|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
wesola84
ja mam ok. 165cm. wczoraj robiłam z mamą porządki w szafie i taka 'przerób mi tą spódnicę ' a ona 'a zmieścisz się?'. Założyłam, zmieściłam się. Patrzę na rozmiar: 128 ![]() aneta1425 może dlatego nic Ci się nie stało, że masz tylko górę
|
|
#1382 |
|
Przyczajenie
|
Siema
![]() Mam pytanko , czy któraś z Was korzystała z usług pani Wojtaszek-Słomińskiej (Gdańsk). Chodzi mi konkretnie o aparat lingwalny , jakie są ceny aparatów , ile kosztuje wizyta i jaka jest pani doktor . I jeszcze jedno pytanko , wiecie , czy w Elblągu jest gabinet , gdzie zakładają aparaty lingwalne ? z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie z rana
![]() Tak czytam i czytam wasze wpisy...i nasuwa mi się kilka pytań ![]() Czy wyciągi to gumki ? Ja przy hassie nosze gumki zahaczone o gorne 6-tki I na dole haczyki są na 3-kach. Do cen ktore Wam podałam trzeba wziaśc pod uwagę fakt iż ja placiłam za aparat dolny + hass + jak zdejmie mi hassa uzupełni mi aparat gorny bo teraz mam go zdeformowanego. i na potrzby hassa zdjeto mi na gorze czesciowo stały aparat od 4 do konca nie mam zadnych zamkow tylko hass ShowMeYourAffection malutko zaplacilaś No ale, pisze zeby Wam powiedzieć ze jakoś przez weekend się przyzwyczaiłam do tego ustrojstwa... seplenię, a koledzy wpracy powiedzieli ze będę miała ze nie dość ze proste ząbki to będe miala super dykcję Same plusy kurczę a i wierzę, że pół roku zleciii...Wlasnie ! co do czasu ShowMeYourAffection powiedz mi sa szanse na szybsze sciagniecie hassa ? Czy faktycznie jak powiedziała mi moja orto pol roku to pol roku ... ? Gora i dół mi tak nie przeszkadzają jak ten hass. Oswajam się z nim, ale koszmarnie mi to idzie...Wczoraj godzinę walczyłam zeby podkrecić aparat (tia wyobrazcie sobie stoję prze dlustrem z lusterkiem w buzi i WALCZĘ ) Co do aparacików i ślubów... ja w przyszłym roku biore ślub ,a dokladnie 22 czerwca 2011 (sroda przed Bozym Cialem-dlugi weekend I do slubu idę na szczęście już bez hassa !!! bedę miała sam dół i górę na szczęście Miłego dzionka |
|
|
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ta to sa wlasnie te wyciagi i Pol roku zleci szybciutko ja gore juz nosze ponad 5 misiecy i nie wiem kiedy to zlecialo Zycze powodzenia na nowej drodze zycia
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Lilllith dzieki za rozjasnienie.
WIesz mi aparat sam w sobie nie przeszkadza, ani gora ani dół , tylko to : http://www.johnsdental.com/images/or...ela%20Haas.JPG troche gorzej niz sam aparat,bo seplenię, mam slinotok ( wkoncu ciało obce w buzi mam i stad ta nadprodukcja sliny) no i ... nie domykam zębów, co za tym idzie problem z pogryzieniem chocby fileta z kurczaczka EH,ale tak jak mowisz Lilllith, to zleci w mgnieniu oka !
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam aparat na dole juz 6 dzień i prawie nie boli
Zdejmować też będę w 2012, więc może zdąże przed końcem świata. Jak dobrze pójdzie, to górę zdejmę już na Euro heheWłaśnie kupiłam sobie turkusowe ligaturki na allegro, bo bardzo takie chciałam a orto nie miała
|
|
#1387 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem kochanz ze ciezko z tym ale dasz rade moja dentystka rodzi.... i juz nie pracuje... jestem toralnym dentofobem i nie wiem co teraz zrobie....chce isc do kobiety bo one maja jakies takie wieksze wyczucie estetyki a mam to miedzy jedynkami ale nie znam nikogo dobrego zeby mi w pelnym odrutowaniu to zrobil
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Tyś z Wawy?
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hey wszystkim
![]() jeju jak daawno mnie nie było! co tam u starych aparatek, ktoras ściaga/sciagnela? - pewnie i nowych dużo przybyło ja byłam ostatnio na wizycie - niestety znowu aparatu (fotograficznego ) nie mam, ale postaram sie w ten weekend cosik zrobic, poniewaz po jeszcze wczesniejszej wizycie, rowniez nie zrobilam foteczek... a trzeba tworzyc historie ![]() dowiedziałam się, że ząbki od 18 lutego 2010 na dzień obecny bardzo dobrze sie wyprostowały/prostuja , osobiscie czekalam, az moje szanowna 2jka sie ruszy, a tu sie dowiaduje, ze ona bedzie DOBUDOWYWANA, jak jedynka (ukruszona), a 2jki nie bedzie wyciagac, bo ponoc za kwadratowa bedzie i nie bedzie pasowac do reszty? jakos takos teraz mam pojawic sie 2go lutego- to bedzie roczek przyzwyczailam sie do niego, nei ma co ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
gratulacje w sumie mnie zmotywowalo do spelnienia marzenia - posiadania apratu na zebusiach :d - pewne zjdecie, na ktorym byla panna mloda usmiechala sie i miala cudny prosty bialy usmiech aaaaach.....
|
|
|
#1392 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba za dużo naoglądałam się "Brzyduli" hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tych 9 letnich związków, też znam ten "ból". Boże, ile można chodzić ![]() ![]() A tak poza tym zakładam aparat góra i dół za tydzień w poniedziałek - już się doczekać nie mogę Także niebawem zawitam w klubie druciaków
|
||||
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bez obrazy oczywiscie kochana bo po nim dalej bedziecie tymi samymi ludzmi
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-11-08 o 12:21 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Śpieszcie się śpieszcie do tych ślubów
![]() Ja Wam powiem, że po 9 latach małżeństwa można usłyszeć od męża co najwyżej, że jak to ma boleć, to z przyjemnością będzie hassa podkręcał ![]() Dla mnie atrakcje zaczynają się 18-go listopada. Wtedy mam mieć zakładany hass na górę i aparat na dół. W tym celu dostałam dzisiaj separatki. Kiedy to zaczyna boleć? Ja na razie nic nie czuję strasznego tylko "coś" między zębami i resorowanie żuchwy
Edytowane przez smonika1975 Czas edycji: 2010-11-08 o 14:23 |
|
|
|
#1396 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam was kochane. Od jakiegoś czasu czytuje to forum i zauważylam, że poprostu znacie sie na rzeczy, co tu dużo mówić ![]() Zacznę może od mojego problemu. Dotyczy on moich zębów a raczej "wystajacej jedynki". Nie znam się kompletnie na tym jaki powinnam mieć aparat na zęby i ewentualnie jak wahają się ceny. W najbliższym czasie wybieram się do ortodonty i zapewne on wyda opinię na ten temat, ale szczerze mówiąc wolałabym dowiedzieć się czegoś od was-bardziej doświadczonych ode mnie w tej dziedzinie - czy rzeczywiście jedynym sensownym rozwiązaniem w moimrpzypadku jest aparat stały - górny łuk. Bardzo proszę podzielcie się ze mną własnymi doświadczeniami, bo zapewne nei jedna z was miała taki problem jak ja. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
A można swoje ligatury? o.0 nie wiedziałam.
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Aga8910- pewnie stały, po muszą ci się zęby nieźle przesunąć, ale my raczej bez zdjęcia ci też nic nie powiemy
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Do kolejnej wizyty 3 tygodnie a moje gumeczki sie odbarwiły...
kawa, ppaieroski robią swoje... ale szczęście w nieszczęściu, ze ząbki bielsze od elektrycznej szczoteczki Jutro umowilam się na wymianę gumeczek bo już nie mogę patrzeć na te przebarwione :/ I teraz tak: macie jakieś rady na te odbarwienia, żebym w przyszłości mogła uniknąć wymiany? pijecie kawe przez słomkę, czy w ogóle? Może są jakieś kolorki, które się nie odbarwiają? Ja miałąm różowe Poradźcie mi coś kochane |
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
mi się ani trochę te ostro zielone gumki nie odbarwiły, koleżanka miała różowe i kolor już jej zbladł.
Tyle że ona też pali i pije kawe, a ja nawet za herbatą nie przepadam piłam cole czasem, ale nic się nie działo.Więc nie wiem od czego to zależy
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Paulik ja przy hassie mam dwa haczyki po jednej stronie, jeden jest do wyciągów, a drugi do maski (na 6)
wyciągi mam od górnej 4 do dolnej 3 :PNie mam pojęcia czy są szanse na szybsze ściągnięcie Hassa, moja orto powiedziała mi, że będę go nosiła 3-4 miesiące więc pewnie w zależności od rezultatów Tobie może orto powiedział taką jakby górną granice, że max pół roku, a może jak szybciej będą efekty to może wcześniej Ci ściągnie - ale w sumie ciężko mi powiedzieć ![]() smonika1975 mnie separacja w ogóle nie bolała
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
#1401 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a więc mnie też na początku nie bolały. ale któregoś dnia (chyba po 2 dniach) obudziłam się z bolącą szczęką . nie mogłam zębów zagryźć , ale to potrwało z dwa dni. a teraz w ogóle nie pamiętam o ich istnieniu. w środę już zdejmuje i pierścienie do hyscośtamcośtam zakładałam ![]() więc spokojnie, dużego bólu nie ma . pozdrawiam |
|
|
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może wiecie coś na ten temat. Czy dolna ósemka, która nie wyrosła do końca, tylko troszkę, może mieć wpływ na ukształtowanie zębów po zdjęciu aparatu? Chodzi mi o to, że np zęby się jakoś skrzywią kiedy ona dalej zacznie wyrastać?
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może tak być, a nie musi, wszystko zależy od tego ile miejsca jej zostanie, po wyprostowaniu ząbków
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Rany....miałam nadzieję że zdejmę aparat przez końcem tej części, a tu patrząc na wasze tempo chyba się myliłam
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
girl-from-poland
bierz np. fioletowe, albo żółte (mam od końcówki października i są okey). Najbardziej to zależy od tego, jakie gumki ma Twoja orto. Moja ma takie, że co najwyżej mi bledną, a piję wszystko (oprócz alkoholu), nie palę i nie jem twardych rzeczy ![]() paulik oj, leci, leci. Ja mam już aparat 5 miesięcy (jutro będzie rocznica ) a już nawet zapominam, że go mam ![]() Lilllith a skąd jesteś? ![]() Alice in Wonderland zakładałaś w moje urodziny
|
|
#1406 |
|
Przyczajenie
|
wypadła mi jedna gumka separacyjna ;c
mam w środe wizytę. jak myślicie, powinnam iść jutro żeby mi założyli nową czy już poczekać do środy ? ;c pomóóóżcie. ;> |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moich żółtych jestem zadowolona
wbrew pozorom wydają się jaśniejsze a nie jak nie którzy myślą, że żółte---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- jajajajaaaa-jak wypadła to znaczy, że jest już dość miejsca , moja orto powiedziała, że jak mi wypadną to mam się nie przejmować. ALe mi się trzymały . Także do środy spoko. No stress
|
#1408 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście w późniejszym terminie zamierzam podpytać się delikatnie orto, czy nie da się go zdjąć na jakiś czas, albo chociaż założyć powlekany drucik, co by był mniej widoczny, ale jeżeli się nie da, to trudno- i taką ewentualność biorę pod uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam dodatkowo problem taki, że nie widać w ogóle zawiązek moich 8-mek po prawej stronie. Nie wiadomo kiedy się pojawią i czy w ogóle się pojawią... Może być tak, że pojawią się w wieku 40, zaczną wyrastać i mogą spartolić całą robotę...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2010-11-08 o 19:42 |
||||
|
|
|
#1409 |
|
Konto usunięte
|
Nawet mnie nie straszcie tymi 8mkami, bo wiem, że nie będą miały miejsca, ale zanim wyrosną raczej ściągnę aparat, przecież w wieku 16 lat mi nie wyrosną
I jak wszystko się zepsuje, to chyba się zabiję.
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przed założeniem wiedziałam, że będę musiała usuwać, bo zepsują układ zebów po wyprostowaniu jak to pani powiedziała
tylko, że ja mam zaledwie 1 ósemkę! haha. więcej mi się nie wytworzyło.
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

' a ona 'a zmieścisz się?'. Założyłam, zmieściłam się. Patrzę na rozmiar: 128 

Zycze powodzenia na nowej drodze zycia

zeby mi w pelnym odrutowaniu to zrobil 

Poradźcie mi coś kochane