|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Ja od 4 lat cierpię na migreny, takie że zabiera mnie pogotowie bo trace przytomnośc z bólu i zabieraja mnie na kroplówkę. I jak po raz pierwszy zgłosiłam sie do lekarza i powiedziałam że mnie często i bardzo boli głowa i prawie zawsze w tym samym miejscu to pani neurolog powiedziała że jestem zbyt młoda by głowa mnie bolała. Poszłam do innego a wcześniej okulista, laryngolog i kolejny neurolog stwierdził że prawdopodobnie mam guza i musze szybko iśc zrobic rezonans magnetyczny no i jak to usłyszałam to mała znowu nie zemdlałam miałam wtedy 25 lat. Cała rodzina postawiona na nogi by dostac się na rezonans bo nawet prywatnie nie jest tak łatwo udała sie oczywiście dzięki znajomością i wyszło że z głową wszystko ok, lekarz stwierdził migreny. Brałam różne leki, testowali na mnie przez 2 lata i udało sie trafił lekarz przepisał krople dihhydroergotaminium pomogło i to bardzo, brałam codziennie no ale ciąża i musiałam odstawic lek i teraz dalej cierpię, ale czego dla maluszka sie nie robi. Czekam na moment kiedy przestane karmic by wrócic do kuracji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
i dzwoniłam do ZUS-u, masakra, L4 skończyłam 19 października, a kasa dopiero nadana wczoraj, a to dlatego, że moje L4 z tego okresu wpłynęło dopiero 27 października. Kurdę jak w poniedziałek, albo we wtorek wpadnę do przedszkola do dyrektorki to się odezwę już, bo to jakaś pomyłka, po jasną ciąsną.....!@#@$R$ tak długo trzymają ten papier. Pani w ZUS-ie doradziła mi, że w tej sytuacji najlepiej jak dyra będzie mi podbijać L4, wpisywać datę i sama będę wysyłała, albo donosiła do ZUS-u. No i chyba taką rozmowę przeprowadzę, aaaaaa i będę robiła im kserokopię, skoro lubią takie rzeczy przetrzymywać. Stać mnie na wydanie tych 7 gr na to ksero!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRyzę:pala :
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Chociaz jakoś według usg to bedzie miedzy 24 a 25 tygodniem, ale juz trzymam sie terminu od OM bo zwariowac mozna... ![]() Mała od rana szaleje nie daje mamusi pospac...moze podekscytowana swoim 26 tygodniem i 26 urodzinami tatusia. A jak nas pokopała w nocy ..skubana..tyle ma siły... ![]() ![]() ![]() Ja wstaję z wyrka, biorę się za porządki, zakupy torta...jeszcze jakies miesko upieke...spodziewam sie dzis mase gosci..mąż ma duza rodzine plus moja...impreza na...14 osób...z Nadia 15 ![]() A ona jest kochan , wyobraxcie sobie, że dostała od babci 5 zł na coś slodkiego a ona wrcając ze szkoły zaszła do sklepu i kupiła Nadii grzechotke ![]() ![]() ![]() ![]()
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy Ty też odnosisz wrażenie, że wszyscy neurolodzy mają nie ten teges pod swoją kopułą?? ![]() Justine1988 wiem, że Ty też ![]() ![]() A wizytę mam w poniedziałek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
w realu jest w proszek dzidzius za 11,90 zl [w promocji ?? ]
#2286 |
Raczkowanie
|
lilijko ja sie nie obrażam, i teraz tez juz sie z tego śmieję ale przez 3 kolejne miesiące od teko "wypadku" jeździłam po stomatologach by ktoś jej pomógł, ona tak cierpiała bo zęby były nadłamane ale jeszcze się trzymały, ona nie mogła jeśc, piła tylko ze słomki, smoczek wyrzucony i Ci sadyści dentyści. Zanim pojechałam do dentysty dzwoniłam i pytałam czy takie dziecko przyjmie i co jej jest wszyscy jak jednym głosem mówili oczywiście prosze przyjechac no to jechałam oni tylko ból jej zadawali i rozkładali ręce że nie bardzo wiedza co z tym zrobic. Ona na szyjce miała już popękane naczynka i na buźce bo taki ból jej zadawali, aż w końcu trafiłam na świetną młoda panią stomatolog złamała jej do końca te ząbki, zalakowała zawiązki zostały i ból przeszedł. Teraz ma piękne ząbeczki, właśnie dziś mamy wizytę u ortodonty bo chcą jej zlikwidowac szparkę międzi jedynkami a nam ona sie tak strasznie podoba, zobaczymy jeszcze. Bardzo chcętnie teraz chodzi też do stomatologa mimo takiej traumy, ale to tylko dzięki pani stomatolog Monice Myszko do której trafiliśmy i jej pomogła
Co do neurologów to cos w tym jest, mój jest dziwny delikatnie mówiąc ale dobrze dobrał lek i mogę sie do niego dostac jak tylko potrzebuję ![]() I ja też się pochwalę wczoraj zaczął si u mnie 25 tydzień jeszcze troszkę Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-11-10 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jaki kupujecie termometr?? ja bym chciała kupić taki do czoła i do ucha ale u nas w aptece babka powiedziała mi za taki 130 zł. Na alle znalazłam coś takiego http://allegro.pl/termometr-na-podcz...306022162.html i się zastanawiam czy to nie będzie jakiś badziew, w sumie widzę że ludzie to kupują ale... Jakie wy kupujecie??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak ten model który Ty wskazałaś ja korzystałam z takiego i byłam bardzo zadowolona http://allegro.pl/termometr-na-podcz...298421807.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
normalnie w realu są po 13.99
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie i Brzusie
![]() e_rosa ja kupiłam termometr w smoczku....nie wiem jak się sprawdzi, a z doświadczenia wiem np. że te na podczerwień są nic nie warte ![]() Nie wiem jak z tymi do uszka ![]() Piszecie o dzieciach i o tym, że trzeba na nie szczególnie zwracać uwagę.....czasami nawet kiedy wszyscy są w domu na 38m2 i tak może zdarzyć się coś złego. Pamiętam jak Esterka (moja siostra) kiedy miała 2 latka wywinęła taki numer, że do teraz dreszcz przechodzi mi po plecach jak o tym pomyślę. W domu był mój tata, moja mama i średnia siostra a Esterka korzystając z chwili wdrapała się na parapet i stanęła sobie tyłem w otwartym oknie! Mieszkanie moich rodziców jest na 11 piętrze...... Nie muszę chyba mówić co by się stało gdyby nie opanowanie mojego taty. Zagadał ją i powoli do niej podszedł, dobrze że mała nie była zbytnim raptusem bo gdyby przyszło jej do głowy np. się cofnąć.....Nawet nie chce o tym myśleć... Wstawiłam w pierwszy post trochę informacji o połogu. Niestety nie mogę już więcej dodawać bo już jest za dużo znaków..... Także myślę, że z informacjami o pielęgnowaniu dzieci albo wstrzymamy się do odchowalni, albo założymy już ten wątek i tam powstawiam te materiały. To zależy od Was ![]()
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() ja od 7.30 prasowałam pieluchy tetrowe...rany! ale się człowiek może z tym namęczyć...a myślałam że mi szybko pójdzie. Także pieluchy i śliniaki mam już załatwione, teraz muszę jeszcze wstawić drugie pranie z ręcznikami i chociaż jedną pościelą...i jutro sobie poprasuję na spokojnie. Nie wiem jak się pomieszczę w komodach...bo już całe 2 półki mam zawalone a to dopiero pieluchy + śliniaki + myjki i mini ręczniczki ... a zostało mi 6 półek (w szafce która nie nadjechała jeszcze) a ciuchów od groma -- no i jeszcze inne gadżety też muszę gdzieś pochować ... jak jakieś laktatory i chusteczki i inne takie bo przecież na wierzchu tego nie będę trzymać. Także modlę się...modlę ![]()
#2293 |
Raczkowanie
|
ja w smoczku odrzuciłam na wstępie, same złe opinie o nim czytał, a pozatym jak mały nie będzie chciał smoczka, hehe to zostanie smoczek dla tż do pomiaru temp. (już widzę jego radość), na podczerwień chyba też nie chce, one się chyba mylą (bo temp. powietrza się miesza do pomiaru) teraz zostały albo te do uszka/czoła przykładane, albo zwykłe z miękką końcówką. No i nie wiem bo wkładać dziecku term, do pupki jakoś mi się nie widzi, a ceny tych dotykowych jakichś firmowych to takie że głowa mała....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
ja zaraz lece na poprawke 3d, bo ostatnio dziewczyny, zwlaszcza jedna nie wspolpracowały. moze tym razem jakies fajne foto bede miec.
jutro zaczynam 28 tydzien,ale to leci.... 19listopada miałam jechac do PL, jakies 120 km do promu w Szwecji, potem 10 h na promie, potem nocleg na jakiej agro,rano 1,5h jazdy do Szczecina, wizyta u ortodonty, i powrot. Zle mi w samochodzie, plecy bolą i brzuch twardnieje,nie moge 30 km ujechac spokojnie, wiec chyba odpuszcze. Szkoda mi robic taka przerwe duzą(5 m-cy) w leczeniu orto, ale dziewczyny wazniejsze i chyba odwolam rezerwacje na prom...
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-11-10 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i patrzałam na allegro to były tylko te 4w1 czy jak to tam się zwało, na pewno będę patrzała za tym tańszym, najwyżej jak się zepsuje to kupię lepszy ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy na Sienkiewicza w TupTusiu, musieliśmy w końcu pooglądać te wózki na żywo, bo już mętlik miałam. A ten turkusowy Warrior fajny był. ![]() My byliśmy też na Fatimskiej tego samego dnia. ![]() Gdzie będziesz rodzić? Cytat:
![]() Pamiętasz może ile kosztowały? Mam upatrzone buty z Boti za 179. Szału nie robią, ale przynajmniej spełniają moje wymagania - czyli dopinam się w nich i są płaskie ( ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Lilijko, Ty jesteś z Katowic i widzę, że z neurologami masz styczność. Słyszałaś kiedyś coś o dr Szczechowskim? On przyjmuje na Czerwińskiego. Słyszałam dobre opinie, a Ty coś wiesz może? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A popołudniu biorę się za pranie ciuszków Małego - jeszcze 2 pralki i mam wolne, hehe. Cytat:
Dobre są też zwykłe termometry - wsadzasz do pupki i już - a koszt około 20zł. A mój Mały obudził mnie dziś o 4.30!! Masakra!! Jestem już przyzwyczajona, że on nie ma swoich godzin aktywności, bo kopie praktycznie co chwila, ale ostatnio szalał zawsze przed snem i miałam w nocy spokój...może to przez tą pogodę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam ostatnio, że mam wrażenie, że dziecko leży w poprzek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie na wątku mam listopadowo-grudniowych już 20 dziewczyn rozpakowanych 12 dziewczynek i 8 chłopców, 12 SN, 8 CC
ale u nich to już leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko to nie dal mnie, a dla męża. On niby był już tam dwa razy. Ale ja nie wiem sama. Czytałam na jakimś forum, że jest specjalistą od zespołu Tourette'a. A chodzisz prywatnie czy na NFZ? Ja nie czuję kopów pod żebrami ani na pęcherz, więc pewnie jeszcze się nam dzieciaczek nie obrócił. ![]() Cytat:
![]() Miałam niecny plan kupić jakieś badziewie i wyrzucić po zimie, ale ja nie lubię takich nijakich butów. Z drugiej strony przyoszczędziłabym trochę. Sama nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
po CC to nie muszę się aż tak cackać z kroczem co? Normalnie jak przy okresie? W koncu będzie tylko krew i wydzielina bez ran? tej się boję, bo zima i rajty, spodnie, latem to kiecucha i żadnych ucisków na ranie
Chyba mi się zdubluje karuzela z z misiami , wyświetlajaca chmurki z Fishera
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-10 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny,
ja dzisiaj znowu się obudziłam po 4.oo, bo mały szalał i nie mogłam spać ![]() To chyba taki trening przed tym, co będzie po porodzie ![]() Jutro jadę już do Polski, tak się cieszę, jak nie wiem ![]() Gosiaczek, tak, wracam do Polski na stałe, chociaż być może będzie tak, że znowu nas gdzieś wywieje, jak mąż dostanie ciekawą ofertę ![]() Louboutinka, ja się na to spotkanie zapisałam, i chciałabym się wybrać, ale z tego, co wiem, oni przysyłają zaproszenie na tydzień przed spotkaniem, tak więc, jeszcze jest trochę czasu. Mam nadzieję, że się załapię, bo chciałabym iść. Ja sobie kupiłam 2 pary dżinsów, dres, i jedne eleganckie spodnie w C&A, i naprawdę są super. Nie wyobrażam sobie chodzić w zwykłych spodniach. Ale w Polsce chyba nie ma takiej kolekcji. Bluzek ciążowych nie kupowałam, bo mieszczę się w te sprzed ciąży. udało mi się wczoraj kupić piękną, złota bluzkę, w Camaieu, drapowaną na górze, rozmiar M ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Możecie mi polecić jakąś przytulankę z pozytywką?
Bo tak na prawdę nie mam jeszcze żadnej zabawki dla Małej, a chciałabym puszczać jej już teraz przed snem jakąś pozytywkę.....I nie wiem jaką mam wybrać ![]()
#2307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do porodu to chciałabym w ujastku w kraku, dziś jadę do ginki więc coś z tym z nią pogadam. Kurcze i jeszcze mnie chyba coś zaczyna rozkładać, tak się jakoś dziwnie czuje, musze temp chyba zmierzyć ![]() A gdzie chodzisz do gina?? na podgórską może?? Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-11-10 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
LILIJKO - ty masz poprostu uśmiechnięty brzuszek ![]() ![]() byliśmy wczoraj z TŻ na USG 4D - młody waży 1378 g, jest w zasadzie 30 tc, położenie główkowe, łożysko na przedniej ścianie i troszkę na tylnej Pan doktor kazał żeby po porodzie dokładnie zbadali to łożysko czy całe wylazło, później wstawię zdjęcie buzi. Nic mi się dziś nie chce szczerze mówiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
muron dzięki za linki, coś wybiorę....rzadko teraz jeżdżę po sklepach ze względu na to moje rozwarcie a chciałabym być pewna, że melodyjki w tych przytulankach są znośne
![]() Rozumiem, że chodzi Ci o posta w którym pytałaś o ranę? Po CC tak samo będziesz krwawiła jak po SN, ale obędzie się bez rany więc, nie będzie tak urażać. Wystarczy regularnie wymieniać podpaski i podmywać. A ranę po cięciu cesarskim pielęgnuj od pierwszego dnia, żebyś potem nie miała problemu z gojeniem. Najlepsze byłyby niskie figi, żeby nie uciskały. Jak będzie w domu to staraj się nosić luźne rzeczy. Ranę po CC można spokojnie myć ![]() Można ze spokojem myć wodą z delikatnym mydłem np. szarym, Białym Jeleniem itp. I nie bać się że coś się stanie, gąbką można też wyszorować, szczególnie zaschnięte strupki krwi, które mogą zostać po zaszyciu. Koniecznie trzeba je wymyć, bo zalęgną się jakieś bakterie a stąd łatwo do wydzieliny ropnej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.