2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 20:48   #3031
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Macie jakies stronki z przepisami dla karmiącej piersią?ALbo przepisy na obiadki ??

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:54   #3032
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

gabisun Moja teściowa zaoferowała, że zrobi chrzciny u siebie, więc mi nie opłacałoby się robić w lokalu
Nie przejmuj się tak bardzo opuszkiem, każdemu może się zdarzyć

IlonaN2 Nasze pierwsze 2,3 spacerki były około godziny, potem już tak na 2 godziny, chyba, że pogody nie ma

forssiczka Oj, przepraszam, myślałam, że córcia

aaneczka1984 Ja właśnie tak planuję, poczekać z ciążą 24 miesiące i wtedy kolejna ciąża Ale wiadomo, planować sobie można a może się nie udać albo zdarzyć wcześniej
Ja i tak podziwiam cierpliwość matek dzieci w takim wieku, bo jak widzę jak matka krzyczy na dziecko, że źle coś zrobiło a ono się śmieje w twarz to mi nerwy by puściły ...

Co do wkładania paluszków do buzi - mam spory problem z Asią. Wkładam jej smoczek, a ona wypluwa i pcha paluszki. Nie byłoby to takie straszne, ale ona te palce prostuje i wtedy wymiotuje ... Nie wiem co mam zrobić, nie mogę cały dzień siedzieć i wyciągać jej paluszków z buzi.

Pomi W końcu wróciłaś
Zbijam temperaturę, bo Asia ciągle ma trochę katarku, coś tam jej z noska zawsze wyciągnę. No i nie chcę przegrzewać, wolę w drugą stronę
Też uważam, że chrzciny w domu wychodzą zdecydowanie taniej A my jutro idziemy rozmawiać o chrzcie na Lotnisko, może tak będzie chrzest bo chrzciny właśnie w tych okolicach, więc bez sensu żeby goście w kółko jeździli
Wybacz, ale chyba ściągnę od Ciebie pomysł z zaproszeniami

Byłam dziś u lekarza. Kazał brać dalej tabletki, bo to krwawienie to wcale nie przez nie, widocznie jeszcze mi się wszystko nie złuszczyło. Nawet jak będę krwawić, mam brać, a jak się będę martwić to na kontrolę.
Ból rany i to zgrubienie to albo endometrioza albo odczyn na szew, ale na 99% to drugie Mam smarować maścią. Usg nie zrobił, powiedział, że teraz i tak nic nie da, jak nie będzie przechodzić to mam przyjść. Uspokoił mnie choć trochę
Chociaż najprawdopodbniej będą mi to zgrubienie wycinać, ale to za kilka miesięcy, więc na razie o tym nie myślę
Stary 2010-11-09, 20:58   #3033
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy kładziecie Wasze pociechy spać w czapeczkach. Ja ubieram mu tylko po kąpieli a do spania zdejmuję. Jak Wy robicie

W domu zero czapeczki
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:59   #3034
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, dobrze, ze nie przeczytałam tego artykułu przed cc, bo chyba bym uciekła i nie urodziła ze strachu Straszna historia!
http://dziecko.onet.pl/55153,0,8,smi...1,artykul.html

Szczesliwa, a ty miałaś cc czy sn? Chyba jestem jedyną, która nie miała usg na wizycie. A czuję pod palcami, jak pod raną tworzy mi się blizna grubości kciuka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Pomi tka my już po Mała całą msze siedziała w wózku i dopiero na sam "ceremoniał" jak to piszesz ją wyciągneliśmy nie nastawiaj się od razu na najgorsze, też się bałam a mała nawet nie spała w kościele, ale ie płakała nawet jak została polana woda
Mam nadzieję, ze Tymcio będzie tak grzeczny jak twoja mała

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
moją pszczółke chyba ugryzł komar w poliko<bo u nas w piwnicy sa komary musiał jakis doleciec do domu;(> i ma zaczerwienienie, chodz zauwazyłam przy kąpieli że na rączkach i troszke na nózkach tez ma nie wiem co to moze byc moze sie myle co do komara,jak jutro nie minie wybiore sie do lekarza żeby tylko nie miała jakieś ALERGII cholernej
Oj biedne takie maleństwa, które coś swędzi. Nie mogą się podrapać i pewnie cierpią. Buziaczki dla twojej pszczółki
Co do diety - jem wszystko, to moja dieta. Omijam jedynie kapustę, czosnek i cebulę, resztę wszamam aż miło. Mięso radzę robić na grillu lub w rękawie. Poza tym - jedz na co mas zochotę w rozsądnych ilościach

Cytat:
Dziewczyny czy to mozliwe aby mój mały. który w czwartek skonczy 3 tyg. miał już powoli ataki kolki Używałyście kropli sab simplex
Oczywiście, ze możliwe. Mi położna mówiła w szpitalu, ze niektóre dzieci brzuszek boli po pierwszym tygodniu. Ja używalam Sab Simplex przez miesiąc, sprawdziły się rewelacyjnie. Odstawiłam jakieś dwa tygodnie temu i kolki nie wróciły.

Właśnie robię sobie jabuszka zapiekane z żurawiną i miodem Będę gruba beka

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:03   #3035
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
1)po kąpaniu
2)w łóżeczku
3)z mamusią
4)AMELKA1
5)AMELKA2

Śliczne babeczki
My nie werandowaliśmy, od razu były spacery pełną parą- od 5 dnia życia ale to był sierpień

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Dzisiaj wizyta u gina, za godzinkę jadę. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. że mnie tam dobrze pozszywali itp. Mam małego pietra.
Wszystkie już zaliczyłyście wizyty po 6-tym tygodniu?

Lekarka proponuje na bolące brzuchy albo Nan sensitive albo Bebilon Comfort. Macie doświadczenia z którymś z nich?

Po wizycie już dawno, zdrowam jak koń
Daj znać, co lekarz mówił.

My karmimy Comfortem- to na kolki i zatwardzenia.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Jeeejj, ja sie jednak ciesze ze nie robimy (przynajmniej narazie) zadnych chrzcin
Ja też
Stary 2010-11-09, 21:10   #3036
Pomidora
Zakorzenienie

Bordowa, to macie problem z Asią rzeczywiście. Gdyby tylko pchała paluszki do buzi to luz, ale to wymiotowanie już nieciekawie. Ale nie mam pojęcia co ci poradzić
Szkoda, ze nie będziemy mieć razem chrzcin. Ale na Lotnisku nie wiem, czy wam się uda. Mieszkałam tam kilkanaście lat, znam proboszcza - bez ślubu może wam nie ochrzcić Asi. A już na pewno zrobi jatkę. Mojej kuzynce jak umarły dopiero co urodzone bliźniaki to powiedział, że to kara boska za to, ze nie byli małżeństwem. Wujek prawie go pierdziulnął jak to usłyszał
A ty też masz zgrubienie pod blizną? Mi tego nikt nie badał i zastanawiam się, czy to jest normalne
Korzystaj z pomysłu zaproszeń - nam się wydał fajny i nie jest drogi, więc każdy będzie miał taką pamiątkę

Nika, jak tam Pawełek?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:15   #3037
gabisun
Zakorzenienie

Pomi czytałam wcześniej ten artykuł i siedziałam cała zaryczana, straszne

Bordowa to super masz ze chrzcinami, tak to ja też bym w domu robiła
i dziękuję za pocieszenie

Szczęsliwa ja jeszcze nie byłam na wizycie dopiero 18 mam, bo albo mi coś wypadało albo ginka na urlopie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:17   #3038
NIKaP-n
BAN stały

Kasiulek dobrze, usmiechamy się, gadamy już itd fajnie że się odezwałaś. U nas wszystko ok, tylko przeprowadzka się przedłuża- zabrakło kaski udanych Chrzcinek

lecę karmić, potem Was dokończę

aaneczka śliczna para z Was, trochę by trza jeszcze męża naprostować charakterkowo i będzie już wszystko si
Stary 2010-11-09, 21:18   #3039
tifio
Rozeznanie

Przyznaję się bez bicia, że nadrobiłam, ale tylko "po łebkach". Za dużo produkujecie żeby być na bieżąco i czytać od dechy do dechy

Wszystkie dzieciaczki, mamuśki i rodzinki prześliczniaste! (wybaczcie, że nie wymieniłam każdej z osobna, ale musiałabym tu siedzieć przez pół nocy jeszcze... )

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś sobie chustę dla małego zobaczymy co to za wynalazek Ale jak zostanę sama to myślę że mi się przyda do południa bo wtedy mój Franio nie śpi a mama gotuje, sprząta i tym podobno więc będę go miała blisko
Skąd ja to znam! Ah, te nasze Franki Mój też jak wstanie około 6.00 to potrafi szaleć prawie do południa. Nie wiem skąd on ma moc na tą aktywność

Klarissa, współczuję zachowania teściowej. Faktycznie, aż strach z nią dziecko zostawić...

ycnan, moja teściowa też ciągle twierdzi, że Małemu jest zimno. I morał z tego taki, że po kolejnej wizycie u niej Franek ma pełno potówek. Całkiem tak jak ostatnim razem

gabisun, gratuluje udanych chrzcin!

bordowa, właśnie chodzi o to, że ja jej tłumaczyłam, że pod tymi wszystkimi kocami będzie mu za gorąco, a przegrzane dziecko to coś gorszego niż przeziębione... Niestety nadal objawia się to tak jakbym mówiła do ściany

Weronisia, czym zwalczyłaś u Pascalka ten trądzik niemowlęcy?
Gratuluję osiągnięcia 3kg! Niech zdrowo rośnie ten Twój kurczaczek

Lenka, dużo zdrówka dla Martynki!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:18   #3040
NIKaP-n
BAN stały

bordowa my jeszcze też poczekamy, ale chcę małą różnicę chyba, z resztą ja już od Was starsza, więc też inaczej liczę gratki z okazji telefonu
Stary 2010-11-09, 21:29   #3041
bordowa
Wtajemniczenie

Pomi Ja mam zgrubienie nad blizną.
A co do chrztu - zdaję sobie z tego sprawę. Z tym, że my mamy załatwiane "po znajomości", ale jutro dopiero idziemy rozmawiać, więc dopiero się okaże.

tifio To trzeba było zdjąć z dziecka te koce a nie patrzeć na to ...
Stary 2010-11-09, 21:30   #3042
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
caly dzien tu dochodze i w koncu-czemu?-bo maly dzis ma super dzien na nei spanie i najlepiej wiszenie na cycu i dobrze ze jest cos takeigo jak smokus bo bym wogole z miejsca sie nie ruszyla.a rano mi ugryzl sutek bo krewka na jego kaftaniku a najlepsze ze na moim sutku nic nie widze, a teraz pod wieczor zrobil czarna kupke?czy to normalne? a po trzecie wysypalo mu na buzce-tradzik ,macie jakies pomysly?po dzisiejszym dniu mam dosc. mam nadizeje ze jutro was nadrobie.choc ktoz to wie co jutro...
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:30   #3043
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora Patrol też nie znosi na poziomo, jak już to tylko w pionie inaczej drze się okropnie... hahaha no teraz to już na bank będą zdrowe te nasz dzidziołki na naszych chrzcinach ma być 22 osoby... więc wiesz... dobrze że robimy to u mamy bo bym się pochlastałą bynajmniej mi ona pomoże.. a pomysł z zaproszeniami ściągam od Ciebie mam nadzieje że się nie obrazisz

kaska1980 jasne że możliwe bo każde dziecko jest inne i nie da się wsadzić je w ramki.. więc wcześniej może zacząć je mieć..

malwina1204 ja gotowałam z głowy wpisz w google przepisy dla mam karmiących i powinno ci sporo wyskoczyć

bordowa bynajmniej lekarz Cię uspokoił.. mam nadzieje że krwawienie ustało już na dobre tzn to oczyszczające sie a z raną będzie już tylko dobrze...
Stary 2010-11-09, 21:36   #3044
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Dziewczyny czy Wy kładziecie Wasze pociechy spać w czapeczkach. Ja ubieram mu tylko po kąpieli a do spania zdejmuję. Jak Wy robicie
Nie, ja tylko po kąpieli jej zakładam i z reguły jak kończymy jeść to już jej zdejmuję, czyli po jakichś 30 min.

Cytat:
Lekarka proponuje na bolące brzuchy albo Nan sensitive albo Bebilon Comfort. Macie doświadczenia z którymś z nich?
My używamy NAN Sensitive. Jest trudno dostępne, często na zamówienie. Ale jest ok, naszej malutkiej po nim brzuszek nie dokucza.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarissa ty masz to USG na Kopernika? Daj znać jak to wygląda bo ja też się tam umówiłam
Szybciutko to było. Zajęło nam to jakieś 7 minut. Rozbierasz maluszka do pampka, potem pampka rozpinają ale nie zdejmują, trzeba dziecku przytrzymać nóżki no i lekarz głowicę przykłada (ma taką śmieszną, malutką). Dzisiaj było usg, a jutro konsultacja z ortopedą.
Stary 2010-11-09, 21:50   #3045
Ewcia811211
Raczkowanie

ech, z ta kupa czarna to niewiem co myslec, czytam ze moze byc neiciekawie :/ spotkalo wasze malenstwo to?
do tego jeszcze w neidziele 39emp mialam i juz na drugi dzien nic, a od piatku leci ze mnie i mysle czy to juz okres?? nie bylam ejszcze u gina a to juz 6tydzien, jak myslicie?
Stary 2010-11-09, 21:57   #3046
falbala
Raczkowanie

Bordowa ja mam pomysl załuz malej niedrapki albo skarpetke bedzie jej trudniej pakowac paluszki do buzi
Czy Ty moze jestes z Grudziądza?
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:59   #3047
Klarissa
Zakorzenienie

Dawno nas tutaj nie było, więc się pokazujemy
Stary 2010-11-09, 22:15   #3048
falbala
Raczkowanie

a to wiktor
Stary 2010-11-09, 22:31   #3049
dra
Zakorzenienie

hej wam ja znow z doskoku
jak wy macie czas na forum,ja mam tak wytracony rytm,ze szok na poczatku bylo dobrze,a teraz nie wiem o co chodzi,synek od 22do 2/3 nie spi krzyczy chodzic i na raczkach miec to dobrze tak to krzyk i jak w koncu padnie spi do 10/11 ja postanowilam sypiac z nim,bo juz nie wyrabialam ze zmeczenia i zamiast karmienia wydluzac sie noca to sobie skrócił co 2 h chce jesc,a w dzien nawet co godzine nie wiem co mu sie stało,próbuje przetrzymywac tak jak bylo kiedys co 3,ale no jest straszny krzyk herbatke robie,ale butli nie chce pić,a w dzien nie chce sypiac tez i nawet nie mam czasu najesc sie i juz rozkłądam rece co robic.Ja to wam zazdroszcze macie rytm i nawet mozecie popisac,ja nieraz zajrze,ale na odpisanie to synek juz nie pozwala i cudnie wasze dzieciaczki rosną
pozdrawiam was o ile ktoś jeszcze mnie pamięta bede pisac jak tylko bede mogla
Stary 2010-11-09, 22:52   #3050
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
naked..mąż ostatio się poprawił zostawiam mu dzieciaki i ide się kąpać, albo klikam se na wizażyku..on chcąc niechcąc musi sie nimi zająć...
i o to chodzi powoli stopniowo przyzwyczajaj go i egzekwuj wykonywanie domowych obowiązków, aż mu wejdą w krewe no i oczywiście przepięknie wyglądacie

Cytat:
1)po kąpaniu
2)w łóżeczku
3)z mamusią
4)AMELKA1
5)AMELKA2
piekności obie!

Cytat:
mój mały nigdy w domu czapki nie nosi. Nawet po kąpieli. Zresztą jego licha czuprynka szybko schnie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
w nogach weszlam... w pupie tez... no i oczywiscie w pasie, własciwie to w biodrach braklo 4 cm do zapiecia guzika
eeee tam 4 cm pfi
mi chyba z 10 brakuje, mimo że tylko 3 kg nadwyżki kilosów
i tak bez tego brzucha czuję sie jak miss universe

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Gabi, ty już jesteś po chrzcinach, tak? A w kościele to dzieci mogą być w wózeczku? I wyjęte tylko na sam ceremoniał? Ja nigdy nie byłam na chrzcinach. Tymek strasznie nie lubi trzymania w poziomie, musi być trzymany w pionie (co jest niezdrowe przy napięciu mięśniowym - i bądź tu człowieku mądry ) i do tego jak za długo jest w jednym miejscu to od razu krzyk. Jestem przerażona tym, że przekrzyczy cała mszę, a jakby był w wózku to może by pospał trochę

Martucha, będą zdrowe te nasze chłopaki, ale musimy trochę więcej włożyć w to wysiłku. A u nas takie imprezy są zawsze, mniejszych się nie robi

To jeszcze napiszę, że 3 tygodnie po chrzcinach mamy z P. urodziny, w tym P. będą to 30. urodzinki. Skład gości taki sam, impreza alkoholowa, więc pewnie trochę posiedzą. Normalnie miodzio

Zamówiliśmy dla jaj zaproszenia na chrzciny Wzór 13 brązowe http://allegro.pl/zaproszenia-na-chrzest-roczek-urodziny-ze-zdj-i1296223970.html
Wzięliśmy o jedno więcej - będzie miał Tymuszka pamiątkę
nie do mnie pytanie, ale odpowiem, bo ja jako pierwsza chyba chrzciłam małego Filus leży cały czas w wózku, najpierw ksiądz podchodzi i robi mu na czole krzyż- wtedy lezy, potem trzeba dopiero wyciągnąc dziecko i stać dość długo pod ołtarzem obojętnie w jakiej pozycji tylko do polewania główki należy poziomo trzymać żeby dziecka nie zalać

a zaproszenia urocze
ja kompletnie o tym zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
świetnie! Natalcia jak zwkle bombowo ubrana

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a to wiktor
o jaki słodki pączuś! widzę, że macie wózek quinny- strasznie mi się podobają ich fury ale nie dość, że drogie to jeszcze chyba mało praktyczne [spacerówki] a szkoda, bo bardzo w moim stylu

Ja dziś miałam kolejny babski wieczór, jestem więc na bieżąco ze sprawami przyjaciółek Filuś uwielbia towarzystwo kobiet, smieje się w głos i nawet zaczyna coś tam gadać po swojemu
Stary 2010-11-09, 23:13   #3051
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Zamówiliśmy dla jaj zaproszenia na chrzciny Wzór 13 brązowe http://allegro.pl/zaproszenia-na-chrzest-roczek-urodziny-ze-zdj-i1296223970.html
Też takich szukałam miałam zamówić w realu, ale chyba skorzystam z Twojego linka.

Cytat:
Dziewczyny czy to mozliwe aby mój mały. który w czwartek skonczy 3 tyg. miał już powoli ataki kolki Używałyście kropli sab simplex
Możliwe, z tego co czytałam to często pojawiają sie w okolicy 3 tygodnia.
Oby jednak nie

Cytat:
Szczesliwa, a ty miałaś cc czy sn? Chyba jestem jedyną, która nie miała usg na wizycie.

Ja rodziłam naturalnie, i miałam dzisiaj usg "dowcipne"

Aha i lekarz stwierdził na podstawie usg, ze to co wzięłam z miesiączkę, raczej nią nie było. To poprostu musiało być zwykłe plamienie, i jego zdaniem może się jeszcze zdarzyć.

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hej
, a teraz pod wieczor zrobil czarna kupke?czy to normalne?
Oj to chyba nie jest normalne. Czarna to jest ta smółka w pierwszych dobach po porodzie.
Może skonsultuj tą kupę z lekarzem?

Cytat:
Dzisiaj było usg, a jutro konsultacja z ortopedą.
Kurcze, aż dwa razy każą Wam jechać. U nas było 2 w 1, tzn. ortopeda robił usg na wizycie.

Cytat:
Ale urosła

Cytat:
a to wiktor
A to pączuś malutki udo jak dwa Dagmary ale u nas też robią się powoli fałdki na udzichach- mamy już po jednej dużej i jednej małej. Łydki nadal chudzinki

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej wam ja znow z doskoku
Oj niefajne takie nocne płacze. Oby się jak najszybciej unormowało. Cierpliwości życzę.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:33   #3052
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

My wczoraj miałyśmy dzień antyśpiocha. Mała przysnęła tylko na jakieś 30 min na spacerku a tak to rączki albo domaganie się uwagi. Byłam tak padnięta, że wieczorem zrobiłam jej mm i nie wiem czego oni do tego dosypują ale na nią to działa jak środek nasenny Wypiła może 10-15 ml (wcześniej kilka razy jadła z cyca) i odleciała a ja w końcu miałam okazję się wyspać. Chyba zacznę to praktykować częściej Nic jej się nie stanie jak raz dziennie dostanie trochę mleka modyfikowanego.

Pomi zaproszenia rewelacja Może też ściągnę ten pomysł Co do chrzcin my też robimy w domu. Mojego męża rodzina przyjeżdża ze Śląska więc i tak musiałabym coś w domu szykować i tak. Zrobimy u rodziców bo mają więcej miejsca. Chrzciny pewnie dopiero w styczniu bo u nas w kościele są jakieś nauki dla rodziców

Wszystkie dzieciaczki cudne
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:44   #3053
gabisun
Zakorzenienie

Ewcia lepiej skonsultuj z lekarzem, czarne kupki mogą być od zawartosci krwi ale nie strasze, gdzieś tam mi się obiło coś takiego na pewno będzie dobrze

Szczęśliwa super, że wszystko ok u ciebie ja dopiero 18.11

Klarissa malutka urocza, tak drobniutka

Falbala Wiktorek słodki

W nocy mała zamieniła się w piranie rzucała się na oślep na cyca i raz nie trafiła w brodawkę nawet i zaczęła mi wciągać skórę jejjjj jak to bolało, ma ciąg dziewczyna, skąd te dzieci tyle siły mają normalnie film można nakręcić "bezzębne szczęki 3" teraz to jestem w szoku, że smoczek jeszcze jest w jednym kawałku

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:49   #3054
waniliaania2009
Wtajemniczenie

My wczoraj bylismy na zakupach. Malemu na chrzciny kupilam dwa tygodnie temu kombinezon bialy- takiego misia. Ale po pogodzie jaka jest w Krk stwierdzilam ze to nie pora jeszcze na futerko wiec kupilismy mu wczoraj komplecik polarowy i buciki i tak to mam pelno ubranek na chrzest no ale najwyzej sprzedam potem na allegro...

Komplecik - spodnie, kurteczka, czapeczka, buty - beda do kosciola. W domu przebiore go w body. A z futerka zrezygnuje

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-10 o 08:49
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:47   #3055
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Komplecik - spodnie, kurteczka, czapeczka, buty - beda do kosciola. W domu przebiore go w body. A z futerka zrezygnuje
mnie właśnie takie proste ciuszki podobają się dużo bardziej niż satyny, falbanki, koronki

Ola wczoraj szalała i wołała jeść co ok. 1,5 godziny- czyli 2x częściej niż zwykle- musiałam nawet zrobić butlę mm, bo moje cycki już nie wyrabiały. Do tego spała w dzień chyba jeszcze mniej niż zwykle (choć wydawało mi się to niemożliwe). Za to jak ją położyłam spać po kąpieli to obudziła się dopiero o 4 rano- przespała jakieś 7,5 godziny. Tylko marudna była- ale to chyba przez katarek- jak jej zakropliłam sól fizjologiczną to sam z siebie wyleciał mega glut bleee. Pewnie się dziecko męczyło w nocy.
Po karmieniu o 4 zasnęła znowu i spała do 8- też jak nigdy- zwykle budzi się skoro świt...
No i poranna kupa wreszcie wygląda normalnie a nie taka całkiem rzadka jak była ostatnio- mam swojego cichego faworyta co to powodowało- no ale jeszcze zaczekam i zobaczę czy będzie teraz lepiej i krostki wreszcie zaczną znikać..
Chyba zbieramy się zaraz na spacer. I przy okazji do sklepu, bo lodówka pusta.

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-11-10 o 09:49
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:55   #3056
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hej
caly dzien tu dochodze i w koncu-czemu?-bo maly dzis ma super dzien na nei spanie i najlepiej wiszenie na cycu i dobrze ze jest cos takeigo jak smokus bo bym wogole z miejsca sie nie ruszyla.a rano mi ugryzl sutek bo krewka na jego kaftaniku a najlepsze ze na moim sutku nic nie widze, a teraz pod wieczor zrobil czarna kupke?czy to normalne? a po trzecie wysypalo mu na buzce-tradzik ,macie jakies pomysly?po dzisiejszym dniu mam dosc. mam nadizeje ze jutro was nadrobie.choc ktoz to wie co jutro...
tu masz wszytko o kupach może coś pomoże
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowlaka.html

Cytat:
ślicznie wyglądacie, OBIE

Cytat:
a to wiktor
słodziak

Cytat:
Ja rodziłam naturalnie, i miałam dzisiaj usg "dowcipne"
ja miałam tak samo pan doktor mówił że musi sprawdzić czy wszytko się oczyściło a potem żartował że szuka nowego lokatora ...
Stary 2010-11-10, 10:03   #3057
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
tifio To trzeba było zdjąć z dziecka te koce a nie patrzeć na to ...
Kochana, nie myśl, że nie zdejmowałam. Jak Mały spał to zdjęłam, a ta kobita się zakręciła i zaraz znów Go przykryła Wychodziłoby na to, że powinnam siedzieć przy nim cały pobyt u teściów i wtedy może by się opanowała

Cytat:
Ooo, jaka słodziachna! Zawsze "stylowo" ubrana jak mamusia
Mój młodzieniec nie chce na co dzień "chodzić" w bluzach, wogóle mu wtedy spanie nie idzie, więc wnioskuję, że musi mu być niewygodnie...

Cytat:
a to wiktor
Czadowy pulpecik

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
eeee tam 4 cm pfi
mi chyba z 10 brakuje, mimo że tylko 3 kg nadwyżki kilosów
i tak bez tego brzucha czuję sie jak miss universe

Ja dziś miałam kolejny babski wieczór, jestem więc na bieżąco ze sprawami przyjaciółek Filuś uwielbia towarzystwo kobiet, smieje się w głos i nawet zaczyna coś tam gadać po swojemu
Ja to nawet nie próbuje się w swoje wcisnąć - nie chcę sobie psuć humoru

A Filuś jak na prawdziwego mężczyznę przystało lubi kobietki i zaczyna pierwsze podrywy

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
W nocy mała zamieniła się w piranie rzucała się na oślep na cyca i raz nie trafiła w brodawkę nawet i zaczęła mi wciągać skórę jejjjj jak to bolało, ma ciąg dziewczyna, skąd te dzieci tyle siły mają normalnie film można nakręcić "bezzębne szczęki 3" teraz to jestem w szoku, że smoczek jeszcze jest w jednym kawałku

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:12   #3058
falbala
Raczkowanie

naked21 my kupilismy uzywany quinny i w uk, wiec nas w sumie bardzo tanio wyszło ok 800zł (gondola, spacerówka i maxi cosi-nosidełko). Ale fakt spacerówka jakas taka mało poreczna sie wydaje, zobaczymy?
Teraz choruje na taka mini spacerówke mcLarena ale zobacze co z tego wyjdzie
A z Wiktora nie paczus tylko paczek jest ))) ale i tak troche mniej wcina ostatnio i w nocy robi sobie przerwe 5-6h
Natomiast, to ze mniej je wplynęło pozytywnie na kupki, juz sie nie meczy, nie steka. Robie jak wzegarku ładniutka co 2 dni

Kissy dla Filusia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Szczęśliwa młody to chyba po mnie takie udziska "odziedziczył" i jeszcze z przodu niezła oponke. Ciesz sie, że dagula ma ładne szczupłe nózki, bedzie z niej niezla laseczka

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

gabisun martuchadzieki sa słowa uznania dla urody wiktorka

waniliana super słodkie ciuchy

Mnie gin badała tylko dowcipnie (mialam cc) stwierdzila, że wszystko ok i poki co usg nie trzeba, wysle mnie na wiosne zeby obejzec blizne przed kolejnym dzidziusiem
A ortopeda od razu badał (wyginał nózki) i robił usg na jednej wizycie, ale mu bylismy u lekarza w Grudziądzu odwiedzajac moich rodziców, bo u nas terminy sa masakryczne.
Stary 2010-11-10, 10:25   #3059
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Gabi, ty już jesteś po chrzcinach, tak? A w kościele to dzieci mogą być w wózeczku? I wyjęte tylko na sam ceremoniał? Ja nigdy nie byłam na chrzcinach. Tymek strasznie nie lubi trzymania w poziomie, musi być trzymany w pionie (co jest niezdrowe przy napięciu mięśniowym - i bądź tu człowieku mądry ) i do tego jak za długo jest w jednym miejscu to od razu krzyk. Jestem przerażona tym, że przekrzyczy cała mszę, a jakby był w wózku to może by pospał trochę

u nas dziecko trzyma się na rękach i nikt wózków nie bierze do kościoła

Sliczne...chyba odgapie Twój pomysł hihi bo nawet o zaproszeniach tym nie myślałam

Cytat:
Dziewczyny, dobrze, ze nie przeczytałam tego artykułu przed cc, bo chyba bym uciekła i nie urodziła ze strachu Straszna historia!
http://dziecko.onet.pl/55153,0,8,smi...1,artykul.html

czytałam to..straszne, ale sie zdarza..na szczescie baaardzo żadko...ale strach juz we mnie sie czai przed kolejna ciążą...

Właśnie robię sobie jabuszka zapiekane z żurawiną i miodem Będę gruba beka
mniam..nigdy takiego czegos nie jadłam ale brzmi smakowicie

Cytat:
My używamy NAN Sensitive. Jest trudno dostępne, często na zamówienie. Ale jest ok, naszej malutkiej po nim brzuszek nie dokucza.

.
wlasnei sie kiedys zastanawiałam , gdzie takie mleczko kupiłas bo nigdy się w sklepach neis potkałąm z nim...my uzywamy nan PRO

Cytat:
ślicznie... nie wim czemu ale zawsze mi sie kojarzysz z pocachontas

Cytat:
a to wiktor
ale przystojniak

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
i o to chodzi powoli stopniowo przyzwyczajaj go i egzekwuj wykonywanie domowych obowiązków, aż mu wejdą w krewe no i oczywiście przepięknie wyglądacie

no własnie..
mąż faktycznie miał kiepski okres w pracy i jak tylko skończył te nieszczesne roboty to powoli zaczyna wychodzic na prostą,
ale nie chwale dnia przed zachodem słońca

zazdraszczam..ja siedze sama w domu i nikt mnie nie odwiedza..
koleżanki jakoś si e ulotniły jak tylko się pożeniły...
dziwne....

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
My wczoraj bylismy na zakupach. Malemu na chrzciny kupilam dwa tygodnie temu kombinezon bialy- takiego misia. Ale po pogodzie jaka jest w Krk stwierdzilam ze to nie pora jeszcze na futerko wiec kupilismy mu wczoraj komplecik polarowy i buciki i tak to mam pelno ubranek na chrzest no ale najwyzej sprzedam potem na allegro...

Śliczny komplecik..ja tez myśle coś podobnego zakupic...

A ja zaczynam dostrzegać plusy butli..
mały je co ok 3 godzinki 120 ..w nocy mi się bidzi o 12 i o 3...i gdyby nie nocne odciąganie to byłabym straaasznie wyspana

A mały dziś trzasnoł zieloną kupkę..w linku od martuchy pisze że coś nie podpasiło małemu w moim jedzonku albo w mm...
własnie zmieniłam mlekio na nan pro..może to przez to?? wczesniej dawałam nan zwykłe..

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-11-10 o 10:28
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:37   #3060
Ewcia811211
Raczkowanie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

hej po nie przespanym wczoraj dniu przez malego czekala na mnie nie przespana noc....tzn. poszedl spac kolo 1ej potem o 4tej pobudka i 2g broil i potem aqby 2g spal. teraz niby spi od 9tej.hmm...odsypia wczorajsze? druga kupa byla dzis lepsza tzn. brazowa i juz znikome gdzies czarne.
jery nigdy nie myslalam ze bede pisac o kupachno ale coz, wyglada na to ze i na to przychodzi kiedys pora
dzis bacznie malego obserwuje zwl.kupensy.krosteczki na buzce dzis jakby mu zeszly, delikatnie mu rano przesmarowalam sudokremem i zobaczymy reakcje dalsza.
martucha84-dzieki za info. wozcraj to mialam mega dola wieczorem, lzy mi plynely bo wyobrazalam sobie najgorzse scenariusze z malym, i wogole.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

waniliania2009-sliczny komplecik i buciki, gdzie ty takie cudenka wynalazlas?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości