|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Moim zdaniem nospa zapobiega skurczom. Wiec jezeli ciaza donoszona to sie odstawia, bo inaczej porod sie bedzie opoznial. Mi gin powiedzial, bym zaprzestala branie magnezu, by macica zaczela skurcze.A magnez rozkurcza, tak samo chyba nospa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
o problemach z cera saie nie wypowiadam bo wygladam okropnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie śpicie?
![]() ![]() Jakieś pół godziny temu dostałam smsa od Vcelki: "Wczoraj o 22.08 przyszedł sn na świat nasz synek. Waga 3020g, dl. 51 cm, pkt Apgar 10. Na razie jest na noworodkach i czeka na mnie bo u mnie wystąpiły komplikacje." Drugi sms: " Fotki będą jak wrócimy do domu-ale mały jest śliczny. Nie możemy zdecydowac się na imię. Poród to masakra, łącznie 18 h. Bardzo popękałam i robiły mi się krwiaki". Gratuluję serdecznie i życzę szybkiego powrotu do sił ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-11-10 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Vcelka gratuluję
![]() ![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
Zenia, mam tę książkę w formie książki normalnej
![]() VictoriaK, ja to nie mam co narzekać, bo mnie się cera bardzo w ciązy poprawiła (tzn. mniej się przetłuszcza i przestały się robić pryszcze) ![]() ![]() Vcelka, GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do no-spy to mnie gin wczoraj powiedział to samo - w momencie gdy ciąża jest donoszona wszelkie leki przeciwskurczowe odstawia się (w tym no-spę). Nawet na mój magnez trochę kręcił nosem, ale powiedział, że jeśli mam skurcze nóg (a miewam) to mogę sobie brać, tylko nie za dużo ![]() A ja dziś rano znalazłam dziwną plamę na koszuli nocnej, na wysokości biustu ![]() ![]()
#2676 |
Rozeznanie
|
[QUOTE Ale kurde przeraza mnie ta odleglosc jak mnie wezmie przed terminem.A jak nie to znowu bede musiala sie polozyc do szpitala na swieta
![]() Takie zycie...ja lezałam kiedys całe swieta i sylwka w szpitalu bo sie zatrułam grzybami.... Ja bym mogła miec taki termn bo dzidzia bedzie potem miec fajnie. Wiem, ze sie boisz, ale mysle ze dr Cie nie zostawi badał nas i opiekował sie mimo iz nie byłysmy jego pacjentkami. Vcelka gratulacje!!! Ja tez nie spałam w nocy. Faktycznie z waga idziemyz kreetncja tak samo i brzuch jakby mniejszy bo zwarty.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-11-10 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Raczkowanie
|
Morning
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Może i dobrze
![]() ![]()
#2680 |
Wtajemniczenie
|
Vcelka miałaś poczekać do jutra :beczy: a to jaka nooo
![]() ![]() ![]() ![]() heeeej wam ![]() moja noc -------------- TRAGEDIA ! nie było takiej pozycji którą przybrałam żeby coś mnie nie bolało, a na prawym boku to już w ogóle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
całkiem zapomniałam ale z tego co mówiła ta moja koleżanka położna, dużo osób bierze ja do domu kosztuje to u nas od 1 tys. do 1,5 tys. ![]() najważniejsze (oczywiście jak ciąża przechodzi prawidłowo) to to byś była spokojna mi ten spokój zapewnia szpital w domu wpadła bym w panikę więc dla mnie domowy poród napewno był by niebezpieczny ![]() Cytat:
a wiesz mi zawsze lekarz mówił że 2cm ale badał ręcznie ![]() teraz na ostatnij wizycie zrobił usg dopochwowo i wyszło mu 3,80 więc nie wiem jakim sposobem się wydłużyła ![]() Cytat:
jeszcze nie słyszałam o przypadku gdzie kogoś odesłali a jesteś pewna że w Redłowie nie odsyłają? a co do porodu rodzinnego to zadzwoń ale widzę że Agatkia już napisała ![]() co łaska ![]() Cytat:
![]() chyba że to stawka za cały pobyt hahaah wiem że Ty z mężem chcieliście taki pokój decydujecie się? Ja już dawno się spakowałam choć ciągle się łapię że czegoś mi jeszcze tam brakuje haha jedynym problemem jest to że nie mogę się pomieścić do dużej walizki jak mnie zobaczą na IP z tymi torbami to chyba padną ![]() kurcze a mnie cały czas brzuch pobolewa W. miał racje co do pleców bolały mnie od leżenia ale z tym brzuchem to się denerwuje ograniczam nospe ale i tak muszę łyknąć co najmniej 1,5 forte wczoraj doszłam do dwóch a powiedz jak tam zakupy masz już wszystko dla Małego? |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy zdarza Wam się, szczególnie pzy przekręcaniu na drugi bok, taki kłujący ból pępka, jakby ktoś próbował skóre rozedrzeć?
Czy to tylko nacisk dziecia czy coś niepokojącego? Szukam w necie i jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi, a w mądrej książce o ciąży tematu nie uwzględnili.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Rozeznanie
|
Vcelka gratulacje
![]() ![]() ![]() Paulina kiedy Ty się rozpakujesz> ![]() liczyłam na jakąś wczesną akcje moje noce już teraz tak wyglądają ![]() ciągle coś boli ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
a brzuch masz duży? moja koleżanka cierpiała na taki ból ale praktycznie cały czas, sama nie mogła dotknąć pępka już myślała że ma przepuklinę lekarz powiedział że to dziecko naciska w tym miejscu do tego brzuch jest mały wiec ból jest jeszcze większy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
WOW Vcelka, ale sie wepchnelas w kolejke
![]() ![]() ![]() AS, ja tak mam jak sie przekrecam ![]() Moja mała myli pory dnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- OMG ale mnie zlapal pulsujący bol w kregoslupie .. i przeszedl mnie z góry na dol ![]()
#2685 |
Wtajemniczenie
|
apoloonia kiedy ja tak bardzo bym chciała
![]() ![]() ![]() As... Mnie może tak bardzo nie boli ale czasem zakuję... Nie wiem czemu ? Ostatnio jak leżałam na prawym boku, to mnie tragicznie bolało, nie mogłam się w ogóle przekręcać na ten bok... Ale przeszło... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi ![]() Edytowane przez _As_ Czas edycji: 2010-11-10 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Paulina takie nieposłuszne to Twoje dziecko haha
![]() już bym myślała nad jakąś karą ![]() kto wie co trzeba by dostać zasiłek macierzyński? i w jakim terminie muszę udać się do ZUSu? w dzień porodu kończy mi się umowa o pracę |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
![]() miałam problem z netem i nadrabiam Was pomalu. GRATULACJE DLA MAMUSIEK ![]() ![]()
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 a najlepiej zadzwonić do swojego oddziału i poprosić z działem zasiłków. Powinni wzystko dokładnie wyjaśnić, bo te ich przepisy nie zawsze są pisane jak dla ludzi.... ![]() Edytowane przez _As_ Czas edycji: 2010-11-10 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Vcelka miałaś taki sam TP jak ja. Ty już po a ja chodzę i czekam. A u mnie poranek tragiczny ale zacznijmy od początku. TŻ dał się w końcu zmolestowac. Najpierw małe bawionko a później seksik ![]() Od 3 mecze się z potwornym bólem krzyża i podbrzusza. Brzuszek twardy. Szczerze to te dolegliwości mogły by się rozkręcić już na maxa i żebym już urodziła.
![]() ![]() Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 ![]() Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-11-10 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie a to macierzynskie to automatycznie leci jakos czy trzeba cos dostarczyc do pracy? dzis mi sie konczy l4 a wizyte mam w poniedzialek dopiero u lekarza (no chyba ze wczesniej urodze).
Najbardziej mnie martwi fakt, ze TZ w piatek 12h w pracy, sobota - niedziela poza domem bo do szkoly jedzie (termin mam na niedziele). Poniedzialek - wtorek znow praca 12h.. ![]()
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
AS karny jeżyk w szpitalu haah Paulina jak jej powiesz że ma wyskakiwać bo to kara to może posłucha ![]() Dzięki ![]() ![]() chyba będę musiała podreptać do Zusu ![]() Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-11-10 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Hehe na liscie to juz przy prztereminowanych powinny byc baty
![]()
#2694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja póki co dziś na chwilę bo ruszam niebawem w miasto ![]() Noc nie przespana ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- piękna mała ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
EdziaO, moze chodzi TZtowi o pozniejszy seks?
Bo np moj to jak rozmawiamy o porodze i mowie ze sie boje, ze jak sie dziecko wydostanie z tak malej dziurki i w ogole.. to on taki zasępiony siedzi i pozniej mówi zawsze : "mam nadzieje, ze pozniej jaskini nie bedziesz tam miec, bo Ci ufunduję zszywanie na dziewicę" ![]() No i takie cos mnie wkurza, ja przezywam to szystko a on mysli o jednym.
#2696 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn z problemami z cukrem. Od kilku dni mierzę sobie glukometrem cukier. I np wczoraj się przestraszyłam bo po kolacji miałam 150, a jak sobie minutę później zrobiłam z drugiego palca pomiar to wyszło mi 114, czyli w normie. No i ja już zgłupiałam. Jaki wynik jest ok?No i muszę śniadania zmodyfikować, bo tak to w sumie i na czczo i po obiedzie i kolacji mam w normie cukier (nie wiem, jak zinterpretować wczorajszy pomiar po kolacji), a po śniadaniu zawsze powyżej normy
![]() w ogóle to się usmiałam, bo raz zjadłam słodkiego, ogromnego rogala, generalnie bomba cukrowa, a wynik nie tylko, że w normie, ale niski.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-11-10 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Vcelka dobzre ze juz po wszytskim. Szybko wracajcie do zdrowia!
![]() dzasta sklerozo,pisalam CI ze na profilu na stronie apteki sie sporawdza status zamowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Dragonfly
|
Cytat:
Vcelka GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() ![]() Apoolonia to sobie licza za ten pokoj...ale ja nie musze miec takiego,lubie towarzystwo innych babek,a jesli trafie na takie z jakis doswiadczeniem,to tez bedzie mi latwiej
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Stała sie jakas dziwna rzecz i nie wiem czy moze to miec jakis związek ze sobą. Wstałam rano, zjadłam sniadanko i było mi tak zimno bo znowu u nas problem z zimnymi grzejnikami i zrobiłam sobie herbatke malinową, taką normalną expresową nie z liści i jak wypiłam to po jakichś 15min zaczeło mi byc tak duszno ze musialam polezec... W mieszkaniu zimno bo nie naprawili jeszcze a mi tak gorąco ze siedze w bluzce na ramiączka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-11-10 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.