2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 20:30   #3181
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
no to jestem calkiem zakrecona....
to mam mu na noc dac butle mm? tylko jakie? z symbolem AR? pojde jutro cos kupic.
ja tez bym mu podala sztuczne. Najje sie i bedzie spal. Nie wiem jak jest z platkami, ale jak on tyle juz przeszedl biedaczek to chyba bym nie ryzykowala z platkami. No ale ty jestes bardziej doswiadczona mama niz ja, bo ja to malo sie znam dopiero sie szkole

gabisun ale z ciebie sliczna mamusia

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-11 o 20:33
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 20:43   #3182
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

naked21 Ja mam pełno ciuszków, już miejsca mi brakuje, a nic nie kupuję Moja siostra ma szał kupowania w lumpach i ciągle mi coś przynosi Ale przyda się, albo dla jej dzieciaczka w przyszłości albo dla kolejnego mojego
Asia też puszcza strasznie śmierdzące bąki Śmierdzą gorzej niż kupa

Weronisia Ja raczej nie pomogę z ilością mleka, bo moja Aśka ma już 2,5 miesiąca a nadal pije 60ml Czasem wypije 100, ale bardzo rzadko.
Ciągle nie mogę się nadziwić, że córka jest tak do Ciebie podobna A z syna pewnie przystojniak będzie

IlonaN2 Cudna suknia
Mi się marzy ślub, ale czy się kiedyś doczekam ...

gabi Ja myślałam, że Ty zupełnie inaczej wyglądasz, nie wiem czemu Oczywiście pięknie

mszu Ja nawet nie zauważyłam tej literówki

Klarissa Łukasz kiedyś zasnął w wannie i obudziła go właśnie zimna woda to co zrobił? Przykrył się ręcznikiem i spał dalej Znalazła go siostra o 01:30
W pierwszej chwili pomyślałam, że kupiłaś żabę, żeby ją hodować
Ja się zawsze bałam wsiąść na motor i już chyba tak mi zostanie

Moja Mała zaczęła się drzeć przy jedzeniu ... Nie mam pojęcia o co jej chodzi. Zje połowę porcji i wtedy jest spokój. A tak to płacze z butelką w buzi i baaardzo powoli pije. Pamiętam, że synek aaneczki1984 miał coś podobnego chyba? Nie wiem co robić, bo widzę, że się męczy ...

Tż mnie wczoraj zagiął ... Znów miałam wieczór z serii "mam obwisłe piersi, jestem brzydka, gruba itd.". Więc mówi do mnie "Kochanie, masz najpiękniejsze ciało na świecie". Więc pytam "a masz porównanie, że tak mówisz?". "Mam, bo mamy w pracy na drzwiach takie kalendarze z gołymi babami i jesteś 100 razy ładniejsza"
Stary 2010-11-11, 21:03   #3183
tifio
Rozeznanie

Oczywiście cytaty mi powcinało Najpierw to co zostało, a później poszukam reszty, bo jakieś duże braki tu się zrobiły

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
super wreszcie można się normalnie ubrać
Nawet nie wiesz jak się cieszę! Już dość miałam ubrań ciążowych i dresów

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No nie podałam tej mm choć butelki już były wyparzane Jestem z siebie dumna Mały się sam obudził o 20-stej i go wykąpałam potem było jeszce troszkę płaczu o cyce aż w końcu usnął o 21.30 i spiął do 1.30 Potem budził się co 2.30 godziny więc nie tal źle Ale teraz już mi marudzi znowu co godzinka ehh dziś będę się strać być konsekwentna i go przetrzymywać najpierw o 15 minut potem o 20 i tak do skutku

A to mój Aniołek (diabełek) z wczorajszego dnia
A i on w chuście Pierwsze wiązanie i nie udane za bardzo
Bardzo mnie to cieszy, że obyło się bez mm! Zastanawiałaś się czy Go obudzić, a on sam dobrze wiedział, ze musi się popluskać w wodzie i się obudził
Ja wczoraj swojego pochwaliłam i jaki tego efekt? Teraz przesypia poranki, a popołudniami szaleje... Ahh, dzieciaczki są zmienne...
Słodziak z tego Twojego Franciszka! I na moje oko jest do Ciebie podobny

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to ja wrzucam tego mojego 14tygodniowego bąka
W porównaniu do mojego 4 tygodniowego okruszka Twój Pat wygląda bardzo dorośle Ale niezły z niego przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
tifio Jak moja mama/teściowa robi coś co mi się nie podoba to mówię stanowczo, żeby przestała, a jeśli nadal i nadal to robi to biorę dziecko i wychodzę - przecież to nie jest zabawka.
Uwierz mi, że gdybym mogła tak po prostu wyjść to bym to zrobiła! Ale niestety mieszkamy 30km od teściów, więc na piechotkę troszkę daleko... Niestety mój mąż ostatnio bierze przykład ze swojej mamuśki i w kółko Go przykrywa chociaż cienkim kocykiem, bo jak się leży to przecież jest chłodno. Tylko nie bierze pod uwagę tego ile ubranek ma na sobie Młody

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Szczęściara. Ja jeszcze nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży, co jest dołujące. Biodra mi się rozeszły i nie dopinam się
Ja się pocieszam tym, że jak już wbiłam się w te spodnie to będzie w nich większy ścisk bioder i może niedługo wbiję się w resztę Ty też prędzej czy później wciśniesz w swoje także się nie smuć

Cytat:
Zdjęcia mojego dziecięcia Trochę rozmazane i wiadomo, bardzo amatorskie, ale mi się podobają
Ooo, Aśka jest sweetaśna!

Cytat:
A mnie naszło na wspominki i patrze na zdjęcia ze ślubu wasze i sama zrobiłam album ale dla tych co są u nie w kontakcie Zdjęcia wymyśliliśmy sami i sami też robiliśmy wiec Mszu żadnej tam profesjonalnej ręki nie ma a tu kilka dla Was wszystkich
Bosko wyglądałaś! A suknia jest rewelacyjna! Sesja świetna - zdjęcie z krową wymiata

Cytat:
to ja tez slubnie tzn. ślubne od dawna w albumie a to poprawiny
Jej, Gabi ale z Ciebie ślicznota! Normalnie cud, miód i orzeszki

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a do mnie jutro rodzice na caly weekend przyjezdzaja! ale sie ciesze!od porodu ich nie widzialam
Super! Chociaż będziesz miała dorosłe towarzystwo! No i długo się nie widzieliście, więc jest co nadrabiać!

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A dla was fota naszej maszyny - jak ja bym chciała pojeździć... od maja nie jeździłam.
No i mój mały pasiak

edit:
Zapomniałam napisać - wczoraj kupiłam żabę.
Jest to u nas hit - teraz żaba jest dobra prawie na wszystko
Córcia taka sama elegancka jak mamusia, ale w końcu to też kobietka! Niezła maszyna, ale ja jakoś boję się poruszać motorkami - chyba taki uraz z dzieciństwa... Żaba dobra prawie na wszystko? Dobrze, że masz chociaż takie rozwiązanie problemów

NIKaP-n, mieszać mieszać. Najpierw dosyp jedna miarkę mleka, które chcesz wprowadzić. Niech popije kilka razy i możesz dosypać po dwie miarki nowego, jednocześnie zmiejszając ilość starego. I w taki sposób dojdziesz do całkowitej zmiany mleka, bez wielkiego szoku dla brzuszka.
Też mam jeszcze parę ciążowych kilogramów do zrzucenia, ale wszyscy mówią, że taka okrąglejsza lepiej wyglądam. W sumie może i mają rację. Wystarczyłoby mi gdybym gdzieś sprzedała ten sflaczały brzuszek. Reszta bez zarzutów Pomijając moją pryszczatą gębę
Rozczulił mnie widok Twoich śpiących chłopaków! Ja rano swoich też zastałam ululanych i utulonych do siebie, że stałam i patrzyłam jak oni słodko wyglądają
Życzę Wam, aby wszystko poszło zgodnie z planem i żebyście na święta byli już w swoim domeczku

ycnan,
słodziachne te Twoje Borysiątko! Szkoda, że nie mam córki, bo miałaby w kim wybierać A pipka w bródce jest urocza, no i jak widać jednak po mamusi

Weronisia, cała Twoja trójeczka jest fantastyczna! A co do mleczka to może lepiej skonsultować z lekarzem?

Zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić, że Franek w kąpieli zaczął swoje pierwsze "pluski" i aż ochlapał tatusia Wiem, ze Wasze maluchy robią już większe wyczyny, ale On jutro kończy dopiero 4 tygodnie, więc dla mnie to niezła radocha

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
.
Tż mnie wczoraj zagiął ... Znów miałam wieczór z serii "mam obwisłe piersi, jestem brzydka, gruba itd.". Więc mówi do mnie "Kochanie, masz najpiękniejsze ciało na świecie". Więc pytam "a masz porównanie, że tak mówisz?". "Mam, bo mamy w pracy na drzwiach takie kalendarze z gołymi babami i jesteś 100 razy ładniejsza"
Wielki szacun dla Twojego Tż-ta! Popisał się chłopak konkretnie! Jednocześnie mam nadzieję, że to nie był jednorazowy wybryk

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Strasznie niepokoi mnie ta wysypka na policzkach Mam wrażenie, że ciągle pojawiają się nowe krosteczki, a stare nie chcą znikać Chyba pójdę jutro do lekarza, bo już nie mam pojęcia co to może być... A pewnie mu przeszkadza i swędzi, bo ciągle ma rączki na buźce. Ehś... co ze mnie za matka :/ Juz dawno powinnam iść do lekarza

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 21:04   #3184
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

NIKaP-n, mieszać mieszać. Najpierw dosyp jedna miarkę mleka, które chcesz wprowadzić. Niech popije kilka razy i możesz dosypać po dwie miarki nowego, jednocześnie zmiejszając ilość starego. I w taki sposób dojdziesz do całkowitej zmiany mleka, bez wielkiego szoku dla brzuszka.
Też mam jeszcze parę ciążowych kilogramów do zrzucenia, ale wszyscy mówią, że taka okrąglejsza lepiej wyglądam. W sumie może i mają rację. Wystarczyłoby mi gdybym gdzieś sprzedała ten sflaczały brzuszek. Reszta bez zarzutów Pomijając moją pryszczatą gębę
Rozczulił mnie widok Twoich śpiących chłopaków! Ja rano swoich też zastałam ululanych i utulonych do siebie, że stałam i patrzyłam jak oni słodko wyglądają
Życzę Wam, aby wszystko poszło zgodnie z planem i żebyście na święta byli już w swoim domeczku
Dziękujemy
Tak chyba z tym mleczkiem właśnie zrobię, skończymy tylko to, co jest w domku

Zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić, że Franek w kąpieli zaczął swoje pierwsze "pluski" i aż ochlapał tatusia Wiem, ze Wasze maluchy robią już większe wyczyny, ale On jutro kończy dopiero 4 tygodnie, więc dla mnie to niezła radocha

To ogromny wyczyn, Pawcio jeszcze nie chlapie wodą Gratulejszyn
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 21:05   #3185
bordowa
Wtajemniczenie

tifio Ja i tak nie rozumiem Twojego podejścia, ale każdy robi jak uważa
Stary 2010-11-11, 21:11   #3186
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
To ogromny wyczyn, Pawcio jeszcze nie chlapie wodą Gratulejszyn
Dziękujemy!
Jak to nie chlapie wodą? Nie wierzga tak mocno nóżkami?

Cytat:
tifio Ja i tak nie rozumiem Twojego podejścia, ale każdy robi jak uważa
W sumie ja po przeanalizowaniu wszystkiego stwierdzam, że chyba też nie rozumiem Ale obiecuję poprawę! Z resztą już w następną niedzielę będzie dym związany z tym czy oby Frankowi nie za zimno Będę miała pole do popisu, żeby nie dać się teściowej
Wiesz ona jest z tych w stylu: Nie chcę się wtrącać, ale...

Stary 2010-11-11, 21:13   #3187
bordowa
Wtajemniczenie

Asia też nie chlapie w kąpieli
Stary 2010-11-11, 21:15   #3188
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczeg AR? Ulewa bardzo? to przecież antyrefluksowe mleczko
tak, on ulewa mocno. nie nadazam go przebierac bo ciagle jest mokry.
mysle, ze gdyby nie ulewal to dluzej bylby najedzony.

A lekarza juz pytalam tydzien temu. Jak powiedzialam, ze chce go nadal karmic piersia i tylko na noc zageszczac, to mi odradzal. Nic nie zaproponowal.

Dlatego tydzien sie dalej meczylam, az dzis postanowilam, ze dalej tak nie moge. Nie moge spac 1,5 godziny. To ponad moje sily.

Najgorsze jest to, ze ja nie mam pojecia jakie mleko mm byloby dla niego dobre. Ktore mleko by dalo uczucie sytosci na pare godzin?

Dzis juz jest pozno i nie chce mi sie teraz jechac za mlekiem. Dam mu dzisiaj ten kleik do mojego mleka. A jutro kupie mu mleko. Tylko jakie....
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 21:26   #3189
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Asia też nie chlapie w kąpieli
I tak spokojnie sobie leży i grzecznie czeka aż mamusia ją umyje? Złote dziecko Mojemu to tak nogi chodzą, jakby co najmniej gdzieś biegł

Stary 2010-11-11, 21:33   #3190
NIKaP-n
BAN stały

Weronisia pogadaj w aptece, macie dobrych fachowców ja bym kupiła w takim razie to na ulewanie, bo pomijając, że się nie najada- to też sie chlopina męczy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

tifio nóżkami przebiera, haha myślałam, że chlapie rączkami nasz się wręcz nóżkami odpycha i szczęśliwy jak się przesunie do tyłu on uwielbia kąpu kąpu
Stary 2010-11-11, 21:56   #3191
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Dziękuję Wam za komplementy A suknia mojego projektu Sama wymyśliłam i krawcowa szyła pod moje dyktando
To tym bardziej wielkie wow

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja tez bym mu podala sztuczne. Najje sie i bedzie spal. Nie wiem jak jest z platkami, ale jak on tyle juz przeszedl biedaczek to chyba bym nie ryzykowala z platkami. No ale ty jestes bardziej doswiadczona mama niz ja, bo ja to malo sie znam dopiero sie szkole
Też bym tak zrobiła. Mleko modyfikowane to przecież nie trucizna.

Cytat:
Klarissa Łukasz kiedyś zasnął w wannie i obudziła go właśnie zimna woda to co zrobił? Przykrył się ręcznikiem i spał dalej Znalazła go siostra o 01:30
W pierwszej chwili pomyślałam, że kupiłaś żabę, żeby ją hodować
Ja się zawsze bałam wsiąść na motor i już chyba tak mi zostanie
Ja dzisiaj też o mały włos nie usnęłam...
A co do żaby to pierwsza zabawka, którą ja kupiłam młodej i jest to strzał w 10-tkę. Taka głupia żaba, a młoda potrafi się na nią gapić nawet 20 minut w ciszy. Normalnie jest to niesmawite.

Zauważyłam, że od 2 dni moje dziecko usiłuje gawożyć. Coś tam sobie po swojemu gada głośniej, ciszej... czy to nie za wcześnie? Trochę jestem zdziwiona.

Z moją córeczką mam ten sam problem przy jedzeniu. Od kilku dni przy wieczornym karmieniu krzyczy zamiast jeść... wyrywa się, wygląda jakby po prostu nie chciała jeść. A jak jej zabieram butlę lub pierś to też krzyczy w taki sposób jak wtedy gdy jest głodna... nie mam pojęcia o co jej chodzi...

Cytat:
Córcia taka sama elegancka jak mamusia, ale w końcu to też kobietka! Niezła maszyna, ale ja jakoś boję się poruszać motorkami - chyba taki uraz z dzieciństwa... Żaba dobra prawie na wszystko? Dobrze, że masz chociaż takie rozwiązanie problemów
Czemu masz uraz z dzieciństwa?

Co do wysypki - u nas wróciła. Wprawdzie nie w takim natężeniu jak 2tygodnie temu, ale niestety krostki są. Smaruję maścią, ale mam wrażenie, że to już nie pomaga. W poniedziałek muszę zapytać pediatry co mam robić.
Stary 2010-11-11, 22:08   #3192
NIKaP-n
BAN stały

Klari my mamy kilka zabaweczek, ale i tak wymiata je wszystkie brązowo- bura maskota z lumpeksu kupilam takiego bobra, czy coś tam- jeszcze z oryginalną metką. Moje dziecko oszalało na jej punkcie wciąż do niej gada

a propos gaworzenia- Pawcio też wcześnie zaczął. Najlepsze są okrzyki... cisza i spokój i nagle takie ałaaaaaaaaaaaaaaaaa albo coś podobnego mega głośno

ps: teraz ogląda Bonda z dvd i się śmieje i to tak :hu hu hu :P

Od paru dni wkłada sobie prawie całe piąstki do buzi i to głównie po jedzeniu. Czy któraś wasza dzidzia też tak robi?
Stary 2010-11-11, 22:11   #3193
ycnan
Zadomowienie

Witam i, kurna, ledwie doczytałam te dwie strony Dobrze, że Borysek przysnął.

NIKaP-n, Twoje chłopaki super
Fajnie, że już niebawem będziecie mieszkać w swoim domku...
Cytat:
czasem pozostaje tylko dziecko na ręce brać i uciekać od jego smrodków
Taaa.. I jeszcze roznosić smród po mieszkaniu? W gatkach zawsze coś zostaje

IlonaN2, fajowy Twój Franek. Podobny do mamy Zwłaszcza na drugim zdjęciu
Ślicznie wyglądałaś w dniu ślubu A suknię miałaś piękną

Marcia2507, i jak po wizycie? Co z małą?

Majka232, ja Boryska do końca pierwszego miesiąca układalam tylko i wyłącznie na bokach. Ale, że miał przez to zbyt podłużną główkę, to zaczęłam kłaść go na plecach (sam też się coraz częściej przewracał na plecy). Na początku główkę miał na bok, ale z czasem czaszka się ukształtowała tak, że jest w stanie trzymać główkę na wprost I, nie chwaląc się, ma bardzo ładny kształt czaszki teraz

martucha84, kurcze, Patryk już jaki "dorosły" Super.

bordowa, super zdjęcia Pierwsze - zdjęcie misia, przed którego wepchała się Asia - rewelacyjne
Cytat:
Hehe. No, no, no. Plus dla niego

Cytat:
Jak Ty to robisz ze Twoje dziecie ma takie rozanielone spojrzenie, moja jak chytam za aparat to zawyczaj ma miny z tego gatunku "" "" " i to jej ulubioną "" bardzo ładne, oczywiscie najmniej podoba mi sie to z flashem
Moja Borysina po prostu ma taki wzrok cudny
A zdjęcia z flashem się proszę nie czepiać! Ciemno się zrobiło, a do przełącznika światła za daleko

naked21, Borysek puszcza straaasznie śmierdzące bącurki. Wczoraj przepędził od siebie wujka
A ostatnio, cwaniaczek, zaczął puszczać cichacze... Śmierdzą jeszcze bardziej...

Weronisia, współczuję nieprzespanych nocy.
Z mlekiem na noc zrobisz jak chcesz. Jesteś doświadczoną mamuśką, więc wiesz najlepiej, co jest bezpieczniejsze/lepsze, dla Twojego maluszka.
Wszystkie Twoje dzieci cudne. A z syna starszego przystojniak rośnie

gabisun, kolejna piękna kobieta... Pozazdrościć.

Klarissa, no, maszyna cudna, córka słodka z wygiętymi palcami u stóp, a żaba rewelacyjna
I tylko się ciesz, że mała już zaczyna "mówić". Z tym akurat nie ma, że "za wcześnie"

tifio, co do wysypki, to lekarz zapewne powie Ci, że to skaza, albo inna alergia. U nas tak było przez 2 tygodnie, aż w końcu zrobiło się naprawdę brzydko i się skapnęli, że to zupełnie co innego - jakieś łojotokowe sprawy. Wystarczyło smarować parafiną, żeby natłuścić. A ja się, głupia, głodziłam przez 2 tygodnie, żeby tylko buzia się poprawiła.

Chciałam coś napisać, ale zajęłam się odpisywaniem Wam i zapomniałam

Wstawiłabym i swoje zdjęcie ze ślubu, ale mężusia bym musiała chyba wyciąć, bo on "się wstydza majestatu" - nie lubi siebie na zdjęciach, a już na pewno nie pozwoli pokazywać ich w sieci.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 22:15   #3194
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Klari my mamy kilka zabaweczek, ale i tak wymiata je wszystkie brązowo- bura maskota z lumpeksu kupilam takiego bobra, czy coś tam- jeszcze z oryginalną metką. Moje dziecko oszalało na jej punkcie wciąż do niej gada
Ze śmiechu prawie bąka puściłam ...Jakoś bóbr mi się głupio kojarzy

Borys piąstek jeszcze nie zjada Ale rozgadał się ostatnio na maxa. Dziś przed 4 rano go nakarmiłam, zmieniłam pieluchę i niosę do łóżka, a ten swoje "agu, ehr, aaa" i takie tam i uśmiech
Stary 2010-11-11, 22:18   #3195
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wstawiłabym i swoje zdjęcie ze ślubu, ale mężusia bym musiała chyba wyciąć, bo on "się wstydza majestatu" - nie lubi siebie na zdjęciach, a już na pewno nie pozwoli pokazywać ich w sieci.
To wytnij chłopinę, w sumie już zrobił co miła zrobić ( Borysinka) haha i pokazuj siem

Co do smrodków- to parę razy już przewijałam kupacza, byłam pewna, że tam jest a to bączycho było

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:

Borys piąstek jeszcze nie zjada Ale rozgadał się ostatnio na maxa. Dziś przed 4 rano go nakarmiłam, zmieniłam pieluchę i niosę do łóżka, a ten swoje "agu, ehr, aaa" i takie tam i uśmiech
no bączysty wątek nam się trafił bóbr skrzyżowany z fretką, nie mam pojęcia co to , ale Paweł go kocha
my jak się usypiamy, to ja już oczy na zapałkach a On:
a guuuuuu i uśmiecha jak banan i jak tu ich nie kochać?
Stary 2010-11-11, 22:23   #3196
bordowa
Wtajemniczenie

Nika, Asia pcha piąstki do buzi, potem prostuje palce i zwraca wszystko co zjadła ...
I też już ze mną rozmawia Np. "Asiu, idziemy do babci?" "a buuuuu" i usta w podkówkę
Stary 2010-11-11, 22:29   #3197
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nika, Asia pcha piąstki do buzi, potem prostuje palce i zwraca wszystko co zjadła ...
I też już ze mną rozmawia Np. "Asiu, idziemy do babci?" "a buuuuu" i usta w podkówkę
Haha no Cwaniara mała z Niej
Mój na szczęście nie wymiotuje, śmieje się za każdym razem przy wpychaniu do dzioba i patrzy na mnie, czy widzę i czy będę gadać- z reguły coś w rodzaju : ojej ale chłopczyk głodny

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

A teraz tatus usnął, a moje maleństwo ogląda Bonda... i to się nazywa zajmowanie dzieckiem
Stary 2010-11-11, 22:39   #3198
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Ja też nie podejrzewałam żaby o taki efekt.

Cytat:
Od paru dni wkłada sobie prawie całe piąstki do buzi i to głównie po jedzeniu. Czy któraś wasza dzidzia też tak robi?
Moja pcha piąstki do buzi, ale wtedy jak jest głodna.

Gdzieś jednak czytałam niedawno, że po którymś skoku (chyba 2gim albo 3cim) dzieci pchają łapki do buzi w celach poznawczych. Z tego co pamiętam twój maluch większy to może właśnie tak sobie świat poznaje?

Cytat:
Mój też się obraża, jak jego foty gdzieś dam bo "nie wolno". Żeby wiedział ile zdjęć wrzuciłam ma wizaż to by chyba padł

Co do bąków to moja córka tak smrodzi, że paść można. Mam wrażenie, że to po tej herbatce koperkowej. Czasem paść można. Ale bąki to nic. Natomiast po jej kupie muszę pokój wietrzyć - serio tak śmierdzi jak w kiblu miejskim...
Stary 2010-11-11, 22:47   #3199
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
szczesliwa teraz to mnie zagielas...
myslisz, ze lepiej dac mm niz moje zageszczone?
Ja bym dała mm. I to butla i to butla. Ja dokarmiam od 4 tygodni i mała cycka lubi nadal, a dokarmiam bo pokarmu mało.

Klarissa- moja też jakieś delikatne gaworzenie rozpoczęła ok. 6 tygodnia.

I Dagusia też nie pluska w wanience, leży grzecznie zadowolona, a ja ją myję.

A bąki mojej córki są bezzapachowe- czy to dziwne???

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-11-11 o 22:49
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 22:53   #3200
tifio
Rozeznanie

Cytat:

tifio nóżkami przebiera, haha myślałam, że chlapie rączkami nasz się wręcz nóżkami odpycha i szczęśliwy jak się przesunie do tyłu on uwielbia kąpu kąpu
Przepraszam, że nie wyraziłam się zbyt jasno, ale taka zafascynowana byłam tym chlapaniem Franek też już polubił kąpiele. Wszyscy trąbią, żeby dziecka nie zrazić do wody itp. ale przecież te maluszki po szpitalu już są zrażone - kąpią je tam jak prosiaczki

Cytat:
A co do żaby to pierwsza zabawka, którą ja kupiłam młodej i jest to strzał w 10-tkę. Taka głupia żaba, a młoda potrafi się na nią gapić nawet 20 minut w ciszy. Normalnie jest to niesmawite.

Mała, zielona żabka, a tak cieszy

Zauważyłam, że od 2 dni moje dziecko usiłuje gawożyć. Coś tam sobie po swojemu gada głośniej, ciszej... czy to nie za wcześnie? Trochę jestem zdziwiona.

Super, gratulujemy!

Z moją córeczką mam ten sam problem przy jedzeniu. Od kilku dni przy wieczornym karmieniu krzyczy zamiast jeść... wyrywa się, wygląda jakby po prostu nie chciała jeść. A jak jej zabieram butlę lub pierś to też krzyczy w taki sposób jak wtedy gdy jest głodna... nie mam pojęcia o co jej chodzi...

Mój ma takie fazy, że ładnie sobie je, aż tu nagle wielki nerw - głowa się kręci na wszystkie strony, a nogi latają jak oszalałe, do tego jeszcze rączką pomachuje, a z tego wszystkiego nie może złapać cycusia i jest taki żałosny krzyk i pisk. Nawet jak już go złapie to potrafi piszczeć z cyckiem w buźce I wtedy zastanawiam się czy mu już za wolno leci, czy się wkurza, bo chce sobie pociumkać, a mu mleczko leci. Nigdy nie mogę tego rozgryźć...

Czemu masz uraz z dzieciństwa?

Kiedyś jak miałam może z 5-6 lat to jechałam z bratem "komarkiem" i się przewróciliśmy. To była niedziela, a ja w najlepszych kościołowych spodniach. Myślałam, że mnie mamuśka udusi, bo byliśmy u babci na wsi i nie miałam się w co przebrać. Do tego trochę się potłukłam i to taki mój uraz

Co do wysypki - u nas wróciła. Wprawdzie nie w takim natężeniu jak 2tygodnie temu, ale niestety krostki są. Smaruję maścią, ale mam wrażenie, że to już nie pomaga. W poniedziałek muszę zapytać pediatry co mam robić.
A jaką maścią smarujesz? Mi położna kazała smarować Linomagiem i faktycznie krostki się zmniejszyły i są jakby mniej widoczne, a wcześniej były takie paskudnie czerwone z białymi łebkami. Jednak dzisiaj rano zobaczyłam kilka nowych Chyba bez wizyty u pediatry się nie obędzie...

Cytat:
tifio, co do wysypki, to lekarz zapewne powie Ci, że to skaza, albo inna alergia. U nas tak było przez 2 tygodnie, aż w końcu zrobiło się naprawdę brzydko i się skapnęli, że to zupełnie co innego - jakieś łojotokowe sprawy. Wystarczyło smarować parafiną, żeby natłuścić. A ja się, głupia, głodziłam przez 2 tygodnie, żeby tylko buzia się poprawiła.

No właśnie tego najbardziej się obawiam, bo już odstawiłam nabiał i krostki dalej się pojawiają, więc to raczej nie jest skaza... Tylko, że byliśmy w zeszły piątek na wizycie kontrolnej i Franio miał już te krostki tylko w dużo mniejszej ilości i lekarka nic na to nie powiedziała, a nie dało ich się nie zauważyć...

Chciałam coś napisać, ale zajęłam się odpisywaniem Wam i zapomniałam
Też tak mam i zazwyczaj przypomina mi się dopiero na drugi dzień

Cytat:
Zazdraszczam tak poważnych rozmów z córką

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Póki co bąki mego synka nie śmierdzą, ale kupka owszem. W takich sytuacjach zadaje mu pytanie: synu co Ty jadłeś?

Stary 2010-11-11, 22:58   #3201
Weronisia
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki Wam za wszystkie rady. Niby doswiadczona mama jestem, ale i tak mozna czegos nie wiedziec, lub miec watpliwosci.

Dalam malemu moje mleko z dodatkiem tego kleiku ryzowego. Mąż mnie pilnował ile tego sypię, żeby nie za dużo, żeby brzuszek nie bolał itp.
A więc na 150ml mleka dałam tylko 4 łyżeczki kleiku i wyszło tak wodniste, że mały się krztusił.
Wypił 60 ml i usnął.
Po 10 minutach zaczął coś stękać, więc podniosłam go do pionu, żeby sobie odbił, no i znów mu się ulało i zaczął szukac cycka, więc mu dałam. Wypił mniej niż zwykle, no bo te 60 ml z butli wciągnął.

Jutro chyba zadzwonię do mojej położnej i zapytam co mu dać. Ale ostatnio też mi coś gadała, żeby mu mm dać zamiast kombinować z moim...
Chyba mu jutro kupię to AR, żeby nie ulewał.

Zazdroszczę Wam , że wasze dzieciaczki już się uśmiechają i próbują gaworzyć. Mój jeszcze na to za mały, a nie mogę się tego doczekać.

No i zazdroszczę kochanych Tż-ów.
Mój mąż jakiś taki obcy a ja jestem już od kilku miesięcy jak dziewica, a w poniedziałek nasza 14 rocznica ślubu... chyba do bani będzie...

No nic... lecę spać, nie wiadomo ile Pascal pośpi, może znowu tylko 2 godzinki.
Dobranoc...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-11-11 o 23:00
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:35   #3202
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Miałam Ci napisać wcześniej i zapomniałam Moja mama oduczając ssania kciuka smarowała nam palce ...octem? albo czymś takim niesmacznym (musiałabym spytać). Podobno błyskawicznie oduczyliśmy się pchać paluszki do buźki. Więc może spróbuj jej palce wysmarować czymś jadalnym, ale niedobrym dla dzieci?

Weronisia, jasne, że możesz czego nie wiedzieć. Nie twierdzę, że powinnaś. Chodziło mi o to, że podawałaś już coś takiego starszemu synkowi, wiesz jak reagował i czy to jest bezpieczne. I czy można zaryzykować z Pascalem. Ale jak widzę, niezbyt pomogło. Zostaje Ci w takim razie mm.
Co do TŻ, to może Cię czymś zaskoczy w rocznicę?

Cytat:
To wytnij chłopinę, w sumie już zrobił co miła zrobić ( Borysinka) haha i pokazuj siem
Posłuchałam i zrobiłam go na czarno
Zdjęcia robione przez taniego fotografa, więc bez rewelacji. Na takiego za***iaszczego mi było szkoda kaski (dwa razy więcej byśmy musieli zapłacić plus za dojazd do Kielc )
Wybrałam takie, żeby było widać moją cudną szczenę Dodam, że wybór miałam niewielki, bo nie robiliśmy wesela, a jedynie skromny obiad (tam już fotografa nie było), więc zdjęć trochę mało.

----------------

Aha! Wiem,co chciałam napisać
Borysek nie robił kupalka dwa dni, za to dziś, jak zmieniałam mu pieluchę przed wyjściem do dziadków, narobił chyba z 5 takich wieeelkich musztardowych... na przewijak. Gdyby zrobił w pampersa, to znowu by cały pływał w kupie.. Masakra... Ledwie wytarłam zadek po jednej, to zaraz robił drugą. I tak przez 30 minut ^^
...tak, wiem, nieapetyczne

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-11-11 o 23:41
Stary 2010-11-11, 23:47   #3203
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Posłuchałam i zrobiłam go na czarno

wow :0 i nawet narysowałaś Mu buźkę
Śliczna z Ciebie kobietka
Zabawnie wygląda jak sie wpatrujesz w taki czarny kartonik
Ja myślę, że Waszym fotom niczego nie brakuje my nie mamy wcale takich ustawianych, tylko to, co znajomi robili bo na fotografa zdecydowaliśmy się w urzędzie już na ślubie no i spartolił płytkę

edit: na pierwszej focie jesteś genialnie zamyślona w marzeniach na wspólne życie, a na 6 wow minka
edit.2- i na 9 super

----------------

Aha! Wiem,co chciałam napisać
Borysek nie robił kupalka dwa dni, za to dziś, jak zmieniałam mu pieluchę przed wyjściem do dziadków, narobił chyba z 5 takich wieeelkich musztardowych... na przewijak. Gdyby zrobił w pampersa, to znowu by cały pływał w kupie.. Masakra... Ledwie wytarłam zadek po jednej, to zaraz robił drugą. I tak przez 30 minut ^^
...tak, wiem, nieapetyczne
ale jakie prawdziwe hehe mój tez zawsze dorabia

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:

No i zazdroszczę kochanych Tż-ów.
Mój mąż jakiś taki obcy a ja jestem już od kilku miesięcy jak dziewica, a w poniedziałek nasza 14 rocznica ślubu... chyba do bani będzie...
Kochana bo dla większości naszych tżtów- to pierwsze dziecko, więc się bardziej angażują w to wszystko. A Twój juz wprawiony, wie, że sama dasz z większością rzeczy radę, to co się będzie chlopina przemęczał

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-11-11 o 23:55
Stary 2010-11-11, 23:50   #3204
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan Piękna jesteś
Jakoś się boję jej smarować czymś łapki, w końcu nic poza mlekiem i ew. herbatką nie jadają takie maluszki a tak się octu nawpieprza
Stary 2010-11-12, 00:47   #3205
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
IlonaN2, mnie krocze bolało tak do miesiąca po porodzie i to na wszelkie możliwe sposoby. Było i ciągnięcie i takie jak opisujesz. Nie mogłam łazić, a z kanapy wstawałam 5 minut Przeszło dość nagle i nieoczekiwanie. Jestem prawie 6 tyg. po porodzie i po bólu ani śladu
To zazdroszczę bo u mnie kiepsko to wyglada.wszystko sie zagoiło ale nadal boli.Łechtaczka jakby gniecie ale tak w środku cieżko określić.Ja już jestem prawie 10tyg po porodzie i nadal boli,mam w Podhale dziwne klucia i do tego w odbycie,koszmar.Nie raz tak zaboli ze aż jeknę głosno, TZ sie martwi.Miałam rozdarcie prawie do odbytu i ta okolica pomiędzy pochwa z odbytem jest cały czas taka napięta i czuje jakby ranę ciętą ale lekarz mówi ze. Tam nic nie ma.
Teraz po tym okropnym porodzie wiem ze wolałabym cesarke. Rana tez boli ,ale przynajmniej pipka cała.Wiem ze są i dziewczyny którym sie ładnie wszystko tam zagoiło i po krótkim czasie nic nie boli-szczerze zazdroszczę -niestety u mnie masakra.
Szwy miałam tak założone ze w pochwie w środku mam guzy, które nie bolą ale uwieraja i ciagle je czuje,proces wciagani guzkow moze trwać ok 9-12 m-cy, ale nie ma gwarancji.
Istnieje obcja ze bedą musieli je wyciąć,ale to oznacza kolejne miesiące gojenia sie ran.
Sorry dziewczyny ze tak truje ale mam tego dość,nie kochalam sie z mężem od lutego i myślał ze po porodzie odczekamy 2mce i będziemy mogli zacząć normalnie żyć a tu sie jeszcze długo na to nie zanosi.
To mnie strasznie przygnebia,bo już tyle po porodzie a ja nadal jestem taka obolała.Podobno moja Pipcia ma takie obrażenia jak po kleszczowaniu,chce mi sie ryczec...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Cześć, u nas ok, tylko czasu brakuje... Byłyśmy dziś na sprawdzeniu bioderek. Wszystko jest ok, ale lekarz zalecił szerokie pieluszkowanie. Profilaktycznie całą dobę, przez najbliższe 4 tygodnie ;/ W międzyczasie mamy zrobić USG. Dzisiaj było też szczepienie (6w1 Infanrix Hexa). Karolinka zniosła to całkiem dzielnie. W czwartek powtórka badania słuchu. Musimy jeszcze iść do jakiegoś okulisty,... Ważymy ją co tydzień. Przybiera średnio 100-150g tygodniowo. Od 2 tyg. dokarmiam ją mlekiem NAN Pro HA 1. Waży tylko 3300g, ale urosła aż 8cm w ciągu 7 tyg. i mierzy już 56cm Pozdrawiamy ciepło!

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

angelikaw to faktycznie ociupinka,mój Kubuś maly ale ciezki,nie jest gruby
Tylko nabity 6,300kg i 57cm.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:30   #3206
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik super foteczki, Mlika to juz duza dziewczyna, taka dorosla sie wydaje w stosunku to mojej Marudy
Cytat:
Mpik szok jak Milenka sie zmieniła, wydoroslala slodziarka
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ojej jaka silna! no i slicznotka
Cytat:
Fajniutko się pluska!
Nie boicie się, że główka będzie za ciężka i włoży buźkę do wody?
Cytat:
Mpik Twoja córka tak wysoko się podnosi już? Asia przestała główkę prawie w ogóle podnosić .
Dzięki dziewczynki za komplementy Moja Milenka bardzo lubi się kąpać na brzuszku i cały czas trzyma głowe w górze, jest rzeczywiście silna jak miala 3 tyg to juz glowke trzymala przez kilka sekund a w 6tyg juz dłużej.
Nie boimy sie, że włozy buźke do wody bo i tak leży na gabce najwyzej tylko polize wode mąż ją statystuje więc niz złego zdarzyć się nie może
Nózkami w wodzie też zaczeła przebierać jakby gdzieś raczkować chciała

Cytat:
ślicznie moja wo góle nie chce leżec bo od razu się podnosi i taka podniesiona cały czas lezy poleży 5 minut taka podniesiona i zaraz się denerwuje bo nie ma już siły trzymać głowy w górze, ale nie położy jej
dzisiaj nawet zabawiała się w tańcerza i oderwała jedną rekę i podtrzymywała się tylko na jednej .
Nio moja tez lezez na brzuszku tak nie chce...glowa musi byc w gorze inaczej się nie da
Cytat:
A mnie naszło na wspominki i patrze na zdjęcia ze ślubu wasze i sama zrobiłam album ale dla tych co są u nie w kontakcie Zdjęcia wymyśliliśmy sami i sami też robiliśmy wiec Mszu żadnej tam profesjonalnej ręki nie ma a tu kilka dla Was wszystkich
SLiCZNA SUkienka taka w moim guscie
Moja sesja w moim albumie)
Cytat:
wow - i to się nazywa kochający mąż))

Mój wczoraj też do mnie mówi, żebym staneła przy ścianie on mi zrobi zdjęcie( a byłam w samym staniku i majtkach) i trzaśnie sobią ją jako tepete w pracy )) heh- bo niby jestem jakas seksowniejsza niz przed ciąża.. dziwne bo brzuchol mi odstaje jak w 4miesiacu) i w ogole nie naleze do szczuplych ))) 170cm i teraz jakies 72kg...

Cytat:
Moja robi tak od jakis 2tyg czesto bierze piąski do buzi, czy to przed czy po jedzeniu i nawet jak ją uspiam
Nikuś super fotki Tatuś i Pawełek świetnie razem wyglądają

Lece dzis do Gina w koncu po tabletki, bo jakos w opakowaniu" nie lubie się kochać a i tak jeszcze mnie boli a to dodatkowe tarcie....
ciekawe co mi przepisze...
a to moja!
Stary 2010-11-12, 07:38   #3207
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzis juz jest pozno i nie chce mi sie teraz jechac za mlekiem. Dam mu dzisiaj ten kleik do mojego mleka. A jutro kupie mu mleko. Tylko jakie....
ja mysle ze kazde bedzie dobre Chociaz jak ulewa, to mozesz kupic specjalne do ulewania.
My pijemy Belbilon Ha i jestem zadowolona. Slyszalam zle opinie o mleku Nan (czeste sa zaparcia) ale to juz musi sie wypowiedziec ktos kto go stosuje.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:51   #3208
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Bardzo mnie to cieszy, że obyło się bez mm! Zastanawiałaś się czy Go obudzić, a on sam dobrze wiedział, ze musi się popluskać w wodzie i się obudził
Ja wczoraj swojego pochwaliłam i jaki tego efekt? Teraz przesypia poranki, a popołudniami szaleje... Ahh, dzieciaczki są zmienne...
Słodziak z tego Twojego Franciszka! I na moje oko jest do Ciebie podobny

Ja też się cieszę że wytrzymałam a teraz mały jakoś wraca do normy, Wczoraj mieliśmy gości a on sobie przespał w trakcie ich wizyty 3.5 h i nawet nie drgnął Dostał rewelacyjne prezenty (ciuchy z H&M ,buty które mnie rozwaliły ) w nocy miał takie przerwy 3,5 h jedzonko 3 h jedzonko 2,5 h jedzonko więc nieźle Teraz juz kombinuje po godzince ale mam twarda atakuje go smoczkiem a on jakoś usypia i śpi kolejne godzinkę czy półtorej więc on chyba ściemnia i sprawdza na co może sobie pozwolić I dziś kończy 3 tygodnie

Strasznie niepokoi mnie ta wysypka na policzkach Mam wrażenie, że ciągle pojawiają się nowe krosteczki, a stare nie chcą znikać Chyba pójdę jutro do lekarza, bo już nie mam pojęcia co to może być... A pewnie mu przeszkadza i swędzi, bo ciągle ma rączki na buźce. Ehś... co ze mnie za matka :/ Juz dawno powinnam iść do lekarza

Hmm może faktycznie do lekarza idź Tylko z tego coś słyszałam to lekarza od razu walą żę to skaza a często tak nie jest

co do teściowej to ja stawiam sprawę bardzo jasno Jak wzięli Franka na ręce i zaczęli bujać kołysać i te inne sprawy to od razu mowie że nie pozwalam a jak im ciężko to niech go nie biorą Zresztą u mnie TZ też ich opierdziela więc spoko Ale nie chce się wymądrzać bo wiem że czasem jest ciężko Choć tak jak ja pisałam już kiedyż Moja mama mnie nauczyła tak że jak już będę mieć męża i coś się stanie to ja zawsze mam murem stawać za nim a on za mną choć oboje byśmy wiedzieli że drugie racji nie ma to i tak mamy dla trzecich osób bronić się i walczyć

Cytat:
A ja wczoraj kupiłam tego Konika Morskiego i czekam aż przyjdzie Zrobiłam małemu prezent choć ta zabawka dość droga ale moja kuzynka go ma i on jest rewelacyjny i wiem że dzieciaczki go lubią A któraś z Was chyba o nim coś na forum pisała już

Cytat:

Heheh mi też się kojarzy bóbr z moją "GRAŻYNKĄ" ale mój TZ ma takiego bobra z Ikei kiedyś sobie zażyczył na prezent
Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
To zazdroszczę bo u mnie kiepsko to wyglada.wszystko sie zagoiło ale nadal boli.Łechtaczka jakby gniecie ale tak w środku cieżko określić.Ja już jestem prawie 10tyg po porodzie i nadal boli,mam w Podhale dziwne klucia i do tego w odbycie,koszmar.
.
To nie zazdroszczę Kurcze to Ty sama popękałaś czy cię tak pocięli? Jak sama to faktycznie nie fajnie.
Mnie też jeszcze czasem ta "łechtaczka" boli szczególnie jak się nadymam przy "dwójeczce" w kibelki A rana to jest taka mała ze jak się myję to już jej prawie nie czuję i jest wygojona przy użyciu szarego mydła i Tantum rosa

A to te prezenty i kolekcja butów mojego Franka od kuzynki Uwielbiam dziecięce buty zresztą swoich tez mam mnóstwo (chyba taki fetysz)
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:54   #3209
Ray
Zakorzenienie

weronisia kup ar to jest dla dzieci ktore ulewaja tzn wlasnie jest to mleko zageszczone
Stary 2010-11-12, 07:55   #3210
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

Mój wczoraj też do mnie mówi, żebym staneła przy ścianie on mi zrobi zdjęcie( a byłam w samym staniku i majtkach) i trzaśnie sobią ją jako tepete w pracy )) heh- bo niby jestem jakas seksowniejsza niz przed ciąża.. dziwne bo brzuchol mi odstaje jak w 4miesiacu) i w ogole nie naleze do szczuplych ))) 170cm i teraz jakies 72kg...

Ja od dawien dawna mam 176 cm wzrostu i ważę 73 kg Ale jakoś się wagą nie przejmuje Dla mnie muszę wyglądać a nie ważyć Bo można mieć bardzo ciężkie kości heheh (tak sobie tłumaczę) A w dniu ślubu dokładnie tyle ważyłam teraz ważę 74

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja mysle ze kazde bedzie dobre Chociaz jak ulewa, to mozesz kupic specjalne do ulewania.
My pijemy Belbilon Ha i jestem zadowolona. Slyszalam zle opinie o mleku Nan (czeste sa zaparcia) ale to juz musi sie wypowiedziec ktos kto go stosuje.
Na tych mlekach co niby są do ulewania jest napisane że kupić po konsultacji z lekarzem Mój Franio też sporo ulewał teraz jest trochę mniej ale dalej to robi Połozna i lekarz mówi że to normalne i jak nie rzyga to jest ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości