Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 07:51   #1351
entertete
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Anoxa, alutka, wiolek, anaciaslono, eleonoremio, aniaa dzięki za odpowiedzi

Wiolek, to była starsza lekarka i jakoś nie umiałam wdać się w dyskusję co do sterydów. A to okropne co piszą o następstwach możliwych. Hydrokortizon akurat nalezy do najlżejszych sterydów ale ja i tak się boję. Małż zapytał panią w aptece, co o tym sądzi, że 4 miesięcznemu dziekcu daje się sterydy to powiedziała, że nie może podważać decyzji lekarza, ale na koniec dodała, żeby jednak zmienić.

aneciaslonko
- używam emolium na buzię, ale przestalo wystarczać

Zrobię jeszcze jedno podejscie, kolega polecił mi wczoraj przychodnię dermatologiczną i młodą lekarkę, u której on był, spróbuję.

Na razie odlożyłam wszystkie kocyki poliestrowe, kurteczkę będzie ubierał na cebulę, bo z bawelny mam tylko ją i kombinezon - a za ciepło na niego, tylko czapka polarowa ale nie mam chwilowo innej.

Zaczynam popadać w paranoję, co go uczula

a wiolek, kojarzysz mi się z Dorotką z Krainy Oz

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-11-11 o 07:53
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 07:52   #1352
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

wiolek o tak,alguien ma rację, ja też jak na Ciebie patrzę to zadaję sobie pytanie dlaczego Bóg był dla mnie taki niesprawiedliwy, nie dość że brzydkie to jeszcze grube, a tu proszę!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 08:35   #1353
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, my sie dopiero obudzilismy, mala zjadla o 6 i lezala az wkoncu przysnela i wstala z nami

Pogoda u nas nawet nawet....
Zaraz zrobie sobie kawe z expresu
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 08:52   #1354
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Dzień dobry mamuśki! U Nas nocka oki Karola poszła spać po 20;00 a o 2;40 obudziła się na amciu usnęła u mnie w łóżku więc powoliłam sobie ją zostawić i spała ze mną wstałyśmy pare minut przed 8;00 pobawiła się z tatą i gadała jak nakręcona (chyba składała tż życzenia bo ma dziś imieniny) zjadła i śpiocha a my pijemy kawkę

frania-no Ernest powala na kolana

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
jak na Ciebie patrzę to zadaję sobie pytanie dlaczego Bóg był dla mnie taki niesprawiedliwy, nie dość że brzydkie to jeszcze grube, a tu proszę!
co za głupoty pleciesz ja ci tu zaraz spiore!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-11-11 o 08:50
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:05   #1355
FraniaPirania
Rozeznanie

viburcol pomogl, zamiast 3 (ostatniej nocy 4) karmien byly 2 ale nie spimy od 7
na dworze jest tak ciemno ze musze zapalac swiatla w domu na pewno zimno i deszczowo, ale i tak wybywam z domu

prosze pisac: na chrzest byly raczej spodnie czy spodniczki/sukienki?
moja sis mowi zebym sobie strzelila gang, ale co za frajda jak i tak narzuce korzuch
a co to za dieta? moze ja tyz??

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

noooooooo wiolek to taka fajna doopcia
a ja juz na siebie w lustrze patrzyc nie moge czekam do tego wyjazdu do pl, zeby zrobic wlosy, bo dramat, tylko E. ma radoche bo ciagnie mnie za kudly dzis rano sie nimi bawil, nawet to bylo przyjemne do mometu jak nawinol sobie wlosy na reke i pociagnol

a dieta by mi sie przydala kolezanka w pl schudla 20 kg no i moj mowi: widzisz? widzisz?
no co?
widze
tylko ze ja po ciazy jestem a ona roztyla sie od niezdrowego jedzenia, piwa i koli, wazyla ponad 90...
to tyle

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

dziekuje za mile slowa odnosnie E. niestety mu nie powtorze bo jeszcze w piorka obrosnie
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:09   #1356
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dobry dzionek mamusie

Mój nastrój do du.py M poszedł do siebie do pracy, bo naj...........ał sobie kupę roboty i teraz nie może się odrobić, gdyby tego było mało, przez ten nawał pracy, pośpiech i rutynę spieprzył naprawę auta znajomych i teraz musi rozbierać silnik a w weekend ma znowu szkołę wiec go w domu nie będzie więc znowu sama mówię mu, że dziecko jak zacznie mówić to pierwsze co powie to "a co to za Pan co nocować do domu przychodzi" . Ale za to w sobote pojadę z małą na jurę do ciotki.

Papi gdzie jesteś i jak wyniki Adaśka ???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:14   #1357
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Papi gdzie jesteś i jak wyniki Adaśka ???
właśnie niedawno widziałam ją na pasku ale nic nie napisała
papi co się dzieje ?! martwimy się

wiolek -fajne fotki

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-11-11 o 09:20
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:30   #1358
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

wiolek śliczne fotki a ty wyglądasz jak 12 letnia dziewczynka

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:34   #1359
Linka24
Wtajemniczenie

Nasza noc znów do bani wstawalam do niego z 15 razy....

Dostalam zaproszenie na facebooka od niejakiej Elisy P.????która to
?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:35   #1360
wiolek1
Zadomowienie

o jeny ale wy mi słodzicie a ty Alguien to już zwłaszcza
no to chyba lepiej, że zdj rozmazane bo nie ukazuje rzeczywistości

niezawsze no właśnie w taki sposób by i u mnie było idealnie i tak też bym mogła małego zostawić ale wiem, że nikt mi na to nie pójdzie

entertete no to próbuj pewnie i wymuś od nich zwykłą natłuszczającą maść. mi się akurat udało i moje lekarki mimo, że nie są jakieś super to w sprawie sterydów są wporządku i same mówią żeby uważać

Cytat:
wiolek o tak,alguien ma rację, ja też jak na Ciebie patrzę to zadaję sobie pytanie dlaczego Bóg był dla mnie taki niesprawiedliwy, nie dość że brzydkie to jeszcze grube, a tu proszę!
ale głupoty piep.... a jak ci pizgne to
a nie pamiętasz jak wstawiałaś zdj ze szpitala taka dupa że hoho !!!

Frania mój też mnie drze za włosy
powtórz powtórz niech obrasta w piurka i strzel fotke jak będzie taki dumny

kolejna masakryczna noc brzuszek twardy i kupa poszła dopiero o 9 rano ( wcześniejsza wczoraj koło 13 była ) ale nie ma jakiegoś zatwardzenia chyba bo kupa jest rzadka jak zawsze to nie wiem czego tak się dzieję i pierdki mu nie chcą iść

nie ma to jak o kupach podczas śniadania
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:39   #1361
karolcia228
Zakorzenienie

Papateria czekamy na wieści o Adasiu

wiolek -
smacznego

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-11-11 o 09:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 09:48   #1362
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
właśnie niedawno widziałam ją na pasku ale nic nie napisała
papi co się dzieje ?! martwimy się

wiolek -fajne fotki
o rety
nie bijcie po prostu nadrabiam was od wczoraj i co chwile cos mi przerywa...wczoraj przez tel dowiedzialam sie ze z pierwszego odczytu nic jeszcze nie wynika i mam dzwonic w piatek(btw nie wiedzialam ze iles tych odczytow jest) maly wczoraj byl caly dzien niespokojny kup poszlo nie wiem ile kilka zasadniczych i kilka niedorobek...byl nawet histeryczny placz i odrywanie od piersi jak u wiolek,z reszta dzis chyba bedzie podobny dzien a jeszcze pani doktor mnie troche wkurzyla bo sie gubi w zaleceniach... co dzwonie to inna decyzja tzn kaze odstawic bobotic a potem pyta czemu odstawilam !!! itp...najpierw mowi by nie dawac dicofloru a gdy dzwonie by dawac .i wogole rozne takie..ale w sumie sie nie dziwie bo wiek ma swoje prawa no ale nie kosztem Adaska...musze namierzyc jeszcze innego lekarza, choc ta oprocz tego ze z ta pamiecia nie bardzo jest nawet w porzadku ...no ale bede robila po swojemu czyli wlaczam bobotic choc bede sie starala ograniczac no i dicoflor....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:48   #1363
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wiolek ja tam swoje wiem :P A dlaczego nie ma Cię w klubie??
papi
Stary 2010-11-11, 09:53   #1364
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ło matko ale nam synek dał dziś popalić w nocy. Wstał po 24 ( a wczoraj przed 6, więc 5 godzin wcześnie ), mąż próbował go skokonowac, ale ten sie rozbudził i ryk na całego. No więc dostał jedzenie i poszedł spać. Ja sie odciągałam po 3 a on wstał przed 5, z cyca nie chciał więc na szybko butla, pojadł ale dalej ryk. Dałam mu gripe water, uspokoił sie ale o spaniu nie było mowy. Mąż sie nim zajął, bo wiedział, że cały dzie był marudny i ja jestem zmęczona. Kochany mój. Nie mam pojęcia o której zasnęli, ale wstał o 8. Teraz wybyli na spacer, do teściów a ja mam pisać prace.

wiolek sliczna kobieto!! Rekinek słodki i podobny do Ciebie. A właśnie juz dawno sie miałam pytac. Dlaczego rekin?

papi szlak z tymi lekarzami! A Adasko cierpi!

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-11-11 o 09:57
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 09:57   #1365
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
nie dość że brzydkie to jeszcze grube, a tu proszę!
glupoto ty dopiero ci wszystkie pisaly jaka slicznota z ciebie
wiolek ślicznie a moj Adasiek ma podobnego naczyniaczka z tyłu nie martw sie tym
alguien a w tym farszu z miesem ma byc jakis sos cos jak na spaghetti ?
ania ja kapie malego co 3 tydzien gdy tz jest po poludniu w pracy
frania niezly ten twoj E. a Adasiek tesz wsadza paluchy az sie krztusi i jezyk łapie
marta Adasiek tez kilka dni temu odkryl swoje stopy i lapie za nie i raz nawet probowal wsadzic do buzi

reszte nadrobie pozniej...

Stary 2010-11-11, 10:09   #1366
wiolek1
Zadomowienie

papi no to oby jutro było już wiadomo a lekarka powinna sobie zapisywać co zaleca bo na pewno to jest wkurzające

marta no to super i miło ze strony małża a ty zamiast pisać to siedzisz z nami

a rekin dlatego, że on jak jest głodny (a ma tak, że chce teraz - natychmiast -już i nawet minuty nie wytrzyma tylko krzyczy) jak go kładę na poduszke i nie zdąże jeszcze wyjąć cyca on tak otwiera szeroko paszcze i szybko kręci główką jakby szukając i mi sie tak skojarzyło z rekinem nie wiem czego ale to świetnie wygląda może mi się kiedyś uda nakręcić

anuszka jestem w klubie ale nie czytałam zapisałam się i zapomnialam, że to jest hehe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 10:45   #1367
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Nie wiem, pierwsze słyszę, że się nie da. Mała nie była w ogóle nagazowana, mimo że wtedy jeszcze był etap kosmicznych kolek, przez 4 dni przed usg dawałam jej sporą ilość esputiconu w kroplach. Normalnie było widać jelitka. Usg miała robione w szpitalu na oddziale chirurgii dziecięcej.
prosze napisz mi jak to u Ciebie wygladalo? W jakim kierunku dostalas skierowanie ? Sama prosilas czy tak zalecono ?
Adas przed operacja mial opis ze petla jelitowa o slabej perystaltyce a po ze o dobrej perystaltyce no ale to jest na wypisie napisane a przed operacja przy nas tez mial usg bo musieli sprawdzic caly brzuszek ale nie zwrocilam wtedu uwagi czy dalo sie wtedy podpatrzec jelita (zreszta ryczalam wtedy jak glupia i ani myslalam patrzec na obraz usg) moze tak skoro ten opis taki no chyba ze opis zrobili na podstawie jego wyprozniania , a teraz gdy bylismy na usg to jeszcze przed badaniem powiedziano nam ze nie da rady no i faktycznie byla ciemna plama w postaci gazow... 3 innych lekarzy to samo ze tylko rurki wiec jezeli sie da to chyba musze zmienic lekarzy no ale z drugiej strony jezeli to jest alergia czy jakis wirus to usg tego nie pokaze raczej ....

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
papi no to oby jutro było już wiadomo a lekarka powinna sobie zapisywać co zaleca bo na pewno to jest wkurzające
malo powiedziane..
bylismy pierwszy raz to prawie pretensje do mnie miala ze nic nie daje na gazy to wlaczylam bobotic po okolo dwoch tygodniach sie u niej zjawilismy to prawie pretensje ze codziennie mu podaje zeby nie dawac no a wczoraj zadzwonilam to pretensje ze nie podaje a dziecko to nie tester przeciez jedna konkretna decyzja a nie takie motanie....odstawilam dicoflor bo kazala tlumaczac ze za długo tych dobrych bakterii tez nie mozna podawac no ale pozniej kazala wrocic do dicofloru ale co bym nie podawala czy nie podawala kupy nadal z przewaga sluzu , plynne i smierdzace

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Bo moja Jagoda ma wolność i swobodę zawsze I nawet nie mam takich bucików. Mam tylko takie szmaciane futerkowe na spacery.
Ja się bardzo boję o stopy Malutkiej. Ja mam halluksa w lewej stopie. Najprawdopodobniej z powodu zbyt ciasnych butów w dzieciństwie. I na butach na pewno nie będę oszczędzać.
ja zalozylam raz Adaskowi do zdjecia na chwile takie tenisoweczki a jak sciaglam za pare minut to mial mokre rajtuzki
Co do haluksow to jest to rowniez uwarunkowane genetycznie wiec czasem i dobre buty nie pomoga .Moja mama ma najpewniej przez buty wlasnie , ja poki co nie mam wiec u nas genetyka raczej nie ma nic do rzeczy poza tym przewaznie pomykam w adidasach wspolczuje bo wiem ze to dyskomfort
Cytat:
Rozumiem. Iga naprawdę rzadko ma ubierane buciki,czasem "do ozdoby"
Ja też nie będę na bucikach oszczędzać. Jak widzę 2-letnie dziewczynki w różowych japonkach to nóż mi się w kieszeni otwiera
ostatnio na zajeciach (nie bylam dlugo ale tyle zdazylam uslyszec ) babka mowila by w sezonie letnim korzystac tylko z japonek (ja nie lubie ) bo maja zbawienny wplyw na stopy i zmuszaja palce do prawidlowego ukladu..,no ale chyba nie u tak malutkich dzieci juz

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
....wszyscy tu mowia, ze widac, ze jest zdrowy, bo tak ladnie przybiera na wadze....
to chyba nie ma nic do rzeczy ze ładnie przybiera, krew w kupce to nie jest normalne...jak czesto karmisz ?
niezawsze o i Adasiek tez ma naczyniaka na 1 oczku ..wydaje mi sie ze zniknie
dzidzia nie wiedziałam, musze poczytac o tych testach na laktoze ...
eleono ha ha fajny placek ja sie kontaktowalam przez allegro jej nick aigean, napisz ze chcesz dolaczyc fotke by pomogla w wyborze koloru.
martysek o nie! nie zwalisz na mnie swojego zakupoholizmu ale mineraloholizm mozna leczyc KLIK fajnie ze z kapiela lepiej a co do bezowego korektora to chcialam wlasnie na okolice nosa, przykryje naczynka? nie ma rozowych tonow ? a jakby go zmieszac z zoltym
misiulka ha ha ja znam czeski pilkarz
Cytat:
frania ale paszczury zapodałaś siali hehe, żaden mnie nie robi

alutka sliczna niunia
bajka daj znac jak wrazenia odnosnie twoich zakupow ale jak juz bedziesz miala wszystko
ania sliczna Igulka

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-11 o 10:55
Stary 2010-11-11, 10:45   #1368
karolcia228
Zakorzenienie

papeteria - biedulko ty moja i biedy Adaś, boże co z tymi lekarzami...oby szybko mu pomogli

marta - dobrze, że TŻ ci pomógł

anuszka - jesteś piękna a igunia taka urocza po mamusi

Stary 2010-11-11, 10:46   #1369
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

marta no to super i miło ze strony małża a ty zamiast pisać to siedzisz z nami

a rekin dlatego, że on jak jest głodny (a ma tak, że chce teraz - natychmiast -już i nawet minuty nie wytrzyma tylko krzyczy) jak go kładę na poduszke i nie zdąże jeszcze wyjąć cyca on tak otwiera szeroko paszcze i szybko kręci główką jakby szukając i mi sie tak skojarzyło z rekinem nie wiem czego ale to świetnie wygląda może mi się kiedyś uda nakręcić
Siedze, ale juz się zabieram do pisania.
Wyobraziłam sobie Twojego rekinka Musisz to kiedys narkręcic.

Franek dzisiaj strasznie rano krzyczał. Ale nie płakał tylko tak jakby kogos opieprzal, albo jkby sie żalił karuzeli. Oczywiście do tego ręka w buzi a drugą trzymał stopę. Uślinił sie przy tym jak buldog.
Stary 2010-11-11, 10:59   #1370
itakasia
Zakorzenienie

witam
wiolek
jestes taka sliczna a synus piekniasty naczyniak wcale nie jest wielki. pewnie sie wchlonie. poza tym jest w takim miejscu ze bedzie pod wloskami
Alguien
nalesniki wygladaja smacznie
papi
kochana trzymam kciuki zeby wyniki daly konkretna odpowiedz i znajdz dobrego pediatre. ja uwazam ze to podstawa!
anuszka
ty wariatko prosze tak nie pisac ani nie myslec

wczoraj wzielam spiworek do prania wiec zapakowalam Zoske na noc w kokon i przespala cala, tzn do 6, zjadla i spala do 9. jesli to nie przypadek to bedziemy sie dalej zawijac na noc. mam nadzieje ze wyrosnie z tego zanim przestanie sie miescic w kocyki

zamawiam sukienki. nie moge sie zdecydowac na kolor wiec zamowie granat i beż i zobaczy ktora fajniejsza chyba ze cos doradzicie
Stary 2010-11-11, 11:06   #1371
aniaa22
Zakorzenienie

wiolek na 1 fotce to lordzik maly slicznota z ciebie

dzien dobry. nocka bez zmian niestety i od rana goscie wiec nie bede miec niestety czasu na wizaz

ciekawe czy farminka sie odezwie wreszcie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 11:12   #1372
papeteria
Zakorzenienie

wiolek Adasiek tez tak otwiera buzke i az sie trzesie przy tym ha ha tez tak namierza..a od kilku dni mnie lapie buzia za policzek jak mam go na rekach
marta i moj synek od kilku dni krzyczy chyba teraz nasze dzieciaczki rozwijaja sie podobnie, a to ze jest teraz tak niespokojny to moze i skok na dokladke a Franio tez czesciej je bo ja od kilku dni karmie co 1,5 h srednio a lyka jakby pol dnia nie jadl

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

itakasia masz racje tylko to juz bedzie 4 pediatra
ale bede szukac do skutku chyba
karolcia
ania

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

zamawiam sukienki. nie moge sie zdecydowac na kolor wiec zamowie granat i beż i zobaczy ktora fajniejsza chyba ze cos doradzicie
ale jedna chcesz zwrocic ? jak nie to zamawiaj a jak chcesz tylko jedna to ja bym wziela granat ale ja preferuje ciemne barwy ale chyba i tobie bylo by ladniej w granatowym

Stary 2010-11-11, 11:20   #1373
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ania
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 11:22   #1374
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
ale jedna chcesz zwrocic ? jak nie to zamawiaj a jak chcesz tylko jedna to ja bym wziela granat ale ja preferuje ciemne barwy ale chyba i tobie bylo by ladniej w granatowym
zalozenie jest takie ze chce jedna a druga oddam chyba ze urzekna mnie obienie moge sie zdecydowac na kolor
Stary 2010-11-11, 11:40   #1375
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja ubralam juz rodzinke na zime i teraz musze zobaczyc ile zostalo dla mnie a na wychowawczy platny tez nie mam szans
no ja sobie kupilam tylko probki mineralow... wszystko dla malutkiej albo do domu, a m kupilam kapcie

Cytat:
zalozenie jest takie ze chce jedna a druga oddam chyba ze urzekna mnie obienie moge sie zdecydowac na kolor
bezowa jest przesliczna! ale tobie chyba bardziej pasowalaby granatowa

Blanka dzisiaj pierwszy raz sama wlaczyla pozytywke w lezaczku
nocka w sumie taka sobie, poszla spac o 19, obudzila sie po 1 zjadla flache strzelila kupke i poszla dalej spac do 6, zjadla i pospala do 9. ale jakos mi dzisiaj z jedzeniem wybrzydza bo je po 80-120.

wczoraj podjechalam do tesco wieczorem, kupilam malej pajace w 3 paku, bodziaka, spodenki i komplet bawelnianych ogrodniczek z koszulka... ja nie wiem kiedy ona to wszystko znosi

a co do skladania raczek, to moja robi tak od pierwszego tygodnia zycia, slada lapki jak ksiadz albo ciagnie sie za paluszki. a wpychanie lapek do buzi do oporu to juz na porzadku dziennym, co jakis czas slysze jak kaszle przez to ze wepchnela raczki za gleboko heh.

a ja siedze sama z mala mimo ze tz ma wolne. wczoraj sie na niego wkurzylam i ciche dni nastaly. życie :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 11:45   #1376
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

ostatnio na zajeciach (nie bylam dlugo ale tyle zdazylam uslyszec ) babka mowila by w sezonie letnim korzystac tylko z japonek (ja nie lubie ) bo maja zbawienny wplyw na stopy i zmuszaja palce do prawidlowego ukladu..,no ale chyba nie u tak malutkich dzieci juz
Owszem, ale nie dla dziecka, które dopiero uczy się chodzić i kształtuje postawę Moja mama zawsze powtarza, że muszą być z usztywnioną piętką
Stary 2010-11-11, 12:03   #1377
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dostalam zaproszenie na facebooka od niejakiej Elisy P.????która to
?
morgana
ania no masz racje moja tez tak mowi

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a ja siedze sama z mala mimo ze tz ma wolne. wczoraj sie na niego wkurzylam i ciche dni nastaly. życie :/
moj wlasnie sie zabral na probe
pada deszcze a Adasiek marudek nawet nie mam jak ugotowac bo na rekach z nim nie bede smazyc miecha na spaghetti

Stary 2010-11-11, 12:18   #1378
itakasia
Zakorzenienie

jedziemy do rodzicow, do wieczorka
Stary 2010-11-11, 12:34   #1379
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
jedziemy do rodzicow, do wieczorka
tez jedziemy do rodzicow, ale ja najchetniej bym spac poszla

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 12:35   #1380
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja dziś za to sama z Igą w domu. Ach jak mi dziwnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości