![]() |
#91 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Wolność słowa na forum
I nie dziwię się. Dawno nie spotkałam tak niekulturalnie i niespójnie wyrażających się osób jak AG.
![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1) czujesz się lepsza bo jak widzisz bajzel na forum to tego nie zgłaszasz? Fajnie. 2) Tylko nie wiem co w odniesieniu do całego wizażu ma mnie obchodzić jakiś post pewnej wizażanki. 3) Jak już wspominasz o kulturze to żadna ja dla Ciebie kochana... 4) Też jestem ciekawa - sprawdzimy? Ty sobie mnie poobrażaj a ja sobie klikne zp. 5) Masz racje. Usuneli by i nie założyłaby się liga obrony uciśnieonych z powodu własnych przewienień Ja tylko dodam jedno. Tylko Admini mogli usunąć poprzedniego bana Axy. Suma sumaru pojechała ona po osobach które jej dały drugą szanse. Ja bym się nawet przez sekundę nie zastanawiała na ich miejscu klikajac w tego bana Malla napisałam przecież że nie daje tego jako przykładu złego wlepienia bana a masowego odejścia z forum całego wątku nie podoba - można sobie iść tyle z tego miało wynikać
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-11-09 o 15:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Wolność Tomku w swoim domku
![]() ![]() Cytat:
![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Nie spamowała, tylko pokazywała info na temat KOSMETYKÓW które dziewczyny interesowały.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z ortami jest dobijające ![]() ![]() ![]() BTW za co mam punkty : jakaś kobieta w-nie-pamiętam-jakim-wątku napisała, że jest osobą inteligentną, a zaraz potem użyła słowa "dwuch", na co ja "nie sądzisz, ze 'inteligencja' i 'dwuch' trochę się wyklucza?" i bach karniak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to można zwracać uwagę na orty, ale kulturalnie
![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tych ktorzy maja watpliwosci zachecam do zapoznania sie z "Ustawa o jezyku polskim"
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoim zdaniem założycieli i administratorów forum można sobie bezkarnie obrażać?
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
powinni przywrócić tą użytkowniczkę bo nikogo nie obraziła. Widocznie podpadła moderatorom i dlatego ja zabnowali... na Wizazu tak jest, że jak się coś moderatorce nie spodoba to kara
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
O tak, ortografia... Im dłużej korzystam z internetu... Tym gorzej CHWILAMI już zaczynam się zastanawiać czy dwóch czy dwuch (przykład:P) - przez ciągłe oglądanie błędów ortograficznych na które nikt nie reaguje. Jestem wzrokowcem i sporo słów wizualnie zapamiętywałam z książek. Teras kożyzdam tesz s ynternatu wienc mam problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Jak na moją prośbę o usunięcie informacji na temat ginekologa z ginekologii (ginekologa nie ma, informacja nadal wisi.bo czas na bany jest, na coś tak prostego nie ma.)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie, kulturalnie można, ale co to znaczy w tym momencie kulturalnie? Coś takiego : "Pani serdecznie wybaczy, w drugiej linijce rzeczone słowo winno zawierać 'ó' zamiast 'u'. Pozdrawiam" ? W złym tonie, jest moim zdaniem, wypowiadać się na publicznym forum i nie znać zasad ortografii, a nie zwrócenie komuś uwagi, na to, że coś źle napisał. Naprawdę jest niefajne, to przyzwolenie na błędy, bo czasem jak posiedzę dłużej na wizażu i później mam coś do napisania, to się sama łapię na tym, że napiszę coś źle i poprawiam. Bo jestem wzrokowcem, patrzę na wyraz i później mi się przypomina, tylko, że ten źle napisany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Wolność słowa jest dopuszczalna wtedy, kiedy nie narusza: - dobrego imienia innych osób - umów - dobrego smaku - uczciwości - prawa (w tym szczególnie kodeksu cywilnego, dość szczegółowo opisującego pomówienia oraz szkalowanie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
... choć nie Westwood
|
A ja przeczytałam sobie cały wątek i się teraz zastanawiam- ale co do tego ma wolność słowa? Od kiedy to wolność słowa oznacza, że można krytykować kogo się chce w sposób jaki się chce? Pojechała (nie ukrywajmy- pojechała) po nich równo, obraziła ich pracę. Tak szczerze mówiąc tez bym się wkurzyła, szczególnie, że dziewczyna dostała kolejną szansę, którą się jakoś nie przejęła, żeby nie zacytować jej innych słów:
Cytat:
Ja rozumiem, że przez Internet poznajemy ludzi, zbliżamy się do nich, lubimy się, ale czy to pozbawia nas obiektywizmu? Nie sądzę. Obiektywnie sądzę, że Ax przesadziła. Z drugiej strony rozumiem Was, że chciałybyście ją z powrotem. I skoro dziewczyna ma uszczypliwy język to myślicie, że za kolejne parę miesięcy nie będzie tak samo? I co, znów walka w imię "wolności słowa"?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Bzdura.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Uzupełnię, aby to było jasne. Nie tolerowałem i nie będę tolerować naruszania dobrego imienia redakcji. Ma to swoje bezpośrednie odzwierciedlenie w prawie. Jeśli ktoś z grupy broniącej czuje się w potrzebie "pojechać na ostro", to zapewniam, że reakcja będzie niezmienna. Podstawy prawne: Zgodnie z art. 212 § 1 Kodeksu karnego: „kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. oraz art. 24 § 1 i § 2 Kodeksu cywilnego w związku z art. 23 K.c. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-11-09 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Tak bronicie teraz tej koleżanki - dlaczego wcześniej z nią nie porozmawiałyście, żeby się w język jednak trochę gryzła - skoro tak Wam na jej obecności zależy? Wiecie dobrze, że jest regulamin, którego trzeba przestrzegać. Widziałyście, co ona wypisywała i zero reakcji z Waszej strony. Wiedziałyście, że raz już bana stałego miała i nie zrobiłyście nic, żeby jej faktycznie pomóc. Pomoc to nie potakiwanie "tak, masz rację", ale trzeźwe i realne spojrzenie na sprawę. Dopiero jak się mleko rozlało to podniosłyście lament? Może żyjemy na innej plancie, bo ja nie wyobrażam sobie sytuacji w której właściciel strony pozwala sobie na takie odzywki i insynuacje pod swoim adresem.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
No i dama pikowa dostala bana.
Takze zastanowcie się wizazanki, zanim pojdziecie tą drogą. Swoją drogą - jako niezlywkle wiekowa juz stazem wizazanka stwierdzam, ze bzdura jest ze : - jak podpadniesz moderatorce to kara - kara za wszystko co nie spodoba sie Redakcji. Sama toczylam nie raz, nie dwa, nie sto boje ze zlosliwcem o dzialanie forum, bralam udzial w mega-forumowych-awanturach. Nigdy nie dostalam zadnego punktu karnego, zadnego bana. Bo tutaj jest jak jest, po prostu. Suck it up or piss off. Kafeteria czeka.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serwis Wizaz.pl sprzedany Edipresse tworzy sieć Edi Net, której zadaniem będzie wspólna sprzedaż powierzchni reklamowej |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-11-09 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Przeżywacie tego bana jakby niewiadomo co się stało. Dostała szanse, zmarnowała ją - jej sprawa. Ja tam nie widze, żeby wolność słowa na forum była zagrożona, po prostu niektórzy mylą ją z chamstem i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Co do zwracania uwagę na błędy ortograficzne, to ja czasami wysyłam PW, w swoim własnym interesie (też mam problemy z pisownią z powodu przesiadywaniaw internecie. Niestety, często ortografia staje się argumentem w dyskusji, kiedy innych - sensownych - brak.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem co zostało tam napisane i rozumiem również czym jest "przejęcie", "zakup udziałów większościowych". Moja wypowiedź dotyczyła tylko postów dotyczących tego kto jest właścicielem Wizażu. Nie wnikam w sytuację z Ax bo nie wiem jak to wszystko wyglądało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.