Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 17:58   #1081
Njordh
Przyczajenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Nie lubię:

pilotek - powodują 100% wmieszanie się w tłum. Ma je (prawie) każdy. Ani to ciepłe (długość kurtki), ani ładne (skóra). Nie, nie i jeszcze raz nie.
futrzakowych kołnierzy - przykro mi, ale wyglądają strasznie. Dokładnie tak, jakby komuś zabrakło czasu na wyjęcie z szuflady dodatków i po drodze musiał oskalpelować własnego kota/psa/stado chomików.
kolczyki koła - nie wiem, czy to moda, ale pojawia się często mimo wszystko. Złe.
biżuteria ze srebra i złota - budzi we mnie niesmak. Paradoksalnie jednak, ubrania o ładnym kroju i w ładnym towarzystwie w tychże kolorach nie budzą już takich uczuć, choć sama takowych nie noszę.

Wyrzuciłam swoje żale...
Njordh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:18   #1082
anonymouse
Raczkowanie

Co jest nie tak ze złotą i srebrną biżuterią?
Albo kolczykami kołami?: http://karlascloset.blogspot.com/201...ays-child.html

Edytowane przez anonymouse
Czas edycji: 2010-11-07 o 18:21
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:23   #1083
Madia
Zakorzenienie

Też w sumie nie wiem co jest złego w kołach i srebrze i zlocie.
Plastikowa biżu lepsza, czy jak?? Bo nie kumam.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:59   #1084
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Po prostu ich dziewczyna nie lubi
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:39   #1085
Njordh
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
Co jest nie tak ze złotą i srebrną biżuterią?
Albo kolczykami kołami?: http://karlascloset.blogspot.com/201...ays-child.html
Ano, o ile się nie mylę, wątek służy do tego, by z radością i szczerością powiedzieć, co nas boli jeśli chodzi o ubrania i dodatki , w moim przypadku są to właśnie takie biżuteryjne przymiotniki jak kolczyk-koło, złoto i srebro.

Osobiście preferuję raczej naturalne dodatki, szczególnie drewniane mnie urzekają, ewentualnie wykonane z materiału, i już od wielu lat nie jestem w stanie przekonać się do srebrnych i złotych akcesoriów.
Zaś co do zdjęcia, selon moi ta pani lepiej by wyglądała właśnie bez kolczyków. Niepotrzebnie i, no cóż, tandetnie trochę odwracają uwagę.
Njordh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:56   #1086
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Njordh Pokaż wiadomość
szczególnie drewniane mnie urzekają, ewentualnie wykonane z materiału, i już od wielu lat nie jestem w stanie przekonać się do srebrnych i złotych akcesoriów.
a mnie odrzucają kolczyki drewniane, szczegolnie duze. i nie lubie recznie robionewj tandety z materialu, muliny, włóczki, nitki, mas solnej itepe.
Ohyda

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:39   #1087
Edsonka
Rozeznanie

Już to chyba kiedyś, dawno temu, pisałam, ale napiszę jeszcze raz. Mianowicie rozwala mnie, kiedy widzę dziewczynę w zestawie buty na obcasie +sportowa bluza... Dziś miałam okazję ujrzeć kilka tak ubranych dziewcząt i przyznam, że strasznie to wygląda ;p
Stary 2010-11-07, 22:54   #1088
sroda
Rozeznanie

po pierwsze; świecenie
cyrkonie, brylanciki, neonowe kolory na ubraniach- to mnie razi. cekinowe wzorki, choć cekinowe sukienki czy bluzki na kimś o nienagannej figurze nie rażą.
po drugie; napisy
dla mnie to wstyd mieć wielką nazwę sklepu/projektanta na środku koszulki. co to za dobrowolne zgadzanie się na bycie darmową reklamą? a lans? żaden, oj, raczej ogromne faux pas ('o patrzcie jestem taka fajna stać mnie na guczi i dolcze gabana i sruczi).
po trzecie; brak umiejętności zestawiania
niby żadna moda, ale w tym przypadku każda mnie 'rozwala'. nakupować w różnych sklepach (czy tanie, czy drogie) ubrań modnych w tym sezonie i zestawić je tak, że zgrozo... ała. po co się z tym pchać? wspieram eksperymenty i ciekawe zestawienia, ale na litość- jak się nie umie, to wypada się nauczyć, albo tego nie robić, o.
po czwarte; nieśmiertelne białe kozaczki
to, że są modową wpadką znane jest od lat, a ciągle widać je na ulicach. nie wiem co takiego w nich jest, co tak odpycha- żaden, naprawdę żaden model, żadna modyfikacja nie jest w stanie wywołać we mnie choćby obojętności, zawsze niechęć. niepraktycznie, nieestetyczne, niezrozumiałe.
w każdym sezonie jest coś, co mi się nie podoba. kiedyś emu (a teraz sama kupiłam zgrabną parę z river island- zamszyk jest, i nie są takie 'duże'), potem pumpy (aż sama zapragnęłam kupić), teraz futerko (aż znalazłam jedna parę worker boots z futerkiem na allegro). tyle, że gdy (jak wyżej) znajdę jakiś 'wyjątek' lub zacznę oglądać zgrabne zestawienia innych kobietek- przekonuję się. a jeśli sama nie nabieram ochoty 'oj chciałabym to mieć', to przynajmniej staje się dla mnie obojętne.

+Edsonka
no, nie jest to 'modą' na szczęście i chyba nie było, ale fakt faktem- gryzie się paskudnie. taka wlaśnie typowa nieumiejętność zestawiania.

Edytowane przez sroda
Czas edycji: 2010-11-07 o 22:56
sroda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 23:38   #1089
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
a mnie odrzucają kolczyki drewniane, szczegolnie duze. i nie lubie recznie robionewj tandety z materialu, muliny, włóczki, nitki, mas solnej itepe.
Ohyda
Trochę przesadziłaś wrzucając wszystko do jednego wora ... Jak coś jest z materiału którego nie lubisz, nie znaczy od razu że jest czymś tandetnym. Poza tym, trzeba mieć dużo talentu i inwencji żeby coś takiego samodzielnie, ręcznie zrobić.

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2010-11-08 o 21:29
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:46   #1090
magratkaa
Przyczajenie

Subiektywnie moge stwierdzić, że zupełnie nie podobają mi się (tak tak, będę pewnie powtarzac za innymi, nie ma się czemu dziwić):
-emu, i to bez znaczenia czy oryginały czy pokoślawione podróbki,
-podróbki, szczególnie torebki LV,
-legginsy do krótkich bluzeczek,
-miętowy lakier do pazokci
-emu
-solary
-futrzane kamizelki
-nieumiejętnie przyczerniane brwi
-króciutkie spódniczki/sukienki noszone do pracy
-emu
-za ciasne bluzeczki odkrywające brzuszki (tez za ciasne)
-spodnie rybaczki
-złota biżuteria

to tyle na dzień dzisiejszy, jak coś jeszcze zaobserwuję to nie omieszkam dopisać.

Acha, no i oczywiście - emu
magratkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:32   #1091
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratkaa Pokaż wiadomość
Subiektywnie moge stwierdzić, że zupełnie nie podobają mi się (tak tak, będę pewnie powtarzac za innymi, nie ma się czemu dziwić):
-emu
-solary
-futrzane kamizelki
-emu
-spodnie rybaczki
-złota biżuteria

to tyle na dzień dzisiejszy, jak coś jeszcze zaobserwuję to nie omieszkam dopisać.

Emu, aż 4 razy wymieniłaś, musisz ich strasznie nie lubić

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:26   #1092
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez magratkaa Pokaż wiadomość
-emu
-solary
-futrzane kamizelki
-emu
-spodnie rybaczki
-złota biżuteria

Zapomniałaś chyba tylko o emu

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:27   #1093
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Zapomniałaś chyba tylko o emu
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 21:37   #1094
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Ja planuję zakup emu (trochę lepszy model niż te podstawowe kapciowate) w tym roku, nie napalam się na nie ze względu na modę, czy nie-modę, tylko ze względu na ich genialne właściwości. Kto miał/ma emu, ten wie o czym mówię. Znajdźcie mi lepsze buty na zimę niż buty wykonane z wełny i skóry merynosów. Emu ma tę właściwość, że jak jest zimno, ogrzewają stopy, a jak jest ciepło - chłodzą, więc można je założyć na dwór i mamy gwarancję że nawet przy -30 stopy nie zmarzną, a jak idziemy do pomieszczenia w nich (czyli np do pracy, szkoły) to noga nam się nie poci przez te x godzin. Nie widziałam jeszcze żadnych butów na zimę, które by się tak zachowywały

Także generalnie mam w nosie, to, czy ktoś się będzie śmiał z moich butów, ja się mogę pośmiać, że mu stopy zmarzną na śniegu czy że noga mu się poci w kozakach jak siedzi 8h w pracy w nich.

Oczywiście moda na chodzenie w podróbkach to masakra jak dla mnie, bo te podróby się praktycznie od razy wykoślawiają i są brzydkie, tandetne i nie mają żadnych dogodnych właściwości, więc nie rozumiem po co je kupować.

Na foto model ktory mi się podoba.
Mnie się emu zawsze podobały, są ciepłe oraz wygodne. Nie rozumiem nienawiści wobec tych butów.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 21:57   #1095
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Mnie się emu zawsze podobały, są ciepłe oraz wygodne. Nie rozumiem nienawiści wobec tych butów.
e tam, co tu można nie rozumieć ;] kwestia gustu i tyle.
wiele osób również nienawidzi legginsów, za to ja je uwielbiam i chętnie noszę tak samo balerinki.
bo opinia innych mi szczerze mówiąc lata
co do legginsów, to oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad, czyli: zakryty tyłek, szczupłe nogi itp.
Stary 2010-11-11, 22:07   #1096
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wiele osób również nienawidzi legginsów, za to ja je uwielbiam i chętnie noszę tak samo balerinki.
co do legginsów, to oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad, czyli: zakryty tyłek, szczupłe nogi itp.
Wiesz, ja mam wrażenie, że niektórzy powinni sobie wytatuować nienawidzę emu, bo strasznie manifestują swoją niechęć wobec tego obuwia Mnie też to dynda co kto sądzi o tym co noszę na nogach.

wymienię
Stary 2010-11-11, 22:11   #1097
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
A tego to nie rozumiem legginsy są tak niesamowicie wygodnie, że praktycznie 80% czasu je nosze, zamiennie z sukienka/spódnica + grube rajstopy (no chyba, że latem, to wiadomo).

Ale fakt, że może nie każdemu pasują, przy tęższej sylwetce nie prezentują się najlepiej.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:35   #1098
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja mam wrażenie, że niektórzy powinni sobie wytatuować nienawidzę emu, bo strasznie manifestują swoją niechęć wobec tego obuwia Mnie też to dynda co kto sądzi o tym co noszę na nogach.
no cóż, taka specyfika tego wątku
mi emu przypominają buty eskimosów lub poczciwe walonki
ale mają plus: płaska podeszwa! lubię zimowe buty na całkiem płaskiej podeszwie, ale w każdym sklepie albo kozaki ze szpilą, albo z takim klockowatym obcasem a z kolei jeśli trafi się płaska podeszwa, to niesamowicie cienka i klejona

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość

Ale fakt, że może nie każdemu pasują, przy tęższej sylwetce nie prezentują się najlepiej.
yhm. Nie żebym zabraniała tęższym osobom ubieranie leggów, bo sama napisałam że opinia innych powinna ludziom latać
ale moim zdaniem lepiej ubierać się tak, by niedoskonałości maskować, a nie celowo je uwidaczniać.
Stary 2010-11-11, 23:39   #1099
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż, taka specyfika tego wątku
mi emu przypominają buty eskimosów lub poczciwe walonki
ale mają plus: płaska podeszwa! lubię zimowe buty na całkiem płaskiej podeszwie, ale w każdym sklepie albo kozaki ze szpilą, albo z takim klockowatym obcasem a z kolei jeśli trafi się płaska podeszwa, to niesamowicie cienka i klejona

yhm. Nie żebym zabraniała tęższym osobom ubieranie leggów, bo sama napisałam że opinia innych powinna ludziom latać
ale moim zdaniem lepiej ubierać się tak, by niedoskonałości maskować, a nie celowo je uwidaczniać.
Ha! A widzisz, a ja z wielką dezaprobatą i kampanią przeciwko emu spotykam się głównie poza tym wątkiem

wymienię
Stary 2010-11-11, 23:41   #1100
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! A widzisz, a ja z wielką dezaprobatą i kampanią przeciwko emu spotykam się głównie poza tym wątkiem
tak? to dziwnie, bo ja z anty-emu spotykam się sporadycznie w jakichś tam wątkach związanych z modą (np. ten), ale żeby na innych działach czy w ogóle poza wizażem, albo w realu - to niee
Stary 2010-11-12, 12:59   #1101
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
tak? to dziwnie, bo ja z anty-emu spotykam się sporadycznie w jakichś tam wątkach związanych z modą (np. ten), ale żeby na innych działach czy w ogóle poza wizażem, albo w realu - to niee

Ostatnio doszłyśmy ze znajomą do wniosku, ze w Polsce nie da się kupić butów na zimę. Bo albo są ładne i kiepsko grzeją albo są to emu... Więc nie mów mi, że nikt w realu na nie nie najeżdża ...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:06   #1102
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość

Ostatnio doszłyśmy ze znajomą do wniosku, ze w Polsce nie da się kupić butów na zimę. Bo albo są ładne i kiepsko grzeją albo są to emu... Więc nie mów mi, że nikt w realu na nie nie najeżdża ...
JA SIĘ Z TYM NIE SPOTKAŁAM.
Ty się z tym spotkałaś.
widzisz różnicę?
Stary 2010-11-12, 13:21   #1103
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość

Nie, no ja to się z czymś takim nie spotkałam. Bo akurat z grzejącymi butami problemów nie mam. Za to schody zaczynają się jak chcę kupić ciepłe, szyte buty bez obcasów, które na dodatek nie wyglądają jakby były zdjęte z jakiegoś esesmana i nie sięgają po samą .

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:25   #1104
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Ciężko, abyśmy chodziły i wykrzykiwały swoją niechęć do butów, a już tym bardziej nie będę się wypowiadała, gdy moja przyjaciółka właśnie nabyła coś takiego... coś tak... dziwnego, jak dla mnie

Forum, bądź indywidualne rozmowy - ok, ale na ulicy swojej niechęci nie będę uzewnętrzniać, ponieważ to byłoby bardzo niemiłe.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:37   #1105
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Ciężko, abyśmy chodziły i wykrzykiwały swoją niechęć do butów, a już tym bardziej nie będę się wypowiadała, gdy moja przyjaciółka właśnie nabyła coś takiego... coś tak... dziwnego, jak dla mnie

Forum, bądź indywidualne rozmowy - ok, ale na ulicy swojej niechęci nie będę uzewnętrzniać, ponieważ to byłoby bardzo niemiłe.
no i ok, przecież o to chodzi.
przecież nawet jeśli mi nie podobają się emu, to niby dlaczego mam uważać się za wyrocznię mody i stylu innych osób?
nie podoba mi się - i tyle, na forum mogę o tym napisać bo akurat temat taki, ale żeby to roztrząsać jadąc np. autobusem i widząc dziewczynę w emu - to sorry, ale są ciekawsze zajęcia
podejrzewam, że tyle samo osób jest anty emu, co i anty-legginsy, anty-balerinki, anty-styl retro i można wymieniać w nieskończoność

dlatego napisałam, że w realu z takim zachowaniem się nie spotykam - wystarczy ciut kultury osobistej by wiedzieć, czego nie wypada mówić głośno a jeśli ktoś spotyka się z takimi zachowaniami to cóż - współczuję
Stary 2010-11-12, 13:47   #1106
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
no i ok, przecież o to chodzi.
przecież nawet jeśli mi nie podobają się emu, to niby dlaczego mam uważać się za wyrocznię mody i stylu innych osób?
nie podoba mi się - i tyle, na forum mogę o tym napisać bo akurat temat taki, ale żeby to roztrząsać jadąc np. autobusem i widząc dziewczynę w emu - to sorry, ale są ciekawsze zajęcia
podejrzewam, że tyle samo osób jest anty emu, co i anty-legginsy, anty-balerinki, anty-styl retro i można wymieniać w nieskończoność

dlatego napisałam, że w realu z takim zachowaniem się nie spotykam - wystarczy ciut kultury osobistej by wiedzieć, czego nie wypada mówić głośno a jeśli ktoś spotyka się z takimi zachowaniami to cóż - współczuję
No, no to widocznie źle zrozumiałam i wydawało mi się, że uważasz jedynie ten wątek za anty-emuowy:P, a w realu wszyscy je kochają, bo nikt głośno nie krytykuje. Ale się wyjaśniło
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:42   #1107
paula-zla
Zakorzenienie

Ależ rozpętałam burzę
Irytuje mnie noszenie okularów przeciwsłonecznych w pomieszczeniach np. w galerii handlowej. Rozumiem, że ktoś może mieć problemy z oczami, nadwrażliwość na światło (sama raz tak miałam po wizycie u okulisty, gdy dostałam jakieś krople) ale dziwnie to wygląda.

wymienię
Stary 2010-11-13, 14:28   #1108
sintagma
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ rozpętałam burzę
Irytuje mnie noszenie okularów przeciwsłonecznych w pomieszczeniach np. w galerii handlowej. Rozumiem, że ktoś może mieć problemy z oczami, nadwrażliwość na światło (sama raz tak miałam po wizycie u okulisty, gdy dostałam jakieś krople) ale dziwnie to wygląda.
Chyba że ma się opuchnięte oczy lub podbite oko ze "śliwą"
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 19:58   #1109
trupiegi
Zadomowienie

A ja mam pytanie i to całkiem serio. Dotyczy ono osób noszacych getry/legginsy. Piszecie, że nosząc je, zakrywacie tyłek. A co ze stopami? Nosicie skarpety do legginsów? To nie lepsze są kryjące rajstopy? Przecież tyłek musi być zakryty, stopy też nie mogą być bose. Nie rozumiem, o co chodzi z tymi getrami. Przecież to to samo co kryjące rajstopy, tyle że bez stóp. A jak jest zimno, trzeba do nich i tak założyć skarpety...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.

Edytowane przez trupiegi
Czas edycji: 2010-11-13 o 20:01
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 20:24   #1110
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie i to całkiem serio. Dotyczy ono osób noszacych getry/legginsy. Piszecie, że nosząc je, zakrywacie tyłek. A co ze stopami? Nosicie skarpety do legginsów? To nie lepsze są kryjące rajstopy? Przecież tyłek musi być zakryty, stopy też nie mogą być bose. Nie rozumiem, o co chodzi z tymi getrami. Przecież to to samo co kryjące rajstopy, tyle że bez stóp. A jak jest zimno, trzeba do nich i tak założyć skarpety...
Ja czasem noszę legginsy i zawsze zakładam do nich skarpetki. Dla mnie to stanowczo nie jest to samo co rajstopy, które zazwyczaj spadają mi z tyłka. Z legginsami nie mam takich przygód
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości