Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 14:13   #4201
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Maluśna jesteś wreszcie dobrze Cię widzieć, chwal się bucikami kochana.

Judi ja też bym sprzedała, sporo rzeczy po Oli wyprzedałam, a jeszcze więcej mam w worach na strychu

Planuję zajrzeć do CCC o ile jeszcze jest na co i nabyć Oli jakieś kozaczki futrzaste

Dziś z małżem pojedziemy na jakieś takie większe spożywczo chemiczne zakupy

U nas właśnie się rozpadało, a od rana było piękne słońce ponoć zapowiadają, że ten tydzień ma być jeszcze ciepły, ale przyszły to już temperaturami 2-5 stopni, ale czy to się sprawdzi to się okaze

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:28   #4202
Judi21_84
Zakorzenienie

Aukcję z kombinezonem zrobię jutro, . Kristi dzisiaj byłam w Sferze w BB tam jest Tchibo i był rozmiar 86-92, może podjedziesz i sobie kupisz... zawsze to nowy i nowe kolory
Ja go wystawię od 1 zł BCM ale wiecie jak jest 130-150 chce za niego dostać zwłaszcza że jest w super stanie. Patrząc po ile schodzą na allegro myślę że cena osiągalna Za mniej nie sprzedam, wole sobie go zostawić

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2010-11-08 o 14:32
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:30   #4203
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kristi - ja chciałam kupić sobie kozaki, ale niestety mam za grube nogi i się nie mogłam w żadne dopiąć trudno. w związku z powyższym zakupiłam botki, jedyne jakie mi pasowały cenowo i rozmiarem (bo okazało się, że posucha w 40-tkach więc się naszukałam ) ja niestety nie mogę za bardzo wybrzydzać
żaden szał, to te:
http://allegro.pl/eleganckie-buty-da...70.html#photo6
Stary 2010-11-08, 14:37   #4204
taka sobie
Zakorzenienie

ale napisałyscir :brawo: jest co czytac

Dorbarku w sumie to jakos specjalnie nic nie robilismy. Oczywiscie odwracalismy jej uwage od razu jak tylko zaczynała ale ona potrafiła uciekac w kąt i dalej postraszylismy tez troche duszkiem ze przyjdzie duszek i odgryzie paluszek to nawet działało. Ale tak na prawdę to chyba samo jej przeszło teraz za to dłubie w nosie jak nie urok to s.raczka

ja sprzedałam troche rzeczy po Wiki ale wiekszosc rozdałam. Nie planuje wiecej bobasów a powiem szczerze ze niektórych było mi strasznie zal a na pamiatkę zostawiłam butki i pozytywkę, element z karuzelki, jeszcze przed porodem mała go znała bo kładłam na brzuchu potem jak słyszała to reagowała

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:29   #4205
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Ja kombinezon zostawiam. W ogole to po Borysie nic nie sprzedalam jeszcze. Pozyczalam bratowej, wiekszoscy i tak sie przyda, zwlaszcza tych 0-6mc.
Ja też wszystko zbieram. Ponieważ mam mało miejsca - wywożę do rodziców. Niektóre pożyczam jeszcze znajomym.. Chcę mieć już jakies ciuchy dla kolejnych pociech w rodzinie. Tylko dokupywać dla przyjemności jakieś nówki na wyjścia, a nie musieć wydawać kasy na pajace, body i takie tam, co i tak się co chwila zmienia. Poza tym nie mam energii, żeby wystawiać na allegro..

Ja z kolei myślalam, że Tymek dostanie na świąteczny prezent przejażdżkę do Czech - samochodem i pociągiem..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:40   #4206
anka1900
Zakorzenienie

tak sobie dumam, że drugiemu bobasowi kupię powóz na 4 kołach pompowanych, nie zamierzam się męczyć podczas śnieżnych zasp, a tak to pojedzie jak po chodniku
miał być niby x-lander, ale on ma za maluśką gondolkę, a nie zalezy mi w sumie żeby długo jeździć ciężką spacerówką , bo mam przeciez zachomikowane pp atlantico, i to jest moj spacerówkowy ulubieniec
Stary 2010-11-08, 19:21   #4207
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
tak sobie dumam, że drugiemu bobasowi kupię powóz na 4 kołach pompowanych, nie zamierzam się męczyć podczas śnieżnych zasp, a tak to pojedzie jak po chodniku
miał być niby x-lander, ale on ma za maluśką gondolkę, a nie zalezy mi w sumie żeby długo jeździć ciężką spacerówką , bo mam przeciez zachomikowane pp atlantico, i to jest moj spacerówkowy ulubieniec
to ile chcesz jezdzic glebokim? borys mial 60cm przy porodzie i jezdzil jakies 5mies. bratowej dziecko z maja, a oddała mi wozek tydzien temu czyli jakies 6 mies., mi pozniej bylo wygodniej w spacerowce.

borys siedzi i robi inhalacje, zaraz do spania. odpukac 4 noc bez pampka. w zlobku chcialy zalozyc mu na drzemke,a on do Pani mowi, ze jest duzy i nie nosi pampersa hehe
dzis klade go w koncu normalnie spac, bo rano nie moglam go dobudzic o 7.40 a do 8.30 musimy byc w zlobku. dziecko takie uchachane przyszlo po zlobku, podobalo mu sie, spiewal, gral na bebenku (dzis rytmika byla), łobuzował z dzieciakami. mial 2,5tyg przerwy, troche mialam juz dosc tego siedzenia z nim w domu
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 19:58   #4208
anka1900
Zakorzenienie

w końcu dostałam ten nieszczęsny kombinezon Tchibo
nie jestem podniecona
a rozmiarówka jest fatalna, ten kombinezon że tak powiem to by pasował na tę zimę, nieco spodnie może byłyby za długie
ogólnie to Mikiego kurtka z h&m 98, jest nieco większa niż ta tchibo 98/104
muszę sprzedać , a jak nie to odesłać
a jakość materiału jakoś szczególnie mnie nie powala na nogi

no i ile się musiałam umęczyć,bo moj nerwus za cholerę nie chciał przywdziać tego stroju zimowego

Veronko pewnie gdzieś do zimy gondola potrzebna, ale ogolnie to na zimę lepszy powóz z 4 wielkimi kołami pompowanymi ,moim zdaniem
no i spacerówką nie chcę jeździć bardzo długo, bo znowu nigdzie się nie ruszę z takim ciężarem
więc szukać będę czegoś tańszego, niezbyt używanego
na x-landera szkoda mi kasy,
nie żałowałabym jakbym potrzebowała od niego spacerówki
Stary 2010-11-08, 20:10   #4209
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem podniecona
a rozmiarówka jest fatalna, ten kombinezon że tak powiem to by pasował na tę zimę, nieco spodnie może byłyby za długie
muszę sprzedać , a jak nie to odesłać
a jakość materiału jakoś szczególnie mnie nie powala na nogi

no i ile się musiałam umęczyć,bo moj nerwus za cholerę nie chciał przywdziać tego stroju zimowego

Veronko pewnie gdzieś do zimy gondola potrzebna, ale ogolnie to na zimę lepszy powóz z 4 wielkimi kołami pompowanymi ,moim zdaniem
no i spacerówką nie chcę jeździć bardzo długo, bo znowu nigdzie się nie ruszę z takim ciężarem
więc szukać będę czegoś tańszego, niezbyt używanego
na x-landera szkoda mi kasy,
nie żałowałabym jakbym potrzebowała od niego spacerówki
Co do materialu, mi sie wydaje ze w tym kombinezonie z tego roku jest jakis inny material. widzialam go chwile w sklepie, takie mam odczucie.
co do wozka, ja wlasnie dlatego od razu kupilam x-landera i chyba tym sposobem zaoszczedzilam kase, bo widze, ze duzo dziewczyn wymienialo w trakcie wozek, a do drugiego dziecka tez pewnie zmienia
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 20:23   #4210
anka1900
Zakorzenienie

moim zdaniem to materiał jest zbyt wiotki jak na kombinezon zimowy i na taką cenę
a wózek to Emma mi się marzy, ale szkoda mi kasy, szczególnie jak ma parkować na dole, na korytarzu
takie coś
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-em...293713132.html
Stary 2010-11-08, 21:39   #4211
jowisz
Zakorzenienie

uff, gad w łóżku. ale histerię odstawiła na koniec dnia. moja rodzicielka z niedowierzaniem głową kręci bo Iga zachowuje się jak te dzieci w programach superniuni normalnie ręce świerzbią tak,że człowiek ledwo się powstrzymuje żeby lania nie spuścić

idę na all zobaczyć jak się sprzedają krzesełka BabOno, wrócę do domu to umyję i wystawiam. dostałam od ciotki za friko zmywarkę 60cm i już nie mam na nie miejsca w kuchni za to zyskałam kawałek jasnego blatu

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

gdybym teraz miała rodzić i mieszkać gdzie mieszkam to kupiłabym Pega Pliko tudzież Uno. miałabym wóz na dobry rok bo te spacerówki są dobre. jako gondole też mogą służyć,a na moje równe chodniki pompowane w pierwszej Inglesinie Magnum się właściwie nie przydały.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

przegląd zrobiony, popytu na krzesła nie odnotowałam no ale może ktoś się skusi za kilka dych ja dałam niecałe 200za nowe więc za mniej niż połowa ceny mogę puścić, wysłużyło się pięknie dzień w dzień od 6tego mca

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

aaa,Mała bardzo mi się podobają twoje botki jest to co lubię, zgrabnie, platforma, ładny obcas
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 21:39   #4212
Sosnowa
Zakorzenienie

No nie wierzę, że Iga taka waleczna, bo byłam przekonana, że ona jest super ułożona i spokojna.

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2010-11-08 o 21:45
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 21:45   #4213
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
JA zawsze leję po nogach jak słyszę hasło "superniunia"
No nie wierzę, że Iga taka waleczna, bo byłam przekonana, że ona jest super ułożona i spokojna.
naprawdę wstyd mi za nią w momencie histerii odchodzi wrzask, tupanie, siłuje się ze mną walczy (gdy chcę ją rozebrać np.) ledwo co daję radę.
kiedyś ją nagram, tylko do domu wrócę. raz,że kiedyś sama zobaczy a dwa - wy będziecie mieć porównanie

myślę,że gdybym była inną mamą to ona ze swoim charakterem byłaby idealnym 3-4 latkiem do superniuni, który w szale macha łapami do rodziców ale nie ze mną te numery.
ona tak tupie,że autentycznie mnie by potem pięty na.pieprzały. i zakwasy murowane.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-11-08 o 21:48
Stary 2010-11-08, 21:55   #4214
anka1900
Zakorzenienie

uff
kombinezon sprzedałam
niech komuś innemu posłuży

Miki gdzies od tygodnia , jest okropny, szczególnie wieczorem , na maksa, a jak piszczy z nerwów , uszy cierpną
może to wpływ że małża brak, i energii nie wyczerpuje ze mną ? bo z małżem dzień w dzień bawili sie w potwora

Jowiszowa, czy Igusiowej krzesełko ma jakieś uszkodzenia w tapicerce ceratowej? tak z ciekawości pytam, bo ostatnio jak myłam Mikiego (starszy model baby ono) to zauwazyłam że ma kilka niewielkich pęknięc, w dolnym siedzisku

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-11-08 o 22:06
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 22:17   #4215
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

Jowiszowa, czy Igusiowej krzesełko ma jakieś uszkodzenia w tapicerce ceratowej? tak z ciekawości pytam, bo ostatnio jak myłam Mikiego (starszy model baby ono) to zauwazyłam że ma kilka niewielkich pęknięc, w dolnym siedzisku
nie zauważyłam ale też nie przyglądałam się. jak będę myła to obejrzę.
Stary 2010-11-08, 22:27   #4216
marticia
Zakorzenienie

Jowiszowa to cyrki masz w domu

Mowicie ze te kombinezony z Tchibo wcale nie sa takie fajne? to jakie sa dobre? generalnie musze poszukac spodni z szelkami, bo kurtke mam fajna ze sciagaczami, wiec niestraszna nambedzie zima w PL ciekawe czy uda nam sie wkrotce pojechac.

Anka gratulacje szybkiej sprzedazy.

Mario tez normlanie czasami rpzechodzi samego siebie, ale najlpeiej to mu sie sika po gaciach, w ogole nie wola i zaczelam zakladac mu znowu pampersa, bo w ciagu dnia mamy nawet tak 6 par spodni zasikanych, a potem nic nie schnie.. gra niewarta swieczki
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 22:30   #4217
anka1900
Zakorzenienie

Marti
dla mnie ten materiał jest szajsowaty
ale może się mylę
jestem przyzwyczajona do takiej faktury materiału, takie coś grubszego
spójrz tutaj to chyba jakaś włoska firma
http://allegro.pl/110-kombinezon-nar...301917796.html
jeśli kurtka ta co Miki ma obecnie byłaby dobra w przyszłym roku, to i jemu tylko spodnie by sie przydały
Stary 2010-11-08, 22:58   #4218
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Alicja wczoraj też spała w ciągu dnia i to chyba z 2 godziny.

Kristi rozumiem, że chcesz buciki na zime dla siebie? ja bym kupiła kozaki.

Mi Karolek zawsze śpi minimum 2 godz. czasem nawet dłużej do 3 godz.

dorbar tak dla siebie chcę buty
kozaki wysokie takie do kolan to mam a teraz jak kupię to takie niziutki do kostek lub ciut powyżej

Mała fajne są te twoje buciki
a ja chcę jeszcze niższe tylko nie wiem czy one do spódnic będą pasować

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:03   #4219
jowisz
Zakorzenienie

Kristi do spódnic kozaki botki do spodni czy rurek jak ktoś nosi. ze spódnicą będą bardzo skracać nogi. taka opcja tylko dla modelek

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

dlatego ja kupiłam kozaki - bo i pod spodnie mogę nosić,i ciepło, i do spódnicy na rozmowy
Stary 2010-11-08, 23:04   #4220
anka1900
Zakorzenienie

tak popieram Jowiszową
ale na ulicach chyba same modelki w leginsach i botkach
że też niektóre dziewuchy nie mają za grosz samokrytki
Stary 2010-11-08, 23:08   #4221
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2010-11-08, 23:26   #4222
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Kristi do spódnic kozaki botki do spodni czy rurek jak ktoś nosi. ze spódnicą będą bardzo skracać nogi. taka opcja tylko dla modelek

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

dlatego ja kupiłam kozaki - bo i pod spodnie mogę nosić,i ciepło, i do spódnicy na rozmowy

dzieki jowiszku
właśnie się tego obawiałam
co do wyboru to też nie mam za dużego wyboru bo mam rozmiar 36 a w tych rozmiarach to krucho o fajny fason
większość to jest 38,39
aa i nie mogę za bardzo patrzeć na cenę bo wtedy bym w ogóle nie kupiła //ale żeby nie było granicę też mam wyznaczoną bo 500 za buty to dla mnie za dużo
tz się śmieje że nogę mam jak kopciuszek /bo mi żadne buty nie pasują

byłam wieczorem u mamy i pofarbiłam włosy tz ja jej a ona mi
teraz idę się myć i spać bom jest padnięta
a jutro będę miał zalatany dzień \\

wyników popołudniu jeszcze nie było więc dopiero rano się dowiem jakie wyszły
najciekawsze to jest to że zapisałam się na 9 z Karolem wieczorem dopisałam syna tego najstarszego //bo mi przeszedł z gorączką ze szkoły, gardło go boli no i pokaszluje ,
a teraz tak myślę czy nie wziąść jeszcze Krystiana do kontroli bym nie musiała jechać z nim we środę
chyba mnie tam powieszą bo już popołudniu mieli naciśnięte chorych na tą listę

dobra zmykam bom się znów rozpisała

Stary 2010-11-08, 23:30   #4223
jowisz
Zakorzenienie

ja też noszę 36 ale w sumie częściej są dla mnie buty niż ich brak wydaje mi się,że takie 38 schodzą najszybciej
Stary 2010-11-08, 23:36   #4224
anka1900
Zakorzenienie

tak dumam, że 38 i 39 to najbardziej oblegane rozmiary
taka średnia krajowa
dobranoc, bo w brzuchu zaczyna mi burczeć muszę czymś zapić bo nie usnę
Stary 2010-11-08, 23:51   #4225
dorbar
Wtajemniczenie

Zaliczyliśmy dzisiaj z H pierwszą katechezę przedmałżeńską, trwała 1,5 godziny (myślałam, że będzie krócej), ksiądz czasami trochę przynudzał, ale ogólnie nie było źle , nawet poczułam znowu lekkie podekscytowanie
H musiał się wyrwać na trochę z pracy, ale na szczęście nikt nie robił mu problemu. Teraz na katechezę płaci się od pary 50zł, trochę podrożało od czasu jak chodziłam w 2004roku bo wtedy było 20zł.

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Aukcję z kombinezonem zrobię jutro, . Kristi dzisiaj byłam w Sferze w BB tam jest Tchibo i był rozmiar 86-92, może podjedziesz i sobie kupisz... zawsze to nowy i nowe kolory
Ja go wystawię od 1 zł BCM ale wiecie jak jest 130-150 chce za niego dostać zwłaszcza że jest w super stanie. Patrząc po ile schodzą na allegro myślę że cena osiągalna Za mniej nie sprzedam, wole sobie go zostawić
jak będziesz miała linka to proszę zapodaj, poślę bratowej

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Kristi - ja chciałam kupić sobie kozaki, ale niestety mam za grube nogi i się nie mogłam w żadne dopiąć trudno. w związku z powyższym zakupiłam botki, jedyne jakie mi pasowały cenowo i rozmiarem (bo okazało się, że posucha w 40-tkach więc się naszukałam ) ja niestety nie mogę za bardzo wybrzydzać
żaden szał, to te:
http://allegro.pl/eleganckie-buty-da...70.html#photo6
botki ładne, ale ja osobiście wolę kozaki długie. Też mam dosyć grube nogi, tzn może nie są grube, rano nawet nie mam problemu z założeniem tych co kupiłam sobie jeszcze jak byłam na studiach (a wtedy byłam o 10kg szczuplejsza), ale w trakcie dnia mi dosyć mocno puchnie ta chora gyrka i wtedy już nie jest za ciekawie.
Ja mam rozmiar 36 i tez jak szukam to zawsze mam problem ze znalezieniem butów, które by mi odpowiadały

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

Dorbarku w sumie to jakos specjalnie nic nie robilismy. Oczywiscie odwracalismy jej uwage od razu jak tylko zaczynała ale ona potrafiła uciekac w kąt i dalej postraszylismy tez troche duszkiem ze przyjdzie duszek i odgryzie paluszek to nawet działało. Ale tak na prawdę to chyba samo jej przeszło teraz za to dłubie w nosie jak nie urok to s.raczka
no moja też czasami dłubie w nosie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Ja też wszystko zbieram. Ponieważ mam mało miejsca - wywożę do rodziców. Niektóre pożyczam jeszcze znajomym.. Chcę mieć już jakies ciuchy dla kolejnych pociech w rodzinie. Tylko dokupywać dla przyjemności jakieś nówki na wyjścia, a nie musieć wydawać kasy na pajace, body i takie tam, co i tak się co chwila zmienia. Poza tym nie mam energii, żeby wystawiać na allegro..

też długo zbierałam rzeczy Alicji, zawsze jak pozyczałam to dostawałam z powrotem, oczywiście nie sprawdzałam czy wszystkie. Ale ostatnio stwierdziła, że kolejne dziecko i tak będzie chłopcem więc po co mam trzymać typowo dziewczęce ciuszki

Cytat:
no pompowanych nic nie przebije. Alicji gondola była super do jazdy w lesie, po zaspach, po chodniku wszędzie (no tylko że ciężka do autobusu), a spacerówka, którą mam do dzisiaj to masakra po lesie.
Ale jak będę miała kiedyś kupować to jednak zainwestuje w X-landera.

Veronko Borys pewnie był przeszczęśliwy po powrocie do żłobka

Cytat:
nie jestem podniecona
powiem Ci, że spodziewałam się, że będziesz zadowolona. A może to był jakiś wybrakowany rzut dlatego wystawili online

Cytat:
uff
kombinezon sprzedałam
niech komuś innemu posłuży

Miki gdzies od tygodnia , jest okropny, szczególnie wieczorem , na maksa, a jak piszczy z nerwów , uszy cierpną
może to wpływ że małża brak, i energii nie wyczerpuje ze mną ? bo z małżem dzień w dzień bawili sie w potwora
szybko sprzedałaś gratuluję

Alicja po wieczór ostatnimi czasy jest nie do zniesienia, wariuje, rozpiera ją energia, masakra

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość

dorbar tak dla siebie chcę buty
kozaki wysokie takie do kolan to mam a teraz jak kupię to takie niziutki do kostek lub ciut powyżej
Mała fajne są te twoje buciki
a ja chcę jeszcze niższe tylko nie wiem czy one do spódnic będą pasować
tzn mi się wydaje, że niskie do spódniczki to tak sobie będą wyglądały, tzn mi osobiście się nie podoba

Cytat:
tak popieram Jowiszową
że też niektóre dziewuchy nie mają za grosz samokrytki
ja też ostatnio chodzę czesto w leginsach i tunice, ale kozaki ubieram długie; a i podkreślam do modelki mi daleko

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

wszystkie już uciekacie, szkoda.

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
co do wyboru to też nie mam za dużego wyboru bo mam rozmiar 36 a w tych rozmiarach to krucho o fajny fason
większość to jest 38,39
aa i nie mogę za bardzo patrzeć na cenę bo wtedy bym w ogóle nie kupiła //ale żeby nie było granicę też mam wyznaczoną bo 500 za buty to dla mnie za dużo
tz się śmieje że nogę mam jak kopciuszek /bo mi żadne buty nie pasują

też mam 36 .
ja sobie ustaliłam granicę do 300zł. I tak jak dla mnie to dużo bedzie
Stary 2010-11-09, 00:22   #4226
kristi75
Zakorzenienie

ja tak mam nogę 36 a dokładniej to 35,5
i jak były kiedyś połówkowe numeracje to prędzej mogłam buta dopasować //co nie oznaczało to że mi się podobały //
bo pamiętam czasy kiedy numer 36 to jeszcze się zaliczał do dziecięcych
a ja niestety już w dziecięcych nie chodziłam

dobrej nocki

Stary 2010-11-09, 00:26   #4227
dorbar
Wtajemniczenie

Kristi w dzieciecym czasami fajne buciki można dostać
Stary 2010-11-09, 02:01   #4228
Judi21_84
Zakorzenienie

Anka chyba mamy inne wymagania materiałowe hehe
Mi kombinezon pasuje bardzo, materiał super. Co prawda jest inny niż rok temu, starszy był bardziej śliski, może ten będzie bardziej zbierął brud... się zobaczy. Ja jestem bardzo zadowolona co prawda jeszcze mu nie mierzyłam, bo nie było okazji. Jutro zobaczę czy starczy na przyszły rok czy nie. Kurtka napewno skoro ta z zeszłego roku jest jeszcze dobra, gorzej z gaciami.

No nic idę się myc i spać
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 07:21   #4229
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej
dziś ostatni dzionek w pracy, a potem urlopik ale nie cieszę się moje dziecko grzeczne i ułożone tylko u babci, w domu histerie na całego nie chodzi tu o popołudnia w tygodniu pracy, tylko o weekendy...spać nie chce mimo, że słania się na nogach potem marudna i jęcząca jest albo wyje koszmar. a jeszcze jak na złość tż mi pojechał na spotkanie z "szychami" i będzie się gościł na zamku w Książu zazdrosna jestem jak nie wiem co

Jowisz, Kristi, Dorbar - dzięki ja osobiście to chciałabym i botki i kozaki, ale po pierwsze finansowo jest to niemożliwe, a po drugie jak widać nie każda cholewka się dopnie na mej łydce spódnic praktycznie nie noszę więc jakoś dam radę

pytanie: czy znacie jakąś dobrą maść na blizny? potrzebuję dla mojego dziecka, bo 3 tygodnie temu przez przypadek zadrapnęłam ją na policzku i do dziś ma ślad niestety widać, że blizna pozostanie więc muszę coś zrobić żeby zmniejszyć jej widoczność
Stary 2010-11-09, 07:40   #4230
anka1900
Zakorzenienie

hello
Judi jak pisałam, że każdy ma inne preferencje, dobrze że Tobie pasuje na oko ten kombinezon

Maluśna
takie coś na blizny
http://www.farmaplanet.pl/contratube...20g-p-944.html
http://www.farmaplanet.pl/cepan-krem-tuba-p-235.html

ps. na moją łydkę też mało rzeczy się mieści
ale nie płacz Maluśna, wszak nasze nóżki ponętnie wyglądają na wysokim obcasie

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-11-09 o 07:42
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości