|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Artystka po twoich opowiesciach to teraz bardziej cenię sobię świety spokój a wiem co czujesz bo miałam na chacie lokatora przez pół roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie jest to nie do przyjęcia że matka może tak postąpić z własnym dzieckiem. A w ogóle jakim prawem ona chce się wam dobrać do skóry?? Że niby masz oddać kasę za to ze Cię urodziła??
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
Edzia fajne masz te zajęcia na SR - dochodzę do wniosku że ja ze swojej jedynie misia z kocykiem wyniosłam-żadnej wiedzy merytorycznej :/
Ale rano dałam czadu z dołem... Tracę powoli cierpliwość do wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie tak ciemno za oknem że siedzę przy zapalonym swietle ![]() i plecy mi wysiadają a mam mnóstwo roboty na kompie :/
#2464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja za to ma mnie centralnie w D! po wizycie zadzwoniłam do niej by powiedzieć że muszę leżeć przez te wszystkie tygodnie nie odwiedziła mnie nie zadzwoniła aż wyżaliłam się TŻetowi i chyba coś jej powiedział bo na drugi dzień była u mnie z podkulonym ogonem hhaahahaha razem z córeczką siostra TŻa oczywiście zjechała każdy mój zakup dla małej za to teściowa tak spotulniała że tylko mówiła ale ładne hahaah teraz czekam aż stwierdzi że chrzciny są za mało wystawne i za mało gości i pewnie chcemy skłócić tym rodzinę to jej wytłumaczę na czym rodzina ma polegać ![]() ------------------------ kupiłam wczoraj pampersy premium care 1 gdzie do jasnej ciasnej jest w tych pampersach wycięcie na pępek?? ![]() czy ja jestem ślepa czy kupiłam nie te co trzeba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ale tu dziś spokój
![]() gimkis - ale co teściowa miała na celu?? czy tak sobie tylko pogadać do rodziny?? nierozumiem takich osób ![]() Artystka - ale Ty się masz z tą babką ![]() EdziaO - ale fajnie Wam z tą sr, że tak szybko i pod Was, a nie terminy z góry narzucone ![]() ![]() rptrbj1978 - 12 razy?? ![]() ja lekarza o nic nie pytam, jakoś tak mam pustkę w głowie jak wchodzę do gabinetu ![]() u mnie dziś pochmurno i jakoś tak brzydko... jutro mam wizytę u dentysty... ciekawe jak ją przeżyję ![]() hmmm... jeszcze nie ma mojego zamówienia w aptece... dlaczego to tak długo trwa?? od jutra chciałam zacząć pić liście a ich nie mam ![]()
![]() |
#2467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matka...wstydu chyba nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2468 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet się nie zainteresują czy wspomóc nas jakoś finansowo np. do wózka czy łóżeczka. TŻta brat dostał na wózek a u nas cisza. Wiec my się prosić nie będziemy. Moi rodzice dali nam na wózek i jeszcze starczyło na pół łóżeczka a drugie pół zapłaciliśmy ze swoich. Tzn. zapłacimy jak przyjdzie ![]() Cytat:
Ach z tymi teściowymi. Kochaja ploty. Bo cóż by było warte życie bez nich ![]()
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
EdziaO jesli chodzi o ludzi, których masz na zajęciach sr to się w ogóle tym nie przejmuj, u mnie na zajęciach wszystkie pary miały obawy, wątpliwości i mnóstwo pytań. Widocznie trafiłas na taką grupę ale nie ma się co wstydzić, że człowiek po prostu obawia się pewnych rzeczy. Trzeba pytać i jeszcze raz pytać. My zadawaliśmy wszystkie pytania, które nam wpadły do głowy i wcale się nie przejmowaliśmy, jak teraz nie spytamy to kiedy?
U nas nie puszczali filmu z porodu i ja jestem z tego bardzo zadowolona bo nawet jakby puścili to bym wyszła. Potem babka powiedział, że doszli do wniosku, że jeśli ktoś chce obejrzeć poród to w internecie jest tego mnóstwo dlatego oni woleli ten czas poświęcić na bardzie przydatne sprawy. ja zrobiłam wczoraj ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie z całego sr na wizycie na oddziale z objaśnieniem co gdzie i jak zależało mi najbardziej. reszta...chyba wyjdzie w więkoszości w praktyce. zresztą połozna powiedziła, żeby olać plany, nie nastawiać się na nic, nie śledzić tego co ma się dziać minuta po minucie. pod wpływem bólu kobiety nie myslą o tym co się dowiedziały-ani oddychanie, ani tam żadne pozycje wertykalne czy inne. wszystkie idą na żywioł. Mamy przede wszystkim słuchać we wszystkim położnej. Ona nam zawsze powie jak mamy oddychać, żebyśmy chociaż spróbowały wstać, pobujać się. A z pielęgnacji noworodka i tak najważniejsza jest praktyka i wizyta połoznej. chyba chciała nam dać tym do zrozumienia że SR to lekka ściema, która ma nam poprawić samopoczucie bo tak naprawdę i tak o prawdziwym porodzie i tym co nas czeka to g... wiemy ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() a co się jej nie podobało w Twoich zakupach ![]()
![]() |
#2471 |
Dragonfly
|
Z babka jest mniej wiecej tak
![]() -no Danusia,ja jestem u monisi -a po co ty tam jestes? -a bo ja mam wizyte u lekarza..no i pieniadze mialas przeslac wiec musze isc do banku - a na ktora masz ta wizyte??Ja ci pieniedzy nie przyslalam bo nie zdazylam zreszta i tak przelewy masz zwykle o 15 -no lekarz przyjmuje po 13 do 17 ![]() Wiec po jakiego grzyba ona mi tu siedzi tyle godzin,co ona mysli,ze za kazdym razem jak ona sie z kims pokloci,albo sobie wrogow narobi to bedzie mogla tu przyjezdzac i siedziec???To jest jej mieszkanie,ale kurcze nie tak mialo to wygladac
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ też średnio ma czas i szczerze mówiąc kręcił nosem. Strasznie się cieszę, że to tak szybko pójdzie bo coraz gorzej z tym bencem ![]()
![]() |
#2473 |
Dragonfly
|
Buahahaha a w tym miesiacu przyjezdza na kilka miesiecy tesciowa i zaloze sie o co chcecie,ze ona z babka pod jednym dachem nie wytrzyma i tez bedzie tutaj do nas uciekac,tylko ze ona akurat potrafi sie soba zajac i nie jest taka ze sie narzuca..A jak bedzie za duzo gadac to dam jej wnuczke na spacer a sama wymkne sie po cichu do fryzjera
![]()
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do filmu to muszę się zgodzić. Dla mnie było za mocny, dla facetów już w ogóle. Mój odwracał wzrok i sama mu kazałam. Normalnie nikt nie patrzy od tamtej strony poza lekarzem i chyba tak powinno zostac. chyba, że ktoś ma chęć to tak już mówisz mozna sobie w necie zobaczyć. moja super grupa oczywiście nie podziela opinii, każdy lubi patrzec jak nacinają krocze i wychodzi dziecko.
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-11-09 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Anecka gdzie Ty mieszkasz że masz taką ładną pogodę ? u mnie szaro buro i deszczowo :/
Martinixx kakałoooo ![]() ![]() ![]() ![]() artystka normalnie Ci współczuję ![]() ![]() ![]() oj dziewczyny, najpierw zrobiłam " ee" takie pół na miekko pół na twardo, (przepraszam za taki opis) a teraz tak mnie bolą plecy że to jakaś masakra jest ![]() jak te balneum ładnie pachnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj będę pytać o dokładny przebieg cc (ile wcześniej przyjechać do szpitala, czy dostanę koszulę do operacji, ewentualnie środki uspakajające jakbym spanikowała ![]() ![]() Możesz dopytać o dodatkowe badania, ja akurat jak wychodzę z gabinetu to dostaję na kartce takie zlecenie do laboratorium co mam zrobić. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() u nas położna minuta po minucie opisała poród i pokazywała na takich plakatach, co wiszą czasami w przychodniach, nie owijała w bawełnę i szczerze powiedziała, żeby nikt się nie nastawiał, że to nie boli, bo to cholernie boli, ale jest to jedyny celowy ból w życiu i szybko się go zapomina ![]() akurat jeszcze wtedy nie wiedziałam, że będę mieć cc i powiem ci, że w pewnym momencie powiedziałam do męża "ja nie dam rady urodzić tego dziecka" i trochę się wystraszyłam po tych zajęciach, tż też miał minę nietęgą ale próbował to ukryć ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-11-09 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Dragonfly
|
EdziaO ja sie nie moge zgodzic z tym ze SR jest niepotrzebna i to sciema...Podczas porodu powinno sie sluchac poloznej-ok,z tym sie zgodze,ale co bedzie jesli trafisz na kiepska polozna i zostaniesz ze wszystkim sama???Bo tak sie zdarza i nikt mi nie powie,ze nie..Dodatkowo-jak ktos nie cwiczy oddychania to przy porodzie rzeczywiscie sie o tym nie pamieta i wszystko leci jak z gorki,jak ktos ma to przecwiczone-oddychanie "wlacza" sie automatycznie samo z siebie gdy tylko pojawi sie bol..I oddychanie naprawde pomaga,mam bolesne przepowiadajace od poczatku listopada,mialam kolke nerkowa(gdzie dwa dni hardo wytrzymalam w domu i zostalam wywieziona trzeciego dnia) i oddychanie oraz pozycje wyniesione z SR przynosza mi duza ulge.Przy porodzie na pewno nie znieczula,ale jesli cos ma mi pomoc to czemu nie probowac i pozwolic by sie bylo zdanym na laske innych.
Pielegnacja wychodzi w praktyce,ale nawet jak uczysz sie kapac lalke,to widzisz jakie rzeczy potrzebujesz i mozesz sobie takie miejsce do kapieli lepiej zorganizowac..No i poprawione samopoczucie to lepsze nastawienie do porodu,a ze g... o porodzie wiemy-oswojony zwierz nie taki straszny ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
A ja własnie sie dowiedziałam jak u nas
w szpitalu wywołuja poród ![]() zakładaja jakiś balonik co ma szyjke rozwierać potem kroplówa,a jak cos idzie nie tak to cesarka. ![]() jak ja sie okropnie tego boję. JA CHCE RODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam pewna że ot wycięcie jest w pampersach ![]() jej się nic nie podoba jak mam coś lepszego niż ona to mówi że to zbędę zakupy i napewno nie będę zadowolona jak kupie coś tańszego to dogaduje za ile ona tego nie kupiła ogólnie cały czas chodzi o kasę już mam dosyć bo ja nawet bym nie wpadła by walić fochy bo bratowa kupiła droższe śpioszki by się nieraz ugryzła w język i po prostu powiedziała że ładne ogólnie ona i jej TŻ mają straszny kompleks na punkcie pieniędzy pamiętam jak kupili małemu butelkę dr B jej TŻ skomentował ten zakup przy nas w ten sposób to mercedes wśród butelek ![]() ja nawet nie byłam jeszcze w ciąży i takie tematy jak firma produkująca butelki obchodziła mnie..... no ale wiemy że mieli mercedesową butelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Baby, ale drukujecie
![]() U gina w porządku - byłam ostatni raz przed porodem ![]() ![]() Na razie jest pozamykane, ale stwierdził, że rzeczywiście brzuch mi się opuszcza i powiedział, że zarówno wrażenie mniejszego brzucha jak i bycia w młodszej ciąży (bo mnie się lepiej i oddycha i chodzi) jest normalne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anecka, spoko, ja zupy robię zawsze na kostkach rosołowych ![]() ![]() Gimikis, ja miałam w ręku bardzo podobny wózek jak ten, który kupujemy (tzn. Baby Merc, tylko chyba inny model) i był ciężki niestety. Na stronie sprzedawcy waga mojego jest podana 16,5kg a u Ciebie chyba 10,5kg stelaża+5 gondoli. Ale jak zwrotny i wygodny, to dacie radę ![]()
#2482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ po SR zapytał-może chcesz miec cc, pieniądze jakoś się znajdą ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Zobaczymy w zyciu jak to wyjdzie wszystko... A babka nie powinna miec inwalidzkiej bo ma wigory więcej niż niejeden młody. mi się np w taka pogode wychodzić nie chce, a jej jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
penie w większości szpitali procedura jest taka sama. Ale o baloniku nic nie wiedziałam
![]() |
#2483 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
ale drukujecie
![]() ![]() jestem zla bo miałam ochote na szarlotke i takiej jak chciałam nigdzie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam dziś wreszcie opakowanie mleka początkowego NAN - tak żeby mieć w domu, w razie jakiejś awarii
![]() ![]() ![]() No, idę obiadek podszykować - ja dziś mam fasolkę po bretońsku, ale nietypową, bo daję pół na pół fasolki białej i czerwonej oraz będzie ona na kiełbasce chorizo ![]()
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam zamiar sie jeszcze trzymać, więc brzuch ma mi na razie dalej nie opadać. na 27.11 mam zaplanowane generalne porządki z myciem okien ![]()
![]() |
#2487 |
Zadomowienie
|
Ja niedawno wróciłam z zakupów i oczywiście zasapana jak mops... Masakra jak sie męcze przy zwykłych zakupach. Najlepiej mi jest w domu. Bo w sklepach teraz duszno jak cholera, ja sie męcze,brzuch twardnieje od razu jak chwile pochodze wiec teraz juz chyba tżta bede wysyłała po zakupy...
Ale kupiłam sobie lody MARSY I SNICKERSY, ale pyszne.... Mniaaaaaaaaaammmm!!! Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-11-09 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
były oby dwie wielce zaskoczone że kupiłam małej butelkę bo przecież ona ma z której jej dziecko rok już pije i może mi ją dać co tam higiena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Edzia, zwykle jeśli jest dużo czasu na przygotowanie się, to znieczulenie jest w kręgosłup, a jak akcja już się rozkręciła, to często ogólne, tak że nie wiem jeszcze.
Ale to dziwne, co piszesz, bo ja wiem, że po tym do kręgosłupa dłużej się leży (12 godzin właśnie), a po ogólnym można szybciej wstać ![]() ![]() Ja zaplanowałam mycie okien gdzieś na 23-24 listopada ![]()
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my bylismy dzisiaj w "naszym" szpitalu na ktg. Powiem wam ze nie chciałam isc wczesniej zwiedzac szpitala bo wiem ze bym sie zestresowała.... Ale jak poszlismy na to ktg to powiem wam ze choc nie chciałam to i tak musiałam troche widziec .... I jestem pozytywnie zaskoczona... Myslałam ze bedzie duzo ludzi chaos jak to w szpitalach bywa.. A tam cisza spokoj akurat jedna dziewczyna rodziła i było słychac jak krzyczy przy parciu a po chwili usłyszelismy płacz dzidziusia normalnie az mi sie łzy w oczach zakreciły ![]() Połozne super babki co chwilke wchodziły do nas zartowały byłam w szoku... A ktg ok tetno w normie Tylko dostałam ![]() ![]() Nastepne ktg w piatek i mam zjesc sniadanie przed ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.