|
|
#1471 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
Moja koleżanka miała taką sytuację, że płaciła 200 zł za wizyty i lekarz źle dobrał jej leczenie. Wtedy jeszcze się tak nie interesowałam aparatami, więc nie pamiętam o co dokładnie chodziło. A każdym bądź razie przeniosła się do innego, płaciła o połowę taniej i genialnie wyprostował jej ząbki ^^
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wiem, że jestem w dobrych rękach mimo 50zł za wizyte i 1400zł za jeden łuk ale na prawdę nie wyrobiłabym gdybym musiała płacić 250zł .. uważam, że to zdzierstwo no ale nic mi do tego
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym - nosiłam aparat wyjmowany (i mój brat też). Ja miałam za darmo, mój brat płacił 50zł. za wizytę + 900 za aparat (nie pamiętam już, czy za jeden, czy za oba). Żadne z Nas w tej chwili nie ma prostych zębów (mi się prostują, Jemu dopiero będą). Więc wolę zapłacić więcej za sprawdzoną osobę
|
|
|
#1474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zlocik?![]() laity - dawaj fote! co to ma znaczyć!
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie tylko Ty kochana aparat wyjmowany próbowałaś nosić
ja ''nosiłam'' - mam teraz stały, moja siostra (10lat) dostała aparat za darmo , się skubana załapała i oczywiście nie nosi
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam darmowy i też nie nosiłam
![]() ale to też zależy od podejścia orto - jak umie zachęcić, to będzie dzieciak nosił, jak na każdej wizycie się drze, to trudno się dziwić...
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Hey hey
ja w końcu się zmobilizowałam i zrobilam fotke Wstawiam od początku leczenia czyli od 10 maja![]() Co do wyciągów to dziś boli jeszcze gorzej jak wczoraj ;/ niestety;/ wstałam o 4 rano z tak ogromnym bólem że musialam wziąść proszek p/bólowy...ale staram się nosić jak najwięcej żeby się jakoś przyzwyczaic
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
dziula881
postępy widać. z daleka masz podobne zęby do moich i już miałam taki zonk 'czy to nie są moje zęby?' ale jak przybliżyłam, to Twoje są
|
|
#1479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już 4 osoba w tym wątku tak ma (+ ja również ^^) duży postęp i śliczne ząbki
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to moja sąsiadka wytrwale nosiła po 16h i ma piękne ząbki ![]() W tej chwili do 12 roku życia nie płaci się za aparat, więc nie ważne jaki ortodonta (w sensie czy tani, czy drogi) byle by miał umowę z NFZtem podpisaną ( a większość ma ) Fakt, że warto chodzić do ortodonty z polecenia, przynajmniej jest się pewnym, że krzywdy nam nie zrobi. O... przypomniał mi się drugi przypadek, kiedy znajoma płaciła 250 zł za wizytę. Wszystko było ok, aż nie zaczęły jej obsługiwać studentki ( bo pani ortodontka przyjmowała stażystów). Cena się nie zmieniła, ale jakość usług tak, co chwilę jej zamki odpadały, więc musiała chodzić częściej i płacić więcej. A tak ja mam wizytę za 100 zł, aparat ceramiczny za 2200 i zwykły za 1500 i też wiem, że jestem w dobrych rękach ( zrobiłam małe przesłuchanie byłych pacjentek pani doktor )Może nie jest to najtaniej, ale nie znalazłam tańszego we Wro ;/
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
u kogo zakładałaś aparacik? ;d
|
|
|
|
#1482 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
JEJU toc to czyste szalenstwo, takie ceny zawyzone, jestem w szoku, warszawa chyba tak ma masakra, trzeba bardzo dobrze szukac i nie dac sie naciagnac! juz nie wspomne ile ten caly sprzet kosztuje, tak naprawde grosze.... i to jest okropne, ale jeszcze bardziej okropne, ze potrafia tak zdzierac, ok 200, 300 zl roznica ale nie az tyle... wow! pomine fakt ile kosztuje leczenie hmm gdzie to bylo slowacja? czy gdzie? ortodonci NIC nie biora za wizyty kontrolne, a ceny apratow, np 800 zł zwykly metalowy i wszystko ok, kwestia szczescia bliskiego mieszkania przy granicy ale nie marusze na moja orto, jestem zadowolona i nie zawyza cen a leczenie - prima sort![]() Cytat:
zdzieraja z was i to konkretnie! ![]() ![]() zakladalam samoligaturujacy kosmetyczny (2800) i faktycznie orto miala racje, ze mi sie zwroci wczesniejsza inwestycja, ja bym chyba zwariowala, gdybym miala tyle placic ... miesiecznie! Cytat:
w moim przypadku zainwestowalam 2800, od lutego mialam 3wizyty, 3* 70=210 zł + ząbki na dzien dzisiejszy bardzo ladnie juz wyprostowane, teraz dalsze doprostowywanie, bo tych mega widocnzych efektow juz nie ma (byly w pierwszych 3miesacach) róznica w cenie jest - ogromna Cytat:
a to jest najfajniesze, musze w koncu zrobic zdjecia po listopadowej wizycie!
|
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przerażacie mnie pisząc o tych cenach... kosmiczne są! Ja w Białymstoku za metalowca płacę 1400 a za wizytę 100 zł. a i wiem że gdzieniedzie jest po 1200/50-70 zł ;P Ale ja mimo ceny wolałam postawić na renomę ortodontki. Za jakieś dwa lata zobaczymy czy słusznie
dziula881 - gratuluję postępów coraz śliczniej Twoje ząbki wyglądają.
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
w okolicyach wakacji bardzo chetnie
aktalnie bede znajdowac sie za granica wiec moze byc ciezej ktos jeszcze ma mozliwosc przebywania w zielonej gorze? ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
u kogo chodzisz we wro?
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Nieśmiało zgłaszam chęć dołączenia do Waszej aparatowej bandy ![]() Jestem posiadaczką tego sprzętu od 2tygodni i 5dni dziś zerknęłam na zdjęcia i przyznam, że się ucieszyłam Aparat zakładałam w Zabrzu u dr Stochel. 3800zł ![]() 1)Takie śliczne ząbki miałam przed założeniem aparatu ![]() 2)Tutaj chwilkę po założeniu tego metalu (przepraszam za kolor, ale światło sztuczne) 3)Aktualne
Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2010-11-10 o 11:37 |
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Ja też kiedyś miałam aparat ruchomy.
Nosiłam przez 18 godzin dziennie i powiem Wam, że zęby...jeszcze bardziej się skrzywiły. Później bardzo chciałam mieć stały aparat, ale rodzice mówili, że inni mają bardziej krzywe i znajdują miłość i że psują się od niego zęby itd. Długo im marudziłam o stałym aparacie, aż w końcu po 6 latach od ruchomego umówili mnie do orto, którą sama znalazłam ![]() Ja do LO poszłam w aparacie ![]() Gratuluję wszystkim ślubów ![]() Ja do ślubów zakonnych pójdę już bez aparatu ![]() ![]() AnnaEf - już ładnie widać poprawę
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do dr Downarowicz na ul. Długiej ![]() A w sumie poszłam tam, bo w tym gabinecie też leczy moja dentystka, która stwierdziła, że pani dr jest ok, więc stwierdziłam że sama to sprawdzę ![]() I tak już zostałam
Edytowane przez roksad Czas edycji: 2010-11-10 o 13:32 |
|
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
dobra ta dentystka? ile placisz za leczenie? jest na NFZ czy prywatnie? ma fach w rekach? xD tzn czy jest bardzo szczegolowa i cierpliwa :P i czy da rade wyleczyc ubytek miedzy 1 w druciaku :P
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Młoda, bardzo miła i bardzo dokładna ( z polecenia do niej chodzę). Wyleczyła mi zęba, którego inna chciała robić kanałowo ![]() Myślę, że poradziłaby sobie z czymś takim, ale zawsze lepiej jej zapytać. Z tym, że na NFZ w tym gabinecie mają tylko ciemne plomby ;/ A światło utwardzalne w kolorze zęba to koszt ok 100 zł. Jakbyś chciała namiary to daj znać na priva :P
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Dodaję fotki po wizycie. Jak tak patrzę na pierwsze zdjęcia w aparacie, to ładnie krzywe ząbki miałam
Teraz tylko muszę czekać, żeby się zeszły szpary po wyrywaniu, choć przez to teraz mi się robią szpary między innymi zębami. Ale cóż poradzić
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1492 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz nie chce wiecej zebow wyrywac ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
to chyba wszedzie tak :P ze biale sa za kase chetnie skorzystam z namiarow ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
no moja tez na NFZ xD ale aktualnie rodzi wiec podejrzewam ze nie podejmie sie leczenia ponownie w tym momencie :P
|
|
#1493 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż nkilka miesięcy albo i rok nosiłam, potem stopniowo przestawałam. orto się nie darła, ale i tak bałam się chodzić na wizyty xD kiedyś powiedziała mamie że od ostatniej wiyty, która była 3-4miesiące temu, 1 albo 2 razy rozkręciłam aparat. wtedy znów nosiłam ale niedługo potem przestałam. miejsca w paszczy na języka praktcznie nie miałam, mówiłam fatalnie i głównie dlatego nei nosiłam![]() ahh zadupie w małopolsce ![]() Cytat:
te gumki na dole bardzo ładne. czerwono żółte strasznie spodobały mi się, wezmę kiedyś takie![]() ja też chcę wyciągi. ty po pół roku dostałaś, a mnie niedawno rok stuknął i nic
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O... kocham dół i prawą stronę Polski ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ja też nie
|
|
|
#1495 |
|
Przyczajenie
|
może te ceny się zmienią. dzisiaj tylko zapłaciłam 60 zł na szczęście. aż mój tata się zdziwił i z trzy razy zapytał czy na pewno tyle ;p
a na babkę trafiłam taką sobie niestety. ale już szkoda zmieniać, tyle kasy już tam włożyli moi rodzice itp. no i zapytałam się jej czemu to wszystko takie drogie .. to zrobiła dosłownie takie oczy -> o_O Powiedziałam jej, że czytałam w internecie, że dziewczyny płacą połowe ceny takiej niż ja to zaczęła mi gadać, żebym nie wierzyła w to wszystko, a pozatym one pewnie mają aparaty ruchome. no to ja jej mówie, że czytać to ja jeszcze umiem . ona coś tam się pluła. no to tylko skomentowałam sobie w myślach jej wypowiedź. wole tu jej nie pisać xd no, ale cóż... pozdrawiam Waaaas, aparatki
|
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
jajajajaaaa daj namiary to zrobie jej psikusa, zapytam ile to ile siamtio a na koniec czemu takie ceny
Kurde wkurzajacy sa ortodonci - ale leczenie bedzie na pewno ok, o to nie ma sie co martwic, poprostu ladna marze potrafia sobie dac ![]() Modomanka, AnnaEf - fajnie sie prsotuja ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- ps. wcianm wlasnie taki bloczek serka i ogladam horror na tvn ukroilam sobie big pasek i wpadlam na pomysl odcisniecia zebusiow w celu sprawdzenia ich rownosci - proste nie to co kiedys ha ha jaka mala rzecz i jak cieszy
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też ostatnio tak robiłam tylko że na kanapce... a potem pokazuję tę kanapkę mamie i "mamo, zobacz jakie już proste"
|
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
Byłam na czyszczeniu i...
Lewa dolna trójka- próchnica. POD ZAMKIEM! :[ |
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie zartuj sobie... ja podejrzewam ze na 2 u gory pod zamkiem mi sie cos robi...taki ten klej jakis ciemniejszy... orto ci czyscila ze wykryla prochnice? czy jak to sie stalo?
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
a ja męczę się z moimi łańcuszkami na górnych ząbkach, kurcze jeść nie mogę tak napier.... , nawet zacisnąć normalnie nie mogę i jak mówię to też boli i jeszcze mój ślubny sprzedał mi swoja infekcję, siedzę z bolącym gardłem, z nosa kapie, nie chce mi się tyłka ruszyć wykąpać i kłaść spać no i jeszcze obiecałam że chlebek upiekę.......
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

no ale nic mi do tego

masakra, trzeba bardzo dobrze szukac i nie dac sie naciagnac!