Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 22:05   #1471
roksad
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
To zależy gdzie. Ten temat już był kilka razy poruszany
Osobiście wolę zapłacić więcej, ale mieć pewność, że będzie ok
Ale musisz pamiętać, że cena wcale nie musi być adekwatna do umiejętności lekarza :P Bo drożej, nie zawsze znaczy lepiej.

Moja koleżanka miała taką sytuację, że płaciła 200 zł za wizyty i lekarz źle dobrał jej leczenie. Wtedy jeszcze się tak nie interesowałam aparatami, więc nie pamiętam o co dokładnie chodziło.
A każdym bądź razie przeniosła się do innego, płaciła o połowę taniej i genialnie wyprostował jej ząbki ^^

roksad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:19   #1472
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksad Pokaż wiadomość
Ale musisz pamiętać, że cena wcale nie musi być adekwatna do umiejętności lekarza :P Bo drożej, nie zawsze znaczy lepiej.

Moja koleżanka miała taką sytuację, że płaciła 200 zł za wizyty i lekarz źle dobrał jej leczenie. Wtedy jeszcze się tak nie interesowałam aparatami, więc nie pamiętam o co dokładnie chodziło.
A każdym bądź razie przeniosła się do innego, płaciła o połowę taniej i genialnie wyprostował jej ząbki ^^
właśnie właśnie a ja wiem, że jestem w dobrych rękach mimo 50zł za wizyte i 1400zł za jeden łuk ale na prawdę nie wyrobiłabym gdybym musiała płacić 250zł .. uważam, że to zdzierstwo no ale nic mi do tego

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:19   #1473
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:

tak, ale akurat mój orto jest sprawdzony, bo się okazało, ze mamy znajomej córka u niej prostowała zęby

a poza tym - nosiłam aparat wyjmowany (i mój brat też). Ja miałam za darmo, mój brat płacił 50zł. za wizytę + 900 za aparat (nie pamiętam już, czy za jeden, czy za oba). Żadne z Nas w tej chwili nie ma prostych zębów (mi się prostują, Jemu dopiero będą). Więc wolę zapłacić więcej za sprawdzoną osobę

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:24   #1474
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
a tak to opole, wroclaw, zielona gora i te okolice albo w czasie letnim mazury bo tam mam rodzicow i czasem ich odwiedzam
helloooo!! zlocik?

laity - dawaj fote! co to ma znaczyć!

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:26   #1475
Nusia_15
Zakorzenienie

oj nie tylko Ty kochana aparat wyjmowany próbowałaś nosić ja ''nosiłam'' - mam teraz stały, moja siostra (10lat) dostała aparat za darmo , się skubana załapała i oczywiście nie nosi

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 22:29   #1476
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

ja też miałam darmowy i też nie nosiłam
ale to też zależy od podejścia orto - jak umie zachęcić, to będzie dzieciak nosił, jak na każdej wizycie się drze, to trudno się dziwić...

Stary 2010-11-09, 22:29   #1477
dziula881
Raczkowanie

Hey hey ja w końcu się zmobilizowałam i zrobilam fotke Wstawiam od początku leczenia czyli od 10 maja

Co do wyciągów to dziś boli jeszcze gorzej jak wczoraj ;/ niestety;/ wstałam o 4 rano z tak ogromnym bólem że musialam wziąść proszek p/bólowy...ale staram się nosić jak najwięcej żeby się jakoś przyzwyczaic
Stary 2010-11-09, 22:33   #1478
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

dziula881
postępy widać. z daleka masz podobne zęby do moich i już miałam taki zonk 'czy to nie są moje zęby?' ale jak przybliżyłam, to Twoje są

Stary 2010-11-09, 22:48   #1479
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
Hey hey ja w końcu się zmobilizowałam i zrobilam fotke Wstawiam od początku leczenia czyli od 10 maja

Co do wyciągów to dziś boli jeszcze gorzej jak wczoraj ;/ niestety;/ wstałam o 4 rano z tak ogromnym bólem że musialam wziąść proszek p/bólowy...ale staram się nosić jak najwięcej żeby się jakoś przyzwyczaic
lol o co chodzi z tą stłoczoną dwójka na dole? już 4 osoba w tym wątku tak ma
(+ ja również ^^)

duży postęp i śliczne ząbki
Stary 2010-11-09, 22:58   #1480
roksad
Raczkowanie

Cytat:
tak, ale akurat mój orto jest sprawdzony, bo się okazało, ze mamy znajomej córka u niej prostowała zęby

a poza tym - nosiłam aparat wyjmowany (i mój brat też). Ja miałam za darmo, mój brat płacił 50zł. za wizytę + 900 za aparat (nie pamiętam już, czy za jeden, czy za oba). Żadne z Nas w tej chwili nie ma prostych zębów (mi się prostują, Jemu dopiero będą). Więc wolę zapłacić więcej za sprawdzoną osobę
Ja też nosiłam aparat wyjmowany. Za rzadko (głupia) , żeby wyprostował zęby, ale przynajmniej zgryz mi wyprostował
Za to moja sąsiadka wytrwale nosiła po 16h i ma piękne ząbki

W tej chwili do 12 roku życia nie płaci się za aparat, więc nie ważne jaki ortodonta (w sensie czy tani, czy drogi) byle by miał umowę z NFZtem podpisaną ( a większość ma )
Fakt, że warto chodzić do ortodonty z polecenia, przynajmniej jest się pewnym, że krzywdy nam nie zrobi.

O... przypomniał mi się drugi przypadek, kiedy znajoma płaciła 250 zł za wizytę. Wszystko było ok, aż nie zaczęły jej obsługiwać studentki ( bo pani ortodontka przyjmowała stażystów).
Cena się nie zmieniła, ale jakość usług tak, co chwilę jej zamki odpadały, więc musiała chodzić częściej i płacić więcej.

A tak ja mam wizytę za 100 zł, aparat ceramiczny za 2200 i zwykły za 1500 i też wiem, że jestem w dobrych rękach ( zrobiłam małe przesłuchanie byłych pacjentek pani doktor )
Może nie jest to najtaniej, ale nie znalazłam tańszego we Wro ;/

Stary 2010-11-09, 23:48   #1481
naciuss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
helloooo!! zlocik?

laity - dawaj fote! co to ma znaczyć!
u kogo zakładałaś aparacik? ;d

naciuss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 02:42   #1482
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
A ja wreszcie zdjęłam aparat z góry

Na początku byłam trochę zawiedziona tym co zobaczyłam i czułam się jak koń bo zęby wydawały się ogromne, ale teraz jest już ok.
Niestety na efekt ostateczny muszę jeszcze trochę poczekać. Żadnego aparatu retencyjnego, tylko szyna podklejona z tyłu od trójki do trójki, która ma za zadanie wszystko utrzymać na miejscu i pociągnąć wystającą jedynkę do tyłu.

Ehh, powiem tylko tyle - WARTO
ZDJĘCIA!!!

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
tak, tak- kosmetyczny=ceramiczny
i TAK za kosmetyczny bezligaturowy chciala 3900 !!!
(*ze zwykłych jest jeszcze kryształowy) ja sama jestem mało zorientowana dlatego zapytałam se tej babki w gabinecie, do ktorego dzwoniłam -ze chodzi mi o aparat, który jest mało widoczny i ona powiedziała, że to ten ceramiczny

ja bede miała na góre i na doł i strasznie mi zalezało na kosmetycznym
no ale wiadomo ze roznica w przypadku zwykłego aparatu pomiedzy metalowym a kosmetycznym jest spora a tutaj 300zł wiec wezme na gore i na doł kosmetyczny wtedy dopłata bedzie 600zł do dwóch łuków a nie 2 tysiące...
[naprawde porazka z tym cennikiem]
Mam nadzieje, tylko ze ta ortodontka nowa bedzie dobra.. Co do tej babki, do ktorej teraz 3 razy chodzilam nie moge miec zadnych zastrzezen gdyż jest baaardzo kompetenta i z cierpliwoscia mi wszystko tłumaczyła, ale cena aparatu..
Także mam wziac cala swoja dokumentacje łacznie z planem leczenia i isc do nowej orto we wtorek. Ciekawa jestem czy cos zmieni w planie leczenia czy nie

Hm. Czy jest taka możliwosc ze załoze aparat w gabinecie nr B a leczyć bede się w gabinecie nr A (ten gdzie juz chodzilam) ?

jezu. juz chce miec aparat!

JEJU toc to czyste szalenstwo, takie ceny zawyzone, jestem w szoku, warszawa chyba tak ma masakra, trzeba bardzo dobrze szukac i nie dac sie naciagnac!
juz nie wspomne ile ten caly sprzet kosztuje, tak naprawde grosze.... i to jest okropne, ale jeszcze bardziej okropne, ze potrafia tak zdzierac, ok 200, 300 zl roznica ale nie az tyle... wow!
pomine fakt ile kosztuje leczenie hmm gdzie to bylo slowacja? czy gdzie? ortodonci NIC nie biora za wizyty kontrolne, a ceny apratow, np 800 zł zwykly metalowy i wszystko ok, kwestia szczescia bliskiego mieszkania przy granicy ale nie marusze na moja orto, jestem zadowolona i nie zawyza cen a leczenie - prima sort
Cytat:
Napisane przez jajajajaaaa Pokaż wiadomość
ja też mam jutro wizytę
zakładanie śrub czy coś

no ja jestem z Warszawy. i moim zdaniem strasznie drogo płace za te wizyty. bo, aż 250 zł. i jak na razie to chodzę co tydzień. więc miesięcznie idzie z 750 zł ;c
ech. ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu
ponownie jestem w szoku, ja mam wizyte RAZ na 3miesiące, za kazdym razem drucik wymieniany na nowy mocniejszy i place 70zł!
zdzieraja z was i to konkretnie!
zakladalam samoligaturujacy kosmetyczny (2800) i faktycznie orto miala racje, ze mi sie zwroci wczesniejsza inwestycja, ja bym chyba zwariowala, gdybym miala tyle placic ... miesiecznie!

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja place za wizyte 50zl, jak zmiana druta to 80zl a z dwoma lukami zawsze 100zl tanioche mam ALE za sam aparat kosmetyczny 2500zl a metal 1800zl, wiec tak wlasciwie to wychodzi na jedno, czy wizyty drozsze czy aparat tanszy
no własnie nie z tego co widze, to nie...
w moim przypadku zainwestowalam 2800,
od lutego mialam 3wizyty,
3* 70=210 zł
+ ząbki na dzien dzisiejszy bardzo ladnie juz wyprostowane, teraz dalsze doprostowywanie, bo tych mega widocnzych efektow juz nie ma (byly w pierwszych 3miesacach)

róznica w cenie jest - ogromna
Cytat:

Jeeeeej widac roznice a to jest najfajniesze, musze w koncu zrobic zdjecia po listopadowej wizycie!
Stary 2010-11-10, 07:31   #1483
Duniaaa
Raczkowanie

Dziewczyny, przerażacie mnie pisząc o tych cenach... kosmiczne są! Ja w Białymstoku za metalowca płacę 1400 a za wizytę 100 zł. a i wiem że gdzieniedzie jest po 1200/50-70 zł ;P Ale ja mimo ceny wolałam postawić na renomę ortodontki. Za jakieś dwa lata zobaczymy czy słusznie

dziula881 - gratuluję postępów coraz śliczniej Twoje ząbki wyglądają.

Duniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:06   #1484
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
helloooo!! zlocik?
w okolicyach wakacji bardzo chetnie aktalnie bede znajdowac sie za granica wiec moze byc ciezej ktos jeszcze ma mozliwosc przebywania w zielonej gorze?

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

O... przypomniał mi się drugi przypadek, kiedy znajoma płaciła 250 zł za wizytę. Wszystko było ok, aż nie zaczęły jej obsługiwać studentki ( bo pani ortodontka przyjmowała stażystów).
Cena się nie zmieniła, ale jakość usług tak, co chwilę jej zamki odpadały, więc musiała chodzić częściej i płacić więcej.

A tak ja mam wizytę za 100 zł, aparat ceramiczny za 2200 i zwykły za 1500 i też wiem, że jestem w dobrych rękach ( zrobiłam małe przesłuchanie byłych pacjentek pani doktor )
Może nie jest to najtaniej, ale nie znalazłam tańszego we Wro ;/

u kogo chodzisz we wro?

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:34   #1485
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Hej Nieśmiało zgłaszam chęć dołączenia do Waszej aparatowej bandy

Jestem posiadaczką tego sprzętu od 2tygodni i 5dni dziś zerknęłam na zdjęcia i przyznam, że się ucieszyłam Aparat zakładałam w Zabrzu u dr Stochel. 3800zł

1)Takie śliczne ząbki miałam przed założeniem aparatu

2)Tutaj chwilkę po założeniu tego metalu (przepraszam za kolor, ale światło sztuczne)

3)Aktualne

Edytowane przez AnnaEf
Czas edycji: 2010-11-10 o 11:37
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:47   #1486
1magda1
Raczkowanie

Ja też kiedyś miałam aparat ruchomy.
Nosiłam przez 18 godzin dziennie i powiem Wam, że zęby...jeszcze bardziej się skrzywiły. Później bardzo chciałam mieć stały aparat, ale rodzice mówili, że inni mają bardziej krzywe i znajdują miłość i że psują się od niego zęby itd.

Długo im marudziłam o stałym aparacie, aż w końcu po 6 latach od ruchomego umówili mnie do orto, którą sama znalazłam

Ja do LO poszłam w aparacie

Gratuluję wszystkim ślubów
Ja do ślubów zakonnych pójdę już bez aparatu

AnnaEf - już ładnie widać poprawę
Stary 2010-11-10, 13:29   #1487
roksad
Raczkowanie

Cytat:
Jestem posiadaczką tego sprzętu od 2tygodni i 5dni dziś zerknęłam na zdjęcia i przyznam, że się ucieszyłam Aparat zakładałam w Zabrzu u dr Stochel. 3800zł
Szybko Ci się prostują ;]

Cytat:

u kogo chodzisz we wro?
Do dr Downarowicz na ul. Długiej
A w sumie poszłam tam, bo w tym gabinecie też leczy moja dentystka, która stwierdziła, że pani dr jest ok, więc stwierdziłam że sama to sprawdzę
I tak już zostałam

Edytowane przez roksad
Czas edycji: 2010-11-10 o 13:32
Stary 2010-11-10, 13:37   #1488
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Szybko Ci się prostują ;]

Do dr Downarowicz na ul. Długiej
A w sumie poszłam tam, bo w tym gabinecie też leczy moja dentystka, która stwierdziła, że pani dr jest ok, więc stwierdziłam że sama to sprawdzę
I tak już zostałam
dobra ta dentystka? ile placisz za leczenie? jest na NFZ czy prywatnie? ma fach w rekach? xD tzn czy jest bardzo szczegolowa i cierpliwa :P i czy da rade wyleczyc ubytek miedzy 1 w druciaku :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-10, 14:03   #1489
roksad
Raczkowanie

Cytat:
dobra ta dentystka? ile placisz za leczenie? jest na NFZ czy prywatnie? ma fach w rekach? xD tzn czy jest bardzo szczegolowa i cierpliwa :P i czy da rade wyleczyc ubytek miedzy 1 w druciaku :P
Aaa.... Tobie chodziło o dentystkę :P Ta się nazywa dr Nalepa.
Młoda, bardzo miła i bardzo dokładna ( z polecenia do niej chodzę). Wyleczyła mi zęba, którego inna chciała robić kanałowo
Myślę, że poradziłaby sobie z czymś takim, ale zawsze lepiej jej zapytać.
Z tym, że na NFZ w tym gabinecie mają tylko ciemne plomby ;/
A światło utwardzalne w kolorze zęba to koszt ok 100 zł.
Jakbyś chciała namiary to daj znać na priva :P

Stary 2010-11-10, 16:39   #1490
Modomanka
Zadomowienie

Dodaję fotki po wizycie. Jak tak patrzę na pierwsze zdjęcia w aparacie, to ładnie krzywe ząbki miałam Teraz tylko muszę czekać, żeby się zeszły szpary po wyrywaniu, choć przez to teraz mi się robią szpary między innymi zębami. Ale cóż poradzić
Stary 2010-11-10, 18:16   #1491
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
moja denstysta wyleczyla mie ubtek miedzy 1 w aparacie ale prywatnie
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 18:30   #1492
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
uu... to nie pomogę. Mam dentystkę na zachód od Wawy, super i wytłumaczy i pomoże i wg. super. Jak coś mogę dać namiary, tylko ona zębów nie wyrywa, tylko jej mąż

ja juz nie chce wiecej zebow wyrywac

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Aaa.... Tobie chodziło o dentystkę :P Ta się nazywa dr Nalepa.
Młoda, bardzo miła i bardzo dokładna ( z polecenia do niej chodzę). Wyleczyła mi zęba, którego inna chciała robić kanałowo
Myślę, że poradziłaby sobie z czymś takim, ale zawsze lepiej jej zapytać.
Z tym, że na NFZ w tym gabinecie mają tylko ciemne plomby ;/
A światło utwardzalne w kolorze zęba to koszt ok 100 zł.
Jakbyś chciała namiary to daj znać na priva :P

to chyba wszedzie tak :P ze biale sa za kase chetnie skorzystam z namiarow

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
moja denstysta wyleczyla mie ubtek miedzy 1 w aparacie ale prywatnie

no moja tez na NFZ xD ale aktualnie rodzi wiec podejrzewam ze nie podejmie sie leczenia ponownie w tym momencie :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-10, 20:32   #1493
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
ja też miałam darmowy i też nie nosiłam
ale to też zależy od podejścia orto - jak umie zachęcić, to będzie dzieciak nosił, jak na każdej wizycie się drze, to trudno się dziwić...
i ja również chociaż nkilka miesięcy albo i rok nosiłam, potem stopniowo przestawałam. orto się nie darła, ale i tak bałam się chodzić na wizyty xD kiedyś powiedziała mamie że od ostatniej wiyty, która była 3-4miesiące temu, 1 albo 2 razy rozkręciłam aparat. wtedy znów nosiłam ale niedługo potem przestałam. miejsca w paszczy na języka praktcznie nie miałam, mówiłam fatalnie i głównie dlatego nei nosiłam
Cytat:
ooo... a z jakich miast jesteście?
bo ja z Warszawy
ahh zadupie w małopolsce
Cytat:

jakie piękne te gumki na dole bardzo ładne. czerwono żółte strasznie spodobały mi się, wezmę kiedyś takie
ja też chcę wyciągi. ty po pół roku dostałaś, a mnie niedawno rok stuknął i nic

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 21:01   #1494
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
i ja również chociaż nkilka miesięcy albo i rok nosiłam, potem stopniowo przestawałam. orto się nie darła, ale i tak bałam się chodzić na wizyty xD kiedyś powiedziała mamie że od ostatniej wiyty, która była 3-4miesiące temu, 1 albo 2 razy rozkręciłam aparat. wtedy znów nosiłam ale niedługo potem przestałam. miejsca w paszczy na języka praktcznie nie miałam, mówiłam fatalnie i głównie dlatego nei nosiłam

ahh zadupie w małopolsce
ja nosiłam też kilka (ale raczej mało) miesięcy. Dopóki przez wyrwanie tych trzech zębów nie zaczęłam łapać dosłownie każdej infekcji. Było 1-2 tyg. zdrowia, 1-2 tyg. chorowania. ja też mówiłam fatalnie + moja wada wymowy. Masakra normalnie.

O... kocham dół i prawą stronę Polski

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
ja juz nie chce wiecej zebow wyrywac
ja też nie

Stary 2010-11-10, 22:08   #1495
jajajajaaaa
Przyczajenie

może te ceny się zmienią. dzisiaj tylko zapłaciłam 60 zł na szczęście. aż mój tata się zdziwił i z trzy razy zapytał czy na pewno tyle ;p
a na babkę trafiłam taką sobie niestety. ale już szkoda zmieniać, tyle kasy już tam włożyli moi rodzice itp.
no i zapytałam się jej czemu to wszystko takie drogie .. to zrobiła dosłownie takie oczy -> o_O
Powiedziałam jej, że czytałam w internecie, że dziewczyny płacą połowe ceny takiej niż ja to zaczęła mi gadać, żebym nie wierzyła w to wszystko, a pozatym one pewnie mają aparaty ruchome. no to ja jej mówie, że czytać to ja jeszcze umiem . ona coś tam się pluła. no to tylko skomentowałam sobie w myślach jej wypowiedź. wole tu jej nie pisać xd
no, ale cóż...

pozdrawiam Waaaas, aparatki
jajajajaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 23:28   #1496
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

jajajajaaaa daj namiary to zrobie jej psikusa, zapytam ile to ile siamtio a na koniec czemu takie ceny Kurde wkurzajacy sa ortodonci - ale leczenie bedzie na pewno ok, o to nie ma sie co martwic, poprostu ladna marze potrafia sobie dac

Modomanka, AnnaEf - fajnie sie prsotuja

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

ps. wcianm wlasnie taki bloczek serka i ogladam horror na tvn ukroilam sobie big pasek i wpadlam na pomysl odcisniecia zebusiow w celu sprawdzenia ich rownosci - proste nie to co kiedys ha ha jaka mala rzecz i jak cieszy
Stary 2010-11-10, 23:34   #1497
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość

ps. wcianm wlasnie taki bloczek serka i ogladam horror na tvn ukroilam sobie big pasek i wpadlam na pomysl odcisniecia zebusiow w celu sprawdzenia ich rownosci - proste nie to co kiedys ha ha jaka mala rzecz i jak cieszy

też ostatnio tak robiłam tylko że na kanapce... a potem pokazuję tę kanapkę mamie i "mamo, zobacz jakie już proste"

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 23:37   #1498
201604190949
Konto usunięte

Byłam na czyszczeniu i...
Lewa dolna trójka- próchnica. POD ZAMKIEM! :[
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 23:57   #1499
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Byłam na czyszczeniu i...
Lewa dolna trójka- próchnica. POD ZAMKIEM! :[

no nie zartuj sobie... ja podejrzewam ze na 2 u gory pod zamkiem mi sie cos robi...taki ten klej jakis ciemniejszy... orto ci czyscila ze wykryla prochnice? czy jak to sie stalo?

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-11, 00:21   #1500
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

a ja męczę się z moimi łańcuszkami na górnych ząbkach, kurcze jeść nie mogę tak napier.... , nawet zacisnąć normalnie nie mogę i jak mówię to też boli i jeszcze mój ślubny sprzedał mi swoja infekcję, siedzę z bolącym gardłem, z nosa kapie, nie chce mi się tyłka ruszyć wykąpać i kłaść spać no i jeszcze obiecałam że chlebek upiekę.......

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości