|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
ferrou dziękuje za rade ws.kredki do oczu z avonu-jest świetna,jedno pociągnięcie i jest.Clinique i lancome nawet polotu do niej nie mają.
#452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Myślę że najpóźniej o 14 będziemy na miejscu u Twoich sąsiadów ![]() Te siatki do owoców są bardzo gęste, mój je przez to tylko jabłka, i winogrona. Banany próbowalam, to tak powygniatał, że aż mi się tego myć nie chciało.Mój wręcz miażdzy jabłko na mini okruszki i tak nic sie nie ksztusi, więc bezpieczne.
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wypowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#454 |
Zakorzenienie
|
Anakazar- ja także staram się nie dawać małej pilotow, telefonow, laptopów do zabawy ale to ze względu na bakterie. To własnie te sprzęty są siedliskiem bakterii. Tylko ze malej strasznie się one podobaja.
A co do zabawek to u nas hitem było dzisiaj plastikowe pudło na kółkach takie 60 litrowe w którym mała jeździła cały dzień - koszt 28 PLN a zabawy i śmiechu jak za 1000 ![]()
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosia też ostatnio miała bardzo wypukłe ciemiączko, miała wtedy chore gardełko, pojechaliśmy do lekarza, a okazało się że to od gorączki może być. Może to nic strasznego.
![]() |
#456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem dam szymkowi tel ale to dlatego że on sobie słucha muzyki jak mu włącze , jest też wytresowany i jak tel dzwoni , to on mi przynosi ![]() Ale Oli tel nie daje . Do lapka SZymek nie ma dostępu choć kilka razy próbował Cytat:
![]()
![]() |
#457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na próbe zrobiłam zwykły twaróg z jabłkiem i bananem i był pycha chociaż po pierwszej łyżeczce Miko był jakby lekko ździwiony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że mój na to jeszcze nie wpadł Cytat:
Myślę też że duzo da samo nauczenie zdrowego gotowania i po prostu niejedzenia niektórych rzeczy w domu dzieci to jeszcze przyzwyczaisz ale gorzej z tż bynajmniej u mnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Dobrej nocki, no i najważniejsze to przespanej. Idę sie trochę do tz poprzytulać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Libra - taka karkówa pieczona mniam .. hhmm
Te sklepiki to jakaś porażka . ale u mnie w szkole też pamietam że samo słodkie praktycznie było , w sredniej były już własnie te kanapki do tego zapiekanki itp rzeczy . a najbiedniejsi uczniowie mieli te bułki fundowane przez szkołe . To chyba tak w ramach podstawówkowych refundowanych obiadów Ja tam czasem cole wciągne ale rzadko mnie nachodzi . Choć raczej w mc donaldzie bo ja od czasu do czasu to musze zjeść bigmaca ![]() Szymon wtedy dostaje fryty bo też bardzo lubi , Ola tylko patrzy ![]()
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam też tak że nie dawałam mu pieniędzy do szkoły ale wtedy się żalił że inni sobie kupują a on nie i co? Daja im chociaz mleko w szkole ale co z tego wiesz co dzieci z nim robią rzucają na ziemię na boisku i skaczą na nie bo fajnie strzela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Konto usunięte
|
takie warzywko to sobie na kaloryferze zrobisz
Napisane przez ania p ![]() Libra z tym bez mleka to juz chyba motanina , a można przeciez dawac jogurty , maślanki , kefri itp . Ja az taka eco to nie jestem . Lubie zdrowo ale bez przeginek . Bo w tych skelapch eco to można pójść z torbami . Choć jest tam jedna fajna rzecz kolezanka moja wykryła ekologiczne warzywko . Składa się tylko z suszonych warzyw bez soli i glutaminianu , dodawałam nie raz do zup dla Szymona . |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
Ale zapiepszacie laseczki z tymi postami
![]() W domu się nam nie układa. Robie dosłownie wszystko; sprzątam, piorę, gotuje... ale ofkors nikt tego nie docenia, wręcz dostaliśmy "eksmisję" ![]() ![]() ![]() Więcj napisze jutro, bo Miś zasypia i nie lubi dzwieku klawiatury ![]() Buziaki dla mamusiek i Dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Ania nie powiem bo też lubię karkówkę ale boczki i dupsko rosną
frytkami tez bym nie pogardziła na szczęście nie chce mi się robić do mc donalda mam daleko więc nie jadamy takich rzeczy , burgerów to w ogóle nie uznaje szlag wie co tam zmielili w tym kotlecie może psa razem z budą ![]() w mojej średniej nie było nawet sklepiku tylko bar (bynajmniej nie z jedzeniem) niedaleko ![]() Nie potrafię tez się oprzeć czipsom z pieca pocieszam się że jednak są trochę zdrowsze od zwykłych i kupuję sobie czasem małą paczuszkę w tajemnicy przed wszystkimi ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() zdjęcie boskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprytna ta Wasza córcia ![]() U nas na pomysł wyjmowania szczebleków jeszcze nikt nie wpadł, za to Ola lubi bawić się w "a kuku" i jak lży w łóżeczku podnosi ochraniacz do góry, żeby nas zobaczyć ![]() Cytat:
My też jesteśmy zadowoleni z siateczki. Najczęściej ląduje w niej ćwiarteczka jabłka. A na jakim kanale macie te Teletubisie? Darusiaaa- i są też o 2 w nocy? Starszy syn też na ich punkcie szalał.Musiałam mu kupić maskotki z teltubisiami. Jak jedną na spacerze zgubilismy, był płacz przez kilka dni... Samej też mi tęskno za Tinky Winky, Dipsy, Lalą i Po (czy tez jak to się tam pisze...). Ale zbieg okoliczności- u nas też żółtoko było pierwszy raz. Dostałam od babcize wsi kilka wiejskich jaj dla dzieci. Dziś Krzychu dał pół ugotowanego żółtka do zupki. Rozgniótł widelcem. Druga połówkę damy w czwartek, ale ugotujemy świeże jajko. Cytat:
Ja mojemu daje kaskę do szkoły (pogodzona już jestem z tym, że pewnie idzie w dużej mierze na chipsy plus puszki z napojem gazowanym), a w plecaku ma kanapkę, czasem rogalik 7 days, jabłko/ banan, woda mineralna. Czasem kanapka wraca do domu, wtedy w domu Młody ją podpieka w tosterze i wsuwa. Mleko mi przynosi do domu - chyba nikt nie wpadł jeszcze na pomysł skakania po nim. Przynosi średnio raz na miesiąc, więc jest tego sporo. Wtedy ja kupuję w markecie takie słomki z różnymi smakami (czekoladowy/truskawkowy/waniliowy) i jak przychodzą koledzy to popijają sobie takie "drinki". Cytat:
![]() ![]() Jak to "eksmisję", nie wolno robić takich rzeczy... Chyba pogniewaliście się z rodzicami. Nie przejmuj się, dacie radę, wszystko się ułoży. Te pobudki w nocy, to może ząbek jakiś. Ja dziś cały dzionek na szkoleniu. Wysiedziałam się, pojadłam. A wszystko to w fajnym ośrodku - Nowej Gdyni. Mają tu też SPA, może zamówię u TŻ jakiś prezent pod choinkę, np. weekend w SPA? Żartuję, oczywiście... Jeszcze tylko jutro i....jeden dzień wolny. Niestety w piątek pracuję, ale i tak się cieszę, że tydzień jest krótszy ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-11-09 o 22:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||||||
Rozeznanie
|
jol; pojawiam sie noca...
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, jakby termin uciekl; tyle sie czeka... Dobrze by bylo, ze jesli Wam przesuna, to chociaz nie daleko... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemu jej zmieniacie imie? Mnie sie podoba i takie i takie. ![]() Gratki; ja dawalam bakterie mlekowe; |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja znowu pokochała się z pełzakiem,ale się wcale nie dziwie,bo maszyneria jest tak pocieszna,że i ja za każdym razem się uśmiecham jak on lata. Babcia do nas zadzwoniła(Niny prababacia)i się pyta czy kupic małej żyrafe z fp,bo oglądała reklamę i jej się strasznie podoba.Zasugerowałam gąsienice albo garnuszek. Cytat:
Cytat:
![]() Co do naszego odżywiania się to ja jem ok-chociaż jem codziennie,dużo słodyczy i w nosie mam jaki to ma wpływ,bo po prostu uwielbiam i nie zamierzam nigdy zrezygnowac.To mój narkotyk.Nie palę,nie piję,to żrec będę ile mi się podoba.Jeszcze na plus mam,że takie obżeranie się nie powoduje u mnie żadnego skoku wagi,chuda jestem,więc nawet nie ma mnie co ograniczac. A mój tż to żywieniowa tragedia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jezu idę dziecko karmic ![]()
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
izumi Michałaś jaki przystojny
![]() ![]() dusiaka Pan odpisał mi,że dośle mi brakujące elementy ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nas odwiedził teściu i szwagierka z dziećmi, mały jak ich w drzwiach zobaczył, to tak sie rozbeczał, normalnie sie wystraszył. I co na dziadka spojrzał to płacz. Dziadek usiadł za lawą żeby go nie widział, to kukał spod lawy żeby mieć na niego oko ![]() ![]() Łóżeczko turystyczne już uszykowane na wyjazd, jeszcze w głowie plan zabrania zabawek ukladam ![]() ![]() Robilam wczoraj Erwiemu kisiel, oj jaki zdziwiony i szczęśliwy był. Bardzo mu smakował
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Pokaże jeszcze fotki
![]() Dwie w forumowej czapce ![]() ![]() i uciekam pracowac,bo się nazbierało ![]()
#471 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry.
Izumi na pewno bedzie lepiej!!! my tez w to wierzymy:P dusiaczku tak w wersji polskiej, mala sie zanosi ze smiechu ! i gniecie go caly czas zebytylko cos gralo, tego z serduszkiem mamy.
![]() |
#472 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny piszecie o jedzonku ja uwielbiam jedzenie,chude tłuste obojętnie byle by było dobrze doprawione i pełne smaku:uwielbiam pieczony boczek,śledzie w oleju(aż mi kapie po palcach
![]() smalec domowej roboty z ogórem kiszonym,kluchy pod każda postacią itd nie wyobrażam sobie dnia bez pysznej kanapki z warzywami ![]() a co do chipsów no cóż tez bym nie chciała żeby dziecko tym się zapychało,ale ja też np uwielbiam pepisy bekonowe,tż też do piwka zawsze coś kupuje do przegryzienia,trzeba by było nawyki zmienić,chociaż moim zdaniem i tak pilnuję żebyśmy się zdrowo odżywiali,a już najbardziej jestem dumna że podczas ciąży tż nauczył się pić wody niegazowenej co wcześniej było nie do pomyślenia i tak zostało,teraz każdy inny napój wydaje się taaaki słodki ![]() Cytat:
Mrowak ja też mam Dentinox. Dusiaka no to pięknie-tam się objadasz a u mnie nawet kawalątek ciasta nie chciałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() mój na poczatku jak się wprowadziliśmy-kazałam mu włożyć włoszczyznę żeby już się podgotowała zanim wrócę,a on mi włożył wszystko co było w siateczce łącznie z kapustą pekińską ![]() ale trochę chęci,nauki i teraz wile rzeczy gotuje lepiej niż ja,a juz na pewno jego kopytka z sosem są dużo lepsze. Ninusia jaka wesoła ![]() Obniżyliśmy Danielkowi łóżeczko na sam dół-jak dziwnie,mam wrażenie,że on na podłodze leży ![]() Izumi jak to eksmisja ![]() Michałek jest megaprzystojny i jak mu włoski urosły ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-10 o 08:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Orientujecie sie moze, czy jak ktos ma umowe o prace na cza snieograniczony to moze jeszcze miec gdzies podpisaną umowe zlecenie? lub umowe o dzieło?
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Izumi - dobrze że w końcu się odezwałaś.
![]() ![]() ![]() ![]() Naprawdę tęsknimy tu za Tobą/ Wami. Darusia - a Twoja mała to naprawdę spryciula a zdjęcie mogłabyś zatytułować "wielka ucieczka" . Brawa dla Oliwki ![]() Anakazar- bardzo mi się podoba Twoja perska córeczka. Może i ja powinnam mojego tak ostrzyc ![]() Dzisiaj mam wizytę u logopedy to może mi coś poradzi na to aby nauczyć małą gryźć. U nas dzisiaj słońce. A pełzaka my też oczywiście mamy kupionego (pod wpływem naszego forum) i małej od razu się spodobał. Ale i tak woli naturalnego pełzaka czyli mojego Igora i za nim raczkuje. A z innych umiejętności to robi pa pa, i hej i przybija piątkę. ![]()
#475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może, tylko w miejscu gdzie będzie zatrudniany na umowę zlecenie musi zaznaczyć że jest zatrudniony na pełny etat gdzie indziej, bo wtedy skladki są mniejsze. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Filmik jakiego pełzaczka Erwi ma narazie puki ten orginalny nie dojdzie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hfzvSFnV1TI
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
madzia - ślicznie i i mądrze pełza Erwin
![]() ![]() Co prawa moja to swobodnie już raczkuje. Siedzi jak stara - bawi się tylko na siedząco. I często staje i chodzi przy szczebelkach w kojcu. Ma dużo przestrzeni i do niczego jej nie zmuszamy. nie sadzaliśmy nie stawialiśmy. Sama do wszystkie doszła jak przyszedł jej czas. A i jeszcze jak "mówi" NIE to kręci głową. Tak jaszcze nie "mówi".
#477 |
Zakorzenienie
|
heh z tym nie to dzieci się najszybciej uczą
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- P0P to tak wogle to już za miesiąc u Was będa pierwsze urodzinki na forum ![]() ![]()
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zabiję.Kot znowu mi nalał,przestawiłam spacerówke i nalała dzisiaj na miejsce gdzie stała,a już mieliśmy nadzieję,że przestanie,bo był tydzień bez sikania,wcześniej Tżowi nalała w torbe podróżną jak wrócił ![]() Już mi sił brak i trace cierpliwośc ![]() ![]() ![]() No i dopełni szczęscia:mamy w domu mysz!pchają się teraz z pola do ciepłego ![]() ![]() Jedynie co mnie cieszy dzisiaj to moje dziecko-podniosła już dzisiaj tyłeczek,rączki wyprostowane i pewnie już niedługo zacznie raczkowac ![]() Praca leży,bo zamiast robic to sprzątałam po kocie.Ja to mopa powinnam miec w tyłku zamontowanego wtedy byłby gicior.
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
A P0P niedługo stawia torta
![]() ![]() ![]()
#480 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A nie napisałaś gdzie, na jakim kanale oglądacie Teletubisie, bo my też chcemy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.