|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Ja nawet nie mam wszystkich 7mek
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Dzisiaj bylam na mojej konsultacji odnosnie aparatu i okaząło sie ze nie bedzie tak łatwo jak myslalam. (mam słoczenie zebów, dolna 2 jest mocno cofnieta do tyłu) poza tym ogolnie zeby wygladaja na proste ale podobna sa krzywe no wiecie jak to jest.. do czego zmierzam: mam miec aparat "metalowy niskiego tarcia za 2900zł" gdyż zwykły sobie nie poradzi z moja wadą.. na góre moge juz miec normalny tzn kosmetyczny zwykły. czy ten aparat to ten słynny DAMON? Mozecie mi cos o nim powiedziec? ![]() Mam 24.11 jeszcze jedną konsultacje u babki, ktora sie specjalizuje w tym typie aparatów wiec tak jak myslalam na poczatku grudnia (na mikołajki ) bede miała aparat ![]() (ps. orto nie dala mi gwaracji 100% ze ząb mi wroci do łuku nawet ptzy tym aparacie. potrzebny będzie skaling. jesli nei wejdzie do łuku trzeba bedzie wyrwac no i wiecie cała historia... od nowa.) prosze o słowa pociechy gdyz jestem dobita Myslaam ze to bedzie proste: aparat na gore i na dol na 2 latat i koniec a tu? ![]() ps2. czas leczenia max 2,5 roku chcoiaz ona powiedziala ze przy tym DAMONIE czy jak mu tam podobnioszybciej idzie niz przy zwykłych \\
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym już poczekala Mnie wypadla w czwartek, a do orto poszłam dopiero w poniedzialek. Balam sie, ze w tym czasie miejsce zrobione przez separacje 'zniknie',ale wszystko bylo OK (wiem, czasem schizuje :P)
|
|
#1414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam jutro wizytę ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
ja też miałam poważną wadę (m.in cofniętą mocno do tyłu dolną 1) czas noszenia aparatu ok 2,5 roku i ta 1 juz ładnie weszła do łuku więc się cieszę ![]() nie martw się... będzie dobrze
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Od godziny 10-tej bez zmian. Separatki nie sprawiają mi żadnego bólu.
Zobaczymy jak będzie jutro.
|
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki
Ja właśnie wróciłam z wizyty i please kill me !!!! Co do szczegółów: Gora metalowy łańcuszek od trójki do trójki, drut stalowy. Dół też drut stalowy, łancszka brak. No i najgorsze: WYCIĄGI.... od dolnej 6 do górnej 3.... zaraz mi szczęka odpadnie. Dodatkowo nie za bardzo radzę sobie z ich nakładaniem;/ macie może jakieś patenty na to? A i chciałam zapytac czy orientujecie się może po co na górze ten łańcuszek? Zaznacze może, bo chyba nie wszyscy pamietaja że wyrywałam piątki
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() Conieco o mnie: Mam prawie 22 lata, 26 listopada zakładam aparat metalowy na górę. Wyrwałam już dwie czwórki, a teraz czekam aż się wygoją ranki dół będę zakładać pewnie w lutym, jak pieniążki uzbieram z dołu wyrywać będę 5 i 6 (początkowo miały to być dwie 4, ale że 6 kanałowo leczona jest to orto mówi żeby ja rwać. a ja się trochę boję że mi się dziura po 6 nie zamknie lub jakaś asymetria się zrobi:/)co poza tym? Prawdopodobnie będę zadrutowaną Panną Młodą. Sama jeszcze nie wiem co o tym fakcie myśleć, bliżej 2012 roku zapytam orto o możliwość ściągnięcia aparatu na kilka dni... No i to tak na wstępie tyle o mnie. Pozdrawiam
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Literka96- ja też, ale był temat 8-ek to tylko o nich wspomniałam
|
#1419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, że ja nie mam zawiązek na dole ![]() Z tym, że trzech lekarzy (dentysta, ortodonta i chirurg szczękowy) mi powiedziało, że skoro do 20 roku życia zawiązki się nie pojawiły, to są nikłe szanse, żeby w ogóle wyrosły :P Więc i może u Ciebie tak będzie? P.S. Pocieszcie mnie, dokładnie 1,5 godziny temu pozbyłam się kochanej 4 i tym samym jestem szczerbata z dwóch stron ;(
|
|
#1420 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pocieszenie powiem ze ja w ciagu trzech dni pozbyłam się czterech zębów a szczerbaci są fajni pomyśl jakie potem będziesz miała piękne ząbki
|
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc z tego co ja się orientuję , to łańcuszek jest po to aby zamknąć szpary. Ale może też ma jakieś inne przeznaczenie Ja mam łańcuszek ( nie gumowy tylko druciany jakiś ) na górze od dwójek do dwójek aby właśnie domknąć szparki
|
|
|
|
|
#1422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj, a ja pamiętam, jak byłam mała, to przez te dziury piłam wszystko przez słomkę (w sensie, wkładałam słomkę w dziurę i piłam) ![]() Cytat:
![]() w sensie, że się wyrobi
|
|
|
#1423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj sie!
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz dla mnie to troszkę dziwne podejście ortodontki , że twoją wadę można wyleczyć tylko takim aparatem. Ja miałam na górnej szczęce duże stłoczenie, jedynki mocno wysunięte- jak króliczek , dwójka mocno z tyłu, na dole też bałagan i moja pani doktor nie narzucała mi jakiegoś tam aparatu, pokazała mi wszystkie typy aparatów na jakich pracuje , ale powiedziała też że wszystkie tak samo działają i to jaki założymy zależy tylko ode mnie. Aparat mam już 9 miesięcy i ząbki ładnie się układają, wszyscy są zdziwieni że tak ładnie mi już się wyprostowały, chociaż wiem że jeszcze długa droga przede mną. Pozdrawiam Dziś byłam na wizycie i na górze mam założone łańcuszki , żeby zamknąć szpary po 4 ..... boli jak cholera
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... Edytowane przez anusiaa81 Czas edycji: 2010-11-08 o 21:17 |
|
|
|
|
#1426 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam damona, bo moja orto pracuje tylko na tym... ale z tego co wiem, to aparaty samoligaturujące szybciej leczą i większe wady. U mnie jest kilka wad zgryzu, do tego stłoczenia i powiedziała mi, że kosmetyczny u mnie nie wchodzi w grę - i nie tylko ona mi to mówiła (już wcześniej kilku orto mówiło to samo).... więc może coś w tym jest... nie wiem
![]() Dużo tu ślubów planujecie na 2012 rok hehe... będzie wysyp Mam nadzieję, że zdejmę złomka do dnia ślubu lub chociaż orto da mi "przepustkę" na niego
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
..........ja ma 29 latek i mam nadzieję , że jak mój synuś bedzie przystępował do komuni św. to mamusia będzie już bez złomka
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam Liceum powitam z aparatem i jeszcze będę go mieć jakieś 1,5-2 lata w nim pewnie
bo teraz w tym roku jestem w 3 kl gim.
|
#1430 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Czy wiecie jak dlugo nosi sie wyciagi miedzyszczekowe? |
|
|
|
#1431 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie ślubu z aparatem. Ale może uda się uniknąć przełożenia ślubu - również podpytam ortodontę o możliwość ściągnięcia aparatu "na chwilę" ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam nadzieję,że przyjmiecie do swojego grona przyszłą aparatkę? Ja na razie jestem na etapie leczenie ząbków, potem pozostaję mi wyrwanie czwórek (góra) i się drutujemy
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo nawet nie zauważyłam go w gabinecie dopiero w domku jak sie przyjrzałam to go dostrzegłamCytat:
a jeżeli piszemy już cos o sobie to ja mam 22 lata i jak dobrze pójdzie to może skończę studia i przywitam się z "dorosłym" życiem już bez złomka My też myslimy o ślubie w 2012/2013roku ![]()
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na bank do liceum pójdę z aparatem
![]() miałam sen, że poszłam do liceum, witam się z dziewczyną i ona 'Paulina jestem' i się uśmiechnęła (aparat na zębach). ja w śmiech i jej zaczynam tłumaczyć, że ja też Paulina. Zaczynamy się śmiać. Podchodzi dziewczyna -> też z aparatem i też Paulina. Cytat:
ja też 3 gimn
|
|
|
#1435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale napiane to zostalo tak jakby to bycie ze soba przed slubem sie tak nie liczylo :P przynajmniej ja to tak odebralam :P ale wiem o co chodzi juz tobie ja mieszkam z moim TZ i dla mnie sie nic nie zmieni :P
|
|
#1436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie się kiedyś śniło, że coś mi odpadło z aparatu, nie pamiętam co, ale jak mi się to przypomniało po przebudzeniu, to aż się wystraszyłam
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
mb244- to chyba zależy od ortodonty i to jak często je będziesz nosić, oraz jaką wadę masz.
kaaarii-witamy ![]() Ej to wy wychodźcie za tych mężów przed końcem świata , co tak wszytskie w tym 2012? a po ślubach wyż demograficzny skoczy hehe
|
#1438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko każda inaczej wyglądała ![]() ale fajnie by tak było - jeszcze umawiać się jakie gumki wziąć
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

) bede miała aparat 
Mnie wypadla w czwartek, a do orto poszłam dopiero w poniedzialek. Balam sie, ze w tym czasie miejsce zrobione przez separacje 'zniknie',ale wszystko bylo OK (wiem, czasem schizuje :P)
z dołu wyrywać będę 5 i 6 (początkowo miały to być dwie 4, ale że 6 kanałowo leczona jest to orto mówi żeby ja rwać. a ja się trochę boję że mi się dziura po 6 nie zamknie lub jakaś asymetria się zrobi:/)

na pocieszenie powiem ze ja w ciagu trzech dni pozbyłam się czterech zębów 

I jak wszystko się zepsuje, to chyba się zabiję.