BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 09:40   #4411
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja ZAWSZE pytam od razu, SKĄD mają ten numer i kto podał moje nazwisko. Może Wasi znajomi podali Wasz nr, co jest strasznie wkurzające. Ja zawsze pytam czy mogę podać czyjś nr tele.
Następnym razem nie omieszkam zapytać

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Pumas, ja chyba też bym wybrała jedno. Nie wiem w sumie co, bo nawet nie wiem co oznaczają te Wasze skróty... Brałabym to do czego mnie bardziej ciągnie.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:48   #4412
Jula
Zakorzenienie

Gwiazdka, te skróty to nazwy firm Oprócz DR co oznacza dyrektora ))

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:49   #4413
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

http://bydgoszcz.szerlok.pl/oferta/s...ca-ID3MMJ.html

Haha która chce pracować w sexshopie?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Jula, tyle to wiem, tylko nie wiem co to za firmy jak je rozszyfrować, no ale rozumiem, troszkę trzeba ukrywać tutaj, bo nie wiadomo kto to czyta

Wymiana
Stary 2010-11-10, 09:53   #4414
Jula
Zakorzenienie

Gwiazdka, ja kiedyś chciałam pracować w sex shopie )) Nie miałabym z tym problemów, hehehe. Teraz to już nie wypada i zniszczyłabym sobie CV.

Cytat:
Co z TŻ ????? To coś poważnego ?
Problem z kręgosłupem, wczoraj nie mógł stać, siedzieć, chodzić ani leżeć. Promieniował ból aż na nogi Martwię się bo z mojego TŻ jest taki cherlak trochę i w dodatku wg mnie szwankuje mu metabolizm bo patrząc na to, co je, powinien być chudziutki a nie jest :/

Stary 2010-11-10, 09:55   #4415
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

ciekawa ta oferta

Niech TŻ sie kuruje, mój też miał kiedyś podobny problem, okazało się, że to rwa kulszowa, bolało go spoooooro czasu, też promieniowało do nogi. Jak sobie leżeliśmy to aż podskakiwał z bólu zadbaj tam o niego, niech idzie do lekarza!

Wymiana
Stary 2010-11-10, 10:12   #4416
MiliVanili
Wtajemniczenie

Cytat:
Pumasku, może skoro Cię tak męczy brak spania w domu, to może warto odpuścić? Zwłaszcza, że tu się chyba wciągnęłaś?
I tu jesteś DR

Super ogłoszenie:
http://www.pracuj.pl/praca/sekretark...oferta,1850958
........
No i masz, a na szkoleniach z efektywnego poszukiwania pracy mówią, że nie wolno do CV załączać zdjęć w bikini

Bardzo mało czasu na Wizaż

MiliVanili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:19   #4417
Jula
Zakorzenienie

MiliVanili ))

Gwiazdka, TŻ dziś poszedł do lekarza. Musi o siebie zadbać, bo inaczej wymienię go na nowszy model ))

Wysłałam AŻ 2 aplikacje dziś, wow...

Stary 2010-11-10, 10:32   #4418
glizduha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem..a chcesz iść na praktyki czy do pracy?
Myślę że jak wyślesz znowu to mogą odnieść wrażenie że nie wiesz czego chcesz.
Ja bym poczekała na wyniki chyba, albo po jakimś czasie zadzwoniła sama i się spytała o możliwości.
No wiadomo, ze do pracy ale w sumie w mojej sytuacji brałabym już wszystko tym bardziej że ta praktyka na fajnym stanowisku "planowanie produkcji". Chyba poczekam w sumie dziś i tak już nie ma sensu wysyłać poczekam do przyszłego tyg. babeczka na rozmowie mówiła, żeby aplikować znów jak się teraz nie uda, więc zobaczymy. W sumie wczoraj minął tydzień od rozmowy, obecny tydzień jest króciutki i podejrzewam, że w piątek nie pracują, więc nie wiem do kiedy mieć nadzieję? Jak liczyć te 2 tyg.? Eh dobrze, że wieczorem wyjeżdżamy bo przestane o tym myśleć choć na jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez MiliVanili Pokaż wiadomość
Czołem towarzyszki Wizażanki, melduje się nowa towarzyszka zasilająca niezwyciężone szeregi Powiatowych Urzędów Pracy
Witam świeżą krew

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Sesja, praca w banku tak jak pisałam wyżej
pumaska dzięki! nie jestem zdolna tylko chyba uwierzyłam w siebie, naprawdę wyobrażałam sobie że już mam tą pracę, starałam się nastawić pozytywnie i udało się
Ja nie będe się powtarzać, bo kto czyta wątek to wie co bym tu napisała i do czego doprowadza pozytywne nastawienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
a co do tych badań jeszcze - noszę soczewki, to mam iść w nich na badania czy nie?
Ja na badaniach do prawka poszłam w okularach i żałuję, bo teraz muszę w nich jeździć !!! A wiadomo wygodniej w soczewkach ale jak nie daj Boże mnie złapią na kontrolę czy coś to jak nie będę miała gogli to mandacik i podobno nic nie da tłumaczenie że mam soczewki, bo na soczewki jest co innego wpisane w prawko niż na okulary nie wiem czy da się to zmienić, chyba nie.

U mnie piękny dzień się zaczyna i życzę Wam również pięknego, ja lecę na zakupy na podróż.

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:50   #4419
Jula
Zakorzenienie

TŻ wrócił od lekarza. Będzie żył To tylko (!) jakieś zwyrodnienia od nieprawidłowej postawy, ludzie przed 30tką zaczynają się sypać powoli wg opinii lekarza.... Kurde, JA nie chcę się jeszcze sypać

Sprawdzam pracuj.pl i normalnie szaleństwo - co druga oferta z wymaganym biegłym rosyjskim. Chyba zaraz wyciągnę moje podręczniki z lo

Stary 2010-11-10, 10:56   #4420
verda
Inkwizytor

Ja sobie szukam tej pracy i szukam ale mam wrażenie ze ofert coraz mniej. Póki co idę na kurs o tym jak założyć własna firmę. Biuro Karier studenckich organizuje na mojej uczelni. Nie spodziewam się po tym cudów, ale może akurat się czegoś dowiem No i jest za darmo.
Męczy mnie już to niepracowanie, jestem na piatym roku studiow, przydałoby się w końcu jakieś dośw. w zawodzie a nie praca "jakakolwiek" heh. Tym bardziej że zajęc na uczelni jest na tyle mało że az mi glupio tak nic nie robić;/ Poszłabym na jakiś kurs języka, ale niestety to sa drogie imprezy (dla kogos kto nie pracuje). Póki co musze zdać prawo jazdy, egzamin już w przyszłym tyg. Trzymajcie kciuki bo jak nie zdam to nie wiem z czego zapłace nastepny termin;/ No a wydatki grudniowe mnie przerażają. Ide na wieczor panieński, na wesele i sa jeszcze Świeta i Sylwester. Mam doła
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:59   #4421
Jula
Zakorzenienie

Ja olewam Sylwestra w tym roku. Świąt nie obchodzę i zapowiedziałam wszystkim wokół, że nie życzę sobie żadnych prezentów w tym roku bo nie będę w stanie się odwdzięczyć. Wolę kasę przeznaczyć na zajęcia z ang czy na taniec.

Stary 2010-11-10, 11:01   #4422
MiliVanili
Wtajemniczenie

Żałuję, że w moim liceum obok angielskiego nie było rosyjskiego to fajny język, może mało popularny, ale bardzo użyteczny. Mnie za to zmuszali do nauki niemieckiego, no ale że ze mnie była pełnokrwista patriotka to nie dałam się zgermanizować

Trzymam kciuki za TŻa, z kręgosłupem nie ma żartów

Edytowane przez MiliVanili
Czas edycji: 2010-11-10 o 11:04
Stary 2010-11-10, 11:07   #4423
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja miałam rosyjski w podstawówce i niewiele pamiętam
Sylwestra też olewam,zresztą tak jak w poprzednim roku,ze świąt niestety się raczej nie wywinę.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2010-11-10 o 11:09
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:11   #4424
MiliVanili
Wtajemniczenie

Ja też odpuściłam Sylwestra już drugi raz z rzędu, a miałam taką ochotę w tym roku wybrać się na bal no ale co zrobić jak są ważniejsze wydatki a jedna wypłata na 2 osoby i chorego molosa

Stary 2010-11-10, 11:12   #4425
Jula
Zakorzenienie

Jak coś tam pamiętam z rosyjskiego Trzeba sobie przypomnieć. Ale w lo zajęcia z ang były moimi ukochanymi i gardziłam każdym innym językiem Ech...

Stary 2010-11-10, 11:17   #4426
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jula, a ja odwrotnie... T to juz nie moja bajka mimo, ze sie na tym znam, a szkoły to jakies nowe wyzwanie, z dziecmi mam niewielki kontakt, choc jesli juz, to jakos daje rade.
W I naprawdę poszło kiepsko, na pewno byli lepsi, zreszta nie dziwie się
Co z TŻ ????? To coś poważnego ?
Trzymaj się i nie dawaj złym wpływow. Obiecuję, że jeśli zrezygnuje z T, to jesteś pierwszą osobą, którą rekomenduje na to stanowisko (zwłaszcza, że oni nie mają nikogo na DŚ).
jak zrezygnujesz z T to możesz mnie tam wcisnąć na Twoje miejsce, bo ja z DS więc problemów mieć nie będę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Ja olewam Sylwestra w tym roku. Świąt nie obchodzę i zapowiedziałam wszystkim wokół, że nie życzę sobie żadnych prezentów w tym roku bo nie będę w stanie się odwdzięczyć. Wolę kasę przeznaczyć na zajęcia z ang czy na taniec.
a ja znowuż idę do pracy w sylwestra i może zabore również Tż i wtedy i wilk syty i owca cała i kaska tez jakaś wpadnie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:28   #4427
pumas
Zakorzenienie

Pomysle o was dziewczeta Na razie rozmawialam z teściem, który radzi, bym tam nie szła, bo jesteśmy za młodzi na takie długie rozłąki i życie na walizkach. A ja mam coraz większy problem i coraz bardziej nie mogę siebie znieść. Ja się po prostu boję, że jak teraz T odrzucę, to znowu będę się meczyć bez pracy kolejne pol roku, a ta moja obecna praca mi nie wypali i zostane na lodzie. Wiem, ze to straszny scenariusz, ale bardzo mozliwy.
A żeby tego było mało, odmówiłam dzisiaj współpracy z FMCG, powiedziałam prawdę, że nie interesuje mnie takie stanowisko i już. Chamsko, wiem, ale nie miałam dziś ochoty na konwenanse.
A żeby się jeszcze dobić, to nie poszłam dziś do pracy. Ubrałam się, wyszykowałam, nawet wsiadłam do samochodu. Wykonałam w nim kilka telefonów, pod każdym z nich nie było dyrektorów, bo to apele, to jakies konferencje, to nie przyjmował stron. Zniechęciłam się.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:43   #4428
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Jula to dobrze, że już wiadomo chociaż co to jest. Oby nie poszło dalej i bardziej się nie spaprało...

Wymiana
Stary 2010-11-10, 12:28   #4429
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość
Ja na badaniach do prawka poszłam w okularach i żałuję, bo teraz muszę w nich jeździć !!! A wiadomo wygodniej w soczewkach ale jak nie daj Boże mnie złapią na kontrolę czy coś to jak nie będę miała gogli to mandacik i podobno nic nie da tłumaczenie że mam soczewki, bo na soczewki jest co innego wpisane w prawko niż na okulary nie wiem czy da się to zmienić, chyba nie.
"Najczęstsze ograniczenia w prawie jazdy to kody :
  • 01 - wymagana korekta i/lub ochrona wzroku:01.01 - okulary,
    01.02 - szkła kontaktowe
    01.06 - okulary lub szkła kontaktowe
    Uwaga obecnie niektóre wydziały komunikacji [Legnica] żądają czterocyfrowego subkodu ograniczenia np 01.01 lub 01.06, a nie jak kiedyś wystarczyło 01 . Jest to związane z dostosowaniem się do prawa unijnego i lepiej zwrócić uwagę lekarzowi, aby wpisał subkody czterocyfrowe!"

Jaki masz kod na prawie jazdy? Ja mam 01.06 więc mogę mieć okulary bądź soczewki. A mi się wydaje że nie musisz mieć ciągle okularów. Wystarczy je mieć przy sobie przy kontroli.
Pumas a ktoś kontroluje twoje poczynania w obecnej pracy? Dziwne mi się to wydaje, że możesz sobie siedzieć w domu, fajnie.
Jak nie kontrolują to mogłabyś cały tydzień siedzieć w domu i by się nie dowiedzieli.
Stary 2010-11-10, 12:41   #4430
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
"Najczęstsze ograniczenia w prawie jazdy to kody :
  • 01 - wymagana korekta i/lub ochrona wzroku:01.01 - okulary,
    01.02 - szkła kontaktowe
    01.06 - okulary lub szkła kontaktowe
    Uwaga obecnie niektóre wydziały komunikacji [Legnica] żądają czterocyfrowego subkodu ograniczenia np 01.01 lub 01.06, a nie jak kiedyś wystarczyło 01 . Jest to związane z dostosowaniem się do prawa unijnego i lepiej zwrócić uwagę lekarzowi, aby wpisał subkody czterocyfrowe!"

Jaki masz kod na prawie jazdy? Ja mam 01.06 więc mogę mieć okulary bądź soczewki. A mi się wydaje że nie musisz mieć ciągle okularów. Wystarczy je mieć przy sobie przy kontroli.
Ale chamówa! Dopiero zobaczyłam, że coś takiego jest w ogóle :| normalny człowiek chyba bladego pojęcia o tym nie ma? () ja mam 01.01, więc tylko okulary to jest ograniczenie! Dlaczego głupie prawo jazdy mają decydować o tym czy założę okulary czy soczewki? Chyba mogę jedno albo drugie kiedy mi się to podoba? Jesuuu...jak mnie takie rzeczy wnerwiają a pan dr wpisał mi prawko bezterminowo no i patrzcie jakie to wszystko sprawiedliwe i zgodne z prawem, etc.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:47   #4431
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ale chamówa! Dopiero zobaczyłam, że coś takiego jest w ogóle :| normalny człowiek chyba bladego pojęcia o tym nie ma? () ja mam 01.01, więc tylko okulary to jest ograniczenie! Dlaczego głupie prawo jazdy mają decydować o tym czy założę okulary czy soczewki? Chyba mogę jedno albo drugie kiedy mi się to podoba? Jesuuu...jak mnie takie rzeczy wnerwiają a pan dr wpisał mi prawko bezterminowo no i patrzcie jakie to wszystko sprawiedliwe i zgodne z prawem, etc.
ja prawko dostałam przed tym jak zaczęłam nosić okulary, wtedy jeszcze dobrze widziałam i mam bezterminowe a na prawku nic nie mam napisane Teraz nosze okulary, jakoś mi one nie przeszkadzają, chociaż może jak zacznę zarabiać większe pieniądze to pomyślę nad soczewkami

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:48   #4432
Ariena
Zakorzenienie

Dlatego ja na badaniu powiedziałam że noszę okulary i soczewki.
Stary 2010-11-10, 12:56   #4433
HaleyJames
Raczkowanie

A ja na badaniu miałam soczewki, ale pan doktor nic nie zauważył. Takie to badanie było Dzięki temu dostałam prawko bezterminowo i nie muszę się martwić o okulary
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:13   #4434
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Ja też mam tylko na okulary, jak robiłam prawko to nawet nie miałam pojęcia, że będę nosić soczewki, generalnie mam to gdzieś, bo jeżdżę w soczewkach też a jak mnie złapią to wtedy będę się martwić (jaki mandat mi grozi?)

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ogółem to całe badanie to ściema, płacisz 40 złotych bodajże a trwa to 3 minuty haha, też dostałam bezterminowo

Wymiana
Stary 2010-11-10, 13:20   #4435
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
"Pumas a ktoś kontroluje twoje poczynania w obecnej pracy? Dziwne mi się to wydaje, że możesz sobie siedzieć w domu, fajnie.
Jak nie kontrolują to mogłabyś cały tydzień siedzieć w domu i by się nie dowiedzieli.
Nikt mnie nie kontroluje, wierzą w moją dobrą wolę i uczciwość Wiem, ze to dziwne zwlaszcza, że mam płaconą solidną podstawę bo jeśli bym jej nie miała, to faktycznie, bez sensu byłaby kontrola, skoro dobre wyniki = pieniadze, wiec zalezaloby mi na tym, by dobrze i sumiennie pracowac.
Teraz tez mi bardzo zalezy, no ale dzisiaj nie mialam po prostu weny. Taki dzien.
Stary 2010-11-10, 13:25   #4436
201701300931
Konto usunięte

pumas widziałam, że mi odpisałaś, że byś nie odmawiała pójścia na rozmowę. Rozumiem to, ale teraz chcę się skupić na jednym. Poza tym tamta praca byle jaka i umowa na zastępstwo również, więc nie chciało mi się w to bawić. Mam teraz inne rzeczy na głowie :/

Widzę, że coś o soczewkach było. Ja jestem minusowo ślepa i spokojnie dostałam zgodę na pracę przy komputerze. Tylko boję się, że będę musiała nosić okulary do pracy (bo raczej dużo tego komputera będzie), a ja już tak lubię soczewki
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:33   #4437
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
http://bydgoszcz.szerlok.pl/oferta/s...ca-ID3MMJ.html

Haha która chce pracować w sexshopie?
No ja aż tak odważna nie jestem
Ale jak kiedyś jeden jedyny raz w życiu weszłam do sexshopu to jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam za ladą dziewczynę z mojej uczelni. Aż mi się głupio zrobiło.

A ja się zaczęłam uczyć hindi lol Nie ma to jak robić wszystko tylko nie to co trzeba...
Angielski wprawdzie znam biegle, ale i tak wyciągnęłam jakąś książkę ze ze słówkami. Powtórka nigdy nie zaszkodzi.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:35   #4438
pumas
Zakorzenienie

Dana, a nie mozna nosic soczewek przed kompem? Bo nie kapuje czegos...
Stary 2010-11-10, 13:37   #4439
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dana, a nie mozna nosic soczewek przed kompem? Bo nie kapuje czegos...
Można. Ale mi jest wtedy bardzo niekomfortowo i wysychają mi oczy, mimo kropel. W domu zawsze siedzę w okularach. Pochodzę w soczewkach dwa tygodnie do pracy i zobaczę jak będzie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:00   #4440
pumas
Zakorzenienie

aha rozumiem. nie nosilam ani okularów ani soczewek, choc wzrok mi sie bardzo popsuł i pewnie bede musiala.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości