BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 16:42   #4381
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

dziękuję dziewczyny
Jula: jasne, nic dziwnego że się pogubiłaś, ja niedługo będę jak ta kobitka z reklamy "ja kobieta pracująca jestem", co ją widzisz to inna profesja praca w banku, konsultant ds. obsługi klienta.
Ariena - już z poprzedniej zrezygnowałam, 2 tygodnie siedziałam w domu... i z tego co słyszę to w samą porę, bo firma nadal stoi w miejscu i nikogo za mnie nie zatrudnili
gwiazdeczka - uff, uspokoiłaś mnie, w zasadzie wzrok powinien być dobry bo przed komputerem się siedzi, a u mnie jest średni... ale gdzie teraz nie ma komputerów??
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 16:56   #4382
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Kawa, no dokładnie, a to, że ktoś ma popsuty wzrok tez do końca nie powinno być przeszkodą, są teraz soczewki itp. Będzie dobrze!

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 16:59   #4383
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwasiorek Pokaż wiadomość
Melduję, że załapałam dziś doła i się poryczałam.. Wszystko z powodu butów trekkingowych, które miałam kupić, bo wkurza mnie chodzenie po górach w adidasach, ale nie kupię, bo nie mnie nie stać na bezrobociu... Kasa na koncie ciągle się kurczy a tu mnie czeka długi weekend, święta, sylwester Chyba powinnam zacisnąć pasa, bo mogę tak długo jeszcze bez pracy siedzieć, oj długo... Z chwilą gdy skończy mi się kasa na koncie a ja nie będę miała żadnej perspektywy na pracę, idę skoczyć z mostu do Wisły, bo tak dłużej żyć się nie da..
Ja tez nie mam pieniążków na święta i sylwestra a niby pracowałam przez parę miesięcy niestety z minimalnej krajowej nie sposób jest cokolwiek odłożyć Mam na koncie 1600zł i są to pieniądze na wyjazd do UK dla 2 osób (mnie i TŻ) a potrzebujemy na to min. 3000

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam pracę
jutro już mam iść na badania, tylko oczywiście ja z moim pesymizmem się martwię czy przejdę je pozytywnie ze względu na dużą wadę wzroku w jednym oku (+4,5), myślicie że może mnie to zdyskwalifikować? Nie ma jak wiecznie czymś się martwić, dajcie mi w łeb
Gratuluję! Niczym się nie przejmuj, badania to tylko formalność.

Ariena, dziękuję za linka, ale ja mieszkam w okolicach Jeleniej Góry, więc przyda się komuś innemu...

Zabieram się za szukanie pracy... Znalazłam ogłoszenie, ale znowu wymagają 3 letniego doświadczenia... Chyba pod swoimi statystykami dodam pozycję "ogłoszenia do których spełniam wymagania"

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 17:17   #4384
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ariena, dziękuję za linka, ale ja mieszkam w okolicach Jeleniej Góry, więc przyda się komuś innemu...
Tak wiem...ale dałam tak na wszelki wypadek jakbyś myślala o przeprowadzce czy coś.
Stary 2010-11-09, 17:19   #4385
karolinee1983
Zadomowienie

Dziewczyny a ja mam pytanie. Może któraś z Was będzie wiedziała... Od 18 października jestem zarejestrowana w UP z prawem do zasiłku od samego początku (wcześniej pracowałam 2 lata na umowie o pracę). Pani z UP powiedziała mi, że zasiłek powinien być na koncie w ciągu ok. 7 dniu od rejestracji, a jest już grubo po tym terminie i kasy nie mam. Nie wiem, o co chodzi, może oni jednak liczą od pełnego miesiąca od rejestracji? Albo mają jakiś stały, jeden termin przelewu na konta? Wiem, że to są śmieszne pieniądze, ale w tej chwili b. by mi się przydały. Zastanawiam się czy do nich nie zadzwonić, ale jak pomyślę o rozmowie z jakąś "sympatyczną" panią, to mi się odechciewa :/ Może któraś z Was dostawała ten szalony zasiłek i może rozwiać moje wątpliwości.

W moim UP też ogłoszeń brak - a to niby Wawa...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 17:21   #4386
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość
Mam dylemat.
Z tej firmy gdzie byłam w tamtym tyg. na rozmowie i na której czekam wyniki, jest ogłoszenie tylko na inne stanowisko, w sumie to praktyka i tak się zastanawiam czy aplikować czy poczekać na te wyniki? Nie chcę, żeby wyszło że jestem zdesperowana, chociaż taka prawda.
No i czy to się nie będzie kłócić jak byłam na tej wcześniejszej rozmowie? No nie wiem jak myślicie??
Kurcze nie wiem..a chcesz iść na praktyki czy do pracy?
Myślę że jak wyślesz znowu to mogą odnieść wrażenie że nie wiesz czego chcesz.
Ja bym poczekała na wyniki chyba, albo po jakimś czasie zadzwoniła sama i się spytała o możliwości.
Stary 2010-11-09, 18:50   #4387
Kapust
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie. Może któraś z Was będzie wiedziała... Od 18 października jestem zarejestrowana w UP z prawem do zasiłku od samego początku (wcześniej pracowałam 2 lata na umowie o pracę). Pani z UP powiedziała mi, że zasiłek powinien być na koncie w ciągu ok. 7 dniu od rejestracji, a jest już grubo po tym terminie i kasy nie mam. Nie wiem, o co chodzi, może oni jednak liczą od pełnego miesiąca od rejestracji? Albo mają jakiś stały, jeden termin przelewu na konta? Wiem, że to są śmieszne pieniądze, ale w tej chwili b. by mi się przydały. Zastanawiam się czy do nich nie zadzwonić, ale jak pomyślę o rozmowie z jakąś "sympatyczną" panią, to mi się odechciewa :/ Może któraś z Was dostawała ten szalony zasiłek i może rozwiać moje wątpliwości.

W moim UP też ogłoszeń brak - a to niby Wawa...
Myślę że zasady działania we wszytkich urzędach są jednakowe, (choć u mnie zasiłków nie przelewają na konta). Więc jeśli jesteś zarejestrowana od 18 października, to prawo do zasiłku nabywasz po równych 7 dniach od zarejestrowania, czyli prawo do zasiłku będzie Ci naliczane od 25 października, (więc dostaniesz jakąś małą kwotę za ten miesiąc). Wypłaty zasiłków jak i innych świadczeń są przelewane na konto DO 15 każdego miesiąca, czyli jak do 15 nie będziesz miała przelewu to wtedy się martw i naprawdę nie wszyscy urzędnicy to potwory, więc nie bój się dzwonić i pytać. Pozdrawiam
Kapust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:17   #4388
pumas
Zakorzenienie

Kochane, nie mam czasu was przeczytac, bo tyle tego naprodukowalyscie przez jeden dzien, ale wylapalam, ze Kawunia prace dostala. o Ty franczesko zdolna bestyjo, gratuluje Oby tak dalej i taka dobra passa trwała dla innych dziewczyn.

Musze sie kurna przygotowac na jutro do pracy, caly dzien tam spedze, od rana do poludnia, a potem od 4 do wieczora. bleeeeeeeeeeee...

Bylam dzis na tej rozmowie i zle mi poszlo. Jutro odpowiedz i ew. przejscie do kolejnego etapu. Wiem, ze sie nie dostane, widzialam to po minach i reakcjach. Co ja zrobie, ze jestem dosc bezposrednia nawet w angielskim? Do tego jestem prosta baba, nie owijam w bawelne, tylko wale textami, nie bawie sie w konwenanse i business english... No i tym sie spalilam. Nie jest mi nawet przykro. Fajna praca przeleciala mi kolo nosa, no ale jak nie ta, to inna.

Trzymajcie sie cieplo i optymizmu wiecej !
Jak sie ogarne z robota (grrrrrrrrrrr te analizy), to do was jeszcze napisze.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:27   #4389
dresden doll
Raczkowanie

hej

przez ostatnie dwa dni nie miałam czasu na komputer, ale już udało mi się nadrobić wątek.

KawaMarcepanowa - gratuluję obyś była zadowolona z tej pracy.

pumas - tak jak piszesz, jak nie ta, to inna. nie masz z tym problemu

ja byłam wczoraj w Warszawie na testach do jednej z korporacji aplikacja była do biura regionalnego, ale i tak mus było wsiąść w pociąg. zaliczyłam dwa pierwsze testy (wyniki były od razu), a potem był egzamin z angielskiego, który tak prędko nie będzie oceniony, ale czuję że napisałam dobrze po tym jest jeszcze kolejny etap: rozmowy, praca w grupach itp.
zobaczymy.

dziś miałam rozmowę o bezpłatne praktyki, ale nie poszłam, bo trochę mi się życie pokomplikowało i przenoszę się do innego miasta. zaczynam od zera z wysyłaniem CV, ale przynajmniej mam trochę niewykorzystanych ofert już wysłałam jedno zgłoszenie - na staż w kancelarii adwokackiej.
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die.
dresden doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:31   #4390
Sesja
Zakorzenienie

Kawa Marcepanowa jesli moge spytac to gdzie bedziesz pracowac Gratuluje!!! dzisiejszy rynek jest ciezki , takze jeszcze raz brawo.
Stary 2010-11-09, 21:40   #4391
MiliVanili
Wtajemniczenie

Czołem towarzyszki Wizażanki, melduje się nowa towarzyszka zasilająca niezwyciężone szeregi Powiatowych Urzędów Pracy

Bardzo mało czasu na Wizaż

MiliVanili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:49   #4392
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Mi się wydaje, że z urzędu powinni dzwonić bez zastrzeżonego numeru.
Nie wiem sama. Nie przejmuję się tym, stwierdziłam, że skoro temu komuś by na mnie zależało w roli pracownika to by zadzwonił jeszcze raz, a telefon milczy, więc to mógł być ktokolwiek, tym bardziej, że na jakieś śmieszne ogłoszenia wysyłałam aplikacje.
Większość Urzędów, które ja znam ma zastrzeżony jednak tak jak zauważyłaś zadzwonili by drugi raz poza tym z zastrzezonego zazwyczaj dzwonią, aby namówić do zmiany abonamentu i takie tam

]

Cytat:
dziewczyny dostałam pracę
jutro już mam iść na badania, tylko oczywiście ja z moim pesymizmem się martwię czy przejdę je pozytywnie ze względu na dużą wadę wzroku w jednym oku (+4,5), myślicie że może mnie to zdyskwalifikować? Nie ma jak wiecznie czymś się martwić, dajcie mi w łeb
Bez przesady. Sądze, ze na badaniach sprawdzą wzrok w okularach i bez nich. A jak będziesz widziała wszytsko dobrze w okularach to no problem
Aaaa i gratuluję oczywiście
Cytat:
Napisane przez MiliVanili Pokaż wiadomość
Czołem towarzyszki Wizażanki, melduje się nowa towarzyszka zasilająca niezwyciężone szeregi Powiatowych Urzędów Pracy
Zawiało optymizmem
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:49   #4393
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Sesja, praca w banku tak jak pisałam wyżej
pumaska dzięki! nie jestem zdolna tylko chyba uwierzyłam w siebie, naprawdę wyobrażałam sobie że już mam tą pracę, starałam się nastawić pozytywnie i udało się
doll dziękuję

a co do tych badań jeszcze - noszę soczewki, to mam iść w nich na badania czy nie?

Edytowane przez KawaMarcepanowa
Czas edycji: 2010-11-09 o 21:51
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:57   #4394
MiliVanili
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwasiorek, przyda ci się dowód osobisty, świadectwa szkolne i świadectwa pracy no i oczywiście ksera tego wszystkiego, bo w większości urzędów nie mają takiego luksusu dla petentów Ja ostatnio jak szłam, to wzięłam jeszcze swój certyfikat. I zarezerwuj sobie trochę czasu na wypełnianie strasznie długiego formularza...

A co do młodszych panienek, to też nie mogę się na nie patrzeć. Sama jestem po administracji publicznej, starałam się o pracę w pupie, ale nie miałam tam znajomości więc wiadomo. A teraz będę musiała chodzić do osób po szkole średniej, które składały tam papiery razem ze mną i będę musiała znosić ich fochy i słuchać jak mnie będą pouczać że to coś jest ze mną nie tak, że nie mam pracy, bo przecież "tyle jest ofert" brrrr Ostatnio właśnie to przerabiałam...

Trzymam kciuki, byś wyjątkowo trafiła na jakiegoś człowieka za biurkiem, a nie na to co ja trafiałam...

edit:
no i faktycznie, ten nip też ci będzie potrzebny
U mnie w pupie zaszły jakieś drastyczne zmiany w ciągu ostatnich 6 lat, kiedy po raz pierwszy się rejestrowałam i powiem Wam, że byłam okropnie zdziwiona, bo panie urzędniczki były... przemiłe... nie wiem czy to kwestia wieku i wykształcenia (mojego) czy faktycznie quality improvement działa już wszędzie, nawet w instytucjach państwowych

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23149838]

Zawiało optymizmem[/QUOTE]

A jakże by inaczej Dostaję już głupawki, szału i jeszcze kilku innych ciekawych przypadłości z tytułu uzyskania statusu "BEZROBOTNEGO"
To czysty absurd, po szkole średniej mówili mi na rozmowach - ma pani za niskie wykształcenie, gdyby pani miała studia, teraz po studiach mówią - ma pani za wysokie kwalifikacje na to stanowisko, i jak tu się nie uchachać po same pachy

Stary 2010-11-09, 22:05   #4395
MiliVanili
Wtajemniczenie

A to tak apropo, nie wiem czy już widziałyście, ale nie zaszkodzi zobaczyć raz jeszcze

Edytowane przez MiliVanili
Czas edycji: 2010-11-09 o 22:09
Stary 2010-11-09, 22:09   #4396
bossy
Zakorzenienie

Cytat:

a co do tych badań jeszcze - noszę soczewki, to mam iść w nich na badania czy nie?
Zdejmiesz je. Pewnie dostaniesz jakąś dotację na okulary. U mnie jest 450zł na pierwsze okulary a potem chyba po 200zł na 2 kolejne pary.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:12   #4397
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:

Lepiej je załóż, bo jak nie będziesz widziała lekarza, to raczej pracy nie dostaniesz

Pumas, nigdy nie wiemy czy dana praca będzie fajna dopóki w niej trochę nie popracujemy, tak więc nie wiesz, czy akurat tam byś się odnalazła. Może musiałabyś w niej ciągle wietrzyć zęby i chodzić jakbyś miała miotłę w D(!!!) Masz dobre podejście - nie ta, to inna

Cytat:
Napisane przez MiliVanili Pokaż wiadomość
U mnie w pupie zaszły jakieś drastyczne zmiany w ciągu ostatnich 6 lat, kiedy po raz pierwszy się rejestrowałam i powiem Wam, że byłam okropnie zdziwiona, bo panie urzędniczki były... przemiłe... nie wiem czy to kwestia wieku i wykształcenia (mojego) czy faktycznie quality improvement działa już wszędzie, nawet w instytucjach państwowych
Tak sobie pomyślałam, że zbliżają się wybory, starosta pewnie chodzi zestresowany i w pupach uważają, by jakieś skargi do niego nie wpłynęły... Jak więc coś załatwiać to teraz!

Oscar Wilde
Stary 2010-11-09, 22:16   #4398
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej, inaczej stwierdzą że nic nie widzisz i nie przybiją zaświadczenia.
Sama noszę okulary/soczewki i mam wadę -3,5 i zawsze szłam na badania w soczewkach bądź okularach.
Stary 2010-11-09, 22:18   #4399
MiliVanili
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak sobie pomyślałam, że zbliżają się wybory, starosta pewnie chodzi zestresowany i w pupach uważają, by jakieś skargi do niego nie wpłynęły... Jak więc coś załatwiać to teraz!
To faktycznie może być ta przyczyna. Jak uprzednio na 10 petentów (żeby nie napisać, że na cały dzień) uruchamiali jednego pracownika, tak teraz sama rejestracja zajęła mi raptem pół godziny, a byłam chyba 12 w kolejce, więc postęp jest

Stary 2010-11-09, 22:29   #4400
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Dobra myśl, coś w tym jest

BTW w mieście niedaleko mnie powstał komitet Różowych Świnek
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:53   #4401
VwVampirka
Zakorzenienie

Wiecie, jestem w temacie, bo moja szefowa też szykuje się do wyborów
Dzięki temu jestem mega happy, bo pracuję do końca miesiąca
A przy okazji nasłucham się co to jej konkurenci nie wyprawiają, jak się podlizują, jak chwalą i jak próbują zatuszować to kim są naprawdę

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23150979]
BTW w mieście niedaleko mnie powstał komitet Różowych Świnek[/QUOTE]
Zagłosowałabym na nich Mam już tak dosyć tych błaznów udających wielkich panów... Ci przynajmniej są szczerzy

Oscar Wilde
Stary 2010-11-09, 22:57   #4402
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kapust Pokaż wiadomość
Myślę że zasady działania we wszytkich urzędach są jednakowe, (choć u mnie zasiłków nie przelewają na konta). Więc jeśli jesteś zarejestrowana od 18 października, to prawo do zasiłku nabywasz po równych 7 dniach od zarejestrowania, czyli prawo do zasiłku będzie Ci naliczane od 25 października, (więc dostaniesz jakąś małą kwotę za ten miesiąc). Wypłaty zasiłków jak i innych świadczeń są przelewane na konto DO 15 każdego miesiąca, czyli jak do 15 nie będziesz miała przelewu to wtedy się martw i naprawdę nie wszyscy urzędnicy to potwory, więc nie bój się dzwonić i pytać. Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. To co piszesz, ma sens - w decyzji z dnia rejestracji mam napisane, że zasiłek będzie się u mnie liczył od 26 października, więc niewiele się pomyliłaś. Poczekam zatem do tego 15-ego i jak wtedy nie będzie kaski, to zadzwonię. Masz rację - pewnie nie taki diabeł straszny

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 23:34   #4403
MiliVanili
Wtajemniczenie

A tak poważnie, to oferta PUPu jest dość atrakcyjna, u nas proponują świetne kursy doskonalące, studia podyplomowe do 6 tys. no i ten cały program stażowy, który dla mnie jest średnio interesujący, a to głównie dlatego, że staże są przede wszystkim na stanowiska administracyjne, a to troszeczkę nie moja działka. Po szkole średniej byłam na fajnym kursie - Asystent managera w nowoczesnej firmie, trwał 6 miesięcy, pamiętam że był bardzo ciekawie prowadzony i uczyli bardzo przydatnych rzeczy. Teraz korzystam z programu studiów podyplomowych, także w rozliczeniu końcowym nie ma tego złego
A nie wiem czy wiecie, że osobom, które znajdą prace w okresie, w którym przysługuje im zasiłek dla bezrobotnych, mogą pobierać go nadal przez cały okres, z tym że dostają jakiś procent całej sumy

Edytowane przez MiliVanili
Czas edycji: 2010-11-10 o 10:10
Stary 2010-11-10, 08:17   #4404
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23149838]Większość Urzędów, które ja znam ma zastrzeżony jednak tak jak zauważyłaś zadzwonili by drugi raz poza tym z zastrzezonego zazwyczaj dzwonią, aby namówić do zmiany abonamentu i takie tam
[/QUOTE]

Wieczorem znowu dzwonił zastrzeżony, jakaś baba, co więcej znała moje imię i nazwisko (!) z jakiejś tam beznadziejnej firmy, że mam wziąć od nich ich biżuterię i potem ją im ocenić, za darmo! za jedyne 14,99 za przesyłkę
Już kiedyś dzwoniła do mnie z bielizną, ale była natrętna i też do mnie po imieniu i nazwisku. Ja nie wiem skąd oni to mają, no bez sensu

A o urzędach to ja nie wiedziałam, myślałam, że dzwonią z normalnego

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:47   #4405
Jula
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja ZAWSZE pytam od razu, SKĄD mają ten numer i kto podał moje nazwisko. Może Wasi znajomi podali Wasz nr, co jest strasznie wkurzające. Ja zawsze pytam czy mogę podać czyjś nr tele.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:03   #4406
pumas
Zakorzenienie

taaak, takie podawanie numerów bez wiedzy jest wkurzajace. Do mnie tez dzwonila kiedys pani, ktora chciala nauczyc mnie jak sie naklada krem na twarz :P

O 8 mialam wyruszyc do pracy. Jest 9, a ja z mokrą glowa siedze w lozku. To jakis koszmar. Przeziebilam sie strasznie, polamana cala kompletnie sie nie wyspala, jak nigdy Ciagle dreczy mnie temat T, coraz bardziej jestem wkurzona na to wszystko, dzisiaj musze odeslac umowe, ale jak mam to zrobic, skoro nie chce podpisac na siebie wyroku spedzania całego tygodnia poza domem i powrotow na weekendy a nikt mi nie chce dac gwarancji chocby 2 noclegow w domu

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-11-10 o 09:04
Stary 2010-11-10, 09:08   #4407
Jula
Zakorzenienie

Pumasku, może skoro Cię tak męczy brak spania w domu, to może warto odpuścić? Zwłaszcza, że tu się chyba wciągnęłaś?
I tu jesteś DR

Super ogłoszenie:
http://www.pracuj.pl/praca/sekretark...oferta,1850958
........

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2010-11-10 o 09:12
Stary 2010-11-10, 09:12   #4408
pumas
Zakorzenienie

Jula, nie wiem, wlasnie normalnie nie wiem, co robic. Tutaj sie jeszcze nie wciagnelam, bo nie umiem - mam rozne rzeczy poplanowane np. na 18stą w poniedzialek, ale co ? Bede w T cały dzien. No i klapa. MAm cos zaplanowane nawet na 20, t tez nic z tego, bo bede w T. I nie umiem sie wciagnac, bo za kazdym razem jak mi interes dobrze pojdzie, to wiem, ze nie bede go mogla sfinalizowac, bo cholera T mi zawadza. Z kolei w szkołąch nie jest zbyt kolorowo, powiedzmy na 10 szkół uda mi sie cos zalatwic w 4, w 2 nie bylo dyrektora i niewiadomo kiedy bedzie, a w nastepnych nie bylo efektów. Jezuu, jeszcze zebym wiedziala, ze to łazenie po szkolach bedzie mialo jakis pozytywny efekt To bym olala T. Ale niestety tego nie wiem
Tż ma mnie juz dosc z tym gdybaniem i rozmyslaniem.
Stary 2010-11-10, 09:19   #4409
Jula
Zakorzenienie

Powiem Ci tak, ja bym wybrała TW, bo... wiadomo To, co lubię. Szkoły mnie jakoś odstręczają i nie lubię kontaktu z dziećmi.
Życzę wyklarowania sytuacji i dobrego wyboru
Może z IC nie poszło tak źle???

U mnie brak ogłoszeń i brak zaproszeń, jestem w czarnej d****
Jeszcze mój TŻ ma problemy ze zdrowiem....

Stary 2010-11-10, 09:36   #4410
pumas
Zakorzenienie

Jula, a ja odwrotnie... T to juz nie moja bajka mimo, ze sie na tym znam, a szkoły to jakies nowe wyzwanie, z dziecmi mam niewielki kontakt, choc jesli juz, to jakos daje rade.
W I naprawdę poszło kiepsko, na pewno byli lepsi, zreszta nie dziwie się
Co z TŻ ????? To coś poważnego ?
Trzymaj się i nie dawaj złym wpływow. Obiecuję, że jeśli zrezygnuje z T, to jesteś pierwszą osobą, którą rekomenduje na to stanowisko (zwłaszcza, że oni nie mają nikogo na DŚ).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości