|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Szaja ja mam tyle dobrze, że mama ma system pracy dzień na dzień. Tyle, że dzisiaj na złość akurat pracuje. Jak jakieś szczepienie to zapisuję małego w dzień jak ma wolne, nie muszę dwojki targać ze sobą, to duża pomoc.
Współczuję ulewania, ja miałam podobnie z Michałem, zjadał 100 ml, potem połowę ulewał. Wiecznie leżaczek musiałam pieluchami okładać, wszytsko wkoło bylo pozalewane. Do około 8 miesiąca się tak męczyłam. Całe szczęście Szymon mało ulewa, wielka to ulga.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzn??jak z tym zusem...jakto się zagubił?i czy sama coś tam do nich zanosiłaś?bo mi księgowa nic nie mówiła,myślałam,że ona się tym zajmie.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Szajadzięki za cynka o lidlu,bankructwo murowane w tym tempie promocji marketowych ![]() U nas wczoraj marud,dziś mam nadzieję,że nastrój będzie miał lepszy...i że wyjdziemy bo wczoraj cały dzień lało i nawet psa bym nie wygoniła na taką pogodę ![]() ja myślałam,nad kubkiem treningowym lovi i zamówię go sobie dzisiaj ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też jeszcze nie dostałam - może mój też przepadł ![]() Cytat:
![]() toż to jeszcze czarna noc i już wogle nie zasnął?????? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23134273] Pocieszę cię - my dzisiaj o 5. Młoda zjadła po 18 100ml, potem przed 22 130ml no i o 5 się obudziła głodna, całą flachę wypiła, co z tego, jak do tej pory wszystko już chyba ulała i zwymiotowała ![]() Mam już gasprid dla niej, wczoraj podałam wieczorem jedną tabletkę, dzisiaj 3 kolejne pójdą. Mam nadzieję, że to pomoże, bo już nie mam sił do tego ulewania (rzygania - bo ulewania to nie przypomina...) [/QUOTE] ![]()
![]() |
#604 | |||
Konto usunięte
|
dobry
![]() gratki dla nowych zębasów. my wciąż czekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja piórkuję... wczoraj postanowiłam małej dać jabłko. ona jakoś szczególnie za jabłkami nie przepadała nigdy ale soczek i herbatkę jabłkową pije aż jej się uszy trzęsą. ze słoika też kiedyś jadła. no, ale że ja mieszczuch, nie mam gdzie tego kupować. mama moja jakąś sąsiadkę ma co przywozi podobno z wioski, nie pryskane, jakie to one dobre nie są to och, ach... starłam, palce pozdzierałam ( ![]() wiem, że pisałyście o słoikach, samodzielnym gotowaniu - u nas to było tylko jabłko. ale w przypadku marchwi, dyni, no czegokolwiek podejrzewam, że reakcja będzie podobna. jedzenie, które kupuje się w marketach, albo nawet na bazarze smakuje jak siano - przynajmniej ja nie mam dobrego źródła. co innego jak ktoś ma swoje, pewne... ale co to za wiejskie jaja, które są ostemplowane i w dodatku mają numer 3? w zeszłym roku właśnie takie znalazłam na bazarku... facet się zarzekał że wiejskie, jego... komu on to wciska? ech... porażka... ja na razie zostaję przy tych nieszczęsnych słoikach... pożaliłam się... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Składałaś wniosek o dodatkowe 2 tygodnie? lepiej sprawdź i zadzwoń do ZUSu.
![]() |
#606 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kiedyś byłam uczestnikiem stłuczki - nie z mojej winy- matka wiozła dziecko i jechała nieprzepisowo -ale chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła gdyby małemu coś się stało, na szczęście był w foteliku i wszystko zakończyło się ok, więc trochę wiem jak możesz się czuć Cytat:
![]() Witam miłe panie u nas dziś nocka w miarę obudziliśmy się ostatecznie 7.30 ![]() u was też pogoda do kitu? strasznie nie lubię jak spaceru nie ma chyba sama też potrzebuję się przewietrzyć ![]() wczoraj mimo złej pogody zaliczyłam 1,5 godziny i muszę powiedzieć uczciwie że spotkałam parę zafoliowanych wózków więc nie tylko ja taka wariatka u mnie na osiedlu jestem życzę miłego dzionka i zmykam bo syn syrene załączył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czemu nie ma na stronie Lidla tych rzeczy dla dzieci? A już jest przedstawiona oferta na 15 listopada. Chciałam sobie obejrzeć... Może te dziecięce to od czwartku 18.11 ?
![]() |
#608 | |
Raczkowanie
|
Niuniaxx... -masakra
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas noc to jakaś jedna wielka porażka. Zasnął po kąpieli jak zawsze o 19. 30. O 20 popiskuje tak żałośnie, że aż serce się kraje. W sumie tak co pół godziny ten sam scenariusz: podchodzę, dotykam, uspakaja się, zasypia, za pół godziny popiskuje. O trzeciej w nocy nie wytrzymałam i wzięłam do nas do łóżka. Spał do rana ![]() Teraz cyrki z pierwszą drzemką. Ledwo przytomny ze zmęczenia, ale nie zaśnie. Odpadł pijąc mleko. Zobaczymy co przyniesie dzień...
![]() |
#609 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, ja w gazetce widziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Evean, u nas dziś słonecznie od rana, nawet nie wieje za mocno
![]()
#611 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23135865]Nie wiem, ja w gazetce widziałam
![]() To pewnie od czwartku, tam jest często poprzeplatana oferta z poniedziałku i czwartku. Dziś zajadę do Lidla i wezmę sobie ulotkę. Jakieś rajtki dla Szymona by się przydaly ![]() Ostatnio kupiłam z Gatty rajtuzki, 16 zł ale bardzo fajna jakość. U nas pogoda straszna, od kilku dni pada. Czekam na koleżankę, ma wpaść na kawę ze swoją córką- 2,5 roczku, czyli tyle co mój Michał. Niezły sajgon będzie, tym bardziej, że Zuzia raczej do grzecznych dzieci się nie zalicza ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Konto usunięte
|
a u nas wiatr łeb urywa... a ja nie mam folii na wózek... się zorientowałam dopiero niedawno, że folia, którą kupiliśmy z wózkiem była na gondolkę, nie na spacerówkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
W moim x landerze była folia na spacerowkę, ale taka srebrna, nieprzezroczysta. Dokupiłam folię uniwersalną i też jest ok
![]()
#614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no właśnie muszę coś takiego kupić, bo z tego co widzę firmowa na necie ok 80zł + przesyłka... szok... aaale, widziały gały co brały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313618 5]o, ja też x-landerowa
![]() no właśnie muszę coś takiego kupić, bo z tego co widzę firmowa na necie ok 80zł + przesyłka... szok... aaale, widziały gały co brały ![]() Niezła cena ![]() ![]()
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313632 1]hehe... cwaniara
![]() a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? ![]() Właśnie o to chodzi, że ta folia nigdy nie była używana. Od razu przeźroczystą kupiłam ![]() Takie uniwersalne są za grosze, tyle, że już nie sa tak do końca dopasowane jak oryginalne.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 10:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#620 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety Danio po przebudzeniu w środku nocy ![]() ![]() __________ W nocy śpi. Nad ranem, tak koło 3-4 zaczyna kopać, kręcić się... I wtedy ja już nie śpię, tylko czekam kiedy wstanie, albo monia podaję. ![]() __________ Ja kiedyś eksploduję na dźwięk dzwonka u drzwi, przysięgam. :/ Zasnął mi mały, zaniosłam do sypialni, domofon wyłączyłam, bo zawsze jakaś cholera dzwoni gdy on śpi, a tu din don - dzwonek u drzwi. ![]() Otwieram, a tam uśmiechnięta pani mówi do mnie: pismo z opieki do Pani mam; po czym uprzejmie dodaje: ma pani zepsuty domofon. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Michał w wózku mi bardzo wrzeszczał, pierwsze pół roku tylko na spanie wychodzilam, otwierał oczy i od razu był wrzask. Szymon ma niestety podobnie. Niedlugo do spacerowki się przesiadamy i mam nadzieję, że będzie lepiej...
![]() Kropka mam to samo, ale z domofonem. Najczęściej są to ulotki ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313648 4]no widzisz... tylko że "spokojniusia" i "liwka" z zasady się wykluczają więc w ogóle nie wiem o czym mówisz
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313632 1]hehe... cwaniara ![]() a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? ![]() Dzieci chyba nie lubią ograniczeń. Przynajmniej te żywe. ![]() Mojego nigdy nie zasłaniałam gdy nie spał. Ale parasola też nie lubił zbytnio. Za to wścieku dostaje w windzie. Nuda, nic się nie dzieje, ściana z każdej strony, dwa piętra zjedziemy i już buczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aaa dziś moje dziecko wytarmosiło pierwszy raz kota za ucho. biedny tylko pisnął i spojrzał błagalnie. dziwne - bo mnie za coś takiego by dawno dziabnął albo podrapał. a na liwkę tylko spojrzał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
emerald, moja ostatnio za sierśc zlapala kocura na plecach juz sie odrwócil z zebami ale zobaczyl ze to Róża i tylko się skulił
zwierzaki są dziwne.... a Róża wlasnie odlozona po jedzonku do łóżeczka na sen wiercila sie wiecila i zasnela na boczku z nóżkami miedzy szczebelkami ![]() k......urka gdzies remont jest pode mna chyba...wala stukaja tylko czekac az mala sie obudzi....grrrrrrrrrrrr Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-09 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też to miałam z domofonem, dlatego wyłączam. Wczoraj zapomniałam i dwa razy jak zasnął było dzwonione. Jakby się zmówili. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313677 3]
![]() ![]() aaa dziś moje dziecko wytarmosiło pierwszy raz kota za ucho. biedny tylko pisnął i spojrzał błagalnie. dziwne - bo mnie za coś takiego by dawno dziabnął albo podrapał. a na liwkę tylko spojrzał ![]() Nie obudził się, to też się mogę pośmiać. ![]() Moja kotka została wytarmoszona już parę razy. Raz wyciągnęła zęby, ale nie złapała, mąż profilaktycznie palnął w ucho. Teraz tylko patrzy krzywo i czeka aż młody puści. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Konto usunięte
|
Rudy wyleguje się całymi dniami na parapecie, pralce, więc młoda nie ma okazji chwytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.