Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 08:03   #601
ona1981
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Szaja ja mam tyle dobrze, że mama ma system pracy dzień na dzień. Tyle, że dzisiaj na złość akurat pracuje. Jak jakieś szczepienie to zapisuję małego w dzień jak ma wolne, nie muszę dwojki targać ze sobą, to duża pomoc.
Współczuję ulewania, ja miałam podobnie z Michałem, zjadał 100 ml, potem połowę ulewał. Wiecznie leżaczek musiałam pieluchami okładać, wszytsko wkoło bylo pozalewane. Do około 8 miesiąca się tak męczyłam. Całe szczęście Szymon mało ulewa, wielka to ulga.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-09 o 08:04
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 08:04   #602
Dilayla
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez susannahsunday Pokaż wiadomość
Witam tak na szybko bo muszę nadrobiś poweekendowe czytanie....musimy sie z Frankiem pochwalić dwoma dolnymi jedynkami!!!...to już wiem dlaczego ubiegły tydzień i cały weekend minął nam pod znakiem mega maruda! Ok zaczynam nadrabiać
za ząbki
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Fajna

To z osłabienia. Miewałam to kiedyś dosyć często, bo mam słabe naczynka w jednej dziurce

Fajne

Ucałuję ją rano, bo teraz śpi

My też kupiliśmy taki kubeczek i Lusia robi dokładnie to samo

Dla mnie też zabawka ma być ładna i ciekawa. Luizka na razie nie ma ich zbyt wiele, przyjdzie na to czas

silpe, fajnie, że z małą już dobrze...wyniki muszą być dobre
Witajcie.
Dopadło mnie meeeega przeziębienie. Dzisiaj byłam u lekarza, bo rano miałam 38 gorączki. Osłuchowo ok, całe szczęście. Mam brać witaminy, syrop z cebuli, Apap. Nos od wycierania mnie już boli i jest cały czerwony
Luizka od powrotu ze szpitala zasypia w ciągu dnia w łóżeczku Wcześniej zasypiała bujana w wózku, a że tam wózka nie było więc musiała nauczyć się zasypiać inaczej

Jutro jedziemy na wizytę kontrolną i zdjęcie szwów ( jak wszystko będzie ok ).

Wczoraj odwiedzili nas nasi przyjaciele ( obecnie mieszkają w UK ) i Luizka dostała śliczne ciuszki Jutro zrobię fotki.

Na deserek daliśmy małej śliwki i dzisiaj było 6 kup, takich bardziej rzadkich Na obiad dostała indyka w pomidorach, zjadła ze smakiem.

Od powrotu ze szpitala Luizka jest innym dzieckiem. Cały czas się śmieje, jest bardzo pogodna. Była taka do pewnego momentu, później marudkowała dłuższy czas. Może jej coś tam już się zaczynało robić W ogóle, to lekarze powiedzieli, że to była wada wrodzona. Czasami ujawnia się dopiero u dziewczynek ok. 10 roku życia.

Zadzwoniłam w końcu do ZUS-u żeby się dowiedzieć dlaczego nie dostałam kasy za dodatkowy macierzyński. Wniosek gdzieś się zagubił , Muszę napisać nowy i mi to policzą.
super,że wszystko ok i że nauczyła się zasypiać w łóżeczku
tzn??jak z tym zusem...jakto się zagubił?i czy sama coś tam do nich zanosiłaś?bo mi księgowa nic nie mówiła,myślałam,że ona się tym zajmie....i własnie też czekam nadrugą część macierzyńskiego a tu ani widu ani słychu...

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
hej wszystkim... chcę tylko napisać że 2 dni temu mieliśmy wypadek z małą... wjechała w nas baba na drodze z naszym pierwszeństwem... uderzyła w bok, przy którym było dziecko........ dziewczyny, jestem wyczerapana, nie chcę nawet pisać co przezyłam, nie moge sie uspokoic do tej pory... odrazu szpital, okazało się że mała nie ma nic złamane, obrażeń pozostałych tez raczej nie... zachowuje sie normalnie, jest pogodna i kochana.... ale tego płaczu jej nigdy nie zapomnę... huk, gnieciona blacha..... brak mi słów. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi............

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Bydg, ucałuj Luizkę, myślałam o Was często
buziaki dla was,az zadrżałam jak to przeczytałam,ja ostatnio jak jeżdżę z TZ to mam takie właśnie wizje,starsznie się boję,ze nie z winy TZ dojdzie do jakiejś kolizji bo ludzie naprawdę jeżdżą koszmarnie i kompletnie nieprzepisowo....ja na wiosnę idę kończyć prawko,ale jak teraz patrzę jak jeżdżą to szlak mnie trafia i chyba będe się bał jeździć z dzieckiem

Szajadzięki za cynka o lidlu,bankructwo murowane w tym tempie promocji marketowych
U nas wczoraj marud,dziś mam nadzieję,że nastrój będzie miał lepszy...i że wyjdziemy bo wczoraj cały dzień lało i nawet psa bym nie wygoniła na taką pogodę
ja myślałam,nad kubkiem treningowym lovi i zamówię go sobie dzisiaj mam nadzieję,że się małemu spodoba i zacznie pić....coraz częściej myślę o odstawieniu od piersi...ale a myśleniu się kończy
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 08:05   #603
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:

Od powrotu ze szpitala Luizka jest innym dzieckiem. Cały czas się śmieje, jest bardzo pogodna. Była taka do pewnego momentu, później marudkowała dłuższy czas. Może jej coś tam już się zaczynało robić W ogóle, to lekarze powiedzieli, że to była wada wrodzona. Czasami ujawnia się dopiero u dziewczynek ok. 10 roku życia.

Zadzwoniłam w końcu do ZUS-u żeby się dowiedzieć dlaczego nie dostałam kasy za dodatkowy macierzyński. Wniosek gdzieś się zagubił , Muszę napisać nowy i mi to policzą.
to dobrze że z Malutką już lepiej
ja też jeszcze nie dostałam - może mój też przepadł

Cytat:
hej wszystkim... chcę tylko napisać że 2 dni temu mieliśmy wypadek z małą... wjechała w nas baba na drodze z naszym pierwszeństwem... uderzyła w bok, przy którym było dziecko........ dziewczyny, jestem wyczerapana, nie chcę nawet pisać co przezyłam, nie moge sie uspokoic do tej pory... odrazu szpital, okazało się że mała nie ma nic złamane, obrażeń pozostałych tez raczej nie... zachowuje sie normalnie, jest pogodna i kochana.... ale tego płaczu jej nigdy nie zapomnę... huk, gnieciona blacha..... brak mi słów. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi............[COLOR="Silver"]
o kurczę - dobrze że na strachu się skończyło

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Wykończy mnie ten smrodek... 4:40 dziś.
toż to jeszcze czarna noc i już wogle nie zasnął??????

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
He, he. U mnie to codzienność
Dzisiaj wstałam do Oli o 4:30. Wzięłam ją na ręce i ziewnęłam. A mój mąż do mnie ze śmiechem: "O tej godzinie w tym domu już nie ma ziewania."
a sam pewnie odwraca się na drugi boczek i drzemie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

-------------------------------------------
My dzis konczymy POL ROCZKU

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Gratulacje
I fotkę z tej okazji poprosimy

A i jeszcze Oleńka po przebudzeniu. Gotowa do zabawy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23134273]
Pocieszę cię - my dzisiaj o 5. Młoda zjadła po 18 100ml, potem przed 22 130ml no i o 5 się obudziła głodna, całą flachę wypiła, co z tego, jak do tej pory wszystko już chyba ulała i zwymiotowała
Mam już gasprid dla niej, wczoraj podałam wieczorem jedną tabletkę, dzisiaj 3 kolejne pójdą. Mam nadzieję, że to pomoże, bo już nie mam sił do tego ulewania (rzygania - bo ulewania to nie przypomina...)
[/QUOTE]

żeby pomogło
Stary 2010-11-09, 09:13   #604
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry

gratki dla nowych zębasów. my wciąż czekamy
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
...
Juz wiemy że nie ma cofania sie moczu do nerek
a na wyniki posiewu musimy poczekac - wyniki przyjdą pocztą- do piątku powinny byc .
...
będą dobre, na pewno
Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
...
Mój też tak robi i tez by mu pasowało gdybym go podtrzymywała, bo jeszcze sam nie umiejego ulubione zajęcie to przewracanie sie na brzuch i pełzanie Biedny, dupka do góry i tymi nóżkami tak śmiesznie sie przesuwa
Dzięki za info o Lidlu
hehe, liwka też coś podobnego trenuje... spełza ze mnie, i nagle orient że przecież dalej sama nie da rady... a mamunia nie pomaga a jak leży na brzusiu to tak jak piszesz - dupcia w górę, ale reszta leży płasko i wygląda to jakby raczkowała w miejscu
Cytat:
hej wszystkim... chcę tylko napisać że 2 dni temu mieliśmy wypadek z małą... wjechała w nas baba na drodze z naszym pierwszeństwem... uderzyła w bok, przy którym było dziecko........ dziewczyny, jestem wyczerapana, nie chcę nawet pisać co przezyłam, nie moge sie uspokoic do tej pory... odrazu szpital, okazało się że mała nie ma nic złamane, obrażeń pozostałych tez raczej nie... zachowuje sie normalnie, jest pogodna i kochana.... ale tego płaczu jej nigdy nie zapomnę... huk, gnieciona blacha..... brak mi słów. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi............
masakra, chyba sobie nawet tego nie wyobrażam. a babsztyla bym chyba na miejscu rozszarpała
Cytat:
...
...
kolejny półroczny szkrab... matko, kiedy to zleciało?

ja piórkuję... wczoraj postanowiłam małej dać jabłko. ona jakoś szczególnie za jabłkami nie przepadała nigdy ale soczek i herbatkę jabłkową pije aż jej się uszy trzęsą. ze słoika też kiedyś jadła. no, ale że ja mieszczuch, nie mam gdzie tego kupować. mama moja jakąś sąsiadkę ma co przywozi podobno z wioski, nie pryskane, jakie to one dobre nie są to och, ach... starłam, palce pozdzierałam (), dałam małej, pierwszy kęs to grymas. ale to nic. druga łycha - odruch wymiotny, trzeci to już w ogóle krztuszenie się, spazmy... cyrk na kółkach. jabłko jak jabłko - smak taki sobie, najlepsze jakie udało się dostać.

wiem, że pisałyście o słoikach, samodzielnym gotowaniu - u nas to było tylko jabłko. ale w przypadku marchwi, dyni, no czegokolwiek podejrzewam, że reakcja będzie podobna. jedzenie, które kupuje się w marketach, albo nawet na bazarze smakuje jak siano - przynajmniej ja nie mam dobrego źródła. co innego jak ktoś ma swoje, pewne... ale co to za wiejskie jaja, które są ostemplowane i w dodatku mają numer 3? w zeszłym roku właśnie takie znalazłam na bazarku... facet się zarzekał że wiejskie, jego... komu on to wciska? ech... porażka... ja na razie zostaję przy tych nieszczęsnych słoikach... pożaliłam się...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:15   #605
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
za ząbki

super,że wszystko ok i że nauczyła się zasypiać w łóżeczku
tzn??jak z tym zusem...jakto się zagubił?i czy sama coś tam do nich zanosiłaś?bo mi księgowa nic nie mówiła,myślałam,że ona się tym zajmie....i własnie też czekam nadrugą część macierzyńskiego a tu ani widu ani słychu...
Ja pracuje u teściowej, która nie ma pojęcia o sprawach papierkowych więc ja wszystko robię i tym sposobem sama zanosiłam ( a właściwie mąż ). A jak się zagubiło, nie wiem. Urzędy lubią mieć mnóstwo papierków u siebie, a później połowę ich gubią

Składałaś wniosek o dodatkowe 2 tygodnie? lepiej sprawdź i zadzwoń do ZUSu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:24   #606
evean
Raczkowanie

Cytat:
-------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------
Bardzo Wam współczuję straszne chwile przeżyliście
ja kiedyś byłam uczestnikiem stłuczki - nie z mojej winy- matka wiozła dziecko i jechała nieprzepisowo -ale chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła gdyby małemu coś się stało, na szczęście był w foteliku i wszystko zakończyło się ok,
więc trochę wiem jak możesz się czuć

Cytat:
-------------------------------------------
ogromne gratulacje szczególnie dla jubilata

Witam miłe panie
u nas dziś nocka w miarę obudziliśmy się ostatecznie 7.30 więc nie ma co narzekać
u was też pogoda do kitu? strasznie nie lubię jak spaceru nie ma
chyba sama też potrzebuję się przewietrzyć
wczoraj mimo złej pogody zaliczyłam 1,5 godziny i muszę powiedzieć uczciwie że spotkałam parę zafoliowanych wózków więc nie tylko ja taka wariatka u mnie na osiedlu jestem
życzę miłego dzionka i zmykam bo syn syrene załączył

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:25   #607
ona1981
Zakorzenienie

Dziewczyny czemu nie ma na stronie Lidla tych rzeczy dla dzieci? A już jest przedstawiona oferta na 15 listopada. Chciałam sobie obejrzeć... Może te dziecięce to od czwartku 18.11 ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 09:33   #608
kafuniax
Raczkowanie

Niuniaxx... -masakra
Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
dzięki

kafuniax piesek jest jakieś 2 cm niższy no i objętościowo ciut mniejszy bo ma 4 nogi a ośmiorniczka 8 (ta ośmionutka, bo jest jeszzce inna - niegrająca i ona jest mniejsza)
http://allegro.pl/lamaze-grajacy-pie...302251071.html
Dzięki

Cytat:

U nas noc to jakaś jedna wielka porażka. Zasnął po kąpieli jak zawsze o 19. 30. O 20 popiskuje tak żałośnie, że aż serce się kraje. W sumie tak co pół godziny ten sam scenariusz: podchodzę, dotykam, uspakaja się, zasypia, za pół godziny popiskuje. O trzeciej w nocy nie wytrzymałam i wzięłam do nas do łóżka. Spał do rana pierwszy raz spał z nami w łóżku. O co chodzi?
Teraz cyrki z pierwszą drzemką. Ledwo przytomny ze zmęczenia, ale nie zaśnie. Odpadł pijąc mleko. Zobaczymy co przyniesie dzień...

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:34   #609
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie wiem, ja w gazetce widziałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:37   #610
kafuniax
Raczkowanie

Evean, u nas dziś słonecznie od rana, nawet nie wieje za mocno

Moi chłopcy

Stary 2010-11-09, 09:38   #611
ona1981
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23135865]Nie wiem, ja w gazetce widziałam [/QUOTE]

To pewnie od czwartku, tam jest często poprzeplatana oferta z poniedziałku i czwartku. Dziś zajadę do Lidla i wezmę sobie ulotkę. Jakieś rajtki dla Szymona by się przydaly
Ostatnio kupiłam z Gatty rajtuzki, 16 zł ale bardzo fajna jakość.

U nas pogoda straszna, od kilku dni pada. Czekam na koleżankę, ma wpaść na kawę ze swoją córką- 2,5 roczku, czyli tyle co mój Michał. Niezły sajgon będzie, tym bardziej, że Zuzia raczej do grzecznych dzieci się nie zalicza

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-09 o 09:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 09:44   #612
Konto usunięte

a u nas wiatr łeb urywa... a ja nie mam folii na wózek... się zorientowałam dopiero niedawno, że folia, którą kupiliśmy z wózkiem była na gondolkę, nie na spacerówkę...
Stary 2010-11-09, 09:47   #613
ona1981
Zakorzenienie

W moim x landerze była folia na spacerowkę, ale taka srebrna, nieprzezroczysta. Dokupiłam folię uniwersalną i też jest ok
Stary 2010-11-09, 09:51   #614
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
W moim x landerze była folia na spacerowkę, ale taka srebrna, nieprzezroczysta. Dokupiłam folię uniwersalną i też jest ok
o, ja też x-landerowa
no właśnie muszę coś takiego kupić, bo z tego co widzę firmowa na necie ok 80zł + przesyłka... szok... aaale, widziały gały co brały
Stary 2010-11-09, 09:54   #615
ona1981
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313618 5]o, ja też x-landerowa
no właśnie muszę coś takiego kupić, bo z tego co widzę firmowa na necie ok 80zł + przesyłka... szok... aaale, widziały gały co brały [/QUOTE]

Niezła cena Ciekawe gdzie ja tą swoją folię mam, może by mi się udało sprzedać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 09:56   #616
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Ja pracuje u teściowej, która nie ma pojęcia o sprawach papierkowych więc ja wszystko robię i tym sposobem sama zanosiłam ( a właściwie mąż ). A jak się zagubiło, nie wiem. Urzędy lubią mieć mnóstwo papierków u siebie, a później połowę ich gubią

Składałaś wniosek o dodatkowe 2 tygodnie? lepiej sprawdź i zadzwoń do ZUSu.
składałam u siebie w biurze w kadrach...wniosek o te 2 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego,oraz urlop i juz tez złożyłam o wychowawczy....no i się zastanawiam czy mam czekać czy moze lepiej tam pojade sprawdzić czy dotarło wszystko bo z nimi to zawsze cos....a za urlop rozumiem,że tez zus płaci..??
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 09:59   #617
Konto usunięte

Cytat:
Niezła cena Ciekawe gdzie ja tą swoją folię mam, może by mi się udało sprzedać
hehe... cwaniara

a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? także ja też się za przeźroczystą muszę rozejrzeć...
Stary 2010-11-09, 10:06   #618
jamaicaP
Rozeznanie

moja uwielbia byc pod folią
jak pada i deszczyk robi szum.... taka spokojnusia jest, troszkę zdziwona,
Stary 2010-11-09, 10:07   #619
ona1981
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313632 1]hehe... cwaniara

a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? także ja też się za przeźroczystą muszę rozejrzeć...[/QUOTE]

Właśnie o to chodzi, że ta folia nigdy nie była używana. Od razu przeźroczystą kupiłam
Takie uniwersalne są za grosze, tyle, że już nie sa tak do końca dopasowane jak oryginalne.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 10:08   #620
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
moja uwielbia byc pod folią
jak pada i deszczyk robi szum.... taka spokojnusia jest, troszkę zdziwona,
no widzisz... tylko że "spokojniusia" i "liwka" z zasady się wykluczają więc w ogóle nie wiem o czym mówisz ona może być co najwyżej niezdenerwowana
Stary 2010-11-09, 10:18   #621
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

my dziś tez mieliśmy pobudkę o 5 na kupę - często tak mamy toż to czarna noc jest! i pomyslałam sobie wtedy o Tobie ja powiedziałam do małej, że jeszcze noc jest, zgasiłam światło i posapliśmy jeszcze do 7
a wnocy śpi ładnie czy też się budzi?
Następnym razem pomyślę sobie, że o mnie myślicie, to będzie mi milej.

Niestety Danio po przebudzeniu w środku nocy bryka 2h. Dopiero potem jest 1-1,5h drzemki. Ja oczywiście legam razem z nim, bo padam na mordę.

W nocy śpi. Nad ranem, tak koło 3-4 zaczyna kopać, kręcić się... I wtedy ja już nie śpię, tylko czekam kiedy wstanie, albo monia podaję.

Ja kiedyś eksploduję na dźwięk dzwonka u drzwi, przysięgam. :/
Zasnął mi mały, zaniosłam do sypialni, domofon wyłączyłam, bo zawsze jakaś cholera dzwoni gdy on śpi, a tu din don - dzwonek u drzwi.
Otwieram, a tam uśmiechnięta pani mówi do mnie: pismo z opieki do Pani mam; po czym uprzejmie dodaje: ma pani zepsuty domofon.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:18   #622
ona1981
Zakorzenienie

Michał w wózku mi bardzo wrzeszczał, pierwsze pół roku tylko na spanie wychodzilam, otwierał oczy i od razu był wrzask. Szymon ma niestety podobnie. Niedlugo do spacerowki się przesiadamy i mam nadzieję, że będzie lepiej...

Kropka mam to samo, ale z domofonem. Najczęściej są to ulotki Dzwonią za każdym razem jak mały zaśnie.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:20
Stary 2010-11-09, 10:22   #623
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313648 4]no widzisz... tylko że "spokojniusia" i "liwka" z zasady się wykluczają więc w ogóle nie wiem o czym mówisz ona może być co najwyżej niezdenerwowana [/QUOTE]

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313632 1]hehe... cwaniara

a dziecko Ci się nie denerwowało pod tą srebrną folią? bo moja liwka szału dostaje nawet jak jej parasolką troszkę świata przysłonię. po pięciu minutach jest jęczenie i doopa. nie wiem czy ona klaustrofobięma czy co? także ja też się za przeźroczystą muszę rozejrzeć...[/QUOTE]

Dzieci chyba nie lubią ograniczeń. Przynajmniej te żywe.

Mojego nigdy nie zasłaniałam gdy nie spał. Ale parasola też nie lubił zbytnio.

Za to wścieku dostaje w windzie. Nuda, nic się nie dzieje, ściana z każdej strony, dwa piętra zjedziemy i już buczy.

Stary 2010-11-09, 10:23   #624
Konto usunięte

Cytat:
...
Ja kiedyś eksploduję na dźwięk dzwonka u drzwi, przysięgam. :/
Zasnął mi mały, zaniosłam do sypialni, domofon wyłączyłam, bo zawsze jakaś cholera dzwoni gdy on śpi, a tu din don - dzwonek u drzwi.
Otwieram, a tam uśmiechnięta pani mówi do mnie: pismo z opieki do Pani mam; po czym uprzejmie dodaje: ma pani zepsuty domofon.

przepraszam Cię... najmocniej Cię przepraszam, że się śmieję, wiem że wcale to śmieszne nie było... ale to jak z komedii normalnie...
Cytat:
Michał w wózku mi bardzo wrzeszczał, pierwsze pół roku tylko na spanie wychodzilam, otwierał oczy i od razu był wrzask. Szymon ma niestety podobnie. Niedlugo do spacerowki się przesiadamy i mam nadzieję, że będzie lepiej...
dlatego my się przesiedliśmy jak tylko mała 4 miesiące skończyła. bo w gondoli to horror był momentami. a teraz za to jak spacerujemy to ona całą drogę praktycznie gada do mijanych ludzi i przedmiotów, albo obserwuje z zainteresowaniem.

aaa dziś moje dziecko wytarmosiło pierwszy raz kota za ucho. biedny tylko pisnął i spojrzał błagalnie. dziwne - bo mnie za coś takiego by dawno dziabnął albo podrapał. a na liwkę tylko spojrzał
Stary 2010-11-09, 10:31   #625
jamaicaP
Rozeznanie

emerald, moja ostatnio za sierśc zlapala kocura na plecach juz sie odrwócil z zebami ale zobaczyl ze to Róża i tylko się skulił
zwierzaki są dziwne....

a Róża wlasnie odlozona po jedzonku do łóżeczka na sen wiercila sie wiecila i zasnela na boczku z nóżkami miedzy szczebelkami pierwszy raz tak zasnęła, hehee

k......urka gdzies remont jest pode mna chyba...wala stukaja tylko czekac az mala sie obudzi....grrrrrrrrrrrr

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:49
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:32   #626
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Kropka mam to samo, ale z domofonem. Najczęściej są to ulotki Dzwonią za każdym razem jak mały zaśnie.
Może wina pozycji leżącej? Ja od 3go miesiąca życia Daniela jeździłam w foteliku, w gondoli był ryk za każdym razem.

Też to miałam z domofonem, dlatego wyłączam. Wczoraj zapomniałam i dwa razy jak zasnął było dzwonione. Jakby się zmówili. :/

Stary 2010-11-09, 10:33   #627
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
emerald, moja ostatnio za sierśc zlapala kocura na plecach juz sie odrwócil z zebami ale zobaczyl ze to Róża i tylko się skulił
zwierzaki są dziwne....
respekt znaczy się. ja obstawiam, że te futra są mądrzejsze niż nam się wydaje i bardzo dobrze wiedzą, co byśmy im wybaczyli, a co nie
Stary 2010-11-09, 10:34   #628
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313677 3] przepraszam Cię... najmocniej Cię przepraszam, że się śmieję, wiem że wcale to śmieszne nie było... ale to jak z komedii normalnie...

aaa dziś moje dziecko wytarmosiło pierwszy raz kota za ucho. biedny tylko pisnął i spojrzał błagalnie. dziwne - bo mnie za coś takiego by dawno dziabnął albo podrapał. a na liwkę tylko spojrzał [/QUOTE]

Nie obudził się, to też się mogę pośmiać.

Moja kotka została wytarmoszona już parę razy. Raz wyciągnęła zęby, ale nie złapała, mąż profilaktycznie palnął w ucho. Teraz tylko patrzy krzywo i czeka aż młody puści.

Stary 2010-11-09, 10:43   #629
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Rudy wyleguje się całymi dniami na parapecie, pralce, więc młoda nie ma okazji chwytać Za to dzisiaj łapie sobie ciągle stopy ale jeszcze nie bierze w paszczę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:48   #630
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Za to wścieku dostaje w windzie. Nuda, nic się nie dzieje, ściana z każdej strony, dwa piętra zjedziemy i już buczy.
Mój też, normalnie jakby go coś w dupke szczypało w tej windzie

Moi chłopcy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości