|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
dziewczyny dzieki
![]() mała mi dzis z płaczem usypia , tylko na spacerze było super. wali sie po tych dziąsłach jak nie wiem , widze ze ją boli. szczepienia nie było ![]() ![]() ![]() cholera boje sie tych badan jak nie wiem żeby nie wyszlo jakieś paskudztwo , mam juz uraz po pobycie w szpitalu i nie chce powtórki .. ale nic trzeba zrobic i czekac na wyniki..- padne z nerwów ![]() za to w nocy młoda nawet spi spokojniej , wczoraj jak zjadła przed 19tą to obudziła sie dopiero o 3.00 zjadła i spała do 6.30 ![]() no i tatusiem zachwycona na maksa , az sie łezka kreci jak ich widze razem - zadna babcia tak jej ojca nie zastąpi - nie spodziewałabym sie że może byc taka chemia miedzy tatą a 4,5 miesiecznym dzieckiem.. boje sie tylko jak młoda zareaguje jak znów wyjedzie .,, a przyjedzie dopiero na swieta chyba...znów bedzie jej czegos brakowało .. po za tym Gabi waży - 7550g mierzy - 67 cm ![]() justin- gratki za pół roczku ![]() niunia-współczuje przygody ![]()
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
A propos wypadkowości fotelików.
Kiedyś miałam o tym rozmowę z Panem w sklepie. Oczywiście uparł się, że musi być nowy. Twierdził że przy lekkim uderzeniu po foteliku nie poznam, że było bum. Jak spytałam co się w foteliku psuje przy lekkim uderzeniu, nie umiał powiedzieć, ale upierał się, że to może być coś istotnego. W końcu spytałam czy jak kupię nowy, ten który mi poleca i za miesiąc będę miała lekkie bum, to też muszę go wyrzucić i kupić następny? Już nie umiał mi odpowiedzieć wcale. ![]() Wszędzie piszą żeby nie kupować używanego, bo może jest po wypadku. A własny po wypadku? Nigdzie nie przeczytałam, że należy natychmiast kupić drugi. ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Nie ma pracy, nie ma urlopu. Nie ma urlopu, nie ma zasiłków i dodatków z tytułu tego urlopu. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Slipe kawał baby z tej twojej córy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zadomowienie
|
Justin, gratki dla Mlodego za skonczenie 6 miesiecy !!!!!
Niunia, sztraszne przezycie. Nawet nie chce sobie wyobrazac co czulas. Buziak dla Ciebie i malej [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23138523]Ale zajefajna pogoda, słonko pięknie świeci, cudnie... 1,5 godziny na wózkiem po wsi dreptałam, a teraz Tymek jeszcze na tarasie dosypia. ![]() Cytat:
![]() My zaliczylismy dzisiaj pierwszy spacer w ...sniegu. Sypie i sypie ![]() piekne wymiary! Moja 2 miesiece starsza i z 7 moze juz wazy a moze i nie... ![]()
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
w szpitalu lekarz zapytał po 1. czy mała była zapięta a po 2 czy był isofix. Echhh cięzko wywalić na kolejny fotel 1300 zł, ale nie będę na tym oszczędzać... zastanawiałam się nad maxi cosi priori-fix z isofixem a tobi... chyba wybiorę priori fix..
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Nieźle. Podobnie do Daniela.
![]() Duża Panna rośnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
podałam małej dziś drugi raz gluten, ma jakąś wysypkę po obu stronach twarzy przy uszach... alergia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Ten mój szczyl coraz gorszy jest.
![]() Marudzi od 40 minut, spać nie, oczy duże, ale trze łapami. Poziomo na ręce - cyrk jak kiedyś. Leżak nie, kanapa nie. Bujam na łapach, a ten kopie i pysk drze. No żesz jasna dupa... Włączyłam suszarę, wyciszył się, zaniosłam do sypialni, kładę a ten histeria, i łapami macha, i kopie... ![]() Przyniosłam suszarę do sypialni... odjechał. Normalnie karnego jeżyka już trzeba kupić, bo nie wyrobię... ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Wie ktoś? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-09 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Konto usunięte
|
włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile???
i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile???
i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() Ja 3 łyżeczki kaszy. Gratki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
mówią że bezpieczniejsze... my mamy cabrio fix+ isofix i powiem że jest na pewno wygodniejsze 1000 razy... nie trzeba zapinać pasami, wystarczy wkliknąć w bazę.
Minusem jest że nie we wszystkich samochodach jest system isofix... http://fotelik.info/isofix.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż chce z iso. A ja dumam czy warto, bo w jednym aucie jest, w drugim nie. ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314285 7]i tak codziennie na początku jak rozumiem? ![]() Mnie kazała codziennie dawać, przez dwa miesiące chyba, bez przerw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314307 9]ha... a ja pytam, bo mi ped. nic nie "kazała". znaczy się dala jakiś schemat, bo akurat jej się nawinął, i wg niej "jest niezły" ale jak czytam to są różne "szkoły". czyli jak zwykle akcja pod tytułem "radź se babo sama"
![]() No to nie fajnie troszkę. U nas jest zasada: po 5 miesiącu podawać dzień w dzień, tylko nie pamiętam czy przez 2 czy 3 miechy. |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile???
i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() gratki ![]() No duża panna z Gabryski bedzie ![]() ![]() Młoda mi juz spi prawie półtorej godziny ![]() ![]() zaraz sie pewnie obudzi bo juz jej w brzuszku burczy ![]() ![]() a po kąpieli doopa z jedzeniem. chociaż wiem że zasnie bo zawsze po kąpanku zasypia ładnie ![]() jutro dzwonie do szpitala o wstepne wyniki moczu bo nie wytrzymam ...
#677 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wogóle zapomniałam sie chyba pochwalić, Szczepanek wczoraj skończyl 5 miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- czytam o tych fotelikach i jestem już głupia. Kiedy trzeba zmienić fotelik? jak dziecko osiągnie odpowiednie kilogramy, czy zacznie siedzieć? Pewnie głupie pytania, ale serio wogóle w tym temacie nie jestem zorientowana... a czytając przeżycia Niuniax, chyba bardziej zainteresuje się tematem. Bratko, Ty ostatnio pisałaś o śwince skarbonce z FP - widziałam w gazetce w Realu 84,95 ![]()
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do używanych fotelików no to jak poznać czy był po wypadku czy nie? Nawet jak było lekkie bum to już struktura fotelika (nie wiem konkretnie co bo nie oglądałam ich na żywo ale jakieś zaczepy, zatrzaski, paski, klamerki) może być uszkodzone/naruszone i nie trzymać już tak jak w nowym. I teraz pytanie.. skoro skale w testach są 5cio punktowe to wiadomo że 1 i 2 to najgorsze.. 4 i 5 najlepsze.. a co z tymi fotelikami ocenionymi na 3? Bo na przykład jeden z tych co podawałam linka był oceniony na 3. Edit: http://fotelik.info/pl/faq/index.html#faq14 tu o używanych fotelikach - mniej więcej pokrywa się z tym co ja "wydumałam"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-09 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
A ten isofix to nie jest, że łatwiej fotelik zamontować, nie trzeba pasami spinac itp? Zresztą bardzo łatwo jest też popełnić błąd i źle zamocować fotelik, dość skomplikowane to jest. Zresztą ten isofix nie w kazdym aucie może być, u nas nie ma takiej mozliwości.
Siała Bala ale 10 kilo a 36 to jest bardzo duża różnica. Nie może coś być dopasowane dla roczniaka i równocześnie dla 5 letniego dziecka. Byłam po tą ulotkę z Lidla i te rzeczy dla dzieci są od czwartku 18. 11. Tylko czemu w ulotce te Disnejowskie ciuszki wszystkie są różowe, są cztery wzory i wszystkie w różu ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednakże... Nie mogą oficjalnie pisać inaczej, bo producenci nie sprzedaliby ani pół nowego fotelika. A co nowszy to droższy. ![]() Druga rzecz - równie dobrze można by napisać: nie woź dziecka używanym samochodem. Bo co z tego, że fotelik nowy i super wypas, jak nie wiesz o tym, że Twoje auto miało bum u poprzedniego właściciela i przy wypadku rozpadnie się na kawałki? A naprawdę - większość z nas ma auta po stłuczkach i o tym nie wie. Z kupionych przeze mnie samochodów dwa były bezwypadkowe, a na diagnostyce się okazało... ![]() Nie mówię już o samochodach, które i bezwypadkowe w razie pierwszej poważnej stłuczki rozkładają się na atomy, jak np. tico, gdzie strefa zgniotu kończy się za fotelami. Inna sprawa, że większość wad niewidocznych, które wychodzą w praniu, bierze się z produkcji. Stąd tzw. rękojmia. Są to właśnie wady, których nie widać gołym okiem i stąd 12 miesięcy rękojmi na większość produktów. Ogólnie to wiadomo. W przypadku każdego produktu jest to jasne. Nikt jednak o tym głośno nie powie w przypadku fotelika, bo gromy by się posypały... ![]() Możemy mieć pecha na tysiąc sposobów... Niekoniecznie kupując powypadkowy fotelik. ![]() Ale to takie luźne dywagacje tylko. ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-09 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kurcze mając takie Tico nic nam nie da, że kupimy fotelik za 1000zł.. a jeżdżąc najbezpieczniejszym samochodem świata nie daje nam "przyzwolenia" na kupno takiego za 200zł.. tak źle i tak niedobrze. Najlepiej jeździć wózkiem xD a i tak nas może piorun strzelić ![]() No ale mam już jaśniejszy obraz sytuacji bo poczytałam nieco jednak nadal nie wiem co robić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedni kupią dobry używany, inni gorszy nowy, jeszcze inni nowy super wypas - mamy demokrację na szczęście. ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Mnie bardziej martwi, że maluch powinien siedzieć i mieć nascie kg do większego fotelika. Tymczasem nie siedzi, waży trochę ponad 8kg a do Maxi Cosi 0-12kg ledwie się mieści. Jak trzepnie mrozem to go w kombinezonie tam nie upcham. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może lepiej by było jakby był jeden i każdy by miał taki sam - dobry.. ![]() jak kiedyś .. były dwa "modele" wózków.. granatowy i bordowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- A w takim wypadku (nie siedzących a już ważących tyle dzieci ) nic nie dają te stopnie pochylenia oparcia fotelika ?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my spimy np w 20-22 a czasem i chłodniej o stopien ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
ciuszki super
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 88r. jak się mój brat urodził taki był wybór: czerwony albo granatowy. ![]() Cytat:
Tak gdzieś czytałam w gazecie samochodowej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]
i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() ![]() ja kupuje słoiczek z glutenem ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- mozliwe
#687 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
tak myślałam, tak sie tylko łudziłam ![]() Cytat:
ja jak tylko uspie synka zaraz dzwoni telefon stacjonarny. zawsze! bez różnicy o której synek zaśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Mój tez już ledwo się mieści w fotelik, całe szczęście rzadko teraz jezdzimy. Ten większy to już dla siedzących dzieci.
Jezuuu co za marud, już nawet rączki dzisiaj nie pomagają. Oszaleje ![]() Jutro zapiszę się do lekarza, niech sprawdzi te uszy. Ale przypuszczam, że przy zapaleniu by raczej apetytu nie miał. Zauważylam też, że ciągnie się za uszko podczas picia mleka ...
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety jedną z nich jest mój brat, który dzwoni właśnie tak pechowo, gdy Daniel śpi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.