|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
dziękuję dziewczyny
Jula: jasne, nic dziwnego że się pogubiłaś, ja niedługo będę jak ta kobitka z reklamy "ja kobieta pracująca jestem", co ją widzisz to inna profesja praca w banku, konsultant ds. obsługi klienta.Ariena - już z poprzedniej zrezygnowałam, 2 tygodnie siedziałam w domu... i z tego co słyszę to w samą porę, bo firma nadal stoi w miejscu i nikogo za mnie nie zatrudnili gwiazdeczka - uff, uspokoiłaś mnie, w zasadzie wzrok powinien być dobry bo przed komputerem się siedzi, a u mnie jest średni... ale gdzie teraz nie ma komputerów??
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa, no dokładnie, a to, że ktoś ma popsuty wzrok tez do końca nie powinno być przeszkodą, są teraz soczewki itp. Będzie dobrze!
|
|
|
|
#4383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niby pracowałam przez parę miesięcy niestety z minimalnej krajowej nie sposób jest cokolwiek odłożyć Cytat:
Ariena, dziękuję za linka, ale ja mieszkam w okolicach Jeleniej Góry, więc przyda się komuś innemu... Zabieram się za szukanie pracy... Znalazłam ogłoszenie, ale znowu wymagają 3 letniego doświadczenia... Chyba pod swoimi statystykami dodam pozycję "ogłoszenia do których spełniam wymagania"
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie. Może któraś z Was będzie wiedziała... Od 18 października jestem zarejestrowana w UP z prawem do zasiłku od samego początku (wcześniej pracowałam 2 lata na umowie o pracę). Pani z UP powiedziała mi, że zasiłek powinien być na koncie w ciągu ok. 7 dniu od rejestracji, a jest już grubo po tym terminie i kasy nie mam
. Nie wiem, o co chodzi, może oni jednak liczą od pełnego miesiąca od rejestracji? Albo mają jakiś stały, jeden termin przelewu na konta? Wiem, że to są śmieszne pieniądze, ale w tej chwili b. by mi się przydały. Zastanawiam się czy do nich nie zadzwonić, ale jak pomyślę o rozmowie z jakąś "sympatyczną" panią, to mi się odechciewa :/ Może któraś z Was dostawała ten szalony zasiłek i może rozwiać moje wątpliwości.W moim UP też ogłoszeń brak - a to niby Wawa... |
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że jak wyślesz znowu to mogą odnieść wrażenie że nie wiesz czego chcesz. Ja bym poczekała na wyniki chyba, albo po jakimś czasie zadzwoniła sama i się spytała o możliwości.
|
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i naprawdę nie wszyscy urzędnicy to potwory, więc nie bój się dzwonić i pytać. Pozdrawiam
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, nie mam czasu was przeczytac, bo tyle tego naprodukowalyscie przez jeden dzien, ale wylapalam, ze Kawunia prace dostala. o Ty franczesko zdolna bestyjo, gratuluje
Oby tak dalej i taka dobra passa trwała dla innych dziewczyn. Musze sie kurna przygotowac na jutro do pracy, caly dzien tam spedze, od rana do poludnia, a potem od 4 do wieczora. bleeeeeeeeeeee... Bylam dzis na tej rozmowie i zle mi poszlo. Jutro odpowiedz i ew. przejscie do kolejnego etapu. Wiem, ze sie nie dostane, widzialam to po minach i reakcjach. Co ja zrobie, ze jestem dosc bezposrednia nawet w angielskim? Do tego jestem prosta baba, nie owijam w bawelne, tylko wale textami, nie bawie sie w konwenanse i business english... No i tym sie spalilam. Nie jest mi nawet przykro. Fajna praca przeleciala mi kolo nosa, no ale jak nie ta, to inna. Trzymajcie sie cieplo i optymizmu wiecej ! Jak sie ogarne z robota (grrrrrrrrrrr te analizy), to do was jeszcze napisze. |
|
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() przez ostatnie dwa dni nie miałam czasu na komputer, ale już udało mi się nadrobić wątek. KawaMarcepanowa - gratuluję obyś była zadowolona z tej pracy.pumas - tak jak piszesz, jak nie ta, to inna. nie masz z tym problemu ![]() ja byłam wczoraj w Warszawie na testach do jednej z korporacji aplikacja była do biura regionalnego, ale i tak mus było wsiąść w pociąg. zaliczyłam dwa pierwsze testy (wyniki były od razu), a potem był egzamin z angielskiego, który tak prędko nie będzie oceniony, ale czuję że napisałam dobrze po tym jest jeszcze kolejny etap: rozmowy, praca w grupach itp.zobaczymy. dziś miałam rozmowę o bezpłatne praktyki, ale nie poszłam, bo trochę mi się życie pokomplikowało i przenoszę się do innego miasta. zaczynam od zera z wysyłaniem CV, ale przynajmniej mam trochę niewykorzystanych ofert już wysłałam jedno zgłoszenie - na staż w kancelarii adwokackiej.
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa Marcepanowa jesli moge spytac to gdzie bedziesz pracowac
Gratuluje!!! dzisiejszy rynek jest ciezki , takze jeszcze raz brawo.
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
Czołem towarzyszki Wizażanki, melduje się nowa towarzyszka zasilająca niezwyciężone szeregi Powiatowych Urzędów Pracy
|
|
|
|
#4392 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
] Cytat:
![]() Aaaa i gratuluję oczywiście ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Sesja, praca w banku tak jak pisałam wyżej
![]() pumaska dzięki! nie jestem zdolna tylko chyba uwierzyłam w siebie, naprawdę wyobrażałam sobie że już mam tą pracę, starałam się nastawić pozytywnie i udało się ![]() doll dziękuję ![]() a co do tych badań jeszcze - noszę soczewki, to mam iść w nich na badania czy nie?
Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-11-09 o 21:51 |
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23149838] Zawiało optymizmem [/QUOTE]A jakże by inaczej Dostaję już głupawki, szału i jeszcze kilku innych ciekawych przypadłości z tytułu uzyskania statusu "BEZROBOTNEGO" ![]() To czysty absurd, po szkole średniej mówili mi na rozmowach - ma pani za niskie wykształcenie, gdyby pani miała studia, teraz po studiach mówią - ma pani za wysokie kwalifikacje na to stanowisko, i jak tu się nie uchachać po same pachy
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
A to tak apropo, nie wiem czy już widziałyście, ale nie zaszkodzi zobaczyć raz jeszcze
Edytowane przez MiliVanili Czas edycji: 2010-11-09 o 22:09 |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Zdejmiesz je. Pewnie dostaniesz jakąś dotację na okulary. U mnie jest 450zł na pierwsze okulary a potem chyba po 200zł na 2 kolejne pary.
|
|
#4397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pumas, nigdy nie wiemy czy dana praca będzie fajna dopóki w niej trochę nie popracujemy, tak więc nie wiesz, czy akurat tam byś się odnalazła. Może musiałabyś w niej ciągle wietrzyć zęby i chodzić jakbyś miała miotłę w D(!!!) Masz dobre podejście - nie ta, to inna ![]() Cytat:
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama noszę okulary/soczewki i mam wadę -3,5 i zawsze szłam na badania w soczewkach bądź okularach.
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jestem w temacie, bo moja szefowa też szykuje się do wyborów
Dzięki temu jestem mega happy, bo pracuję do końca miesiąca A przy okazji nasłucham się co to jej konkurenci nie wyprawiają, jak się podlizują, jak chwalą i jak próbują zatuszować to kim są naprawdę ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23150979] BTW w mieście niedaleko mnie powstał komitet Różowych Świnek Zagłosowałabym na nich Mam już tak dosyć tych błaznów udających wielkich panów... Ci przynajmniej są szczerzy
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Poczekam zatem do tego 15-ego i jak wtedy nie będzie kaski, to zadzwonię. Masz rację - pewnie nie taki diabeł straszny
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak poważnie, to oferta PUPu jest dość atrakcyjna, u nas proponują świetne kursy doskonalące, studia podyplomowe do 6 tys. no i ten cały program stażowy, który dla mnie jest średnio interesujący, a to głównie dlatego, że staże są przede wszystkim na stanowiska administracyjne, a to troszeczkę nie moja działka. Po szkole średniej byłam na fajnym kursie - Asystent managera w nowoczesnej firmie, trwał 6 miesięcy, pamiętam że był bardzo ciekawie prowadzony i uczyli bardzo przydatnych rzeczy. Teraz korzystam z programu studiów podyplomowych, także w rozliczeniu końcowym nie ma tego złego ![]() A nie wiem czy wiecie, że osobom, które znajdą prace w okresie, w którym przysługuje im zasiłek dla bezrobotnych, mogą pobierać go nadal przez cały okres, z tym że dostają jakiś procent całej sumy Edytowane przez MiliVanili Czas edycji: 2010-11-10 o 10:10 |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23149838]Większość Urzędów, które ja znam ma zastrzeżony jednak tak jak zauważyłaś zadzwonili by drugi raz
[/QUOTE] ![]() Wieczorem znowu dzwonił zastrzeżony, jakaś baba, co więcej znała moje imię i nazwisko (!) z jakiejś tam beznadziejnej firmy, że mam wziąć od nich ich biżuterię i potem ją im ocenić, za darmo! za jedyne 14,99 za przesyłkę Już kiedyś dzwoniła do mnie z bielizną, ale była natrętna i też do mnie po imieniu i nazwisku. Ja nie wiem skąd oni to mają, no bez sensu A o urzędach to ja nie wiedziałam, myślałam, że dzwonią z normalnego
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja ZAWSZE pytam od razu, SKĄD mają ten numer i kto podał moje nazwisko. Może Wasi znajomi podali Wasz nr, co jest strasznie wkurzające. Ja zawsze pytam czy mogę podać czyjś nr tele.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
taaak, takie podawanie numerów bez wiedzy jest wkurzajace. Do mnie tez dzwonila kiedys pani, ktora chciala nauczyc mnie jak sie naklada krem na twarz :P
O 8 mialam wyruszyc do pracy. Jest 9, a ja z mokrą glowa siedze w lozku. To jakis koszmar. Przeziebilam sie strasznie, polamana cala kompletnie sie nie wyspala, jak nigdy Ciagle dreczy mnie temat T, coraz bardziej jestem wkurzona na to wszystko, dzisiaj musze odeslac umowe, ale jak mam to zrobic, skoro nie chce podpisac na siebie wyroku spedzania całego tygodnia poza domem i powrotow na weekendy a nikt mi nie chce dac gwarancji chocby 2 noclegow w domu
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-11-10 o 09:04 |
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Pumasku, może skoro Cię tak męczy brak spania w domu, to może warto odpuścić? Zwłaszcza, że tu się chyba wciągnęłaś?
I tu jesteś DR ![]() Super ogłoszenie: http://www.pracuj.pl/praca/sekretark...oferta,1850958 ........
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2010-11-10 o 09:12 |
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Jula, nie wiem, wlasnie normalnie nie wiem, co robic. Tutaj sie jeszcze nie wciagnelam, bo nie umiem - mam rozne rzeczy poplanowane np. na 18stą w poniedzialek, ale co ? Bede w T cały dzien. No i klapa. MAm cos zaplanowane nawet na 20, t tez nic z tego, bo bede w T. I nie umiem sie wciagnac, bo za kazdym razem jak mi interes dobrze pojdzie, to wiem, ze nie bede go mogla sfinalizowac, bo cholera T mi zawadza. Z kolei w szkołąch nie jest zbyt kolorowo, powiedzmy na 10 szkół uda mi sie cos zalatwic w 4, w 2 nie bylo dyrektora i niewiadomo kiedy bedzie, a w nastepnych nie bylo efektów. Jezuu, jeszcze zebym wiedziala, ze to łazenie po szkolach bedzie mialo jakis pozytywny efekt
To bym olala T. Ale niestety tego nie wiem ![]() Tż ma mnie juz dosc z tym gdybaniem i rozmyslaniem. |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tak, ja bym wybrała TW, bo... wiadomo
To, co lubię. Szkoły mnie jakoś odstręczają i nie lubię kontaktu z dziećmi. Życzę wyklarowania sytuacji i dobrego wyboru ![]() Może z IC nie poszło tak źle??? U mnie brak ogłoszeń i brak zaproszeń, jestem w czarnej d**** Jeszcze mój TŻ ma problemy ze zdrowiem....
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Jula, a ja odwrotnie... T to juz nie moja bajka mimo, ze sie na tym znam, a szkoły to jakies nowe wyzwanie, z dziecmi mam niewielki kontakt, choc jesli juz, to jakos daje rade.
W I naprawdę poszło kiepsko, na pewno byli lepsi, zreszta nie dziwie się ![]() Co z TŻ ????? To coś poważnego ? Trzymaj się i nie dawaj złym wpływow. Obiecuję, że jeśli zrezygnuje z T, to jesteś pierwszą osobą, którą rekomenduje na to stanowisko (zwłaszcza, że oni nie mają nikogo na DŚ). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

praca w banku, konsultant ds. obsługi klienta.
ale gdzie teraz nie ma komputerów??

a niby pracowałam przez parę miesięcy
i naprawdę nie wszyscy urzędnicy to potwory, więc nie bój się dzwonić i pytać. Pozdrawiam 

i też do mnie po imieniu i nazwisku. Ja nie wiem skąd oni to mają, no bez sensu