|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
No własnie Bratko, ja też przekazuje dalej, i dzień w dzień zapieram te plamy... Kupowałaś przez internet? czy w stacjonarnym sklepie? i gdzie? i po ile? Wiem, że pisałyście z Velluto o Ikei kiedys, ale nie jestem pewna, czy to o to ubranko chodziło
![]()
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
No właśnie to jest Ikeowe. A cena fajna - za 2 sztuki 16 zeta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za klikanie
![]() ![]() ![]()
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Witam.
Siala STO LAT, STO LAT ![]() Cytat:
Cytat:
U nas nocka okropna.Płaczki,pierdki, spanie na mnie na brzuchu.Cała noc przespała z nami w łóżku.Jak w dzień spala w swoim łóżeczku to w nocy już nie bardzo. Dziś z rana poszła mega kupa.I dobrzwe bo dziecko pospało troszkę a teraz gada i mnie zaczepia. Czy wasze dzieciaczki sie ciesza jak im pieluszke dajecie na biźkę i zaraz zabieracie?Moja ma ubaw na całego a jak sama dorwie pieluche to sobie sama tak robi i sie cieszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bratko, dzięki, muszę się wybrac do Ikei po to i parę innych drobiazgów. Od razu zjem tam te pyszne kuleczki, takie malutkie klopsiki z frytkami i żurawiną ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Wczoraj o domofonach i telefoach pisałyści. To dziś u mnie musiało się to zdarzyć. Jestem w łazience (Szczepan śpi) prostuję włosy. Domofon. Zanim doszłam zadzwonił 4 razy!!!!!wrrrr!! ULOTKI!! no przecież jak dorwe gościa to mu kudły powyrywam ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Czy słyszałyscie o tym,ze chrzestna dziecka nie może być w ciaży?Jeśli tak to dlaczego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Kotbullery? ja na to koty w butach mówię
![]() Nie śpię od :/ młoda zażyczya sobie żarcia o tej porze. PO tabsach nie rzyga, ale dziwne rzeczy robi ![]() Donoszę, że uczulenie na marchew chyba poszło precz! 3 dni z rzędu dawałam, nic nie było, a dzisiaj wciągnęła prawie cały słoiczek marchwi z ziemniakami. Sialuś, najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobra zabawa a pieluszka najlepszą przytulanką Olka jest ![]() witam nocka super bo tylko 2 pobudki ale ja nie wyspana bo koniecznie musiałam wczoraj do 1 w nocy oglądać Tristana i Izoldę - ale nie warto było ![]() dziś znowu pada ja się chyba pochlastam ![]() synuś mi żyć nie da chyba zapakuję go w auto i zrobię jakąś rundkę honorową Bydgoś zdrówka dla Lusi Sialka serdeczne życzonka i lekkiego kacorka po imprezie urodzinowej ![]() Dilayla my też ostatnio odkryliśmy grzyba na nowo postawionej ścianie więc potraktowaliśmy go tym preparatem co polecała susannahsunday , pomalowaliśmy farbą przeciwgrzybiczną i czekamy na rezultaty to znaczy czekamy żeby się już nie pojawił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? ![]() ![]() My mielismy grzyba w pokoju.Skrobalismy,malowa lismy,psiukaliśmy i nic nie pomagało. W końcu maż zrobił stelaż,załozył płyty no i minęły 2 lata i grzyba nie widać ani nie czuć ![]()
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------------- dzieki dziewczyny za wczorajsze gratki dot.pol roczku ![]() wczoraj byl dzien absolutnie anty-mlekowy, juz opadalam z sil, nie chcial nawet lyka ![]() ![]() najlepsza jest kaszka z owockami, mniam, potrafi wciagnac mnostwo ![]() chyba musze zaczac wojne z norweskimi lekarzami, maly ma liszaje na zgieciu lokcia, na laczeniu stopki z noga i szyjce, pojde chyba do internisty i zazadam skierowania do alergologa, musze w koncu wiedziec co to jest i od czego ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
hej hej
![]() ![]() Krostki przy uszach zniknęły zaraz po tym jak się pojawiły... nie wiem już czy to przez kaszę manną czy przez czapkę ![]() Pogoda dziś do d... więc chyba tylko balkonowanie wchodzi w grę, kałuże że nie da się przejść:/ nie lubię mojej ulicy... Pytałyście czy gdy ma się isofix to można mocować pasami... ja tak na początku chciałam robić, że isofix + pasy ale mąż uświadomił mi że nie ma sensu, po to kupiliśmy to żeby się nie męczyć, a efekt ten sam... fotele wyposażone w ten system posiadają też taką specjalną nogę, którą opiera się o podłogę w samochodzie, dzięki temu stabilność jest jeszcze większa, szczególnie przy uderzeniach bocznych, fotelik nawet nie drgnie... Przy zapięciu pasami fotelik można przesuwać, napewno to zauważyłyście... nie jest idealnie stabilny... Sluchajcie w naszym przypadku babka nie jechała szybko a uderzenie było tak mocne, że mnie, siedząc przy małej (po środku tylnej kanapy) rzuciło na szybę z taką siłą że brak słów... a fotelik nie drgnął... Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-10 o 12:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Justin, walcz o skierowanie. Może to skaza białkowa?
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa mi powiedziala ze to zle dla nienarodzonego dziecka.. Mi sie nie chce w to wierzyc w tak jak i inne zabobony. ale akurat tak sie zlozylo ze chrzestna Blanki byla w ciazy podajac ja do chrztu i poronila.. Ale to akurat taka przykra zbieznosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315679 5]
![]() ![]() No nie wierze ale co zrobić jak przyszła chrzestna zajdzie w ciaże i mi odmowi wtedy.Moze ona też nie wierzy. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? ![]() ![]() W łazience powinna być taka kratka w ścianie-otwór wentylacyjny-lub mieć łazienkę otwartą przez jakiś tam czas po kąpieli. Ja nie mam okna w łazience ale mam taki wentylatorek, który odprowadza wilgoc na zewnątrz domu. Ten isofix też ma takie zaczepy z tyłu co sie za siedzeniem zaczepia-takie haki, dlatego siedzenia muszą być dostosowane bo mają dziury spacjalne aby ten hak przeszedł za siedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |||||||
Rozeznanie
|
dzien dobry ale naprodukowalyscie
![]() ![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież ![]() ![]() Cytat:
a tico to sama balabym sie jezdzic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sama sie nakrywa i udaje z ejej nie ma ![]() ![]() Cytat:
sorki ![]() nie no moja kolezanka wierzy......... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23156846]Kotbullery? ja na to koty w butach mówię ![]() Nie śpię od :/ młoda zażyczya sobie żarcia o tej porze. PO tabsach nie rzyga, ale dziwne rzeczy robi ![]() Donoszę, że uczulenie na marchew chyba poszło precz! 3 dni z rzędu dawałam, nic nie było, a dzisiaj wciągnęła prawie cały słoiczek marchwi z ziemniakami. Sialuś, najlepszego ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? ![]() ![]() a pion wentylacji grawitacyjnej masz? musisz miec, kratka w tzw kominie koniecznosc! jesli nie masz to koniecznie zróbcie wentylację na zewnątrz ! Cytat:
![]() zalozylismy kartongips na sciane bo juz nic nei dzialalo ani psikacze ani skrobanie, wentylacja, grzybek rósl ... kilka lat bylo spokoj, ale grzybek róśł i wylazł na scianie obok.... ktoras z was pisala ze to co na scianie to tylko niewielka czesc grzyba, tak jak w lesie to co nad ziemią to tylko kwiatek, cala grzybnia jest gleboko w scianie, zimą nic nie zdzialacie, trzeba by bylo latem tynki skuc, i suszyc przez kilka tygodni.... no to sie wypowiedzialam ![]() u nas noc szalona maz wrocil z pracy i mowi ze u niego w samochodzi kumpel nocuje, kazalam mu isc po niego , no jak tak mozna?? pomimo ze u nas w kawalerce my troje to jakies wyrko mu zrobilam na podlodze ![]() przyszli , narobili szumu mala sie obudzila, polnoc byla, i nie chciala zasnac, musialam dac mleko ( nidgy nie jadla o polnocy) i jakos zasnela dzis robimy przerwe w obiadkach, samo jabluszko, bo mala trzeci dzien robi zamiast porzadnej kupy taki klocuszek suchy wielkosci.....malej sliwki... nawet pieluchy nie musze zmieniac, takie to suche... ![]() a poza tym same nowe umiejetnosci, z dnia na dzien mala nauczyla sie uderzac raczka, no wiecie jak ![]() ![]() i lapie sie za stopki, zdjela skarpetke dzis... dzis na spacerze bylysmy 2 godziny... mala caly czas spala teraz zjadla jabco i mleko i spi juz prawi godzine... odsypia nockę ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- szukam uzywanego krzeselka do karmienia i znalazlam tu w Warszawie takie obydwa za 100 zł myslicie ze ktore lepsze? KRZESEŁKO 1 KRZESEŁKO 2 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? ![]() ![]() Po kąpieli drzwi otwarte, najlepiej okno w sąsiednim pokoju też otworzyć żeby się przewietrzyło. Skoro masz wentylację to wyleci. Ważne żeby był nawiew. Kratkę w drzwiach masz?? ![]() Nosz kuuuuuurde. Poszłam na tą rehabilitację z NFZ i mi ręce opadły. Nie dość że byłam tam tylko 30 minut, to tylko przez może 15 babka mi pokazywała ćwiczenia jakie mam z małym robić, zamiast z nim ćwiczyć, to jeszcze w międzyczasie na dole wiercili udarem więc dwa razy uspokajałam małego z histerii bo się wystraszył, a na koniec się dowiedziałam że następne spotkanie w połowie grudnia mogę mieć. ![]() ![]() ![]() Siala spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
JAmaica, podobne sa te krzesełka, pierwszy widzialam na zywo - fajny jest
#742 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja od kilku dni podaję dopiero kleik ryżowy. Początkowo były wzdęcia i bóle brzuszka, ale nie przestałam podawać i dzisiaj jest już dużo lepiej. Za tydzień spróbuję marchewkę z ziemniakiem. Oby dobrze przyjęła ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315522 4] babki jak u Was wygląda kwestia ciemieniuchy? ma jeszcze któreś dzieciątko? bo my walczymy bezskutecznie. oliwka, wyczesywanie, mycie główki... niby mija, potem wraca, włoski coraz gęstsze i dłuższe, już to się robi na prawdę uciążliwe... ![]() Moja Ola nigdy nie miała ciemieniuchy. Myślę, że duża w tym zasługa szamponu, którym myję jej główkę od samego początku - Mustela w piance. Jest bardzo wydajny. Jedna butelka wystarczyła nam na 5 miesięcy (tylko, że moja Ola ma dwa włoski na krzyż ![]() ![]() http://allegro.pl/mustela-bebe-szamp...306984662.html ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mnie to pierwsze krzesełko bardziej się podoba. Ale oba są fajne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale zenada.......... zero wiedzy i zero pomocy Cytat:
![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-10 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Witajcie , nadrobiłam ale nie nie mam mocy pisac , padnieta jestem - cały dzien w rozjazdach w tym 2,5 godzinny spacer z małą
![]() wiec tak na szybko- byłysmy rano z zrobic morfologie , młoda była dzielna ![]() a w południe zadzwoniłam do szpitala o wyniki bo juz mnie nosiło.. Gabrysia jest zdrowa ![]() wiec tez nie martwie sie o wyniki w tutejszym osrodku..napewno sie pokryją - inaczej byc nie może ![]() wiecie co , wczoraj cieszyłam sie bo młoda usneła przed 16tą i spała do 18tej - całe 2,5 godziny ![]() ![]() usneła na całe 15 minut ![]() i cieszyła miche przez nastepne 1,5 godziny nie dając sie uspic ![]() mam nauczke , dzis tez usneła koło 16tej ale nie pozwoliłam spac dłużej niż do 17tej ![]() teraz jest padnieta ale musi wytrzymac jeszcze pół godziny ![]() do dziewczyn które mają kubek niekapek- kupiłam kubek NUKa i jak dla mnie to jest KUBEK KAPEK- po przechyleniu kapie przez chwilke jak cholera , dopiero po chwili przestaje , no ale jak młoda nim operuje na wszystkie strony to ukidana cała ![]() ![]() a jak jest z kubkiem AVENT ![]() ![]() Luizka - wracaj do zdrowia ![]()
#746 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do niekapka kapka, ja mam z TT i jak jest uszczelka to nie kapie. Ale zdjęłam uszczelke i mały pije z niego jak z kubka normalnego.
![]() |
#747 |
Konto usunięte
|
Bratka, faktycznie żenła
![]() Jamaico, pierwszy - ja cholernie lubię produkty babyono ![]() Młoda nie spała od 13:20 do 18:30 ![]() ![]() No i po marchewce dalej nic ![]() Idę palić w piecu, bo lodówa, 20 stopni niby, ale kuchnia ciągle na północ i nic się nie nagrzewa od słońca za dnia, niemiło jest. Wodę mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Silpe, super z tymi wynikami!
A tu dowód jedzenia marchwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809]
Młoda nie spała od 13:20 do 18:30 ![]() ![]() Daniel mi tak ostatnio cudował u babci, wył jak kojot a spać nie chciał. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809] No i po marchewce dalej nic ![]() Widać jakieś podrażnienie było i po przerwie przeszło. Super. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809] Wodę mam ![]() ![]() No nie mów. ![]() Jak badania? Jak jedzenie u Agu? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23165227] A tu dowód jedzenia marchwi ![]() Próby były, to widać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Konto usunięte
|
Badania wszystkie w idealnych normach. Cieszę się, pewnie, tyle, że dalej nie znam powodu niejedzenia
![]() Dzisiaj: 4:20 200ml kaszki 9:50 słoiczek marchewki z ziemniakiem, prawie cały długo, długo nic 17 - 200ml kaszki No i teraz koło 22, może ciut później, będę ją budziła na mleko. Albo na kaszkę znów, coby bardziej treściwe to było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.