|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Artystka, ale myślę że może być równie dobrze śpiworek zamiast kombinezonu (byle z rękawkami
![]()
#2642 |
Rozeznanie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
a mnie brzuch bardzo stwardniał..
jak stoje to mnie tak kłuje w pachwinie, ze musze usiasc tak byłam na podtrzymaniu w szpitalu i uwazam ze było oki nawet jakbys miała połozyc sie wczesniej mysle ze warto bo masz b. dobrego lekarza.
#2643 |
Dragonfly
|
Mam spiworek od wozka wyscielany polarkiem akurat...Istnieje ryzyko ze tesciowa ten kombinezonik kupila,a wtedy ja go dostane 21-wszego i nie wiem czy nie badzie ciut za pozno,a jak bede miala dwa to jeden bedzie mi niepotrzebnie lezal..
#2644 | ||||
Raczkowanie
|
Też mi się zdaje, że bardzo optymistycznie brzmi ten sms
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2645 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio oglądałam program gdzie występował pewien Pan doktor który mówił że w czasach gdy dzieci rodziły się w domu (była to norma) był o wiele większy odsetek śmierci noworodków i żeby nie było mówił o latach 50, 60 XXw ![]() ale jeśli chcesz rodzić w domu to nie ma przecież problemu opłaca się położną i można jeśli jest to dla Ciebie takie ważne to ja bym tak zrobiła ![]() ale osobiście nie zgodzę się ze stwierdzeniem że rodzić powinno się w domu gdyby tak było to chyba sama bym zapłaciła za miejsce w szpitalu po prostu powinien być wybór jeśli ciąża przechodzi prawidłowo ![]() Cytat:
A odnośnie światła, któraś z dziewczyn napisała (edzia?), ze u nich w szpitalu na sali porodowej jest taka lampka, która daje kameralne, stłumione światło. Nie wiem, jak jest u nas w szpitalu.[/QUOTE] zapytaj koniecznie ja mam kolejną wizytę na 1 grudnia tylko patrząc na moją sytuację też do końca nie jestem pewna czy dotrwam a na posiew czeka się kilka dni baterie muszą się rozwinąć ![]() powiedz mi jeszcze jak u nas teraz wygląda sprawa nacinania krocza i pozycji porodowej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
Kretencja, ale czego sie boisz na tym etapie ciazy?Wczesniejszego porodu?Ja unikalam kapieli w pierwszych 6 miesiacach,a potem to brzuch i tak wystawal juz ponad wode
![]() Artystka, a ja myslalam ze ty juz na porodowce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam kolejną wizytę na 1 grudnia tylko patrząc na moją sytuację też do końca nie jestem pewna czy dotrwam a na posiew czeka się kilka dni baterie muszą się rozwinąć ![]() powiedz mi jeszcze jak u nas teraz wygląda sprawa nacinania krocza i pozycji porodowej?[/QUOTE] Pozycje porodową masz właściwie dowolną, położne zachęcają, żeby wybrać taką, która będzie dla nas najwygodniejsza. Podczas skurczów nie leżeć, ale właśnie ruszać się i szukać najbardziej dla siebie dogodnej pozycji. Na łóżku jest taki podest na nogi jak na fotelu ginekologicznym. Położna mówiła, że mimo dowolności najczęściej pacjentki na ten ostatni moment wybierają jednak pozycję na łóżku- ale nie leżącą, tylko właśnie taką siedzącą z nogami na tym podeście. Krocza nie nacinają taśmowo, absolutnie. Podobno bardzo ładne wyniki ma szpital jeśli chodzi o uniknięcie nacinania krocza. Ocenia się możliwości rodzącej podczas porodu, dokładnie opisywali nam na sr, w jaki sposób. Ale jeżeli będzie ryzyko pekniecia- natną. Znieczulają do szycia, jeżeli mimo wszystko masz dyskomfort, to donieczulą dodatkowo krocze. Sale poporodowe są 3 osobowe, ale zwykle leży się we dwójkę. Chyba, ze rzeczywiście jest wysyp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co??
moje zamówienie z apteki doz leżało w aptece w której miałam odebrać zamówienie już od piątku ![]() ![]() ![]() ![]() ja będę mieć robiony posiew na następnej wizycie czyli 16 listopada, będę wtedy w 36 tygodniu i 6 dniu ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-11-09 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Krocza nie nacinają taśmowo, absolutnie. Podobno bardzo ładne wyniki ma szpital jeśli chodzi o uniknięcie nacinania krocza. Ocenia się możliwości rodzącej podczas porodu, dokładnie opisywali nam na sr, w jaki sposób. Ale jeżeli będzie ryzyko pekniecia- natną. Znieczulają do szycia, jeżeli mimo wszystko masz dyskomfort, to donieczulą dodatkowo krocze. Sale poporodowe są 3 osobowe, ale zwykle leży się we dwójkę. Chyba, ze rzeczywiście jest wysyp ![]() dzięki ![]() bałam się że położą mnie na fotel i będą czekać haha trudno powiedzieć ale chyba właśnie wybiorę również na ostatni moment pozycję siedzącą z nogami u góry ![]() kompromis mi będzie wygodniej lekarzowi również co do sal to moja bratowa leżała w trakcie wysypu sala 2 osobowa ale 3 łóżka przynajmniej miała wesoło ![]() mi to osobiście nie przeszkadza lubię towarzystwo ![]() fajnie że rodzisz w tym samym szpitalu i do tego masz większą wiedzę ![]() ja trochę żałuję tych lekcji w SR chodź pewnie i tak by nas często nie było ![]() a już jesteś spakowana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Apoolonia, nie wiem czy bym się odważyła, ale tak teoretycznie powiedziałam. Zresztą ilu lekarzy tyle opinii, są tacy (choć nieliczni), co popierają porody w domu
![]() A ja... przecież będę mieć cc ze względu na wzrok, więc w ogóle nie ma o czym mówić ![]() De, wcześniejszego porodu nie za bardzo, raczej infekcji - wiadomo, że pod tym względem prysznic jest bardziej korzystny... Jakoś mam schizę, że może mi czop odejdzie niezauważalnie, a wtedy juz nie powinno się kąpieli raczej brać ![]() ![]()
#2651 |
Zakorzenienie
|
najpierw napiszę a potem was nadrobię
![]() byłam na ostatniej wizycie u gina, skończony 38 tydzień, szyjka długa, zamknięta, nic się nie dzieje, Natalka ma położenie miednicowe, więc i tak miałabym cc, waży 3200. Mierzone codziennie ciśnienie i waga są w porządku. Wszystkie wyniki badań w normie. Do szpitala idę w poniedziałek rano, dostałam skierowanie na patologię ciąży (ze względu na położenie młodej), cc będę miała 16.11 we wtorek rano. A więc już za tydzień przytulę swoje maleństwo ![]() Pytałam czy mąż może przeciąć pępowinę, lekarka powiedziała, że może lepiej nie bo później nie ma kto tych mężów z podłogi zbierać i się nimi zajmować ![]() Mówiłam, że na razie jestem spokojna ale na sali mogę zacząć panikować, czy w razie czego dają coś na uspokojenie, pani doktor powiedziała, że będzie tak miło i sympatycznie, że nawet nie zauważę i nie będę się denerwować - to się okaże ![]() Jeśli chodzi o zwolnienie dla męża na opiekę nade mną to nie ma problemu, wypisze. Po cc jak tylko będę chciała i będę w stanie (bo powinnam leżeć 12 h i nie podnosić głowy) to nie ma problemu mogę po przewiezieniu na salę pooperacyjną przystawić małą do piersi i mieć ją cały czas przy sobie, oczywiście przy ciągłej obecności męża i z przychodzącą od czasu do czasu położną. Dopóki sama nie stanę na nogi muszę mieć "nadzór". Jestem szczęśliwa i już nie mogę się doczekać ![]() Panikować pewnie zacznę w niedzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Andziat, bardzo dobre wiadomości
![]() Ciekawe, jakie Wy macie długie te szyjki ![]() ![]() ![]() ![]()
#2653 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2654 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam tak, że im bliżej porodu to jakoś mnie to przeraża, że to "JUŻ" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2655 |
Dragonfly
|
Agatkia i Apoolonia,ale na pewno teraz tak nie odsylaja???bo wczesniej slyszalam ze jakis problem byl..I nie maja jakis ukrytych oplat za porod rodzinny typu fartuch dla meza za 250zl???
#2656 | |||||
Zakorzenienie
|
ale cudna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak mnie badała na fotelu (palpacyjnie) sprawdzając tą szyjkę to nie powiem bolało, miałam wrażenie jakby dotykała małą tymi palcami. a i zapomniałam jeszcze powiedzieć, że zapytałam się czy mam się ogolić bo wolę sama w domu, lekarka powiedziała, że tylko na podbrzuszu (niskie bikini) tam gdzie będą robić cięcie, nie ma potrzeby golić całości ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Marta, Hania ma taki spokojniutki wyraz twarzy.. super jest ![]() Nie nadrabiam Was. Caly dzien myslalam ze mam problem z netem, a cos z routerem jest nie halo.. nie wiem o co chodzi wiec czekam na TZ az wroci z pracy. Nie mniej poodlaczalam wszystko i sie podlaczylam kablem i smiga.. tylko ze mam pajeczyne z kabli pod nogami ![]() Ehh.. w ogole caly dzien mam jakis dziwny. Ja juz chce urodzic ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- jeszcze baba mnie wkurzyla co kupila ode mnie sukienke na allegro.. miala podana dlugosc calkowita a wystawila mi negatywa tylko dlatego ze dla niej sukienka za dluga! ![]() ![]()
![]() |
#2658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
Artystka, naprawdę nie sądzę, żeby Cię odesłali. SR kończyłam 3 tygodnie temu, nie wiem, jak ma się sytuacja na dzień dzisiejszy, ale wtedy ponoć nie mieli takiego obciążenia. Za poród rodzinny jest opłata, wg Waszego uznania (o ile dobrze pamiętam, nie mam przy sobie notatek). Z tych pieniążków remontują porodówkę. Jeżeli po porodzie chcesz mieć osobny pokój z łazienką, w którym będziesz sama z dzieciaczkiem i w którym przez 24 na dobę może przebywać mąż (ma miejsce do spania) to opłata wynosi chyba 350 zł o ile dobrze pamietam.
Apoolonia, ja się chętnie podzielę wiedzą o szpitalu ze SR, więc jak coś, to śmiało pytaj ![]() Nie jestem jeszcze spakowana, ale pomału staram się gromadzić potrzebne rzeczy. Koło 20 listopada chciałabym mieć już spakowaną torbę ![]() Uciekam dziewczynki ![]() Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2010-11-09 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Dragonfly
|
Gdyby probowali nas odeslac to tz by ich chyba tam rozniosl
![]() ![]()
#2662 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z zaplanowanym cc przynajmniej wiecie kiedy co i jak a my nic, czekamy jak na zbawienie
![]() Śliczne te wasze dziewczynki ![]() Szyjkę w 33 tyg miałam 2 cm i była sporo skrócona ,teraz to nie mam pojęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
De, w ciąży to chyba tak czy owak nie powinno się dźwigać, bez względu na długość szyjki
![]() Martinixx, ja mam niby planowaną cesarkę, a wcale nie wiem kiedy ![]() No, ja się wyprysznicowałam (wycisnęłam sobie dwa wągry na czole, pewno jutro będę mieć wstrętne czerwone placki ![]() ![]()
#2664 |
Rozeznanie
|
Kretencja a masz ta ksiazke na kompie??czy w realu??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
kretencja, tylko ze mi nawet 1 kg nie mozna
![]() Po kapieli czuje sie o niebo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Dragonfly
|
Tez spadam ale na pilke, bo mnie brzuch napiep..a mam zakaz brania nospy od gina. Jutro znowu ciezki dzien-najazd babki..na szczescie plastry do zaklejenia jej buzi juz mam w pogotowiu przy lozku
![]()
#2667 |
Rozeznanie
|
Artystka czemu nie mozesz brac nospy??? jak to argumentuje gin.
Ciekawa jestem bo na temat nospy słyszałam ze jest polskim przestarzałym lekiem i na zachodzie jej nie stosuja
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-11-09 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
[
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szpital irlandzki, w którym urodzę oferuje łóżka a'la kozetka wojskowa, taka jak rozkładają łóżka polowe po trzęsieniach ziemi dla poszkodowanych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kretencja - nie martw się, nie tylko Ty masz problem z cerą w 3 trymestrze. A już taaaakie spokój miałam od ponad pół roku, gładziuteńka buźka - co jest fenomenem u mnie .
Adam Sebastian ur. 26.12.2010 Warto było na Ciebie czekać Małpeczko ![]() Edytowane przez VictoriaK Czas edycji: 2010-11-09 o 21:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
andziat mamy identyczny powod do wepchania sie w kolejke!
Moja mala tez siedzi miednicowo i musze miec CC, do dzis (ostatnia wizyta u gina) miala szanse na przekrecenie sie i niestety tego nie zrobila wiec gin ruszyl z procedura zwiazana z CC Tak wiec ja teraz w piatek jade do szpitala na konsultacje z anestezjologiem zeby ustalic co i jak, do szpitala mam sie polozyc w srode o godzinie 20 a w czwartek rano po 8 mnie beda cieli Jestem troche zla z tego powodu bo pierwszy porod mialam SN i teraz nie bralam innej opcji jak SN a tu sie okazuje ze musi byc planowane CC i troche sie tego boje.... No ale coz...przynajmniej bede miala porownanie ktory porod lepszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.