|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Czesc dziewczyny, jakis cud sie stal. Polozylam Alexa do lozeczka, dalam mu smoczka i cichutko, patrze, a on sobie spi, ale bez smoczka... nie podniecam sie za bardzo, bo to pewnie jednorazowe, bo On jest ogolnie uzalezniony od mojej piersi lub od bujania w wozku....
Bylam w Lush i kupilam mask ofmagnamity, nawet fajna, i wzielam probke dwoch kremow. Skins shangri la jest dla cery kolo 30 - tki, i jest rewelacyjny, swietne uczucie, jak go poloze na buzie, ale jest mega drogi... Na szczescie dzieczyna mi nalozyla, ze wystarczy na jeszcze kilka nalozen. Dzidzia- mam pytanie do Ciebie. Czy platki owsiane to mozna jesc na surowo, tzn wymieszac w muesli i jesc z jogurtem, czy trzeba je zaparzyc najpierw? U nas nocki bez zmian, Ali budzi sie co dwie godzinki, raz mi sie Go udalo uspic bez jedzenia, a tak to karmienie non stop. Z butelki dalej nie chce jest, na spiocha wieczorem udaje mi sie dac mu butelke modyfikowanego, zje ok 200ml a po 2 godzinkach znowu chce jesc... |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
anecia może zależy od przychodni
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- lazurowa a czy to konieczne, żebyś szczepiła Małą dodatkowo?? |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
jesli juz sie zaczelo to chyba trzeba kontynuowac
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostałam dziś mandat i 3 pkt karne za źle umocowanie foteliki, przymocowałam jak na rysunku na foteliku i się kutwa doczepiła, później mnie śledzili po całym mieście czy faktycznie jadę tam gdzie mówiłam... ale za to za miast za kawę zapłacić 28zł zapłaciłam 8
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam Dzidzia? Mialas robic test po poludniu
My po szczepieniu, Maja zasnela od razu po nim, teraz sie bawi na macie ![]() Pojechalam dzis po pajace do spania, bo juz ciasno ma i co nie bylo tanszego niz za 30zl, w 3-paku 89zl |
|
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Są płatki, które są miękkie i możesz je spokojnie zjeść na surowo. Wtedy błonnik w nich zawarty daje lepszy efekt. A są takie, np. górskie, na których połamiesz sobie zęby .Moje dziecko w ilości wycia przeszło dzisiaj samo siebie Wynik negatywny.
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze a nie patrzyłaś na allegro?
karolcia Iga ma książeczkę rumowską ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
A co do testu, szkoda
|
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
Powinni pouczyć a dopiero za brak fotelika karać mandatem..
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Ta. Nowe umiejętności i tęsknota za Tatusiem, który miał urlop i poszedł dziś do pracy po tygodniu wolnego.
No szkoda, ale jeszcze nic straconego, bo Tatuś mimo obaw wczoraj postanowił pobawić się bez zmian
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Papi, dziękuję za odpwoiedź i trzymam kciuki za Adasia. Rozmawiałam dziś włąśnie z TŻtem o Tobie i był w szoku,że nie dość, że się tyle przy porodzie wycierpiałaś, to jeszcze biednemu Adasiowi non stop cośdolega.
Nie próbowałam jeszcze beżowego korektora, bo kocham żółty, ale jutro spróbuję i zdam relację. Na allegro pojawiły się pędzle Pixie, ale mi się średnio podobają. O ile dobrze pamiętam,kiedyś były z drewnianą rączką. |
|
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
anuszka no mi też coś sie kołatalo z tym pół roku, ale i tak pani mi kazała wziąc dowód ubezpieczenia, fak, że nie mówiłam ile dziecko ma
W każdym razie jednak małż zgłosił, tylko pieczątki nie ma więc może jakoś zdąży załatwić, choć jutro małO czasu - lecim do neurologa (ale prywatnie) sprawdzić czy wszystko okej- rączką już zachowuje się lepiej ale wolę mieć konsultację. |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
pisalam posta i doopa sie nie dodal bo mi sie wizaz wiesza
z tego co pamietam ... papi mam nadzieje ze Adaskowi juz lepiej no i dziekuje za pamiec ![]() dzidzia niestety nie mam numeru do kasi i fakt dosc niepokojace ze itakasia sie tak dlugo nie odzywa niezawsze ja fajne pajace kupowalam w tesco po niecale 40zl za 3 szt z myszka micky mlodemu kupowalam z niebieskim a dla dziewczynki sliczne z rozem byly sa poza tym inne wzory tez poza micky warto zobaczyc zwlaszcza ze czesto sa na nie promocje i kosztuja 20-30zl za 3 pary u nas ok sobote i niedziele siedzielismy u mojej mamy dzisiaj jakos od rana sprzatanie i pozniej byla znajoma z corcia cos mi hubcio od wczoraj kilka razy zakaszlal ale jutro szczepienie wiec przed pediatra go zbada
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, moja Natalia waży już ponad 7 kilo, a między Aliską, a nią jest dzień (niecały) różnicy
Jeszcze nie słyszałam, żeby się śmiała, za to z zamiłowaniem powtarza co chwilę "ouuu". Główkę trzyma sztywno już ponad miesiąc.
|
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem kochana! czytam, ale nie mialam humoru, bysie odzywac... jestem u rodzicow i Ada tutaj wcale nie chce zasypiac sama... poprostu tragedia,wczoraj ponad godzine plakala okropnie i wogle sie nie uspokajala...rodzice zaczeli na mnie krzyczec ze znecam sie na dziecku... rezultat jest taki, ze od wczoraj spi ze mna w lozku, ale w srode przyjedzie TZ, to bedzie ja odkladal, bo jak ja to robie to ZAWSZE sie budzi...
ogolnie humor mam nieciekawy z tego powodu, bo mam uczucie, ze sie cofamy... a nie mozesz kupic tej szczepionki w normalnej aptece? |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia jutro chyba ja bede testowac
bo mimo ze biore tabletki jakies glupie obawy mam przy cerazette plamilam kilka razy teraz biore yaz wlasnie jutro koncze op i mialam niby okres (jednen do dwuch wyciekow dziennie wiec minimalne to bylo) przez jakies 4-5 dni i koniec wiec mnie to niepokoi a dzisiaj mi sie nawet snilo ze w ciazy jestem wiec dla spokoju zrobie test choc nie sadze aby to ciaza byla no i po porodzie nie mialam jeszcze takiego "normalnego" okresu jak to niektore z was mocny mialy a nawet takiego jak przed ciaza nie mialam
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
wiolek--dostalas wiadomosc...daj znac jak sie zdecydujesz....
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pajacow, w tesco sa naprawde fajne i tanie! |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa super ze u laryngologa wszystko dobrze
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- agravka ja malemu od poczatku te tescowe kupuje mialam serie z kubusiem puchatkiem pozniej dwie na promocji kupilam jedne 17zl za 3 pray drugie chyba 27zl za trzy pary a teraz ostatnio tez dwa komplety po 3 pary uwielbiam je i naprawde sa super raz kupilam jeden pajacyk w pepco i porazka miedzy guzikami material sie rozchodzi blech a tamte sa super
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez kupuje te z tesco od samego poczatku. te w 3 pakach i jeszcze dodatkowo jakies inne ale tez w tesco. sa niedrogie a fajne. juz mam zapas na 6-9 miesiecy wlasnie te z myszka miki i z puchatkiem. na promocji byly po 26 zl chyba tez sie zastanawialam gdzie jestes ze sie nie odzywasz ![]() a itakasia zamilkla strasznie. dziwne to. mam nadzieje ze wszystko ok |
|
|
|
|
#1011 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wogóle to kiedy będziecie mieć te wyniki ? w sobotę na pewno zaliczysz ![]() i wiem, że to nie problem zamówić na zbiorowym ale ja trochę dzikus jestem i dlatego wolę najpierw popróbować te co u nas dostępne, załapać ocb z wszystkim i może wtedy się dezwę tam Cytat:
![]() no ja lauressów raczej nie pozamawiam próbek bo po 1 nie mam karty kredytowej ( a chyba tylko tak można za zamówienia płacić ) po 2 mój angl jest na takim poziomie że ![]() i wiem, że można na wątku zbiorowym ale tak jak wyżej napisałam ja dzikus ;P scoobs żeby to spanie nie bylo jednorazowe ![]() Cytat:
to wolę te co dziewczyny ostatnio pokazywały jakość pewnie ta sama a cena praktycznie przez pół hmmm odpisałam czyżby nie doszło ? zaraz jeszcze raz napiszę
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-11-08 o 21:54 |
|||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
tez drogie albo mi sie nie podoba :/
Cytat:
![]() Mi takie sie podobaja np.: http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...968/index.html Roznie z ta waga u maluszkow, moja za 2 tygodnie bedzie miala 4m a wazy niecale 6kg dopiero ![]() No i pediatra powiedziala, aby zaczac jej wprowadzac sloiczki jak skonczy 4m i gluten od od 5 miesiaca, najpozniej 6, bo jest jakis nowy schemat zywienia niemowlat i podobno im wczesniej sie wprowadzi gluten tym mniejsze prawdopodobienstwo celiakii jest pozniej. |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze kupilam chyba z 6 trzypakow roznych i jeszcze zadne mi sie nie spraly
te fajne wrecz sliczne ale tych z tesco miala bym jakies 3op zwlaszcza ze uzywamy ich tylko do spaniaaniaa od czwartku melduje ze bedzie mnie malo bo w koncu maz przyjezdza ![]() no mi tez one super pasuja tak samo jest z bodami tez sa fajne a te z kubusiem mialam na 0-3mc a z myszka micky mamy teraz i jeszcze jedne wlasnie jak bede teraz w zielonej musze kupic kolejny rozmiar bo moj mlody tylko w pajacykach spi pewnie nie dlugo jakis nowy wzor bedzie byly raz tez biale po jakies 20zl za 3 op i zaluje ze nie wzielam bo lubie hubcia w bialym
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Papi super z tymi usmiechami ![]() Dzidzia szkoda..., ale pewnie Ci ulzylo troche
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Przyczajenie
|
cześć jestem tu całkowicie nowa, ale bardzo zainteresowana.
Urodziłam małą Anię 22 lipca 2010 i po porodzie byłam całowicie wyłączona z życia - miałądrugą cc i przez dwa tygodnie nie mogłm się ruszać (po pierwszej cesarce na drugi dzień mogłm już biegać),a potem poobiły mi się ropnie w piesiach i znowu szpital, ieć dopiero teraz w wraca do nomalngo życia. i mam pytanie - Z powodu kilku przeziębień przekładałam szczepienia Ani. A teraz zastnawiam się nad pneumokokami - szczepić czy nie szczepić? Z jednej strony to przecież ogromna ingerencja w malucha, z drugiej strony to trzeba wspomagać system odornościowy naszych maluchów. Szczepiłyście? |
|
|
|
#1016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za chwile minie rok.... Cytat:
J. nie ma szyi ![]() wiolek dam Ci znac jak bede zamawiac z L. podepniesz sie jak bedziesz chciala |
||
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Witam Wszystkie Mamusie
Jestem nowa na tym forum.Mój synek urodził się 3 lipca i niedawno skończył 4 miesiące.Pozdrawiamy serdecznie
|
#1018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bede szczepic Dagusie przy ostatniej dawce szczepionki 6 w 1, tak polecila nam pediatra. Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Mój synio już wstał i właśnie pisze ze mną nowe wiadomości
![]() 19 pazdziernika ważył 6,6o teraz za tydzień mamy kolejne szczepienie ciekawe ile mu się utyło ale chyba sporo bo m wałeczki na brzuszku a uda ma grubsze niż jego półtoraroczna siostrzyczka
Życie jest zbyt krótkie żeby zakładać nudne ubrania. http://shywordinmyhead.blogspot.com/ [ross_i]695240[/ross_i] Edytowane przez marissima Czas edycji: 2010-11-09 o 08:47 |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, tak nam się dobrze spało z TZ że aż mało nie spóźnił się do pracy
![]() Mała zjadła o 6 i śpi dalej
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

.

a dzisiaj mi sie nawet snilo ze w ciazy jestem wiec dla spokoju zrobie test choc nie sadze aby to ciaza byla