2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 13:21   #3151
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

NIKaP-n ja się na kupach nie znam wrzuciłam tylko netowy artykuł... więc nie wiem. a nie możesz tego skonsultować z kimś?
ciasteczko ten twój junior

idę z Nim do lekarki w tygodniu, ale ona z innej planety jest dlatego wolę Was podpytywać
Dzięki za ciacho

to ja wrzucam tego mojego 14tygodniowego bąka
Patrol jak zawsze wymiata taki już dużżżży chłopak

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Dobrze napisane
A zdjęcie przesłodkie, super są takie pamiątki.

Dziękuję

Leżenie na boczkach w tym czasie to normalne, moja córcia dopiero od niedawna (chyba coś na początku 6 tygodnia) zaczęła leżeć na wznak i patrzeć do góry, a tak to główka chodziła na boki. To normalne.
Mój nie chciał na bokach, teraz go układam na siłę trochę bo z tą główką problem, ale wszędzie gdzie czytam- to jak dzieci zaczęly siadać- to główka wracała do normy
My byliśmy wczoraj na drugiej i ostatniej wizycie preluksacyjnej i nadal wszystko ok

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zdjęcia mojego dziecięcia Trochę rozmazane i wiadomo, bardzo amatorskie, ale mi się podobają
Mi też się podobają zwłaszcza ta mała kokieta

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ja pozyczyłam od koleznaki bebelulu (chusta przekladana przez ramie) czy jakos tak i jak probowalam tam Nadie zapakowac to darła sie jakby ja ktos ze skory obdzierał
Masakra- ja moją chyba sprzedam, Pawcio też czuje w niej dyskomfort- delikatnie to ujmując
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 13:48   #3152
Ray
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

hejo

ja nie wiem jak sie nazywam wrocilam z fitnesu i do 2 w nocy nosilam mala....

nie rozumiem nic z niczego...
pojechalam i nie zostawilam mleka dla malej...
tz zrozrobil jej 90 sztucznego bo darla se non stop... wydopila cala butle jednym tchem. wnioskuje ze byla bardzo glodna a karmilam ja przed wyjsciem...

nie wiem nie najada sie czy jak.. tak jak nam super szlo karmienie tak teraz porazka.. w nocy je ok. a w dzien koszmar. mruszy przy cycku, kreci sie, prezy, doi za chwile puszcza ryczy, denerwuje sie nie rozumiem nic...
mleko jest tylko pannie najlepiej jak by sie samo nalalo.... zamiast ciagnac..
czasem tez mam wrazenie ze nie umie dobrze skoordynowac ssania z lykaniem i oddychaniem albo dobrze chwycic brodawki, a ona przeciez butelke kilka razy tylko dostala w ciagu 5 tyg..

jestem dzis wykonczona pogoda jeszcze dobija...

musze zainwestowac w jakas chuste, nikap jaka masz??? moze ja odkupie?

ona chce byc non stop noszona wymiekam...... dzis juz nie wyrobilam

rano nakramilam, przebralam, odbilam polozylam do lozeczka... chwile polezala wyje... pierw spokojnie, potem glosniej az wyla jak syrena... jak juz sie zanosila przyszlam ja wzielam na rece jak reka odjal. cisza... zadowolona
odlozylam znow i czynnosc tak 7 razy powtarzalam az w koncu usnela od placzu...
i spi juz 2 h

nie moge jej ciagle nosic plecy mnie juz bola.. nic zrobic nie moge...
moze w taka chuste ja wsadzic.. chodz rece bym miala wolne...

juz nic nie wiem..
dzis to czuje sie jak wlasny cien
Stary 2010-11-11, 13:59   #3153
NIKaP-n
BAN stały

Ray współczuję nocy... ale zazdroszczę fitnessu:P Chustę mam taką raczej bardziej dla chłopaka- bo w moro
Stary 2010-11-11, 14:02   #3154
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
naked czy Ty kochana nie przesadzasz z ilościa ciuszków żartuję, mam to samo- polowania na alledrogo itp. ostatnio nam mama parę fajnych kupila w UK jak była u mojej siorki- jak tą koszulkę niebieską z fot
faktycznie Filuś ma pełno ciuszków, tyle że po1. zamierzam mieć jeszcze kiedyś conajlniej 1 dziecko, po 2 prawie zawsze kupuję po baaaardzo okazyjnych cenach. No i po 3 czasem nie moge się opanować

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć..

Wreszcie mam chwilę, żeby napisać.. U nas nienajlepiejFotki mojej Kruszynki (6-kilowej już).
ojej bardzo bardzo Wam współczuję i trzymam mocno kciuki, żeb się jednak poprawiło musi być dobrze!!! a Malutka jest przeurocza

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
[Aha, moje dziecię ma od urodzenia, jak to mówimy, pipkę w brodzie i wczoraj taki dialog z mężem:
Ja: No i widzisz, ma tą pipkę nadal.
Mąż: Po Tobie.
Ja: Ale ja nie mam pipki w brodzie...
Mąż: ...w brodzie nie

Paskuda jedna zboczona

a z Boryska rzystojniak i to imię

Cytat:
I moje chłopaki sprzed chwili... czytali, gaworzyli i nagle cisza- patrzę i to właśnie zastałam
płakać mi się chce jak widzę takie rozczulające zdjęcia. Super chłopaki

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No nie podałam tej mm choć butelki już były wyparzane Jestem z siebie dumna A to mój Aniołek (diabełek) z wczorajszego dnia
A i on w chuście Pierwsze wiązanie i nie udane za bardzo

sliczny ten aniołek
mnie chusty przerażają, tzn ich wiązanie ale rozglądam się na all za nosidełkami

Cytat:
[to ja wrzucam tego mojego 14tygodniowego bąka
ale kochany!! zawsze sobie porównuję Pata z Filusiem, bo dzieli ich równy miesiąc. A róznica jest spora, mój mały jeszcze taki gapowaty

Cytat:
Zdjęcia mojego dziecięcia Trochę rozmazane i wiadomo, bardzo amatorskie, ale mi się podobają
slicznotka

Cytat:
Dzięki
. Chcieliśmy się na Święta wprowadzić- choćby na kartonach, ale na suchym i swoim...
zobaczymy

Wklejam parę fot z początków budowy, nie wiem gdzie mąż zgrał resztę, muszę szukać. i Jego zabawa z moją twarzą...
ale Wam fajnie trzymam kciuki, żeby wyprowadzka doszła do skutku przed Świętami

Dziewczyny jak dobrze przeczytać, że Wasze dzieci też puszczają bąki. Mój też głośno pierdzi, ale czy też tak śmierdząc??. Ja czasem aż nie wierzę, że taki maluch może wyprodukować takie cuchnące bąki!

Fajnie, że wklejacie tyle zdjęć no i że mamy tu prywatnego doradcę ds. fotografii mrs Mszu

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-11 o 14:04
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 14:49   #3155
ninaad
Wtajemniczenie

Lenka 3mam kciuki, żeby wszystko zakończyło się dobrze
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 14:52   #3156
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa gdyby to było 120 km to też odesłałabym do domu... moja mama ma do nas 260km a teściowa 350km...
No tak, to całkiem inna sprawa.

Cytat:
Wklejam parę fot z początków budowy, nie wiem gdzie mąż zgrał resztę, muszę szukać. i Jego zabawa z moją twarzą...
No to życzę żeby wszystko poszło zgodnie z planami.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:03   #3157
Weronisia
Zakorzenienie

A ja po kolejnych nocnych zmaganiach załapałam mega doła i dlatego wczoraj nawet nie zaglądałam do was.

Pascalek jest grzeczny, nie płacze wcale. Ale co z tego? jak nie śpi między 1 a 4 rano!?? Masakra. Na mózg mi już pada i kończyny mi nie działają.

Dziś poszłam do sklepu i kupiłam płatki ryżowe.
Rozmrożę dziś moje mleko i dosypie mu tych płatków i zobaczymy ile wtedy pośpi. Może chociaż 4 godzinki?...
No i może jak mu tak zagęszczę mleczko to nie będzie mu się ulewać? I wtedy dłużej będzie najedzony.... Ehhh... marzę sobie...

A ile ml mleczka wypija 5-tygodniowe niemowlę?
Bo nie wiem ile butelek rozmrozić. Na razie wyjęłam dwie po 90 ml, myślę, że na jeden raz wystarczy - bo ja chcę tylko jeden raz mu dać, a potem dalej cycek.

Wklejam zdjęcie mojej całej trójki
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:03   #3158
elenka1
Rozeznanie

mszu foty przecudne, pokazalam mezowi jest zachwycony, a powiedz Ty mi moja droga jaka funkcje w aparacie wybrac, zeby dzidzius byl wyrazny a tlo rozmazane???

ja dowiedzialam sie wczoraj ze moj brat bedzie mal dziecko.. i tak sobie zaczelam przypominac jak to u mnie bylo, test, pozniej usg i bijace serduszko, pierwsze ruchy, duzy brzusio, czkawki... fantastyczny to byl czas
nawet ciut im "zazdroszcze" ze to wszystko przed nimi... no ale ja juz mam cudownego cukiereczka

zabieram sie za nadrabianie... mala spi, na meza ramieniu przed tv a ja siedze z pasem vibro action na brzuchu przed laptopem

aaa i bylismy na spacerku zimny wiatr strasznie wieje brr

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:04   #3159
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie moja wo góle nie chce leżec bo od razu się podnosi i taka podniesiona cały czas lezy poleży 5 minut taka podniesiona i zaraz się denerwuje bo nie ma już siły trzymać głowy w górze, ale nie położy jej
dzisiaj nawet zabawiała się w tańcerza i oderwała jedną rekę i podtrzymywała się tylko na jednej

Cytat:
Dzięki
Mamy na dole wylane podłogi, ogrzewanie podłogowe założone, wytynkowane na bało wymalowane ściany teraz ocieplają od zewnątrz domek (póki mrozy nie przyjdą żeby na zewnątrz robić to co najważniejsze). Czekają już płytki łazienkowe do położenia i kuchenne, zamówiliśmy drzwi wejściowe- będą za tydzień, płytki kuchenne tez już są- do położenia. Na dniach kupujemy płytki na salon i korytarz i panele do gabinetu.
Przed wprowadzeniem trzeba jeszcze:
- wylać podłogę na górze + ogrzewanie zrobić
- wymalować ( mam już firany nawet)
-kominek zrobić
- kuchnię będzie mąż robił, a fronty zamówimy
no i zakupić wyposażenie łazienki

Oczywiście górę robimy później, byle stąd uciec z tej wilgoci
Teraz jedziemy z wypłaty i kombinacji alpejskich- więc ciężko... do tego nie mamy na kogo liczyć- trochę Pawął ojciec pomaga i brat, ale właściwie do od a do z trza im mówić, co robić. Chcieliśmy się na Święta wprowadzić- choćby na kartonach, ale na suchym i swoim...
zobaczymy

ale super czekam na więcej fotek my tez jak tylko zrobimy dół to się wprowadzamy już się nie mogę doczekać, pierwszą cegłę to chyba sama położe trzymam mocno kciuki żebyś na święta już mieszkali w sowim wymarzonym domku

Martucha, Ycnan chłopaki cudne teraz mam naprawdę trudny wybór, którego wybrać dla mojej panny

Kto ma nr do Kalex? może napiszcie do niej...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:31   #3160
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Kolejny słodziak
I jak się chodzi w tej chuście?
Cytat:

ilonan2 piekne drugie zdjecie! Nie wiedzialam wczesniej ze Twoj Franio ma takie piekne duze oczyska... musisz to koniecznie jeszcze pokazac! I jak chusta? Mały chce w niej wiedziec... ja pozyczyłam od koleznaki bebelulu (chusta przekladana przez ramie) czy jakos tak i jak probowalam tam Nadie zapakowac to darła sie jakby ja ktos ze skory obdzierał
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
musze zainwestowac w jakas chuste, nikap jaka masz??? moze ja odkupie?
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

sliczny ten aniołek
mnie chusty przerażają, tzn ich wiązanie ale rozglądam się na all za nosidełkami
Franuś dziękuje za komplementy
Co do chusty to jest super za tą cenę naprawdę spoko My kupiliśmy elastyczną ją się łatwiej wiąże bo się rozciąga Ja znalazłam sposoby w necie i niektóre są naprawdę proste Fanek polubił już ją Ja się szkole żeby sama go tam wkładać. A to link do niej z allegro

http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...306598191.html

Mszu nie chce cię straszyć ale jak ta chusta TWOJA TO TAKA KOŁYSKA to ja bym nie ryzykowała Było kilka przypadków uduszenia się dzieci które nie trzymają jeszcze główki w takich chustach "kołyskach" Bo dziecko leży i brodą dotyka klatki piersiowej i się przydusza Ja dlatego chciałam te typowe wiązane
A to link dla prostego wiązania chust
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...306598191.html

A co do oczek małego to nie chwaląc się ma je po Mami bo ja mam ogromne oczy heheh

A mnie naszło na wspominki i patrze na zdjęcia ze ślubu wasze i sama zrobiłam album ale dla tych co są u nie w kontakcie Zdjęcia wymyśliliśmy sami i sami też robiliśmy wiec Mszu żadnej tam profesjonalnej ręki nie ma a tu kilka dla Was wszystkich

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-11 o 15:50
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:17   #3161
gabisun
Zakorzenienie

Ilona.. rzymska suknia...piękna

to ja tez slubnie tzn. ślubne od dawna w albumie a to poprawiny

Stary 2010-11-11, 16:23   #3162
Weronisia
Zakorzenienie

Łał! Gibasun! Pięna kobitka z Ciebie
Ilona - suknia prześliczna! A ta krowa
Stary 2010-11-11, 16:31   #3163
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun... Zawsze nam pokazywalas sie z daleka ale ja wiedzialam ze jestes piekną kobieta, a zdjecie to potwierdzilo
Normalnie az zal d... sciska, ze nie chcesz sie nam czesciej pokazywac... jak jakbym wygladala tak jak Ty to bylybyscie skazane na ogladanie mnie codziennie
Teraz widze, ze Kinia bardzo podobna do tatusia, zwlaszcza jesli chodzi o układ czolo-oczy

elenka1
nie bardzo umiem na Twoje pytanie odpowiedziec bo "rozmyte tło" to nie opcja w aparacie tylko suma ustawien w lustrzance cyfrowej, a dokladniej ustawienie własciwej przysłony (na obiektywie do takich przyslon przystosowanym, np takim jak moj), czyli cos co z reguly jest niedostepne w typowych aparatach cyfrownych ale ja nie sledze rynku cyfrówek, moze juz takie produkują

ilonan2
... nie uzywam tej chusty, pozyczylam ja tylko na wyprobowanie no i niestety nie zdala egazminu. Ale ta kotra kupilas bardzo mi sie podoba! Pewnie ze nie jestem profesjonalista... nigdy zreszta sie za kogos takiego nie uwazalam Piekna suknia... lubie takie zwiewne

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-11 o 17:04
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:53   #3164
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
A mnie naszło na wspominki i patrze na zdjęcia ze ślubu wasze i sama zrobiłam album ale dla tych co są u nie w kontakcie Zdjęcia wymyśliliśmy sami i sami też robiliśmy wiec Mszu żadnej tam profesjonalnej ręki nie ma a tu kilka dla Was wszystkich
ślicznie! suknia cudna

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
piękna z Was para
Stary 2010-11-11, 16:57   #3165
falbala
Raczkowanie

bordowa bylismy w szpitalu u dr. Płoszynskiego, taki starszy siwy z wąsem bardzo sympatyczny.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:09   #3166
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
brodowa... sympatyczne śmieszkowe fotki, bylyby jeszcze lepsze jakby Asia była na nich bardziej wyrazne niz drugi plan
łeeeeeeeee bordowa zostałaś kobietą z brodą
Stary 2010-11-11, 17:15   #3167
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
łeeeeeeeee bordowa zostałaś kobietą z brodą

prosze sie nie czepiac, literówka... ja mam takie potragane mysli, ze literowki to u mnie rzecz na porzadku dziennym

Bordowa... wybacz prosze przekrecenie Twojej xywki

a do mnie jutro rodzice na caly weekend przyjezdzaja! ale sie ciesze! od porodu ich nie widzialam

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-11, 17:28   #3168
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
faktycznie Filuś ma pełno ciuszków, tyle że po1. zamierzam mieć jeszcze kiedyś conajlniej 1 dziecko, po 2 prawie zawsze kupuję po baaaardzo okazyjnych cenach. No i po 3 czasem nie moge się opanować

Ja też sie nie mogę opamiętać nawet jak widzę okazyjne perełeczki dla dziewczynki, to muszę się mocnooo pilnować, żeby przyszłej córki nie kupić

płakać mi się chce jak widzę takie rozczulające zdjęcia. Super chłopaki

Kochana u Was się wszystko ułoży, a z Waszą urodą i mądrością to na pewno spotkacie fajnego tatusia dla Filusia. Wielu mężczyzn umie pokochać dzieci swojej kobiety- jak własne- a jak życie pokazuje- nie raz nawet mocniej

ale Wam fajnie trzymam kciuki, żeby wyprowadzka doszła do skutku przed Świętami

Dziękujemy oby, bo już tym żyjemy- skromnie, z dwoma daniami, ale u siebie

Dziewczyny jak dobrze przeczytać, że Wasze dzieci też puszczają bąki. Mój też głośno pierdzi, ale czy też tak śmierdząc??. Ja czasem aż nie wierzę, że taki maluch może wyprodukować takie cuchnące bąki!

Fajnie, że wklejacie tyle zdjęć no i że mamy tu prywatnego doradcę ds. fotografii mrs Mszu
Taaaa, mocno śmierdząco, czasem pozostaje tylko dziecko na ręce brać i uciekać od jego smrodków

Cytat:
No to życzę żeby wszystko poszło zgodnie z planami.
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Dziś poszłam do sklepu i kupiłam płatki ryżowe.
Rozmrożę dziś moje mleko i dosypie mu tych płatków i zobaczymy ile wtedy pośpi. Może chociaż 4 godzinki?...
No i może jak mu tak zagęszczę mleczko to nie będzie mu się ulewać? I wtedy dłużej będzie najedzony.... Ehhh... marzę sobie...

Kochana ja bym nie ryzykowała, gdzie czytam to lekarze nie polecają takiej metody, za delikatny żołądeczek. Może lada dzień to minie, my też mieliśmy i szybko przeszło, no ale my flachą karmimy...

Piękne dzieciaczki i takie sobie bliskie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja dowiedzialam sie wczoraj ze moj brat bedzie mal dziecko.. i tak sobie zaczelam przypominac jak to u mnie bylo, test, pozniej usg i bijace serduszko, pierwsze ruchy, duzy brzusio, czkawki... fantastyczny to byl czas
nawet ciut im "zazdroszcze" ze to wszystko przed nimi... no ale ja juz mam cudownego cukiereczka

I własnie dlatego czasem pomyślę już o 2 dziecku

Cytat:
F

Super sesyjka i jeśli to Wasza produkcja, to tylko pozazdrościć wyobraźni
Sukienka faktycznie piękna, no i Panna Młoda sliczna babeczka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
gabi Ty ślicznoto

Cytat:
prosze sie nie czepiac, literówka... ja mam takie potragane mysli, ze literowki to u mnie rzecz na porzadku dziennym

znam to myśli szybsze od rąk stukających w klawiaturę
Stary 2010-11-11, 17:36   #3169
Ray
Zakorzenienie

dzieki za linka do chusty

ja sie pocielam z mezem... wkur.... jestem taka ze jak cos sie do mnie jeszcze odezwie dostanie patelnia w leb..

kur.... wyszlam z domu wczoraj na 3h to ze wyszlam a on siedzial z dziecmi to ja do 2 w nocy chodzilam z mala a on spal.... rano wstalam polamana i zmeczona...
on sie w poludnie polozyl ze go glowa boli.... a teraz jak wstal chcialam sama pobyc i sobie pocwiczyc to przylazl z corka i mi przeszkadzali i mi wypomina ze na fitnesie bylam...

nosz kur...... z domu mi wyjsc nie wolno....

jeszcze troche a bede co wieczor wychodzic i bedzie sobie radzil wrrrrrrrrrr
Stary 2010-11-11, 17:38   #3170
Weronisia
Zakorzenienie

NIKaP no ja wiem, ze lekarze nie polecaja. Nawet sie pediatry tydzien temu pytalam i tez był przeciw.
Ale ja już na prawde wymiekam. Musze sie wyspac. Mam nadzieje, ze Pascalcio sie przestawi i bedzie spał chociaz 4 godziny, to odstawie mu butelke. A moze mi wystarcza 2-3 noce zeby dojsc do siebie.
Tak czy siak dzis dam mu to mleko z kaszka.
Kiedyś tak robiłam z moim starszym synem. Wtedy kazała mi tak robić położna. ALe ja nie dosypywalam do mojego mleka tylko do mm. No i Thomas wtedy spał jakieś 5-6 godzin. A robiłam tak odkąd skończył 2 tygodnie. Nic mu nie dolegało. Nie miał problemów z brzuszkiem, więc może Pascalkowi też nic nie będzie... taką przynajmniej mam nadzieję...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-11-11 o 17:39
Stary 2010-11-11, 17:43   #3171
gabisun
Zakorzenienie

jeeeejjj dziewczyny dziękuję za komplementy od razu lepsze samopoczucie
Mszu faktycznie mała jest do tż podobna, wszyscy to mówią, to jest niesprawiedliwe, przecież to ja się tyle męczyłam jeszcze sporo osób widzi dużo podobieństwo do mojego taty a że się nie pokazywałam:
1. chciałam być anonimowa, ale już mnie rozszyfrowała moja znajoma
2. na pozowanych zdjęciach wychodzę okropnie
3. tż jak mi robi zdjęcia z mała to zazwyczaj nie mam na nich głowy no może czasem kawałek

Stary 2010-11-11, 18:01   #3172
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
no mam nadzieje ze zachecam naprawde warto sie czasem troche wysilic
Oj, oj! Tys swiadoma ze to cholernie niebezpieczne?! Prosze powiedziec swojemu mezowi zeby byl bardziej czujny, kiedy Ty idziesz sie kapac... 1,5 godziny matko... chyba Cie zimna woda obudziła...
A gdzie tam woda, tż mnie obudził.
Nawet nie czułam, że leżę w zimnej

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, współczuję konsultacji. Takie stare rury z takimi komentarzami jak opisujesz zawsze działają mi na nerwy i od razu mam ciśnienie 200
No dokładnie - nie ma to jak przedwieczne ekspertki, które wszystkie mądrości zjadły i po prostu muszą, no muszą ci pokazać jaką jesteś beznadziejną matką

Cytat:
Klarissa ja też mam wizytę u jakieś baby mam nadzieje że to nie ta sama. Co do wybudzania to ja też raczej jestem za ale wczoraj nie miała serca bo on była taki zmęczony

A to mój Aniołek (diabełek) z wczorajszego dnia
A i on w chuście Pierwsze wiązanie i nie udane za bardzo
No mam nadzieję, ze nie do tej samej
A zdjęcia superaśne. Obejrzałam też ślubne - piękna sukienka

Cytat:
Klarissa jeśli małej jest dobrze to dobrze a lekarka tragiczna, też bym poszła na konsultacje..
(...)
to ja wrzucam tego mojego 14tygodniowego bąka
W poniedziałek idę na szczepienie to od razu zapytam o skierowanie do ortopedy. Bo tutaj to byłam w ramach jakiegoś tam darmowego programu w szpitalu dziecięcym. Ale poproszę o skierowanie do kogoś innego.

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze dziewczyny, ze poruszamy też "ciemnejszej strony macierzyństwa". Ja też nieraz czuję, że nie nadaję się na matkę(...)
Chyba każda z nas tak ma. Ja raz powiedziałam do męża żeby zabrał małą bo ją uduszę no po prostu tak się darła, że myślałam, że oszaleję Dzisiaj też wrzeszczy już od 2h nie wiem co jej odbiło... tż grozi że wywali ją przez okno No to mamy 1:1

Cytat:
Fajne

Cytat:
nie wiem nie najada sie czy jak.. tak jak nam super szlo karmienie tak teraz porazka.. w nocy je ok. a w dzien koszmar. mruszy przy cycku, kreci sie, prezy, doi za chwile puszcza ryczy, denerwuje sie nie rozumiem nic...
mleko jest tylko pannie najlepiej jak by sie samo nalalo.... zamiast ciagnac..
czasem tez mam wrazenie ze nie umie dobrze skoordynowac ssania z lykaniem i oddychaniem albo dobrze chwycic brodawki, a ona przeciez butelke kilka razy tylko dostala w ciagu 5 tyg..
My też przechodziliśmy taki okres...

Cytat:
Napisane przez Weronisia
Super.
A córcia to cała ty

--------------------------------
My dzisiaj posiedzieliśmy w garażu bo tata grzebał przy motorku, potem młoda ze mną sprzątała piwniczkę zaliczyliśmy też spacer do centrum. Ku mojemu oburzeniu okazało się, że wszystkie przejścia podziemne, nadziemne są nieprzystosowane dla wózków a zbudowane tam windy oczywiście nie działają... na koniec tramwaj miał schody... gdybym była bez tż-ta to nie poradziłabym sobie - a tak to on nosił wózek po tych schodach. Ja wózka z młodą w środku nie podniosę.

A dla was fota naszej maszyny - jak ja bym chciała pojeździć... od maja nie jeździłam.
No i mój mały pasiak

edit:
Zapomniałam napisać - wczoraj kupiłam żabę.
Jest to u nas hit - teraz żaba jest dobra prawie na wszystko

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-11-11 o 18:04
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:20   #3173
Ray
Zakorzenienie

klarissa o kochana jeszcze sie nie raz przekonasz ile miejsc jest nieprzystosowanych na wozki
same chodniki to juz jak na torze przeszkod

ja na dworzu z mala od tygodnia nie bylam raz ja na balkon wystawilam bo ciagle leje albo nie mam jak isc...

weronisia ja mam to samo.. tez nie sypiam. rano az kreci mi sie w glowie czasem...
od 20 do 1-2 non stop musze nosic... usypiam to kolo 5 kramienie a po 6 juz musze wstac na nogi bo starsza corka wstaje.
dzis jeszcze pogoda kiepska to w ogole chodze jak pijana..
a mala caly dzien spi znow wstanie o 20 i w nocy bede tanczyc :/

w ogole buzka juz malej ladna, wczoraj na kolacje zjadlam dwie kromki z serkiem wiejskim i minela doba i malej nic sie nie pojawilo....
mam jeszcze czekac na reakcje ???

dobrze ze mama mi jedzonka naprzywozila to na jakis czas mam co jesc....
Stary 2010-11-11, 18:46   #3174
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
płatki ryżowe a nie lepiej jakieś wysokokaloryczne mleko modyfikowane
Fajne dzieciaki!

Cytat:
lubię oglądać zdjęcia ślubne. Fajnie wyglądacie.

Cytat:

ja sie pocielam z mezem... wkur.... jestem taka ze jak cos sie do mnie jeszcze odezwie dostanie patelnia w leb..
ehhh Ci faceci! najpierw chętni do pomocy później wypominki.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 19:00   #3175
Weronisia
Zakorzenienie

szczesliwa teraz to mnie zagielas...
myslisz, ze lepiej dac mm niz moje zageszczone?
bo wiesz, ja nie chce odstawic Pascala od piersi. a to geste mleko chce dawac tylko raz na noc np. ok. godz. 22.00
Nie wiem czy w takim wypadku mm byloby lepsze?
Dzis mialam w reku mleko AR czyli dla ulewajacych. pewnie tez jest zageszczone. ale nie kupilam, bo mysle, ze lepiej dac mu moje mleko.
Ale teraz sama nie wiem co myslec....
Stary 2010-11-11, 19:45   #3176
Ray
Zakorzenienie

weronisia jak juz robilas tak to daj z platkami..
wlasne mleko pewnie ze lepsze....
aczkowiek ja jak wychodze to jak nie mam swojego kaze dac sztuczne..
raz jak dostanie dziennie nic mu sie nie stanie i na pewno nie odzwyczai sie od piersi..
i tak podasz w butelce czy swoje czy mm...

u mnie dzis jakos lepiej z tym karmieniem... ufff

i tak jak pisalam mala wlasnie sie obudzila zjadla i juz nie chce spac... czy ona sama sie przestawi na tryb dzienny???

nikap pytalas mnie o kamien na sciane. Fajnie wyglada takie kamien tzn kazdy kto do nas pierwszy raz przychodzi to sie zachwyca bardzo fajnie wyglada podswietlony od gory bo tak sam w dzien jakos nie powala na kolana
no i trzeba go zaimpregnowac... troche roboty jest przy polozeniu go bo trzeba jakos wyryc sciane i odpowiednio przyciac w rogach ale panowie fachowcy jakos sobie poradzili

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-11-11 o 19:55
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 20:05   #3177
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
szczesliwa teraz to mnie zagielas...
myslisz, ze lepiej dac mm niz moje zageszczone?
bo wiesz, ja nie chce odstawic Pascala od piersi. a to geste mleko chce dawac tylko raz na noc np. ok. godz. 22.00
Nie wiem czy w takim wypadku mm byloby lepsze?
Dzis mialam w reku mleko AR czyli dla ulewajacych. pewnie tez jest zageszczone. ale nie kupilam, bo mysle, ze lepiej dac mu moje mleko.
Ale teraz sama nie wiem co myslec....

Nie jestem doświadczoną mamą, dopiero sie tego uczymy ale ja wolałabym dac na noc mm- naked np czasem podaje i wszystko jest chyba ok? Wiele mam tak robi
Naprawdę nie podawałabym tych płatków, zwłaszcza że Pascalek jest maleńki i tyle przeszedł. Thomas był pewnie większy, silniejszy, to Mu nie zaszkodziło. Ale zrobisz jak uważasz, to Twoja decyzja.

edit:

znalazłam cos takiego, ale to dotyczy dzieci od 6 m-ca życia:

Co robić, gdy malec jest głodny w nocy
Jeśli przypuszczasz, że budzi go głód, spróbuj przed snem podać mu bardziej sycące mleko, np. z dodatkiem kleiku ryżowego lub gryczanego. Takie mleka są oznaczone literką R (z dodatkiem kleiku ryżowego) lub GR (z kleikiem gryczano-ryżowym).

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-11-11 o 20:06
Stary 2010-11-11, 20:07   #3178
Weronisia
Zakorzenienie

no to jestem calkiem zakrecona....
to mam mu na noc dac butle mm? tylko jakie? z symbolem AR? pojde jutro cos kupic.
Stary 2010-11-11, 20:09   #3179
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
no to jestem calkiem zakrecona....
to mam mu na noc dac butle mm? tylko jakie? z symbolem AR? pojde jutro cos kupic.

Dlaczeg AR? Ulewa bardzo? to przecież antyrefluksowe mleczko
Stary 2010-11-11, 20:27   #3180
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

ilonan2
... nie uzywam tej chusty, pozyczylam ja tylko na wyprobowanie no i niestety nie zdala egazminu. Ale ta kotra kupilas bardzo mi sie podoba! Pewnie ze nie jestem profesjonalista... nigdy zreszta sie za kogos takiego nie uwazalam Piekna suknia... lubie takie zwiewne
Mszu źle zrozumiałaś Ty to jesteś profesjonalista jak się patrzy Nasz fotograf nim nie był i zdjęcia nasze takie jakie są to widać

Dziękuję Wam za komplementy A suknia mojego projektu Sama wymyśliłam i krawcowa szyła pod moje dyktando Wisi w szafie może któraś chce kupić heheh (śmieje się bo chce ja zostawić dla potomnych)
Sesja wymyślona przeze mnie bo nie wiedziałam co mam zrobić to sruu na plac do babci TZ i tam zwierzęta wiejskie klimaty i tak wyszło

Ray nie przejmuj się Trzy głębokie oddechy

Klarissa wow co za sprzęt Super

Gabisun miodzio
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości