|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Macie jakies stronki z przepisami dla karmiącej piersią?ALbo przepisy na obiadki ??
|
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
gabisun Moja teściowa zaoferowała, że zrobi chrzciny u siebie, więc mi nie opłacałoby się robić w lokalu
![]() Nie przejmuj się tak bardzo opuszkiem, każdemu może się zdarzyć ![]() IlonaN2 Nasze pierwsze 2,3 spacerki były około godziny, potem już tak na 2 godziny, chyba, że pogody nie ma ![]() forssiczka Oj, przepraszam, myślałam, że córcia ![]() aaneczka1984 Ja właśnie tak planuję, poczekać z ciążą 24 miesiące i wtedy kolejna ciąża Ale wiadomo, planować sobie można a może się nie udać albo zdarzyć wcześniej ![]() Ja i tak podziwiam cierpliwość matek dzieci w takim wieku, bo jak widzę jak matka krzyczy na dziecko, że źle coś zrobiło a ono się śmieje w twarz to mi nerwy by puściły ... Co do wkładania paluszków do buzi - mam spory problem z Asią. Wkładam jej smoczek, a ona wypluwa i pcha paluszki. Nie byłoby to takie straszne, ale ona te palce prostuje i wtedy wymiotuje ... Nie wiem co mam zrobić, nie mogę cały dzień siedzieć i wyciągać jej paluszków z buzi. Pomi W końcu wróciłaś Zbijam temperaturę, bo Asia ciągle ma trochę katarku, coś tam jej z noska zawsze wyciągnę. No i nie chcę przegrzewać, wolę w drugą stronę ![]() Też uważam, że chrzciny w domu wychodzą zdecydowanie taniej ![]() Wybacz, ale chyba ściągnę od Ciebie pomysł z zaproszeniami ![]() Byłam dziś u lekarza. Kazał brać dalej tabletki, bo to krwawienie to wcale nie przez nie, widocznie jeszcze mi się wszystko nie złuszczyło. Nawet jak będę krwawić, mam brać, a jak się będę martwić to na kontrolę. Ból rany i to zgrubienie to albo endometrioza albo odczyn na szew, ale na 99% to drugie Mam smarować maścią. Usg nie zrobił, powiedział, że teraz i tak nic nie da, jak nie będzie przechodzić to mam przyjść. Uspokoił mnie choć trochę ![]() Chociaż najprawdopodbniej będą mi to zgrubienie wycinać, ale to za kilka miesięcy, więc na razie o tym nie myślę
|
#3033 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dobrze, ze nie przeczytałam tego artykułu przed cc, bo chyba bym uciekła i nie urodziła ze strachu
Straszna historia!http://dziecko.onet.pl/55153,0,8,smi...1,artykul.html Szczesliwa, a ty miałaś cc czy sn? Chyba jestem jedyną, która nie miała usg na wizycie. A czuję pod palcami, jak pod raną tworzy mi się blizna grubości kciuka ![]() Cytat:
Cytat:
Co do diety - jem wszystko, to moja dieta. Omijam jedynie kapustę, czosnek i cebulę, resztę wszamam aż miło. Mięso radzę robić na grillu lub w rękawie. Poza tym - jedz na co mas zochotę w rozsądnych ilościach Cytat:
Właśnie robię sobie jabuszka zapiekane z żurawiną i miodem Będę gruba beka |
|||
|
|
|
#3035 | ||
|
BAN stały
|
Śliczne babeczki My nie werandowaliśmy, od razu były spacery pełną parą- od 5 dnia życia ale to był sierpień ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Daj znać, co lekarz mówił. My karmimy Comfortem- to na kolki i zatwardzenia. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa, to macie problem z Asią rzeczywiście. Gdyby tylko pchała paluszki do buzi to luz, ale to wymiotowanie już nieciekawie. Ale nie mam pojęcia co ci poradzić
![]() Szkoda, ze nie będziemy mieć razem chrzcin. Ale na Lotnisku nie wiem, czy wam się uda. Mieszkałam tam kilkanaście lat, znam proboszcza - bez ślubu może wam nie ochrzcić Asi. A już na pewno zrobi jatkę. Mojej kuzynce jak umarły dopiero co urodzone bliźniaki to powiedział, że to kara boska za to, ze nie byli małżeństwem. Wujek prawie go pierdziulnął jak to usłyszał ![]() A ty też masz zgrubienie pod blizną? Mi tego nikt nie badał i zastanawiam się, czy to jest normalne ![]() Korzystaj z pomysłu zaproszeń - nam się wydał fajny i nie jest drogi, więc każdy będzie miał taką pamiątkę ![]() Nika, jak tam Pawełek? |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi czytałam wcześniej ten artykuł i siedziałam cała zaryczana, straszne
![]() Bordowa to super masz ze chrzcinami, tak to ja też bym w domu robiła ![]() i dziękuję za pocieszenie Szczęsliwa ja jeszcze nie byłam na wizycie dopiero 18 mam, bo albo mi coś wypadało albo ginka na urlopie
|
|
|
|
#3038 |
|
BAN stały
|
Kasiulek dobrze, usmiechamy się, gadamy już itd
fajnie że się odezwałaś. U nas wszystko ok, tylko przeprowadzka się przedłuża- zabrakło kaski udanych Chrzcinek ![]() lecę karmić, potem Was dokończę ![]() aaneczka śliczna para z Was, trochę by trza jeszcze męża naprostować charakterkowo i będzie już wszystko si
|
|
|
|
#3039 | |
|
Rozeznanie
|
Przyznaję się bez bicia, że nadrobiłam, ale tylko "po łebkach". Za dużo produkujecie żeby być na bieżąco i czytać od dechy do dechy
Wszystkie dzieciaczki, mamuśki i rodzinki prześliczniaste! )Cytat:
Mój też jak wstanie około 6.00 to potrafi szaleć prawie do południa. Nie wiem skąd on ma moc na tą aktywność ![]() Klarissa, współczuję zachowania teściowej. Faktycznie, aż strach z nią dziecko zostawić... ycnan, moja teściowa też ciągle twierdzi, że Małemu jest zimno. I morał z tego taki, że po kolejnej wizycie u niej Franek ma pełno potówek. Całkiem tak jak ostatnim razem gabisun, gratuluje udanych chrzcin! ![]() bordowa, właśnie chodzi o to, że ja jej tłumaczyłam, że pod tymi wszystkimi kocami będzie mu za gorąco, a przegrzane dziecko to coś gorszego niż przeziębione... Niestety nadal objawia się to tak jakbym mówiła do ściany Weronisia, czym zwalczyłaś u Pascalka ten trądzik niemowlęcy? Gratuluję osiągnięcia 3kg! Lenka, dużo zdrówka dla Martynki!
|
|
#3040 |
|
BAN stały
|
bordowa my jeszcze też poczekamy, ale chcę małą różnicę chyba, z resztą ja już od Was starsza, więc też inaczej liczę
gratki z okazji telefonu
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomi Ja mam zgrubienie nad blizną.
A co do chrztu - zdaję sobie z tego sprawę. Z tym, że my mamy załatwiane "po znajomości", ale jutro dopiero idziemy rozmawiać, więc dopiero się okaże. tifio To trzeba było zdjąć z dziecka te koce a nie patrzeć na to ...
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
hej
caly dzien tu dochodze i w koncu-czemu?-bo maly dzis ma super dzien na nei spanie i najlepiej wiszenie na cycu i dobrze ze jest cos takeigo jak smokus bo bym wogole z miejsca sie nie ruszyla.a rano mi ugryzl sutek bo krewka na jego kaftaniku a najlepsze ze na moim sutku nic nie widze, a teraz pod wieczor zrobil czarna kupke?czy to normalne? a po trzecie wysypalo mu na buzce-tradzik ,macie jakies pomysly?po dzisiejszym dniu mam dosc. mam nadizeje ze jutro was nadrobie.choc ktoz to wie co jutro... |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora Patrol też nie znosi na poziomo, jak już to tylko w pionie inaczej drze się okropnie... hahaha no teraz to już na bank będą zdrowe te nasz dzidziołki
na naszych chrzcinach ma być 22 osoby... więc wiesz... dobrze że robimy to u mamy bo bym się pochlastałą bynajmniej mi ona pomoże.. a pomysł z zaproszeniami ściągam od Ciebie mam nadzieje że się nie obrazisz ![]() kaska1980 jasne że możliwe bo każde dziecko jest inne i nie da się wsadzić je w ramki.. więc wcześniej może zacząć je mieć.. malwina1204 ja gotowałam z głowy wpisz w google przepisy dla mam karmiących i powinno ci sporo wyskoczyćbordowa bynajmniej lekarz Cię uspokoił.. mam nadzieje że krwawienie ustało już na dobre tzn to oczyszczające sie a z raną będzie już tylko dobrze...
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szybciutko to było. Zajęło nam to jakieś 7 minut. Rozbierasz maluszka do pampka, potem pampka rozpinają ale nie zdejmują, trzeba dziecku przytrzymać nóżki no i lekarz głowicę przykłada (ma taką śmieszną, malutką). Dzisiaj było usg, a jutro konsultacja z ortopedą.
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
ech, z ta kupa czarna to niewiem co myslec, czytam ze moze byc neiciekawie :/
do tego jeszcze w neidziele 39emp mialam i juz na drugi dzien nic, a od piatku leci ze mnie i mysle czy to juz okres?? nie bylam ejszcze u gina a to juz 6tydzien, jak myslicie? |
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Bordowa ja mam pomysl załuz malej niedrapki albo skarpetke bedzie jej trudniej pakowac paluszki do buzi
![]() Czy Ty moze jestes z Grudziądza? |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nas tutaj nie było, więc się pokazujemy
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
a to wiktor
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam ja znow z doskoku
jak wy macie czas na forum,ja mam tak wytracony rytm,ze szok na poczatku bylo dobrze,a teraz nie wiem o co chodzi,synek od 22do 2/3 nie spi krzyczy chodzic i na raczkach miec to dobrze tak to krzyk i jak w koncu padnie spi do 10/11 ja postanowilam sypiac z nim,bo juz nie wyrabialam ze zmeczenia i zamiast karmienia wydluzac sie noca to sobie skrócił co 2 h chce jesc,a w dzien nawet co godzine nie wiem co mu sie stało,próbuje przetrzymywac tak jak bylo kiedys co 3,ale no jest straszny krzyk herbatke robie,ale butli nie chce pić,a w dzien nie chce sypiac tez i nawet nie mam czasu najesc sie i juz rozkłądam rece co robic.Ja to wam zazdroszcze macie rytm i nawet mozecie popisac,ja nieraz zajrze,ale na odpisanie to synek juz nie pozwala i cudnie wasze dzieciaczki rosną ![]() pozdrawiam was o ile ktoś jeszcze mnie pamięta bede pisac jak tylko bede mogla
|
#3050 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o to chodzi powoli stopniowo przyzwyczajaj go i egzekwuj wykonywanie domowych obowiązków, aż mu wejdą w krewe no i oczywiście przepięknie wyglądacie piekności Cytat:
Cytat:
mi chyba z 10 brakuje, mimo że tylko 3 kg nadwyżki kilosów i tak bez tego brzucha czuję sie jak miss universe Cytat:
Filus leży cały czas w wózku, najpierw ksiądz podchodzi i robi mu na czole krzyż- wtedy lezy, potem trzeba dopiero wyciągnąc dziecko i stać dość długo pod ołtarzem obojętnie w jakiej pozycji a zaproszenia urocze ja kompletnie o tym zapomniałam ![]() świetnie! Natalcia jak zwkle bombowo ubrana o jaki słodki pączuś! Ja dziś miałam kolejny babski wieczór, jestem więc na bieżąco ze sprawami przyjaciółek Filuś uwielbia towarzystwo kobiet, smieje się w głos i nawet zaczyna coś tam gadać po swojemu
|
|
#3051 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby jednak nie Cytat:
Ja rodziłam naturalnie, i miałam dzisiaj usg "dowcipne" ![]() Aha i lekarz stwierdził na podstawie usg, ze to co wzięłam z miesiączkę, raczej nią nie było. To poprostu musiało być zwykłe plamienie, i jego zdaniem może się jeszcze zdarzyć. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Oj to chyba nie jest normalne. Czarna to jest ta smółka w pierwszych dobach po porodzie. Może skonsultuj tą kupę z lekarzem? Kurcze, aż dwa razy każą Wam jechać. U nas było 2 w 1, tzn. ortopeda robił usg na wizycie. Ale urosła ![]() A to pączuś malutki udo jak dwa Dagmary ale u nas też robią się powoli fałdki na udzichach- mamy już po jednej dużej i jednej małej. Łydki nadal chudzinki![]() Oj niefajne takie nocne płacze. Oby się jak najszybciej unormowało. Cierpliwości życzę.
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() My wczoraj miałyśmy dzień antyśpiocha. Mała przysnęła tylko na jakieś 30 min na spacerku a tak to rączki albo domaganie się uwagi. Byłam tak padnięta, że wieczorem zrobiłam jej mm i nie wiem czego oni do tego dosypują ale na nią to działa jak środek nasenny Wypiła może 10-15 ml (wcześniej kilka razy jadła z cyca) i odleciała a ja w końcu miałam okazję się wyspać. Chyba zacznę to praktykować częściej Nic jej się nie stanie jak raz dziennie dostanie trochę mleka modyfikowanego.Pomi zaproszenia rewelacja Może też ściągnę ten pomysł Co do chrzcin my też robimy w domu. Mojego męża rodzina przyjeżdża ze Śląska więc i tak musiałabym coś w domu szykować i tak. Zrobimy u rodziców bo mają więcej miejsca. Chrzciny pewnie dopiero w styczniu bo u nas w kościele są jakieś nauki dla rodziców ![]() Wszystkie dzieciaczki cudne
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia lepiej skonsultuj z lekarzem, czarne kupki mogą być od zawartosci krwi
ale nie strasze, gdzieś tam mi się obiło coś takiego na pewno będzie dobrze Szczęśliwa super, że wszystko ok u ciebie ![]() Klarissa malutka urocza, tak drobniutka Falbala Wiktorek słodki ![]() W nocy mała zamieniła się w piranie jejjjj jak to bolało, ma ciąg dziewczyna, skąd te dzieci tyle siły mają normalnie film można nakręcić "bezzębne szczęki 3"
|
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
My wczoraj bylismy na zakupach. Malemu na chrzciny kupilam dwa tygodnie temu kombinezon bialy- takiego misia. Ale po pogodzie jaka jest w Krk stwierdzilam ze to nie pora jeszcze na futerko wiec kupilismy mu wczoraj komplecik polarowy
i buciki i tak to mam pelno ubranek na chrzest no ale najwyzej sprzedam potem na allegro...Komplecik - spodnie, kurteczka, czapeczka, buty - beda do kosciola. W domu przebiore go w body. A z futerka zrezygnuje
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-10 o 08:49 |
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ola wczoraj szalała i wołała jeść co ok. 1,5 godziny- czyli 2x częściej niż zwykle- musiałam nawet zrobić butlę mm, bo moje cycki już nie wyrabiały. Do tego spała w dzień chyba jeszcze mniej niż zwykle (choć wydawało mi się to niemożliwe ). Za to jak ją położyłam spać po kąpieli to obudziła się dopiero o 4 rano - przespała jakieś 7,5 godziny. Tylko marudna była- ale to chyba przez katarek- jak jej zakropliłam sól fizjologiczną to sam z siebie wyleciał mega glut bleee . Pewnie się dziecko męczyło w nocy. Po karmieniu o 4 zasnęła znowu i spała do 8- też jak nigdy- zwykle budzi się skoro świt... No i poranna kupa wreszcie wygląda normalnie a nie taka całkiem rzadka jak była ostatnio- mam swojego cichego faworyta co to powodowało- no ale jeszcze zaczekam i zobaczę czy będzie teraz lepiej i krostki wreszcie zaczną znikać.. Chyba zbieramy się zaraz na spacer. I przy okazji do sklepu, bo lodówka pusta. Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-11-10 o 09:49 |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowlaka.html ślicznie wyglądacie, OBIE słodziak ![]() ja miałam tak samo pan doktor mówił że musi sprawdzić czy wszytko się oczyściło a potem żartował że szuka nowego lokatora ...
|
|
|
#3057 | ||
|
Rozeznanie
|
Kochana, nie myśl, że nie zdejmowałam. Jak Mały spał to zdjęłam, a ta kobita się zakręciła i zaraz znów Go przykryła
![]() Ooo, jaka słodziachna! Zawsze "stylowo" ubrana jak mamusia Mój młodzieniec nie chce na co dzień "chodzić" w bluzach, wogóle mu wtedy spanie nie idzie, więc wnioskuję, że musi mu być niewygodnie... Czadowy pulpecik ![]() Cytat:
![]() A Filuś jak na prawdziwego mężczyznę przystało lubi kobietki i zaczyna pierwsze podrywy Cytat:
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
naked21 my kupilismy uzywany quinny i w uk, wiec nas w sumie bardzo tanio wyszło ok 800zł (gondola, spacerówka i maxi cosi-nosidełko). Ale fakt spacerówka jakas taka mało poreczna sie wydaje, zobaczymy?
Teraz choruje na taka mini spacerówke mcLarena ale zobacze co z tego wyjdzie ![]() A z Wiktora nie paczus tylko paczek jest ))) ale i tak troche mniej wcina ostatnio i w nocy robi sobie przerwe 5-6h ![]() Natomiast, to ze mniej je wplynęło pozytywnie na kupki, juz sie nie meczy, nie steka. Robie jak wzegarku ładniutka co 2 dni ![]() Kissy dla Filusia ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Szczęśliwa młody to chyba po mnie takie udziska "odziedziczył" i jeszcze z przodu niezła oponke. Ciesz sie, że dagula ma ładne szczupłe nózki, bedzie z niej niezla laseczka ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- gabisun martuchadzieki sa słowa uznania dla urody wiktorka waniliana super słodkie ciuchy Mnie gin badała tylko dowcipnie (mialam cc) stwierdzila, że wszystko ok i poki co usg nie trzeba, wysle mnie na wiosne zeby obejzec blizne przed kolejnym dzidziusiem ![]() A ortopeda od razu badał (wyginał nózki) i robił usg na jednej wizycie, ale mu bylismy u lekarza w Grudziądzu odwiedzajac moich rodziców, bo u nas terminy sa masakryczne. |
|
|
|
#3059 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie... nie wim czemu ale zawsze mi sie kojarzysz z pocachontas ![]() ale przystojniak Cytat:
koleżanki jakoś si e ulotniły jak tylko się pożeniły... dziwne.... Cytat:
A ja zaczynam dostrzegać plusy butli.. mały je co ok 3 godzinki 120 ..w nocy mi się bidzi o 12 i o 3...i gdyby nie nocne odciąganie to byłabym straaasznie wyspana ![]() A mały dziś trzasnoł zieloną kupkę..w linku od martuchy pisze że coś nie podpasiło małemu w moim jedzonku albo w mm... własnie zmieniłam mlekio na nan pro..może to przez to?? wczesniej dawałam nan zwykłe..
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-11-10 o 10:28 |
|||||
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
hej po nie przespanym wczoraj dniu przez malego czekala na mnie nie przespana noc....tzn. poszedl spac kolo 1ej potem o 4tej pobudka i 2g broil i potem aqby 2g spal. teraz niby spi od 9tej.hmm...odsypia wczorajsze? druga kupa byla dzis lepsza tzn. brazowa i juz znikome gdzies czarne.
jery nigdy nie myslalam ze bede pisac o kupach no ale coz, wyglada na to ze i na to przychodzi kiedys pora![]() dzis bacznie malego obserwuje zwl.kupensy.krosteczki na buzce dzis jakby mu zeszly, delikatnie mu rano przesmarowalam sudokremem i zobaczymy reakcje dalsza. martucha84-dzieki za info. wozcraj to mialam mega dola wieczorem, lzy mi plynely bo wyobrazalam sobie najgorzse scenariusze z malym, i wogole. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- waniliania2009-sliczny komplecik i buciki, gdzie ty takie cudenka wynalazlas? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

. Ja ubieram mu tylko po kąpieli a do spania zdejmuję. Jak Wy robicie
Straszna historia!
Będę gruba beka
Jeeejj, ja sie jednak ciesze ze nie robimy (przynajmniej narazie) zadnych chrzcin 

udanych Chrzcinek 

- przespała jakieś 7,5 godziny. Tylko marudna była- ale to chyba przez katarek- jak jej zakropliłam sól fizjologiczną to sam z siebie wyleciał mega glut bleee