Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 17:27   #511
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

chyba jeszcze Teletubisie lecą na mini mini

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
drcron, ja jestem w szoku ile Twoja Jula je- 9-10 razy na dobę???? i niekiedy co godzinę?

dziewczyny, dentinox zanotowałam, ale może uzywacie czegoś jeszcze na te dziąsła???
Ten dentinox z tego co pamiętam był tutaj najbardziej chwalony.Ja też muszę kupic i raczej padnie na niego

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 17:56   #512
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Hey dziewczyny!
Wpadłam tylko napisać że jak ktoś chce kupić Szczeniaczka to w carrefour jest promocja kosztuje 108zł a 40zł oddają w bonach do wykorzystania w grudniu. A i Garnuszek na klocuszek jest za 82.99zł...

Poza tym Michaś rośnie choć mało je (jak czytam ile Julka Drcron je to Misiek chyba w tydzień by tego nie przerobił) Owocki są be, picie jest be. Najlepszy jest cycek, zupki gotowane przeze mnie i niektóre obiadki z miąskiem w słoiczkach. No i jest chory, kaszle i marudzi. Byliśmy dzis u lekarza i znów mase leków muszę mu dawać (jak ja tego nie lubię) No i tz też coś rozkłada także mam dwie marudy w domu
Za nami 3 nocki średnio przespane przyłączam się do klubu zombie. Ząbków jeszcze nie mamy.
Siedzieć Michaś jeszcze dobrze nie siedzi, ostatnio zaczął podnosić pupę i buja się do przodu i do tyłu ale tylko chwilkę...

Asiulek wiem że teraz czasu nie masz ale moze jeszcze kiedyś się spotkamy?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 17:59   #513
P0P70
Zakorzenienie

Drcrone - Jakoś tak trudno mi uwierzyć w to co napisałaś. Bo jedno to otruć pas (chociaż i to jest dla mnie nie do pomyślenia) a drugie to próbować skrzywdzić dziecko. To jest NIENORMALNE. I o co im tak właściwie chodzi. Bo musi być jakiś powód. Chcą Was wykurzyć z tego domu? Tak to jest jak Facet na stare lata głupieje dla jakieś baby. A niektóre baby to znowu szukają takich starszych naiwniaków, omotają i chcę zagarnąć wszystko i skłócić z całą rodziną.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:56   #514
anakazar
Zakorzenienie

Pochwalę sięPodczas kąpieli zauważyłam ząbka!dolna prawa jedyneczka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:04   #515
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dla mnie to byl horror jak odebralam wyniki ale tesc ani ta kobieta nie moga sie zblizac do mojego dziecka sprawe zglosilam na policji Tz sie uparl bysm tutaj mieszkali moi rodzice ciagle nam proponuja ze nam dom gdzies kupia albo dadza pieniadze na budowe nowego
Cytat:
u nas Julka tez prawidlowo przybiera na wadze ostatnio wazyla 11,200 ale ona czesto robi kupki dr. mowila ze ma dobra przemiane materii
ja gotuje jej obiadki ze stronki internetowej
Drcron - aż wierzyć się nie chce, że takie rzeczy dzieją się wśród najbliższych sobie ludzi! Chyba bym poważnie zastanowiła się nad propozycją Twojej mamy. Nie wytrzymałabym w takim domu bo chyba bym ze strachu nawet do ubikacji chodziła z dzieckiem.

A na śniadanie te kanapki to tak pediatra już pozwolił? Chlebek z jajkiem? Myślałam, że naszym maluchom możemy dawać tylko umiarkowaną ilośc żółtka.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem gdzie są teletubisie, i mojemu na you tube puszczam
Ale można też pościągać
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
teletubisie u nas są na BBC CBeebies, własnie za chwile będą
tż też sciagał z neta,
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
od 18 leca na BBc Ceebeebies czy jak tam..... ok 14
i ok 9.20 chyba albo póxniej.. reszyty jeszcze nie wyczaiłam;p
Cytat:
http://www.filestube.com/t/teletubisie
tutaj mozesz sciagnac na kompa nagrac na plytke i puszczac w kolko u nas teletubisie nie dzialaja Julka nie lubi ogladac Tv
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
chyba jeszcze Teletubisie lecą na mini mini
Dziękuję, nareszcie wiem co i jak .
My mamy pełen pakiet w Toya i wszystkie pakiety cyfrowej n-ki. W obydwu nie nadają Tubisiów Nie ma tego kanału BBC CBeebies.
Przejrzę jeszcze program Mini Mini bo ten mamy, w ostateczności ściągniemy z neta.

Madziwnia- dzięki za telefon

Pl_madzia - fajne teTwoje przepisy, zapisałam je sobie i wydrukowałam. Filmik obejrzałam dopiero w domku. Mój firmowy lapek nie chciał otworzyć filmu. Super dzielny pełzaczek . Ja też tak chcę. Właśnie męczę moje dziecię na podłodze, ale Ona marudzi i przesuwa się, ale do tyłu

Za to wrzucam link do filmiku sprzed 15 minut - jak sobie moje dziecię radzi w samodzielnym siadaniu:
http://www.youtube.com/watch?v=e91K6yPlyfY

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:05   #516
mrowak
Zakorzenienie

anakazar, brawo dla zębiszcza
nam idzie druga dolna jedyneczka i czekamy na kolejne
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:10   #517
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
od 18 leca na BBc Ceebeebies czy jak tam..... ok 14

i ok 9.20 chyba albo póxniej.. reszyty jeszcze nie wyczaiłam;p

jeszcze na BBcCeebeebies leca o 18 i o 2 w nocy;D sa tez na mini mini ale kiedy nie wiem.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Drcrone - Jakoś tak trudno mi uwierzyć w to co napisałaś. Bo jedno to otruć pas (chociaż i to jest dla mnie nie do pomyślenia) a drugie to próbować skrzywdzić dziecko. To jest NIENORMALNE. I o co im tak właściwie chodzi. Bo musi być jakiś powód. Chcą Was wykurzyć z tego domu? Tak to jest jak Facet na stare lata głupieje dla jakieś baby. A niektóre baby to znowu szukają takich starszych naiwniaków, omotają i chcę zagarnąć wszystko i skłócić z całą rodziną.
Dokladnie! Ciezko w to uwierzyc!
No ale co policja na to? przeciez wczesniej sprawe psa tez zglaszalas i chyba nic z tym nie zrobili;/
moze jesli juz bylo to nieumyslne? albo jakies cos w innym jedzeniu, owocach czy czyms? moze spryskane jakims g8wnem byly?

my wrocilismy od chrzestnej michala z urodzin, mala oczywiscie sie smiala do wszystkich na okolo taka padnieta w samochodzie usnela i teraz spi rozebralismy ja przenieslimy z samochodu do domu, nieprzytomna spi!
jak sie do 20:30 nie obudzi na jedzenie ktore teoretycznie ( sloik powinna jest o 17 a nie jadla) a ostatnie mleko jadla przed 15 wiec o 20 powinna jesc teraz a nie jadla to jej dam butle na spiku i niech kima tak jak jest bo az mi jej szkoda.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
anakazar, brawo dla zębiszcza
nam idzie druga dolna jedyneczka i czekamy na kolejne

u nas to samo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:15   #518
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ola!!! jestem pod wrażeniem!!! michasia musi coś na popęd dostac hihihihi

michasia włąsnie lezy bez pileuszki! kocha to.... i robi mega mostki! bez pieluchy ma ADHA dosłownie.. nie da sie jej zatrzymac1

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:17   #519
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

anakazar Gratuluje ząbka
P0P, dusiaka Dziękuję w imieniu Erwinka za pochwałę pełzania
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Za to wrzucam link do filmiku sprzed 15 minut - jak sobie moje dziecię radzi w samodzielnym siadaniu:
http://www.youtube.com/watch?v=e91K6yPlyfY
Ale ślicznie siada. Mój siada ale tak jak modelka na boczku podpierając sie rączką, i najczęściej noge na nogę, ale twoja to już tak zwyczajnie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:19   #520
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aha no i sie pochwale ze przefarbowalam wlosy- tym razem KRWISTA CZERWIEŃ
A.Camus
Stary 2010-11-10, 19:21   #521
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Asiulek wiem że teraz czasu nie masz ale moze jeszcze kiedyś się spotkamy?
Ja jestem chętna tylko przeanalizuję grafik i mozemy się umowić. Moze jutro wyślę na Priv dni jakie mam wolne i się umowimy. Oczywiście daj znać też Jadze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 19:39   #522
madziwnia
Zakorzenienie

drcron... dla ciebie.. http://dzidziusiowo.pl/rodzina/mamy-...i-wzrostu.html jesli uważasz że julcia mając 7 msc wazy 11kg i lekarz ci "powiedział " że to prawidłowo??

to daj mi numer do tego lekarza a sama spytam.. bo moim zdaniem NIKT z lekarzy nie powiedziałby że to prawidłowa waga!!

chyb aże zwazyłas ja sama i wyszło ci nieparwidłowo.. ale takie przybranie na wadze juz powinno wymagac kontroli lekarskiej i nie pisz tu że to prawidłowy rozwój julki bo tak nie jest.

nie zrozum mnie tu odrazu że na ciebie naskoczyłam.. bo przeraziło mnie jak napisałas że julcia przybiera parwidłowo!!
Jestescie w takim bądzx razie na prostej drodze do otyłości.. rozciągasz jej zołądek takim karmieniem

nie bic mnie prosze.. ale ja nie "umim" inaczej noooooooooooooooo

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

dafriaa a no pochwal sie fotkami !!!! diablico nasza1

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-11-10, 19:43   #523
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
drcron... dla ciebie.. http://dzidziusiowo.pl/rodzina/mamy-...i-wzrostu.html jesli uważasz że julcia mając 7 msc wazy 11kg i lekarz ci "powiedział " że to prawidłowo??

to daj mi numer do tego lekarza a sama spytam.. bo moim zdaniem NIKT z lekarzy nie powiedziałby że to prawidłowa waga!!

chyb aże zwazyłas ja sama i wyszło ci nieparwidłowo.. ale takie przybranie na wadze juz powinno wymagac kontroli lekarskiej i nie pisz tu że to prawidłowy rozwój julki bo tak nie jest.

nie zrozum mnie tu odrazu że na ciebie naskoczyłam.. bo przeraziło mnie jak napisałas że julcia przybiera parwidłowo!!
Jestescie w takim bądzx razie na prostej drodze do otyłości.. rozciągasz jej zołądek takim karmieniem

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

zaraz zaraz musze jakas najpierw zrobic jeszcze dzis lub jutro juz bankowo wkleje;D

a co do karmienia tez zwrocilam uwage ze najwiekszy juli odsteo w jedzeniu to 2 godziny a potem znowu co godzina.
Mojej przyjaciolki szwagierka ma syna( cycowy) i w wieku 6 miesiecy juz wazyl 11 kg i lekarze od razu sie tym zajeli bo stwierdzili ze jest po prostu za gruby.
Moja tez by mogla jesc co godzine co dwie- dla niej to no problem, ale tak nie dostaje jak marudzi to dostaje wode do picia lub herbatke czy troche soczku z wodą.
Je jak wstanie czyli przewaznie ok 7 pozniej sloiczek ok 10- 10:30 , ok 14 mleko ok 17-17:30 zupka i po kapieli w okolicach 20 mleko. To wszystko.
A.Camus
Stary 2010-11-10, 19:56   #524
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zaraz zaraz musze jakas najpierw zrobic jeszcze dzis lub jutro juz bankowo wkleje;D

a co do karmienia tez zwrocilam uwage ze najwiekszy juli odsteo w jedzeniu to 2 godziny a potem znowu co godzina.
Mojej przyjaciolki szwagierka ma syna( cycowy) i w wieku 6 miesiecy juz wazyl 11 kg i lekarze od razu sie tym zajeli bo stwierdzili ze jest po prostu za gruby.
Moja tez by mogla jesc co godzine co dwie- dla niej to no problem, ale tak nie dostaje jak marudzi to dostaje wode do picia lub herbatke czy troche soczku z wodą.
Je jak wstanie czyli przewaznie ok 7 pozniej sloiczek ok 10- 10:30 , ok 14 mleko ok 17-17:30 zupka i po kapieli w okolicach 20 mleko. To wszystko.
Cytat:

Moja Zosia też tak często je, chociaż staram się żeby były wieksze odstepy. Ona waży 9 kg, 11 kg to rzeczywiscie duzo jak na 7 miesiecy. Niektóre dzieci tyle ważą w wieku 12 miesiecy.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2010-11-10 o 19:57
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:02   #525
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wszystko zalezy bo np na zdjeciu jula wcale nie wyglada ze jest za gruba juz bardziej bym na moja oliwke powiedziala ze wieksza kula tylko o jedzenie ze kurde malo odstepu ma miedzy jednym a drugim, po prostu za czesto jesc dostaje i to nie jest dobre.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 20:07   #526
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko zalezy bo np na zdjeciu jula wcale nie wyglada ze jest za gruba juz bardziej bym na moja oliwke powiedziala ze wieksza kula tylko o jedzenie ze kurde malo odstepu ma miedzy jednym a drugim, po prostu za czesto jesc dostaje i to nie jest dobre.
Własnie po Julce nie widac wogole, że tyle wazy. Kazde dziecko jest inne. Mojej kolezanki córeczka, tez bardzo duzo jadla i chudziutka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2010-11-10, 20:07   #527
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Libra -ja to już przestałam walczyć ze szkolnym sklepikiem. Miało być zdrowo, miały być warzywka, świeża marchewka, kanapki, itp. ale właściciel postanowił, że chipsy i cała reszta słodyczy tez być musi bo inaczej nie zarobi, no i dzieci nie chcą kupować warzyw.
Ja mojemu daje kaskę do szkoły (pogodzona już jestem z tym, że pewnie idzie w dużej mierze na chipsy plus puszki z napojem gazowanym), a w plecaku ma kanapkę, czasem rogalik 7 days, jabłko/ banan, woda mineralna. Czasem kanapka wraca do domu, wtedy w domu Młody ją podpieka w tosterze i wsuwa.

Mleko mi przynosi do domu - chyba nikt nie wpadł jeszcze na pomysł skakania po nim. Przynosi średnio raz na miesiąc, więc jest tego sporo. Wtedy ja kupuję w markecie takie słomki z różnymi smakami (czekoladowy/truskawkowy/waniliowy) i jak przychodzą koledzy to popijają sobie takie "drinki".
no bo pokaż mi dziecko które samo dobrowolnie kupi marchewkę czy paprykę nie wierzę że takie są , a na pewno nie w wieku naszych szkolnych
też kupuję te 7 deisy staram się żeby cokolwiek wziął do tej szkoły bo nic nie chce
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Co do naszego odżywiania się to ja jem ok-chociaż jem codziennie,dużo słodyczy i w nosie mam jaki to ma wpływ,bo po prostu uwielbiam i nie zamierzam nigdy zrezygnowac.To mój narkotyk.Nie palę,nie piję,to żrec będę ile mi się podoba.Jeszcze na plus mam,że takie obżeranie się nie powoduje u mnie żadnego skoku wagi,chuda jestem,więc nawet nie ma mnie co ograniczac.
A mój tż to żywieniowa tragediaon zje coś normalnego tylko jak ja mu ugotuje.A tak to on nie wie nic a nic w tej kwestii,ostatnio kazałam mu ziemniaki do końca ugotowac to zapytał się mnie czy zimną wodą na koniec je zalac i tak w garnku zostawic,żeby sobie ostygłyrozwalił mnie tym.Preferuje zupki chińskie i mnóstwo syfiastego picia-kolorowego i z gazem.Ale czas spędzony zagranicą zrobił swoje i "radził"sobie jak umiał.

No Ci powiem,że w mojej szkole-teraz w szkole moich sióstr tak samo wygląda sklepik-same słodycze i nic więcej.Oczywiście codziennie ani jedna ani druga bez kasy się nie ruszy do szkoły.Mama na śniadanie daje im pełnoziarniste bułki z sałatą,szyneczką,serem i ta starsza codziennie z powrotem do domu je przynosiła-okazało się,że śmieją się dzieci,że bułki je jak mała dzidzia i mała wstydziła się nosic do szkoły robionego jedzeniaale już jej przeszło,ale co my się na tłumaczyłyśmy z mamą.Na szczeście ja dla nich to jak wyrocznia co powiem to tak jest-hehe na razie

jezu idę dziecko karmic
No mój tż też niestety lubi słodkie gazowańce i niezdrowe jedzenie ale nie w stylu zupek chińskich tylko właśnie jakieś karkówy , kebaby, gyrosy, muszę go wysłać na badanie cholesterolu bo pewnie tam z 400 jest
U mojego syna to w szkole sie smiali jak nosił soki do picia to zaczęłam mu wodę niegazowana kupować bo nie chciał brać i kanapek robionych tez nie chce , najlepiej cos kupnego jak już
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o jedzonku ja uwielbiam jedzenie,chude tłuste obojętnie byle by było dobrze doprawione i pełne smaku:uwielbiam pieczony boczek,śledzie w oleju(aż mi kapie po palcach np wczoraj)
smalec domowej roboty z ogórem kiszonym,kluchy pod każda postacią itd nie wyobrażam sobie dnia bez pysznej kanapki z warzywami
oj tez lubię dobre jedzonko, ale niestety mam tendencję do tycia i muszę się ciągle pilnować
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Ktoras dziewczyna pytala jak dostarczyc bialka organizmowi, jesli nie w nabiale i miesie. (libra?) Wiec odpowiadam;
to nie ja pytałam , ja to akurat wiem, miałam w szkole takie przedmioty jak podstawy żywienia i technologia żywienia.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:12   #528
sara 85
Zakorzenienie

Moze ja tez jej daje za czesto
7- mleko 180
ok 9- jogurt
11- mleko 180
ok 13- obiadek
15- mleko 180
17- deser
19-20- mleko 180
w miedzy czasie jeszcze jakies chrupki lub biszkopty,
mleko musi byc co 4 godz bo inaczej placz, zreszta mamy takie zalecenie od pediatry, poniewaz ciemiaczko za wolno sie zarasta.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2010-11-10 o 20:15
Stary 2010-11-10, 20:27   #529
madziwnia
Zakorzenienie

mi sie wydaje ze dobry masz rozkład bo wczesnie zaczynasz.. ale pisałas o przeklaskach.. a soki??? bo misi pic cos oprócz mleka... chyba ze nie napisałas

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 20:33   #530
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie wydaje ze dobry masz rozkład bo wczesnie zaczynasz.. ale pisałas o przeklaskach.. a soki??? bo misi pic cos oprócz mleka... chyba ze nie napisałas
Pije wode albo sok rozcieńczony z wodą, zresztą ona bardzo dużo pije. Staram jej się dawać przede wszystkim wode.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2010-11-10, 20:37   #531
agnieszka09
Wtajemniczenie

PL MADZIA czy te zupki podajesz z warzywnym wywarem ja probowalam mojej robic ale jakos jej nie podchodza

cos dzisiaj ANI P nie widac

MADZIWNIA widzialam foteczki

a tu moja wiercipietka...film nagrywany 2 tygodnie temu...
http://www.youtube.com/watch?v=qOiBeznvvg0

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

DUSIAKA moja tez w koncu zaczela siedziec....raczkowala,st ala za to nie siedziala

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:42   #532
ania p
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23149726]takie warzywko to sobie na kaloryferze zrobisz

Napisane przez ania p

Libra z tym bez mleka to juz chyba motanina , a można przeciez dawac jogurty , maślanki , kefri itp . Ja az taka eco to nie jestem . Lubie zdrowo ale bez przeginek . Bo w tych skelapch eco to można pójść z torbami . Choć jest tam jedna fajna rzecz kolezanka moja wykryła ekologiczne warzywko . Składa się tylko z suszonych warzyw bez soli i glutaminianu , dodawałam nie raz do zup dla Szymona .

[/QUOTE]

W linku nic nie było i wogóle nie wiem o co Ci chodzi w tym poście ?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania nie powiem bo też lubię karkówkę ale boczki i dupsko rosną
frytkami tez bym nie pogardziła na szczęście nie chce mi się robić do mc donalda mam daleko więc nie jadamy takich rzeczy , burgerów to w ogóle nie uznaje szlag wie co tam zmielili w tym kotlecie może psa razem z budą
w mojej średniej nie było nawet sklepiku tylko bar (bynajmniej nie z jedzeniem) niedaleko

na na pewno będzie lepiej musisz w to wierzyć
zdjęcie boskie
Hmm a ja raz w misiącu to musze wciągnąć taki mc donaldzik oczywiście z colą

Cytat:
Ja się cieszę z tych warzyw, bo nie muszę mu w domu marchewek obierać, a codziennie po kolacji dostawał do zjedzenia marchewkę(dobre do ćwiczenia zgryzu i języka,żeby dzieci wad wymowy nie miały)

Wczoraj nas odwiedził teściu i szwagierka z dziećmi, mały jak ich w drzwiach zobaczył, to tak sie rozbeczał, normalnie sie wystraszył. I co na dziadka spojrzał to płacz. Dziadek usiadł za lawą żeby go nie widział, to kukał spod lawy żeby mieć na niego okoKażdy dzieciak inny, Eryka to mogliśmy gdziekolwiek z kimkolwiek zostawić, i było git, a ten to tylko z mamą, bo z tata jak na dłużej zostaje to placze, a jak gdzieś muszę wyjść, i np z moimi rodzicami go zostawić, to tylko w wózku na spacerze. Ale sobie wychowalam

Łóżeczko turystyczne już uszykowane na wyjazd, jeszcze w głowie plan zabrania zabawek ukladamNa dwa dni wyjazd, ale wszystko trzeba mieć zabrane

Robilam wczoraj Erwiemu kisiel, oj jaki zdziwiony i szczęśliwy był. Bardzo mu smakował
Ola ryczy na widok naszego sasiada , jak tylko go widzi od razu jest ryk a widuje go dość czesto , SZymek był cygańskim dzieckiem tolerował wszystkich

Cytat:
Orientujecie sie moze, czy jak ktos ma umowe o prace na cza snieograniczony to moze jeszcze miec gdzies podpisaną umowe zlecenie? lub umowe o dzieło?
Mozna mieć zlecenie , um. o dzieło itp mój maz prowadził szkolenia dla pracowników swojej firmy i miał umowe o dzieło dodatkową .

Cytat:
Mam kolege któremu w zeszłym roku rozliczałam pity to miał 3 ma pelen etat, 2 na umowę zlecenie, i 2 na umowę o dzielo jednocześnie
Może, tylko w miejscu gdzie będzie zatrudniany na umowę zlecenie musi zaznaczyć że jest zatrudniony na pełny etat gdzie indziej, bo wtedy skladki są mniejsze.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja pełzaczka próbuję na allegro używke kupićale narazie bezskutecznie, teraz mam 3 aukcje na raz, mam nadzieję że uda mi sie jedną a nie wszystkie
Filmik jakiego pełzaczka Erwi ma narazie puki ten orginalny nie dojdzie
http://www.youtube.com/watch?v=hfzvSFnV1TI
Piekne a jak się fajnie ślizga . No bosko

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
w niedziele wieczorem, aż do 12 w nocy mała aż zachodziła sie od płaczu, nie wiedzieliśmmy co jej jest. wezwaliśmy prywatnego lekarza. Natalka ma zapalenie uszu i gardła, zabieg mamy odwołany już, ten, który miał byc 24 listopada. jak Natala nam wyzdrowieje, to mają minąć 3 tyg i mamy się wtedy zgłosić do naszego lekarza od tego zabiegu i on nam wyznaczy następny termin. tak więc jeszcze na zabieg trochę poczekamy. ale najważniejsze, żeby malutkiej te uszy wyleczyc...
Biedna malutka oby jej szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Biedna Natalka. Dobrze że już lepiej sie czuje. Ucałuj ją od nas.

Madzia, Megi - tak u nas już niedługo pierwsze urodziny. Więc ja szukam paru prezentów no bo najpierw Mikołaj, potem urodziny a potem gwiazdka. I co ja mam jej kupić.
A ostatnio czyli wczoraj babcia kupiła małej lalkę Barbi. No i oczywiście pogoniłąm ją z tą lalką. Poszła i oddała do sklepu. Teraz ma uzgadniać ze mną wszystkie prezenty dla małej. Normalnie ręce opadają - lalka barbi dla niemowlaka.

My po wizycie u logopedy. Jak to pani doktor powiedziała dzieci są sprytne i bardzo często próbują skierować uwagę na siebie. I dlatego też wymiotują. Mam się nie poddawać i dawać ugotowanie warzywa do jedzenia- nie mielone na papkę. Ona wszystkie odruchy w buzi ma OK więć u niej to tylko psychika pozostaje do naprawy. I siateczka z jedzeniem jest bardzo polecana i zalecana.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Drcron - Julka śliczna jak zwykle. A napisz nam jeszcze jak z jej zdrowiem. Bakteria wyleczona i co z jej ciemiączkiem?

Jdę na spacer
lale ogolić na łyso , rozebrac do naga i dobry gryzak bedzie

Cytat:
Drcron śliczna Julka

Dziewczyny macie może jakis dobry schemat zywieniowy? Ja mam chyba jakiś stary.
Mozna dzieciom już kiwi dawać? znalazłam, że po skonczonym 7 miesiącu. Dajecie jakieś przyprawy do obiadków?
Ja tak między 7 a 8 dałam

Cytat:

tu jest inna tabela
http://magazyn.netmama.pl/niemowle/4...tabela-wagi-1/
a zreszta 11 kg szymek ważył jak miał rok a on jest wielki

Cytat:
Moze ja tez jej daje za czesto
7- mleko 180
ok 9- jogurt
11- mleko 180
ok 13- obiadek
15- mleko 180
17- deser
19-20- mleko 180
w miedzy czasie jeszcze jakies chrupki lub biszkopty,
mleko musi byc co 4 godz bo inaczej placz, zreszta mamy takie zalecenie od pediatry, poniewaz ciemiaczko za wolno sie zarasta.

Moja je tak
9 - słoik .
11- cyc i idzie kimać
13-14 cyc i spacer
16 obiadek
19 cyc i kima . czasami łaskawie zje kasze .
W dzień zje biszkopta czy chrupek .
w nocy ostatnio je raz

Ja dziś w wawie byłam u koleżanki cały dzień nawet się na mały shopping wyrwałyśmy. Kupiłam dzieciakom kurtki na przyszły rok bo się w HM ptrzeceniły. Schowam i mam z głowy latanie
\
Stary 2010-11-10, 21:02   #533
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

tu jest inna tabela
http://magazyn.netmama.pl/niemowle/4...tabela-wagi-1/
a zreszta 11 kg szymek ważył jak miał rok a on jest wielki

Moja je tak
9 - słoik .
11- cyc i idzie kimać
13-14 cyc i spacer
16 obiadek
19 cyc i kima . czasami łaskawie zje kasze .
W dzień zje biszkopta czy chrupek .
w nocy ostatnio je raz

Ja dziś w wawie byłam u koleżanki cały dzień nawet się na mały shopping wyrwałyśmy. Kupiłam dzieciakom kurtki na przyszły rok bo się w HM ptrzeceniły. Schowam i mam z głowy latanie
\
A jaki rozmiar kurtki kupiłas dla Oli? Ja zawsze mam problem, bo nigdy nie wiem co bedzie dobre za rok;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2010-11-10, 21:02   #534
april28
Raczkowanie

A może by się tak ujawnić? Chciałam to zrobić dość dawno, ale jakoś nie wyszło. Wątek podczytuję od września, ubiegłego roku oczywiście.

Jestem mamuśką kwietniową, Michał urodził się 11 kwietnia (niedziela, już widać objawy małego lenistwa), 56 cm, 3280 g, poród sn.

Przyjmiecie marudera do swojego grona???

Na pewno napiszę coś o sobie i o moim trzpiocie. I wrzucę fotki.
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 21:21   #535
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
a tu moja wiercipietka...film nagrywany 2 tygodnie temu...
http://www.youtube.com/watch?v=qOiBeznvvg0

Jak to było 2 tyg temu to juz pewnie śmiga? Mój to dopiero tak wstaje i przesuwa sie przy czymś przy meblach albo kanapie i juz się nauczył jak siadać ze stania żeby nie huknąć w podłogę.

April witaj
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 21:23   #536
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Ola!!! jestem pod wrażeniem!!! michasia musi coś na popęd dostac hihihihi

michasia włąsnie lezy bez pileuszki! kocha to.... i robi mega mostki! bez pieluchy ma ADHA dosłownie.. nie da sie jej zatrzymac1
Madziwnia - Lepiej jak zacznie raczkować i polubi taki rodzaj zdobywania świata, lepiej dla kręgosłupa.

Ola dziś wieczorem, jak szykowałam jej kąpiel bawiła się w łożeczku. Wchodzę sobie po nią, a Ona w nim stoi I gryzie namiętnie poręcz łóżeczka (przydadzą się jednak te nakładki z IKEI ). Nie zdążyłam nakręcić filmiku, może jutro powtórzy.
Najważniejsze, że zrobiła to pierwszy raz i to wtedy, gdy byłam w domu. Znaczy, że zaczekała na mamusię

Cytat:
Ale ślicznie siada. Mój siada ale tak jak modelka na boczku podpierając sie rączką, i najczęściej noge na nogę, ale twoja to już tak zwyczajnie
Pl_madzia -To już pewnie za kilka dni normalnie usiądzie. To Wasze pełzanie nieustająco mi chodzi po głowie

Cytat:
aha no i sie pochwale ze przefarbowalam wlosy- tym razem KRWISTA CZERWIEŃ
Darusiaaaa - Jak ja lubię takie kolory! Tak, tak, prosimy jutro o fotkę.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-11-10, 21:25   #537
cigi
Rozeznanie

drcron Julcia sliczna, fajne ma majteczki ;
a jakie to te badania Julcia miala, to znaczy o jakie toksyny chodzi?
a moze ona sie czegos nawdychala, jakiegos preparatu, moze cos lize pomalowanego, no nie wiem;
mnie tez az trudno wierzyc, ze tesc, ojciec w sumie twojego tz, czlowiek nie z jakiegos marginesu takie by mial pomysly... chyba ze ta kobieta ;
Co do tych 11 kg, to pewnie zle napisalas (???), bo faktycznie Julcia by sporo ponad wykres wyskakiwala, a na zdjeciach wyglada ladnie, nie otyle;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 21:27   #538
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
A może by się tak ujawnić? Chciałam to zrobić dość dawno, ale jakoś nie wyszło. Wątek podczytuję od września, ubiegłego roku oczywiście.

Jestem mamuśką kwietniową, Michał urodził się 11 kwietnia (niedziela, już widać objawy małego lenistwa), 56 cm, 3280 g, poród sn.

april28 - witaj
O jejq - tyle czasu siedziałaś z językiem za zębami? My tu się dzieciaczkami chwalimy, wcześniej brzuszkami, dolegliwościami, a Ty tak cichutko?
Dobrze, że znasz zasady - napisz nam coś o Was i zapodaj jakieś zdjątko

Dzienniki budowy:
Stary 2010-11-10, 21:28   #539
cigi
Rozeznanie

a ja kiedys nie moglam patrzec na te teletubisie; takie przyglupie to dla mnie bylo; ale to przeciez nie dla doroslych, tylko dla maluszkow i podobno to uwielbiaja; teraz jakb ym obejrzala moze by mi sie podobalo, z punktu widzenia mamusi; musze zobacczyc;
ja Basi jeszcze nie bede pokazywala bajek w tv/kompie, jak dla mnie jeszcze za malutka, dopiero odkrywa co jest realne, jak jest wszystko ulozone, jakos nie uwazam zeby to dobry moment byl; moze gdzies za rok, albo poltorej;;

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

anakazar gratki za pierwszego zebolka
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 21:32   #540
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki rozmiar kurtki kupiłas dla Oli? Ja zawsze mam problem, bo nigdy nie wiem co bedzie dobre za rok;/
W HM 12-18 bo te rzeczy sa wielkie , SZymek ma kilka na 12-18 rzeczy dobrych jeszcze na niego .

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość

Witamy serdecznie

agnieszka no jak to mnie nie ma napisałam posta zaraz za Tobą

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości