|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Maluśna jesteś wreszcie
Judi ja też bym sprzedała, sporo rzeczy po Oli wyprzedałam, a jeszcze więcej mam w worach na strychu ![]() Planuję zajrzeć do CCC o ile jeszcze jest na co i nabyć Oli jakieś kozaczki futrzaste Dziś z małżem pojedziemy na jakieś takie większe spożywczo chemiczne zakupy U nas właśnie się rozpadało, a od rana było piękne słońce
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Aukcję z kombinezonem zrobię jutro, . Kristi dzisiaj byłam w Sferze w BB tam jest Tchibo i był rozmiar 86-92, może podjedziesz i sobie kupisz... zawsze to nowy i nowe kolory
![]() Ja go wystawię od 1 zł BCM ale wiecie jak jest 130-150 chce za niego dostać zwłaszcza że jest w super stanie. Patrząc po ile schodzą na allegro myślę że cena osiągalna Za mniej nie sprzedam, wole sobie go zostawićEdytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-11-08 o 14:32 |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi - ja chciałam kupić sobie kozaki, ale niestety mam za grube nogi i się nie mogłam w żadne dopiąć
trudno. w związku z powyższym zakupiłam botki, jedyne jakie mi pasowały cenowo i rozmiarem (bo okazało się, że posucha w 40-tkach więc się naszukałam ) ja niestety nie mogę za bardzo wybrzydzać ![]() żaden szał, to te: http://allegro.pl/eleganckie-buty-da...70.html#photo6 |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
ale napisałyscir :brawo:
jest co czytac ![]() Dorbarku w sumie to jakos specjalnie nic nie robilismy. Oczywiscie odwracalismy jej uwage od razu jak tylko zaczynała ale ona potrafiła uciekac w kąt i dalej postraszylismy tez troche duszkiem ze przyjdzie duszek i odgryzie paluszek to nawet działało. Ale tak na prawdę to chyba samo jej przeszło teraz za to dłubie w nosie jak nie urok to s.raczka ja sprzedałam troche rzeczy po Wiki ale wiekszosc rozdałam. Nie planuje wiecej bobasów a powiem szczerze ze niektórych było mi strasznie zal a na pamiatkę zostawiłam butki i pozytywkę, element z karuzelki, jeszcze przed porodem mała go znała bo kładłam na brzuchu potem jak słyszała to reagowała
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei myślalam, że Tymek dostanie na świąteczny prezent przejażdżkę do Czech - samochodem i pociągiem.. |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie dumam, że drugiemu bobasowi kupię powóz na 4 kołach pompowanych, nie zamierzam się męczyć podczas śnieżnych zasp, a tak to pojedzie jak po chodniku
miał być niby x-lander, ale on ma za maluśką gondolkę, a nie zalezy mi w sumie żeby długo jeździć ciężką spacerówką , bo mam przeciez zachomikowane pp atlantico, i to jest moj spacerówkowy ulubieniec
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
borys siedzi i robi inhalacje, zaraz do spania. odpukac 4 noc bez pampka. w zlobku chcialy zalozyc mu na drzemke,a on do Pani mowi, ze jest duzy i nie nosi pampersa hehe ![]() dzis klade go w koncu normalnie spac, bo rano nie moglam go dobudzic o 7.40 a do 8.30 musimy byc w zlobku. dziecko takie uchachane przyszlo po zlobku, podobalo mu sie, spiewal, gral na bebenku (dzis rytmika byla), łobuzował z dzieciakami. mial 2,5tyg przerwy, troche mialam juz dosc tego siedzenia z nim w domu |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu dostałam ten nieszczęsny kombinezon Tchibo
nie jestem podniecona a rozmiarówka jest fatalna, ten kombinezon że tak powiem to by pasował na tę zimę, nieco spodnie może byłyby za długie ogólnie to Mikiego kurtka z h&m 98, jest nieco większa niż ta tchibo 98/104 ![]() muszę sprzedać , a jak nie to odesłać a jakość materiału jakoś szczególnie mnie nie powala na nogi no i ile się musiałam umęczyć,bo moj nerwus za cholerę nie chciał przywdziać tego stroju zimowego ![]() Veronko pewnie gdzieś do zimy gondola potrzebna, ale ogolnie to na zimę lepszy powóz z 4 wielkimi kołami pompowanymi ,moim zdaniem no i spacerówką nie chcę jeździć bardzo długo, bo znowu nigdzie się nie ruszę z takim ciężarem więc szukać będę czegoś tańszego, niezbyt używanego na x-landera szkoda mi kasy, nie żałowałabym jakbym potrzebowała od niego spacerówki |
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wozka, ja wlasnie dlatego od razu kupilam x-landera i chyba tym sposobem zaoszczedzilam kase, bo widze, ze duzo dziewczyn wymienialo w trakcie wozek, a do drugiego dziecka tez pewnie zmienia |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to materiał jest zbyt wiotki jak na kombinezon zimowy
i na taką cenę ![]() a wózek to Emma mi się marzy, ale szkoda mi kasy, szczególnie jak ma parkować na dole, na korytarzu takie coś http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-em...293713132.html |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
uff, gad w łóżku. ale histerię odstawiła na koniec dnia. moja rodzicielka z niedowierzaniem głową kręci bo Iga zachowuje się jak te dzieci w programach superniuni
normalnie ręce świerzbią tak,że człowiek ledwo się powstrzymuje żeby lania nie spuścić idę na all zobaczyć jak się sprzedają krzesełka BabOno, wrócę do domu to umyję i wystawiam. dostałam od ciotki za friko zmywarkę 60cm i już nie mam na nie miejsca w kuchni za to zyskałam kawałek jasnego blatu ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- gdybym teraz miała rodzić i mieszkać gdzie mieszkam to kupiłabym Pega Pliko tudzież Uno. miałabym wóz na dobry rok bo te spacerówki są dobre. jako gondole też mogą służyć,a na moje równe chodniki pompowane w pierwszej Inglesinie Magnum się właściwie nie przydały. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- przegląd zrobiony, popytu na krzesła nie odnotowałam no ale może ktoś się skusi za kilka dych ja dałam niecałe 200za nowe więc za mniej niż połowa ceny mogę puścić, wysłużyło się pięknie dzień w dzień od 6tego mca ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- aaa,Mała bardzo mi się podobają twoje botki
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wierzę, że Iga taka waleczna, bo byłam przekonana, że ona jest super ułożona i spokojna.
Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2010-11-08 o 21:45 |
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w momencie histerii odchodzi wrzask, tupanie, siłuje się ze mną walczy (gdy chcę ją rozebrać np.) ledwo co daję radę. kiedyś ją nagram, tylko do domu wrócę. raz,że kiedyś sama zobaczy a dwa - wy będziecie mieć porównanie ![]() myślę,że gdybym była inną mamą to ona ze swoim charakterem byłaby idealnym 3-4 latkiem do superniuni, który w szale macha łapami do rodziców ale nie ze mną te numery.ona tak tupie,że autentycznie mnie by potem pięty na.pieprzały. i zakwasy murowane. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-11-08 o 21:48 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
uff
kombinezon sprzedałam niech komuś innemu posłuży Miki gdzies od tygodnia , jest okropny, szczególnie wieczorem , na maksa, a jak piszczy z nerwów , uszy cierpną może to wpływ że małża brak, i energii nie wyczerpuje ze mną ? bo z małżem dzień w dzień bawili sie w potwora ![]() Jowiszowa, czy Igusiowej krzesełko ma jakieś uszkodzenia w tapicerce ceratowej? tak z ciekawości pytam, bo ostatnio jak myłam Mikiego (starszy model baby ono) to zauwazyłam że ma kilka niewielkich pęknięc, w dolnym siedzisku Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-11-08 o 22:06 |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam ale też nie przyglądałam się. jak będę myła to obejrzę.
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa to cyrki masz w domu
Mowicie ze te kombinezony z Tchibo wcale nie sa takie fajne? to jakie sa dobre? generalnie musze poszukac spodni z szelkami, bo kurtke mam fajna ze sciagaczami, wiec niestraszna nambedzie zima w PL ciekawe czy uda nam sie wkrotce pojechac.Anka gratulacje szybkiej sprzedazy . Mario tez normlanie czasami rpzechodzi samego siebie, ale najlpeiej to mu sie sika po gaciach, w ogole nie wola i zaczelam zakladac mu znowu pampersa, bo w ciagu dnia mamy nawet tak 6 par spodni zasikanych, a potem nic nie schnie.. gra niewarta swieczki |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Marti
dla mnie ten materiał jest szajsowaty ale może się mylę jestem przyzwyczajona do takiej faktury materiału, takie coś grubszego spójrz tutaj to chyba jakaś włoska firma ![]() http://allegro.pl/110-kombinezon-nar...301917796.html jeśli kurtka ta co Miki ma obecnie byłaby dobra w przyszłym roku, to i jemu tylko spodnie by sie przydały
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Karolek zawsze śpi minimum 2 godz. czasem nawet dłużej do 3 godz. dorbar tak dla siebie chcę buty kozaki wysokie takie do kolan to mam a teraz jak kupię to takie niziutki do kostek lub ciut powyżej Mała fajne są te twoje buciki a ja chcę jeszcze niższe tylko nie wiem czy one do spódnic będą pasować |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi do spódnic kozaki
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- dlatego ja kupiłam kozaki - bo i pod spodnie mogę nosić,i ciepło, i do spódnicy na rozmowy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
tak popieram Jowiszową
ale na ulicach chyba same modelki w leginsach i botkach że też niektóre dziewuchy nie mają za grosz samokrytki
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki jowiszku właśnie się tego obawiałam co do wyboru to też nie mam za dużego wyboru bo mam rozmiar 36 a w tych rozmiarach to krucho o fajny fason większość to jest 38,39 aa i nie mogę za bardzo patrzeć na cenę bo wtedy bym w ogóle nie kupiła //ale żeby nie było granicę też mam wyznaczoną bo 500 za buty to dla mnie za dużo tz się śmieje że nogę mam jak kopciuszek /bo mi żadne buty nie pasują byłam wieczorem u mamy i pofarbiłam włosy tz ja jej a ona mi teraz idę się myć i spać bom jest padnięta a jutro będę miał zalatany dzień \\ wyników popołudniu jeszcze nie było więc dopiero rano się dowiem jakie wyszły najciekawsze to jest to że zapisałam się na 9 z Karolem wieczorem dopisałam syna tego najstarszego //bo mi przeszedł z gorączką ze szkoły, gardło go boli no i pokaszluje , a teraz tak myślę czy nie wziąść jeszcze Krystiana do kontroli bym nie musiała jechać z nim we środę chyba mnie tam powieszą bo już popołudniu mieli naciśnięte chorych na tą listę dobra zmykam bom się znów rozpisała |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
ja też noszę 36
ale w sumie częściej są dla mnie buty niż ich brak wydaje mi się,że takie 38 schodzą najszybciej
|
|
|
|
#4225 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zaliczyliśmy dzisiaj z H pierwszą katechezę przedmałżeńską, trwała 1,5 godziny (myślałam, że będzie krócej), ksiądz czasami trochę przynudzał, ale ogólnie nie było źle
, nawet poczułam znowu lekkie podekscytowanie ![]() H musiał się wyrwać na trochę z pracy, ale na szczęście nikt nie robił mu problemu. Teraz na katechezę płaci się od pary 50zł, trochę podrożało od czasu jak chodziłam w 2004roku bo wtedy było 20zł. Cytat:
Cytat:
Ja mam rozmiar 36 i tez jak szukam to zawsze mam problem ze znalezieniem butów, które by mi odpowiadały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc po co mam trzymać typowo dziewczęce ciuszki ![]() Cytat:
Ale jak będę miała kiedyś kupować to jednak zainwestuje w X-landera. Veronko Borys pewnie był przeszczęśliwy po powrocie do żłobka Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję ![]() Alicja po wieczór ostatnimi czasy jest nie do zniesienia, wariuje, rozpiera ją energia, masakra Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- wszystkie już uciekacie, szkoda. Cytat:
. ja sobie ustaliłam granicę do 300zł. I tak jak dla mnie to dużo bedzie
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mam nogę 36 a dokładniej to 35,5
i jak były kiedyś połówkowe numeracje to prędzej mogłam buta dopasować //co nie oznaczało to że mi się podobały bo pamiętam czasy kiedy numer 36 to jeszcze się zaliczał do dziecięcych a ja niestety już w dziecięcych nie chodziłam dobrej nocki |
|
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Kristi w dzieciecym czasami fajne buciki można dostać
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Anka chyba mamy inne wymagania materiałowe
heheMi kombinezon pasuje bardzo, materiał super. Co prawda jest inny niż rok temu, starszy był bardziej śliski, może ten będzie bardziej zbierął brud... się zobaczy. Ja jestem bardzo zadowolona No nic idę się myc i spać |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziś ostatni dzionek w pracy, a potem urlopik ale nie cieszę się moje dziecko grzeczne i ułożone tylko u babci, w domu histerie na całego nie chodzi tu o popołudnia w tygodniu pracy, tylko o weekendy...spać nie chce mimo, że słania się na nogach potem marudna i jęcząca jest albo wyje koszmar. a jeszcze jak na złość tż mi pojechał na spotkanie z "szychami" i będzie się gościł na zamku w Książu ![]() Jowisz, Kristi, Dorbar - dzięki ja osobiście to chciałabym i botki i kozaki, ale po pierwsze finansowo jest to niemożliwe, a po drugie jak widać nie każda cholewka się dopnie na mej łydce ![]() pytanie: czy znacie jakąś dobrą maść na blizny? potrzebuję dla mojego dziecka, bo 3 tygodnie temu przez przypadek zadrapnęłam ją na policzku i do dziś ma ślad niestety widać, że blizna pozostanie więc muszę coś zrobić żeby zmniejszyć jej widoczność
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Judi jak pisałam, że każdy ma inne preferencje, dobrze że Tobie pasuje na oko ten kombinezon Maluśna takie coś na blizny http://www.farmaplanet.pl/contratube...20g-p-944.html http://www.farmaplanet.pl/cepan-krem-tuba-p-235.html ps. na moją łydkę też mało rzeczy się mieści ale nie płacz Maluśna, wszak nasze nóżki ponętnie wyglądają na wysokim obcasie
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-11-09 o 07:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

i nabyć Oli jakieś kozaczki futrzaste

więc się naszukałam
) ja niestety nie mogę za bardzo wybrzydzać 
jest co czytac 

no ale może ktoś się skusi za kilka dych
ja dałam niecałe 200za nowe więc za mniej niż połowa ceny mogę puścić, wysłużyło się pięknie dzień w dzień od 6tego mca 

koszmar. a jeszcze jak na złość tż mi pojechał na spotkanie z "szychami" i będzie się gościł na zamku w Książu
niestety widać, że blizna pozostanie więc muszę coś zrobić żeby zmniejszyć jej widoczność