|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23137148]Rudy wyleguje się całymi dniami na parapecie, pralce, więc młoda nie ma okazji chwytać
![]() ![]() Ma kot instynkt samozachowawczy, ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
He he dokładnie.
![]() Stała impreza to u nas jest. __________ Obiecane fotki z placu zabaw: |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez licze ze w spacerówce bedzie lepiej chociaz....wątpie ![]() dzis w koncu nie pada wiec po 2 dniach przerwy wyjdziemy na spacer. ładne słoneczko wiec mozna isc. Kacper od wczoraj marudny prawie jak ja bo dostałam w koncu @ ![]() cos mi sie widze ze beda nam 2 ząbki na raz szły na dole, bo do dwójek tez sie dotknąć nie da i straaasznie spuchniete sa. mielismy jutro miec wizyte u tego nieszczesnego kardiologa, juz prawie 5 miesiecy czekamy na badania ale szanowni zadzwonili i na piatek przelozyli ![]() maz wsciekły bo załatwil urlop zeby z nami pojechac( bo to prawie 40 km) a tu pupcia blada,musi załatwic na piatek...gorzej jak sie nie uda ![]() n o nic marudzi jak cholera, ide go nakarmic i na spacer |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2313697 5]respekt znaczy się.
![]() ![]() a ja mysle ze jednak zwierzeta czuja ze to dziecko jest, nas ciagle wkurza kot, zaczepia, bawic sie chce, jak cos zbroi to dostaje czasem po łbie ![]() dopoki lozeczko puste stalo to sie tam pchal a teraz wogole go nie interesuje jak my sie chcemy pobawic z nim np udajac ze cos sie porusza itp to sie bawi w atakowanie ale na ruchy malej uwagi nie zwraca na szczescie, bo balismy sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że nic się nie stało. Uściskaj malutką. ![]() ![]() ![]() Ale zajefajna pogoda, słonko pięknie świeci, cudnie... 1,5 godziny na wózkiem po wsi dreptałam, a teraz Tymek jeszcze na tarasie dosypia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Olciu, no to fatalnie... ale dobrze, że chociaż zadzwonili. U nas przejście ze spacerówki przekonało małego do spacerów, więc mam nadzieje, że u Ciebie też tak bedzie. Dziś przyjechała moja mama, żeby wziąść Szczepanka na spacer, a akurat piore tapicerkę ze spacerówki, wiec dałam jej dziecko w gondoli. Jeszcze na spacerze są - więc ryku nie ma
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- aha, Kropka, fajny ten plac! jakiś taki ład tam panuje ![]() ![]()
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciska robią sajgon, to prawda. Ale tak czy tak jest fajny. ![]() Ciekawe ile tam będę szła z małym na nogach. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Idziemy na dwór. Pierwszy dzień od piątku nie pada... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Szaja nie zwiała, nie miała jak bo ich samochód skasowany do połowy...
tak, myślałam że ją zabije, ale domyślam się że nie specjalnie to zrobiła..... tak naprawde nic oprócz Laury się nie liczyło- musiałam mieć pewność jak najszybciej że wszystko jest ok..... ręce mi się trzęsą do tej pory, ale uspokaja mnie jej widok- roześmianej, takiej pogodnej... jakby mówiła mamo już jest ok, minęło... Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-09 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23128220] Żywczyka sobie popijam ![]() ![]() no co nudzi jej sie tak siedziec i siedziec :P ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- heh szkoda ze nie mam lapka bo bym juz rano nadrabiała potem nie mam tyle czasu a tak do kompa musze isc do innego pokoju ![]() u mnie to samo tylko ze młoda od 3 dni zasypia mi o 19 spi do 24 dostaje wtedy kleik z moim mlekiem 150-180 myslałam ze przespi chociaz z5 godz (jakby moje myslenie kwitło miałabym w domu dzungle ![]() potem zasypia na 20 min ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Rany jestem ledwo żywa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-11-09 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o no super ja sie dopiero wybieram mała jeszcze spi wiec musze poczekać dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaczki czasem maja wewnatrz dłonie czerwone ja dzis u małej zauwazyłam nie wiem czy to od tego ze w jednym pokoju mimo iz jest centralne wył jest około 26 stopni raczki i nózki sa ciepłe tylko ze ona w bodziaku samym hmm ??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
matko jak ja Ci współczuje,jakbym cos takiego przezyła to bym chyba tej babie nastukała ![]() ja właśnie jestem w trakcie robienia prawka(egzamin za tydzien ![]() dopiero jak jezdzilam jako kierowca(nauka) widze co ludzie wyprawiaja,normalnie strach myslec co przez głupote innych moglo by sie wydarzyc........ my juz po spacerku,Kacperek narazie spi w wózeczku wiec powisiłam pranie i szybki podgląd na komputer bo w kazdej chwili moze sie obudzic ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- aha juz wybrałam ostatecznie fotelik dla Kacperka do samochodu(zielony,bo wszystko ma niebieskie ![]() co o nim myślicie? nie jest z tych najdroższych,wiadomo ----kasa, ale czytałam o testach tego fotelika i wysoko go stawiają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dwa mi się podobają i są do 36kg a ten do 25 ![]() http://allegro.pl/caretero-spider-9-...281776946.html i http://allegro.pl/fotelik-caretero-d...295226806.html firma ta sama. A na tych testach to ja się nie znam.. czytałam kiedyś o jakimś foteliku ale sprawdziłam cenę i nie stać mnie na fotelik za 700 czy 800zł.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
U nas nocka nawet ok ale mała od 3.00 spała z nami w łóżku.Dałam na noc paracetamol ale nie widziałam poprawy,rano poszedł czopek i tez nic.Kupiłam żel na dziasła, zobaczymy co wart. Musze po starsza do szkoły jechać.Dzwonili, ze ja głowa i brzuch boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() heh śmieje sie do męża ze nam naszego grata(czyt.samochód) kiedys ukradna tylko dla fotelika ![]() a te ceny po 700-800 zł czasami mnie dobijają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Może zaczniecie na mnie krzyczeć, oczywiście każdy kupuje fotelik taki na jaki go stać, ale te do 36 kilo to już troche przesada. Jak może być taki fotelik bezpieczny, który ma aż taki duży przedział wagowy. Bo jak fotelik może być równocześnie dla dziecka które waży 10 kilo i 36...Zresztą wagę 36 to chyba z 12 letnie dzieci dopiero osiągają. Mój Michał 2,5 roku waży 12...
#647 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to od ciepła, ale trochę za wysoką tę temp. masz. Postaraj się zejść poniżej 25 stopni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje,dlatego ja zdecydowalam sie na taki do 25. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od ulotek nie wpuszczam, maja skrzynki specjalne na zewnątrz, to niech tam wkładają. Cytat:
Byliśmy w szpitalu i na razie zdjęli 2 szwy, bo rana się trochę rozchodzi ![]() Rano Lusia spała od 9 do 11.10...szok normalnie. ona, z Luizką w pokoju leżał chłopiec 1,5 roku i ważył 12 kg. Jechał na kaszkach ![]() Ciuszki od kumpeli
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-09 o 14:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak z innej strony... Można kupić bezwypadkowy używany z wyższej półki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czytałam ze lepiej nie kupować uzywanych.gdzies na tej stronie http://www.fotelik.info/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzw. zasiłek wychowawczy płaci instytucja od świadczeń rodzinnych w danej gminie. Zwykle jest to Ośrodek Pomocy Społecznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
a moje dziecko jeszcze spi
![]() ![]() w szoku jestem .juz 2 h i 5 min ![]() co On bedzie w nocy robił ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wg mnie łatwiej sprawdzić czy fotelik brał udział w jakimś bum niż liczyć na to, że nietestowany fotel sprawdzi się w wypadku jakkolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak to jest z tym wychowawczym? bo ja umowe z zakładem pracy mialam do dnia porodu,macierzyński ZUS mi płacil,ale wychowawczy juz mi si echyba nie nalezy? czy moze sie myle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używanych nie można bo niby nie można mieć pewności, że dany fotelik był bezwypadkowy, chyba, że od znajomych się kupuje. No i ponoć stare foteliki są mniej bezpieczne bo plaskik po pewnym czasie się zużywa, ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]()
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tylko tak czytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi starymi to dość śmiesznie jest, bo foteliki wyprodukowane przed rokiem czy dwoma też są w sprzedaży. Kto w sklepie sprawdza datę produkcji "nowego" fotelika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Wiem.
![]() Ja też tak czytałam. ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Myślę jednak, że takiego nie kupi nikt przy zdrowych zmysłach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.