|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
nie mysia, ja myślę że ładnie ci wyjdzie
tylko zawsze jak komuś robiłam szampański blond różnych firm to wychodził taki rudawo-beżowy i jestem ciekawa jak na twoich wlosach wyjdzie. Naturalne farby nie mają pigmentów dodatkowych ani zielonego ani czerwonego- przynajmniej tak nas uczą. Dodatkowe mixy można dodać jak się wie że właśnie np. klientce po naturze wychodzi zielonkawo to dodajemy ns. razem 1cm mixa czerwonego i powinno być ok. Dla mnie loreal, garnier i matrix to naprawdę jedna rodzina. U mnie loreale profesjonalne też lipnie wychodziły jak i garniery sklepowe dlatego przeszłam na schwarzkopfa. Lifunia to najpierw rozmieszaj sam utleniacz 60 ml z 20ml wody z kranu i odciągnij 20ml tej mieszanki. dodaj farbę wymieszaj i farbuj. To co odciągnęłaś oczywiście wyrzuć. Agatau no c12 pięknie błyszczy- w świetle sztucznym cała głowa mi się świeci- zobaczymy jak ten kolor będzie się spierał. Kondycja jak pisałam wcześniej super, wcale głowa mnie nie piekła, włosy po zmyciu nie były tak suche jak po a10. Mimo farbowania tydzień w tydzień nic nie ucierpiały ale pamiętaj że ja tylko odrosty robiłam a nie całość. A ten niebieski naprawdę dobrze się zmywa szamponem- ja myłam po farbie jakieś 3 x shaumą do farbowanych i zeszło bez problemu. Został tylko poblask na rozjaśnionych. Lifunia ale ja nie wiem jaki ty kolor kładziesz farby, jaki chcesz uzyskać, jaki poziom w sensie, jakieś może foto pasemka w tym kolorze z palety albo zdjecie aktorki? nie wiem czy chcesz bardzo jasno czy średnio jasno? od tego wszystkiego zależy jakie stężenie wody dobierasz. pamiętaj że 9% pojaśni ci o 2 tony do 3 max, a już 12% powyżej 3 tonów.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-11-08 o 11:50 |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
bunny bardzo ładnie ci wyszło
yatta ja też z brązu od spodu zchodziłam rozjaśniaczem i włosy mam tam dosłownie poszarpane dopiero to co są farby to odrosło... ach ten rozjaśniacz... a zastanawiam sie czym następnym razem farbować... bo mam jedną XXL-kę w zapasie i się nad nią zastanawiam żeby dać na odrost??? hmmm... bo wtedy nie musiałabym dwóch farb dawać... ale czy ona bardzo niszczy? jak myślisz yatta bo ty ją testowałaś...
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, dlatego mi się to włąsnie kupy nie trzyma, że kolor podstawowy- bez przecinka, czyli bez dodatkowych barwników, ale nazwany 'naturalny' wychodził mi dwukrotnie zielonkawy :nie wiem: i nie namieszałam z nakąłdaniem na rozjaśniacz, nic z tych rzeczy- po prostu tak naturalnie wychodził
Natomiast odcien nazwany jasny blond po prostu 'jasny blond' już normalnie. Dlatego nie ufam takiemu opisowi juz.. Garniery podstawowe wychodza bardzo zimno jak na podstawowe, bo 8 garnier naturals udało mi sie zgasic do zimnego odcienia rudawy blond.. Natomiast exellency wychodza mi z kolei niezwykle ciepło- podstawowa 8 jak rudy blond. Teraz bede uzywac Recitala, wiec moze recital troszke lepszy? Chętnie bym się przerzuciła na palette.. naprawde! bo połysk po nich i trwałosc jest genialna, ale nie znalazłam jeszcze koloru, który by mi odpowiadał. No i po palette włosy jakos nie widac żeby się niszczyły. W kazdym razie kiedys w odrosty sie nie bawiłam a miałam lsniace piekne włoski.yattamanka, to prawda- ile doświadczen, tyle zdan. Ale zgadzam się, ze przechodzenie balejażem z czerni na blond to kiepski pomysł, choc zalecany!! przez większość fryzjerów, a przeciez to powolne dobijanie włosów.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-08 o 11:55 |
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Od tamtego czasu włoski już mi trochę odrosły, a przecież kładłam na nie potem jeszcze skandynawski i n&e i stockholm i majiblond i nic im nie jest - poza końcówkami bo troche cierpią.
Ale odrosty to nowe zdrowe włoski i mnie szkód ona nie wyrządziła. Możesz spróbować ale wychodzi naprawde bardzo jasno (zdjęcie kilka postów wyżej)
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Bunny dziekuję bardzo za pomoc z tą wodą.
Kolorem robię 9N (przed ostatni na palecie w pierwszym rzędzie) A zalerzy mi na tym (fot2), ale nie wiem jak go uzyskać narazie muszę chyba włosy rozjaśnić potem będę kombinowała
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-11-08 o 12:10 |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba położe XXL kę w sumie ma tylko o 10 gram rozjaśniacza więcej niż delux... więc chyba ją zrobie... ale to pod koniec listopada... chyba
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
no to proszę, macie foty
tylko wloski kurde odstaja teraz widze na fotkach, kazdy w inna strone, bo sa swiezo po suszeniu suszarka. takze wybaczcie.fotki przy oknie dachowym, te pierwsze bez lampy, reszta z lampa- zreszta widac w rzeczywistosci wloski sa bardziej takie jak na tych fotkach z lampa- tzn. nie za az takie jasne jak na tych zdjeciach przy oknie. ale i tak jestem bardzo zadowolona, wygladaja naturalnie! p.s. sorki za brak makijazu ale chcialam jak najszybciej fotki dodac
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
kochaneczka, ładnie, ale straszna róznica miedzy tymi z lampą a bez. bo te z lampą to złoty blond jasny a te bez to popielaty niemal platynowy.. ale chyba delikatna ta frab, włoski łądnie wyglądają
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coś się stało że zdjęć nie mogę zobaczyć w powiększeniu
![]() wizaż chyba ma jakiś problem, już tak kiedyś miałam. lifunia to jak to jest 9N to woda 9% ci wystarczy. Nie ma co męczyć włosów bo masz swoje grube i powinny się dobrze rozjaśniać. Rób z 9%. mysia bo fryzjerzy zalecają schodzenie pasemkami bo raz że lepsza kasa, dwa że jak włosy dostaną wciry to jest szansa że klientka nie zauważy bo ma jeszcze część ciemnych, no i boją się kłopotu jak po dekoloryzacji wyjdzie rude a nie wiedzą jaką farbą to przykryć żeby klientka wyszła zadowolona do tego zabiegu naprawdę trzeba posiadać trochę wiedzy i doświadczenia.kochaneczka naprawdę bardzo ładnie ci wreszcie wyszło i jaśniutko! no i chłodno
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Bunny to zrobię z 9%
Dziękuje bardzo ![]() Potem będę myślała jak zrobić kolor z drugiego zdjęcia
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
lifunia jeśli by ci wyszedł kolor jak na testerze to on jest bardzo podobny do tego na zdjęciu, tylko ten na zdjęciu ma dodatkowe pasemka-refleksy jeszcze o ton jaśniejsze i bardziej złociste.
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
jakby wyszedł taki jak na próbniku, to pojde do fryzjera i zrobię te refleksy jak mówisz. Może coś z tego fjanego wyjdzie
![]() i włosy mi nie będą bardziej wypadać to będzie super :P
|
#4425 |
|
Przyczajenie
|
Nikt nie pomoże
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
mysiapysia, zeby zgasic rudy, musiałabys uzyc farby z popielem, ale nie mozesz tego zrobic na rozjaśniane włosy. najpierw musisz to zagruntowac farbą neutralna np jasny blond 9. Potem mozesz juz uzyc czegos z popielem nawet rozjaśniającego.
|
#4427 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Mysia za odpowiedź
jakie farby byś proponowała żeby poradziły sobie z tym rudzielcem?myślisz że mogłabym to zrobić w domu czy lepiej iść do fryzjera?dekoloryzacje i te rozjaśnianie miałam już prawie miesiąc temu więc włosy troche odpoczęły
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki masz naturalny kolor?
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ile Ty masz wzrostu ze chcesz 49 kg ważyć?
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może tak, może nie, zobaczymy za jakiś czas :P |
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau, mam 163cm. Wiem, że moja waga jest prawidłowa do wzrostu, ale ja się najłądniejsza czuje gdy waże 49kg. I rób co chcesz
Poza tym chce miec margines na święta, wiec chce zejsc te 3 kg. Spokojnie zdąże i jeszcze utrwalę ![]() Moje włosy urosły na tyle, że moge juz zrobic dobierany warkocz. Fajnie to wygląda. Sorki za jakośc, ale jest makabrycznie ciemno i leje non stop.
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zdrowe te twoje włoski ja to już na boczek zaplatam warkocz
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję słońce
dbam o nie jak głupia o takim na bok to juz marzę, ale urosną ![]() 2 miesiace temu nawet kitki zrobic nie mogłam
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
mysia ten warkocz jest taka fryzurka dodaje seksapilu ja to wogole jestem fanka roznych upiec ![]() ps mysia widze ze masz moja wage obecnie :p
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
robie pasemko tym matrixem 9N z woda 12%, bo nie bede rozcieńczała 1ml oxydantu :P
Całośc już będzie 9% Zobacyzmy co z teog bedzie za 40 min
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
mysia świetny warkocz
jakie masz włoski grube i błyszczące, tak zdrowo wyglądają. Naprawdę służą im te twoje kuracje
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
caskada i mysia
ale wy sie przejmujecie ja przez siedzącą prace przytylam ponad 3 kilo! i ciesze sie bo mi troche w cycki poszło waże 55,7 do 170cm wzrostu wolałabym 54 ale i tak jest ok nie żałuje sobie nic ![]() teraz właśnie zjadlam krokieta,7daysa i zajadam żelkami
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam chyba podobne BMI do mysi, bo mam 161cm i ważę 47kg
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
kotka
![]() ja sie nie przejmuje bo przy 165/52 to normalka a niektorzy nawet mowia ze chudzielec ale to wina twarzy bo mam pociagla szczupla o cycki sie nie martwie bo ich troche mam co mi bardzo odpowiada przy szczuplym ciele a powiem wam ze tabletki anty to dobra sprawa jesli chodzi o pelniejsze jedrniejsze piersi byl okres kiedy ich nie bralam i widzialam po piersiach ze sa miekksze mniejsze a jak zaczelam brac sa twarde pelniejsze i sporsze
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze bo ja mam nie za dużo i własnie chcialabym brać tabletki anty... ale mialam plastry i bardzo sie zraziłam bo chciałam przejśc na tabsy to lekasz coś mi źle wyliczył i sie nimi zatrułam... brr... słyszałam ze novinette są dobre ktoś brał??
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Natomiast odcien nazwany jasny blond po prostu 'jasny blond' już normalnie. Dlatego nie ufam takiemu opisowi juz.. Garniery podstawowe wychodza bardzo zimno jak na podstawowe, bo 8 garnier naturals udało mi sie zgasic do zimnego odcienia rudawy blond.. Natomiast exellency wychodza mi z kolei niezwykle ciepło- podstawowa 8 jak rudy blond. Teraz bede uzywac Recitala, wiec moze recital troszke lepszy? Chętnie bym się przerzuciła na palette.. naprawde! bo połysk po nich i trwałosc jest genialna, ale nie znalazłam jeszcze koloru, który by mi odpowiadał. No i po palette włosy jakos nie widac żeby się niszczyły. W kazdym razie kiedys w odrosty sie nie bawiłam a miałam lsniace piekne włoski.

tylko wloski kurde odstaja teraz widze na fotkach, kazdy w inna strone, bo sa swiezo po suszeniu suszarka. takze wybaczcie.