjaśniajacej i pasemkach,przechodze etap rudości,i pytanie do was co zrobić żeby dojść do jakiegoś beżowego blondu o platynie nie marze
czy jest to wogóle możliwe w moim przypadku?załącze fotki aktualnych włosów i bardzo prosze o porade,wybieram sie nie długo do fryzjera i nie wiem co dalej zrobić z tym fantem,mam już dość tych rudości.Z góry dziękuje za pomoc )pozdrawiam wszystkie blondyneczki
|
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Z takich wyjściowych (fot1)
Mam obecnie takie (fot2) Na moim miejscu ryzykowałabyś z 9 czy kładłabyś 12 w dalszym ciągu ? Zdam się na ciebie
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

ale dopiero jak bedziemy mieli z Tżtem prace bo juz nam sie fundusze koncza 
nie mam pojęcia.

Chyba że mi

ale nie polecialam :P powiedzial ze juz nigdy nie zapomni o waznych datach i ze juz nie bedzie na mnie krzyczal i ze jak bedzie mial nerwy to nie bedzie sie na mnie wyzywal tylko odejdzie na bok :P nie myslcie tylko ze fizycznie sie wyzywal, bron boze :P
Lepiej niż po a10! 

tylko, że one głupie wciąż mi sie plączą
ale Wam zazdroszcze tych ładnych blondów