|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
dopiero sie szkole ![]() gabisun ale z ciebie sliczna mamusia
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-11 o 20:33 |
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
naked21 Ja mam pełno ciuszków, już miejsca mi brakuje, a nic nie kupuję
Moja siostra ma szał kupowania w lumpach i ciągle mi coś przynosi Ale przyda się, albo dla jej dzieciaczka w przyszłości albo dla kolejnego mojego ![]() Asia też puszcza strasznie śmierdzące bąki ![]() Weronisia Ja raczej nie pomogę z ilością mleka, bo moja Aśka ma już 2,5 miesiąca a nadal pije 60ml Czasem wypije 100, ale bardzo rzadko.Ciągle nie mogę się nadziwić, że córka jest tak do Ciebie podobna A z syna pewnie przystojniak będzie ![]() IlonaN2 Cudna suknia Mi się marzy ślub, ale czy się kiedyś doczekam ... ![]() gabi Ja myślałam, że Ty zupełnie inaczej wyglądasz, nie wiem czemu Oczywiście pięknie ![]() mszu Ja nawet nie zauważyłam tej literówki ![]() Klarissa Łukasz kiedyś zasnął w wannie i obudziła go właśnie zimna woda to co zrobił? Przykrył się ręcznikiem i spał dalej Znalazła go siostra o 01:30 ![]() W pierwszej chwili pomyślałam, że kupiłaś żabę, żeby ją hodować ![]() Ja się zawsze bałam wsiąść na motor i już chyba tak mi zostanie ![]() Moja Mała zaczęła się drzeć przy jedzeniu ... Nie mam pojęcia o co jej chodzi. Zje połowę porcji i wtedy jest spokój. A tak to płacze z butelką w buzi i baaardzo powoli pije. Pamiętam, że synek aaneczki1984 miał coś podobnego chyba? Nie wiem co robić, bo widzę, że się męczy ... Tż mnie wczoraj zagiął ... Znów miałam wieczór z serii "mam obwisłe piersi, jestem brzydka, gruba itd.". Więc mówi do mnie "Kochanie, masz najpiękniejsze ciało na świecie". Więc pytam "a masz porównanie, że tak mówisz?". "Mam, bo mamy w pracy na drzwiach takie kalendarze z gołymi babami i jesteś 100 razy ładniejsza"
|
#3183 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Oczywiście cytaty mi powcinało
Nawet nie wiesz jak się cieszę! Już dość miałam ubrań ciążowych i dresów ![]() Cytat:
Ja wczoraj swojego pochwaliłam i jaki tego efekt? Teraz przesypia poranki, a popołudniami szaleje... Ahh, dzieciaczki są zmienne... Słodziak z tego Twojego Franciszka! ![]() W porównaniu do mojego 4 tygodniowego okruszka Twój Pat wygląda bardzo dorośle Ale niezły z niego przystojniaczek Cytat:
Niestety mój mąż ostatnio bierze przykład ze swojej mamuśki i w kółko Go przykrywa chociaż cienkim kocykiem, bo jak się leży to przecież jest chłodno. Tylko nie bierze pod uwagę tego ile ubranek ma na sobie Młody Cytat:
Ty też prędzej czy później wciśniesz w swoje także się nie smuć Cytat:
Cytat:
![]() Jej, Gabi ale z Ciebie ślicznota! Normalnie cud, miód i orzeszki Cytat:
Cytat:
Niezła maszyna, ale ja jakoś boję się poruszać motorkami - chyba taki uraz z dzieciństwa... Żaba dobra prawie na wszystko? Dobrze, że masz chociaż takie rozwiązanie problemów NIKaP-n, mieszać mieszać. Najpierw dosyp jedna miarkę mleka, które chcesz wprowadzić. Niech popije kilka razy i możesz dosypać po dwie miarki nowego, jednocześnie zmiejszając ilość starego. I w taki sposób dojdziesz do całkowitej zmiany mleka, bez wielkiego szoku dla brzuszka. Też mam jeszcze parę ciążowych kilogramów do zrzucenia, ale wszyscy mówią, że taka okrąglejsza lepiej wyglądam. W sumie może i mają rację. Wystarczyłoby mi gdybym gdzieś sprzedała ten sflaczały brzuszek. Reszta bez zarzutów Pomijając moją pryszczatą gębę ![]() Rozczulił mnie widok Twoich śpiących chłopaków! Ja rano swoich też zastałam ululanych i utulonych do siebie, że stałam i patrzyłam jak oni słodko wyglądają Życzę Wam, aby wszystko poszło zgodnie z planem i żebyście na święta byli już w swoim domeczku ycnan, słodziachne te Twoje Borysiątko! Weronisia, cała Twoja trójeczka jest fantastyczna! A co do mleczka to może lepiej skonsultować z lekarzem? Zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić, że Franek w kąpieli zaczął swoje pierwsze "pluski" i aż ochlapał tatusia ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Popisał się chłopak konkretnie! Jednocześnie mam nadzieję, że to nie był jednorazowy wybryk ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Strasznie niepokoi mnie ta wysypka na policzkach Mam wrażenie, że ciągle pojawiają się nowe krosteczki, a stare nie chcą znikać Chyba pójdę jutro do lekarza, bo już nie mam pojęcia co to może być... A pewnie mu przeszkadza i swędzi, bo ciągle ma rączki na buźce. Ehś... co ze mnie za matka :/ Juz dawno powinnam iść do lekarza
|
|
#3184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gratulejszyn
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
tifio Ja i tak nie rozumiem Twojego podejścia, ale każdy robi jak uważa
|
#3186 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy!
Jak to nie chlapie wodą? Nie wierzga tak mocno nóżkami? Cytat:
Ale obiecuję poprawę! Z resztą już w następną niedzielę będzie dym związany z tym czy oby Frankowi nie za zimno Wiesz ona jest z tych w stylu: Nie chcę się wtrącać, ale...
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia też nie chlapie w kąpieli
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
tak, on ulewa mocno. nie nadazam go przebierac bo ciagle jest mokry.
mysle, ze gdyby nie ulewal to dluzej bylby najedzony. A lekarza juz pytalam tydzien temu. Jak powiedzialam, ze chce go nadal karmic piersia i tylko na noc zageszczac, to mi odradzal. Nic nie zaproponowal. Dlatego tydzien sie dalej meczylam, az dzis postanowilam, ze dalej tak nie moge. Nie moge spac 1,5 godziny. To ponad moje sily. Najgorsze jest to, ze ja nie mam pojecia jakie mleko mm byloby dla niego dobre. Ktore mleko by dalo uczucie sytosci na pare godzin? Dzis juz jest pozno i nie chce mi sie teraz jechac za mlekiem. Dam mu dzisiaj ten kleik do mojego mleka. A jutro kupie mu mleko. Tylko jakie.... |
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
I tak spokojnie sobie leży i grzecznie czeka aż mamusia ją umyje? Złote dziecko
Mojemu to tak nogi chodzą, jakby co najmniej gdzieś biegł
|
#3190 |
|
BAN stały
|
Weronisia pogadaj w aptece, macie dobrych fachowców
ja bym kupiła w takim razie to na ulewanie, bo pomijając, że się nie najada- to też sie chlopina męczy---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- tifio nóżkami przebiera, haha myślałam, że chlapie rączkami nasz się wręcz nóżkami odpycha i szczęśliwy jak się przesunie do tyłu on uwielbia kąpu kąpu
|
|
|
|
#3191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do żaby to pierwsza zabawka, którą ja kupiłam młodej i jest to strzał w 10-tkę. Taka głupia żaba, a młoda potrafi się na nią gapić nawet 20 minut w ciszy. Normalnie jest to niesmawite. Zauważyłam, że od 2 dni moje dziecko usiłuje gawożyć. Coś tam sobie po swojemu gada głośniej, ciszej... czy to nie za wcześnie? Trochę jestem zdziwiona. Z moją córeczką mam ten sam problem przy jedzeniu. Od kilku dni przy wieczornym karmieniu krzyczy zamiast jeść... wyrywa się, wygląda jakby po prostu nie chciała jeść. A jak jej zabieram butlę lub pierś to też krzyczy w taki sposób jak wtedy gdy jest głodna... nie mam pojęcia o co jej chodzi... ![]() Cytat:
![]() Co do wysypki - u nas wróciła. Wprawdzie nie w takim natężeniu jak 2tygodnie temu, ale niestety krostki są. Smaruję maścią, ale mam wrażenie, że to już nie pomaga. W poniedziałek muszę zapytać pediatry co mam robić.
|
|
#3192 |
|
BAN stały
|
Klari my mamy kilka zabaweczek, ale i tak wymiata je wszystkie brązowo- bura maskota z lumpeksu
kupilam takiego bobra, czy coś tam- jeszcze z oryginalną metką. Moje dziecko oszalało na jej punkcie wciąż do niej gada ![]() a propos gaworzenia- Pawcio też wcześnie zaczął. Najlepsze są okrzyki... cisza i spokój i nagle takie ałaaaaaaaaaaaaaaaaa albo coś podobnego mega głośno ![]() ps: teraz ogląda Bonda z dvd i się śmieje i to tak :hu hu hu :P Od paru dni wkłada sobie prawie całe piąstki do buzi i to głównie po jedzeniu. Czy któraś wasza dzidzia też tak robi? |
|
|
|
#3193 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam i, kurna, ledwie doczytałam te dwie strony
Dobrze, że Borysek przysnął.NIKaP-n, Twoje chłopaki super ![]() Fajnie, że już niebawem będziecie mieszkać w swoim domku... Cytat:
IlonaN2, fajowy Twój Franek. Podobny do mamy Zwłaszcza na drugim zdjęciu Ślicznie wyglądałaś w dniu ślubu Marcia2507, i jak po wizycie? Co z małą? Majka232, ja Boryska do końca pierwszego miesiąca układalam tylko i wyłącznie na bokach. Ale, że miał przez to zbyt podłużną główkę, to zaczęłam kłaść go na plecach (sam też się coraz częściej przewracał na plecy). Na początku główkę miał na bok, ale z czasem czaszka się ukształtowała tak, że jest w stanie trzymać główkę na wprost ![]() martucha84, kurcze, Patryk już jaki "dorosły" Super.bordowa, super zdjęcia Pierwsze - zdjęcie misia, przed którego wepchała się Asia - rewelacyjne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A zdjęcia z flashem się proszę nie czepiać! Ciemno się zrobiło, a do przełącznika światła za daleko ![]() ![]() naked21, Borysek puszcza straaasznie śmierdzące bącurki. Wczoraj przepędził od siebie wujka ![]() A ostatnio, cwaniaczek, zaczął puszczać cichacze... Śmierdzą jeszcze bardziej... ![]() Weronisia, współczuję nieprzespanych nocy. Z mlekiem na noc zrobisz jak chcesz. Jesteś doświadczoną mamuśką, więc wiesz najlepiej, co jest bezpieczniejsze/lepsze, dla Twojego maluszka. Wszystkie Twoje dzieci cudne. A z syna starszego przystojniak rośnie gabisun, kolejna piękna kobieta... Pozazdrościć. Klarissa, no, maszyna cudna, córka słodka z wygiętymi palcami u stóp, a żaba rewelacyjna ![]() I tylko się ciesz, że mała już zaczyna "mówić". Z tym akurat nie ma, że "za wcześnie" ![]() tifio, co do wysypki, to lekarz zapewne powie Ci, że to skaza, albo inna alergia. U nas tak było przez 2 tygodnie, aż w końcu zrobiło się naprawdę brzydko i się skapnęli, że to zupełnie co innego - jakieś łojotokowe sprawy. Wystarczyło smarować parafiną, żeby natłuścić. A ja się, głupia, głodziłam przez 2 tygodnie, żeby tylko buzia się poprawiła. Chciałam coś napisać, ale zajęłam się odpisywaniem Wam i zapomniałam ![]() Wstawiłabym i swoje zdjęcie ze ślubu, ale mężusia bym musiała chyba wyciąć, bo on "się wstydza majestatu" - nie lubi siebie na zdjęciach, a już na pewno nie pozwoli pokazywać ich w sieci.
|
|||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...Jakoś bóbr mi się głupio kojarzy ![]() ![]() Borys piąstek jeszcze nie zjada Ale rozgadał się ostatnio na maxa. Dziś przed 4 rano go nakarmiłam, zmieniłam pieluchę i niosę do łóżka, a ten swoje "agu, ehr, aaa" i takie tam i uśmiech
|
|
|
|
|
#3195 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
i pokazuj siem ![]() Co do smrodków- to parę razy już przewijałam kupacza, byłam pewna, że tam jest ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
no bączysty wątek nam się trafił ![]() my jak się usypiamy, to ja już oczy na zapałkach a On: a guuuuuu i uśmiecha jak banan i jak tu ich nie kochać ?
|
||
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika, Asia pcha piąstki do buzi, potem prostuje palce i zwraca wszystko co zjadła ...
I też już ze mną rozmawia Np. "Asiu, idziemy do babci?" "a buuuuu" i usta w podkówkę
|
#3197 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój na szczęście nie wymiotuje, śmieje się za każdym razem przy wpychaniu do dzioba i patrzy na mnie, czy widzę i czy będę gadać- z reguły coś w rodzaju : ojej ale chłopczyk głodny ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A teraz tatus usnął, a moje maleństwo ogląda Bonda... i to się nazywa zajmowanie dzieckiem
|
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzieś jednak czytałam niedawno, że po którymś skoku (chyba 2gim albo 3cim) dzieci pchają łapki do buzi w celach poznawczych. Z tego co pamiętam twój maluch większy to może właśnie tak sobie świat poznaje? Cytat:
![]() Co do bąków to moja córka tak smrodzi, że paść można. Mam wrażenie, że to po tej herbatce koperkowej. Czasem paść można. Ale bąki to nic. Natomiast po jej kupie muszę pokój wietrzyć - serio tak śmierdzi jak w kiblu miejskim...
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klarissa- moja też jakieś delikatne gaworzenie rozpoczęła ok. 6 tygodnia. I Dagusia też nie pluska w wanience, leży grzecznie zadowolona, a ja ją myję. A bąki mojej córki są bezzapachowe- czy to dziwne???
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-11-11 o 22:49 |
|
|
|
|
#3200 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Franek też już polubił kąpiele. Wszyscy trąbią, żeby dziecka nie zrazić do wody itp. ale przecież te maluszki po szpitalu już są zrażone - kąpią je tam jak prosiaczki ![]() Cytat:
Chyba bez wizyty u pediatry się nie obędzie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Póki co bąki mego synka nie śmierdzą, ale kupka owszem. W takich sytuacjach zadaje mu pytanie: synu co Ty jadłeś?
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki Wam za wszystkie rady. Niby doswiadczona mama jestem, ale i tak mozna czegos nie wiedziec, lub miec watpliwosci.
Dalam malemu moje mleko z dodatkiem tego kleiku ryzowego. Mąż mnie pilnował ile tego sypię, żeby nie za dużo, żeby brzuszek nie bolał itp. ![]() A więc na 150ml mleka dałam tylko 4 łyżeczki kleiku i wyszło tak wodniste, że mały się krztusił. Wypił 60 ml i usnął. Po 10 minutach zaczął coś stękać, więc podniosłam go do pionu, żeby sobie odbił, no i znów mu się ulało i zaczął szukac cycka, więc mu dałam. Wypił mniej niż zwykle, no bo te 60 ml z butli wciągnął. Jutro chyba zadzwonię do mojej położnej i zapytam co mu dać. Ale ostatnio też mi coś gadała, żeby mu mm dać zamiast kombinować z moim... Chyba mu jutro kupię to AR, żeby nie ulewał. Zazdroszczę Wam , że wasze dzieciaczki już się uśmiechają i próbują gaworzyć. Mój jeszcze na to za mały, a nie mogę się tego doczekać. No i zazdroszczę kochanych Tż-ów. Mój mąż jakiś taki obcy a ja jestem już od kilku miesięcy jak dziewica, a w poniedziałek nasza 14 rocznica ślubu... chyba do bani będzie... No nic... lecę spać, nie wiadomo ile Pascal pośpi, może znowu tylko 2 godzinki. Dobranoc... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-11 o 23:00 |
|
|
|
#3202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama oduczając ssania kciuka smarowała nam palce ...octem? albo czymś takim niesmacznym (musiałabym spytać). Podobno błyskawicznie oduczyliśmy się pchać paluszki do buźki. Więc może spróbuj jej palce wysmarować czymś jadalnym, ale niedobrym dla dzieci?Weronisia, jasne, że możesz czego nie wiedzieć. Nie twierdzę, że powinnaś. Chodziło mi o to, że podawałaś już coś takiego starszemu synkowi, wiesz jak reagował i czy to jest bezpieczne. I czy można zaryzykować z Pascalem. Ale jak widzę, niezbyt pomogło. Zostaje Ci w takim razie mm. Co do TŻ, to może Cię czymś zaskoczy w rocznicę? Cytat:
![]() Zdjęcia robione przez taniego fotografa, więc bez rewelacji. Na takiego za***iaszczego mi było szkoda kaski (dwa razy więcej byśmy musieli zapłacić plus za dojazd do Kielc ) Wybrałam takie, żeby było widać moją cudną szczenę Dodam, że wybór miałam niewielki, bo nie robiliśmy wesela, a jedynie skromny obiad (tam już fotografa nie było), więc zdjęć trochę mało.---------------- Aha! Wiem,co chciałam napisać ![]() Borysek nie robił kupalka dwa dni, za to dziś, jak zmieniałam mu pieluchę przed wyjściem do dziadków, narobił chyba z 5 takich wieeelkich musztardowych... na przewijak. Gdyby zrobił w pampersa, to znowu by cały pływał w kupie.. Masakra... Ledwie wytarłam zadek po jednej, to zaraz robił drugą. I tak przez 30 minut ^^ ...tak, wiem, nieapetyczne
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-11-11 o 23:41 |
||
|
|
|
#3203 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
hehe mój tez zawsze dorabia![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-11-11 o 23:55 |
||
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Piękna jesteś
Jakoś się boję jej smarować czymś łapki, w końcu nic poza mlekiem i ew. herbatką nie jadają takie maluszki a tak się octu nawpieprza
|
#3205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz po tym okropnym porodzie wiem ze wolałabym cesarke. Rana tez boli ,ale przynajmniej pipka cała.Wiem ze są i dziewczyny którym sie ładnie wszystko tam zagoiło i po krótkim czasie nic nie boli-szczerze zazdroszczę -niestety u mnie masakra. Szwy miałam tak założone ze w pochwie w środku mam guzy, które nie bolą ale uwieraja i ciagle je czuje,proces wciagani guzkow moze trwać ok 9-12 m-cy, ale nie ma gwarancji. Istnieje obcja ze bedą musieli je wyciąć,ale to oznacza kolejne miesiące gojenia sie ran. Sorry dziewczyny ze tak truje ale mam tego dość,nie kochalam sie z mężem od lutego i myślał ze po porodzie odczekamy 2mce i będziemy mogli zacząć normalnie żyć a tu sie jeszcze długo na to nie zanosi. To mnie strasznie przygnebia,bo już tyle po porodzie a ja nadal jestem taka obolała.Podobno moja Pipcia ma takie obrażenia jak po kleszczowaniu,chce mi sie ryczec... Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- angelikaw to faktycznie ociupinka,mój Kubuś maly ale ciezki,nie jest gruby Tylko nabity 6,300kg i 57cm. |
||
|
|
|
#3206 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Milenka bardzo lubi się kąpać na brzuszku i cały czas trzyma głowe w górze, jest rzeczywiście silna jak miala 3 tyg to juz glowke trzymala przez kilka sekund a w 6tyg juz dłużej.Nie boimy sie, że włozy buźke do wody bo i tak leży na gabce najwyzej tylko polize wode mąż ją statystuje więc niz złego zdarzyć się nie może![]() Nózkami w wodzie też zaczeła przebierać jakby gdzieś raczkować chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja sesja w moim albumie )Cytat:
wow - i to się nazywa kochający mąż ))Mój wczoraj też do mnie mówi, żebym staneła przy ścianie on mi zrobi zdjęcie( a byłam w samym staniku i majtkach) i trzaśnie sobią ją jako tepete w pracy )) heh- bo niby jestem jakas seksowniejsza niz przed ciąża.. dziwne bo brzuchol mi odstaje jak w 4miesiacu ) i w ogole nie naleze do szczuplych ))) 170cm i teraz jakies 72kg...![]() Cytat:
![]() Nikuś super fotki ![]() Lece dzis do Gina w koncu po tabletki, bo jakos w opakowaniu" nie lubie się kochać a i tak jeszcze mnie boli a to dodatkowe tarcie.... ciekawe co mi przepisze... a to moja!
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz jak ulewa, to mozesz kupic specjalne do ulewania.My pijemy Belbilon Ha i jestem zadowolona. Slyszalam zle opinie o mleku Nan (czeste sa zaparcia) ale to juz musi sie wypowiedziec ktos kto go stosuje. |
|
|
|
|
#3208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze to Ty sama popękałaś czy cię tak pocięli? Jak sama to faktycznie nie fajnie.Mnie też jeszcze czasem ta "łechtaczka" boli szczególnie jak się nadymam przy "dwójeczce" w kibelki A rana to jest taka mała ze jak się myję to już jej prawie nie czuję i jest wygojona przy użyciu szarego mydła i Tantum rosa A to te prezenty i kolekcja butów mojego Franka od kuzynki Uwielbiam dziecięce buty zresztą swoich tez mam mnóstwo (chyba taki fetysz) |
||||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia kup ar to jest dla dzieci ktore ulewaja tzn wlasnie jest to mleko zageszczone
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tych mlekach co niby są do ulewania jest napisane że kupić po konsultacji z lekarzem Mój Franio też sporo ulewał teraz jest trochę mniej ale dalej to robi Połozna i lekarz mówi że to normalne i jak nie rzyga to jest ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

dopiero sie szkole 
Moja siostra ma szał kupowania w lumpach i ciągle mi coś przynosi 
A z syna pewnie przystojniak będzie 
wreszcie można się normalnie ubrać
Niestety mój mąż ostatnio bierze przykład ze swojej mamuśki i w kółko Go przykrywa chociaż cienkim kocykiem, bo jak się leży to przecież jest chłodno. Tylko nie bierze pod uwagę tego ile ubranek ma na sobie Młody 

i to jej ulubioną "
?

w stosunku to mojej Marudy
Asia przestała główkę prawie w ogóle podnosić