Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 11:52   #2461
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja kupiłam pierwszy mało praktyczny ciuch
ale w sumie kupiłam, żeby mieć te body z falbanką
i poprawić sobie paskudny nastrój
no i tak tanio, ze nie szkoda, że dżinsy będzie mieć może z 10 min na pupie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1314073339

a jeśli chodzi o rajstopki to moja siostra często ubiera je swojemu maluchowi,
bardzo lubi połączenie body + rajstopki

ja tez będę tak robić body + rajstopki (ewen. półśpiochy)
oraz sam pajac
Rajstopki sa fajne i wygodne jako same do bodziaków, ( tylko uwaga na pas, lepiej żeby nie miały wszytej gumki, tylko był z tej dzianiny) ale jakos tak jak zakładałam to zawsze mi czegoś brakowało na tej pupie, wiecie, tak jakby dziecko było nie do końca ubrane, no bo te szwy wtedy tak sie rzucają w oczy i tak dziwnie, przypomina mi sie przedszkole, jak zasmarkani latalismy w samych rajstopach, do tego wyciągniętych na stopach z przodu i powyciaganych koszulkach
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-11 o 11:53
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 11:53   #2462
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

no mam to samo odczucie
tak jakby chłop w kalesonach
ale po domu w sumie spoko jak ta dupką później szoruje po panelach

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 12:11   #2463
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
super te body ;-)
ja mam 2 pary jeansów akurat były w lumpie ale trafiły się takie hm..delikaltne że na pewno nie beda uciskac bardziej niz polspioszki..taki oszukany jeans ;-) ale spoko są
ja znalazłam w koncu kocyk taki jaki chce dla malego

pokaż ten kocyk

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Rajstopki sa fajne i wygodne jako same do bodziaków, ( tylko uwaga na pas, lepiej żeby nie miały wszytej gumki, tylko był z tej dzianiny) ale jakos tak jak zakładałam to zawsze mi czegoś brakowało na tej pupie, wiecie, tak jakby dziecko było nie do końca ubrane, no bo te szwy wtedy tak sie rzucają w oczy i tak dziwnie, przypomina mi sie przedszkole, jak zasmarkani latalismy w samych rajstopach, do tego wyciągniętych na stopach z przodu i powyciaganych koszulkach

nie chodziłam do przedszkola więc nie ma takich skojarzeń
rajstopki po domu wydaja mi się ok

Dziewczyny,
nie dość że nie mam humoru to jeszcze sobie uświadomiłam, że zostałam oszukana na allegro
i to na większą kwotę, bo łóżko kupiłam,
pierwszy raz mi się to zdarzyło

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-11 o 12:12
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 12:12   #2464
Montii
Zakorzenienie

jak to oszukana?!
wpłaciłaś kasę i gościa nie ma?

http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...305993887.html
kocyk taki bo chciałam dziergańca do wózka

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 12:17   #2465
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak to oszukana?!

wpłaciłam pieniądze, a łózka nie dostałam, facet ciągle pisze, że prosi o cierpliwość i że w przyszłym tyg. łózko będzie,
i tak już 5 tyg. mija
i właśnie zobaczyłam że dostał 4 negatywy od innych, że też nie wysyłał towaru
Stary 2010-11-11, 12:18   #2466
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, przejrzałam z ciekawości te aukcje, bo sama mam już ciuszki i nie musze kupować
i jesli sie nie pogniewacie to mam taka radę doświadczonej mamy:

Na te najmniejsze rozmiary do 6 msca

kupujcie głównie zestawy, gdzie większośc ubranek to bawełniane ( gładkie, czy welur, jak kto lubi) ciuszki typu body, rampers, pajacyk, śpioszki, spiworek, koszulka
<ciach>
najlepiej nakładać jak najmniej warstw dwie, max trzy warstwy ( body + pajac lub body+koszulka+ spioszki) taki zestaw jak np. body+bluzeczka +rajstopki+dżinsowe spodenki/sukienka dżinsowa, czy jakas taka z falbankami+sweterek- to ładnie wygląda na nieruchomej lalce, ale nie sprawdzi sie na prawdziwym maluszku, ewentualnie biedne będzie sie męczyło w imię "wystrzałowego" wyglądu
dobrze, to teraz może mi któraś z Was wyjaśni (i nie śmieje się za bardzo ) czym się śpiochy różnią od pajacyka? bo jak tak patrzę po aukcjach, to różnicy nie widzę poza tym że śpiochy czasami są zapinane na ramionach na takie szelki, ale nie zawsze... a rampersy to takie bez stópek, tak?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 12:19   #2467
Montii
Zakorzenienie

to nieciekawie ...bo to nie jest 50 zł a większa kwota:/
dobrze,że chociaż jest z nim kontakt, może wyśle, ale z duużym opóźnieniem, ehhh wiem,że masz nerwy, a allegro jak to allegro, mnie oszukał gość na 400 zł, towar wysłał po 4 miesiącach !!! a na allegro zgłaszałam to dawali mu tylko upomnienia... i tyle z ich strony było;/
chociaż łóżko to większa kwota to może zajmą się tym..a z daleka jest?

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 12:31   #2468
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
to nieciekawie ...bo to nie jest 50 zł a większa kwota:/
dobrze,że chociaż jest z nim kontakt, może wyśle, ale z duużym opóźnieniem, ehhh wiem,że masz nerwy, a allegro jak to allegro, mnie oszukał gość na 400 zł, towar wysłał po 4 miesiącach !!! a na allegro zgłaszałam to dawali mu tylko upomnienia... i tyle z ich strony było;/
chociaż łóżko to większa kwota to może zajmą się tym..a z daleka jest?

no z Torunia więc ode mnie dosyć daleko,
zobaczymy jak to się skończy mam nadzieję, że jednak uda się odzyskam pieniądze,
dałam mu negatywa, żeby inni którzy będą chcieli kupić wiedzieli o co chodzi,

a zgłosiłam do allegro, bo teraz jest niby tak, że jak po 30 dniach od zgłoszenia sprawa się nie wyjaśni, bo allegro może zwrócić koszty

poza tym to bardzo cieszyłam się na to łózko, bo wcześniej mieszkaliśmy w kawalerce,
nie mieliśmy sypialni i łózka,
i bardzo czekałam na nie
Stary 2010-11-11, 12:47   #2469
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie.

Zgadzam się z niutką jakoś sobie nie wyobrażam tak ubrać malucha. Ja myślałam o zestawach body, lużne skarpety i spodenki do tego takie bawełniane jak polspiochu tylko bez stópek, na górę ewentualnie jakaś bluzka jeszcze z długim rękawem - bo nie lubię jak w domu jest bardzo gorąco.
Rajstopki też mnie odstraszają, szczególnie u chłopców - w życiu synowi rajstop nie założę

Izabella może sytuacja się wyjaśni, dobrze ze jest jeszcze troche czasu zanim lozeczko bedzie uzywane.

Ja mam dziś paskudny humor. Jako jedną z części prezentu dla męza na jutrzejsze urodziny kupilam ksiązkę Talko pomocy jestem tatą. I dziś mąż w pracy więc zaczęłam pakować i sobie myślę, poczytam trochę zaczełam czytać i wpadłam w taką depresję, że szok. Że sobie nie poradzę. Że na pewno będę musiała wrócić do pracy jak mały będzie miał z 7 ms, że nie wiem jak będzie z nianią - nie mamy tu nikogo z rodziny. Zupełnie nie wiem co trzeba zrobić, żeby być gotowym na ciąże, a na pewno na samo już posiadanie dziecka Szczególnie, że my się staraliśmy o małego, choć sama byłam zaskoczona jak szybko nam poszło. Ogólnie zaczęło mnie to wszystko przerażać. Więc w ogóle tej książki nie spakowałam, bo skoro spowodowała u mnie takie emocje... to obawiam się o mojego męza
Nie wiem, może ja się nie nadaje na matkę Choć zawsze wydawało mi się że jest inaczej, a teraz nagle te zmiany i odpowiedzialność nagle mnie przytłoczyły...

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2010-11-11 o 12:49
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 12:53   #2470
Montii
Zakorzenienie

marsylia nie tylko Ciebie
też od jakiegoś tygodnia mam takie nastroje,że szok.
Obaw mam wiele, co ja zrobię jak mały będzie płakać a ja go nie będę umiała uspokoić? Mama nie mieszka z nami, tż będzie miał nockę. Jeju czasem ogarnia mnie panika, albo rzeczy czysto egoistyczne - co z wakacjami, jak z takim maluchem gdzieś jechać. No i ogólnie sobie tak gdybam i wyć mi się chce. Ale wierzę,że dam sobie radę i będę robić wszystko instynktownie, a to strach przed zmianami i to normalne..

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 12:53   #2471
blackrose4u
Wtajemniczenie

Montii fajny kocyk nie tylko Ty masz takie wątpliwości. Ja na smym początku byłam i szczęśliwa i załamana. W końcu życie się zmieni, a czy na gorsze to od nas zależy. Teraz nabrałam już pozytywnego myślenia ale zdarzają się jeszcze "słabe dni"

Iizabelaa zgłaszaj do allegro, może to coś pomoże

jestem padnięta. A za dwie godziny goście ide się okąpać to moze trochę odpocznę

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-11-11 o 12:55
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 12:54   #2472
Montii
Zakorzenienie

miłego relaksu różyczko

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 13:08   #2473
marsylia
Wtajemniczenie

Blackrose ja wiem, że wszystko zależy od nas. Tak książka mnie przytłoczyła. Kobieta która jest w niej opisana z perspektywy tego faceta jest pier*****a mam nadzieję, że ja się nie zmienię tak, że mimo dziecka zostanę sobą. Będę uśmiechnięta, pełna życia i optymistycznie nastawiona, a nie stanę się przewrażliwoną kwoką, która nie widzi poza dzieckiem sensu swojego istnienia.
Zawsze chciałam wychowywać dziecko na luzie - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi bez stresu, nerwówki, bez kłótni z mężem kto teraz wstaje, że to wszystko co będzie się działo będzie takie naturalne.
A jak widziałam znajomych czy rodzinę z małymi dziećmi to zachowanie kobiet wywoływało we mnie zawsze tylko frustracje

Dziś jedziemy do teściowej powiedzieć jej o małym za długo już zwlekaliśmy, ciągle nie było dobrego momentu - ale jak tak dalej pójdzie to dla niej moja ciąża będzie trwała na prawdę chwilę

Wczoraj napisałam wszystkim w pracy maila żeby nie dziwili się moim powiększaniem bo to normalny objaw ciąży i że w kwietniu spodziewamy się potomka. Okazało się że każdy się domyślał - a ja myślałam, ze nic nie widać

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 13:28   #2474
wikakika
Rozeznanie

Hej mamuski. Ja odkad jestem w ciazy to jestem bardzo spokojna i opanowana. A przed ciaza to czasami niezly tajfun bylam teraz moj tz caly czas sie pyta czy nie dolewam sobie czegos do herbatki na uspokojenie...taka sie ze mnie ostoja spokoju zrobila..

Marsylia, kazda z nas ma jakies obawy, ja mam podobne jak ty. Ja do pracy musze wrocic jak moje dziecie bedzie mialo 5.5 miesiaca, moja mama zadeklarowala sie ze moze zaopiekowac sie dzidzia maxymalnie na dwa miesiace, potem musze dziecko oddac do zlobka niestety. Zlobek w Irlandii bedzie mnie kosztowal ponad polowe mojej pensji. druga polowa nawet nie starczy na oplacenie czynszu za mieszkanie, i jak dalej zyc?Wiec takie sa moje obawy...ale staram sie myslec pozytywnie, ze takie zycie i trzeba sie cieszyc ze wszystkiego a najwazniejsze jest, zeby dzidzius byl zdrowy!!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 13:30   #2475
Montii
Zakorzenienie

kurde ja właśnie oglądałam rzeczy na allegro., te kosmetyczne, butelki srelki, wcale a wcale nie ciągnie mnie do takich zakupów

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 13:36   #2476
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie ja nie chodziłam do przedszkola ale to samo miałam w zerówce do rajtuzek cosik bym tam jeszcze dodała jednak

Cytat:
pokaż ten kocyk

Dziewczyny,
nie dość że nie mam humoru to jeszcze sobie uświadomiłam, że zostałam oszukana na allegro
i to na większą kwotę, bo łóżko kupiłam,
pierwszy raz mi się to zdarzyło
w końcu ci prześle to łóżeczko ale i tak zawalił trochę powiem ci mój tż kiedyś został oszukany na kwotę ok 200zł znalazł gościa na...naszej klasie i szybko facet wysłał zakupiony przedmiot do tego allegro wysłało mu upomnienie i sprawa załatwiona była

Cytat:
jak to oszukana?!

śliczny kocyk bardzo podobają mi się takie dziergane rzeczy

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dobrze, to teraz może mi któraś z Was wyjaśni (i nie śmieje się za bardzo ) czym się śpiochy różnią od pajacyka? bo jak tak patrzę po aukcjach, to różnicy nie widzę poza tym że śpiochy czasami są zapinane na ramionach na takie szelki, ale nie zawsze... a rampersy to takie bez stópek, tak?
śpiochy są na szelkach a pajacyk ma rękawy

a ja muszę się pochwalić że pierwszy raz wylicytowałam coś na all i wciągnęło mnie strasznie teraz siedzę od rana i licytuję mąż się śmieje że z torbami pójdziemy

a co do obaw... każda z nas je ma kochane, to normalne, ja też się boję o kaskę tym bardziej że kredyt chcemy brać w przyszłym roku na mieszkanie, o to jak ja wrócę do pracy... ale tak sobie potem myślę - w końcu tyle par ma dzieci i dają radę - mam koleżankę która tak odkładała a bo mieszkanie a bo awans trzeba się ustatkować i teraz co? zaczęli się starać jak ona miała 33-34 lata i teraz nie mogą mieć dzieci...dlatego my postanowiliśmy że nawet z kredytem damy radę jakoś, a dzidziuś lepiej teraz żeby go szybciej odchować i że tak powiem będę miała 45lat i spokój i wtedy zaczynam życie hehe widzę po moich teściach fakt że teściowa zaszła w ciąże jak miała 18lat ale teraz ma 45 najstarsza córka ma 20lat a teściowie teraz zaczynają żyć jeździć gdzie chcą itd... nie ma co się bać że nie damy rady z dzieckiem to przychodzi instynktownie kiedyś poradników nie było, internetu i jakoś babki dawały radę to my też damy a jesteśmy w lepszej sytuacji bo mamy tu siebie wspierające się i radzące wzajemnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-11-11 o 13:43
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 13:39   #2477
Montii
Zakorzenienie

pokaż co pokaż

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 14:01   #2478
prunelle
Wtajemniczenie

izabela, współczuję, że na takiego kolesia musiałaś trafić, nic, tylko pojechać do Torunia i

marsylia, Montii, myślę że wszystkie mamy podobne obawy, zwłaszcza że to głównie kobieta zostaje z dzieckiem w domu na początku, a nie ojciec, z powrotami do pracy też niefajnie, bo miejsc w żłobkach nie ma, a opiekunki drogie i też można różnie trafić, ja to bym się bała bez polecenia... ale damy sobie radę! znam i takie matki, które trzęsą się nad dzieckiem potwornie i takie, które oczywiście się zmieniły, bo dziecko jakoś tam zmienia na pewno zawsze, ale są wyluzowane i taka bym chciała być

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
śpiochy są na szelkach a pajacyk ma rękawy
a widzisz, czyli jednak tak jak podejrzewałam dzięki

Stary 2010-11-11, 14:08   #2479
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
w końcu ci prześle to łóżeczko ale i tak zawalił trochę powiem ci mój tż kiedyś został oszukany na kwotę ok 200zł znalazł gościa na...naszej klasie i szybko facet wysłał zakupiony przedmiot do tego allegro wysłało mu upomnienie i sprawa załatwiona była

zobaczymy,
nie liczę już na to łózko, nie ja jedna jestem oszukana, a inni kupowali łóżka przede mną
chce dostać kasę,
bo od 5 tyg. śpimy na rozkładanym tapczanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 14:16   #2480
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
wpłaciłam pieniądze, a łózka nie dostałam, facet ciągle pisze, że prosi o cierpliwość i że w przyszłym tyg. łózko będzie,
i tak już 5 tyg. mija
i właśnie zobaczyłam że dostał 4 negatywy od innych, że też nie wysyłał towaru
Najpierw napisz do allegro, oni wysla mu upomnienia i jesli bodaj 3 upomnienie nic nie da to daja Tobie kontakt do kolesia z policji, ktory zajmuje sie takimi sprawami. Kolesia tez mozesz postarszyc policja. Ja mialam kiedys taka akcje z polka. Co prawda kaska nie byla jakas wielka, ale jednak. Napisalam do alle i po jakims czasie skontaktowali mnie z tym policjantem. Tamtemu kolesiowi napisalam, ze zwrocilam sie na policje i nie minal tydzien, a polka doszla.

I nastepnym razem czytaj uwaznie komentarze i nigdy nie kupuj od sprzedawcy ponizej 100 komentarzy. Ja wiem, ze nie kazdy to oszust i jak ktos zaczyna na alle to jakos te komentarze musi uzbierac, ale ja juz mialam tyle przejsc, ze teraz patzre na supersprzedawce i czytam komentarze.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 14:32   #2481
SammaMia
Raczkowanie

Czesc Kobitki

Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! Od poczatku mialam takie przeczucie i tak szczerze, to niewyobrazalam sobie nawet, ze mogloby byc inaczej Jestem poprostu przeszczesliwa! Kochany skarbek juz na samym poczatku pokazal co tam ma miedzy nozkami, a pozniej fikal koziolki i wiercil sie, az milo do samego konca Badanie bylo bardzo dlugie i szczegolowe, dzidzia pomierzona z kazdej mozliwej strony - wszelkie dlugosci, obwody, serducho itd. w porzadku, a co ja sie dzis na niego napatrzylam to moje
Jedyne co mnie zmartwilo, to znowu to lozysko - miedzy nim, a scianka macicy znajduje sie jeszcze jeden krwiak (2x3cm) w zwiazku z czym nadal istnieje zagrozenie plamienia, a wiec zwolnienie i bardzo oszczedny tryb zycia - powoli mam juz dosc No ale dla dzidzi wszystko - wazne z nim wszystko w porzadku!

Montii wpisz prosze na liste Aleksandra Zaraz z reszta na priva napisze, a poki co zalaczam dowod

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 14:50   #2482
Montii
Zakorzenienie

już wpisuje kochana i gratuluję serdecznie siusiak duży

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 15:23   #2483
n.ik.a
Zadomowienie

SammaMia gratuluję synka

Ufff...uporałam się z poukładaniem ciuchów w nowej garderobie. Skąd ja mam tyle ciuchów Nie mogę wyjść z podziwu, że wczesniej upchałam to w kilku szafkach

dziewczyny mam ochotę na jakąś sałatkę, ale nic smacznego i ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Może macie jakieś fajne przepisy?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:30   #2484
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Najpierw napisz do allegro, oni wysla mu upomnienia i jesli bodaj 3 upomnienie nic nie da to daja Tobie kontakt do kolesia z policji, ktory zajmuje sie takimi sprawami. Kolesia tez mozesz postarszyc policja. Ja mialam kiedys taka akcje z polka. Co prawda kaska nie byla jakas wielka, ale jednak. Napisalam do alle i po jakims czasie skontaktowali mnie z tym policjantem. Tamtemu kolesiowi napisalam, ze zwrocilam sie na policje i nie minal tydzien, a polka doszla.

I nastepnym razem czytaj uwaznie komentarze i nigdy nie kupuj od sprzedawcy ponizej 100 komentarzy. Ja wiem, ze nie kazdy to oszust i jak ktos zaczyna na alle to jakos te komentarze musi uzbierac, ale ja juz mialam tyle przejsc, ze teraz patzre na supersprzedawce i czytam komentarze.

tak wiem wiem,
ja już bardzo długo kupuję na allegro najróżniejsze rzeczy, tanie i drogie,
i nigdy mnie nie spotkała taka sytuacja,
więc moja czujność była bardzo uśpiona,
i miała mało komentarzy ale same pozytywy, więc spróbowałam

zobaczymy jak to się rozwiąże

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki

Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! Od poczatku mialam takie przeczucie i tak szczerze, to niewyobrazalam sobie nawet, ze mogloby byc inaczej Jestem poprostu przeszczesliwa! Kochany skarbek juz na samym poczatku pokazal co tam ma miedzy nozkami, a pozniej fikal koziolki i wiercil sie, az milo do samego konca Badanie bylo bardzo dlugie i szczegolowe, dzidzia pomierzona z kazdej mozliwej strony - wszelkie dlugosci, obwody, serducho itd. w porzadku, a co ja sie dzis na niego napatrzylam to moje
Jedyne co mnie zmartwilo, to znowu to lozysko - miedzy nim, a scianka macicy znajduje sie jeszcze jeden krwiak (2x3cm) w zwiazku z czym nadal istnieje zagrozenie plamienia, a wiec zwolnienie i bardzo oszczedny tryb zycia - powoli mam juz dosc No ale dla dzidzi wszystko - wazne z nim wszystko w porzadku!

Montii wpisz prosze na liste Aleksandra Zaraz z reszta na priva napisze, a poki co zalaczam dowod

niebieskie gratulację z okazji synka
bardzo ładne imię wybrałaś
Stary 2010-11-11, 15:32   #2485
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia nie tylko Ciebie
też od jakiegoś tygodnia mam takie nastroje,że szok.
Obaw mam wiele, co ja zrobię jak mały będzie płakać a ja go nie będę umiała uspokoić? Mama nie mieszka z nami, tż będzie miał nockę. Jeju czasem ogarnia mnie panika, albo rzeczy czysto egoistyczne - co z wakacjami, jak z takim maluchem gdzieś jechać. No i ogólnie sobie tak gdybam i wyć mi się chce. Ale wierzę,że dam sobie radę i będę robić wszystko instynktownie, a to strach przed zmianami i to normalne..

obawy sa zawsze, o zdrowie, o to czy sobie poradzimy...
finansowe tym bardziej przy kolejnym dziecku... ale staram sie myslec pozytywnie

wakacje- Moti nie martw się, do 1 roku zycia wbrew pozorom jest najłatwiej wyjechac z dzieckiem, a jak sie karmi piersia to już w ogóle luzik, bo pokarm masz zawsze i wszędzie ze sobą, nic nie musisz dodatkowo dźwigać, a w ogóle ten pierwszy rok mi sie zawsze wydaje najłatwiejszy, mimo niewyspania i takich tam początkowych kryzysów, bo dziecko jeszcze nie jest takie ruchliwe, dośc łatwe w obsłudze, jak juz cżłowiek nabierze wprawy, tak naprawde wydaje mi sie, że trudny moment to jest dopiero wtedy jak ono zaczyna chodzic i trzeba non stop na nie patrzec, pilnować
żeby tylko kolki nie miało, bo moja starsza nie miała, ale młody to mnie przez 2-3 msce równo kolka wykańczał, poza tym był słodki, mam nadzieje, że najmłodsza nie będzie tego miała
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:33   #2486
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż co pokaż

a takie o coś małe a cieszy normalnie teraz tylko po aukcjach chodzę
http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...305701442.html

Cytat:
zobaczymy,
nie liczę już na to łózko, nie ja jedna jestem oszukana, a inni kupowali łóżka przede mną
chce dostać kasę,
bo od 5 tyg. śpimy na rozkładanym tapczanie
wiesz czy kasę czy łóżko na to samo wyjdzie w sumie lepiej łóżko bo tak to znów trzeba będzie szukać i znów trochę czasu minie...
ale tak jak jokr mówi oni to załatwiają dobrze - ochrona jest dobra tych rzeczy także się nie martw

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
no dokładnie musi mieć dużo komentarzy i to pozytywnych chociaż mój tż tak miał że facet miał chyba z 1000 pozytywów a zawalił - nie wiem może zły dzień miał może jakieś problemy nie wiem

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki

wow jaki siurak fajny gratulacje synka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:38   #2487
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny mam ochotę na jakąś sałatkę, ale nic smacznego i ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Może macie jakieś fajne przepisy?

ja czasami jak nie mam pomysłu to szukam przepisów na Smacznym Wizażu

a z sałatek to ta jest fajna

http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=674

i ta
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1179.html

do niej pasuje tuńczyk

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-11 o 15:39
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 15:39   #2488
prunelle
Wtajemniczenie

SammaMia, gratulacje serdeczne

widziałyście to?
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...i_butelki.html

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2010-11-11 o 15:48
Stary 2010-11-11, 15:48   #2489
n.ik.a
Zadomowienie

Iizabelaa dzięki ale mam ochotę na jakąś sałatkę z porem. kurcze szkoda, że nie mam przepisu na taką z porem i winogornem

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 16:02   #2490
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Iizabelaa dzięki ale mam ochotę na jakąś sałatkę z porem. kurcze szkoda, że nie mam przepisu na taką z porem i winogornem

ja ostatnio robiłam taką sałatkę:

1 por
4 jajka ugotowane
3 ogórki konserwowe
woreczek ugotowanego ryżu
1 puszka tuńczyka
szczypiorek

sól, majonez, pikantny keczup

a czegos z winogronem spróbuj poszukać w necie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości