|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Ano widzisz.
![]() ![]() _ ______________ Siedzę przez Was i oglądam foteliki. ![]() I jak nie patrzeć to wychodzi mi jeden tylko... ![]() Z takich co się reguluje oparcie, co są mocowane na isofix i na pasy, i nie starsze niż 2007 rok, z oceną ogólną 4 - wychodzi mi tylko Jane Exo. ![]() Fotelik fajny. Cena mniej ciekawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Zdrówka życze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Też czytam o fotelikach. Patrze na ranking w testach, później na all. Ceny rzeczywiście porażające. Jeśli nie kupię nowego dobrego, to kupię używany dobry, zobaczymy. Jeszcze znajomych popytam, kto co ma i czy się nie pozbywa
![]() No a mi ten Twój Kropka nie pasuje, bo ma isofix, a jak jest isofix to chyba nie można tylko na pasy zapinac, zgadza się?
#694 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ciuszki bajeranckie. ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() a z tym glutenem to ja w żaden specjalny sposób się do tego nie zabieram... nie patrzę, czy gdzieś gluten jest czy nie ma... instynktownie podaję coraz to nowe posiłki. ![]() ![]() Gratki na 5 miesiączków. ![]() mi 5-miesiecznica Tymka wczoraj umknęła. ![]() i co? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A nowe samochody też bywają powypadkowe.. ![]() ja miałam taki sliczny bordowo- kremowy. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i rozwaliły się kółka bo na wsi po kamienistej drodze był używany ![]() A jak jest na isofix i na pasy to można tylko pasami mocować? Czy koniecznie na oba sposoby? Albo tylko na isofix? Kurcze mój Opel astra chyba nie ma tych mocowań :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Konto usunięte
|
Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149287]Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP. ![]() ![]() Zmyakam spać, kto wie, jak noc będzie wyglądała? ![]()
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
ja tez 86 tez mialam granatowy, z wilkinową gondolą na zewnatrz a w srodku i buda z czegos a'la welur czy cóś takiego. pamietam go jeszcze w 97 roku w piwnicy stał,czyzby czekał na rodzeństwo ![]() w lipcu 97 niestety powódź go zalała....a moze i dobrze ![]() moje dziecko dzis po raz pierwszy zasneło same w łóżeczku,tzn z moja reką w raczce,i..............ze smoczkiem z buzi....az mnie zadziwnił ![]() smok mu wypadł jak dobrze usnął wiec zabrałam. ale ryk byl na poczatku niemilosierny,wiec im on głośniej to ja glosniej lulajze Jezuniu......w koncu tesciowa weszla i pyta: co wam jest? ![]() hi hi pozatym maz sie przeziebil-a wiadomo facet ma katar to umiera.... ![]() oby mi małego nie zaraził,dałam mu maseczke i bez niej ma mi sie do niego nie zblizac. późno juz,ide pod prysznic i spac ciekawe do której Kacperek pospi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149287]Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP.
![]() Super okazja. |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() ![]() Gluten daje różnie. Przez tydzień nie dostała, bo była w szpitalu. Cytat:
Ja jeszcze słyszałam, że jak dziecku za mocno nogi wystają, to już trzeba zmienić. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063]ucałuj dzielną Luzikę. ![]() mi 5-miesiecznica Tymka wczoraj umknęła. ![]() ja miałam taki sliczny bordowo- kremowy. ![]() ![]() Ucałuję, dzięki ![]() Gratki ![]() A ja nie wiem jaki miałam kolor, bo wszystkie fotki mam czarno-białe ![]()
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() dziś to ja jestem pierwsza ![]() o tym jakie były 2 ostatnie dni przemilczę, mam nadzieję, że się nie powtórzą ![]() siala Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń ![]() dla Tymka, Szczepanka i Liwki ![]() bydgoszczanka ![]() ja też rocznik czarnobyla i też miałam wózek granatowy ![]() a co do fotelików to już jestem chyba zdecydowana na maxi cosi tobi (tylko mały musi zrobić przymiarkę) bo moje autko nie posiada isofixa. I nie wiem czy to zależy od modelu czy wyposażenia ![]() a jestem strasznie ciekawa jak wypadłyby w testach foteliki, które do tej pory ich nie miały, czy producenci nie testują ich dlatego bo wiedzą, że by słabo wypadły? bo przecież gdyby miały dobre oceny to koszty testów pokryliby z cen fotelików. pewnie się nigdy nie dowiem ![]() jeździcie z tymi różnymi znaczkami "mam dziecko" itd? bo my nie ![]() ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#702 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Fotelik można montować zarówno w samochodach z systemem Isofix jak i bez systemu za pomocą pasa samochodowego." _______________ Ale znalazłam coś cenowo ciekawszego, zapinanego w bazę, ale na pasy: http://allegro.pl/fotelik-samochodow...302252071.html ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063] A nowe samochody też bywają powypadkowe.. ![]() [/QUOTE] Nowy nie był na kołach na ulicy, to skąd wypadek? ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
To zależy jak stara ta Astra. ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale dumam nad przyklejeniem na maskę. A uwagę myślę, że zwracają. Jeszcze nikt na mnie nie trąbił, że wolno jadę, gdy widzi dziecko w foteliku. Sądzę, że naklejka też jakoś tam działa. Choć z pewnością nie na każdego. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() xxNiuniaxx oby już więcej Was takie przygody nie spotykały ![]() U nas super. Wczoraj zakupiłam w Ikea owocki. Fajne są. Smakowaliśmy też wczoraj brokuła. Wchodził z oporem ale bez plucia. ![]() A dziś jedziemy na rehabilitację z NFZ. Ciekawe jak będzie. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-21 o 04:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
W Tesco są promocje zabawek z okazji świąt.
Garnuszek na klocuszek 79zł. Szczeniaczek uczniaczek 109zł. Ślimak zjadacz klocków 49,99zł. i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() U mnie nocka tragedia - od 2 nocy pobudka co godzinę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
edit. juz znalazlam a szczeniaczek niestety po angielsku ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-11-10 o 06:43 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
No właśnie mam nadzieję, że jak są te zabawki "gadające" tak tanio to są polskie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a u nas pobudka przed 6 na kupsztola, troszkę zabawy i śmiechów, potem marudek 0 7.20 flacha o odpłynęła - spi do tej pory jak nigdy ![]() ja dziś do pracy muszę iść a tak mi się nie chce że szok.... dziewczyny pozmieniałyście awatorki że ani Was poznać - ale oczywiście są piekne ![]() a dobrze że dyskusja o fotelikach się rozpętała to się troszkę podszkolę bo jeszcze zielona jestem w tym.... miłego dnia
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.U nas ostro zaczyna sie ząbkowanie
![]() Najlepsze jest to,ze nabrzmiałe są trójki na górze ![]() A tak poza tym wszystko ok.Michasia zjada swoje nózki ![]() Spróbowaliśmy gruszek wiliamsa GERBERA i nie było rozwolnienia. ![]()
#709 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry.
Dziekujemy za gratulacje zębowe..niby już dwie jedynki na wierzchu, ale marud i nerwus nie przechodzi ![]() ![]() Gratulujemy wszystkich niedawno minonych miesiecznic i wszystkim dzieciaczkom życzymy duż dużo zdrówka. Cóż na razie to chyba tyl, bo na wiecej pisanie syn mi nie pozwoli, trzeba go wywalić na dwór...to jedyny sposób na pożądną dzienną drzemkę Franka...długi spacer po wsi... a tak na marginesie co sądzicie o fotelikach z takim zapięciem? http://www.ramatti.com.pl/crash-testy-formula-isofix a tu filmik z testu
" the more I see, the less, the less I believe..." Edytowane przez susannahsunday Czas edycji: 2010-11-10 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() ![]() ![]() ![]() no ja tez nie wiem ile,usłyszałam od pediatry tylko,że gluten to już i żebym sobie taka kaszkę na początek w słoiku kupiła,żeby się nie bawić w gotowanie 3 łyżeczek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam mega problem...wczoraj odkryłam za łóżeczkiem grzyba ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze sie tak boje że ktoś walnie w prawą strone auta, tam gdzie siedzi Blanka.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mm.. pyyycha stopka, pyycha ![]() ![]() Ja z 90r. i głeboki miałam granatowy. a spacerówkę czerwono-czarną ![]() A ja sie rozchorowałam.. ![]() Podałam gluten, nie ma żadnych sensacji krostkowych ani brzuszkowych ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam rano wizytę domową, bo w nocy Luiza miała gorączkę 39 stopni
![]() ![]() dilayla, jak najczęściej wietrz mieszkanie. Najlepsza metoda - zrobić przeciąg przez 5-10 minut. W tym czasie uciec z dzieckiem do innego pomieszczenia.
#713 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
www.ekwasek.pl/index.php?products=produc t&prod_id=1501
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
Migotko, ten fotelik wczoraj mąż mi na all pokazywał, ze szef ma do sprzedania. Jeśli rzeczywiscie bedzie sie go pozbywal to kupie, a jak nie to bede szukac dalej
![]() Kropko, a ten fotelik romer to jest od razu z tą bazą sprzedawany, prawda? Velluto, u nas tez hardcorowa noc... nie wiem czy coś mu się śni, czy co, budzi się taki zapłakany, jak położe rękę na policzek to od razu się uspakaja i śpi dalej ![]() Bratko świetne ubranko do jedzenia!! Od rana marud, teraz wyczerpany, śpiący, ale jak chcę go uspać to tak skacze po łóżku, ze mam dosyć już. Jak to jest możliwe, że trzy tygodnie było naprawdę super, nie było problemów z zasypianiem, a od kilku dni zaś masakra. I później sama głupieje, nie wiem, czy do lekarza mam iść, czy co robić. Tygrysku, miłego dnia w pracy ![]() Siala - wszystkiego dobrego!! ![]()
#715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie szama ![]() Cytat:
![]() Co do grzyba - do grzybnia którą odkryliście to tylko efekt widoczny. Cała wilgoć jest w ścianie. Szkoda, że go starliście, bo w ten sposób tylko roznieśliście do bardziej. W hipermarketach budowlanych są preparaty, którymi się ściany maluje do zabicia tego. Teraz nie pozostaje Wam nic innego jak dokładnie przewietrzyć mieszkanie i ścianę dokładnie osuszyć. Potem posmarować tym cholerstwem, a na przyszłość zamontowała bym w oknie nawiewnik higrosterowalny, bo zazwyczaj zapomina się o mikrowentylacji, myśląc że nam za zimno. A okno musi być rozszczelnione, inaczej tego typu efekty będą się pojawiały dalej. ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-10 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
siala, sto lat, sto lat........wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń
![]() ![]() ![]()
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zaś zapomniałam napisać - od wczoraj mały je nogę ![]() ![]()
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]() Dziś brokuł zjedzony bez problemów. Super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też 86 i wózior mieliśmy bordowy. a potem jeszcze kilkoro dzieci się tą bryką bujało ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063]... a z tym glutenem to ja w żaden specjalny sposób się do tego nie zabieram... nie patrzę, czy gdzieś gluten jest czy nie ma... instynktownie podaję coraz to nowe posiłki. ![]() ![]() Gratki na 5 miesiączków. ![]() mi 5-miesiecznica Tymka wczoraj umknęła. ![]() ...[/QUOTE] no bo z tym glutenem, to jest tak, że stopniowe wprowadzanie w tym okresie ma teoretycznie zapobiegać alergiom, nie? czyli jak zwykle sraczkuję się o coś, co w ogóle może nie mieć znaczenia. tzn gluten podawać oczywiście, ale nie robić zamieszania i poprostu "na wyczucie", po trochu... to moja omega chyba tym bardziej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() szkoda że w lubelskim tesco fajne zabawki są anglojęzyczne... Cytat:
Cytat:
![]() babki jak u Was wygląda kwestia ciemieniuchy? ma jeszcze któreś dzieciątko? bo my walczymy bezskutecznie. oliwka, wyczesywanie, mycie główki... niby mija, potem wraca, włoski coraz gęstsze i dłuższe, już to się robi na prawdę uciążliwe... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Kafunia widzę że twój Szczepanek w głosowaniu już na 5 miejscu. Super. Jak tylko sobie przypominam to klikam tam. Życzę wygranej.
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Bydgoś utul Lusię od cioci wizażanki. Życzę, żeby choróbska dały jej jednak spokój. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.